En çok satan müzik sanatçıları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Bu madde çıkardıkları müzik albümlerinin toplam satışı 50 milyondan fazla olan sanatçılar hakkındadır.

500 milyondan fazla[değiştir | kaynağı değiştir]

Sanatçı Ülke Aktif olduğu yıllar Tarz Kaynak
The Beatles Birleşik Krallık 1960–1970 Rock / Hard Rock / Pop / Psychedelic Rock [1]
Bing Crosby ABD 1926–1977 Caz / Vocal / Pop [2]
Elvis Presley ABD 1953–1977 Rock / Gospel / Blues / Rockabilly / Pop / Country [3]
Frank Sinatra ABD 1935–1995 Pop / Big band/ Swing [4]
Michael Jackson ABD 1967–2009 Pop / R&B / Rock / Soul / Dans/ Disko / Motown / Funk / New jack swing [5]

200-500 milyon[değiştir | kaynağı değiştir]

Sanatçı Ülke Aktif olduğu yıllar Tarz Kaynak
AC/DC Avustralya 1973– Hard Rock / Heavy Metal [6]
A. R. Rahman Hindistan 1992– Film Score / World Music [7]
ABBA İsveç 1972–1982 Pop / Disko [8][9][10]
Alla Pugacheva Rusya 1965– Pop [11]
Celine Dion Kanada 1981– Pop / Rock / Adult Contemporary [12]
Cher ABD 1964– Pop / Dans / Rock / Disko / Folk / Country / Adult Contemporary [13]
Cliff Richard Birleşik Krallık 1958– Pop / Rock / Adult Contemporary [14]
The Drifters ABD 1953– Rhythm and blues [15]
Elton John Birleşik Krallık 1964– Pop / Rock / Adult Contemporary [16]
Herbert von Karajan Avusturya 1938–1989 Klasik [17]
Julio Iglesias İspanya 1968– Latin [18]
Led Zeppelin Birleşik Krallık 1968–1980 Hard Rock / Blues Rock / Heavy metal [19]
Madonna ABD 1982– Pop / Dance / Electronica / R&B / Alternative / Disco / Trance / House / Funk / Techno [20][21]
Nana Mouskouri Yunanistan - Fransa 1958– Pop / Folk / Caz [22]
Pink Floyd Birleşik Krallık 1964– Progressive / Psychedelic Rock [23][24]
Rihanna ABD 2005- Pop / Reggae [25]
Queen Birleşik Krallık 1970– Hard Rock / Glam Rock / Pop / Heavy Metal / Progressive Rock [26]
Rod Stewart Birleşik Krallık 1962– Rock / Pop [27]
The Rolling Stones Birleşik Krallık 1962– Rock / Pop [28]
Tino Rossi Fransa 1929–1982 Swing [29]
Wei Wei Çin 1986– Pop [30][31]

100-200 milyon[değiştir | kaynağı değiştir]

Sanatçı Ülke Aktif olduğu yıllar Tarz Kaynak
Adriano Celentano İtalya 1957– Pop [32]
Aerosmith ABD 1970– Hard Rock / Glam Metal / Blues-Rock [33]
Backstreet Boys ABD 1993– Pop [34]
Barry White ABD 1972–2003 R&B / Soul / Disko [35]
Bee Gees Avustralya, Birleşik Krallık 1958–2003 Pop / Disco / Soul / Soft Rock [36]
Billy Joel ABD 1964– Pop / Rock / Adult Contemporary [37]
Black Sabbath Birleşik Krallık 1968– Heavy Metal [38]
Bon Jovi ABD 1983– Hard Rock / Rock / Glam Metal [39]
Boney M. Almanya 1975– Pop / Disko [40]
Brenda Lee ABD 1957– Pop [41]
Charles Aznavour Fransa 1936– Pop / Chanson / Caz [42]
Chicago ABD 1967– Rock / Blues / Caz / Adult Contemporary [43]
Dalida Mısır, Fransa 1956–1987 Pop / Disco [44]
Dave Clark Five Birleşik Krallık 1964–1970 Rock [45]
David Bowie Birleşik Krallık 1964– Rock/Glam Rock/Art Rock/Pop Rock/Blue Eyed Soul/Electronica/Ambient/Electro Rock [46]
Deep Purple Birleşik Krallık 1968– Hard Rock / Heavy Metal [47][48]
