Kullanıcı mesaj:Düşünenadam/Arşiv1

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin![kaynağı değiştir]

Gönüllü katılımcıların çabalarıyla 250 dilde oluşturulmaya çalışılan ansiklopedinin Türkçe bölümü olan Vikipedi'ye hoş geldin!

Katkıda bulunurken cesur ol!. Hadi kolay gelsin. denisutku msj 12:33, 24 Ekim 2006 (UTC)



Tapınak Şövalyeleri[kaynağı değiştir]

merhaba düşünenadam, templier şovalyeleri ile tapınak şovalyelerinin aynı olması lazım eğer yanlış hatırlamıyorsam. şöyle bir madde var Tapınak Şövalyeleri, bir göz at istersen kısa olanı uzun olna yönlendirebilirsin. Delamorena 14:33, 27 Kasım 2006 (UTC)

teşekkürler--Düşünenadam 18:22, 27 Kasım 2006 (UTC)

Önemli değil, ben teşekkür ederim ancak ne için teşekkür ettiğinizi anlamadım :) -Tembelejderha 18:26, 27 Kasım 2006 (UTC)

Kategori:teozifi[kaynağı değiştir]

ancak simdi bakabildim, kategorilerin silinmesi biraz farklı oluyor o yüzden ben sil şablonu koyuyorum, sen zaten madde olarak açmışsın. kolay gelsin Delamorena 06:40, 28 Kasım 2006 (UTC)

mu kıtası ve ata[kaynağı değiştir]

  • merhaba. mu kıtasındaki tahsin mayatepek ile ilgili kısımları konuyla doğrudan ilgisi olmadığı için çıkarttım. ayrı bir madde açabilir ve o bilgileri orada değerlendirebilirsiniz. viki bağlantısıyla insanlar gidip o bilgileri oradan alacaklardır. bu maddenin içinde mayatepek'in sadece mu kıtası ile ilgili çalışmalarının olması yeterli. ata maddesinden çıkarttığım kısımla ilgili sorun da aynı. bu bir anlam ayrım sayfası. çıkartttığım kısım nasıl bir madde başlığı altında değerlendirilir, bilemiyorum, ama yerinin burası olmadığı kesin. umarım aydınlatıcı olmuştur. iyi çalışmalar. --kibele 19:56, 28 Kasım 2006 (UTC)
  • sayfanın geçmişine bakarsanız, kimin ne ekleyip ne çıkardığını görebilirsiniz. ben de o kısmı siz mi eklediniz bilmiyorum, bakmak gerek. ama benim çıkardığım o bölümdü sadece. kolay gelsin. --kibele 20:51, 28 Kasım 2006 (UTC)

baktım ama kafam karıştı.reenkarnasyonmu yoksa reankarnasyon mu? bir de geçmişine bakıp kim tarafından eklendiğini yada yazıdan küçük bir kısmı bana yazabilirsen bi göz atayım.Delamorena 11:06, 29 Kasım 2006 (UTC)

hımm sanırım kullanıcı:düşkünahmetin yaptığı editleri diyorsun, maddeyi okumadım bir göz atayım taraflı kısım varsa düzeltiriz. çift madde olayı: benzer içerikli yada burda olduğu gibi aynı konuyu işleyen ama farklı adları taşıyan maddelerin işaretlenmesi için yapılıyor, daha sonra bu konuyla ilgilenen birisi olursa iki maddeyi tek bir madde altında uygun bir şekilde birleştiriyor. o yüzden çift madde şablonu normal birşey , şimdi bakıyorum işaret ettiğin konuya. rahatsızlık duyduğun birşey olursa onu yapan kullanıcı ile sen de diyaloga girebilirsin biliyorsun burda hepimiz eşitiz.

hazır sana yazarken söyliyeyim, köy çeşmesine yazdığın mesajı okudum da rahatsızlığına ben de katılıyorum o yüzden yeni bir hoşgeldin mesajı hazırlamayı düşünüyorum ( tabi fırsat bulabilirsem) gerçi endişelerimize ortak çıkan mutalak olacak biraz bekleyelim bakalım köy çeşmesinde ne cevaplar gelecek. Delamorena 11:16, 29 Kasım 2006 (UTC)

seninle yazışırken kullanıcı:Tembelejderha zaten reankarnasyonu reenkarnasyona yönlendirdi :), şimdi ben de içeriğine bir göz atayım Delamorena

11:24, 29 Kasım 2006 (UTC)

aslında kısmen haklı kısmen yanılıyorsun bence, şimdi yine okudum yazdığını da; aslında balıklama dalanlar kullanıcılar, biraz gözlem yapsalar biraz bu iş nasıl oluyor buranın mantığı ne kuralı ne diye incelemeden hemen birşeyler yazıyorlar. e tabi ilkelere uymayan doğal olarak siliniyor. sonra da niye sildin oluyor :) mumkun olduğunca yeni giren kullanıcılara hoşgeldin mesajı atıp ilkelere kurallara bağlantıları göstermeye çalışıyoruz ama hangibirine yetişebildiğimiz de ortada. Zaten yanlış birşey yapanı da " sen ne yapıyorsun kardeşim" diye dövmüyoruz, oldukça kibar bir şekilde uyarıyoruz. tabi anlayana:) ama bu günlerde yeni kullanıcıların yönlendirilmesi üzerine ben de düşünmeye başladım fakat dediğim gibi asıl iş yeni kullanıcı da bitiyor. Delamorenamesaj 11:56, 29 Kasım 2006 (UTC)

Asa-ı musa bir kitap olduğu için bir zarrı yok, asa maddesi ise yeni bir kullanıcının açtığı zayıff bir madde kullanıcıyı maddeyi geliştirmesi için teşvik ettim :) belki VP:HS madde 1 den siliniebilir ama bence silinmesine şimdilik gerek yok, eğer gelişmezse bir kaç gün sonra silebiliriz. Delamorenamesaj 14:45, 29 Kasım 2006 (UTC)

Doğru demişsin. hermetizm olarak Düzeltebilir misin?--Zeynepmsj 17:49, 29 Kasım 2006 (UTC)

Asa-yı Musa[kaynağı değiştir]

Merhaba...asa-yı musa maddesine bir bakar mısınız içeriksiz görünüyor--Düşünenadam 14:34, 29 Kasım 2006 (UTC)

Merhaba Düşünenadam, madde gerçekten çok kısa fakat silinmesine gerek yok. Said Nursi maddesinin alt kısımlarına Asa-yı Musa şeklinde bir başlık açılarak resim ve metin eklenebilir. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 17:48, 29 Kasım 2006 (UTC)

Resim ekleme[kaynağı değiştir]

Özel:Upload kısmında aradığını bulabilirsin.

