3. nesil Pokémon türleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Pokemon Ruby, Sapphire ve Emerald ile tanıtılan 135 Pokemondur. Yeniden yapımları ile daha büyük kitlelerce tanınmışlardır. Bu listede 3. nesil Pokemon türleri listesi verilmiştir.[1][2]

İsim Ulusal Pokédex

numarası

Tür (ler) Evrimleşir Notlar
ingilizce Japonca Birincil İkincil
Treecko Kimori (キ モ リ) 252 Çimen Grovyle (# 253) Treecko Ash'in Pokemonlarından biridir.
Grovyle Juputoru (ジ ュ プ ト ル) 253 Çimen Sceptile (# 254) Grovyle Ağaç dalından ağaç dalına hızla atlar. Şaşırtıcı bir çeviklik gösterir.
Sceptile Jukain (ジ ュ カ イ ン) 254 Çimen Mega Evrim Pokkén Tournament'da oynanabilir karakter . Dilophosaurus'a dayanmaktadır .
Torchic Achamo (ア チ ャ モ) 255 Ateş Combusken (# 256) Midesinde ürettiği ateş toplarıyla düşmanlarını yakabilir.
Combusken Wakashamo (ワ カ シ ャ モ) 256 Ateş Dövüş Blaziken (# 257) Saniyede yaklaşık 100 kere tekme atabilir.
Blaziken Bashāmo (バ シ ャ ー モ) 257 Ateş Dövüş Mega Evrim Pokkén Tournament'da oynanabilir bir karakter.
Mudkip Mizugorō (ミ ズ ゴ ロ ウ) 258 Su Marshtomp (# 259) Başındaki yüzgeç, çevresi için bir radar görevi görür. Çamurlu suda bile, Mudkip nereye gittiğini hissedebilir.
Marshtomp Numakurō (ヌ マ ク ロ ー) 259 Su Yer Swampert (# 260) Bu evrimle yer tipi alır.
Swampert Ragurāji (ラ グ ラ ー ジ) 260 Su Yer Mega Evrim 6. nesile mega evrim almıştır.
Poochyena Pochiena (ポ チ エ ナ) 261 Karanlık Mightyena (# 262) Saf Karanlık tip olan ilk, Nesil III Pokémonudur ve Umbreon'dan sonra ikincidir.
Mightyena Guraena (グ ラ エ ナ) 262 Karanlık Evrimin sonu Kurt benzeri bir yapısı vardır.
Zigzagun Jiguzaguma (ジ グ ザ グ マ) 263 Normal Linoone (# 264) Her şeyle ilgileniyor, merakla zikzak bir modelde dolaşıyor.
Linoone Massuguma (マ ッ ス グ マ) 264 Normal Evrimin sonu 8. nesille galar formu almıştır.
Wurmple Kemusso (ケ ム ッ ソ) 265 Böcek Silcoon (# 266)

Kasko (# 268)

2 çeşit evrimi vardır.
Silcoon Karasarisu (カ ラ サ リ ス) 266 Böcek Beautifly (# 267) Koza benzeri bir yapısı vardır.
Beautifly Agehanto (ア ゲ ハ ン ト) 267 Böcek Uçan Evrimin sonu Sadece saksılı bir çiçeği dışarıya koyun ve en sevdiği yemek nektar olduğu için bir Beautifly göreceksiniz.(pokedex)
Cascoon Mayurudo (マ ユ ル ド) 268 Böcek Dustox (# 269) Koza benzeri bir yapısı vardır.
Dustox Dokukeiru (ド ク ケ イ ル) 269 Böcek Zehir Evrimin sonu Işığa çekilir. Ayrıca ormanları temizleyebilir.
Lotad Hasubō (ハ ス ボ ー) 270 Su Çimen Lombre (# 271) Kafasında nilüfer vardır.
Lombre Hasuburero (ハ ス ブ レ ロ) 271 Su Çimen Ludicolo (# 272) Ayakları ve kolları uzar.
Ludicolo Runpappa (ル ン パ ッ パ) 272 Su Çimen Evrimin sonu Dans etmesiyle meşhurdur.
Seedot Tanebō (タ ネ ボ ー) 273 Çimen Nuzleaf (# 274) Tohuma benzer.
Nuzleaf Konohana (コ ノ ハ ナ) 274 Çimen Karanlık Shiftry (# 275) Kafasında tek bir yaprak vardır.
Shiftry Dātengu (ダ ー テ ン グ) 275 Çimen Karanlık Evrimin sonu Japon mitolojik yaratık Tengu'dan ilham alan bir tasarımdır .
Taillow Subame (ス バ メ) 276 Normal Uçan Swellow (# 277) Kırlangıç benzeri bir yapısı vardır.
Swellow Ōsubame (オ オ ス バ メ) 277 Normal Uçan Evrimin sonu Lacivert,kırmızı ve beyazdan oluşan renkli bir yapısı vardır.
Wingull Kyamome (キ ャ モ メ) 278 Su Uçan Pelipper (# 279) Elektrikten çok hasar alır.
Pelipper Perippā (ペ リ ッ パ ー) 279 Su Uçan Evrimin sonu Pelikana benzeyen geniş bir gagası vardır.
Ralts Rarutosu (ラ ル ト ス) 280 Psişik Peri Kirlia (# 281) Birinin duygularını hissetmek için güçlerini kullanır. Kendini tehdit altında hissettiğinde, gizlenebilir.
Kirlia Kiruria (キ ル リ ア) 281 Psişik Peri Gardevoir (# 282)