Dire Straits Birleşik Krallık 1977–1995 Rock [49][50]
Dolly Parton ABD 1964– Pop / Country / Folk / Bluegrass / Disko [51]
Donna Summer ABD 1971– Pop / Rock / R&B / Dance / Electronica / Gospel / Disco / Country [52]
Duane Eddy ABD 1958–1986 Rock [53]
Eagles ABD 1971– Rock / Country [54]
Electric Light Orchestra Birleşik Krallık 1970–1988 Progressive Rock / Pop Rock / Electronica [55]
Engelbert Humperdinck Birleşik Krallık/ABD 1956– Pop / Easy Listening / Vocal [56]
Fats Domino ABD 1949– Rock / R&B [57]
Fleetwood Mac Birleşik Krallık/ABD 1967- Rock / Blues [58]
The Four Seasons ABD 1960- Rock / Rhythm and blues [59]
Garth Brooks ABD 1989– Country [60]
Genesis Birleşik Krallık 1967– Progressive Rock / Pop Rock [61]
George Michael Birleşik Krallık 1981– Pop / Blue-eyed Soul [62],
James Last Almanya 1963- Enstrümental / Klasik [63]
Janet Jackson ABD 1982– R&B / Pop / Rock [64][65]
Johnny Hallyday Fransa 1957– Rock / Pop [66]
Johnny Mathis ABD 1956– Caz / Pop [67]
KC and the Sunshine Band ABD 1973– Pop / Disko / Funk [68]
Kenny Rogers ABD 1958– Country / Pop [69]
Lionel Richie ABD 1968– Pop / R&B / Soul / Adult Contemporary [70]
Luciano Pavarotti İtalya 1961–2006 Opera [71]
Mariah Carey ABD 1990– Pop / R&B [72]
Metallica ABD 1981– Heavy Metal / Thrash Metal / Hard Rock [73]
Michiya Mihashi Japonya 1955–1995 Enka [74][75][76][77]
Mireille Mathieu Fransa 1950– Pop [78]
Modern Talking Almanya 1984–2003 New Wave / Synthpop [79]
Neil Diamond ABD 1966– Pop / Rock / Adult Contemporary [80]
Olivia Newton-John Avustralya 1966– Adult Contemporary / Pop [81]
The Osmonds ABD 1970– Pop [82]
Patti Page ABD 1948– Pop / Caz / Adult Contemporary / Country [83]
Perry Como ABD 1933–1998 Pop / Swing / Easy Listening [84]
Pet Shop Boys Birleşik Krallık 1981– Synthpop / Electronica [85]
Phil Collins Birleşik Krallık 1980– Rock / Pop [61]
Prince ABD 1978– Pop / Funk / R&B / Rock / Soul [86]
R.E.M. ABD 1980- Alternative Rock [87]
Ricky Nelson ABD 1957–1985 Pop [88]
Roberto Carlos Brezilya 1950– MPB / Brazilian rock [89]
Status Quo Birleşik Krallık 1967– Rock [90]
Stevie Wonder ABD 1961– R&B / Soul / Funk [91]
Teresa Teng Çin Cumhuriyeti 1967-1995 Pop [92]
Tina Turner ABD 1955– Pop / R&B / Rock / Soul / Dance [93]
Tommy James ABD 1971– Rock [94]
U2 İrlanda 1976– Rock / Post-Punk [95][96][97]
Valeriya Rusya 1991– Pop [98]
The Ventures ABD 1959– Surf Rock [99]
Village People ABD 1977– Disko / Funk [100]
Whitney Houston ABD 1977– Pop / R&B / Adult Contemporary / Gospel / Dance [101]
The Who Birleşik Krallık 1964– Rock [102]

75-100 milyon[değiştir | kaynağı değiştir]

Sanatçı Ülke Aktif olduğu yıllar Tarz Kaynak
a-ha Norveç 1982– Synthpop / New Wave [103]
Annie Lennox Birleşik Krallık 1977- Pop / Rock [104]
The Andrews Sisters ABD 1937–1951 Swing [105]
B'z Japonya 1988– Rock / Pop [106]
Barry Manilow ABD 1973– Pop / Easy Listening / Adult Contemporary [107]
Bobby Vinton ABD 1967–1991 Pop [108]
Britney Spears ABD 1999– Pop [109]
Carlos Santana Meksika 1966– Rock / Blues [110]
Donny Osmond ABD 1961– Pop [111]
