Kullanıcı mesaj:Doce

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoşgeldiniz Doce![kaynağı değiştir]

Gülücük
Gülücük

Herkesin katkıda bulunabildiği özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoşgeldiniz !

Burası, tamamen gönüllü katılımcıların çabalarıyla, 250'den fazla dilde oluşturulmaya çalışılan özgür ansiklopedi Vikipedi'nin Türkçe sürümüdür. Burada, yazar kadrosu gibi kavramlar yoktur; sizin de içinde bulunduğunuz Vikipedi kullanıcıları, yani Vikipedi'den yararlanan herkes, Vikipedi'nin yazarıdır.

Beş temel ilke üzerinde şekillenen bu projeye katkıda bulunmadan önce, Vikipedi'nin politikalarının özetlerini okumanızı öneririz. Ayrıca Vikipedi'nin işleyişi ve içeriğiyle ilgili bilgileri yardım bölümünden alabilirsiniz. Vikipedi hakkındaki sorularınızı Danışma Masası'na iletebilirsiniz.

Küçük bir hatırlatma: Ansiklopedi maddeleri hariç olmak üzere, tartışma ve kullanıcı mesaj sayfalarındaki yazılarınıza, (~~~~) işaretlerini koyarak ya da yandaki yeşil okun gösterdiği değiştirme panelinin sol üst onuncu sekmesini tıklayarak imza atmayı ihmal etmeyiniz.

Unutmayın; burası, okuyucuların katkısıyla gelişen özgür ansiklopedi Vikipedi ve siz de buranın bir yazarısınız. Vikipedi'ye katkıda bulunmaktan lütfen çekinmeyin. İyi Vikilemeler... --Takabeg ileti 00:18, 23 Temmuz 2008 (UTC)


Deutsch: Sprechen Sie kein Türkisch? Klicken Sie hier.
English: Don't speak Turkish? Click here.
español: ¿No hablas turco? Cliquea aquí.
français: Ne parlez vous pas turc? Cliquez ici.
русский: Не разговаривай турецкий? Нажмите сюда.
Andere Sprachen   Other languages   Otros idiomas   Autres langues   Другие языки

Neden kilitlenmiyor?[kaynağı değiştir]

Neden güzel ve düzenli içeriğe sahip başlıklar veya içerik bakımından zengin başlıklar sadece üyelere izin verilmesi için kilitlenmiyor? Örnek olarak 2-3 hafta önce Orhan Veli Kanık sayfası hiç bilinmeyen kişiler tarafından değiştirilmişti ki ben geri aldım vandalizm dolayısı ile. Ama geri alırken bir yeri unutmuşum ki başka bir arkadaş hatamı düzelmiş, sağolsun. Neden bu kişileri engellemek için "sadece üye olanlar değiştirebilir" kilidi konulmuyor? Eğer bunu ben koyabiliyorsam nasıl koyarım? 1 aydır Viki içerik geliştirme işi içerisindeyim ve şu 1 ayda şunları gördüm:

  • Her gün en az 10-20 kişi içerik bakımından zengin başlıkları bozuyor, yazıları siliyor, desteksiz-gereksiz bilgiler ekliyor.
  • Her gün en az 2-3 kişi 1-2 satırlık başlıklar açıyor.

Bununla birlikte Vikipedi'ye gerçekten bilgi eklemek isteyipte, nasıl yapılacağını bilmeyenler çok fazla. Gerçekten bilgi eklemek isteyipte, bu kişilerin %90'undan fazlası bu ekledikleri bilgilerin okunabilirliğini ve ne kadar destekli ve nesnel olduğunu düşünmüyor. Formata uygun bir yazı bile yazılmıyor. Aslında bir bakıma hak veriyorum çünkü Vikipedi'nin yazı düzenleme araçları o kadar gelişmiş ve detaylı değil. Ama güzel bir araç buldum wikiEd diye gerçekten işe yarıyor... Neyse benden bu kadar... Doce 22:23, 7 Kasım 2010 (UTC)

Lütfen tartışma sayfalarında imzanızı kullanınız.[kaynağı değiştir]

