Almanya'daki siyasi partiler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Almanya Parlamentosu'nda ve Avrupa Parlamentosu'nda Temsil Edilen Siyasi Partiler[değiştir | kaynağı değiştir]

Flag of Germany.svg Alman Parlamentosu'nda Temsil Edilen Partiler Deutscher Bundestag logo.svg
# L İsim K Lider İdeoloji Poziyon MV E.MV AP MV Avrupa Üyelik Uluslararası Üyelik AP Grubu
1 Cdu-logo.svg Hıristiyan Demokrat Birliği
(Christlich Demokratische Union Deutschlands)
CDU Angela Merkel Liberal muhafazakârlık
Hıristiyan demokrasi
Merkez Sağ
225 / 631
570 / 1.857
29 / 96
Avrupa Halk Partisi Uluslararası Demokrat Birliği Avrupa Halk Partisi Grubu
2 SPD logo.svg Almanya Sosyal Demokrat Partisi
(Sozialdemokratische Partei Deutschlands)
SPD Sigmar Gabriel Sosyal demokrasi
Üçüncü Yol
Merkez Sol
193 / 631
601 / 1.857
27 / 96
Avrupa Sosyalistler Partisi Sosyalist Enternasyonal
İlerici İttifak
Sosyalistler ve Demokratlar İlerici İttifakı
3 Die Linke logo.svg Sol Parti
(Die Linke)
LİNKE Katja Kipping
Bernd Riexinger
Demokratik sosyalizm
Antikapitalizm
Sol
64 / 631
160 / 1.857
7 / 96
Avrupa Solu Partisi - Avrupa Birleşik Solu
4 Bündnis 90 - Die Grünen Logo.svg Birlik 90/Yeşiller
(Bündnis 90/Die Grünen)
GRÜNE Simone Peter
Cem Özdemir
Yeşil siyaset Merkez Sol
63 / 631
247 / 1.857
11 / 96
Avrupa Yeşil Partisi Küresel Yeşiller Yeşiller/Avrupa Özgür İttifakı
5 Csu Logo 2016 neu.svg Hıristiyan Sosyal Birliği
(Christlich-Soziale Union in Bayern)
CSU Horst Seehofer Hıristiyan demokrasi
Muhafazakarlık
Sağ
56 / 631
101 / 1.857
5 / 96
Avrupa Halk Partisi Uluslararası Demokrat Birliği Avrupa Halk Partisi Grubu
Diğer Partiler
6 Alternative-fuer-Deutschland-Logo-2013.svg Almanya için Alternatif
(Alternative für Deutschland)
AfD Frauke Petry
Bernd Lucke
Milli Muhafazakarlık
Ordoliberalizm
Sağ
0 / 631
35 / 1.857
7 / 96
- - Muhafazakarlar ve Reformcular İttifakı
7 Logo der Freien Demokraten.svg Hür Demokratik Parti
(Freie Demokratische Partei)
FDP Christian Lindner Klasik liberalizm
Liberalizm
Merkez Sağ
0 / 631
64 / 1.857
3 / 96
Avrupa için Liberal ve Demokrat İttifakı Liberal Enternasyonal Avrupa için Liberal ve Demokrat İttifakı
8 Hür Seçmenler
(Freie Wähler)
FW Hubert Aiwanger Popülizm
Lokalizm
Merkez Sağ
0 / 631
0 / 1.857
1 / 96
Avrupa için Liberal ve Demokrat İttifakı - Avrupa için Liberal ve Demokrat İttifakı
9 Piratenpartei Deutschland Logo.svg Almanya Korsan Partisi
(Piratenpartei Deutschland)
Pirates Stefan Körner Doğrudan demokrasi
0 / 631
44 / 1.857
1 / 96
Avrupa Korsan Partisi Korsan Partiler Enternasyonali Yeşiller/Avrupa Özgür İttifakı
10 Tierschutzpartei-Logo.svg Hayvan Koruma Partisi
(Mensch Umwelt Tierschutz)
MUT Barbara Nauheimer Hayvan hakları
Çevrecilik
Merkez Sol
0 / 631
0 / 1.857
1 / 96
- - Avrupa Birleşik Solu
11 NPD-Logo-2013.svg Almanya Ulusal Demokratik Partisi
(Nationaldemokratische Partei Deutschlands)
NPD Frank Franz Neo-Nazizm
Milliyetçilik
Aşırı Sağ
0 / 631
5 / 1.857
1 / 96
Barış ve Özgürlük için İttifak - -
12 FamilienPartei Logo2007.svg Almanya Aile Partisi
(Familienpartei Deutschlands)
FAMILIE Maria Hartmann Muafazakarlık Merkez Sağ
0 / 631
0 / 1.857
1 / 96
- - Muhafazakarlar ve Reformcular İttifakı
13 ÖDP-Logo.svg Ekolojik Demokratik Parti
(Ökologisch-Demokratische Partei)
ÖDP Sebastian Frankenberger Yeşil Muhafazakarlık
0 / 631
0 / 1.857
1 / 96
# - Yeşiller/Avrupa Özgür İttifakı