Kullanıcı:Stambouliote/Belgelik2

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Osmanlı Devleti[değiştir | kaynağı değiştir]

Selamlar.Haftanın işbirliği projesinde Osmanlı Devleti ile ilgili bulduğunuz maddeleri düzenlemek için bakıyordum ki bu maddelerin çoğunun Kategori:Osmanlı Devleti'nin alt kategorilerinde var olduğunu fark ettim.Kategori eklerken alt kategorileride incelemenizi tavsiye ederim.Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim--Mach 20:12, 22 Ocak 2007 (UTC)


==Merhaba== +işaretini göremeğim için buraya yazıyorum kusura bakma.Henry Wadsworth Longfellow'un hayatını İngilizce vikipediden tercüme etmeye başladım.Bana yardım edersen sevinirim.Zira bir elin nesi var iki elin sesi var.Sen 2 bölümü çevirip resim eklersen geri kalan bölümleri ben düzenlerim.Yardım bekliyorum.Eyvallah.Ayrıca şairin tam ismini yazınca onu tanımıyor Logfellow deyince tanıyor.Msn adresine beni eklersen sohbet edebiliriz.Benim adresim:cem_burak_@hotmail.com --edebiyataşığı 19:38, 31 Ocak 2007 (UTC)

Doğum günüm:D[değiştir | kaynağı değiştir]

Çok teşekkür ederim evet 9 ocak doğum günümdü, birinin fark etmesi güzel:D çok teşekkür ederim :T

Morphosis 16:20, 23 Ocak 2007 (UTC)

Bayrak[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba. Maalesef sablon olayina henuz bakma firsatim olmadi...aslina bakarsan hala basimi kasimak icin firsat kolluyorum...5 dk ya labdan cikip yurda donucem..yemegi isitirken en azindan asyaninkini hazirlarim. - Krkzn 16:56, 23 Ocak 2007 (UTC)

Asya bayrakları şablonu hazır..güney kore bayrağına ekledim.. dikkat şablon oldukça genel..aynı şekilde ilerde "bayrağı" yerine ekonomisi, tarihi, coğrafyası vb yazarak da kullanabilirsin. kolay gelsin+ kategoriyi kendi ekliyo asya bayraklarına. - Krkzn 19:16, 23 Ocak 2007 (UTC)
Sanırım "X'in bayrağı" maddesini açarken bayrağın "b"si küçük olursa daha uygun olur. Yarın veya ertesi gün avrupa bayraklarını hallederim. Ayrıca şablonu ekleyince Asya bayrakları kategorisini eklemene de gerek kalmıyor, şablon kendiliğinden ekliyor. kolay gelsin...şimdi de çalışma vakti. - Krkzn 20:14, 23 Ocak 2007 (UTC)

Eski Yunanistan[değiştir | kaynağı değiştir]

Selamlar Eski Yunanistan maddesini okudumda bence referans eklersen Seçkin madde adayı olacak bir çalışma olmuş.kolay gelsin.--Mach 18:01, 23 Ocak 2007 (UTC)

Onlarıda koyarsan bence şu anda aday olanlardan çok daha aday bir madde olur:)--Mach 18:05, 23 Ocak 2007 (UTC)
Benden bir oy var--Mach 18:17, 23 Ocak 2007 (UTC)
Vikipedi:Seçkin madde adayları burdaki adaylık prosedürü başlığının altındakilere göre ekleyebilirsin--Mach 18:45, 23 Ocak 2007 (UTC)
E o zaman günün maddesi adaylağından da çıkarmak gerekir değil mi? Danbury

Eski Yunanistan'la ilgili çalışmalarınızı çok beğendim. Tebrikler. ---Vikiyazar 16:40, 25 Ocak 2007 (UTC)

Güney Kıbrıs bayrağı[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba. Eklediğin kategoriyle ilgili tartışma sayfasına yorum yazdım. Bir bakarsan sevinirim. Filanca 18:55, 23 Ocak 2007 (UTC)

Isimler[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba, yunan isimlerini ingilizce yazilislari ile degil de turkce okunuslari ile girmek bence daha mantikli. Yabanci isimlerin harfleri bizde yoksa asil dildeki okunusuna uyuyormusuz. - Krkzn 12:43, 24 Ocak 2007 (UTC)

