Kullanıcı mesaj:Bilgici35

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: HakanIST tarafından 4 yıl önce Alçak Felemenkçe silinmeye aday gösterildi başlığına

Hoş geldin Bilgici35![kaynağı değiştir]

ilk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak ya da değiştirme panelinin sol üst onuncu sekmesini
kullanarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Vikipedi'nin bazı önemli politikaların özetlerini okuyarak Vikipedi'nin işleyişini öğrenmende yarar var.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Takabeg 15:22, 13 Mart 2008 (UTC)

Katkılarınız için çok ama çook teşekkür ederiz. Ancak az önce Sarah Harrison maddesini siz mi çevirdiniz yoksa bir program mı kullandınız? --Àtâkân 0652 Měsâj 18:49, 6 Eylül 2008 (UTC)

Geçtiğimiz günlerde bana bir soru sormuşsunuz, ancak ben siteden engellendiğim için cevap veremedim. Kusura bakmayın. Şimdi o dediğiniz dillerin gözükmesi için; mesela diyelim ki Metallica maddesini eklediniz;

tr:Metallica diye alta bir yere ekleme yapın, sonra, yine aynı formatta, başka dillerin de bu şekilde yazıldığını farkedeceksiniz, (mesela isveççe'nin sv:Metallica diye geçer) bu kodları alın, ve türkçe'deki maddeye ekleyin. (yalnız ingilizce'nin kodu en'dir.) umarım anlatabilmişimdir. Anlatamadıysam lütfen tekrar sorun. İyi çalışmalar. --♪♫Atakan0652|mesaj 17:10, 11 Eylül 2008 (UTC)

Kayda değerlik[kaynağı değiştir]

Merhaba sizden bir şey rica edeceğim. Lütfen Kayda değerlik kriterlerinden Vikipedi:Kayda değerlik (müzik) i okur musunuz? Böylece Ansiklopedik olmayan müzik grplarını ve şarkıcıları girmeyerek daha iyi bir Ansiklopedi yapmış oluruz. Anlayışınız için şimdiden teşekkürler. --Manco Capac 15:20, 17 Eylül 2008 (UTC)

Lütfen kısa madde eklemeyin.[kaynağı değiştir]

Lütfen çok kısa içerikli maddeler oluşturmayınız, bu tür sayfalar taslak kriterlerini sağlamadığı için silinir ya da silinmek üzere işaretlenir. Yarattığınız maddelerin silinmesini önlemek için biraz daha kapsamlı bilgi yazmanız uygun olacaktır. Taslaklar hakkında daha fazla bilgiye Vikipedi:Taslak sayfasından ulaşabilirsiniz.
Teşekkürler, iyi çalışmalar. --M. M. ileti 16:21, 4 Ekim 2008 (UTC)
  • İsteğinizi yerine getirdim. Ancak şablonun maddelerde gözükmesi biraz zaman alabilir. İyi çalışmalar. Başka bir isteğiniz olursa çekinmeden söyleyebilirsiniz. --♪♫Atakan0652|ileti 13:53, 19 Ekim 2008 (UTC)

Dominik Cumhuriyeti[kaynağı değiştir]

Dominik Cumhuriyeti maddesini genişletmişsiniz, elinize sağlık. Hatirlatayım dedim, bu bilgilere kaynak da vermeniz gerekiyor, Vikipedi'nin Doğrulanabilirlik ilkesi gereği. Ayrıca, basit istatistiklerden öte, bulduğunuz metinlerdeki cümleleri buraya kesip yapıştırmayın, bu bir telif ihlali sayılır. Kendi ifadenizle onları yeniden yazın (kaynak vermeyi ihmal etmeden). Bir diğer önerim, bilgileri madde içinde yığmaktansa, mümkünse belli bir düzen içinde gruplandırıp cümleler halinde anlatmaya çalırsanız daha güzel görünür (Portekiz maddesini model alabilirsiniz). Teşekkürler, iyi çalışmalar. --İnfoCan 13:42, 23 Ekim 2008 (UTC)