Gallade (# 475)

Eğitmeni ne kadar mutlu hissederse, o kadar mutlu ve güçlüdür.
Gardevoir Sānaito (サ ー ナ イ ト) 282 Psişik Peri Mega Evrim Eğitmeni tehlikedeyse, onu korumak için küçük kara delikler yaratacaktır. başarısız olduğunda, Eğitmeni uğruna kendini bile feda eder.
Surskit Ametama (ア メ タ マ) 283 Böcek Su Masquerain (# 284) İnce uzun ayakları vardır.
Masquerain Amemōsu (ア メ モ ー ス) 284 Böcek Uçan Evrimin sonu Yırtıcıları korkutmak veya düşmanlarını korkutmak için devasa gözbebekleri gibi görünen kanatlarını gösterebilir.
Shroomish Kinokoko (キ ノ コ コ) 285 Çimen Breloom (# 286) Kısa ayakları olan mantar benzeri yapısı vardır.
Breloom Kinogassa (キ ノ ガ ッ サ) 286 Çimen Savaş Evrimin sonu Dövüştüğü zaman, elleri maksimum yumruk gücü için muazzam uzunluklara uzanabilir.
Slakoth Namakero (ナ マ ケ ロ) 287 Normal Vigoroth (# 288) O kadar az hareket ediyor ki, diyeti günde sadece 3 yapraktan oluşuyor.
Vigoroth Yarukimono (ヤ ル キ モ ノ) 288 Normal Söndürme (# 289) Evrildikten sonra, artık hareketsiz kalamaz, bir şekilde hareket etmesi gerekir, yoksa çok strese girecek ve saldıracaktır.
Slaking Kekkingu (ケ ッ キ ン グ) 289 Normal Evrimin sonu Slaking, Efsanevi Pokémon, Mistik Pokémon ve Mega Evrimler dışında tüm Pokémonların en yüksek temel stat toplamına sahiptir.
Nincada Tsuchinin (ツ チ ニ ン) 290 Böcek Zemin Ninjask (# 291)

Shedinja (# 292)