merhaba, o adlar hakkında şöyle diyeyim ki ben yazarken zaten türkçelerini bildiklerimi öyle yazdım, aristo, herodot, eflatun gibi ama diğerlerini de bıraktım, şu da var insanlar o adları ilk görüşte bi çağrışım olmayacaksa bu daq biraz riskli, ama sana benden tam destek, farklı dilden gelenlerin hepsi okunduğu gibi yazılmalı... Hele ki arapların isimlerini bi âlem yazıyorlar, al akbar shah, rukh khan falan. düzeltmek gerek köy çeşmesine bi açsak mı bu meseleyi? 'kh' bileşiklerini (H), Ch'ler (Ç) vb... bu arada bu tip tartışmaları irc'de de yapabiliyormuşuz, ben daha yeni keşfettim =) biliyorsan vikipedi üserinden bağlan chat yapar gibi konuş =) daha hızlı oluyor, dün vito ile bu Eski Yunanistan işini orda karara bağladık. Danbury
irc tabi olur..sadece zaman gerek. Duzeltilecek kesinlikle cok sey var, ama en azindan "hatali" girdileri azaltirsak isimiz hafifler. Okunusundan emin olmadiklarin olursa cekinme. - Krkzn 12:59, 24 Ocak 2007 (UTC)
nerede oldugunu bilmiyorum..ama bu konu tartisildi, ve her ne kadar sonucuna katilmasam da karara baglanmis zamaninda. Kisaca, yabanci isimler turkce okunuslari ile yazilacaklar, istisna ise "kabul gormus" olanlar..simdi kabul gormuslugu kim tanimliyor dersen, iste orasi mechul. Ancak kesin olan yunanca bir ismin ingilizce okunusu ile yazilmayacagi. Philip'e gelince evet filip dir. Yani maddede makedon krali Filip (Yunancasi, Ingilizcesi) vb olarak yazilabilir...ingilizcesi de yonledirilebilir derim. - Krkzn 13:12, 24 Ocak 2007 (UTC)
Görüyorsun ki aklın yolu bir, Türkçe okunuşlarının kabul edilmesi isabet olmuş. Neyse bu sefer sana başka bir şey soracağım, Vito bana Eski Yunanistan maddesinde "her yere" kaynak göstermi söyledi. İyi hoş da bu madde zaten İngilizceden çevrildi. Kaynak verdiğim yerle maalesef en.wiki'deki Ancient Greece maddesinin ilgili kısımları oluyor. Bu yüzden tek bi' yere kaynak koymamız daha doğru olmaz mı? Hem fikrini hem de bu "tek bir yer"in neresi olabileceği konusunda fikrini someak istedim.
Bildigim kadariyla seckin madde olmasi icin kaynakca sart. En guzeli her iddianin sonuna (gerekiyorsa) bir kaynak eklemen olur. Ancak ingilizcedekinde gordugum kadariyla fazla kaynak yok. Bu durumda ornek aldigin ingilizce maddenin o tarihteki surumune baglanti vermekten ote daha ne yapabilirsin bilmiyorum...belki de diger dillerdeki maddeleri arastirmali. - Krkzn 13:33, 24 Ocak 2007 (UTC)

Danbury, Vikipedi'nin kendisi aslında tam olarak bir kaynak sayılmayabiliyor. Çeviri yaptığın maddeleri kaynak olarak bir kere göstermen yeterli. Onun dışında İngilizce'deki madde iki kitaptan faydalanarak yazılmış. Asıl kaynaklar onlar. Onları göstermek yeterli. Eğer kitaplara ulaşamıyorsan zaten madde içinde nerelerin o kitaba dayandırıldığını bulmak zorlaşır. Bu nedenle şu anda İngilizce Vikipedi'yi kaynak gösterdiğin notlar bence gereksiz. Öncelikle nerelere kaynak gösterilmesi gerektiğini tespit ederek ki burada kaynak göster şablonları kullanılabilir. Sonra internet üzerinde ulaşılabilecek kaynak varsa ulaşmaya çalışılır, yoksa en iyisi o kitapları ya da benzerlerini bulabilmek. İngilizcede de kaynaklar eksik zaten. Yardımcı olabildim mi bilemiyorum ama benim düşüncelerim böyle. --Mskyrider ileti 19:03, 24 Ocak 2007 (UTC)

Vikipedi:Kaynak gösterme sayfası da yardımcı olabilir. --Mskyrider ileti 19:06, 24 Ocak 2007 (UTC)

resim[değiştir | kaynağı değiştir]

selamlar ben yeni olduğum için bir şey sormak istedim eğer sizde bakarsanız nirvana grbunun albüm sayfalrını ben yapdım ama galiba resimleri yüklerken tam tanıtmmaışım silinmeye aday deniliyor. ne yapabilirim --Başka nick bulamadım 09:01, 26 Ocak 2007 (UTC)

hoşgeldin şablonu[değiştir | kaynağı değiştir]

Danbury selam! Yeni kullanıcılara hoş geldin mesajları attığını görüyorum; çok güzel. Ama o kullandığın şablon yeni kullanıcılar için çok korkutucu: tablo şeklinde, resimli, renkli falan... Daha sade olan {{hg}} şablonunu kullanmanı öneririm. Kolay gelsin. denisutku *:!? 13:00, 26 Ocak 2007

Merhaba Denisutku, o şablonu seçmek şu an için maalesef benim elimde olan bir şey değil, her şeyi tek tık ile yaptığımdan... o şablon kullanmamamın tek çıkar yolu yeni kullanıcıları karşılamamak ki vito bu kısa yolları bana bunun için verdi. yöneticilere bi danışmak lâzım, değiştirilebilir dediğin gibi korkutucuysa =) Uyarı için teşekkürler, iyi çalışmalar. Danbury 13:06, 26 Ocak 2007 (UTC)

