Kullanıcı:Böcürt/Mesaj arşiv:1

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin Böcürt![değiştir | kaynağı değiştir]

İlk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak ya da değiştirme panelinin sol üst onuncu sekmesini
kullanarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Vikipedi'nin bazı önemli politikaların özetlerini okuyarak Vikipedi'nin işleyişini öğrenmende yarar var.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Neden Acaba?[değiştir | kaynağı değiştir]

İlk öncelikle merhaba diyorum ve lafı uzatmadan şu konuya değinmek istiyorum.Benim eski kullanıcı adım Goran Bregovic'di.Niye bu ismin ulaşımının engellendiğini öğrenmek istiyorum.Çünkü vikipedi kurallarını okuduğumda böyle bir madde göremeden yani özel şahışların isimlerini kullanmaya dair.Tabi büyük ihtimalle gözümden kaçmıştır.Ve ayrıca şunu belirtmek istiyorum (lütfen üstünüze alınmayın) benim ismim özel bir şahış ismi olduğu için ulaşımı engellendiyse sizin isminiz eski çağlarda kalmış olsa bile sonuçta kutsal sayılmış bir tanrıça ismi.Ve halen bu kişiyi kutsal sayanlar olabilir.Bu şahısların inandıkları anlayışa hakaret maddesinin ihlali değil mi?Bunu bana açıklarsanız çok sevinirim.Açıklarsanız bende bir daha isim alacak olursam tarihte kutsal sayılan tanrılar ya da tanrıçalardan isim alabilirim.Bir de ben Goran Bregovic ismiyle şu anda ingilizceden türkçeye çevrilmekte olan elena dementieva maddesinin neredeyse hepsini ben değiştirdim(Hatta hepsini).Ama sizin beni açıklamadığınız bir nedenden dolayı engellediğiniz için bunlar eski ismimin içerisinde değiştirilmiş gibi olacak bu konuda bir şey yapabilir miyiz?Şimdiden verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ediyorum ve esenlikler diliyorum... --Böcürt 17:09, 22 Mart 2008 (UTC)

* eski kullanıcı adınız, Vikipedi:Kullanıcı adı#Uygunsuz kullanıcı adları sayfasında Halen yaşayan tanınmış ya da yeni ölmüş tanınmış kişilerin adları kuralına dayanarak engellendi. engelleme notunda ilgili sayfalara bağlantılar var. --kibelemesaj 17:12, 22 Mart 2008 (UTC)

Ok[değiştir | kaynağı değiştir]

Verdiğiniz cevap için teşekkür ederim ayrıca bu ayrıntı gözümden kaçtığı için özürlerimi kabul etmenizi dilerim.Ama sizin kullanıcı adınızla ilgili sorumu yanıtlamamışsınız.eğer bu uygunsa ve engellenmessem bende bir tanrı veya tanrıça ismi kullanmayı düşünüyorumda.Bunun da cevabını verirseniz çok sevinirim, şimdiden teşekkürler... --Böcürt 17:32, 22 Mart 2008 (UTC)

  • verdiğim bağlantıda uygunsuz olan isimleri görebilir, bunların dışındaki isimleri kullanabilirsiniz. --kibelemesaj 17:37, 22 Mart 2008 (UTC)

Sevinirim[değiştir | kaynağı değiştir]

Eğer sayfaya dikkatle bakarsanız orada Buda,Tanrı,Yehova gibi kişilerce kutsal sayılan isimlerin kullanılamayacağı yazılı.Sizin adınız bunlara girmiyor mu?Yani kibele de kişilerce kutsal sayılmış bir isim değil mi?Sizin boş yere yazışmak sanırım aradığım cevabı bana veremeyecek.Sizden bunun yerine bana bir kişiyi nasıl şikayet edeceğimi gösteren bir link vs. gönderirsiniz sevinirim.beni dinlediğiniz için teşekkür ederim.

Emir kipi kulanırken dikkat ediniz. "Ben makarnaya tapıyorum değiştirsin ismini" "machiavelliye tapıyorum değiştir imzanı" gibi "ben şu mitolojik kişiliğe tapıyorum" türü şeylerden dolayı sırf kullancılara zarar vermek adına yapılan ciddiyetsiz, iyi niyet barındırmayan davranışlara elbette izin verilmeyecektir. Gereken zaten yapılmıştır.--Machiavelli' msj 13:11, 25 Mart 2008 (UTC)

Vikipedi:Troll zararlısı sayfasında yazdığı gibi Yöntemleri kötüye kullanan Kafa ütüleyen Yersiz eleştiren kullanıcı VP:EP madde 10 Topluluğun sabrını zorlayan ve topluluğa karşı sorun çıkaran kullanıcılar gereği Kullanıcı:Mskyrider tarafından engellenmiştir. Lütfen kullanıcı adınızı engellendi diye bunu kişisel algılayıp bir mesele haline getirmeyiniz. Ciddiyet sınırlarında dahi dolaşmayan bir yazıyı ciddiymişcesine sunmayınız. Tartışmaya devam etmek için mesaj atarsanız cevabım gecikmeli olacak özel meşguliyetlerimden dolayı.--Machiavelli' msj 13:28, 25 Mart 2008 (UTC)