Sevgiler

Vito Maydanoze 14:27, 30 Kasım 2006 (UTC)

  • merhaba, Yardım:İçindekiler/Resimler ve medya sayfasından yükleme bilgilerini alabilirsin. ancak telifsiz resim bulmak ve doğru etiketlemek konularında Kullanıcı:Vito Genovese doğru adrestir. bu arada yakalamışken bir şey rica edicem. genellikle ruhçu terminolojiyi ilgilendiren maddeler giriyorsunuz. bu konuda daha genel bir madde hazırlayıp kaynaklarla beslerseniz maddeleriniz daha sağlam duracaktır. kolay gelsin. --kibelemesaj 14:33, 30 Kasım 2006 (UTC)

Merhaba Düşünenadam. Ben bahsi geçen şablonu buradan çevirdim. Aslında İngilizce başlığını da ("Beliefs about the nature of the divine") çevirmek istedim ama "divine" kelimesine uygun bir karşılık bulamadım. Sonuçta bu konular hakkında detaylı bir bilgiye sahip olmadığım için İngilizce Vikipedi'yi kaynak olarak kullanarak bu "izm"leri inanç sistemleri olarak adlandırdım. Bunu elbette değiştirebiliriz ama "-izm'ler" bence pek uygun olmaz çünkü felsefe haricinde diğer alanlarda kullanılan bir çok izm'ler var. Bir başka başlık önerisi aklınıza gelirse bana iletebilirsiniz. Bu arada ben bu konularla ilgilenen bir Vikipediste daha danışırım. Diğer konuya değinirsek, Teosofi ve Teozofi maddelerini birleştirmek için Teosofi maddesindeki bilgileri Teozofi maddesine aktardıktan sonra, Teosofi maddesini değiştirip, maddenin içeriğini boşaltarak #redirect[[Teozofi]] yazmanız yeterli. Bu şekilde Teosofi maddesi Teozofi'ye yönlendirilmiş olur. İlginiz için teşekkürler, aramıza hoşgeldiniz --Pinar 02:45, 4 Aralık 2006 (UTC)

==Merahaba==[kaynağı değiştir]

DüşünenAdam :) indirdiğin resim eğer telif haklarına uygunsa ; ki eğer öyleyse yöneticiler o resmi kullanmanı hoş karşılayacaktır, Wikipedia'ya yüklediğin biçimde (eğer gnu lisanslı ise), diğer örnek resimlere bakarak kullanmak istediğin kompozisyona ekliyebilirsin. Başarılar:) euthygenes 20:17, 5 Aralık 2006 (UTC)

resim telif ?[kaynağı değiştir]

merhaba bir resim indirdim. şimdi onu William Crookes maddesine eklemeliyim. Yardımcı olabilir misin müsaitsen...--Düşünenadam 19:59, 5 Aralık 2006 (UTC)

William Crookes'un en.wiki den aldığın resmini maddeye eklemek kolay. Asıl önemlisi telif durumu. Görebildiğim kadarıyla kamuya açık bir durum yok gibi. Yani resim telifli gibi duruyor. Bu konularda Vito Genovese ile temasa geçmen iyi olur. Kendisi sana yardımcı olacaktır. Kolay gelsin. --Metal Militia 20:32, 5 Aralık 2006 (UTC)

karma felsefesi[kaynağı değiştir]

selam düsünen adam,

maddelerde yanlis yapildigini gördügünde müdahale etmekten, eklemeler uygunsuzsa maddeyi eski sürümüne geri almaktan cekinme. karma felsefesi üzerinde calismayi düsünüyorsun sanirim.kolay gelsin.--alibazmesaj 22:42, 5 Aralık 2006 (UTC)

  • alibaz geri almış, gerekeni de söylemiş, bir küçük ilavem olacak. bariz yanlışlar değil de tartışmalı konular söz konusu olduğunda tartışma sayfasında konuşmak ve geri dönüş savaşlarına girmemek daha iyi. ayrıca bu maddenin üç cümlesinden birinin tarkan ve madonnalı olması bir felaket. buyrun maddeye diyorum.. kolay gelsin. --kibelemesaj 23:24, 5 Aralık 2006 (UTC)


Bedava Hipnoz hikayesi[kaynağı değiştir]