Anladım, ben bir Vito ile konuşayım. Yine de o butonları değiştirmek elinde, istersen benim Vito'dan alıp değiştirdiğim koda bakabilirsin: Kullanıcı:Denisutku/monobook.js denisutku *:!? 13:14, 26 Ocak 2007

Ben o şablonu alıcamda içeriğini değiştirecem de, kullanıcam, oohhhoo.. hayatta beceremem anca bilen bir yapar o işi, de peki o şablonu ne zaman kullanmalı? baktım kullanıcıların çoğu onla karşılanmış... Danbury

Aslında o şablonu kullanman yanlış değil, ben sadece farklı bir şablon kullansan daha hoş olur diye yorum yaptım. Kullanabileceğin tüm karşılama şablonlar şu kategoride: Kategori:Hoşgeldin şablonları denisutku *:!? 13:23, 26 Ocak 2007 .

Türkçe'miz![değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Erhan (abi) (sen nasıl istersen),

Şu maddelere Türkçe ad koymakta üstüne tanımıyorum, hiç yadırgamadığım, aklımın ucundan bile geçmeyen isimlere öyle yapıştırıyorsun ki o Türkçe isimleri, esneklik örneğinde olduğu gibi şaşıp kalıyorum :) Türkçesini biliyorum ama öyle yerleşmiş ki diğerleri de... Neyse bi yerlerden bir "barnstar" falan baktım ama bulamdım, sen aldın say onu :) Danbury 21:39, 26 Ocak 2007 (UTC)

abiye gerek yok. sadece erhan yeterli :) ödül için de teşekkür ederim.
Türkçe'deki yabancı kökenli kelimelerin kullanımı ve özellikle tarzanca veya Türkilizce hali sanılanın aksine çok ciddi bir sorun Rüçhan. Vikipedi'nin özellikle gençlerinin başvurduğu bir kaynak olduğunu göz önüne alırsak, bu konuda hassasiyet göstermemiz son derece önemli bir hal alıyor. Dolayısıyla : Şablon:Kullanıcı türkilizce. Olayın hoş bir anlatımı için : http://www.youtube.com/watch?v=S54apxVdO0w - Krkzn 21:53, 26 Ocak 2007 (UTC)
Bu arada başlık da yanlış şimdi farkettim, hay allah... hehh... O vidyo harika bir şey daha önce iki kez izlemiştim birinin kullanıcı sayfasında linki (bağlantısı) vardı... merhamet, diğerkâmlık, şefkat sözcüklerini acıma, özgecilik ve sevecenlik sözcükleri ile değiştirmeyi düşünebilirsin belki, ama ben şimdi gidiyorum :) çok yoruldum bütün gün törende ayakta beklettiler de... :) Danbury 22:05, 26 Ocak 2007 (UTC)
gözünüz aydın gençler..bir dönemi daha bitirdiniz. - Krkzn 22:09, 26 Ocak 2007 (UTC)

Portal[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Danbury, Portal:Fenerbahçe açıldı. Katkılarınızı bekliyorum. Bilgine sunar, iyi çalışmalar dilerim--Sallapattias 10:06, 27 Ocak 2007 (UTC)


İngilizce vikipedide dolAŞIRKEN ÇOK GÜZEL Bİ PORTAL GÖRDÜM HARiTA PORTALI İSTEDİĞİNİZ ÜLKELERİN TARİH, DİN, DİL, MİLLET VE COĞRAFYASI ile ilgili haritalar vardı ne dersiniz bizde böyle bi portal açsak mı?--uannis 20:40, 28 Ocak 2007 (UTC)

ya adresi tam hatırlamadım ama ingilizce portallardan map olarak buluırsun işte :)--uannis 20:43, 28 Ocak 2007 (UTC) http://en.wikipedia.org/wiki/Portal:Atlas buraya bak portal--uannis 21:01, 28 Ocak 2007 (UTC)

sheakespeare_in_love@hotmail.com bu benim msn adresim--uannis 21:07, 28 Ocak 2007 (UTC)

Yunan isimleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Erhan, Yunanlar listesi adlı maddedeki tüm adları Türkçe okunuşuna göre değiştireyim mi sence? Az önce Haris Alexiou'ya elimi attım; "Haris Aleksiu" çok garibime gitti kaydetmeden çıktım değişikliklerimi, ama şu "ou" ların "u", "x" lerin "ks", "tz" lerin "c", "ts" lerin "ç" "th" lerinde -başka çıkar yol yok- "t" olması gerekiyor kanımca. Tâ şu gökada meselesinden beri içimdeki Türkçe aşkını ateşledin, içim rahat etmiyor değiştirmeden onları :) Danbury 10:09, 27 Ocak 2007 (UTC)