The Doors ABD 1965–1973 Rock / Psychedelic Rock / Blues Rock [112]
Earth, Wind & Fire ABD 1969– Pop / R&B / Disco / Soul / Funk [113]
Eddy Arnold ABD 1946–2008 Country [114]
Eurythmics Birleşik Krallık 1980– New Wave / Pop [115]
Fairuz Lübnan 1949– Tarab [116]
Gloria Estefan ABD 1977– Latin / Pop / Dance [117]
Guns N' Roses ABD 1985– Hard Rock [118]
Hank Snow Kanada 1936–1999 Country [119]
Hibari Misora Japonya 1949–1989 Enka [120]
Jean Michel Jarre Fransa 1971– New Age [121]
Kenny G ABD 1982– Enstrümental / Caz [122]
Kiss ABD 1973– Hard Rock / Heavy Metal [123]
Luis Miguel Meksika 1981– Latin / Pop [124]
Mina İtalya 1958– Pop [125]
Peter Wolf Avusturya 1968– Pop / Rock [126]
Scorpions Almanya 1969– Hard Rock / Heavy Metal [127]
Sonny & Cher ABD 1964–1974 Pop rock [128]
Van Halen ABD 1972– Hard Rock / Heavy Metal [129]
Tupac Shakur ABD 1988-1996 West Coast Hip-Hop, Gangsta Rap

50-75 milyon[değiştir | kaynağı değiştir]

Sanatçı Ülke Aktif olduğu yıllar Tarz Kaynak
Alanis Morissette Kanada 1991– Rock / Pop [130]
Alice Cooper ABD 1965– Hard Rock / Heavy Metal / Shock Rock / Glam Rock [131]
Andre Kostelanetz ABD 1940lar–1980 Easy Listening [132]
Andrea Bocelli İtalya 1994– Opera [133]
Anne Murray Kanada 1968– Pop / Country [134]
Ayumi Hamasaki Japonya 1995– Pop / Rock / Trance [135]
Barbra Streisand ABD 1960– Pop / Adult Contemporary / Classical / Easy listening / Showtunes [60]
B.J. Thomas ABD 1966– Pop / Country / Christian [136]
Blondie ABD 1977– Punk Rock/ New Wave [137]
Bob Dylan ABD 1959– Folk / Rock / Blues [138]
Bob Seger ABD 1961– Rock [139]
Bone Thugs-N-Harmony ABD 1993– Hip-Hop / Gangsta Rap [140]
Boston ABD 1969- Rock / Hard Rock [141]
Boyz II Men ABD 1990– R&B / Soul [142]
Bruce Springsteen ABD 1965– Rock / Folk Rock / Heartland Rock [143]
Bryan Adams Kanada 1977– Rock / Alternative rock / Hard rock / Pop rock / Arena rock [144]
Cat Stevens Birleşik Krallık 1966– Folk / Pop [145]
Claude François Fransa 1966– Pop/Disko [146]
The Corrs İrlanda 1990– Rock [147]
Def Leppard Birleşik Krallık 1977– Hard Rock / Heavy Metal [148]
Depeche Mode Birleşik Krallık 1980– New Wave / Synthpop [149]
Destiny's Child ABD 1990-2005 R&B / Pop [150]
Dreams Come True Japonya 1989– Pop / Caz [151][152][153]
The Diamonds Kanada 1953–1970ler R&B [154]
The Doobie Brothers ABD 1970– Rock [155]
Duran Duran Birleşik Krallık 1981– New Wave / Synthpop / Rock [156]
Eminem ABD 1999– Rap [157]
Enya İrlanda 1982– New Age / Celtic [158]
Four Tops ABD 1954– R&B [159]
George Strait ABD 1981– Country [160]
James Brown ABD 1956–2006 Soul / R&B / Funk [161]
Jay-Z ABD 1996– Hip hop [162]
Jethro Tull Birleşik Krallık 1968– Progressive Rock / Hard Rock /Rock [163]
Johnny Cash ABD 1955–2003 Country [164]
Kazuhiro Moriuchi Japonya 1966– Enka [165]
Kylie Minogue Avustralya 1987– Pop / Dans [166]
Linkin Park ABD 2000– Rapcore/ Nu Metal/ Alternative Rock [167]
Meat Loaf ABD 1968– Rock / Hard Rock [168]
Michael Bolton ABD 1968– Pop [169]
Mills Brothers ABD 1928–1982 Pop [170]
