2. nesil Pokémon türleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla
Pokémon logosu

1999 yılında Game Boy Color için yayımlanan Pokémon Gold ve Silver oyunlarıyla birlikte tanıtılan 2. nesil Pokémon türü sayısı 100'dür.

Pokémon listesi[değiştir | kaynağı değiştir]

2. nesil Pokémon listesi (1999)[nb 1]
İngilizce adı Japonca adı Ulusal Pokédex
numarası
Tip(ler) Evrildiği İlk görünüş Notlar
Birincil İkincil
Chikorita Chicorita &0000000000000152.000000152 Çimen Bayleef (#153) Gold ve Silver
Bayleef Bayleaf &0000000000000153.000000153 Çimen Meganium (#154) Gold ve Silver
Meganium Meganium &0000000000000154.000000154 Çimen Evrim geçirmiyor Gold ve Silver
Cyndaquil Hinoarashi &0000000000000155.000000155 Ateş Quilava (#156) Gold ve Silver
Quilava Magmarashi &0000000000000156.000000156 Ateş Typhlosion (#157) Gold ve Silver
Typhlosion Bakphoon &0000000000000157.000000157 Ateş Evrim geçirmiyor Gold ve Silver
Totodile Waninoko &0000000000000158.000000158 Su Croconaw (#159) Gold ve Silver
Croconaw Alligates &0000000000000159.000000159 Su Feraligatr (#160) Gold ve Silver
Feraligatr Ordile &0000000000000160.000000160 Su Evrim geçirmiyor Gold ve Silver
Sentret Otachi &0000000000000161.000000161 Normal Furret (#162) Gold ve Silver
Furret Ootachi &0000000000000162.000000162 Normal Evrim geçirmiyor Gold ve Silver
Hoothoot Hoho &0000000000000163.000000163 Normal Uçan Noctowl (#164) Gold ve Silver
Noctowl Yorunozuku &0000000000000164.000000164 Normal Uçan Evrim geçirmiyor Gold ve Silver
Ledyba Rediba &0000000000000165.000000165 Böcek Uçan Ledian (#166) Gold ve Silver
Ledian Redian &0000000000000166.000000166 Böcek Uçan Evrim geçirmiyor Gold ve Silver
Spinarak Itomaru &0000000000000167.000000167 Böcek Zehir Ariados (#168) Gold ve Silver
Ariados Ariados &0000000000000168.000000168 Böcek Zehir Evrim geçirmiyor Gold ve Silver
Crobat Crobat &0000000000000169.000000169 Zehir Uçan Evrim geçirmiyor Gold ve Silver
Chinchou Chonchie &0000000000000170.000000170 Su Elektrik Lanturn (#171) Gold ve Silver
Lanturn Lantern &0000000000000171.000000171 Su Elektrik Evrim geçirmiyor Gold ve Silver
Pichu Pichu &0000000000000172.000000172 Elektrik Pikachu (#025) Gold ve Silver Super Smash Bros. Melee'de oynanabilir karakter.
Cleffa Py &0000000000000173.000000173 Peri[nb 2] Clefairy (#035) Gold ve Silver
Igglybuff Pupurin &0000000000000174.000000174 Normal Peri[nb 2] Jigglypuff (#039) Gold ve Silver
Togepi Togepy &0000000000000175.000000175 Peri[nb 2] Togetic (#176) Gold ve Silver
Togetic Togechick &0000000000000176.000000176 Peri[nb 3] Uçan Togekiss (#468) Gold ve Silver
Natu Naty &0000000000000177.000000177 Psişik Uçan Xatu (#178) Gold ve Silver
Xatu Natio &0000000000000178.000000178 Psişik Uçan Evrim geçirmiyor Gold ve Silver
Mareep Merriep &0000000000000179.000000179 Elektrik Flaaffy (#180) Gold ve Silver
Flaaffy Mokoko &0000000000000180.000000180 Elektrik Ampharos (#181) Gold ve Silver
Ampharos Denryu &0000000000000181.000000181 Elektrik Mega Evolution Gold ve Silver
Mega Ampharos Mega Denryu Elektrik Ejderha Evrim geçirmiyor X ve Y
Bellossom Kireihana &0000000000000182.000000182 Çimen Evrim geçirmiyor Gold ve Silver
Marill Maril &0000000000000183.000000183 Su Peri[nb 4] Azumarill (#184) Gold ve Silver
Azumarill Marilli &0000000000000184.000000184 Su Peri[nb 4] Evrim geçirmiyor Gold ve Silver
Sudowoodo Usokkie &0000000000000185.000000185 Kaya Evrim geçirmiyor Gold ve Silver
Politoed Nyorotono &0000000000000186.000000186 Su Evrim geçirmiyor Gold ve Silver
Hoppip Hanecco &0000000000000187.000000187 Çimen Uçan Skiploom (#188) Gold ve Silver
