Hadise şarkıları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla
Koyu sarı saçlı bir kadının gülümserken çekilen bir portre fotoğrafı
Hadise, 2009 Eurovision Şarkı Yarışması için gittiği Moskova'da konferans verirken.

Belçika doğumlu Türk R&B ve pop şarkıcısı Hadise, günümüze kadar beş stüdyo albümü kaydetti ve çeşitli şarkıcılar ile işbirliği projeleri içinde bulundu. 2003'te, Idol yarışmalarının Belçika ayağı olan Idool 2003'e katıldı.[1] Yarışmada birincilik elde edemedi fakat buna rağmen kendisine albüm hazırlaması için bazı teklifler geldi.[2]

Teklifler sonucunda ilk single'ı olan "Sweat"'i hazırladı ve 2004 yılında piyasaya sürdü. Bir sonraki yıl aynı adlı albümünü satışa sundu. Albümdeki "Stir Me Up", "Milk Chocolate Girl", "Ain't No Love Lost" ve "Bad Boy" şarkılarını single olarak yayımladı. 2008'de ikinci stüdyo albümü Hadise'yi satışa sundu. Albümdeki birçok şarkının sözlerini Yves Jongen ile birlikte yazdı; "Deli Oğlan" şarkısının sözlerini Sezen Aksu'dan aldı.[3] Aynı yıl, Serdar Ortaç'ın Nefes albümünde yer alan "Düşman" şarkısında düet şarkıcısı olarak görev aldı.[4] Yine aynı yılın sonlarında kendisinin 2009 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil edeceği açıklandı.[5] 31 Aralık 2008 gecesi, yarışma için Sinan Akçıl ve Stefaan Fernande ile birlikte hazırladığı şarkısı "Düm Tek Tek"'i tanıttı.[6] 16 Mayıs 2009'da Moskova'da düzenlenen yarışmayı dördüncü olarak tamamladı.[7] Aynı ay içinde üçüncü stüdyo albümü Fast Live'ı yayımladı; "Supernatural Love", "Hero", "On Top" ve "Obsession" şarkılarında Stefaan Fernande ile çalıştı.[8] "Hero" ve "On Top" şarkılarının orijinal hallerine, Haziran 2009'da satışa sunduğu Kahraman albümünde yer verdi. Albümdeki birçok şarkıda Sinan Akçıl ile çalıştı.[9] İlk klibi "Evlenmeliyiz" şarkısına, ikinci klibi "Kahraman" şarkısına çekti.

Nisan 2011'de beşinci stüdyo albümü Aşk Kaç Beden Giyer?'i piyasaya sürdü. Albümdeki "Superman" şarkısının oluşturulmasında Gülşen ile, "Burjuva", "Yetenek" ve "Macera" şarkılarının oluşturulmasında Alper Narman ile, "Aşk Kaç Beden Giyer?", "Melek" ve "Harakiri" şarkılarının oluşturulmasında Deniz Erten ile çalıştı.[10] 2012'de "Biz Burdayız" şarkısını, 2013'te "Visal" şarkısını single olarak yayımladı.

Şarkı listesi[değiştir | kaynağı değiştir]

İçindekiler
A · B · C · D · E · F · G · H · I · J · K · L · M · N · O · P · S · Ş · V · W · Y
Sezen Aksu, şarkıcının Hadise albümünde yer alan "Deli Oğlan" şarkısının sözlerini yazdı.[3]
Renkler
  Single olarak da yayımlanan şarkılar
  Yalnızca Hadise tarafından yazılan şarkılar
Hadise şarkıları listesi
Şarkı Söz yazar(ları) Besteci(ler) Albüm(ler) Yıl Kay.