The Moody Blues Birleşik Krallık 1964– Progressive Rock [171]
Mötley Crüe ABD 1981– Glam Metal / Hard Rock / Heavy Metal [172]
Mr.Children Japonya 1989– Pop / Rock [173]
Nat King Cole ABD 1936–1965 Caz / Vocal / Pop [174]
Nelson Gonçalves Brezilya 1941–1998 Samba [175]
New Kids on the Block ABD 1984– Pop [176]
'N Sync ABD 1995–2002 Pop / Dans [177]
Orhan Gencebay Türkiye 1966– World fusion / Folk [178][179]
Pearl Jam ABD 1990– Alternative Rock / Grunge / Hard Rock [180]
Petula Clark Birleşik Krallık 1942– Pop [181]
Red Hot Chili Peppers ABD 1983- Alternative Rock / Funk Rock [182][183][184]
The Police Birleşik Krallık 1977– Rock / New Wave [185]
Ray Conniff ABD 1956–2002 Pop / Easy Listening [186]
Reba McEntire ABD 1974– Country [187]
Richard Clayderman Fransa 1976– Easy Listening / Enstrümental Pop [188]
Ricky Martin Porto Riko 1991– Pop/ Latin/ Reggaeton [189]
Robbie Williams Birleşik Krallık 1990– Pop / Rock [190]
Roxette İsveç 1986– Pop / Rock [191]
Sade Birleşik Krallık 1984– R&B / Soul / Caz
Shakira Kolombiya 1991– Pop / Latin

[192]

The Seekers Avustralya 1963– Folk / Rock [193]
Spice Girls Birleşik Krallık 1996–2000, 2007-2008 Pop / Dance [194]
Tom Petty & The Heartbreakers ABD 1976– Rock [195]
Tony Bennett ABD 1949– Traditional Pop / Caz [196]
The Turtles ABD 1965– Rock [197]
T.Rex Birleşik Krallık 1967–1977 Glam Rock / Hard Rock / Folk Rock [198]
UB40 Birleşik Krallık 1980– Reggae [199]
Vicente Fernandez Meksika 1965– Ranchero / Mariachi / [200]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Beatles Timeline - The End of The Beatles and Beyond 1969-present
  2. ^ Billboard.com - Biography - Bing Crosby
  3. ^ The Age on Elvis
  4. ^ tele.at - Das österreichische Programmmagazin: Fernsehen, Radio, Kino, Events und mehr
  5. ^ "Pop Icon Looks Back At A "Thriller" Of A Career In New Interview". CBS. 6 Kasım 2007. 21 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Şubat 2008. 
  6. ^ "Back to roots for AC/DC". Sydney Morning Herald. Erişim tarihi: 2 Mayıs 2008. 
  7. ^ rediff.com: A R Rahman: Composing a winning score
  8. ^ Former ABBA drummer found dead in garden Amol Rajan; msnbc; accessed 18 July 2008; claims 370 million
  9. ^ ABBA, The Book Potiez, Jean-Marie; 15 August 2005; accessed December 2006; claims 410 million records sold as of 2000
  10. ^ It's ABBA on the phone making a lot more money, money, money Sherwin, Adam; The Times; April 19, 2006; accessed December 2006; claims over 750 million
  11. ^ Britannica on Alla Pugacheva
  12. ^ D'elles. Sony BMG. Retrieved May 7 2007.
  13. ^ ITN - Cher gets ready to Turn Back Time
  14. ^ The Times on Cliff Richard
  15. ^ The Times on The Drifters
  16. ^ The Telegraph on Elton John
  17. ^ [1]
  18. ^ HELLO! The Iglesias dynasty
  19. ^ "Led Zeppelin brings down the house". CNN. 10 Aralık 2007. 16 Aralık 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ocak 2008. 
  20. ^ "Queen of Pop Madonna crowned highest earning female singer on earth". Daily Mail. Forbes. 28 Eylül 2006. Erişim tarihi: 28 Aralık 2007. 