Hipnoz maddesinin tartışma sayfasındaki, yine nazik bir dille kaleme alınmış cevabınıza teşekkür ediyorum.. Orada, zihnimi kurcalayan bazı hususlara, diğer kullanıcı ve okuyucuları doğrudan ilgilendirmediği için burada temas edeyim, dedim.. Benim size yazdığım bir önceki cevabi yazımda yer alan: ".....hipnoz ve ruh çağırma seansların(m)a dayanıyor...." cümlem ile devamı niteliğindeki: "Belki şimdi en uygun bir sujeyi bile "uyutamam", en zayıf obsede bir ruhla çekişemem." ifademe dayanarak olsa gerek (ki buradan bağlantı kurup cevaplamak lüzumunu hissettim) siz: "Örneğin maddeyi, “Psikolojide hipnoz”, “tıpta hipnoz”, “tedavide hipnoz”, “Hipnozdaki son teoriler ve uygulamalar” gibi çeşitli başlıklar altında toplayabiliriz. Ne dersiniz?" diye öneride bulunmuş, sonunda da : Fakat “Metapsişik’teki hipnoz” bölümüne metapsişikçilerin kabul etmedikleri ve uygulamadıkları şeyleri metapsişikte varmış gibi yazmak yerine, bunları ayrı bir başlık altında toparlamak ve bunların tartışılabilir yeni uygulamalar olduğunu belirtmek gerekir diye düşünüyorum." diye eklemişsiniz. "Metapsişikcilerin kabul etmedikleri ve uygulamadıkları"ifadenizi yadırgadım. (Bazı)Metapsişikcilerin kabul etmedikleri şeyler, bence uygulayamadıkları, uygulayamadıkları için de ulaşamadıkları bilgilerdir.. Çünkü pek az insan hipnotik yetilere sahip olarak doğar(%15 kadar).. Onların da pek azı bu yetilerinin farkında olup geliştirir ve uygulamaya koyulurlar. (Enjeksiyonla yapılan uyutmalar konumuzun dışında tabii.) Mesela, enjeksiyonla uyutulan hastalar, kendilerine yapılan telkinleri uyandıktan sonra da hatırlarlar, gibi bir ifadeye rastladım.. Bu doğru olabilir. Ama bildiğimiz Mesmer metodu ile uyutulmuş bir suje, uykuda iken, kendisine verilen şifreyi ve telkinleri, uyanınca hiç bir şey hatırlamayacaksın, denildiği zaman uyanınca hatırlamaz. Hatırlarsa, tedavi için yapılan telkinlerin etkisi kalmaz, suje direnir. Telkinler, uykuda şuuraltına yerleştirilen tedavi mekanizmalarıdır çünkü, ... Eğer suje şifre ve telkinler konusunda uyandıktan sonra Hipnotizör tarafından aydınlatılırsa o zaman şifrenin etkisi, tedavi için uyutmanın bir anlamı olmaz. Askerde, voleybolda karşımda kütör olarak oynayan Hüseyin Çelebi'yi şifrelemiştim ve oyun aleyhimize gelişmeye başladığında bu uzun boylu iyi oyuncuyu "Çelebi uyu" şifresiyle oyun dışı bırakırdım. Yoksa bir tepsi şam tatlısını kaybetmiş olurduk.. (Bu cümleleri okuyanların gülümsediklerini şimdiden hissediyorum. Vallahi de doğru, billahi de doğru!) Benim Hipnoz, Spritüalizm, ruhi infisal, ruhi seyahat, obsede ruh v.s. hususlarındaki okuduklarımla, yaptığım deneyler ve yazdıklarım, konunun, daha doğrusu konuların çok geniş olması dolayısı ile, metedolojik değildir. Yani yukarıda yer alan konular veya Allan Kardec v.s. o kadar büyük bir ummanın kenarına gelmişim ki, spatyom, stoplazma, reenkarnasyon, telepatik olaylar, ekminezi, telekinezi ... Bu ummandan benim alabileceğim nihayet bir kaç damacana sudur.. Sujeleri uyuttuğumda ayrı bir dünyanın, onlara ruhi seyahat yaptırdığımda bir başka dünyanın; Spatyom... v.s. konularına girdiğimde ise, ahiret, basübadelmevt gibi islami inançlarımı alt üst eden diğer bir ufkun derinliğini görmeye başlayıp, "Bu terazi bu kadar sıkleti çekmez" diyerek, işin içinden sıyrıldım.. Felsefenin Pozitif limanlarında dolaşmış ve bunları öğrencilerime okutmuş bir insan olarak, her okuduğum ve her uyguladığımın benim dünyamı alt-üst ettiğini gördüm ve "Bildiklerim ve deneyle elde ettiklerimi" o yıllar, Yeni İstanbul, Bizim Anadolu, Son Havadis... gibi gazetelerde, gırgır olsun diye yazıp durdum.. (Belki okuyucu ciddi bulmuştur.) Değişik sujelerime yaptırdığım "Ruh seyahatleri"ni bir günlük gazete tefrika bile etmişti. (Kayseri'de günlük Devrim Gazetesi. Yıl 1962) Şimdi bir üniversitede öğretim görevlisi olan bir akademisyen benimle yaptığı mülakatı kitabına uygulamalı örnek olarak almış ve öğrencilerine okutuyor. Bu arada, Kollektif hipnozu da hiç uygulamadım.
"Herkesin bir uzmanlık alanı var. Benim de bu alanlarda kendimce uzun saydığım bir zaman dilimini kapsayan çalışmalarım var." diyorsunuz.. Doğal olarak kimliğinizi açıklamıyorsunuz.. Maddede, “Psikolojide hipnoz”, “tıpta hipnoz”, “tedavide hipnoz”, şeklindeki bölümlerin yer alması teklifinizi uygun buluyorum. Parapsikolog olduğunuzu tahmin ediyorum.. Bir başka kariyere de sahip, ama bu konularda uzman olabilirsiniz ki, derin saygı duyarım.. Ben, Ali Bozer, Besim Üstünel gibi değerli hocalardan iktisat okudum ama iktisattan... ticaret okudum, ticaretten anlamam. Muhasebe okudum, muhasebenin ne olduğunu bilmem, Hocam prof. Jale Sihaf'tan "Allah rızası için on üzerinden beş numarayı zor almış" bir öğrenciydim. Akçeli işlerimi muhasebecim yürütür. Tıpla hiç ilgim yoktur. Bu konuda uzman tıp doktorları dururken "Tıpta hipnoz"a katkıda bulunamam.. Yalnız, bir zamanlar-1962'lerde psikolog dr. Kamil Akkaya, gerekli gördüğünde beni çağırır ve bazı hastalarını uyutmamı isterdi.. Yanlış bilmiyorsam o zamanlar enjeksiyonla uyutmak, hipnozla uyutulmak kadar sujeyi tedaviye uygun ortama sokamıyordu.. Hele "ruhi infisale" hiç.. "Tedavide hipnoz"a gelince.. Kırk yıl kadar önce hipnozla tedavi ettiğim, kocası öğretmen hamile bir kadın doğumdan sonra Ankara'dan mektup yazmıştı: "Hem yuvamı hem de çocuğumu kurtardınız.. Oğlumuzun adı Hasan'dır." diye. Bu yazdıklarım tuhafınıza gidebilir, siz veya bir başka okuyan dudak büküp, hadi canım sen de.. diyebilir..Yazdıklarım, kendimin de ciddiye almadığı, bir iddia olmadığı için, ben de alınmam tabii.. Bir zamanlar Peyamiz Safa'ya bir Mecliste hazır bulunanlardan biri inanmamış.. Peyami Safa o sujeyi ayakta üç dakikada ikinci devreye sokmuş.. Kendisi kilo bakımından zayıf, suje de iri yarı olduğu için suje şakkadak yere yığılmış. Peyami Safa, Matmazel Noralya'nın Koltuğu'nda benzeri bir uygulamadan ve uzun uzun "stoplazma"dan bahseder, hatırlarsınız. İddialı olduğum, sevdiğim konuları da yazayım da tamamen ot biri olmadığım bilinsin. Zira, fazla tevazu gösterme, sahi zannederler, denilmiştir.. 12 yıl çalıştırdığım radyomun verici power katını yapacak, modülatörünü tamir edecek kadar yüksek frekanstan anlarım.. Gazetemin 16 metrelik 8 üniteli web Ofset baskı sistemini bir yerden alır bir başka yere kurar ve elektrik-elektronik, mekanik tamiri için (tornalık, frezelik, işler hariç) kimseye zırnık vermem.
"Şiirin hasını ayak sesinden tanır", "Beni ya tek, ya hiç yaratmasaydın" diye de Tanrıya sitem gönderirim. Bu kısa girişten sonra son sözün şudur size sayın Düşünenadam: Ben, hipnotizma, manyetizma, metapsişik... kısaca ruh külliyatında yeterince çalıp çığırdım.. Beste yapmak ve bu konuları metedolojik olarak bu ansiklopediye yazmak da sizlerin görevi.. Ben ancak bundan böyle gözünüzden kaçan klavye hatalarınızı düzeltebilirim ancak. Sevgi ve saygılar kucak dolusu!--Hasan Sami 10:49, 6 Aralık 2006 (UTC)


anlam ayrım[kaynağı değiştir]

[1] burdan örnek alabilirsin. Delamorenamesaj 15:31, 6 Aralık 2006 (UTC)

Wikimedia Commons[kaynağı değiştir]

Merhaba Düşünenadam,

Yüklediğin resimler Wikimedia Commons'ta var oldukları ve bu durumda buraya yüklenmeleri gereksiz olduğu için silindi. Zira tüm Wikimedia Vakfı projeleri için ortak resim ve medya deposu olan Commons'a yüklenen resimleri ayrıca Vikipedi'ye yüklemeden de madde içinde kullanabiliyoruz. Genelde diğer Wikipedia dillerinde göreceğin resimlerin altında buna yönelik bir uyarı mesajı olur. Eğer resim Commons'tan yükleniyorsa direkt olarak maddenin içine yazman durumunda sorunsuzca görüntülenecektir.