Merhaba Rüçhan. Bu durumda önemli olan Türkçe okunuşlarını kullanmak. Yani: ou->u, x->ks. tz, ts ve th ye gelince orası ayrı bir konu. Yunancadaki bu seslere denk gelen sesler Türkçede maalesef yoklar. En yakın sesler ise belirttiğin gibi, sırasıyla, c, ç ve t. Bence th hariç hepsi değişmeli.
ou ve x in durumu ortada, "ou" sesi Türkçe "u" dur. "x" ise Türkçe'de yer almayan bir harftir ve okunuşu "ks" dir. ts ve tz ise biraz farklı. Türkçe'de bunlara denk gelen ince ç ve z sesleri yok. Ancak ç ce z olarak yazılmaları taraftarıyım, zira bu sesler zaten yunancanın parçası değil, yani saf yunanca tz ve ts içeren kelime bildiğim kadarı ile yoktur. Diğer dillerden dillerine karışmış c ve ç içeren kelimelerin okunuşu için türetilmiştirler. Örneğin Nikos Kazancakis, asıl yazılışı Νίκος Καζαντζάκης. Soyadı "kazancı" dan türetilmiş. yunanca c olmadığı için tz olarak yazılmış. Bu durumda onları dil zaafını bizim dilimizde devam ettirmenin bir anlamı yok. Mesela gümülcinede meşhur SISMANOGLEIO hastanesi vardır. Ki adı malum Türkçe şişmanoğlu dur. Şimdi bunu ingilizler bilmedikleri için yunanlar s ile yazdıklarından onlar da ingilizce ş sesi olmasına rağmen sismanogleio olarak yazarlar..hatta ei nin "i" sesi olduğunu bile bilmediklerinden. Dediğim gibi..önemli olan okunuşu. Aynı sorun yunan mitolojisi ile ilgili sayfalarda da var.
Bence Haris Aleksiu olmalı ve ingilizcesi (Haris Alexiou) ona yönlendirilmeli. - Krkzn 10:35, 27 Ocak 2007 (UTC)
Bıkmadan usanmadan benim bitmez - tükenmez sorularıma yanır verdiğin için tekrar bir teşekkür ederek başlıyorum, aşağıdaki kriterlere (uygun bir türkçe kelime bulamadım şimdilik kriter yerine) göre başlıyorum ad değişikliklerine;
Χχ = H
Ντ = D
Τζ = C
Μπ = B
Τσ = Ç
Δδ = D (çıkar yol bulamadım buna da)
Θθ = T (aynı şekilde buna da)
Ου = U
Ει = İ
Αι = E
Ξξ = Ks
kendinden önce gelen harflere göre değişsen harf bileşiklerine dikkat ederim, Bu arada yunaca da ç ve c nin olmadığını bilmiyordum, iyi oldu öğrendiğim, çok sağol... ben başlıyorum çalışmaya Danbury
bunlar da benden olsunlar : oi -> i, Hη -> İ, Ψψ -> ps. İngilizce okunuşlarını üşenmezsen yönlendir derim. - Krkzn 10:55, 27 Ocak 2007 (UTC)
isim değişikliği yapılınca zaten eski ad kalıyor, eski ad yazıldığında benim yapmış olduğum değişikliğe yönleniyor kendi kendine, Danbury
Son bir şey daha çift harfler okunuşta yok ya, türkçe de ne yapalım? Kelli mi Keli mi?
valla şu anda aklıma çift "L"si de okunan kelime gelmiyor. Onlar çift yazıp tek okuyorsa o zaman bizim de tek yazıp tek okumamız mantıklı. - Krkzn 11:01, 27 Ocak 2007 (UTC)

ζ ben bu harfi z diye biliodum yaw--uannis 15:58, 27 Ocak 2007 (UTC)

Τζ = C die yazıyoya yukarda onu sormustum kullanıcı sayfama mesaj atmışsın :)--uannis 10:11, 28 Ocak 2007 (UTC)

ya bende az çok yunanca biliyorum ama şu harf bileşikleri beni öldürecek ya offfff! :@ --uannis 10:22, 28 Ocak 2007 (UTC) yok antikini ögrenmiyorum ama aslında modernınıde ogrenmıyorum biraz biliyorum ogrendiğim soylenemez peki sen kaçıncı dereceden yunanca biliyorsun? --uannis 10:30, 28 Ocak 2007 (UTC) bende senin gibi cok az biliyoırum banada bi dönem istek geliyor öğrenmek için bi dönem gidiyor bende bikaç yunanca şarkıyı ezbere biliyorum --uannis 10:46, 28 Ocak 2007 (UTC)

babil kutuları[değiştir | kaynağı değiştir]

cok guzel babil kutuların var bunları babil kutuları bölümünde en altta yer alan kutucuğa koyarsan sevinirim --uannis 11:32, 27 Ocak 2007 (UTC)

http://tr.wikipedia.org/wiki/Vikipedi:Babel bu sayfanın en altında yer alan bolume demek istemiştim ama sen bilirsin :d kullanıcı kutuları yazan kutucukta yer alan bolumlere koyman daha yararlı olur

vandal[değiştir | kaynağı değiştir]