2 çeşit evrimi vardır.
Ninjask Tekkanin (テ ッ カ ニ ン) 291 Hata Uçan Evrimin sonu Arı benzeri bir rengi vardır.
Shedinja Nukenin (ヌ ケ ニ ン) 292 Hata Hayalet Evrimin sonu Bir Nincada bir Ninjask'a dönüştüğünde ve oyuncunun partisinde fazladan bir alan olduğunda, Nincada'nın dış iskeletinden bir Shedinja oluşturulur.
Whismur Gonyonyo (ゴ ニ ョ ニ ョ) 293 Normal Loudred(# 294) Eğer güvendeyse, yakından dinleseniz bile zar zor duyabilirsiniz. Tehlikedeyse, kulağı yaran bir sesle bağırır.
Loudred Dogōmu (ド ゴ ー ム) 294 Normal Exploud (# 295) Geniş yuvarlak kulakları vardır.
Exploud Bakuongu (バ ク オ ン グ) 295 Normal Evrimin sonu Geniş, mor ve çirkin bir yapısı vardır.
Makuhita Makunoshita (マ ク ノ シ タ) 296 Dövüş Hariyama (# 297) Devrilse bile, ayağa kalkması için kullandığı güç, evrimi için kullanılmak üzere depolanır.
Hariyama Hariteyama (ハ リ テ ヤ マ) 297 Dövüş Evrimin sonu Çok geniş elleri vardır.
Azurill Ruriri (ル リ リ) 298 Normal Peri Marill (# 183) Sonrdan peri türü almıştır.
Nosepass Nozupasu (ノ ズ パ ス) 299 Kaya Probopass (# 476) Ne olursa olsun, manyetik burunları her zaman kuzeye bakacağı için iki Nosepass birbiriyle yüzleşemez. Kampçılar için harika bir Pokémon
Skitty Eneko (エ ネ コ) 300 Normal Delcatty (# 301) Skitty, hareket eden her şeyi kovalar ve onlarla oynar, bu yüzden kuyruğunu çok fazla kovalar.
Delcatty Enekororo (エ ネ コ ロ ロ) 301 Normal Evrimin sonu Büyük bir kedidir.
Sableye Yamirami (ヤ ミ ラ ミ) 302 Karanlık Hayalet Mega Evrim 1950'lerde Kentucky'de görüldüğü bildirilen uzaylı benzeri bir yaratık olan Hopkinsville goblininden esinlenerek tasarlandı .  Mücevher yemeyi sever, mücevherlerin çoğu Carbink tarafından çalınır.
Mawile Kuchīto (ク チ ー ト) 303 Çelik Peri Mega Evrim Japon yōkai Futakuchi-onna'dan esinlenen tasarımı vardır , aşırı diyetle ilgili uyarıcı bir masalda bir kadın başının arkasında ikinci bir ağza sahip olduğunu söylenir.  Başının arkasındaki "ikinci ağzı" aslında birbirine kaynaşmış iki çelik boynuz olarak resmedilmiştir.
Aron Kokodora (コ コ ド ラ) 304 Çelik Kaya Lairon (# 305) Aron, diyetleri bundan ibaret olduğu için metal yemeyi sever. Bazen demiryolu raylarını yer ve büyük bir kaosa neden olur.
Lairon Kodora (コ ド ラ) 305 Çelik Kaya Aggron (# 306) 4 ayaklı dinozorlara benzer.
Aggron Bosugodora (ボ ス ゴ ド ラ) 306 Çelik Kaya Mega Evrim 2 ayaklı dinozor benzeri bir yapısı vardır.
Meditit Asanan (ア サ ナ ン) 307 Dövüş Psişik Medicham (# 308) İlk tür kombini örneğidir.
Medicham Chāremu (チ ャ ー レ ム) 308 Dövüş Psişik Mega Evrim 6. nesille mega evrim kazanmıştır.
Electrike Rakurai (ラ ク ラ イ) 309 Elektrik Manektrik (# 310) Yeşil küçük bir köpeğe benzer.
Manectric Raiboruto (ラ イ ボ ル ト) 310 Elektrik Mega Evrim Mitolojik Japon yaratık Raijū'dan esinlenen tasarımı vardır , pek çok dört ayaklı forma büründüğü söylenen , tamamen yıldırımdan oluşan bir varlıktır .
Plusle Purasuru (プ ラ ス ル) 311 Elektrik Evrim yok Vücudundan yapılan kıvılcımlarla insanları neşelendirir
Minun Mainan (マ イ ナ ン) 312 Elektrik Evrim yok İşler iyi gitmezse Minun, takım arkadaşlarını neşelendirmek için bir kıvılcım gösterisi yaratır.
Volbeat Barubīto (バ ル ビ ー ト) 313 Böcek Evrim yok İllumise'a benzer.
Illumise Irumīze (イ ル ミ ー ゼ) 314 Böcek Evrim yok Volbeat'e benzer.