Sevgiler

15:34, 6 Aralık 2006 (UTC)

  • sanırım karduelis halletmiş. yine bir şey olursa burdayım. kolay gelsin. --kibelemesaj 16:25, 6 Aralık 2006 (UTC)


Değişiklikler sayfasında bana bir mesaj gönderdiğiniz anlaşılıyor ama bana gelen imzasız yarım cümle aynen şöyle: mu kıtası maddesinin sonlarındaki ata başlığı
Anlaşılan elektronik bir hata var.. bana biraz önce bir mesaj gönderdiniz mi? Evetse tekrarlar mısınız lütfen.--Hasan Sami 23:09, 6 Aralık 2006 (UTC)


Madde güzel olmuş[kaynağı değiştir]

Madde güzel olmuş, elinize sağlık. Sadece bir yerde espas kullandım ve bir de "i" ekledim. "(A.B.D.’ndeki dişçilerin % 25’i)", açıklamasındaki %25 tanımı kat'iyet ifade ediyor. Bu rakamı kesinlikten çıkartıp esnetsek daha ansiklopedik olmaz mı? Bir de, orada dikkatimi çeken somnambülizm kelimesi.. Unutmuş, yanlış hatırlıyor olabilirim: o kelimeyi "izm" siz biliyordum. Zira, "izm" eki bir kelimenin köküne gelince biliyorsunuz, bir akım, bir cereyan ifade eder.. Acaba o devrenin adı somnambül mü? Sadece sesli bir düşünce benimki. Selam sevgi.--Hasan Sami 23:36, 6 Aralık 2006 (UTC)

merhaba.. element maddesinin içeriğini biri silmiş galiba--Düşünenadam 19:22, 11 Aralık 2006 (UTC)

Merhaba Düşünenadam, sağol haber verdiğin için. Vandallar her zaman gelip giderler böyle, aldırma :) Maddelerin geçmişi asla kaybolmaz, vandalizm öncesi doğru sürümü, sen de "değiştir" linkine tıklayarak geri getirebilirsin. İyi çalışmalar. --Metal Militia 19:28, 11 Aralık 2006 (UTC)
Teşekkürler Düşünenadam, Fobi maddesindeki vandalizmi geri aldım. Sen de gördüğün vandalizmleri eski sürüme geri almaktan çekinme, çok kolay bir şey. Bir önceki ya da kayıtlı kullanıcılardan birinin yapmış olduğu güvenli bir sürüme gelip kaydete basıyorsun. Hepsi bu. Sorun olursa sorabilirsin. İyi çalışmalar. --Metal Militia 09:32, 14 Aralık 2006 (UTC)
Pardon.kaydet diye tıklanacak bir yer mi var yoksa bilgisayarımdadaki bir dosyaya mı kaydetmeliyim?--Düşünenadam 09:40, 14 Aralık 2006 (UTC)
Yok bilgisayarında değil. Misal şu anda Son değişiklikler sayfasına baktığını varsayalım. Ve bir X maddesi vandallanmış olsun. Madde adının solunda "fark" ve "geçmiş" linkleri vardır. Onlardan "fark"a tıklarsan eğer, açılan pencerede yanyana güncel ve bir önceki sürümünü görürsün. Doğru ve temiz sürüm hangisiyse (yani vandal öncesi) onun tepedeki adının yanında bir de "değiştir" diye bir link vardır. Ona basarsan o doğru ve temiz sürümün edit moduna geçersin. O sayfanın altındaki "kaydet"e bastın mı operasyon tamam demektir. Hepsi bu. Kolay gelsin. --Metal Militia 09:49, 14 Aralık 2006 (UTC)

merhaba, kolay gelsin... biraz önce Tartışma: yıldızlar diye bir madde açıldı... hiçbir içeriği yok ben anlayamadım. Dikatinizden kaçmamıştır ama ben yine bir haber vereyim dedim--Düşünenadam 19:17, 11 Aralık 2006 (UTC)

Selamlar Düşünenadam, silindi madde. Haber verdiğiniz için teşekkürler, kolay gelsin. -Tembelejderha 22:39, 11 Aralık 2006 (UTC)

merhaba vandalca oluştrulmuş bir madde nin içeriğini boşalttım az önce .. fakat maddenin adı nasıl siliniyor bilmiyorum--Düşünenadam 18:21, 14 Aralık 2006 (UTC)

merhaba, maddenin adını silme işini sadece yöneticiler yapabiliyor. Bu nedenle {{sil|silme nedeni}} şablonunu kullanabilirsin. VP:HS sayfasından hangi maddelere göre hızlı silme uygulandığı hakkında bilgi alabilirsin. Eğer maddenin içeriği yakışıksız değilse öyl bırakıp, sil şablonu ile etiketleyebilir ve yöneticilerin tümden maddeyi silmesi için bırakabilirsin. İyi çalışmalar. --Mskyrider 18:25, 14 Aralık 2006 (UTC)

Merhaba biri tek tek ermenilerin sayısını arttırıyor, kasıtlı mı bilmiyorum, haber vereyim dedim üçüncü kez arttırdı son 10 dakka içinde.--Düşünenadam 18:53, 14 Aralık 2006 (UTC)

Ben geri aldım değişiklikleri ama IP ile yapılan değişiklik bir süre devam edebilir. Gittikten sonra da toptan geri alınabilir. Vikipedinin güzel yanı ne olursa olsun, hiçbir şey kaybolmuyor, geri almak da kolay. --Mskyrider 18:59, 14 Aralık 2006 (UTC)

Selam, madde eger içeriği dolu olsaydı kabul edilebilirdi,ama bu haliyle fikir belirtilmiş.Yani ansiklopedik sayılmıyor.Bu yüzden sil şablonu koyabilirsin..Bu tür kişisel yorumlar,reklam amaçlı yazılar,taraflı yazılar siliniyor.İyi çalışmalar.--Nihan 19:45, 14 Aralık 2006 (UTC)

Aslında değişiklik işini sadece yöneticiler yapmıyor sende yapabilirsin,herkes yapabilir.Yöneticilerin yaptığı işler belli şeyler.Maddenin üzerinde geçmiş sekmesine tıklarsan maddenin geçmişi görünür.2 değişikliği karşılaştırıp,önceki haline geri alabilirsin.Özet kutusuna da benim yaptığım gibi geri aldığını belirten bir metin eklersen iyi olur.İstersen bu söylediğimi deneme tahtasında deneyebilirsin.İyi çalışmalar.--Nihan 21:41, 14 Aralık 2006 (UTC)