Skiploom Popocco &0000000000000188.000000188 Çimen Uçan Jumpluff (#189) Gold ve Silver
Jumpluff Watacco &0000000000000189.000000189 Çimen Uçan Evrim geçirmiyor Gold ve Silver
Aipom Eipam &0000000000000190.000000190 Normal Ambipom (#424) Gold ve Silver
Sunkern Himanuts &0000000000000191.000000191 Çimen Sunflora (#192) Gold ve Silver
Sunflora Kimawari &0000000000000192.000000192 Çimen Evrim geçirmiyor Gold ve Silver
Yanma Yanyanma &0000000000000193.000000193 Böcek Uçan Yanmega (#469) Gold ve Silver
Wooper Upah &0000000000000194.000000194 Su Yer Quagsire (#195) Gold ve Silver
Quagsire Nuoh &0000000000000195.000000195 Su Yer Evrim geçirmiyor Gold ve Silver
Espeon Eifie &0000000000000196.000000196 Psişik Evrim geçirmiyor Gold ve Silver
Umbreon Blacky &0000000000000197.000000197 Karanlık Evrim geçirmiyor Gold ve Silver
Murkrow Yamikarasu &0000000000000198.000000198 Karanlık Uçan Honchkrow (#430) Gold ve Silver
Slowking Yadoking &0000000000000199.000000199 Su Psişik Evrim geçirmiyor Gold ve Silver
Misdreavus Muma &0000000000000200.000000200 Hayalet Mismagius (#429) Gold ve Silver
Unown Unknown &0000000000000201.000000201 Psişik Evrim geçirmiyor Gold ve Silver Latin alfabesindeki her bir harfi ile soru ve ünlem işaretlerini temsil eden 28 biçimi vardır.
Wobbuffet Sonans &0000000000000202.000000202 Psişik Evrim geçirmiyor Gold ve Silver
Girafarig Kirinriki &0000000000000203.000000203 Normal Psişik Evrim geçirmiyor Gold ve Silver
Pineco Kunugidama &0000000000000204.000000204 Böcek Forretress (#205) Gold ve Silver
Forretress Foretos &0000000000000205.000000205 Böcek Çelik Evrim geçirmiyor Gold ve Silver
Dunsparce Nokocchi &0000000000000206.000000206 Normal Evrim geçirmiyor Gold ve Silver Japon mitolojisindeki yaratık Tsuchinoko baz alınarak tasarlanmıştır.[2]
Gligar Gliger &0000000000000207.000000207 Yer Uçan Gliscor (#472) Gold ve Silver
Steelix Haganeil &0000000000000208.000000208 Çelik Yer Mega Evolution Gold ve Silver
Mega Steelix Mega Haganeil Çelik Yer Evrim geçirmiyor Omega Ruby and
Alpha Sapphire
Snubbull Bulu &0000000000000209.000000209 Peri[nb 2] Granbull (#210) Gold ve Silver
Granbull Granbulu &0000000000000210.000000210 Peri[nb 2] Evrim geçirmiyor Gold ve Silver
Qwilfish Harysen &0000000000000211.000000211 Su Zehir Evrim geçirmiyor Gold ve Silver
Scizor Hassam &0000000000000212.000000212 Böcek Çelik Mega Evolution Gold ve Silver
Mega Scizor Mega Hassam Böcek Çelik Evrim geçirmiyor X ve Y
Shuckle Tsubotsubo &0000000000000213.000000213 Böcek Kaya Evrim geçirmiyor Gold ve Silver
Heracross Heracros &0000000000000214.000000214 Böcek Dövüş Mega Evolution Gold ve Silver
Mega Heracross Mega Heracros Böcek Dövüş Evrim geçirmiyor X ve Y
Sneasel Nyula &0000000000000215.000000215 Karanlık Buz Weavile (#461) Gold ve Silver Japon mitolojisindeki yaratık Kamaitachi baz alınarak tasarlanmıştır.[2]
Teddiursa Himeguma &0000000000000216.000000216 Normal Ursaring (#217) Gold ve Silver
Ursaring Ringuma &0000000000000217.000000217 Normal Evrim geçirmiyor Gold ve Silver
Slugma Magmag &0000000000000218.000000218 Ateş Magcargo (#219) Gold ve Silver
Magcargo Magcargot &0000000000000219.000000219 Ateş Kaya Evrim geçirmiyor Gold ve Silver
Swinub Urimoo &0000000000000220.000000220 Buz Yer Piloswine (#221) Gold ve Silver
Piloswine Inomoo &0000000000000221.000000221 Buz Yer Mamoswine (#473) Gold ve Silver
Corsola Sunnygo &0000000000000222.000000222 Su Kaya Evrim geçirmiyor Gold ve Silver
Remoraid Teppouo &0000000000000223.000000223 Su Octillery (#224) Gold ve Silver
Octillery Okutank &0000000000000224.000000224 Su Evrim geçirmiyor Gold ve Silver
Delibird Delibird &0000000000000225.000000225 Buz Uçan Evrim geçirmiyor Gold ve Silver
Mantine Mantain &0000000000000226.000000226 Su Uçan Evrim geçirmiyor Gold ve Silver
Skarmory Airmd &0000000000000227.000000227 Çelik Uçan Evrim geçirmiyor Gold ve Silver
Houndour Delvil &0000000000000228.000000228 Karanlık Ateş Houndoom (#229) Gold ve Silver
Houndoom Hellgar &0000000000000229.000000229 Karanlık Ateş Mega Evolution Gold ve Silver
Mega Houndoom Mega Hellgar Karanlık Ateş Evrim geçirmiyor X ve Y
Kingdra Kingdra &0000000000000230.000000230 Su Ejderha Evrim geçirmiyor Gold ve Silver
Phanpy Gomazou &0000000000000231.000000231 Yer Donphan (#232) Gold ve Silver
Donphan Donfan &0000000000000232.000000232 Yer Evrim geçirmiyor Gold ve Silver
Porygon2 Porygon2 &0000000000000233.000000233 Normal Porygon-Z (#474) Gold ve Silver
Stantler Odoshishi &0000000000000234.000000234 Normal Evrim geçirmiyor Gold ve Silver
Smeargle Doble &0000000000000235.000000235 Normal Evrim geçirmiyor Gold ve Silver
Tyrogue Balkie &0000000000000236.000000236 Dövüş Hitmonchan (#106)
Hitmonlee (#107)
Hitmontop (#237)
Gold ve Silver
Hitmontop Kapoerer &0000000000000237.000000237 Dövüş Evrim geçirmiyor Gold ve Silver
Smoochum Muchul &0000000000000238.000000238 Buz Psişik Jynx (#124) Gold ve Silver
Elekid Elekid &0000000000000239.000000239 Elektrik Electabuzz (#125) Gold ve Silver
Magby Buby &0000000000000240.000000240 Ateş Magmar (#126) Gold ve Silver
Miltank Miltank &0000000000000241.000000241 Normal Evrim geçirmiyor Gold ve Silver
Blissey Happinas &0000000000000242.000000242 Normal Evrim geçirmiyor Gold ve Silver
Raikou Raikou &0000000000000243.000000243 Elektrik Evrim geçirmiyor Gold ve Silver Muneo Saitō tarafından tasarlanmıştır.[3]
Entei Entei &0000000000000244.000000244 Ateş Evrim geçirmiyor Gold ve Silver Muneo Saitō tarafından tasarlanmıştır.[3]
Suicune Suicune/Suikun &0000000000000245.000000245 Su Evrim geçirmiyor Gold ve Silver Muneo Saitō tarafından tasarlanmıştır.[3]
Larvitar Yogiras &0000000000000246.000000246 Kaya Yer Pupitar (#247) Gold ve Silver
Pupitar Sanagiras &0000000000000247.000000247 Kaya Yer Tyranitar (#248) Gold ve Silver
Tyranitar Bangiras &0000000000000248.000000248 Kaya Karanlık Mega Evolution Gold ve Silver
Mega Tyranitar Mega Bangiras Kaya Karanlık Evrim geçirmiyor X ve Y
Lugia Lugia &0000000000000249.000000249 Psişik Uçan Evrim geçirmiyor Gold ve Silver
Ho-Oh Houou &0000000000000250.000000250 Ateş Uçan Evrim geçirmiyor Gold ve Silver Çin mitolojisindeki yaratık Fenghuang baz alınarak tasarlanmıştır.[2]
Celebi Celebi &0000000000000251.000000251 Çimen Psişik Evrim geçirmiyor Crystal

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Pokémon adları, Ulusal Pokédex numaraları, türleri ve evrimleri, The Pokémon Company'nin çevrimiçi Pokédex'inden alınmıştır.[1]
  2. ^ a b c d e X ve Y öncesinde Cleffa, Igglybuff, Togepi, Snubbull ve Granbull yalnızca normal tipteydi.
  3. ^ X ve Y öncesinde Togetic normal ve uçan tiplerindeydi.
  4. ^ a b X ve Y öncesinde Marill ve Azumarill yalnızca su tipindeydi.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Pokédex" (İngilizce). The Pokémon Company. 2015. 19 Mart 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  2. ^ a b c Sullivan, Lucas (8 Şubat 2014). "17 Pokemon based on real-world mythology". GamesRadar (İngilizce). 30 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  3. ^ a b c "伝説ポケモンのイラストを手がける斉藤むねお、キャラデザ講座開講!" (Japonca). Kai-You. 5 Mayıs 2014. 7 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi.