Kullanıcı mesaj:Abuk SABUK/2014

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
BU BİR ARŞİV SAYFASIDIR. LÜTFEN DEĞİŞTİRMEYİNİZ.

Siz hizmetli misiniz?[kaynağı değiştir]

Hazır beni takip ediyorsunuz, o abuk sabuk (şaka :-) konuları bir yana bırakıp Tartışma:Nâzım Hikmet'e bir baksanız... Teşekkür ve selamlar. --E4024 (mesaj) 16:30, 17 Ocak 2014 (UTC)

Değişiklik[kaynağı değiştir]

Selamlar görüşmeyeli nasılsın? umarım iyisindir :) https://tr.wikipedia.org/wiki/Polikistik_over_sendromu sayfasında değişiklik yapmaya çalıştım, daha da geliştireceğim ama panel biraz değişmiş umarım doğru yapmışımdır. Bir ara göz atarsan çok sevinirim

Sevgiler...

abuk selam, şu maddenin ansiklopedik olduğundan ve ayrı bir madde olarak durması gerektiğinden emin misin? --kibele 15:29, 21 Ocak 2014 (UTC)

Selam Kibele. Köprünün altından çok sular aktı, daha büyük depremler patlak verdi :) Birleştirilmesi düşünülebilir elbette. Nereye birleştirilecek?--Abuk Sabuk 01:31, 22 Ocak 2014 (UTC)

bilsem.. :) tsk'ya gidebilir ama ancak bir paragrafla belki. neyse, biri el atar belki bir ara. --kibele 11:18, 22 Ocak 2014 (UTC)

Turkceciler.com[kaynağı değiştir]

Merhaba Kafkas, dilbilgisi maddelerine Turkceciler.com'u referans olarak ekleyen benim ve bunlar spam degil. Ufak tefek hatalar olmakla birlikte oldukca güzel ve kayda değer bir site. Geri alabilir misin lütfen? --Abuk Sabuk 17:18, 24 Ocak 2014 (UTC)

Merhaba maddelere önemli katkılarınız var, teşekkürler. Ancak akademik referanslar, TDK. devlet kurumları bu kuralların birçoğunu sitelerinde açıklamalı belirtiyor. Bu sitedeki ısrarınız neden? Bir de zaten 4 yerde kaldırmışım. Mesela https://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=S%C4%B1fat&diff=prev&oldid=14105168 "Sıfat" sayfasında yapım eklerine yönlendiriyordu. --Kafkasmurat- 17:32, 24 Ocak 2014 (UTC)
  • Çünkü oradaki cümlede "eklerden" bahsediliyor. Dilbilgisi ile ilgili konularda sadece TDK eklenecek diye bir kuralımız yok. İnsanların değişiklerini "spam" olarak etiketlendirip böyle bir temizliğe kalkışmanız hiç yakışık almamış. Değişiklikleri geri alıyorum, kolay gelsin.--Abuk Sabuk 20:02, 24 Ocak 2014 (UTC)
Tüm Vikipedi bir sitenin linkleriyle dolacak diye bir kural da yok. Ayrıca okumaya zahmet gösterseydiniz TDK. eklenecek demediğimi görürdünüz. "Çok sayıda" üniversite bağlantısı mevcut. Eklediğim bağlantıları kaldırmanız ise ayrı bir olay. Reklam yapılabilir ancak öncekileri neden kaldırılır? --Kafkasmurat- 20:06, 24 Ocak 2014 (UTC)
Abuk Alınmanızın lüzumu yok. Ben Türk dili öğretmeniyim. Türkoloji maddeleri çok eksik. Bağlantılarla destekleniyor. Bunların da akademik yayın olması güvenilir olacaktır. Özel teşebbüslerin daha sonra canavar sitelere dönüştüğünü geçtiğimiz 8 yılda çok gördüm.--Kafkasmurat- 20:38, 24 Ocak 2014 (UTC)
  • Sizin kaldırdığınız kaynaklar "satır içi dipnot" idi. Bu tür dipnotlar -takdir edersiniz ki- sayfa sonuna eklenmiş onlarca dış bağlantıdan daha kıymetli. İlgili kaynağı beğenmediyseniz, onu çıkarır, yerine daha güvenilir olduğunu düşündüğünüz başka bir kaynağı eklersiniz. Ben listenizi silmedim, kendi değişikliğimi geri getirdim. Bana durduk yere bir sürü angarya çıkardığınız için, geri alma esnasında kaybolan dış bağlantılarınızı yeniden eklemeye vaktim olmadı, lütfen yeniden ekleyin. Ayrıca benim siteyle hiçbir alakam yok, buna kimseyi ikna etme zorunluluğum da yok. Kuvvetli bir gerekçe olmadan, kullanıcının davranışlarında "spam paterni görülmeden" insanları itham edip, bu tür temizliklere girişilmemelidir. Sayfa geçmişlerine bakarsanız başka siteleri de eklediğimiz görürsünüz. "Pardon spam zannetmiştim, düzeltiyorum." diyeceğinize, hala üste çıkmaya çalışıyorsunuz. Her neyse, iyi geceler.--Abuk Sabuk 00:01, 25 Ocak 2014 (UTC)
Abuk Sabuk uzatmayın. Güvenilir kaynak eklemek, katkı yapmak ile üste çıkmayı karıştırıyorsunuz. Maddeler emrinize amade. Her şeyi yapabilirsiniz. --Kafkasmurat- 17:47, 25 Ocak 2014 (UTC)
  • Aferin.--Abuk Sabuk 16:08, 26 Ocak 2014 (UTC)