Eklemek istedimŞu hali gördükten sonra değiştir sekmesine tıklayıp,özet kutucuğuna geri alındı derseniz,diğer problemsiz metni kaybetmemiş olursunuz.İyi çalışmalar.Ha birde biri değiştirdi diye sürekli geri alırsanız pürüzler çıkabilir.Cok kritik değişimlerde tartışma sayfasına not düşerseniz iyi olur.--Nihan 21:59, 14 Aralık 2006 (UTC)

3 geri dönüş[kaynağı değiştir]

merhaba bir kullanıcı üç geri dönüş kuralını ihlal etti, üçüncü kez Mu kıtası maddesini bozuyor. ikaz ettim olmadı ne yapmalı?--Düşünenadam 17:56, 15 Aralık 2006 (UTC)

  • Bir yöneticiye haber verilip maddenin ilk haline getirilip kilitlenmesi, geri dönüşleri yapan kullanıcının da engellenmesi lazım. denisutku *:!? 18:13, 15 Aralık 2006
  • Mu Kıtası birkaç düzeltme yada değişiklik gerektiren yer dışında güzel olmuş.Bu saate kadar uğraşmışsınız teşekkürler.Birde ilgili bağlantıları yaparsanız daha iyi olucak madde yazarken :) Örneğin Meksika gibi , çift köşeli parantez içine alırsanız..Yazım şekli genelde böyle oluyor.İyi çalışmalar.--Nihan 03:34, 16 Aralık 2006 (UTC)

merhaba. on-line'mısınız bilmiyorum . Biri nur cemaati ve saidi nursi maddelerini değiştirmeye çalışıyor bilginize.--Düşünenadam 21:07, 14 Aralık 2006 (UTC)

Selam Düşünenadam, online değildim. Sanırım birileri müdahale etmiş, sorun yok gibi. Kolay gelsin. -Tembelejderha 14:31, 16 Aralık 2006 (UTC)

Sayfaları boşaltmak[kaynağı değiştir]

Selam Düşünenadam, lütfen sayfaları boşaltma, silinmesi gereken sayfalara {{sil}} etiketi koy biz silelim. İçerik boşalınca sayfa silinmiyor, yine varoluyor. -Tembelejderha 21:18, 16 Aralık 2006 (UTC)

  • Biraz tarafsızlaştırdım, ayrıca levha tektoniği teorisine göre niçin batık kıta diye birşeyin mümkün olmadığını da ekledim. Ayrıca Marc Aurel Stein'a atfedilen ve söz konusu kıtayı andıracak bir haritanın varlığını iddia eden bulguyu kaldırdım: Stein en eski basılı metin olan Diamond Sutra ve birkaç metin daha bulmuştur ki bunların hiçbirisinin içinde iddia edilenki gibi bir haritadan söz edilmez. Yok haritanın varlığına dair, doğrulanabilir 3. parti kaynaklardan birisi (bu akademik bir kaynak demektir, yani bir başka ansiklopedi, sözlük vs.) sunulursa tekrar konulması mümkün olabilir. Ayrıca alttaki baba sözcüğüyle ilgili kısmın kalmasının ne derece doğru olduğundan emin değilim. Belki kısaltmamız iyi olabilir, zira konudan sapış var: Vikipedi sonuçta bir ansiklopedi ve eğer bu konu bir başka büyük ansiklopedide yer alsaydı o tip bir kısmı barındıracaklarından şüphe ederim. Teşekkürler, iyi çalışmalar...- Noumenon mesajkatkılar 23:00, 16 Aralık 2006 (UTC)

Bir ara ben bile tereddüde düştüm :) Catnip genelde kısaltma gibi kullanılıyor.. Türkçe Latince İngilizce olunca ortalık karıştı :)) Sende birden fazla isimle anılan bir madde açarsan bu şekilde redirect yapabilirsin. Büyük küçük harf duyarlılığı olduğunu hatırlatayım, bazen bu yüzden hata yapıyorum :)..İyi çalışmalar--Nihan 00:49, 18 Aralık 2006 (UTC)

merhaba biri büyük harfle DİVÂNÜ LÜGÂTİ'T -TÜRK‎ diye bir madde açmış ama böyle bir madde zaten var, Divân-ı Lügati't-Türk adıyla ne yapılmalı iyi çalışmalar.--Düşünenadam 17:16, 18 Aralık 2006 (UTC)

Merhabalar. Farklı çift madde durumlarında farklı davranılıyor. Eğer içindeki içerik var olan maddedekinin aynısı ise sil koymalısınız, eğer farklı bir içerikse ve belirttiği hususlar var olan maddenin içeriğinde varsa yine sil koyabilirsiniz. Yok tamamen farklı ve yeni şeyler de içeren bir içerik ise {{çift madde|diğermaddeninismi}} koyarak çift madde olarak işaretleyebilir veya kendiniz bu yeni maddenin içeriğinde olup var olan maddede olmayanları var olan maddeye uygun şekilde taşıyarak da ikisini var olan maddede birleştirebilir, yeni maddeye bu işlem sonrası sil koyabilirsiniz. Eğer isterseniz bana maddenin tam adresini verin bir göz atayım; DİVÂNÜ LÜGÂTİ'T -TÜRK‎ diye arattım ama böyle bir madde yok yazıyor. Maddenin tam adresini verirseniz ben düzeltmeye çalışırım. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 17:22, 18 Aralık 2006 (UTC)

merhaba. madde biraz önce yazılmış tam olarak 17.08'de--Düşünenadam 17:24, 18 Aralık 2006 (UTC)

Belirttiğiniz için teşekkürler; telif sorunu varmış bu sebeple silindi. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 17:32, 18 Aralık 2006 (UTC)

VP:OY kısmına bir göz atabilirsin Delamorenamesaj 11:30, 19 Aralık 2006 (UTC)

Merhaba Düşünenadam, eğer 60 gündür üye isen ve 150 değişiklikten fazla yaptıysan oy kullanma hakkın var. Eğer yoksa oy kullanamazsın ama "Yorum" bölümü altında görüşlerini belirtebilirsin. Galiba 26 Kasım'dan beri üyesin değil mi? Oylama ile ilgili diğer sorularının cevabını VP:OY'da bulabilirsin. İyi çalışmalar. --Mskyrider 11:31, 19 Aralık 2006 (UTC)

Yorumu yanlışlıkla resim tartışma sayfasına yapmışsın, başvuru sayfasında "Oy verin!" bağlantısına tıklayınca gelen yerde yorum başlığının altına yazını taşıyabilirsin. Teşekkürler. --Mskyrider 11:37, 19 Aralık 2006 (UTC)

Galatlar, Galatya...[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

Ek bilgi için teşekkürler. Aslında şablonda ve metinlerde bir-iki yerde Galatya ve Galatlara da gönderme var; fakat bildiğim kadarıyla bu konuda Vikipedi'de herhangi bir madde yok. Şu sıralar başka işlerim olduğu için Galatlara dair bir şeyler eklemeyi düşünmüyorum, ama ilgileniyorsanız eklemeniz kesinlikle yararlı ve tamamlayıcı olacaktır. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 20:09, 19 Aralık 2006 (UTC)

Teşekkürler.. Mesajınız imzasız olunca 2,3,4, hatta 5 diye bol keseden dilekde bulundum.. Sizlerde "torun" yoksa, darısı size!--Hasan Sami 23:33, 19 Aralık 2006 (UTC)

selam Düşünenadam, köy cesmesindeki yazilarin altina imza atiyoruz, sanirim oradaki imzani silmissin, kisisel görüs bildirilen yerlerde imza gerekli, kolay gelsin, iyi calismalar.--alibazmesaj 09:52, 20 Aralık 2006 (UTC)

    • Teknik karisikliklar olagan seyler, belki bir dalginlik olmustur, ya da sistemden kaynakli gecici bir sorundur.fark edince düzeltmenin disinda dert etme bunlari, iyi calismalar tekrar.--alibazmesaj 10:06, 20 Aralık 2006 (UTC)

ne var ne yok[kaynağı değiştir]

selam, Kullanıcı:BlackSun sayfasına sil şablonu koymuşsun da o kullanıcı sayfası o yüzden kaldırdım ben de başta senin gibi yanıldım ama kullanıcı sayfasına ilk defa birşeyler yazdığı için yeni sayfa olarak görünüyor, herneyse , kolay gelsin Delamorenamesaj 11:15, 20 Aralık 2006 (UTC)

zaten daha önce uyarmışlar , ben de birazcık hatırlattım umarım kavramıştır :)Delamorenamesaj 11:19, 20 Aralık 2006 (UTC)
  • merhaba, yeni bir kullanıcı, deneme yapıyor, problem yok. teşekkürler, kolay gelsin. --kibelemesaj 18:26, 21 Aralık 2006 (UTC)


MERHABA[kaynağı değiştir]

 Selam ben kullanıcı:Mertceza benim hakkımda yazdıklarını okudum ama benim böyle
şeylerle işim olmaz lütfen haksız yere bazı şahısları suçlamayınız.Ama hadi neyse kolayyy 
gelsinn!

Merhaba. Özür dilerim neyi kastettiğinizi anlamadım? --Abuk SABUK 00:50, 27 Aralık 2006 (UTC)

Simdi anladım. Bahsi geçen siteyi ilk defa siz ekleyince gördüm. Oradan kopyalanan içerik benden önce hazırlanmış. Maddenin geçmişine bakarsanız göreceksiniz. Benim eklediğim cümleler İngilizce'de İngilizce'ye Oxford Ansiklopedik Sözlük baz alınarak yazılmış kendi cümlelerim. Ayrıca Kur'an'dan iki ayet ekledim. Saygılar. --Abuk SABUK 00:56, 27 Aralık 2006 (UTC)

Maddenin telif haklarını ihlal eden kısımlarını ayıklayıp uyarıyı kaldırdım. İyice emin olmadan birbirimizi itham etmeyelim lütfen. İyi çalışmalar. --Abuk SABUK 01:24, 27 Aralık 2006 (UTC)

merhaba

sagolasin birader[kaynağı değiştir]

sagolasin düsünenadam biraderim, fazla zaman bulamiyorum su aralar, ama buralardayim, yarindan tezi yok maddelere yükleniyoruz yeniden...iyi calismalar.--alibazmesaj 01:32, 27 Aralık 2006 (UTC)

Re:Nasılsın ("en français dans le texte")[kaynağı değiştir]

Merhaba.

Affedersiniz benim kötü Türkçe.

Ben iyi ama yorgun, teşekkür ederim. Çok çok iş var. Ayrıntılar için, lütfen Fransızca viki'de benim tartışma bakınız.

İyi geceler ;-)

Dünya vatandaşı 01:50, 27 Aralık 2006 (UTC)

heyyyyyyyyyyyyyyyy[kaynağı değiştir]

merhaba yeniyim isim alabilirmiyim hemde nerelisin ben fatih sen

Mimar SinaMimar Sinan


Mimar Sinan (15 Nisan 1489 - 9 Nisan 1588) Büyük Osmanlı mimarı.

Kayseri’nin Ağırnas köyünde doğdu. 1511'de Yavuz Sultan Selim zamanında devşirme olarak İstanbul’a geldi. Üç sene sonra mimar olarak Yavuz Sultan Selim'in Mısır seferine katıldı. 1521 yılında Kanuni Sultan Süleyman’ın Belgrad Seferine Yeniçeri olarak katıldı. 1522’de Rodos Seferine Atlı Sekban olarak katılıp, 1526 Mohaç Meydan Muharebesinden sonra, gösterdiği yararlıklar sebebiyle takdir edilerek Acemi Oğlanlar Yayabaşılığına (Bölük Komutanı) terfi ettirildi. 1533 yılında Kanuni Sultan Süleyman’ın İran Seferi sırasında Van Gölü'nde karşı sahile gitmek için Sinan iki haftada üç adet kadırga yapıp donatması ile büyük itibar kazandı. İran Seferinden dönüşte, Yeniçeri Ocağında itibarı yüksek olan Hasekilik rütbesi verildi. Bu rütbeyle, 1537 Korfu, Pulya ve 1538 Moldavya seferlerine katıldı. 1538 yılında Hassa başmimarı oldu. Mimar Sinan’ın, Mimarbaşılığa getirilmeden evvel yaptığı üç eser dikkat çekicidir. Bunlar: Haleb’de Husreviye Külliyesi, Gebze’de Çoban Mustafa Külliyesi ve İstanbul’da Hürrem Sultan için yapılan Haseki Külliyesidir. Haleb’deki Hüsreviye Külliyesinde, tek kubbeli cami tarzı ile, bu kubbenin köşelerine birer kubbe ilave edilerek yan mekanlı cami tarzı birleştirilmiş ve böylece Osmanlı mimarlarının İznik ve Bursa’daki eserlerine uyulmuştur. Külliyede ayrıca, avlu, medrese, hamam, imaret ve misafirhane gibi kısımlar bulunmaktadır. Gebze’deki Çoban Mustafa Paşa Külliyesinde renkli taş kakmalar ve süslemeler görülür. Külliyede cami, türbe ve diğer unsurlar ahenkli bir tarzda yerleştirilmiştir. Mimar Sinan’ın İstanbul’daki ilk eseri olan Haseki Külliyesi, devrindeki bütün mimari unsurları taşımaktadır. Cami, medrese, sübyan mektebi, imaret, darüşşifa ve çeşmeden oluşan külliyede cami, diğer kısımlardan tamamen ayrıdır. Mimar Sinan’ın Mimarbaşı olduktan sonra verdiği üç büyük eser, onun sanatının gelişmesini gösteren basamaklardır. Bunların ilki İstanbul Şehzade Camii ve külliyesidir. Dört yarım kubbenin ortasında merkezi bir kubbe tarzında inşa edilen Şehzade Camii, daha sonra yapılan bütün camilere örnek teşkil etmiştir. Süleymaniye Camii, Mimar Sinan’ın İstanbul’daki en muhteşem eseridir. Kendi tabiriyle kalfalık döneminde, 1550-1557 yılları arasında yapılmıştır. Mimar Sinan’ın en güzel eseri, seksen yaşında yaptığı ve "ustalık eserim" diye takdim ettiği, Edirne’deki Selimiye Camiidir (1575). Mimar Sinan, Mimarbaşı olduğu sürece birbirinden çok değişik konularla uğraştı. Zaman zaman eskileri restore etti. Bu konudaki en büyük çabalarını Ayasofya için harcadı. 1573’te Ayasofya’nın kubbesini onararak çevresine, takviyeli duvarlar yaptı ve eserin bu günlere sağlam olarak gelmesini sağladı. Eski eserlerle abidelerin yakınına yapılan ve onların görünümlerini bozan yapıların yıkılması da onun görevleri arasındaydı. Bu sebeplerle Zeyrek Camii ve Rumeli Hisarı civarına yapılan bazı ev ve dükkanların yıkımını sağladı. İstanbul caddelerinin genişliği, evlerin yapımı ve lağımların bağlanmasıyla uğraştı. Sokakların darlığı sebebiyle ortaya çıkan yangın tehlikesine dikkat çekip bu hususta ferman yayınlattı. Günümüzde bile bir problem olan İstanbul’un kaldırımlarıyla bizzat ilgilenmesi çok ilgi çekicidir. Mimar Sinan 84 cami, 52 mescit, 57 medrese, 7 darül-kurra, 20 türbe, 17 imaret, 3 darüşşifa (hastane), 5 su yolu, 8 köprü, 20 kervansaray, 36 saray, 8 mahzen ve 48 de hamam olmak üzere 364 eser vermiştir. Mimar Sinan'ın mührü, Büyükçekmece Köprüsü üzerinde kazılıdır. İmzası şöyledir: elfakiru hakir ser mimaranı hassa. Eserlerinin bir kısmı İstanbul’dadır. Osmanlı ülkesinde damgasını vurmadığı bir köşe yok gibidir. 1588’de İstanbul’da vefat eden Mimar Sinan, Süleymaniye Camii'nin yanında kendi yaptığı sade türbeye gömüldü. Mimar Sinan Türbesi, İstanbul Müftülüğü'nün sütunlu kapısından çıkınca hemen solda, iki caddenin kesiştiği noktada Fetva Yokuşu sonunda solda, Süleymaniye Camii'nin Haliç duvarının önünde, beyaz taşlı sade bir türbedir.

