Flintheart Glomgold

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Flintheart Glomgold

Flintheart Glomgold Walt Disney'in çizgi film ve çizgi roman karakterlerinden birisidir. Glomgold Carl Barks'ın dünyanın en zengin ikinci ördeği olarak adlandırarak oluşturduğu bir karakterdir. 1956 yılında Varyemez Amca'nın rakibi olduğunu düşündüğü ve ezeli zenginlik yarışının başladığı Güney Afrika gezisinin geçtiği bir bölümle başlamaktadır.

Hırsılı ve zengin olma mücadelesi veren bir karakter olarak gösterilmiştir. Varyemez Amca olarak adlandırılan karakterin ezeli ve edebi düşmanı olarak tanımlanır. Varyemez amca iyiliği temsil ederken bu karakter baş düşmanıdır. Uzun süre rekabetleri, özellikle Varyemez Amca'nın dünyanın en zengin ördeği unvanını çalmaya çalışması Disney çizgi filmlerinin vazgeçilmez olgusudur. Ancak bugüne kadar dünyanın en zengin ikinci ördeği unvanı ile yetinmiştir.

Dünyanın en zengin ördek ödülünü elde etmek üzere kirli işlerini Pete (Disney) ve Beagle Boys'a yaptırmaktadır.

Çizgi karakterin yaratılışında Carl Barks Güney Afrikalı bir karakter olarak tanımlamıştır. Fakat daha sonraki yıllara politik ve başka olaylardan dolayı İskoçya'nın duckburg köylüsü olarak çizmiştir. İskoçyalı olarak çizilmesinin nedeni Varyemez Amca'nında İskoçyalı olmasıdır. Böylelikle Carl Barks eşit bir rekabet ortamı da yarattığını düşünmüştür.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]