"Sadece fikrimi belirtmek istemiştim.Ama bunu bir daha yapmam." demişsiniz, elbette bunu kasdetmedim. Demek istediğim tam olarak şudur ki; topluluğu germek adına yapılan davranışlara karşı kişisel ve geçmiş olaylar bir kenara bırakılmalı ve sağ duyulu yaklaşılmalıdır. Vikipedide en önemli şey "iyi niyettir". İyi niyetli bir yaklaşımla konuşulur, tartışılır bugün yaptığımız gibi. Ancak doğaldır ki iyi niyet bulunmayan davranışların uzun süre sergilenmesine izin verilmez. Bu sebeple de ilgili kullanıcı engellenmiştir. Aslında durum çok basit her iki kullanıcıda yıllardır Vikipedide olmasına rağmen engellenen kullanıcı şimdiye kadar düşünemediği şeyi sizin yukarıdaki yazılarınızdan ilham alarak yani Kibele tanrıçasına taptığını sizin gelişinizle hatırlayarak(!) bunu bir kullanıcıya karşı kullanmış, rahatsızlık vermiştir.
Elena Dementieva maddesinde 2006, 2007, 2008 yılları henüz çevrilmemiş. Çeviri bittikten sonra en yukarıda bulunan {{çeviri}} şablonunu çıkartınız. Bittikten sonra oldukça güzel olacağa benziyor. Hepsini okuma fırsatım olmadı ancak göz attığım kadarıyla doyurucu bilgiye sahip. Biraz bire-bir kaynak gösterimi ile isterseniz Vikipedi:Kaliteli Maddeler'e aday bile gösterebilrsiniz. Biraz düzenleme ile kriterleri sağlayacağına inanıyorum. Saygılar, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 18:31, 25 Mart 2008 (UTC)

İlgilenirseniz Sevinirim[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Kibele. Steffi Graf maddesine bakmanızı diliyorum. Sürekli saldırıya uğruyor. Saçma sapan veriler yer alıyor. Hatta bazıları hakaret düzeyinde. Sanırım bir hizmetli olarak görevlerinizden biri de saldırıya uğruyan maddelerle ilgilenmektir. Bunu yapan kişilerin cezasız kalmamalı! İlgilenirseniz sevinirim... --Böcürt 14:08, 1 Nisan 2008 (UTC)

  • madde bu yılın başından beri yani üç aydır sadece dokuz kez değişikliğe uğramış. bu sayı, bırakın 'sürekli saldırıya uğramayı', vikipedi standartlarında neredeyse hiç uğranmaması gibi bir şey. şu andaki metinde herhangi bir 'saçmasapan veri' ya da 'hakaret' yok, hatta geçmişinde bile sadece bir tane görebildim. saldırıya uğrayan maddelerle ilgilenmek bütün vikipedistlerin görevidir. siz de gördüğünüz bu tür 'saçmalıkları' temizleyebilirsiniz. -

a[değiştir | kaynağı değiştir]

Lütfen bir daha bana ileti attığınızda beni azarlarmış gibi cevap vermeyin. Ben yeni bir Wikipedistim, sanırım sizde yardım gönüllerine üyesiniz. Madem ki bu görevi almışsınız lütfen etik kurallar çerçevesinde bunu gerçekleştirin. Steffi Graf maddesine girdiğimde ülkesi→Japonya kullandığı el→orta gibi "tenis severler" tarafından saçma sapan sayılabilecek ibareler yer almaktadır. Hem de bir kere bile olsa böyle saçma sözler kullanan bir şahsa ceza verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Umarım ki yine fikirlerimi belirttiğim için sivri bir dille cevaplanmam. Saygılarımla... --Böcürt 16:45, 1 Nisan 2008 (UTC)

  • ıp numaralarını zaman geçtikten sonra engellemenin bir faydası yok, üstelik bu tür küfür ve saldırı içermeyen değişiklikler ilk seferinde engellenmez. vikipediyi tanımak ve katkı yapmak için zaman ayıran herkese yardım etmeye hazırım. azarlamıyorum, sizin 'göreviniz, yapın!' şeklindeki emir kipindeki mesajınıza cevap veriyorum. sizin yerinizde olsam diğer birçok vikipedist gibi kendi üzerime düşenleri yapabilmek için burayı tanımaya çaba sarfederdim. malum hepimiz bunu yapmaya çalışıyoruz. --kibelemesaj 16:50, 1 Nisan 2008 (UTC)

Kaliteli madde[değiştir | kaynağı değiştir]

Selamlar zaten kaliteli maddeye aday göstermişsiniz. Bundan sonrası için kullanıcılar eksiklerini zaten belirteceklerdir. İyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 20:15, 1 Nisan 2008 (UTC)


Merhaba[değiştir | kaynağı değiştir]

Öncelikle ilginize teşekkür ediyorum. Size nasıl yardım ettiğimi anımsamıyorum, sanırım yaşlılık :) dedikleri bu olsa gerek. Oy verme konusuna gelince; ne yazık ki henüz oy kullanamıyorsunuz; iki ay geçmesi ve en az 150 değişiklik yapmış olma şartı var. Ancak sözleriniz de bana büyük moral ve destektir. Oy vermiş ya da verememiş olmanız küçük bir ayrıntı, önemli değil, çok sağolun, düşünmeniz bile yeter. Her zaman yardımınıza hazırım, en iyi dileklerimle, sevgiler.