  21. ^ "IFPI Platinum Europe Awards: July & August 2006". IFPI News. 13 Eylül 2006. 6 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Aralık 2007. 
  22. ^ Biographie de Nana Mouskouri
  23. ^ The Times-July 2006
  24. ^ BBC News release 2006
  25. ^ Birchmeier, Jason. "Allmusic: Rihanna (Biography)". AllMusic. Erişim tarihi: August 26, 2013. 
  26. ^ [2]
  27. ^ PR-Inside.com Entertainment News » ROYAL HONOUR FOR ROD STEWART
  28. ^ "Everything is turning to gold", Record sales of the Rolling Stones.
  29. ^ New York Times "Tino Rossi, 76, Singer; Recorded 2,000 Songs" |url= değerini kontrol edin (yardım). New York Times. 28 Eylül 1983. Erişim tarihi: 18 Ağustos 2008. 
  30. ^ New York Times: International Herald Tribune
  31. ^ di.se: Okänd stockholmska säljer mer än Madonna
  32. ^ Adriano Celentano wird 70 Auf der Straße zum Gluck - Kultur - sueddeutsche.de
  33. ^ [3]
  34. ^ (BEAT) : Backstreet Boys live at Rod Laver Arena
  35. ^ BBC NEWS | Entertainment | Obituary: Barry White
  36. ^ Bee Gees
  37. ^ BBC NEWS | Entertainment | Billy Joel in Walk of Fame honour
  38. ^ Ozzy Osbourne, Prince of Darkness, Sharon Osbourne, Kelly Osbourne, Jack Osbourne, Amy Osbourne
  39. ^ http://www.islandrecords.com/bonjovi/theband_bonjovi_bio.php - BonJovi.com: official band profile
  40. ^ Boney M
  41. ^ Brenda Lee
  42. ^ BBC News | MUSIC | Aznavour leaves on high note
  43. ^ CNN.com - Review: Chicago box set captures band - Aug. 22, 2003
  44. ^ Une voix en or - Paris.fr
  45. ^ Lost in the Sixties » Dave Clark Five hurt by bad timing
  46. ^ David Bowie profile - biography of David Bowie
  47. ^ Artist Profile Deep Purple
  48. ^ Deep Purple | Events | Hallam FM Arena
  49. ^ With Dire Straits no more, Knopfler sails solo, October 13, 2000
  50. ^ Mark Knopfler news, Terry Kilburn, August 31, 2000
  51. ^ To The Troops, From Dolly, Parton Pushes Patriotism To The Fore With Songs Old And New - CBS News
  52. ^ Hour on Donna Summer
  53. ^ Duane Eddy
  54. ^ The Eagles : Rolling Stone
  55. ^ Interview: Mik Kaminski of The Orchestra (From Chorley Citizen)
  56. ^ The Times on Engelbert Humperdinck
  57. ^ BBC NEWS | Entertainment | Domino 'shaken' by storm ordeal
  58. ^ Fleetwood Mac: Biography : Rolling Stone
  59. ^ AFP on Frankie Vallie and the Four Seasons
  60. ^ a b RIAA
  61. ^ a b Songwriters Hall of Fame
  62. ^ BBC.com Michael seeking 'a quieter life'
  63. ^ [4]
  64. ^ UOMO Producer Helps Propel Janet Jackson to #1 in the US, Business Wire, 10 Mart 2008 
  65. ^ Janet Jackson Announces Rock Witchu Tour; The iconic performer will pull from her celebrated collection of music which has sold over 100 million albums worldwide, PR Newswire, 21 Mayıs 2008 
  66. ^ BBC NEWS | Entertainment | Profile: Johnny Hallyday
  67. ^ The New York Daily News on Johnny Mathis
  68. ^ ADVISORY/Recording Academy's Florida Chapter Honors Chris Blackwell, Harry Wayne Casey, Mack Emerman and Olga Guillot; 2001 Heroes Awards Takes Place in Miami Beach on June 11 | Business Wire | Find Articles at BNET.com
  69. ^ CNN - Kenny Rogers, gambling again - October 7, 1999
  70. ^ The Times on Lionel Richie
  71. ^ BBC NEWS | Entertainment | Music | Pavarotti recovers from surgery
  72. ^ Mariah Carey receives six prestigious BMI Awards, and see success with tour