Değişiklik[kaynağı değiştir]

Selamlar nasılsın?

Geçenlerde de mesaj yazmıştım ama sanırım görmedin :) https://tr.wikipedia.org/wiki/Polikistik_over_sendromu maddesini geliştirmeye çalışıyorum fakat satır içine gösterdiğim kaynaklar sürekli hata veriyor, uygun bir zamanda bakabilir misin?

Selam Abuk, en:Beovoz maddesindeki ridership kelimesinin Türkçe karşılığını biliyor musun? --SiLveRLeaD mesaj 22:24, 6 Şubat 2014 (UTC)

  • merhaba Abuk, filden sonra koalaya da el attım. Çeviri uzun sürecek, zaman darlığından, ancak Pınar filde olduğu gibi burada da mavileştirmeye katkıda bulunuyor. kibele'den de yazım konusunda yardım istedim. Zamanın olur ve ilgilenirsen yazım ve mavileştirme konularında yardımcı olabilirsen sevinirim. Zaman kısıtlaması yok, mavileştirilecek bağlantıları tartışma sayfasında veriyorum. kolay gelsin. --Mskyrider ileti 08:30, 10 Şubat 2014 (UTC)

Değişiklik[kaynağı değiştir]

Selamlar, görüşmeyeli nasılsın? umarım her şey yolundadrr :)

https://tr.wikipedia.org/wiki/Obezite bu maddede değişkliğe gittim ancak yine aynı hata ile karşılaştım yardımcı olabilir misin?

Sevgiler

Mehmet (mesaj) 18:53, 10 Mart 2014 (UTC)

Merhabalar, rapsar size yazmamı söyledi, vapur başlığının yabancı dillerle olan bağlarını kesebilir miyiz? (https://tr.wikipedia.org/wiki/Vapur) Zaten böyle bir başlık var: https://tr.wikipedia.org/wiki/Feribot --Ail Subway (mesaj) 18:06, 11 Mayıs 2014 (UTC)

Merhaba. Hizmetli seçimi için yapılmakta olan oylamaya katılmak ister misiniz? Teşekkürler! (Not: Bu mesaj birden fazla kullanıcıya gönderilmiştir.) --esc2003 (mesaj) 15:06, 12 Haziran 2014 (UTC)

Dostum merhaba. Bu sayfada ilgili televizyon dizisi hakkında bir kaç bilgi eklemek istedim. ama eklediğim bilgiler tipik bir viki sayfasında görünmesi gerektiği gibi değil hep düz yazı şeklinde ve bir kutucuk içerisinde görünüyor. ben yaptığım için çalışma var şablonu ekledim sayfayı detaylandıracağım ama bu konu çok canımı sıktı. yardımcı olabilir misin? Cagan12 (mesaj) 17:28, 18 Haziran 2014 (UTC)

İçerik Ekleme Sorunu[kaynağı değiştir]

Telif hakkı nedeniyle bu sayfaya http://tr.wikipedia.org/wiki/Yakut içerik ekleyemedim ancak bağlantısını verdim uygun görürseniz içeriği eklermisiniz.

Vaktim olsa oturu baştan yazarımda araştırıken gözüme çarptı, eğer sizin için uygunsa siz yazabilirisniz. yada böyle ekleyin gitsin sonuçta tümü aynı kapıya çıkıyor...

Mescid-i Nebevî[kaynağı değiştir]

Merhaba, Hangi nedenle geri aldınız? Nasıl bir profosyonelizm bu? -Yozer1 (mesaj) 21:50, 15 Temmuz 2014 (UTC)

Havacılıkta iletişim[kaynağı değiştir]

Merhaba kardeş havacılıkta iletişim sayfasına yazdıkların cok işimi gördu. tesekkur ederim.

Merhaba. Plaj maddesine sözcüğün Türkçesi olan çimerlik sözcüğünü ekledim. Kaynaklar Google kitaplarda mevcuttur:

  • 1998 Fakir Baykurt, Özyaşam: Genç emekli
    Ama yarısı halka çimerlik olacak.
  • 1990 Aziz Nesin, Rüyalarım Ziyan Olmasın
    bir taşıtla yolculuktayken yada bir çimerliğin kumlarına sırtüstü uzanmış güneşlenirken yada yataklarında ...
  • 1978, TDK, Özleştirme Kılavuzu
    plaj çimerlik, kumla

Eğer bu kaynakları geçerli olarak kabul ediyorsanız ilgili değişikliği inceleyip yayına sokabilir misiniz? --88.251.163.12 10:54, 6 Eylül 2014 (UTC)

Kaynaklar güvenilir mi demişsiniz. Google'ın kitap aramasında bu sonuçları bulabilirsiniz. Google aramasında birçok sözlükte ve bazı sitelerdeki yazılarda bu sözcüğün bulunduğunu görebilirsiniz. --88.251.161.239 18:11, 12 Eylül 2014 (UTC)

Turkish Wikipedia Survey[kaynağı değiştir]

Dear Abuk SABUK,

Merhaba ve Selamlar. I am a dedicated Hindi Wikipedian and a regular contributor to many other projects of Wikimedia. In addition to this, I also study other language Wikipedians and their contributions. In this connection, I have authored the following blogs studying different projects of Wikimedia Foundation :

  1. Wikipedia for Schools Project (posted on Wikimedia Foundation blog)
  2. Samskrita Bharati and Sanskrit Wikipedia: The journey ahead (posted on Wikimedia Foundation blog)
  3. A Focused Approach for Maithili Wikipedia (posted on Wikimedia Foundation blog)
  4. Two Shades of Wikipedia in Punjabi (posted on Wikimedia Foundation blog)
  5. A Survey of Esperanto Wikipedians (posted on Wikimedia Foundation blog)
  6. Wikimedia Projects in Urdu: Unleashing the Latent Potential (posted on Wikimedia Foundation blog)
  7. Hindi Wikipedia - An Encyclopedia Bridging New Bonds of Friendship Across Borders


I have seen the fact that you have Turkish Wikipedia significantly. I will be glad if you could share your editing experience and observations by answering to the following questions, either here itself, or email me, if you have specified your own email address in the preferences of your Turkish Wikipedia account or post me a message (privately or on my wall) on Facebook with the responses to the questionnaire:

1. How did you reach Turkish Wikipedia?

2. Why did you decide you must contribute to Turkish wikipedia?


3. What is the primary difference you find in the editing cultures on Turkish and any other Wikipedia that you are aware of

4. How do you find fellow editors? Are there conflicts?

5. Indian Wikipedians joined hands for various editathons such as http://meta.wikimedia.org/wiki/Lilavati's_Daughters_Edit-a-thon. Has there been such other special editathons on Turkish Wikipedia?