Yunanistan maddesinde son değişiklik yapan vandal ile ilgilenir mnisin? 3 oldu geri alıyorum yaptıklarını ama çok hırslı kendisi henüz pes etmedi. Danbury 14:12, 27 Ocak 2007 (UTC)

  • Bir süre çıkmak zorunda kaldım, o yüzden mesajını geç gördüm. Ama sağolsun diğer arkadaşlar ilgilenmiş. Tşk. Görüşmek üzere...--renegademsj 14:36, 27 Ocak 2007 (UTC)

Balina[değiştir | kaynağı değiştir]

Selâm Erhan Feeding şu sayfadaki Feeding bölümünde ne yazdığını bir türlü çıkaramıyorum, "baleen" ne demek bulamadım. Neyi kastettiğini de hiç bilmiyorum. anladığım kadar ile su içindeki küçük canlılar ile besleniyor ama ağzının iki yanında bilmem kaç yüz tane falan bir şeyler var, anlayacağın bir kelimeyi bilmediğim için herşey parça-pinçik. Keşke başlamasaydım şuna yaa :( ||Bulamazsan dert etme|| bu arada Yunancada "sou t'orkizomai" ne demek?Danbury 19:26, 27 Ocak 2007 (UTC)

Ah tamam tamam buldum.... pardon rahatsız ettim..
hangisini buldun anlamadım, ama "sou t'orkizomai" "sana yemin ediyorum" (yani inan bana anlamında) demek. - Krkzn 20:06, 27 Ocak 2007 (UTC)

sorular[değiştir | kaynağı değiştir]

ya şu yıldızları kimin taktığı hakkında bilgisi olan varmı?--uannis 12:34, 28 Ocak 2007 (UTC) İmzamı koymayı unutmuşum pardon, neyse sonra düzelttim. Bu arada ödül aramana gerek yok ben sadece olsa iyi olur diyordum.--uannis 12:40, 28 Ocak 2007 (UTC)

Japon bölge ve kent adları[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Erhan, Japonya'nın bölge ve kentleri için bir şablon hazırlmaya çalıştım, Şablon:Japonya'nın bölge ve illeri ... Şehir adlarını daha önce konuşulduğu gibi Türkçe yapmaya çalıştım ama Japoncadanb İngilizceye uyarlamada uzun ünlüleri göstermek için kullanılan ō ve ū gibi harfleri herhangi bir şekilde ayrıca belirtmedim, şapkalı olarak ô ve û gibi kullanmanın uygun olmayacağını düşünüdüm, ve normal şekilde yazdım, daha iyi bir fikrin var mı? Danbury 15:04, 28 Ocak 2007 (UTC)

daha iyi bir fikrim yok. Uzun ünlüler nasıl gösteriliyorsa bence öyle yazmalı...yok mu aramızda bir dil bilgini? - Krkzn 15:19, 28 Ocak 2007 (UTC)

Diller[değiştir | kaynağı değiştir]

Yabancı dillere olan merakın benim de çok hoşuma gitti arkadaşım. Bildiğin yabancı dilleri öğrenirken nasıl bir yol izlediğini anlatırsan belki aynı yöntemden bende faydalanabilirim. Bende tıpkı senin gibi bir çok yabancı dil öğrenmek istiyorum. Paylaşımını bekliyorum. Bol wiki'li günler dilerim. Trigger55 15:59, 28 Ocak 2007 (UTC)

Eğitimde başarı[değiştir | kaynağı değiştir]

Telifli halini nerede buldun, ben bulamadım ? - Krkzn 16:57, 28 Ocak 2007 (UTC)

E kendinin kalkıp da yazmadığı belli, bi yerden alınmış, o yüzden koydum, aslında şablonda da hatâ var, muhtemel diye bi yerine yazmak lâzım, ama yazım şekline falan da bakıldığında bi siteden alındığı belli bence... Riske atmamak gerek, karşı çıkarsa özür diler geri alırız. Danbury ileti
Yapma eyleme Rüçhan, ne demek kendi yazmadığı belli? tek cümlesini bile nette bulamadım. - Krkzn 17:03, 28 Ocak 2007 (UTC)

Kategori[değiştir | kaynağı değiştir]

İyi geceler Rüçhan, görmeyeli(//pardon, konuşmayalı daha uygundu sanırım//) nasılsın? :D Aslında seni nasıl "Buffy the Vampire Slayer Bölümleri" diye bir kategori oluşturabileceğimi sormak için rahatsız ediyorum. Eğer uygunsan, bana nasıl yapabileceğimi anlatabilir misin acaba? Şimdiden çok teşekkür ederim

Morphosis 22:05, 28 Ocak 2007 (UTC)

Portal[değiştir | kaynağı değiştir]

Erhan (valla içim erhan derken hiç rahat etmiyo ya allah biliyor, abi demem gerek) Sence haritanın portalı olur mu? bana çok iyi bir fikir gibi geldi, en.wikideki tüm tarihî, coğrafî, dinî ve dil ile ilgili haritaları bi portlada toplayansa, kategori de sönük geliyo ama o da olur. Hem de bizim vikideki resim sayısı artar. Valla sen olabilir dersen elimi atıcam, hattâ şimdiden hevesim kaçar gibi oldu, bırak dersen kategori olarak toplayacayğımm Danbury ileti 21:22, 28 Ocak 2007 (UTC)

buradaki diğer yaşıtlarıma da abi diyorsan sorun yok. Portal konusuna gelince Vikipedi:Portal maddesinde de belirtildiği üzere konu kısıtlaması yok. Amacı ise benzer maddeleri bir araya getirip kullanıcının aradığına daha kolay erişmesini sağlamak. Bu açıdan kategori ile farkı yok. Hatta kategorinin (yunanca kökenli..türkçesi ulam veya bölüm, sınıf) süslü ve daha zengin içeriklisi olarak da düşünebilirsin; ancak kategorinin aksine portallar daha değişken oluyorlar, bakım istiyorlar vb. Güzel bir örnek olarak Portal:Şiliye göz atabilirsin. Bunları göz önünde bulundurursak, haritalar üzerine portal olmaması için neden yok. Ancak değişkenlik açısından bence oldukça kısıtlı kalır. İtiraf etmeliyim ki portallar ile ilgili fazla deneyimim yok, daha kapsamlı bir fikir edinmek için deneyimli kullanıcılara sormanı tavsiye ederim. Ve ayrıca unutma ki portal açmak için önce teklif sunman gerekiyor..ayrıntılar Vikipedi:Portal sayfasında. - Krkzn 22:06, 28 Ocak 2007 (UTC)

Kolay gelsin Danbury. Portal yerine yeni bir VikiProje başlatabilirsin. Diğer VikiProjeleri Kategori:VikiProjeler'de bulabilirsin. Sadece bilgi vereyim dedim :-) --Pinar 02:02, 29 Ocak 2007 (UTC)

Bence eklenebilir. Bu arada Antik Yunanistan maddesi noldu seçkin madde çalışmaları devam ediyor mu--Mach 12:41, 29 Ocak 2007 (UTC)

Kaliteli, iyi bir çalışma olmuş tebrikler.Yalnız benimde tam olarak bilmediğim bir şey var içbağlantılarla ilgili.Aynı olan içbağlantıları vermekle ilgili bir şey okuduğumu hatırlamıyorum ama mesela Mskyrider'in maddelerine bakarsak her bağlantıyı bir kez vermeye çalışmış.Bunu birilerine sorsak iyi olacak:) Birde bahunya çiçeği'nede bağlantı vermek gerekir bence.Tekrar tebrik ederim.sevgiler--Mach 13:06, 29 Ocak 2007 (UTC)

Diller[değiştir | kaynağı değiştir]

Dediğin arkadaşı inceledim. Gerçekten artık senle işim olmaz :):):):) Şaka bi tarafa o arkadaş da gerçekten aşmış olayı :) Ama senn de azmini ve öğrenme hevesini taktir ediyorum.

Bu arada mesajı sana yazmamı söylemişsin. Senin iletinin altına cevap yazarken kullanıcya msj atmayı bilmiyordum. Malum wiki'yi yeni yeni öğreniyorum :) Ama bak kavramışım :) Hadi kolay gelsin kardeşim. İrtibatı koparmayalım. Bu wiki'de senn gibi görevlerde yer almak istiyorum ben :) Öğrenmem gereken çok şey var çok. Çooooook çalışmam lazım çok :) Trigger55 17:07, 29 Ocak 2007 (UTC)

haci ali baba[değiştir | kaynağı değiştir]

ahahah pardon yaaa, ben iyice kaptırmışım kendimi, hacı he? hahahah... neyse sen de olmasan işim zor :) ama şimdi ben gidiyorum, umarım şu dil konusun bi karar bağlanır artık :) hadi iyi çalışmalar Danbury ileti 22:09, 29 Ocak 2007 (UTC)

herhangi bir şeye bağlanacağı yok bence...yine böyle dolanıp durup ortada kalacak. hadi sana iyi geceler. - Erhan 22:12, 29 Ocak 2007 (UTC)

Yazım kuralları...[değiştir | kaynağı değiştir]

Valla kimsenin karara vardığı varacağı yok. Sen, ben bir de Süleyman'dan başka kimse doğru dürüst katılması, ha belki bir de Erdall. 4 kişinin fikirleriyle ne kadar ilerleyebilreiz ki? Hangi akla hizmet İngilizce yazım kuralları savunuluyor bilmiyorum ama ben kesinlikle böyle yazmam. Hattâ şimdi Japonya ile ilgili bir maddeyi İngilizceden Türkçeye uyarlıyorum ve Türkçede olması gerektiği gibi yazacağım, bu arada "ts" bileşiklerini "s" oalarak mı aktarıyım? o konuda kararsızım, benim notlarımda "su" ile "tsu" yu ayrı göstermiş... neyse ben 'ts' yazarım artık.... Danbury ileti 11:32, 30 Ocak 2007 (UTC)

bu konuyu Japonca ile daha ilgili olan Mskyrider'e danismani tavsiye ediyorum. - Erhan 15:46, 30 Ocak 2007 (UTC)

VikiHayat 2006





VikiHayat




Yıllık VikiGazete



Yıl 1, Sayı 1 2006 Vikipedi:VikiHayat

Herkese merhabalar. VikiHayat'ın ilk sayısı hepimize hayırlı uğurlu olsun.
VikiHayat başta Vikipedi olmak üzere tüm kardeş projelerde olan gelişmeleri anlatan VikiGazete'dir. Deneme aşamasında olan gazetemizin ilk sayısı 2006 yılı bazında olacaktır. Bundan sonraki baskılar aylık olup ismini tartışma sayfasına yazdıran kullanıcılarımıza ücretsiz olarak gönderilecektir. İlk sayımız olması hasebiyle acil ve basit kalıplar üzerine hazırlandı. Lütfen bu sayı ve gelecek sayılar hakkındaki görüşlerinizi tartışma sayfasında belirtiniz.


VikiHaberler


Vikipedi

Portallar

VikiProjeler

Diğer

Kardeş Projeler


Başvurular


Yöneticilik

Denetçilik

Bürokratlık

--Absarileti 11:52, 1 Şubat 2007 (UTC)

Eski Yunan demokratik kurumların çevirisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Selam Danbury,

[3] sayasına bakabilir misin Solon (594 BC), Cleisthenes (508 BC), and Ephialtes of Athens (462 BC) kelimelerinin nasıl çevrilmesi gerektiğini bulamadım bir türlü:(--Mach 15:42, 31 Ocak 2007 (UTC)

sözlüklerde bulamadığım için okunuşlarını sormuştum.Saol.Şu Cleisthenes'ten emin misin?--Mach 16:36, 31 Ocak 2007 (UTC)
Söylemeyi unuttum Vikipedi:Haftanın işbirliği projesindeki Transfer bekleyen maddelerin transferi başlığına oy vermeyi düşünür müsün gelecek haftada seçilmezse o kadar oy almasına rağmen iki aydır durduğu için seçilemedi ibaresi konulacak.Benim içime sinmiyor açıkcası.Tam denge kuruluyor birisi daha diğer başlığa oy veriyor bozuluyor gene:) aynı oy alan diğer önerinin zaman problemi yok nasıl olsa hepsini yapmış oluruz.--Mach 16:42, 31 Ocak 2007 (UTC)

Ermenistan[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba, tembel... Şu maddeye bir baksana... 24 Nisan gününe ne yazsam tepki çekmez? Bu çok sırıttı gibime geldi ama tarafszılık var işin ucunda... olmamışsa bana bi haber et, hadi iyi çalışmalar... Danbury ileti 19:58, 2 Şubat 2007 (UTC)

Selam Danbury,
  • Öncelikle burada asıl konu Ermenistan bayrağı. Bunun dışında,
  • Ermeni soykırımı bugün herkesçe kabul edilmiş, bilimsel olarak ispatlanmış genel geçer tarihsel bir olgu değil, Ermenilerin iddiasıdır.
  • Ermenistan 24 Nisan'da bu iş için bayrak asıyor, bu günü anıyor, bu bir gerçek.
Amacımız tarafsızca olguları belirtmek, biz de öyle yapalım. O kısmı "24 Nisan : (Ermenilerce iddia edilen) soykırımı anma günü" şeklinde değiştirirsek (ya da benzer bişeyle) sanırım iş hallolmuş olur. Zaten dediğim gibi burada asıl konu bayrak, bu yüzden soykırım iddiaları olayını bulaştırmanın alemi yok.
Kolay gelsin, -Tembelejderha 22:17, 2 Şubat 2007 (UTC)

Gunaydin, Abraksas adli kullaniciyi takipe al..telif olayini takmiyor. Gitmem gerek. Kolay gelsin. - Erhan 10:36, 5 Şubat 2007 (UTC)

Lütfen okuyunuz[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba İngilizce Vikipedi'deki "turkic states" başlığına kilit koyalım. vandalizm'e uğruyor. ACİL! Senin yardımcı olabileceğini düşündüm. İngilizce sayfada yönetici olanlarla irtibatın vardır belki. --Orijinnal 21:25, 5 Şubat 2007 (UTC)


Uzman eli...[değiştir | kaynağı değiştir]

Erhan abi İşsizlik oranlarına göre ülkelerin listesi maddesinde 31. 79. 101. sıralarda görüleceği gibi bir takım bozuklukar var... ben çözemedim neden kaynaklandığını sen bir el atıversen? Danbury ileti 15:27, 6 Şubat 2007 (UTC)

Tamamdir. Sablonlara ekledigin bosluk ve yeni satirlara dikkat et. - Erhan 15:41, 6 Şubat 2007 (UTC)

Merhaba, hazirladigin dizelgeleri (listeleri) ilgili olduklari maddelerin "ayrica bakiniz" bolumune de eklersen derinligimiz iyice tavan yapan. - Erhan 12:02, 7 Şubat 2007 (UTC)

Selâm, yani demek istediğin Baltık Denizi maddesinin sonuna meselâ, hazırladığım adalar şablonunun iç bağlantısını mı vereyim? Evet de derinliği bu da arttırıyor mu? Benim bildiğim uzun maddeler arttırıyor ama :S Neyse, ekleyelim bakalım :) Hadi kolay gelsin... Danbury ileti 12:08, 7 Şubat 2007 (UTC)
Demek istedigim mesela Baltik denizi maddesine ekleyebilirsin. Zira bir kullanicinin Baltik denizi adalari listesi olarak arayacagini zannetmiyorum..ancak baltik denizi maddesinde yer alirsa ulasmasi daha kolay olur. Zamanin varsa her adanin da sayfasina ekleyebilirsin. Derinlige gelince tanimi burada bulabilirsin. Kabaca sayfalarin degistirilme oranini temsil ediyor. Genel olarak sayfalar arasi baglarin cogalmasi ise de tabi niteligimizi arttiran etkenler arasinda (dolayisiyla dizelgeler bu acidan onemliler). Kolay gelsin. Aksama gorusuruz. - Erhan 12:14, 7 Şubat 2007 (UTC)

Merhaba. "Armed forces"'in karşılığı olarak askeri kurumlar "silahlı kuvvetler"'i kullanıyorlar bildiğim kadarıyla...ne dersin? - Erhan 19:50, 8 Şubat 2007 (UTC)

Sen bilirsin, dil konusunda senin sözünün üzerine söz söylemem bilirsin :D Ama ordu Türkçe bir sözcük olduğundan onu seçtim. Seçtim derken hiç düşünmeden öyle yazdım daha doğrusu :) Değişiklikleri yapacaksan sen şimdilik yap, çünkü kardeşim şu an b.sayar başında... Belki görüşürüz yine bu akşam hadi, iyi geceler --Danbury ileti 20:13, 8 Şubat 2007 (UTC)
Sen bilirsin deme..sadece bir öneriydi. Bu akşamlık vikiye ayırabileceğim zamanın maalesef sonuna geldim. Unutmazsam yarın bakarım artık. - Erhan 20:29, 8 Şubat 2007 (UTC)
Bu arada kalip (sablon) alanlarindan kullanilmayanlarin gorunmemesini istiyorsan gokada, nehir veya gol kaliplarina bakabilirsin. - Erhan 13:39, 9 Şubat 2007 (UTC)
Merhaba, bu aksam icin soz vermistim kalıp için ancak durum biraz sıkışık...geçe kalmadan bitirirsem ona da göz atarım, aksi takdirde yarına kalıyor. Bu arada Yunanistan olayını için hiç takma derim. Adamın maksadı tartışmak falan değil, zaten belli kuyruk acısı var. Boşver. - Erhan 18:59, 9 Şubat 2007 (UTC)
  • Merhaba, yok abi ne sen ille de benimkilere bakacaksın diye kasma kendini ya, önemli değil o kadar. İlk önce şu işbirliği bir yaygınlaşsın da ihtiyaç artınca el atarsın o kalıplara (Şablon yerine de bunu kullanacağım bundan sonra :)) Adam zaten arnavutmuş oymuş anlayacağın kuyruk acısı :) Vito baktı icabına, hem bundan sonra ikili tarışmaya hiç girmeden yöneticilere bildireceğim, böylesi daha da güvenli :) (Umarım almışsındır espriyi, reklâmlardan bir replik) Neyse bundan sonra her iletinde bana bir sözcüğe bir Türkçe karşılık da söylerden çok svinirim çünkü çok akılda kalıcı oluyor, bilgisunar ve dizelgeye şimdiden alıştım hattâ liste sözcüğü geçen büt maddelrin adlarını xxxx dizelgesi olarak değiştireyim diyorum nasıl fikir? Oldu hadi, ben azıcık Çanakkale maddesi ile ilgileneyi, tablo yapmayı öğrendim ya her yanı tablo ile doldurasım geliyor :D hadi görüşürüz, --Danbury ileti 19:07, 9 Şubat 2007 (UTC)

Danbury LÜTFEN[değiştir | kaynağı değiştir]

Selam

Bana yazdıklarını Abuksabuk ve benzerlerine yaz, LÜTFEN

adrianinos, 9 Şubat 2007

selam[değiştir | kaynağı değiştir]

deneyimli bir üyesiniz sanırım :)

size bir soru sormak istiyorum


mesela ben bir madde ekledim DuPont diye buna git dediğimde sayfayı buluyorum ancak ara dediğimde sonuçlarda gözükmüyor acaba onaylanmadı mı merak ediyorum eğer onaylanmadıysa onay durumunu nereden öğrenebilirim yardımcı olabilir misiniz


ayrıca kullanıcı sayfasını nasıl böyle yapıyorsunuz birkaç tüyo verebilir misiniz :D



--YaMMach 21:08, 9 Şubat 2007 (UTC)