  73. ^ [5]
  74. ^ JRT Shikoku Broadcasting
  75. ^ Oricon
  76. ^ goo
  77. ^ Shuichi Maruyama WEBSITE
  78. ^ Mon Credo - The Israeli Mireille Mathieu fansite
  79. ^ DSDS Neues Modern Talking mit Medlock und Bohlen - Panorama - sueddeutsche.de
  80. ^ Billboard.com - Biography - Neil Diamond
  81. ^ The New York Times on Olivia Newton-John
  82. ^ The Malaysia Star on The Osmonds
  83. ^ At 71, Patti Page still is a 'Singing Rage': 2/17/99
  84. ^ BBC News | AMERICAS | Crooner Perry Como dies
  85. ^ [6]
  86. ^ Sony/BMG Germany on Prince
  87. ^ [7]
  88. ^ CNN.com - Transcripts
  89. ^ The New Tork Times on Roberto Carlos
  90. ^ The Times on Status Quo
  91. ^ The LA Times on Stevie Wonder
  92. ^ SOHU.com May 6, 2003
  93. ^ Cher and Tina Turner to Tape a Special Oprah Show in Las Vegas
  94. ^ Houston Chronicle on Tommy James
  95. ^ The Boston Globe on U2
  96. ^ Britannica on U2
  97. ^ FOXNews on U2
  98. ^ Nyet! The Madonna of Moscow says our pop stars are rubbish - Europe, News - Independent.co.uk
  99. ^ Seattle Times on The Ventures
  100. ^ Watertown Daily Times on Village People
  101. ^ Whitney Houston on Germany's Sony/BMG
  102. ^ The New York Times on The Who
  103. ^ M, Peter (27 Nisan 2008). "Morten Harket - new album by the a-ha singer". Berlinista. 31 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Haziran 2008. 
  104. ^ The Scotsman on Annie Lennox
  105. ^ The Andrews Sisters - Inductees - The Vocal Group Hall of Fame Foundation
  106. ^ { . . f a v o r e d . n a t i o n s . . }
  107. ^ Barry Manilow News on Yahoo! Music
  108. ^ Bobby Vinton Blue Velvet Theatre: About Bobby
  109. ^ Zomba Label Group - Jive Records - LaFace Records - News
  110. ^ BBC NEWS | Entertainment | Latin honours for Carlos Santana
  111. ^ [8]
  112. ^ The Doors Target Digital Generation - Technology News by TechWeb
  113. ^ allmusic ((( Larry Dunn > Overview )))
  114. ^ allmusic ((( Eddy Arnold > Overview )))
  115. ^ The Independent on Eurythmics
  116. ^ [9]
  117. ^ [10]
  118. ^ Axl Rose shoots for a Guns N' Roses comeback
  119. ^ Country Music Roots: Hank Snow
  120. ^ 詳細情報 (図書)
  121. ^ Dreyfus Records - News - The Jean Michel Jarre Collection
  122. ^ Smooth Jazz News Cover Story
  123. ^ [11]
  124. ^ Tarabu Music Store México, EsMas.com property of Televisa
  125. ^ Mina la camaleontica, Mina la solitaria Arcobaleno
  126. ^ Peter Wolf
  127. ^ "75 million sold copies". popmatters.com. 24 Mayıs 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Ekim 2007. 
  128. ^ Cher's biography
  129. ^ [12]
  130. ^ Alanis Morisette Sales Number
  131. ^ Alice Cooper - Bio of Alice Cooper - Alice Cooper Lives in Phoenix
  132. ^ allmusic ((( André Kostelanetz > Biography )))
  133. ^ The Times on Andrea Bocelli
  134. ^ Calendar of Events - do toledo
  135. ^ Sports Hochi April 9, 2008
  136. ^ Lamar State College - Port Arthur
  137. ^ Richard Move :: Move-It Productions
  138. ^ Bob Dylan - Britannica Online Encyclopedia
  139. ^ GRANHOLM - Bob Seger Day
  140. ^ YouTube - Bone Thugs Reality show "Living-N-Harmony"
  141. ^ Boston Biography
  142. ^ Save The Music 2002 , Foreigner Performs To Save The Music - CBS News
  143. ^ "Top Selling Artists", RIAA website. Date uncertain. Accessed 2008-09-04.