"A Good Kiss" Hadise Açıkgöz, Yves Jongen Hadise Açıkgöz, Yves Jongen Hadise 2008 [3]
"A Song For My Mother" Hadise Açıkgöz, Luca Chiaravalli, Stefaan Fernande Hadise Açıkgöz, Luca Chiaravalli, Stefaan Fernande Hadise 2008 [3]
"Adın Ne?" M.T. M.T. Kahraman 2009 [9]
"All Together" Hadise Açıkgöz, Yves Jongen Hadise Açıkgöz, Yves Jongen Hadise 2008 [3]
"Ain't Doing It Right" Yves Jongen Yves Jongen Sweat 2005 [11]
"Ain't No Love Lost" Yves Jongen Yves Jongen Sweat 2005 [11]
"Aşk Kaç Beden Giyer?" Deniz Erten Ender Gündüzlü, Deniz Erten Aşk Kaç Beden Giyer? 2011 [10]
"Aşk Dediğin" Zeki Güner Zeki Güner Şampiyon 2017 [12]
"Aşkkolik" Deniz Erten Özgür Buldum Hadise 2008 [3]
"Baksana" Sinan Akçıl Sinan Akçıl Kahraman 2009 [9]
"Bad Boy" Collén & Webb, Kenisha Pratt Collén & Webb, Kenisha Pratt Sweat 2005 [11]
"Biz Burdayız" Deniz Erten Mario Winans, Fotios Stefos, Deniz Erten Yalnızca single 2012 [13]
"Biz Burdayız" (Firstclass Remix)
(Kaan ile düet)
Deniz Erten Mario Winans, Fotios Stefos, Deniz Erten "Biz Burdayız" 2012 [13]
"Bu Aralar" Özlem Argon Özlem Argon, Reşit Gözdamla Tavsiye 2014 [14]
"Burdayım" Hadise Açıkgöz Yves Jongen Sweat 2005 [11]
"Burjuva" Alper Narman Erdem Kınay Aşk Kaç Beden Giyer? 2011 [10]
"Busy Bee" Hadise Açıkgöz, Yves Jongen Hadise Açıkgöz, Yves Jongen Hadise 2008 [3]
"Creep" Hadise Açıkgöz, Stefaan Fernande, Stano Simor Hadise Açıkgöz, Stefaan Fernande, Stano Simor Hadise 2008 [3]
"Comfort Zone" Hadise Açıkgöz, Yves Jongen Hadise Açıkgöz, Yves Jongen Hadise 2008 [3]
"Çok Yaşa" İsra Gülümser Tolga Görsev Tavsiye 2014 [14]
"Deli Oğlan"[A] Sezen Aksu Hadise Açıkgöz, Yves Jongen Hadise 2008 [3]
"Don't Ask" Hadise Açıkgöz, Yves Jongen Hadise Açıkgöz, Yves Jongen Hadise 2008 [3]
"Düm Tek Tek" Sinan Akçıl, Hadise Açıkgöz, Stefaan Fernande Sinan Akçıl Fast Live, Kahraman 2009 [9]
"Double Life" Hadise Açıkgöz, Stefaan Fernande Volga Tamöz Fast Live, Kahraman 2009 [8]
"Düşman"
(Serdar Ortaç ile düet)
Serdar Ortaç Andi İslami Nefes 2008 [4]
"Evlenmeliyiz" Sinan Akçıl Sinan Akçıl Kahraman 2009 [9]
"Farkımız Var" Gökhan Şahin Emrah Karaduman Şampiyon 2017 [12]
"Fast Live" Hadise Açıkgöz, Yves Jongen Hadise Açıkgöz, Yves Jongen Fast Live 2009 [8]
"First Steps" Hadise Açıkgöz, Yves Jongen Hadise Açıkgöz, Yves Jongen Fast Live 2009 [8]
"Geliyorum Yanına" Gülşen Gülşen Yalnızca single 2019 [15]
"Good Morning Baby" Yves Jongen Yves Jongen Hadise 2008 [3]
"Harakiri" Deniz Erten Ozan Doğulu Aşk Kaç Beden Giyer? 2011 [10]
"Hero"[B] Hadise Açıkgöz, Sinan Akçıl, Stefaan Fernande Sinan Akçıl Fast Live 2009 [8]
"I'll Try Not To Cry" Bruce Smith, Robert D.Fisher, Yannic Fonderie Bruce Smith, Robert D.Fisher, Yannic Fonderie Fast Live 2009 [8]
"Intimate" Hadise Açıkgöz, Luca Chiaravalli, Stefaan Fernande Hadise Açıkgöz, Luca Chiaravalli, Stefaan Fernande Hadise 2008 [3]
