Football League Championship stadyumları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Jump to navigation Jump to search

Aşağıda İngiltere'nin en büyük 2. kademe futbol ligi olan EFL Championship'te bugüne kadar mücadele etmiş takımların futbol stadyumlarının bir listesi vardır.

Stadyumlar[değiştir | kaynağı değiştir]

İtalik olarak gösterilen stadyumlar yıkılmış olanlardır. Kalın olarak işaretlenenler ise, 2011-12 sezonunda Football League Championship'te kullanılan stadyumları belirtmektedir.

Stadyum Resim Kulüp Yer Açılış Kapanış Kapasite Koordinatlar Kaynak(lar)
Alexandra Stadium Gresty Road Crewe Alexandra Crewe 1906 10,153 53°5′14.71″K 2°26′8.69″B / 53.0874194°K 2.4357472°B / 53.0874194; -2.4357472 (Alexandra Stadium)
Falmer Stadium Falmer Stadium - League debut.jpg Brighton & Hove Albion Brighton 2011 22,374 50°51′42.56″K 0°4′59.80″B / 50.8618222°K 0.083278°B / 50.8618222; -0.083278 (Falmer Stadium)
Ashton Gate Ashton Gate Bristol City Bristol 1904 21,497 51°26′24.54″K 2°37′13.09″B / 51.44015°K 2.6203028°B / 51.44015; -2.6203028 (Ashton Gate)
Bloomfield Road Blackpool football club.jpg Blackpool Blackpool 1899 12,555 53°48′17″K 3°2′53″B / 53.80472°K 3.04806°B / 53.80472; -3.04806 (Bloomfield Road)
Boleyn Ground
(Upton Park)
BoleynDrMartensfromGreenStreet.JPG West Ham United Londra 1904 35,303 51°31′55″K 0°2′22″D / 51.53194°K 0.03944°D / 51.53194; 0.03944 (Upton Park)
Bramall Lane Bramall lane1.jpg Sheffield United Sheffield 1855 32,702 53°22′13″K 1°28′15″B / 53.37028°K 1.47083°B / 53.37028; -1.47083 (Bramall Lane)
Britannia Stadium Front view of Britannia Stoke City Stoke-on-Trent 1997 28,383 52°59′18″K 2°10′32″B / 52.98833°K 2.17556°B / 52.98833; -2.17556 (Britannia Stadium)
Cardiff City Stadium Cardiff City Stadium-front.jpg Cardiff City Cardiff 2009 26,828 51°28′22″K 3°12′11″B / 51.47278°K 3.20306°B / 51.47278; -3.20306 (Cardiff City Stadium)
Carrow Road Carrow Road exterior.jpg Norwich City Norwich 1935 27,033 52°37′19.66″K 1°18′13.15″B / 52.6221278°K 1.3036528°B / 52.6221278; -1.3036528 (Carrow Road)
City Ground Nottingham MMB 15 City Ground.jpg Nottingham Forest Nottingham 1898 30,602 52°56′24″K 1°7′58″B / 52.94°K 1.13278°B / 52.94; -1.13278 (City Ground)
Deepdale Deepdalecomplete.jpg Preston North End Preston 1860 23,408 53°46′20″K 2°41′17″B / 53.77222°K 2.68806°B / 53.77222; -2.68806 (Deepdale)
DW Stadium DW Stadium.jpg Wigan Athletic Wigan 1999 25,138 53°32′52″K 2°39′14″B / 53.54778°K 2.65389°B / 53.54778; -2.65389 (DW Stadium) Daha önceki ismi; JJB Stadyumu[1]
Elland Road Elland Road, Leeds.JPG Leeds United Leeds 1897 39,460 53°46′40″K 1°34′20″B / 53.77778°K 1.57222°B / 53.77778; -1.57222 (Elland Road)
Fratton Park Fratton Park entrance.jpg Portsmouth Portsmouth 1898 20,224 50°47′47″K 1°3′50″B / 50.79639°K 1.06389°B / 50.79639; -1.06389 (Fratton Park)