NOT:Sitemizin en büyük dezavantajı; kimin ne zaman aktif olduğunun görülememesidir. Örneğin siz bana iletinizi yazdığınızda, muhtemelen ben bilgisayarı kapatmış ya da siteden çıkmış, başka bir işle ilgileniyordum; o yüzden yanıtım geç oldu, kusura bakmayın. Levent Abi ileti 13:11, 2 Nisan 2008 (UTC)

Olimpiyat Oyunları ilgili maddelerin çoğaltırmasi

Vikipedi:VikiProje Spor'daki istenilen maddelerin yazılması

Spor ile ilgili maddelerin çoğaltırmasi

oylamaları sizleri bekler

lütfen iyi yada kötü oy kullanırız --Sporsever herkesi sever 17:24, 3 Nisan 2008 (UTC)


Haftanın işbirliği[değiştir | kaynağı değiştir]

Haftanın iş birliği için katılım çağrısı!

Vikipedi'de yapılacak düzenlemeler için insan gücüne ihtiyacımız var.
Eğer siz de Haftanın iş birliği'ne katkıda bulunmak istiyorsanız; lütfen buraya tıklayın.

Bu imzasız yazı Sporsever (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 3 Nisan 2008

Merhaba[değiştir | kaynağı değiştir]

Sevgili dostum, maddeyi inceledim ve bir kaç ufak düzenleme yaptım, eğer hala üzerinde çalışacaksan {{çalışma var}} şablonunu ekleyebilirsin, sevgilerimle kolay gelsin... e.c. 17:57, 3 Nisan 2008 (UTC)

Sanırım cevap yazamıyorum derken oy kullanamamaktan bahsediyorsunuz. Oy kullanamamnız yorum yapmanıza, görüşlerinizi belirtememenize ya da oylama sayfasında yazı yazamayacağınız anlamına gelmez. İlgili sayfada görüşlerinizi gene beklirtebilirsiniz. İyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 20:55, 3 Nisan 2008 (UTC)
  • Haklısın, yanlış örnek verdim belkide doğru dürüst bildiğim tek tenis kupasıydı :) ama bazı kupalarda da dikkatimden kaçmadı.Örn:WTA, FED, Yerel Kupalar. Birkaç kırmızı sporcuyu da eklersen oyumu destek yonünde değiştireceğim. Diğer vikilerde veya commons'da resimler varsa-dönemler için-onları da eklemeni umuyorum.Teşekkürler,İyi çalışmalar
Sevgili dostum resimler ile en kısa zamanda ilgileneceğim, sevgilerimle kolay gelsin... e.c. 19:51, 4 Nisan 2008 (UTC)


Merhaba[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba sayın Kibele. Artistik buz pateni maddesi IP 78.184.191.40 tarafından sürekli küfür ve hakaret içeren ifadelerle değiştirilmektedir. Bakarsanız sevinirim... --Böcürt 19:49, 4 Nisan 2008 (UTC)

  • mızrak geri almış. kullanıcı da engellendi. teşekkürler. --kibelemesaj 19:55, 4 Nisan 2008 (UTC)


merhaba[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba sayın Kibele. Sizi yine rahatsız ettiğim için özür dilerim ama Facebookapp adlı kullanıcının nickinde yer alan facebook ifadesi reklam yerine geçebilir mi? Bilgilendirirseniz sevinirim...

  • bir ek içerdiği için tam emin olamadım. birilerine daha danışsak iyi olacak sanırım. --kibelemesaj 20:03, 4 Nisan 2008 (UTC)

Elena[değiştir | kaynağı değiştir]

WTA hakkında ki engin bilgimi sizde gördünüz Ayrıca Bu tür Kırmızı'ları da beraber çevirmek isterim. Ana Ivanovic maddesi bir ilk olsun


Merhaba[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba sayın kibele. Lord leatherface isimli kullanıcının eklediği Balıkesir Altıeylül İlköğretim Okulu maddesi önem taşımayan bir madde değil midir? Çünkü içerisinde emekli öğretmenler gibi kimseyi ilgilendirmeyecek ifadeler yer alıyor. Bilgilendirirseniz sevinirim... --Böcürt 20:11, 4 Nisan 2008 (UTC)

  • öğretmen listesini çıkarttım. teşekkürler. --kibelemesaj 09:30, 5 Nisan 2008 (UTC)


Merhaba[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Kibele rahatsız ettğim için özür dilerim. Errol tash isimli kullanıcının nicki dolaylı yoldan da olsa özel bir kişi adını temsil ettiği için engellenmesi gerekli değil midir? Bilgilendirisen sevinirim. Şimdiden teşekkürler... --Böcürt 20:21, 4 Nisan 2008 (UTC)

  • isim belirgin biçimde bozulduğu için bence sakıncası yok. isterseniz başkalarına da danışabilirsiniz. --kibelemesaj 09:31, 5 Nisan 2008 (UTC)


merhaba[değiştir | kaynağı değiştir]

ben sadece olimpiyatlara katılıp ilk 8'e giren sporcuları istiyorum --Sporsever herkesi sever 18:24, 5 Nisan 2008 (UTC)


