Kullanıcı mesaj:Belekvor

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Archive
ARŞİV

Selam, zeban-i farsi ra eger bedanid, der zemanha-ye bezi zeban-i farsi sohbet xahim tevan bekonim. :) ( Fars dilini eğer biliyorsanız, bazı zamanlarda Farsça konuşabiliriz. :))

Yaa benim size bir sorum olacaktı. Ben Farsça' nın orijinal harflerinde yazılmış bir metin eklemek istiyordum ama bunu nasıl yapacağım? Yani orijinal şekilde Farsça yazmak istiyorum. Eğer cevap verirseniz sevineceğim :) Ya da belki bilen bir arkadaşınız vardır. Sevgiler... Şeb bexeyr...:) --Vistrel 18:45, 2 Temmuz 2008 (UTC)

Maşallah sizinki de ne uykuymuş yaa :)) --Vistrel 23:07, 3 Temmuz 2008 (UTC)
Xêr be sılamet (a. selam) Vistrel:)..Kusura bakma ama ben Farsça bilmiyorum..İleri derecede Zazaca biliyorum, Zazaca-Farsça akrabalıgından dolayı Farsça kelimelerin bir çoğunu anlıyorum...Aslında Farsça latin harflerle yazılsaydı kolayca öğrenirdim..İlerde Farsça'yı öğrenmek isterim, şuan sadece bazı kelimeleri anlıyorum...Çok isterdim Farsça öğrenip birileriyle de pratik yapmayı, ama malesef şuan zamanım yok.
Ayrıca Farsça metin nasıl ekleyebilirsiniz, bilmiyorum ama bu konuda size User:Takabeg yardımcı olabilir..Ayrıca Zazaca Vikipedi'den Asmen arkadaş var, İrani diller hakkında epey bilgisi var ve Farsça da biliyor..Ona da danışabilirsin..Ve onunla Farsça pratik de yapabilirsin kanımca:))..Şimdilik hoşçakal..Rocê to be xeyr (hayırlı/iyi günler)..----Belekvorileti 14:58, 4 Temmuz 2008 (UTC)
Merhaba. Verdiğiniz yanıt ve göstermiş olduğunuz yakınlık dolayısı ile size çok teşekkür ediyorum. Önerilerinizi dikkate alacağım. Kendinize iyi bakın. Kolay gelsin. İyi çalışmalar... --Vistrel 17:19, 7 Temmuz 2008 (UTC)
Uyarı
Uyarı
Maddelerin isimlerini, Vikipedi’de mevcut eğilim ve standartların aksine olacak şekilde değiştirmeyiniz ve/veya yönlendirmeyiniz. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --kibelemesaj 23:44, 12 Ocak 2009 (UTC)

Merhaba madde isimlerinde yerli kullanım ve yaygın olarak uluslararası teleffuz esas alınmalıdır. Beluçi (Beluçice) ve Beluçiler Beluçistan kavramları Türkçe için daha doğrudur bence. Yanlış bir şey yaptığımı zannetmiyorum..Nerde hatalı olduğumu söylerseniz sevinirin..İyi çalışmlar..----Belekvorileti 23:55, 12 Ocak 2009 (UTC)

Sevgili Belekvor, kürtlerler ilgili maddelerin hepsini zazacanin kürtce olmadigini kanitlamak icin bozmasan sevinirim. asagi yukari her makaleye su cömleyi sikitiriyorsun "zaza ve goranice gibi iran..." zazaca ve goranice nekadar "iraniler" ise, okadarda kürtceler ve kürt dilleriler. demogojik teorilerin icin zazaki.de yada radiozaza sitelerini kullanman daha mantikli olur bence. --Baran Ruciyar 13:13, 26 Ocak 2009 (UTC)

Sevgili Baran sen mi karar vereceksin Zazaların Kürt olduğuna. Zazalar "DenizKürdü" müdür. Kürdologlar bile tereddüt ederken sen nasıl kesin bir şekilde gelip "Zazalar Kürttür" deyip nokta koyabiliyorsun. Zazalar kendine Kürt der diyorsun, yüzde kaçı der gerçekten ? .Milliyetçilik bu kadar kör mü ediyor insanı. Gel Zazaca konuşalım seninle o zaman, madem Zazaları Zazacayı bu kadar seviyorsan. Dersim'e git bakalım kaç kişi kendine Kürt diyor. Bingöl'e, Siverek'e git. Ki şimdiye kadar o derece "Kürtsünüz" politikasına rağmen, halen Zaza kimliğinde direnen insanlar ne olacak. Çok şey var söylenecek, zamanım yok şuan zamanım yok. Bu safsataları bırakın artık. ----Belekvorileti 23:25, 27 Ocak 2009 (UTC)
qisey ´ke belekvor ez kirmanckî fahm keno. inan bana ben kürdüde (zazayida), zazacayida senden daha cok seviyorum. bu arada akkili gecinenlerdensin galiba. ezberledigin bir kac deyimle beni defansa sikistiracagini düsünüyorsun herhal: beni milliyetcilikle sucluyorsun, kürtler bir millet (nation) degildir, kürdün milliyetciligide olmaz. ben milliyetci falan degilim, hayatim boyunca milliyetcilerden vede senin gibi irkcilardan asiretcilerden nefret etmisidimdir, hepte edecegim. zazalarin kürt olup olmamasi beni ilgilendirmez. bu konuda karar ver hakkinida kendimde buldugum falan yoktur. halkimiz zaten kararini vermis, bunun sende cok iyi farkindasin, seni rahatsiz edende zaten bu. benim ne dêrsime, nede yazdigin diger bölgelere gitme sansim olmadi malesef, ama dêrsimlilerin, bingöllülerin icinde büyüdüm, hâlâda iclerindeyim. birinin bir gün biz/ben kürt degiliz/degilim dedigini duymadim. --Baran Ruciyar 00:44, 28 Ocak 2009 (UTC)


93.219.185.68 12:48, 17 Haziran 2010 (UTC)

Dersimliler kendilerine zaza demiyorlar KIRMANC diyorlar. Amedli zaza da, Kurmanc'tan daha fazla Kurdistan diyor, (general ilker basbugda zaza kelimesini agzina aldi!!! önceden kürt yok diyen katliamcilar Kürt realitesini görünce, böl parçala yönet taktigini devreye aldilar ), Osmanlidan günümüze kadar tüm yazismalarda KÜRDİSTAN olarak geçiyor, sen mogol, türk veya baska birsey desende bu böyledir. Bunun yaninda kirgizlar özbekler ve onlarca dil ve lehçeler türkçe oluyor hemde hiç alakasi olmamasina ragmen. Sistemin yeni oyunu Böl parçala yönetin yeni versiyonu!!!


Tc deki yerel agizlari, yazi dili haline getirseniz inanin, kendine türküm diyenlerin birçogu, birbirini anlamayacaktir. 100 senelik bir geçmisi var Tc nin o kadar okul, egitimle, herkes dilbilgisi kurallarina uygun türkçe konusmasina ragmen , okuma yazma bilmeyenleri anlamak halende çok zordur. Aklima gelen bir örnekle bitiriyorum... Xatir be simare / Xatir be Jiwera

Endegini veysene = Elindekini verirmisin (konya antalya yöresi)
Netterip durun = Ne edip duruyorsun (konya antalya yöresi)

  • Zazaca Vikipedi'de hizmetli olduğunuzu duydum. O zaman şunu silebilirsiniz sanırım. Çünkü bu dosyanın bir kopyası File:Baba Xişt.JPG var zaten. Tek yapılması gereken kullanıldığı sayfalarda Xist0003.JPG >>> Baba Xişt.JPG dönüşümü yapmak.--Reality 16:17, 17 Aralık 2011 (UTC)
  • İyi akşamlar. Editör olmanız topluluk tarafından uygun görülmüştür. Kolay gelsin.--Reality 17:43, 27 Aralık 2011 (UTC)

Salam dostum vaktin olursa benimle irtibata geçebilir misin?--ErdemaslancanMesaj gönder 12:55, 3 Ağustos 2012 (UTC)

Sizi özledik Belekvor![kaynağı değiştir]

Belekvor, Vikipedi sizi özledi!
Katkılarınızı ve Vikipedi'deki varlığınızı özledik!

Eski temponuzla, aramıza yeniden dönmeniz dileğiyle,
Sizi Bekliyoruz!


En samimi ve içten sevgilerle, Mavrikantmsj 09:19, 19 Aralık 2014 (UTC)

Tij Yayınları silinmeye aday gösterildi[kaynağı değiştir]

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Tij Yayınları) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Tij Yayınları sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.--Nushirevan11 ☾★ 13:36, 6 Şubat 2017 (UTC)

Hep birlikte sürüm kontrollerini eritelim![kaynağı değiştir]

Selam sevgili devriye, şu anda, özgür ansiklopedimiz Vikipedi'de sürüm kontrolü bekleyen tam olarak 1.880 değişiklik bulunmakta; bu oldukça yüksek bir değer. Bu sayıyı 2 haneli sayıların altına düşürmek için iş birliği yapmaya ihtiyacımız var.. Okurların doğru bilgilere hızlı ve düzgün şekilde erişebilmesi için haydi hep birlikte bekleyen değişiklikleri eritelim!

(Bu toplu mesaj olduğu için lütfen yanıtınızı ya bu mesaja beni etiketleyerek ya da mesaj sayfama belirterek cevap veriniz.) YG1’mensaje❓ MediaWiki message delivery (mesaj) 19.31, 12 Mart 2024 (UTC)[yanıtla]

Bilgilendirme Hk.[kaynağı değiştir]

MediaWiki message delivery (mesaj) 19.06, 15 Mart 2024 (UTC)[yanıtla]

Bilgilendirme[kaynağı değiştir]

Merhaba sevgili kullanıcı, 20 Mart tarihinde yani bu gün 14:00 UTC (TSİ:17:00) saatlerinde yapılacak olan sunucu değişikiliğinden dolayı Tüm Vikileri kısa bir süreliğine sadece okuyabiliceksiniz, değişiklik yapamayacaksınız. Detaylı bilgi için bkz.: Test duyuru.
MediaWiki message delivery (mesaj) 13.40, 20 Mart 2024 (UTC) YG1’Je t'écoute❓ [yanıtla]

Sevgili Belekvor, yardımına ihtiyacımız var![kaynağı değiştir]

Selam sevgili Belekvor, şu anda, özgür ansiklopedimiz Vikipedi'de sürüm kontrolü bekleyen tam olarak 4.743 değişiklik bulunmakta; ne yazık ki bu çok yüksek bir değer. Bu sayıyı hızlıca eriterek okurlara sunmak için hep birlikte iş birliği yapmaya ihtiyacımız var.. Okurların doğru bilgilere hızlı ve düzgün şekilde erişebilmesi için haydi hep birlikte bekleyen değişiklikleri eritelim!

(Bu bir toplu mesajdır.) ~ YG1¡Hola❗️ MediaWiki message delivery (mesaj) 19.32, 20 Nisan 2024 (UTC)[yanıtla]