Tartışma sayfalarına ve/veya diğer kullanıcılara yazdığınız iletilerinizin sonuna dört adet ~ "tilde" adlı işareti eklerseniz, imzanız belirir. Klavyenizdeki (Q/q klavye için) Alt Gr ve Ü harfi tuşlarına birlikte 4 kez basmanız ya da üstteki mavi/gri kutucuklardan 6.sına tıklamanız yeterli. --вяí¢αи76ileti 22:59, 7 Kasım 2010 (UTC)
  • Aslında imzanızı atıyorsunuz ancak, el yordamıyla olduğunu gördüm bu nedenle daha rahat bir imza için bu mesajı yolladım. Kolay gelsin...--вяí¢αи76ileti 23:00, 7 Kasım 2010 (UTC)
  • Selam. 4 tane ~ yazıyorum ama başına "--" koymuyorum. Bundan dolayı mı yazdınız? Fark eder mi :P ? Ayrıca bir tane Vikipedi eklentisi kullandığımdan dolayı yukarıdaki düğmeler bende çalışmıyor. Doce 23:08, 7 Kasım 2010 (UTC)
  • İmza düğmesine basınca çalışır olmuyorsa yukarıdaki 'beni geri götür' e basarak yeni özelliklerden çıkıp eski arayüzü kullanabilir ve şurada gördüğün simgeye tıklayarak imza atabilirsin. Yeni ara yüzü ben de kullanmıyorum.--вяí¢αи76ileti 23:11, 7 Kasım 2010 (UTC)
  • Rica etsem nerede imza atmadığımı gösterirmisiniz, imza atmamışsam farkettiğim anda "küçük değişiklik" olarak imzamı (4 tilde) ekliyorum. Düzenleme: Şekil 1a Doce 23:17, 7 Kasım 2010 (UTC)
  • Haklısınız, ben imzalarda --Doce görmeyince bir an tereddüte düştüm. Uykum var, ondan olsa gerek. En iyisi ben hemen yatayım. İyi geceler efenim Kolay gelsin...--вяí¢αи76ileti 23:23, 7 Kasım 2010 (UTC)
  • Size de iyi geceler. --Doce 23:25, 7 Kasım 2010 (UTC).

Taşıma işlemi[kaynağı değiştir]

Frédéric François Chopin sayfasını Frédéric Chopin sayfasına taşımak istiyorum. Ayrıca İngilizce sayfasından tercüme işlemlerine başladım. Şimdilik içerik olarak birşeyi değiştirmeyeceğim. Tek bir düzenleme ile bütün çevirdiklerimi eklemeyi planlıyorum formata uygun olarak.

Neden değiştirilmesini istiyorum: Frédéric Chopin, hem Fransız hem de Polonyalı olduğundan dolayı 2 farklı ismi var. Frederic kelimesinde fazla harf değişlikliği olmamasına karşın François ve Franciszek arasında diğerine oranla bayağı bir fark var. Bizim Viki hariç bütün İntervikilerde başlık adı Frédéric Chopin diye geçiyor. Tek François yazan bizim Viki. Bu nedenle bu başlığı taşımak istiyorum.

Taşıma yapacaktım ancak sanırsam öncelikle Frederic Chopin sayfasının kaldırılması gerekiyor ki taşıma yapabileyim. Bunu yapmadan önce size başvurmak istedim. Ayrıca bir kaç dakika önce Frederic Chopin sayfasındaki yönlendirme komutunu kaldırdım, ön hazırlık olarak. --Doce 20:39, 10 Kasım 2010 (UTC)

  • Merhaba, silerek isim değiştirme olacağından bir hizmetlinin yapması gerekirdi. Ben adını belirttiğiniz gibi değiştirdim. Kolay gelsin, iyi çalışmalar...Vikiçizer 20:44, 10 Kasım 2010 (UTC)
  • Yardımınızdan dolayı teşekkür ederim. Doce 21:02, 10 Kasım 2010 (UTC)

[:Dosya:Duzgun dairesel hareket sekil 2.png] Dosyanıza geçerli bir telif etiketi ekleyiniz. Siz yaptıysanız; Şablon:Cc-by-sa-2.5'i öneririm. İyi vikilemeler! --Gktr 01:26, 16 Ağustos 2011 (UTC)


Oluşturduğunuz sayfa hızlı silinmeye aday![kaynağı değiştir]

Merhaba Doce,

Oluşturmuş olduğunuz Dosya:Duzgun dairesel hareket sekil 2.png adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden d4 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

Gktr 01:26, 16 Ağustos 2011 (UTC)

Reality 13:46, 16 Ağustos 2011 (UTC)