Maddeler[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar, gecikmiş cevap için kusura bakmayın. Çeviri için Kullanıcı:Böcürt/Deneme (Deneme yerine başka bir şey de yazabilirsiniz) bir kullanıcı alt sayfası açıp buraya çevirisini, çalışmanızı yapabilir bitirdikten sonra maddeye ekleyebilirsiniz. İyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 11:20, 7 Nisan 2008 (UTC)


Silinecek sayfalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba. Deneme veya saldırı niteliğinde içeriğe sahip ve düzgün sürümü olmayan maddelerin içeriğini boşaltmaktansa sil şablonu ({{sil|silme nedeni}}) koyarsanız, hizmetliler tekrar geçmişi kontrol etmek zorunda kalmaksızın maddeyi silebilir. Kolay gelsin. --Yabancımsj 13:01, 11 Nisan 2008 (UTC)

Rica ederim, iyi çalışmalar. --Yabancımsj 13:06, 11 Nisan 2008 (UTC)


İyi geceler[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba, Dekuportre maddesi gibi maddeleri sil şablonu ile etiketlemek yerine onları Sözlüğe taşınması gerek biçiminde etiketliyebilsiniz. Kolay gelsin. --Manco Capac 20:05, 11 Nisan 2008 (UTC)

Sözlüklerde, internette vs. böyle bir kelime bulamadım. Madde içinde yeni bir kelimedir denmiş olması da cabası. Bu sebeple silindi. Teşekkürler.--Machiavelli' msj 12:00, 12 Nisan 2008 (UTC)
Evet kullanılan bir kısaltmadır. Tabi maddede düzensiz şekilde verilmiş. "Avrupa Birliği (AB) ile Afrika, Karayipler ve Pasifik (AKP ülkeleri) arasında imzalanmıştır" denseydi daha iyi olurdu. Madde elden geçirilmeli.--Machiavelli' msj 12:15, 12 Nisan 2008 (UTC)


Örneğin burada "Muz savaşı" başlığında, Dış ticaret müsteşarlığı sitesinde Cumhuriyet üniv yayınında da aynı şekşilde geçmekte.--Machiavelli' msj 12:19, 12 Nisan 2008 (UTC)


Merhaba[değiştir | kaynağı değiştir]

Cogem agaçlı maddesine reklam gerekçesiyle "Sil" şablonu eklemişsiniz, ancak kurum; ticari kaygı güden bir yer olmanın ötesinde bir devlet kurumu olduğundan reklam şablonu uymamaktadır. Eklediğiniz şablonu çıkarıdm, bilginize. Levent Abi ileti 12:16, 12 Nisan 2008 (UTC)

Duyuru[değiştir | kaynağı değiştir]

Son değişiklikler devriyeliği ile ilgilenen arkadaşların dikkatine;

Anonim kullanıcılara yapılan uyarılara ve hoşgeldin mesajlarına biraz daha özen gösterilmesi gerekmektedir. Bazı uygun olmayan kullanıcı isimlerine dalgınlık olduğuna inandığım nedenle "hoşgeldin" diyoruz. Daha sonra da bu kullanıcılar engelleniyor. Mümkünse kullanıcı isimlerine dikkat edelim. Bunun dışında, basit ve (kendince) komik bir değişiklik yapana hemen "vandal" damgasını yapıştırmak yerine {{ciddiol}} ya da, {{test}} gibi şablonları kullanmak, en son aşamada kullanıcı bariz vandalistse {{son uyarı}} şablonuyla ve özet kutusuna gereken açıklamayı yazarak; özellikle de küfür ediyorsa, özet kutusunda bunu belirtmek daha yararlı olacaktır. Takdire değer çabalarınız için teşekkür ediyor, sabır ve kolaylıklar diliyorum. Bu kopya bir mesajdır, birden fazla kullanıcıya gönderilmiştir. Levent Abi ileti 12:35, 12 Nisan 2008 (UTC)


AKP Ülkeleri[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Mach'a yazdığınız iletiyi tesadüfen okudum. Orada yer alan "AKP Ülkeleri" sözünden kasıt Afrika, Karayip ve Pasifik Ülkeleri'dir. Bu nedenle bir karışıklık yaratıyor. Kolay gelsin... -- Dsmuratileti 13:49, 12 Nisan 2008 (UTC)


Oylamayı kişiselleştirmeyin ve eleştirilere açık olun[değiştir | kaynağı değiştir]

Elena Dementieva maddesine ilişkin "içerisinde FAZLA kaynak yok" şeklinde bir ifade kullanmışsınız. Bir maddenin kaliteli olabilmesi için ÇOK sayıda kaynak olması gerektiğini vurgulamışsınız. Ama dikkat ederseniz ben bu maddeyi hazırlarken sadece belirttiğim kaynaklardan yararlandım. Herhalde siz yazdığım metinle ilgisi olmasa bile, metnin dolgun görünmesi için kaynak belirtmemi istiyorsunuz. Yani ben bulduğum kaynakları sizden esirgemedim, siz hiç merak etmeyin. Ayrıca yorumlarınızı yaparken de lütfen mantık sınırları içerisinde hareket edin. --Böcürt 12:22, 12 Nisan 2008 (UTC)