"İstisna" Selahattin Erhan Selahattin Erhan Tavsiye 2014 [14]
"Jealous" Yves Jongen Yves Jongen Sweat 2005 [11]
"Kafa Tutuyor" Gökhan Şahin Gökhan Şahin Şampiyon 2017 [12]
"Kahraman" Sinan Akçıl Sinan Akçıl Kahraman 2009 [9]
"Kalbine Yalan Bulma" Gökhan Şahin Erdem Kınay Aşk Kaç Beden Giyer? 2011 [10]
"Küçük Bir Yol" Devrim Karaoğlu, Mete Özgencil Devrim Karaoğlu Yalnızca single 2020 [16]
"Long Distance Relationships" Hadise Açıkgöz, Yves Jongen Hadise Açıkgöz, Yves Jongen Fast Live 2009 [8]
"Macera" Alper Narman Erdem Kınay Aşk Kaç Beden Giyer? 2011 [10]
"Married Men" Hadise Açıkgöz, Yves Jongen Hadise Açıkgöz, Yves Jongen Fast Live 2009 [8]
"Melek" Deniz Erten Hadise Açıkgöz, Youssef Chellak Aşk Kaç Beden Giyer? 2011 [10]
"Men Chase Women Choose" Hadise Açıkgöz, Yves Jongen Hadise Açıkgöz, Yves Jongen Hadise 2008 [3]
"Mesajımı Almıştır O" Gökhan Şahin Erdem Kınay Aşk Kaç Beden Giyer? 2011 [10]
"Milk Chocolate Girl" Hadise Açıkgöz, Yves Jongen Yves Jongen Sweat 2005 [11]
"Momma's Boy" Hadise Açıkgöz, Yves Jongen Yves Jongen Sweat 2005 [11]
"My Body" Hadise Açıkgöz Yves Jongen Hadise 2008 [3]
"My Man and the Devil on His Shoulder" Hadise Açıkgöz, Yves Jongen Hadise Açıkgöz, Yves Jongen Hadise 2008 [3]
"Nerdesin Aşkım?" Alper Narman, Onur Özdemir Alper Narman, Onur Özdemir Tavsiye 2014 [14]
"Never Trust A Man" Yves Jongen Yves Jongen Sweat 2005 [11]
"Obsession" Hadise Açıkgöz, Stefaan Fernande Erdem Kınay Fast Live 2009 [8]
"On Top"[C] Hadise Açıkgöz, Sinan Akçıl, Stefaan Fernande Sinan Akçıl Fast Live 2009 [8]
"On the Beach" Yves Jongen Yves Jongen Sweat 2005 [11]
"Prenses" Gökhan Şahin Emrah Karaduman Tavsiye 2014 [14]
"Prisoner" Hadise Açıkgöz, Stefaan Fernande, Elio Deepcore Hadise Açıkgöz, Stefaan Fernande, Elio Deepcore Hadise 2008 [3]
"Rezerve" Gökhan Şahin Gökhan Şahin Şampiyon 2017 [12]
"Sakın Gitme"[D] Hadise Açıkgöz Yves Jongen Sweat 2005 [11]
"Sıfır Tolerans" Nehir Kıyıcı Metehan Köseoğlu Şampiyon 2017 [12]
"Sıradan" Sinan Akçıl Sinan Akçıl Kahraman 2009 [9]
"Sister" Hadise Açıkgöz, Yves Jongen Yves Jongen Sweat 2005 [11]
"Stir Me Up" Hadise Açıkgöz, Yves Jongen Yves Jongen Sweat 2005 [11]
"Supernatural Live" Hadise Açıkgöz, Stefaan Fernande Erdem Kınay Fast Live, Kahraman 2009 [8]
"Superman" Gülşen Gülşen Aşk Kaç Beden Giyer? 2011 [10]
"Sweat" Yves Jongen Yves Jongen Sweat 2005 [11]
"Şampiyon" Alper Narman, Onur Özdemir Alper Narman, Onur Özdemir Şampiyon 2017 [12]
"Şu Halimi" Hadise Açıkgöz Yves Jongen Sweat 2005 [11]
"Tavsiye" İsra Gülümser İsra Gülümser Tavsiye 2014 [14]
"Telefon Rehberi" Zeki Güner Zeki Güner Şampiyon 2017 [12]
"Tokat" Alper Narman, Onur Özdemir Alper Narman, Onur Özdemir Tavsiye 2014 [14]
"Visal" İsra Gülümser Tolga Görsev Yalnızca single 2013 [17]