Silinen dosya[kaynağı değiştir]

Merhaba. 30 Ekim 2010 tarihinde yüklediğiniz "Duzgun dairesel hareket sekil 2.png" adlı dosya, lisanssız olduğu gerekçesiyle 16 Ağustos 2011'de silinmek üzere işaretlenmiştir. Yüklediğiniz diğer dosyalar {{cc-a-bp-2.5}} lisansını kullanmaktadır ve bu tümüyle doğrudur. Diğer dosyayı da uygun bir lisansla yüklemeniz durumunda herhangi bir sorun olmayacaktır. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 17:47, 26 Ağustos 2011 (UTC)

Sayfanın geçmişi tümüyle silinmiş olmalı. Hatanın nedeni büyük olasılıkla başka bir sorun. --Superyetkinileti 19:51, 28 Ağustos 2011 (UTC)

Devriyelik yetkiniz etkinleştirilmiştir. Vikipedi'ye yaptığınız katkıların artarak sürmesi dileğiyle. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 11:23, 21 Aralık 2013 (UTC)

Beni kabul ettiğiniz için teşekkür ederim --Doce (mesaj) 22:09, 21 Aralık 2013 (UTC)

Sizi özledik Doce![kaynağı değiştir]

Doce, Vikipedi sizi özledi!
Katkılarınızı ve Vikipedi'deki varlığınızı özledik!

Eski temponuzla, aramıza yeniden dönmeniz dileğiyle,
Sizi Bekliyoruz!


En samimi ve içten sevgilerle, Mavrikantmsj 09:21, 19 Aralık 2014 (UTC)

Okudunuz mu?[kaynağı değiştir]

Neye göre reklam amaçlı içerik? Lütfen bakın. https://tr.wikipedia.org/wiki/Kullan%C4%B1c%C4%B1_mesaj:Bdkck Bdkck (mesaj) 03:30, 5 Şubat 2015 (UTC)

Hep birlikte sürüm kontrollerini eritelim![kaynağı değiştir]

Selam sevgili devriye, şu anda, özgür ansiklopedimiz Vikipedi'de sürüm kontrolü bekleyen tam olarak 1.880 değişiklik bulunmakta; bu oldukça yüksek bir değer. Bu sayıyı 2 haneli sayıların altına düşürmek için iş birliği yapmaya ihtiyacımız var.. Okurların doğru bilgilere hızlı ve düzgün şekilde erişebilmesi için haydi hep birlikte bekleyen değişiklikleri eritelim!

(Bu toplu mesaj olduğu için lütfen yanıtınızı ya bu mesaja beni etiketleyerek ya da mesaj sayfama belirterek cevap veriniz.) YG1’mensaje❓ MediaWiki message delivery (mesaj) 19.31, 12 Mart 2024 (UTC)[yanıtla]

Bilgilendirme Hk.[kaynağı değiştir]

MediaWiki message delivery (mesaj) 19.06, 15 Mart 2024 (UTC)[yanıtla]

Bilgilendirme[kaynağı değiştir]

Merhaba sevgili kullanıcı, 20 Mart tarihinde yani bu gün 14:00 UTC (TSİ:17:00) saatlerinde yapılacak olan sunucu değişikiliğinden dolayı Tüm Vikileri kısa bir süreliğine sadece okuyabiliceksiniz, değişiklik yapamayacaksınız. Detaylı bilgi için bkz.: Test duyuru.
MediaWiki message delivery (mesaj) 13.41, 20 Mart 2024 (UTC) YG1’Je t'écoute❓ [yanıtla]

Sevgili Doce, yardımına ihtiyacımız var![kaynağı değiştir]

Selam sevgili Doce, şu anda, özgür ansiklopedimiz Vikipedi'de sürüm kontrolü bekleyen tam olarak 4.743 değişiklik bulunmakta; ne yazık ki bu çok yüksek bir değer. Bu sayıyı hızlıca eriterek okurlara sunmak için hep birlikte iş birliği yapmaya ihtiyacımız var.. Okurların doğru bilgilere hızlı ve düzgün şekilde erişebilmesi için haydi hep birlikte bekleyen değişiklikleri eritelim!

(Bu bir toplu mesajdır.) ~ YG1¡Hola❗️ MediaWiki message delivery (mesaj) 19.32, 20 Nisan 2024 (UTC)[yanıtla]