Merhaba Böcürt. Ben madde hakkında görüşlerimi şu sayfada belirttim. Dikkatlice okursanız maddede fazla kaynak yok diye bir şey yazmadım. Maddede hiç kaynak yok diye yazdım. Siz maddeyi hazırlarken hangi kaynakları nerede belirttiniz? Sadece İngilizce'den Türkçe'ye çevirdiğinizi yazmışsınız. Ne malum bu maddenin İngilizce'sini hazırlayan kişinin doğruları yazdığı. O yüzden belirtmiş olduğunuz kaynak (bu maddede bile belirtilmemiş) kaliteli madde adayı olan bir madde için, bana göre yetersizdir. Lütfen şu sayfada yer alan kaliteli maddelerin kaynakça bölümlerine bir göz atın. Birde bu sayfanın 2. bölümüne bakın ve nesnel gerçeklik yazısının ardından ne geliyor onu iyice bir gözden geçirin. Ben bugüne kadar yaptığım yorumlarda mantık sınırlarını aşmadım. Lütfen böyle şeyler yazarak olayı kişiselleştirmeye kalkmayın ve eleştirilere açık olun. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. Mızrakmsj 17:10, 12 Nisan 2008 (UTC)

sevgili böcürt 2000 Yaz Olimpiyatları maddesini bitirirsen sevinirim madde öylecek kaldı cvp yaz --78.179.77.146 18:14, 13 Nisan 2008 (UTC)

yaa anlatamadım galiba 2000 Yaz Olimpiyatları maddesini bitirseniz iyi olur, çünkü kazakça vikide biler bizden daha ayrıntılı

Odlar Yurdu'nun neresi denemeye benziyor?--88.232.246.95 11:15, 14 Nisan 2008 (UTC)

O maddeyi ben açmadım ki zaten siz bir aylık bir kullanıcı bile değilsiniz ki politikalarımızı nereden bileceksiniz. O madde denemeden dolayı silinemez. Bir sürü hızlı silme gerekçesi barındırdığı doğru ama deneme yapılmış sayfa şöyle olur aaa ne güzel bi site burası ya da vikipediyi o kadar övmüğşlerdi bu ne yaa şimdi anladınız mı. Şimdi hızlı silme kriterlerine iyice bir göz atabilirsiniz.--88.232.246.95 11:20, 14 Nisan 2008 (UTC)

Deneyişmli kullanıcı olmak için üye olmak gerekmiyor. VP:KSY politikasındna da haberdar olsanız iyi olur. --88.232.246.95 11:30, 14 Nisan 2008 (UTC)

Sizin gibi kuklalara ayıracak vaktim yok.

Merhaba[değiştir | kaynağı değiştir]

Yine ben sitede aktif değilken gelmiş iletiniz. Geciken yanıt için özür dilerim. Bahsettiğiniz anonim kullanıcının size yazılmış iki iletisini gördüm, yanıt vermek zorunda değilsiniz. Ama eğer yanıt vermek isterseniz (ki yapmışsınız) bu sayfadan yazabilirsiniz. Ama bence yazmanız gerekeni oldukça açık ve net bir şekilde belirtmişsiniz, bundan fazlasına gerek yok, yine de siz bilirsiniz. Ayrıca hangi maddeye ne zaman ve ne kadar katkıda bulunacağınız da tamamen size kalmış bir durum, kimse kimseyi zorlayamaz. Bildirdiğiniz için teşekkürler. Vikipedi'de katkıda bulunmaktan vazgeçmeyin. İyi çalışmalar. Levent Abi ileti 17:45, 14 Nisan 2008 (UTC)

  • Kullanıcı uygun bir dille uyarıldı. Teşekkürler.Levent Abi ileti 18:19, 14 Nisan 2008 (UTC)


Merhaba[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Bahsettiğiniz isim zaten yönelendirilmiş, istenirse yönlendirme silinip madde ismi değiştitilebilinir. Ama böyle kalmasının da bir avantajı var; diğer şekliyle arayanlar da ulaşabilir. Karar sizin? Levent Abi ileti 11:53, 25 Nisan 2008 (UTC)
  • Maddenin tartışma sayfasında da bu konuda bir görüş var. Ancak ben gerek ingilizce Vikipedi'de gerekse kendi resmi sitesinde "Jelena" olarak yazıldığını gördüm, doğrusunun da bu olduğunu düşünüyorum. Tekrar görüşünüzü belirtirseniz menmnun olurum. Levent Abi ileti 12:10, 25 Nisan 2008 (UTC)
  • Sorun değil; ben de Elena yankovic'i yönlendirdim Jelena sayfasına. :) İyi çalışmalar.. Levent Abi ileti 12:14, 25 Nisan 2008 (UTC)


Nightwish[değiştir | kaynağı değiştir]

Söz konusu maddenin KM oylamasında karşı oy kullanmışsınız. Sizden başka iki karşı oy kullanan kişi daha vardı, onların gerekçelerine göre gereğini yaptım fakat siz karşı oy verme nedeninizi tam olarak açıklamamışsınız. Oyunuzunun değerli olduğunu düşündüğümden belirtmek istedim. Çünkü sorunla özel olarak ilgileneceğim (diğerlerine yaptığım gibi). Teşekkürler, iyi çalışmalar...--Nazzzz 15:40, 26 Nisan 2008 (UTC)

Albümlerin krolonojik sıralaması gayet uygun, hayat hikayeleri de kaldırıldı. Teşekkürler.--Nazzzz 13:34, 29 Nisan 2008 (UTC)