Glanford Park Glanford Park.jpg Scunthorpe United Scunthorpe 1988 9,088 53°35′12.21″K 0°41′42.96″B / 53.586725°K 0.6952667°B / 53.586725; -0.6952667 (Glanford Park)
Highfield Road Highfield Road Stadium 22April04.jpg Coventry City Coventry 1899 2005 23,489 52°24′43″K 1°29′24″B / 52.41194°K 1.49°B / 52.41194; -1.49 (Highfield Road)
Hillsborough Hillsborough Clock Square.jpg Sheffield Wednesday Sheffield 1899 39,812 53°24′41″K 1°30′2″B / 53.41139°K 1.50056°B / 53.41139; -1.50056 (Hillsborough)
Home Park Home Park exterior.jpg Plymouth Argyle Plymouth 1893 19,500 50°23′17″K 4°09′3″B / 50.38806°K 4.15083°B / 50.38806; -4.15083 (Home Park)
Kenilworth Road Luton Town Luton 1905 10,226 51°53′03″K 0°25′54″B / 51.88417°K 0.43167°B / 51.88417; -0.43167 (Kenilworth Road)
KC Stadium KC Stadium 1.jpg Hull City Kingston upon Hull 2002 25,404 53°44′46″K 0°22′4″B / 53.74611°K 0.36778°B / 53.74611; -0.36778 (KC Stadium)
Keepmoat Stadium Keepmoat Stadium Doncaster.jpg Doncaster Rovers Doncaster 2006 15,231 53°30′35″K 1°6′50″B / 53.50972°K 1.11389°B / 53.50972; -1.11389 (Keepmoat Stadium)
King Power Stadium WalkerStadium.jpg Leicester City Leicester 2002 32,500 52°37′13″K 1°8′32″B / 52.62028°K 1.14222°B / 52.62028; -1.14222 (Walkers Stadium) Önceki ismi; Walkers Stadium[2]
Layer Road Colchester United's Layer Rd Ground - geograph.org.uk - 63984.jpg Colchester United Colchester 1910 2008 6,320 51°52′37.25″K 0°53′00.33″D / 51.8770139°K 0.883425°D / 51.8770139; 0.883425 (Layer Road)
Liberty Stadium Liberty stadium swansea.jpg Swansea City Swansea 2005 20,532 51°38′32″K 3°56′06″B / 51.6422°K 3.9351°B / 51.6422; -3.9351 (Liberty Stadium)
London Road Peterborough Football Stadium - geograph.org.uk - 83411.jpg Peterborough United Peterborough 1913 15,460 52°33′52.91″K 0°14′25.46″B / 52.5646972°K 0.2404056°B / 52.5646972; -0.2404056 (London Road)
Loftus Road Loftus Road.jpg Queens Park Rangers Londra 1904 19,100 51°30′33″K 0°13′56″B / 51.50917°K 0.23222°B / 51.50917; -0.23222 (Loftus Road)
Madejski Stadium Madejski Stadium Exterior.jpg Reading Reading 1998 24,161 51°25′20″K 0°58′58″B / 51.42222°K 0.98278°B / 51.42222; -0.98278 (Madesjki Stadium)
Millmoor Millmoor.JPG Rotherham United Rotherham 1907 8,300 53°25′42.12″K 1°22′12.83″B / 53.4283667°K 1.3702306°B / 53.4283667; -1.3702306 (Millmoor)
Molineux Stadium Molineux Ground, Wolverhampton.jpg Wolverhampton Wanderers Wolverhampton 1889 28,525 52°35′25″K 2°07′49″B / 52.59028°K 2.13028°B / 52.59028; -2.13028 (Molineux Stadium)
Ninian Park Ninian Park Cardiff.jpg Cardiff City Cardiff 1910 2009 21,508 51°28′29″K 3°12′00″B / 51.47472°K 3.2°B / 51.47472; -3.2 (Ninian Park)
Oakwell Oakwell Stadium.jpg Barnsley Barnsley 1888 23,009 53°33′8″K 1°28′3″B / 53.55222°K 1.4675°B / 53.55222; -1.4675 (Oakwell)
Portman Road Cobbold Stand, Ipswich Town Football Club 8418.jpg Ipswich Town Ipswich 1884 30,311 52°3′18.22″K 1°8′41.39″D / 52.0550611°K 1.1448306°D / 52.0550611; 1.1448306 (Portman Road)
Pride Park Stadium Pride Park.jpg Derby County Derby 1997 33,597 52°54′54″K 1°26′50″B / 52.915°K 1.44722°B / 52.915; -1.44722 (Pride Park Stadium)
Priestfield Stadium Priestfield Stadium Medway Stand.jpg Gillingham Gillingham 1893 11,582 51°23′3.3″K 0°33′38.71″D / 51.38425°K 0.5607528°D / 51.38425; 0.5607528 (Priestfield Stadium)
Ricoh Arena Ricoh Arena - geograph.org.uk - 141045.jpg Coventry City Coventry 2005 32,609 52°26′53″K 1°29′44″B / 52.44806°K 1.49556°B / 52.44806; -1.49556 (Ricoh Arena)
Riverside Stadium Riverside Stadium gates.jpg Middlesbrough Middlesbrough 1995 34,988 54°34′42″K 1°13′1″B / 54.57833°K 1.21694°B / 54.57833; -1.21694 (Riverside Stadium)
Roots Hall Roots Hall 2007.jpg Southend United Southend-on-Sea 1952 12,392 51°32′56.46″K 0°42′5.61″D / 51.5490167°K 0.7015583°D / 51.5490167; 0.7015583 (Roots Hall)
Selhurst Park Crystal Palace Londra 1924 26,309 51°23′54″K 0°5′8″B / 51.39833°K 0.08556°B / 51.39833; -0.08556 (Selhurst Park)
Stadium of Light The Stadium of Light.jpg Sunderland Sunderland 1997 49,000 54°54′52″K 1°23′18″B / 54.9144°N 1.3882°W / 54.9144; -1.3882 (Stadium of Light)
St Andrew's TiltonRoadEnd01.JPG Birmingham City Birmingham 1906 30,079 52°28′32.53″K 1°52′05.48″B / 52.4757028°K 1.8681889°B / 52.4757028; -1.8681889 (St Andrew's)
St James' Park St James Park Newcastle main entrance.jpg Newcastle United Newcastle 1892 52,837 54°58′32″K 1°37′18″B / 54.97556°K 1.62167°B / 54.97556; -1.62167 (St James' Park)
St Mary's Stadium StMary'sStadium-4.jpg Southampton Southampton 2001 32,689 50°54′21″K 1°23′28″B / 50.90583°K 1.39111°B / 50.90583; -1.39111 (St Mary's Stadium)
The Hawthorns The Hawthorns exterior.jpg West Bromwich Albion West Bromwich 1900 26,500 52°30′33″K 1°57′50″B / 52.50917°K 1.96389°B / 52.50917; -1.96389 (The Hawthorns)
The Den Millwall April 07.jpg Millwall Londra 1993 20,146 51°29′9.43″K 0°3′3.42″B / 51.4859528°K 0.05095°B / 51.4859528; -0.05095 (The New Den)
The Valley The valley at Charlton - geograph.org.uk - 66151.jpg Charlton Athletic Londra 1919 27,111 51°29′11″K 0°2′11″D / 51.48639°K 0.03639°D / 51.48639; 0.03639 (The Valley)
Turf Moor James Hargreaves Stand Burnley.jpg Burnley Burnley 1883 22,546 53°47′21″K 2°13′49″B / 53.78917°K 2.23028°B / 53.78917; -2.23028 (Turf Moor)
Vicarage Road Main Stand.jpg Watdford Watford 1922 19,920 51°38′59.41″K 0°24′5.35″B / 51.6498361°K 0.4014861°B / 51.6498361; -0.4014861 (Vicarage Road)
Withdean Stadium Withdean.jpg Brighton & Hove Albion Brighton 1936 2011 8,850 50°51′7″K 0°9′32″B / 50.85194°K 0.15889°B / 50.85194; -0.15889 (Withdean Stadium) [3]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]