6. Where are most of the Turkish Wikipedians located (the specific part of Turkey / TRNC / Bulgaria, etc)?

7. Have you attended or organized Turkish Wikipedia community meet-ups?

8. Are there any institutions that are either promoting or likely to promote Turkish Wikipedia?

9. What has been your experience in adding content on specific topics?

10. Can discuss any special experience which took most of your effort but resulted in immense happiness?

11. Can you share any experience of collaboration with a fellow Turkish Wikipedian?


12. How are the technical challenges/issues been for your language?

13. Now is it easy for a new user to start contributing on wikipedia easily?

14. How about interface translation (system messages) and other things?


15. Are there any non-native contributors (e.g. Arabs/ Kurds/ Armenians / Americans) on Turkish Wikipedia?


16. In addition to Turkish Wikipedia, do you plan to contribute to any other language Wikipedia?


17. What is your view about the stub class articles on Turkish Wikipedia?

18. Does Turkish Wikipedia in general adhere to the Neutral Point of View (NPOV) rule? Have you contributed to other Wikimedia projects such as Turkish Wiktionary, Wikibooks, Wikiquote and Wikisource? If so, what has been your experience?

19. Could you share any and all ideas - small or big, successful & not-so-successful - that you think can help drive Turkish and other language projects?

20. Could you give us a personal introduction of yourself (with username)? Also, can you provide the link of any notewothy article you’ve written as well as any user image you’ve uploaded on Wikimedia Commons? Teşekkür ederim. --Hindustanilanguage (mesaj) 18:43, 13 Eylül 2014 (UTC)

  Kurban Bayramınız Kutlu Olsun!


Sevgili vikipedist arkadaşım,

Kurban Bayramını kutlarım.


~~ İyi vikilemeler, sevgiler, saygılar ~~   --Uğurkentmesaj 20:08, 3 Ekim 2014 (UTC)

Merhaba Antik Mısır'da kedi derken Mısırda kedinin yerini anlatmış oluruz metindede bu anlatılmış. Fakat Antik Mısır'daki kediler dediğimizde Mısırda yer alan kedi cinsleri gibi bir anlam çıkıyor. Lütfen metni okuyun. İngilizcedeki metine bakabilirsiniz. bakabilirsiniz. İyi vikiler --Ömer Berkaymesaj 16:26, 12 Ekim 2014 (UTC)

Belki hoş karşılayamacayacaksınız fakat Vikipedi:Hizmetlilik başvurusu/Uğurkent2 sayfasında bolca görüşe ihtiyaç vardır. Herhangi bir görüş (oy, yorum, soru) belirtirseniz iyi olacaktır. İyi çalışmalar. --Uğurkentmesaj 14:58, 5 Kasım 2014 (UTC)

Yol/cadde/sokak[kaynağı değiştir]

Selamlar. Sokak ve cadde ifadeleri için İngilizcede street kullanılıyor; ancak biz cadde maddesini, yol anlamına gelen road maddesini bağlamışız. Yol maddesi ise yok bizde. Bunları toparlayabilir misin bir ara?--RapsarEfendim? 21:13, 4 Aralık 2014 (UTC)

Olur bakarım.--Abuk Sabuk 21:16, 4 Aralık 2014 (UTC)

  • Sayın yazar Kerbela sayfasındaki değişikliği neden geri aldınız. Orada Hz Muhammed (SAV) Muhammed denilerek sıradan bir insan gibi gösterilmiş lütfen İslami konularda daha hassas olalım ben doğrusunu yapıp Peygam ber efendimizin daha saygıyla yazılması gerektiğini söyledim bunu neye dayanarak geri alıyorsun? Kullanıcı:Ozzibay16
  • Merhabalar. VP:TBA gereğince ansiklopedi maddelerinde bu unvanları kullanmıyoruz. Vikipedi'deki özel yazışmalarınızda kullanmaya devam edebilirsiniz. İyi çalışmalar.--Abuk Sabuk 18:25, 14 Aralık 2014 (UTC)

VikiProje Antarktika davetiyesi[kaynağı değiştir]

BU BİR ARŞİV SAYFASIDIR. LÜTFEN DEĞİŞTİRMEYİNİZ.