Türkçe isimler listesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Takabeg. Sizce Türkçe isimler listesi adındaki madde ansiklopedik açıdan Vikipedi kurallarına uygun mudur? --Böcürt 14:36, 6 Mayıs 2008 (UTC)

Selam. Hmmm... net fikrim yok. Tartışma açabilirsniz. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 14:38, 6 Mayıs 2008 (UTC)
Birazcık düşündüm da. Söz konusu maddede isimlerin anlamları bile yazılmıyor. Açıkçası anlamsız bir maddeye benziyor. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 14:41, 6 Mayıs 2008 (UTC)


Merhaba[değiştir | kaynağı değiştir]

Banu Onaral maddesine "telif ihlali" etiketi koymuşsunuz, ancak, silinebilmesi için bunu somut bir temele dayandırmak gerekiyor, bir link bulgunuz var mı? Levent Abi ileti 14:39, 6 Mayıs 2008 (UTC)

  • Teşekkürler, madde silindi. İyi çalışmalar. Levent Abi ileti 14:42, 6 Mayıs 2008 (UTC)
  • Verilen bağlantılara yüzeysel olarak baktım, aslında doğrudan reklam ya da reklama yönelik içerikli sayfa siteleri değiller. Ancak dış bağlantılar, "doğrudan madde ile ilgili" yani sinema sanatı hakkında bilgi veren vb. site olmalı. Bu nedenle IMDb dışındakileri çıkardım. Ayrıca bu tip bağlantılara izin verirsek Vikipedi dış bağlantı deposu değildir kuralı ihlaline yol açarız, her gelen dilediği site bağlantısını ekler. Levent Abi ileti 14:55, 6 Mayıs 2008 (UTC)
  • Geç yanıt verdiğim çin üzgünüm, elbette o lakaplar vb. başlık uygun değildi, çıkarıldı. Bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim. Levent Abi ileti 17:44, 6 Mayıs 2008 (UTC)


Claudius[değiştir | kaynağı değiştir]

Teşekkürler. Ufak tefek bir, iki işi daha var. Gerçi birisi SM adayı göstermiş. Bakalım. İyi çalışmalar.--2ulus 18:31, 6 Mayıs 2008 (UTC)


Kaliteli Madde Adayları[değiştir | kaynağı değiştir]

Kusura bakmayın ama Mızrak adlı kullanıcının dediği gibi oylamayı kişiselleştirmeye başladığınızı düşünmekteyim. Nightwish maddesine karşı oy vermenizin nedeninin (isteyerek ya da istemeyerek) Radiohead maddesine karşı oy vermem olduğu kanısındayım. Çünkü maddede "Grup elemanlarının özgeçmişleri" bölümü dışında bütünlüğü bozan hiçbir şey (şey sözcüğü ayrı yazılır bilginizle) yoktu. O bölümü de Cat adlı arkadaşımız kaldırılması gerektiği yönünde görüş belirttiği ve ben de fazlalık gibi durduğunu düşündüğüm için kaldırdım. Fakat siz hala oyunuzu geri çekmediniz. Elena Dementieva adlı maddenin KMA oylamasındaki oyuma gelince, siz maddenin hatasını benim aceleden dolayı yaptığım bir hata ile örtmeye çalışıyorsunuz. Ayrıca, imla hatalarının olmadığını varsaysak bile karşı oy kullanmamın asıl sebebi maddede hiç kaynak olmamasıydı. Teşekkürler, iyi çalışmalar...--Nazzzz 15:38, 7 Mayıs 2008 (UTC)


Cevap:Merak Etmeyin[değiştir | kaynağı değiştir]

Siz hiç merak etmeyin. Oylamayı kişiselleştirmiyorum. Elena Dementieva maddesiyle ilgili söylediklerinizde haklısınız. Ayrıca ben Nightwist maddesinin kaliteli olabileceğini düşünmediğim için karşı oy kullandım. Sizin de benim verdiğim oyu yargılamak gibi bir yetkiniz yok. Benim bahsettiğiniz Radiohead maddesiyle hiçbir ilgim yok. Karşı oyunu sizin kullandığınızı bile bilmiyordum. Lütfen kafanızda kurduğunuz GERÇEK DIŞI varsayımları bana iletmeyin. Daha fazla bunlarla ilgilenmek istemiyorum. Eğer ki benimle ilgili bir şikayetiniz varsa bunu iletiniz. Madem konu bu kadar büyüdü o zaman bende oyumu geri alıyım. Umarım rahatlarsınız. Teşekkürler...--Böcürt 09:53, 8 Mayıs 2008 (UTC)

Sanırım en doğrusu bu olacak. Ben de Elena Dementieva'daki olumsuz oyumu çizdim. Teşekkürler.--Nazzzz 16:07, 8 Mayıs 2008 (UTC)


Merhaba[değiştir | kaynağı değiştir]

Sözettiğiniz maddeye baktım, gerçekten çok ilginç, nedenini de ne yazık ki bulamadım.. Şablonlarla Kullanıcı:Dsmurat ilgileniyor, belki o anlar diye düşünüyorum, ama emin de değilim. Dilerseniz ona bir sorun, yine olmadı, köy çeşmesine yazarız, mutlaka sorunu çözebilecek biri çıkacaktır. Levent Abi ileti 18:14, 17 Mayıs 2008 (UTC)

Karin Knapp[değiştir | kaynağı değiştir]