  • Sorunu düzeltmek için şablonun sayfasına baktım ama orada bir "kullanım" bölümü olması gerekirdi. Sanırım bu durumu buraya sormanız daha iyi olacaktır. Hatta şablonu açan kullanıcıyla konuşursanız çok daha yararlı olacaktır. Yardımcı olamadığım için özür dilerim. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 13:30, 29 Ekim 2008 (UTC)
  • O halde onu alıp kullanabilirsiniz. Yani başka şablon oluşturmaya gerek yok sanırım. (Bu arada özür dileyerek sizden bir ricada bulunmak istiyorum; özellikle benim ileti sayfamda yazarken düzgün ve anlaşılır bir Türkçeyle yazmaya çalışırsanız ve imzanızı atarsanız sevinirim.) İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 16:10, 29 Kasım 2008 (UTC)

Why Angels Cry[kaynağı değiştir]

Lütfen maddelerin içeriklerine yorum eklemeyiniz. Vikipedi'nin blog, forum vb. bir site değil, bir ansiklopedi olduğunu unutmadan ve özellikle tarafsız bir yaklaşımla, ansiklopedik içerikli değişiklikler yapabilirsiniz. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Muratsahinmesaj 15:59, 4 Aralık 2008 (UTC)

Kıbrıs Cumhuriyeti>>Güney Kıbrıs yapmayın![kaynağı değiştir]

Lütfen, Kıbrıs Cumhuriyeti maddesinin tartışmasına bakınız. Gerekli açıklamaları orada bulacaksınız. Kolay gelsin.--Muratsahinmesaj 11:27, 5 Aralık 2008 (UTC)

Merhaba Bilgici, Türkçe Vikipedi "Türk Vikipedi"'si değildir. VP:MİLLİ, VP:TBA politikalarını bir gözden geçirin. Sadece Türkiye'nin tezlerine göre maddelerini ve isimlendirmeleri yapmak tarafsızlık politikasına karşı gelinmesi anlamına gelir. Lütfen Kıbrıs Cumhuriyeti maddesinin tartışmasına bakın. Gerekli açıklamalar orada mevcut. Kolay gelsin.--Muratsahinmesaj 14:22, 8 Aralık 2008 (UTC)

Tartışma Ana Sayfa'daki sorunuz[kaynağı değiştir]

bugün 11 ocak pazar günü olmasına rağmen anasayfa yenilenmemiş ve 10 ocak 2009un anasayfası gösterilmekte niçin böyle geri bir tarih gösteriliyor yoksa bir sorun mu var ?--Bilgici35 16:31, 11 Ocak 2009 (UTC)

Mesajınızı attığınız günde görmüştüm ancak yoğunluğum dolayısıyla cevap verememiştim, kusura bakmayın. Ana sayfadan kaynaklanan bir sorun değil. Bazen kullanıcıların kendi bilgisayarlarında önbelleklerini boşaltmaları gerekiyor.--Machiavelli' msj 00:53, 15 Ocak 2009 (UTC)


Oluşturduğunuz sayfa hızlı silinmeye aday![kaynağı değiştir]

Merhaba Bilgici35,

Oluşturmuş olduğunuz Launceston, Tazmanya adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden m1 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

Reality 23:21, 8 Eylül 2010 (UTC)

VikiProje Siyaset'e Davet Edildiniz![kaynağı değiştir]

VikiProje Siyaset davetiyesi
İyi günler...
Siyaset ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Siyaset VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz.

~--~AtakanCanileti 13:41, 18 Haziran 2012 (UTC)

Şablon:VikiProje Yıllar/Oylama Vakti

Çağdaş cermen dilleri silinmeye aday gösterildi[kaynağı değiştir]

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Çağdaş cermen dilleri) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Çağdaş cermen dilleri sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.----Zaitsév 21:38, 9 Şubat 2017 (UTC)

Alçak Felemenkçe silinmeye aday gösterildi[kaynağı değiştir]

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Alçak Felemenkçe) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Alçak Felemenkçe sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.-- Hakan·IST 05.47, 17 Eylül 2019 (UTC)Yanıtla

VPR:TRY Vikiprojesi maddelerinin toplanması.[kaynağı değiştir]

Selam, Vikiproje Türkiye Yangınları kapsamında proje ile ilgili maddelerin tartışma sayfalarına vikiproje şablonu ekleyebilirsiniz. Ayrıca projeye katılımda bulunmak için bu listeye kullanıcı ismini ekleyebilirsiniz. İletişim için Kullanıcı_mesaj:Mustafa_MVC, iyi günler.