"When Ya Breathing On Me" Yves Jongen Yves Jongen Sweat 2005 [11]
"Who Am I?" Hadise Açıkgöz, Yves Jongen Hadise Açıkgöz, Yves Jongen Hadise 2008 [3]
"Who Do You Believe" Yves Jongen Yves Jongen Sweat 2005 [11]
"Yaz Günü" Selim Siyami Sümer Selim Siyami Sümer Tavsiye 2014 [14]
"Yetenek" Alper Narman Erdem Kınay Aşk Kaç Beden Giyer? 2011 [10]
"Yolumun Işığı" Özlem Argon Özlem Argon Tavsiye 2014 [14]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • A ^ "Deli Oğlan" şarkısı, "A Good Kiss" şarkısının Türkçeye uyarlanmış hâlidir.[3]
  • B ^ "Hero" şarkısı, "Kahraman" şarkısının İngilizceye uyarlanmış hâlidir.[8][9]
  • C ^ "On Top" şarkısı, "Sıradan" şarkısının İngilizceye uyarlanmış hâlidir.[8][9]
  • D ^ "Sakın Gitme" şarkısı, "When Ya Breathing On Me" şarkısının Türkçeye uyarlanmış hâlidir.[11]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Lüle, Zeynel (13 Aralık 2005). "Belçika'da Türk star: Hadise". Hürriyet. Erişim tarihi: 6 Ocak 2013. 
  2. ^ "Sivaslı Hadise paylaşılamıyor". Hürriyet. 23 Aralık 2005. Erişim tarihi: 6 Ocak 2013. 
  3. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s Hadise (albüm kitapçığı). Hadise. EMI, Pasaj Müzik. 2008. 8697406640873.
  4. ^ a b Nefes (albüm kitapçığı). Serdar Ortaç. Emre Plak. 2008. 8691223014923.
  5. ^ "Hadise, Eurovision şarkılarını belirledi". CNN Türk. 6 Aralık 2008. Erişim tarihi: 5 Ocak 2013. 
  6. ^ Vural, Sinem (31 Aralık 2008). "Eurovision şarkısı yılbaşı programında". Hürriyet. Erişim tarihi: 5 Ocak 2013. 
  7. ^ "Hadise Eurovision'da 4. oldu". NTVMSNBC.com. 17 Mayıs 2009. Erişim tarihi: 6 Ocak 2013. 
  8. ^ a b c d e f g h i j k l m Fast Life (albüm kitapçığı). Hadise. EMI, Capitol Records. 2009. 5099996508022.
  9. ^ a b c d e f g h i Kahraman (albüm kitapçığı). Pasaj Müzik. 2009. 8697406640972.
  10. ^ a b c d e f g h i j Aşk Kaç Beden Giyer? (albüm kitapçığı). Hadise. Seyhan Müzik. 2011. 8697415714107
  11. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q Sweat (albüm kitapçığı). Hadise. 2Brains Records, EMI. 2005. 5425015825045.
  12. ^ a b c d e f g "Hadise ‎– Şampiyon". Discogs. 6 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Haziran 2020. 
  13. ^ a b "Biz Burdayız" (digipak). Hadise. Kaya Müzik. 2012. 8699905100223.
  14. ^ a b c d e f g h i "Hadise ‎– Tavsiye". Discogs. 6 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Haziran 2020. 
  15. ^ "Hadise ‎– Geliyorum Yanına". Discogs. 17 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Haziran 2020. 
  16. ^ "Hadise'nin küçük yolu". Hürriyet. 4 Eylül 2020. 7 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Eylül 2020. 
  17. ^ "Hadise 'Visal' ile şaşırtacak!". Sabah. 18 Mart 2013. 21 Mart 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Mart 2013. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]