Karin Knapp sayfasını nasıl silersiniz anlamadım! Nedenini açıklarsanız sevinirim. Benim o kadar uğraşıp çevirdiğim maddeyi silmişsiniz. Kolaysa buyrun siz bir daha çevirin.--Böcürt 11:28, 14 Haziran 2008 (UTC)

  • maddenin tek çevrilmiş yeri bilgi kutusu! çeviri yaptığınız maddelere etiket yerleştirirseniz iyi olur. --kibelemesaj 17:28, 14 Haziran 2008 (UTC)


!!!![değiştir | kaynağı değiştir]

Çeviri kutusunu koymayı unutmuş olabilirim. Bu durumlarda maddenin geçmişine bakıp en son değişiklik yapılan saati öğrenip ona göre silebilirsiniz. Daha o maddeyi çevirmeye başlayalı 1 gün bile olmamıştı ama siz hemen silmişsiniz. Unutmayın ki biz robot değiliz. Bazı şeyleri hatırlayamayabiliriz. Bana devam ediyor musunuz diye soradabilirdiniz. Şu anda çeviri yapma isteğimin kırıldığı söylesem ne derdiniz? --Böcürt 17:54, 14 Haziran 2008 (UTC)

  • burası bir çalışma ortamı değil, okunan bir ansiklopedi ve bir gün uzun bir süre. daha önce de söylendi, bilgisayarınızda çalışıp buraya yükler ya da birçok maddeyi birden yüklemek yerine teker teker ve etiketle çalışırsanız bunlar olmaz. onlarca, yüzlerce madde kontrol ediyoruz hergün, herkese herşeyi soramayız. yeni bir kullanıcı değilsiniz. herşeyi başkalarından beklemektense kendi üzerimize düşenleri yapsak daha şahane olur. isteğinizin kırılmasını istemem elbette. ama bizim çalışma isteğimiz diye de bir şey var malum. Unutmayın ki biz de robot değiliz. --kibelemesaj 18:06, 14 Haziran 2008 (UTC)


İyi Çalışmalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Bende aynen sizin söylediğiniz çalışma sistemini kullanıyorum. Ama dün saatlerce Wiki'nin başında durup yeni maddeler ekledim. Karin Knapp maddesi üstünde çalışırken saat neredeyse 23 olmuştu. Sanırım sizde 6 saat durmadan bir şeyler çevirseniz hata yapabilirsiniz. Ayrıca ben bazı şeyleri hiçbir zaman başkalarından beklemedim. Önceleri sürekli yardım beklerdim ama umduğumu bulamayınca ve sürekli başkaları tarafından terslenince işlerimi kendim yapmaya çalıştım. Neredeyse 1 aydır kimsenin muhattabı değildim. Tabi size yine de hak veriyorum. İşiniz kolay değil. Soruma cevap verdiğiniz için teşekkürler, iyi çalışmalar...--Böcürt 18:15, 14 Haziran 2008 (UTC)

  • silinen maddedeki çevrilmiş bilgi kutusunu ekledim. iyi çalışmalar. --kibelemesaj 18:19, 14 Haziran 2008 (UTC)


telif şeysi[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Kanal A maddesini ve diğer benzerlerini yazan kullanıcı tüm bilgileri bu siteden kopyalamakta. Devam ederse zaten muhtemelen engellenecek. Ben şimdilik tüm katkılarına kısaca sil şablonu koymakla yetindim. --maderibeyzaileti 11:28, 17 Haziran 2008 (UTC)


Türkçe[değiştir | kaynağı değiştir]

Lütfen bir madde eklerken Türkçe çevirisini yaparak ekleyin. Orijinal dilde ekledikten sonra Türkçe'ye çeviri yapmayın. Bu herkes için daha yararlı olur. Teşekkürler. Barış, savaşla kazanılır 11:56, 17 Haziran 2008 (UTC)


Merhaba[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Başka bir arkadaş aynı maddeyi görüp gerekeni yapmış. İlginize teşekkürler.Levent Abi ileti 19:13, 17 Haziran 2008 (UTC)
  • Sonradan farkettim; çeviri konusunda da tamamen haklısınız. Lütfen çalışmalarınızı doğru bildiğiniz şekilde sürdürün. Teşekkürler. Levent Abi ileti 19:15, 17 Haziran 2008 (UTC)
Çeviri yaparken hiç değilse 1-2 satırını Türkçe yazın, sonra kaydedin? Nereden bileyim sizin bot veya Viki'yi bilmeyen biri olmadığınızı? Bazı günler 200-300 sayfa siliyorum, hepsinin geçmişine bakmak ne kadar sürer? Her gün onlarca baştan sona yabancı dilde sayfa açılıyor, çoğunun başında <çeviri> etiketi oluyor, son değişikliklerde yeni sayfaları kontrol ederken not düşüyorum hepsini. Hiçbirine bir daha dokunulmuyor. Başa konulmuş <çeviri> etiketinin anlamı (hele bir de sayfa %100 yabancı dildeyse) "ben bunu buldum, kaydettim, biri çevirsin" oluyor. Khutuckmsj 18:26, 2 Ekim 2008 (UTC)


Maddeniz[değiştir | kaynağı değiştir]

Değiştir'i tıklayıp comment içindeki (<!-- xxxx -->) kısmı kullanabilirsiniz. Khutuckmsj 18:28, 2 Ekim 2008 (UTC)