• Sinan'ın İstanbul Avrupa Yakası Camileri Şehzade Camii, Süleymaniye Camii, Çavuşpaşa Camii, Mihrimah Sultan Camii, Drağman Yunus Camii, Haseki Camii, Atik Valide Camii, Hadım İbrahim Paşa Camii, Sinan Paşa Camii, Sokollu Mehmed Paşa Camii, Kara Ahmed Paşa Camii, Ferruh Kethüda Camii, Molla Çelebi Camii, Piyale Paşa Camii, Mimar Sinan Camii, Azapkapı Sokollu Camii, Zal Mahmud Paşa Camii, Kılıç Ali Paşa Camii, Şemsi Ahmed Paşa Camii, Nişancı Mehmed Paşa Camii, Hacı Evhad Camii, Ramazan Efendi Camii, Mesih Paşa Camii. Kaynaklar Turgut Cansever, Mimar Sinan, Albaraka Türk Y., İstanbul 2005. Gülru Necipoğlu, The Age of Sinan, Princeton University Press, 2005. Reha Günay, Mimar Sinan, YKY, İstanbul 2005. Sai Mustafa Çelebi, Yapılar Kitabı (Tezkiretül Bünyan ve Tezkiretül Ebniye, Mimar Sinan'ın Anıları, tıpkıbasım, çevriyazı, eleştirel basım Hayati Develi, Samih Rifat, Koçbank Y., İstanbul 2002. Doğan Kuban, Çağlar Boyunca Türkiye Sanatının Anahatları, YKY, İstanbul 2004. Mimar Sinan'ın Eserleri Mimar Sinan'ın eserleri 80 cami, 51 mescid, 46 medrese, 7 darülkurra, 19 türbe, 14 imaret, 3 darüşşifa, 6 suyolu kemeri, 8 köprü, 19 kervansaray, 33 saray, 6 mahzen, 36 hamamdır. Kabe'nin kubbelerini tamir etmiş, Ayasofya'yı onarmış ve iki minare yapmıştır. Cami İstanbul'dakiler: Süleymaniye, Şehzade, Haseki, Mihrimah, Osmanşah Valide, Sultan Bayazıd Kızı, Kara Ahmed Paşa, Rüstem Paşa, Mehmed Paşa, İbrahim Paşa, Bali Paşa, Hacı Evhad, Abdurrahman Çelebi, Kapıağası Mahmud Ağa, Odabaşı, Hace Hüsrev, Hamami Hatun, Defterdar Süleyman Çelebi, Ferah Kethüda, Drağman Yunus, Hürrem Çavuş, Sinan Ağa, Ahi Çelebi, Süleyman Subaşı, Zal Mahmud Paşa, Nişancı Paşa, Şah Sultan, Emir Buhari, Merkezefendi, Çavuşbaşı, Turşucuzade Hüseyin, Kasımpaşa, Azapkapı Sokollu, Kılıç Ali paşa, Molla Çelebi, Ebülfazl, Şehzade Cihangir, Sinan Paşa, Üsküdar Mihrimah, Üsküdar Valide, Şemsi Paşa, İskender Paşa, Çoban Mustafa Paşa, Pertev Paşa, Çatalca Ferhat Paşa. Anadolu'dakiler: Sapanca Rüstem Paşa, Samanlı Rüstem Paşa, Ferhat Paşa, İzmit Mehmet Bey, Kayseri Osman Paşa, Hacı Paşa, Ankara Cenabi Ahmed Paşa, Erzurum Lala Mustafa Paşa, Çorum Sultan Alaaddin, İzmit Abdüsselam, İznik Eski Cami, Halep Hüsrev Paşa, Manisa Sultan Murat, Kütahya Orhan Gazi, Kütahya Hüseyin Paşa, Bolvadin Rüstem Paşa, Karapınar Sultan Selim, Şam Sultan Süleyman, Hafsa Sokollu Mehmed Paşazade, Ereğli Ali Paşa, Isparta Firdevs Bey, Ulaşlı Memikethüda, Gözleve Tatarhan, Tırhala Osman Paşa, Kayseri Hacı Paşa. Rumeli'dekiler: Sofya Bosnevi Mehmed Paşa, Hersek Sofu Mehmed Paşa, Rusçuk Rüstem Paşa, Budin Mustafa Paşa, Lüleburgaz Sokollu, Edirne Haseki Sultan, Edirne Selimiye, Edirne Mahmud Paşa, Edirne Defterdar Mustafa Çelebi, Babaeski Ali Paşa. Mescid İbrahim Paşa, Sinan Paşa, Rüstem Paşa, Mimar Sinan, Hafız Mustafa Çelebi, Müftü Çivizade, Emir Ali, Üçbaş, Şerifezade, Mehmed Çelebi,Simkeş, Hacegizade, Çavuş, Çivizade, Takkeci Ahmed, Hacı Nasuhi, Kasap Hacı İvaz, Tabak Hacı,İbrahimpaşa eşi, Bayram Çelebi, Kürkçübaşı, Kemhacılar, Kuyumcular, Hersek bodrumu,Yayabaşı, Abdi Subaşı, Hüseyin Çelebi, Hacı İlyas, Duhanizade, Kadızade, Müftü Hamid, Tüfenkhane, Sarayağası, Dökmecibaşı, arpacıbaşı, Hekim Kaysunizade, Karcı Subaşı, Ahmet Çelebi, Yahya Kethüda, Hasan Çelebi, Süheyl Bey, ilyaszade, Sarrafbaşı, Süleyman, Pazarbaşı Memi, Kethüda, Büyükçekmece Sokollu, Hacıpaşa, Saraçhane, Sarraf, Sulumanastır Abdi, Kürkçübaşı, Şeyh Ferhat. Türbe