  144. ^ Bryan Adams
  145. ^ Knx - *
  146. ^ Francomix - Claude François - Autrement dit
  147. ^ Vail Colorado-Todays information & news from Vail Daily - Arts and Entertainment
  148. ^ BLABBERMOUTH.NET DEF LEPPARD: Upcoming TV Appearances Detailed
  149. ^ Depeche Mode on German TV Channel Prosieben
  150. ^ Destiny's Child sales for 50 million
  151. ^ Sports Hochi July 7,2007
  152. ^ BARKS
  153. ^ Yahoo! Japan
  154. ^ About the Diamonds 50's and 60's Golden Oldies from Little Darlin's Music Works
  155. ^ The Doobie Brothers - Greatest Hits - Release Date: 19th July 2004
  156. ^ Duran Duran To Get Brit Award Honor
  157. ^ Eminem Strikes Worldwide Publishing Deal Article Date: 11/16/2007
  158. ^ warnermusic.com
  159. ^ Payton, Lawrence - Britannica Online Encyclopedia
  160. ^ SPURS: It's "True": George Strait To Perform First Concert At New SBC Center
  161. ^ [13]
  162. ^ The Times on Jay-Z
  163. ^ spiralearth.co.uk on JethroTull
  164. ^ BBC NEWS | Entertainment | Cash musical heading for Broadway
  165. ^ 森進一公式ホームページ
  166. ^ The Times on Kylie Minogue
  167. ^ Linkin Park
  168. ^ Meatloaf
  169. ^ The Ledger Independent on Michael Bolton
  170. ^ Piqua's Mills Brothers sold 50 million records
  171. ^ [14]
  172. ^ MSNBC on Mötley Crüe
  173. ^ ミスチル、シングル&アルバム総売上枚数5,000万枚突破! ニュース-ORICON STYLE
  174. ^ BBC - Radio 2 - Sold On Song - Song Library - Let There Be Love
  175. ^ Dictionary Cravo Albin of the Brazilian Popular Music
  176. ^ LiveDaily on New Kids On The Block
  177. ^ Pearlman's Money Woes Follow Him Downtown
  178. ^ Hakan Akpınar (27 Nisan 2005). "Orhan Baba Efsanesi (Legandary Father Orhan)". Tercüman Gazetesi. 19 Aralık 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Eylül 2009. Yasal olarak 60 milyonun üstünde sattı albümlerim, 65-70 milyon arası galiba. (My albums have sold over 60 million legal copies, probably 65-70 million.) 
  179. ^ "65 milyon albüm sattı (He has sold 65 million legal copies)". Akşam Gazetesi. 14 Nisan 2006. 27 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Eylül 2009. Çıkardığım albümlerin resmi satış rakamı 65 milyon. (My albums have sold 65 million legal copies). 
  180. ^ Self-Titled Pearl Jam Album Gets Release Date
  181. ^ ABS CBN News on Petula Clark
  182. ^ Britt, Bruce (5 Ekim 2006). ""Stadium Set Keeps Chili Peppers Red Hot"". BMI.com. 18 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Ekim 2007. 
  183. ^ "Red Hot Chili Peppers Release Double Album Stadium Arcadium". Contact Music. 6 Haziran 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Ekim 2007. 
  184. ^ "Red Hot Chili Peppers' "Stadium Arcadium," a 28-Song Double CD, to Be Released May 9". News Blaze. 19 Eylül 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ekim 2007. 
  185. ^ BBC NEWS | Entertainment | Police fan bands go on patrol
  186. ^ allmusic ((( Ray Conniff > Overview )))
  187. ^ Reba McEntire
  188. ^ Richard Clayderman
  189. ^ "Ricky Martin: Artist Bio". myplay.com. 30 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  190. ^ Th Times on Robbie Williams
  191. ^ [15]
  192. ^ Shakira’s Songs Are the Heart of Her Success
  193. ^ BBC News | ENTERTAINMENT | Radio star Whale recovering
  194. ^ BBC NEWS | Entertainment | Spice Girls announce reunion tour
  195. ^ billboard.com
  196. ^ online.wsj.com
  197. ^ [16]
  198. ^ The death of a glam rock idol, Sep 15 2007
  199. ^ The Times on UB40
  200. ^ [17]