O zaman açmayın, açılacaklar listyenize ekleyin. Örnek: Kullanıcı:Khutuck/Yapılacak Khutuckmsj 18:10, 3 Ekim 2008 (UTC)


  • Böcürt, kavganıza tanık oldum ama lütfen birazcık sakin tartışın. İnsanlar bazen sinirlenebiliyor. Ama sonra sonuçlarına üzülebiliyor. Ben de bir kere böyle olmuştum. Sonunda 4 gün engellenmiştim. Lütfen biraz daha düzgün tartışın. İyi çalışmalar. --♪♫Atakan0652|mesaj 18:44, 3 Ekim 2008 (UTC)
  • Yok, zaten dikkat ederseniz ben konuşma üslubunuza laf etmiyorum; ama biraz sakin olun ki üslubunuz bozulmasın. İyi çalışmalar. --♪♫Atakan0652|mesaj 18:48, 3 Ekim 2008 (UTC)


Neden geri alıyorsunuz?[değiştir | kaynağı değiştir]

Stefan Edgard sayfasını türkçeye çevirmiştim.Neden geri alıyorsunuz?--Selim Baba ileti 19:07, 3 Ekim 2008 (UTC)

  • Tabi.Bu arada lütfen mesaj yazdığınızda imzalayın.Sevgiler.--Selim Baba ileti 19:18, 3 Ekim 2008 (UTC)

Hello![değiştir | kaynağı değiştir]

Hello, Böcürt. I really envy you Mr. You can write English by professional!!! How wonderfull it is. I wish you nothing but the best!!!!--Mwanaharakati (Ongea) 08:36, 4 Ekim 2008 (UTC)


Saygı İhmali[değiştir | kaynağı değiştir]

Hilal maddesinde "Hz.MUhammed"diye yazması gerekirken Sadece Muhammed diye yazılıyor.Bende bu yüzden o "Hz"ekini getiriyorum bunun neresi gereksiz.İyi çalışmalar.:{--Yusuf 1907 17:13, 7 Ekim 2008 (UTC)

  • Ben netten çıktıktan sonra yazmışsınız, ama halledilmiş, bildirdiğiniz için teşekkürler. Kolay gelsin, iyi çalışmalar. Levent Abi ileti 18:58, 7 Ekim 2008 (UTC)
  • Bilgi verdiğiniz için teşekkürler, kullanıcı 24 saatliğine engellenerek madde düzeltildi. İyi çalışmalar. Levent Abi ileti 14:39, 8 Ekim 2008 (UTC)
  • Küfürlü değişikliği düzelttim, ama aslında zamanınız oluyorsa, maddenin geçmişine bakıp, önceki sürümleri karşılaştırıp en uygun halini "değiştir" dedikten sonra kaydetmek en çok iki-üç dakikanızı alacağından bu gibi durumları siz de giderebilirsiniz. Ben yapmaktan kaçınacağım için değil; o uygun olmayan sözler orada ne kadar kısa süre kalırsa o kadar iyi olacağı için. Mesajınızı ne zaman görürsem o zaman müdahale edebilirim, bu da zaman alabiliyor.. Tekrar teşekkürler, kolay gelsin. Levent Abi ileti 18:18, 10 Ekim 2008 (UTC)
  • Hayır, yanlış anladınız, kesinlikle rahatsız olmuyorum, aksine bu tür davranışları bize bildirme sorumluluğunu taşıdığınız için size minnettarız; çünkü buradaki başlıca göreevlerimizden biri bu. Lütfen tekrar bildirmekten kaçınmayın, ama benim kaygım, ne kadar uzun süre kalırsa o kadar çok görülme ihtimalinin olacağındandır. Cezalandırma konusna gelince; vandalizmi yapan çoktan gitmiş, aktif olsaydı o anda engellerdim ama şimdi faydası yok.. Yine de bildirmeye devam ederseniz en azından haberimiz olarak müdahale etme şansı doğar. Tekrar teşekkür edip belirtiyorum: kesinlikle rahatsızlık sözkonusu değil :) İyi akşamlar. Levent Abi ileti 18:36, 10 Ekim 2008 (UTC)

Agnes Szavay[değiştir | kaynağı değiştir]

Agnes Szavay maddesinin standartlara uygun olmaması çok normal, çünkü ben bir ilköğretim öğrencisiyim.Ayrıca en azından maddeyi başlattım, eğer onu bile yapmasaydım kimsenin aklına gelmezdi :) Bu arada çevirinize yardımcı olabilir miyim? --Maniaqq 19:50, 10 Ekim 2008 (UTC)

Nadia Petrova[değiştir | kaynağı değiştir]

Nadia Petrova maddesini çok yetersiz buldum.Hiç ansiklopedik değil.Agnes Szavay maddesini çevirdiğimiz gibi bu maddeyi de ansiklopedik bir hale getirmeye ne dersiniz? --Maniaqq 14:31, 29 Ekim 2008 (UTC)

Siz dönene kadar ben başladım bile ama yardımcı olabilirsiniz bana tabii ki. İyi Vikilemeler... --Maniaqq 10:22, 8 Kasım 2008 (UTC)

Nasıl yani? Ansiklopedik derken? --Maniaqq 10:31, 8 Kasım 2008 (UTC)