Sultan Süleyman, Şehzade Mehmed, Hüsrev Paşa, Sultan Selim ve şehzadeler, Rüstem Paşa, Ahmed Paşa (Topkapı), Sokollu ve çocukları, Siyavuş Paşa, Zal Mahmud, Şemsi Ahmed Paşa, Yahya Efendi, Arap Ahmed Paşa, Hayreddin Paşa, Kılıç Ali Paşa, Pertev Paşa, Şahıhuban Kadın, Ahmed Paşa (Yenikapı), Hacı Paşa. Köprü Büyükçekmece, Silivri, Meriç Mustafapaşa, Marmara, Tekirdağ Sokollu, Halkalı Odabaşı, Haramidere Kapıağası, Sinanlı Sokollu, Vişegrad Sokollu. İmaret İstanbul Sultan Süleyman, Mekke Haseki, Karapınar Sultan Selim, Şehzade, Medine Haseki, Edirne Mustafa Paşa, Şam Sultan Süleyman, Çorlu Sultan Selim, Üsküdar Valide, Üsküdar Mihrimah, Manisa Sultan Murat, Rusçuk Rüstem Paşa, Sapanca Rüstem Paşa, Lüleburgaz Sokollu, Hafsa Sokollu, Gebze Mustafa Paşa, Bosna Sokollu. Kervansaray Sultan Süleyman, Büyükçekmece Sultan Süleyman, Rusçuk Rüstem Paşa, Bitpazarı Kebeciler, Galata Kurşunlu, Bursa Ali Paşa, Bitpazarı Ali Paşa, Vefa Pertev Paşa, Ilgın Lala Mustafa Paşa, Sapanca Rüstem Paşa, Samanlı Rüstem Paşa, Karıştıran Rüstem Paşa, Akbıyık Rüstem Paşa, Karaman Ereğli Rüstem Paşa, Ipsala Hüsrev Kethüda, Hafsa Sokollu, Lüleburgaz Sokollu, Edirne Rüstem Paşa, Edirne Ali Paşa. Mahzen Galata, Tersane, Topkapı Sarayı, Hasbahçe, Unkapanı. Medrese Mekke Sultan Süleyman, 6 yerde Sultan Süleyman, Halıcılar, Sultan Selim, Edirne sultan Selim, Çorlu Sultan Süleyman, Şehzade, Haseki, Kariye, Üsküdar Mihrimah, Edirnekapı Mihrimah, Kadırga Sokollu, Eyüp Sokollu, Aksaray Osmanşah Validesi, Rüstem Paşa, Ali Paşa, Ahmed Paşa, Sofu Mehmed Paşa, İbrahim Paşa, Sinan Paşa, İskender Bey, Kasım Paşa, Babaeski Ali Paşa, Gebze Mısırlı Mustafa Paşa, İzmit Ahmet Paşa, Esekapı İbrahim Paşa, Şemsi Ahmed Paşa, Kapıağası Mahmud Ağa, Kapıağası Cafer Ağa, Ahmet Ağa, Müftü Hamid Efendi, Malul Emir Efendi, Ümmülveled, Üçbaş, Kazasker Perviz Efendi, Fatih Hacegizade, Ağazade, Yahya Efendi, Abdüsselam Bey, Tuti Kadı, Hekim Mehmed Çelebi, Hüseyin Çelebi, Emir Sinan Efendi, Şahkulu, Drağman Yunus, Karcı Süleyman, Hacıhatun, Defterdar Şerifezade, Kadı Hekim Çelebi, Babaçelebi, Kirmastı, Sekban Ali Bey, Altımermer, Mehmed Bey, Hüseyin Çelebi,Gülfem Hatun, Ankara Hüsrev Kethüda. Darülkurra Sultan Selim, Üsküdar Valide, Hüsrev Kethüda, Eyüp Sokollu, Küçükkaraman Müftü Sadi, Bosna Sokollu,Müftü Kadızade. Darüşşifa Sultan Süleyman, Haseki, Üsküdar Valide. Hamam Sultan Süleyman, 3 tane Topkapı Sarayında, 3 Üsküdar Sarayında, Haseki, Hasekisultan, Üsküdar Valide, Karapınar sultan selim, Cibali Valide, Edirnekapı Mihrimah, Lütfü Paşa, Galata Sokollu, Edirne Sokollu, Yenibahçe Kocamustafapaşa, Silivrikapı İbrahim Paşa, Sulumanastır Kapıağası, Beşiktaş Sinan Paşa, Fındıklı Molla Çelebi, Tophane Kılıç Ali Paşa, Fenerkapısı Kaptan paşa, Macuncuçarşısı, Hafsa sokollu, Merkezefendi, Nişancı Paşa, Hüsrev Kethüda, İzmit, Çatalca, Sapanca Rüstem Paşa, Kayseri Hüseyin Bey, Sarıgüzel, Zeyrek Barbaros, Karagümrük Barbaros, Tophane Yakup Ağa. Saray Eskisaray, Topkapı, Üsküdar, Galata, Atmeydanı, Yenikapı, Kandilli, Fenerbahçe, İskender Çelebi, Halkalı, Rüstempaşa, Kadırgalimanı ve Ayasofya ve Üsküdar ve Halkalı ve Atmeydanı'nda Sokollu, Siyavuş Paşa, Ali Paşa, Ferhat Paşa,Pertev Paşa, Sinan Paşa, Sofu Mehmed Paşa, Mahmud Paşa, Şahıhuban, 2 Pertev, Rüstem, Sinan Paşa, Ahmed Paşa, Ali Paşa, Rüstemçelebi, Bosna Sokollu, Üsküdar Rüstem Paşa. Sukemeri Bend, Uzun, Mağlova, Güzelce,Müderrisköy, Mağlova Uzunkemer

n ile bilgi: