Football League Championship stadyumları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Aşağıda İngiltere'nin en büyük 2. kademe futbol ligi olan Football League Championship'te bugüne kadar mücadele etmiş takımların futbol stadyumlarının bir listesi vardır.

Stadyumlar[değiştir | kaynağı değiştir]

İtalik olarak gösterilen stadyumlar yıkılmış olanlardır. Kalın olarak işaretlenenler ise, 2011-12 sezonunda Football League Championship'te kullanılan stadyumları belirtmektedir.

Stadyum Resim Kulüp Yer Açılış Kapanış Kapasite Koordinatlar Kaynak(lar)
Alexandra Stadium Gresty Road Crewe Alexandra Crewe 1906 10,153 53°5′14.71″K 2°26′8.69″B / 53.0874194°K 2.4357472°B / 53.0874194; -2.4357472 (Alexandra Stadium)
Falmer Stadium Falmer Stadium - League debut.jpg Brighton & Hove Albion Brighton 2011 22,374 50°51′42.56″K 0°4′59.80″B / 50.8618222°K 0.083278°B / 50.8618222; -0.083278 (Falmer Stadium)
Ashton Gate Ashton Gate Bristol City Bristol 1904 21,497 51°26′24.54″K 2°37′13.09″B / 51.44015°K 2.6203028°B / 51.44015; -2.6203028 (Ashton Gate)
Bloomfield Road Blackpool football club.jpg Blackpool Blackpool 1899 12,555 53°48′17″K 3°2′53″B / 53.80472°K 3.04806°B / 53.80472; -3.04806 (Bloomfield Road)
Boleyn Ground
(Upton Park)
BoleynDrMartensfromGreenStreet.JPG West Ham United London 1904 35,303 51°31′55″K 0°2′22″D / 51.53194°K 0.03944°D / 51.53194; 0.03944 (Upton Park)
Bramall Lane Bramall lane1.jpg Sheffield United Sheffield 1855 32,702 53°22′13″K 1°28′15″B / 53.37028°K 1.47083°B / 53.37028; -1.47083 (Bramall Lane)
Britannia Stadium Front view of Britannia Stoke City Stoke-on-Trent 1997 28,383 52°59′18″K 2°10′32″B / 52.98833°K 2.17556°B / 52.98833; -2.17556 (Britannia Stadium)
Cardiff City Stadium Cardiff City Stadium-front.jpg Cardiff City Cardiff 2009 26,828 51°28′22″K 3°12′11″B / 51.47278°K 3.20306°B / 51.47278; -3.20306 (Cardiff City Stadium)
Carrow Road Carrow Road exterior.jpg Norwich City Norwich 1935 27,033 52°37′19.66″K 1°18′13.15″B / 52.6221278°K 1.3036528°B / 52.6221278; -1.3036528 (Carrow Road)
City Ground City Ground.jpg Nottingham Forest Nottingham 1898 30,602 52°56′24″K 1°7′58″B / 52.94°K 1.13278°B / 52.94; -1.13278 (City Ground)
Deepdale Deepdalecomplete.jpg Preston North End Preston 1860 23,408 53°46′20″K 2°41′17″B / 53.77222°K 2.68806°B / 53.77222; -2.68806 (Deepdale)
DW Stadium DW Stadium.jpg Wigan Athletic Wigan 1999 25,138 53°32′52″K 2°39′14″B / 53.54778°K 2.65389°B / 53.54778; -2.65389 (DW Stadium) Daha önceki ismi; JJB Stadyumu[1]
Elland Road Elland Road, Leeds.JPG Leeds United Leeds 1897 39,460 53°46′40″K 1°34′20″B / 53.77778°K 1.57222°B / 53.77778; -1.57222 (Elland Road)
Fratton Park Fratton Park entrance.jpg Portsmouth Portsmouth 1898 20,224 50°47′47″K 1°3′50″B / 50.79639°K 1.06389°B / 50.79639; -1.06389 (Fratton Park)
Glanford Park Glanford Park.jpg Scunthorpe United Scunthorpe 1988 9,088 53°35′12.21″K 0°41′42.96″B / 53.586725°K 0.6952667°B / 53.586725; -0.6952667 (Glanford Park)
Highfield Road Highfield Road Stadium 22April04.jpg Coventry City Coventry 1899 2005 23,489 52°24′43″K 1°29′24″B / 52.41194°K 1.49°B / 52.41194; -1.49 (Highfield Road)
Hillsborough Hillsborough Clock Square.jpg Sheffield Wednesday Sheffield 1899 39,812 53°24′41″K 1°30′2″B / 53.41139°K 1.50056°B / 53.41139; -1.50056 (Hillsborough)
Home Park Home Park exterior.jpg Plymouth Argyle Plymouth 1893 19,500 50°23′17″K 4°09′3″B / 50.38806°K 4.15083°B / 50.38806; -4.15083 (Home Park)
Kenilworth Road Luton Town Luton 1905 10,226 51°53′03″K 0°25′54″B / 51.88417°K 0.43167°B / 51.88417; -0.43167 (Kenilworth Road)
KC Stadium KC Stadium 1.jpg Hull City Kingston upon Hull 2002 25,404 53°44′46″K 0°22′4″B / 53.74611°K 0.36778°B / 53.74611; -0.36778 (KC Stadium)
Keepmoat Stadium Keepmoat Stadium Doncaster.jpg Doncaster Rovers Doncaster 2006 15,231 53°30′35″K 1°6′50″B / 53.50972°K 1.11389°B / 53.50972; -1.11389 (Keepmoat Stadium)
King Power Stadium WalkerStadium.jpg Leicester City Leicester 2002 32,500 52°37′13″K 1°8′32″B / 52.62028°K 1.14222°B / 52.62028; -1.14222 (Walkers Stadium) Önceki ismi; Walkers Stadium[2]
Layer Road Colchester United's Layer Rd Ground - geograph.org.uk - 63984.jpg Colchester United Colchester 1910 2008 6,320 51°52′37.25″K 0°53′00.33″D / 51.8770139°K 0.883425°D / 51.8770139; 0.883425 (Layer Road)
Liberty Stadium Liberty stadium swansea.jpg Swansea City Swansea 2005 20,532 51°38′32″K 3°56′06″B / 51.6422°K 3.9351°B / 51.6422; -3.9351 (Liberty Stadium)
London Road Peterborough Football Stadium - geograph.org.uk - 83411.jpg Peterborough United Peterborough 1913 15,460 52°33′52.91″K 0°14′25.46″B / 52.5646972°K 0.2404056°B / 52.5646972; -0.2404056 (London Road)
Loftus Road Loftus Road.jpg Queens Park Rangers London 1904 19,100 51°30′33″K 0°13′56″B / 51.50917°K 0.23222°B / 51.50917; -0.23222 (Loftus Road)
Madejski Stadium Madejski Stadium Exterior.jpg Reading Reading 1998 24,161 51°25′20″K 0°58′58″B / 51.42222°K 0.98278°B / 51.42222; -0.98278 (Madesjki Stadium)
Millmoor Millmoor.JPG Rotherham United Rotherham 1907 8,300 53°25′42.12″K 1°22′12.83″B / 53.4283667°K 1.3702306°B / 53.4283667; -1.3702306 (Millmoor)
Molineux Stadium Molineux Ground, Wolverhampton.jpg Wolverhampton Wanderers Wolverhampton 1889 28,525 52°35′25″K 2°07′49″B / 52.59028°K 2.13028°B / 52.59028; -2.13028 (Molineux Stadium)
Ninian Park Ninian Park Cardiff.jpg Cardiff City Cardiff 1910 2009 21,508 51°28′29″K 3°12′00″B / 51.47472°K 3.2°B / 51.47472; -3.2 (Ninian Park)
Oakwell Oakwell Stadium.jpg Barnsley Barnsley 1888 23,009 53°33′8″K 1°28′3″B / 53.55222°K 1.4675°B / 53.55222; -1.4675 (Oakwell)
Portman Road Cobbold Stand, Ipswich Town Football Club 8418.jpg Ipswich Town Ipswich 1884 30,311 52°3′18.22″K 1°8′41.39″D / 52.0550611°K 1.1448306°D / 52.0550611; 1.1448306 (Portman Road)
Pride Park Stadium Pride Park.jpg Derby County Derby 1997 33,597 52°54′54″K 1°26′50″B / 52.915°K 1.44722°B / 52.915; -1.44722 (Pride Park Stadium)
Priestfield Stadium Priestfield Stadium Medway Stand.jpg Gillingham Gillingham 1893 11,582 51°23′3.3″K 0°33′38.71″D / 51.38425°K 0.5607528°D / 51.38425; 0.5607528 (Priestfield Stadium)
Ricoh Arena Ricoh Arena - geograph.org.uk - 141045.jpg Coventry City Coventry 2005 32,609 52°26′53″K 1°29′44″B / 52.44806°K 1.49556°B / 52.44806; -1.49556 (Ricoh Arena)
Riverside Stadium Riverside Stadium gates.jpg Middlesbrough Middlesbrough 1995 34,988 54°34′42″K 1°13′1″B / 54.57833°K 1.21694°B / 54.57833; -1.21694 (Riverside Stadium)
Roots Hall Roots Hall 2007.jpg Southend United Southend-on-Sea 1952 12,392 51°32′56.46″K 0°42′5.61″D / 51.5490167°K 0.7015583°D / 51.5490167; 0.7015583 (Roots Hall)
Selhurst Park Crystal Palace London 1924 26,309 51°23′54″K 0°5′8″B / 51.39833°K 0.08556°B / 51.39833; -0.08556 (Selhurst Park)
Stadium of Light The Stadium of Light.jpg Sunderland Sunderland 1997 49,000 54°54′52″K 1°23′18″B / 54.9144°N 1.3882°W / 54.9144; -1.3882 (Stadium of Light)
St Andrew's TiltonRoadEnd01.JPG Birmingham City Birmingham 1906 30,079 52°28′32.53″K 1°52′05.48″B / 52.4757028°K 1.8681889°B / 52.4757028; -1.8681889 (St Andrew's)
St James' Park St James Park Newcastle main entrance.jpg Newcastle United Newcastle 1892 52,837 54°58′32″K 1°37′18″B / 54.97556°K 1.62167°B / 54.97556; -1.62167 (St James' Park)
St Mary's Stadium StMary'sStadium-4.jpg Southampton Southampton 2001 32,689 50°54′21″K 1°23′28″B / 50.90583°K 1.39111°B / 50.90583; -1.39111 (St Mary's Stadium)
The Hawthorns The Hawthorns exterior.jpg West Bromwich Albion West Bromwich 1900 26,500 52°30′33″K 1°57′50″B / 52.50917°K 1.96389°B / 52.50917; -1.96389 (The Hawthorns)
The Den Millwall April 07.jpg Millwall London 1993 20,146 51°29′9.43″K 0°3′3.42″B / 51.4859528°K 0.05095°B / 51.4859528; -0.05095 (The New Den)
The Valley The valley at Charlton - geograph.org.uk - 66151.jpg Charlton Athletic London 1919 27,111 51°29′11″K 0°2′11″D / 51.48639°K 0.03639°D / 51.48639; 0.03639 (The Valley)
Turf Moor James Hargreaves Stand Burnley.jpg Burnley Burnley 1883 22,546 53°47′21″K 2°13′49″B / 53.78917°K 2.23028°B / 53.78917; -2.23028 (Turf Moor)
Vicarage Road Main Stand.jpg Watdford Watford 1922 19,920 51°38′59.41″K 0°24′5.35″B / 51.6498361°K 0.4014861°B / 51.6498361; -0.4014861 (Vicarage Road)
Withdean Stadium Withdean.jpg Brighton & Hove Albion Brighton 1936 2011 8,850 50°51′7″K 0°9′32″B / 50.85194°K 0.15889°B / 50.85194; -0.15889 (Withdean Stadium) [3]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]