Sen Şarkılarını Söyle

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Inside Llewyn Davis sayfasından yönlendirildi)
Sen Şarkılarını Söyle
Inside Llewyn Davis
Filmin Posteri
YönetmenJoel Coen
Ethan Coen
YapımcıScott Rudin
Joel Coen
Ethan Coen
YazarJoel Coen
Ethan Coen
OyuncularOscar Isaac
Carey Mulligan
John Goodman
Garrett Hedlund
Justin Timberlake
Görüntü yönetmeniBruno Delbonnel
StüdyoMike Zoss Productions
Scott Rudin Productions
StudioCanal[1]
DağıtıcıCBS Films[2]
StudioCanal
Çıkış tarih(ler)i19 Mayıs 2013 (2013-05-19) (Cannes)
6 Aralık 2013 (2013-12-06) (Birleşik Devletler)
Süre105 dakika
ÜlkeBirleşik Devletler
Dilİngilizce

Sen Şarkılarını Söyle (İngilizce özgün adıyla Inside Llewyn Davis), Joel ve Ethan Coen tarafından yazılıp yönetilen 2013 yapımı ABD dram filmi. 2013 Cannes Film Festivali'nde Büyük Ödül'ü kazanmıştır.

Film hakkında[değiştir | kaynağı değiştir]

1961 yılında Greenwich Village’daki folk müzik çevrelerinde gezinen genç bir müzisyenin yaşamından bir haftayı anlatır. Llewyn Davis bir kavşak noktasındadır. Sırtında gitar, New York’un zalim kışında bazılarını kendisinin yarattığı başa çıkılmaz engellerle boğuşarak bir müzisyen olarak yaşamaya çalışır. Filmin Türkiye prömiyeri 19 Eylül 2013 tarihinde 20. Altın Koza Film Festivali'nde Sen Şarkılarını Söyle ismi ile yapılmıştır.

Llewyn Davis’de anlatılan Green Village, Peter, Paul and Mary’yi yaratan, Bob Dylan elektronik gitara geçtiğinde dünyayı değiştiren folk müzik dünyası değildir. Hit plakların ve büyük paraların gelmesinden önceki karanlık çağların dünyasıdır; eski şarkılar, inançlı küçük bir çevre içinde değiş tokuş edilmektedir. Çoğu, New York sokaklarında, Long Island’ın, New Jersey’in prefabrik varoşlarında büyümüş çocuklardır, Eisenhover’lı 1950’lerin kasvetinden ve konformizminden kaçmaya çalışırlar. Bazıları aileleriyle yaşayan üniversite öğrencileridir, bazıları da New York’un Küçük İtalya’sındaki, Aşağı Doğu Yakası’ndaki aylık kirası yirmi beş, otuz dolar olan apartman dairelerinde otururlar. Elijah Wald

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "StudioCanal to co-finance 'Llewyn Davis'". Variety. Erişim tarihi: 14 Mart 2013. 
  2. ^ Fleming, Mike. "CBS Films Acquires Coen Brothers' 'Inside Llewyn Davis'". Deadline.com. 14 Haziran 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Mart 2013. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]