Roselia Rozeria (ロ ゼ リ ア) 315 Çimen Zehir Roserade (# 407) Biri kolundaki çiçekleri çalmaya kalkarsa, kollarında bir demet dikenle karşılanır.
Gulpin Gökurin (ゴ ク リ ン) 316 Zehir Swalot (# 317) Vücudunun çoğu, asidi her şeyi çözebilen güçlü midesinden oluşur.
Swalot Marunōmu (マ ル ノ ー ム) 317 Zehir Evrimin sonu Mor, sarı bıyıklı bir yapısı vardır.
Carvanha Kibanya (キ バ ニ ア) 318 Su Karanlık Sharpedo (# 319) Carvanha, kırmızı piranaya dayanmaktadır . Tek lokma ile teknelerde zahmetsizce delik açabilir.
Sharpedo Samehadā (サ メ ハ ダ ー) 319 Su Karanlık Mega Evrim Sharpedo köpekbalıklarına dayalıdır .  "Denizlerin acımasız Pokemon'u" lakaplı Sharpedo, gemilerin peşinden koşar ve içlerinde büyük delikler açar.
Wailmer Hoeruko (ホ エ ル コ) 320 Su Wailord (# 321) Balinadan esinlenerek yapılmıştır.
Wailord Hoeruō (ホ エ ル オ ー) 321 Su Evrimin sonu Balinadan esinlenerek yapılmıştır.
Numel Donmeru (ド ン メ ル) 322 Ateş Yer Camerupt (# 323) Sudan çok hasar alır.
Camerupt Bakūda (バ ク ー ダ) 323 Ateş Yer Mega Evrim Deve benzeri bir yapısı vardır
Torkoal Kōtasu (コ ー タ ス) 324 Ateş Evrim yok Kaplumbağaya benzer.
Spoink Banebū (バ ネ ブ ー) 325 Psişik Grumpig (# 326) Kuyruğunda zıplamasının nedeni, kalbini atmaya devam etmesidir. Durursa ölür.
Grumpig Būpiggu (ブ ー ピ ッ グ) 326 Psişik Evrimin sonu 2 ayak üstünde durebilen bir domuza benzerç
Spinda Patchīru (パ ッ チ ー ル) 327 Normal Evrim yok Rastgele oluşturulan spot desenleri nedeniyle, oyunlarda 4,294,967,296 farklı Spinda varyasyonu olabilir. Junichi Masuda , bunu oyunda mümkün kılmak için çok fazla planlama ve tartışma yapılması gerektiğini belirtti ve bu nedenle Spinda, onun favori Pokémon'u haline gelmiştir.
Trapinch Nakkurā (ナ ッ ク ラ ー) 328 Yer Vibrava (# 329) Çöllerde yaşayan bir pokemondur.
Vibrava Biburāba (ビ ブ ラ ー バ) 329 Yer Ejderha Flygon (# 330) Yusufçuk benzeri bir yapıdadır.
Flygon Furaigon (フ ラ イ ゴ ン) 330 Yer Ejderha Evrimin sonu Omega Ruby ve Alpha Sapphire'de bir Mega Evrimi olması gerekiyordu, ancak tasarım sorunları nedeniyle iptal edildi.
Kaknea Sabonea (サ ボ ネ ​​ア) 331 Çimen Kaktüs (# 332) Kaktüse benzeyen bir yapısı vardır.
Cacturne Nokutasu (ノ ク タ ス) 332 Çimen Karanlık Evrimin sonu Çöllerde yolcuların bayılmasını bekler.
Swablu Chirutto (チ ル ッ ト) 333 Normal Uçan Altaria (# 334) Şapka gibi insanların kafasına konmayı sever.
Altaria Chirutarisu (チ ル タ リ ス) 334 Ejderha Uçan Mega Evrim Kanatları bulut gibi görünür, dikey şekildedir.
Zangoose Zangūsu (ザ ン グ ー ス) 335 Normal Evrim yok Seviper ile ömür boyu sürecek bir kan davası vardır.
Seviper Habunēku (ハ ブ ネ ー ク) 336 Zehir Evrim yok Bir şey onları durdurana veya biri kaçana kadar rakibi olan Zangoose ile otomatik olarak savaşır.
Lunatone Runatōn (ル ナ ト ー ン) 337 Kaya Psişik Evrim yok Ay benzeri bir pokemondur.
Solrock Sorurokku (ソ ル ロ ッ ク) 338 Kaya Psişik Evrim yok Güneş benzeri bir pokemondur.
Barboach Dojotchi (ド ジ ョ ッ チ) 339 Su Zemin Kırbaç (# 340) Barboach, gölet balıklarına dayanmaktadır .
Whiscash Namazun (ナ マ ズ ン) 340 Su Zemin Evrimin sonu Whiscash'in tasarımı depremlere sebep olan mitolojik yayın balığı Namazu'dan esinlenerek yapılmıştır
Corphish Heigani (ヘ イ ガ ニ) 341 Su Crawdaunt (# 342) Ash tarafından kullanılmıştır.
Crawdaunt Shizarigā (シ ザ リ ガ ー) 342 Su Karanlık Evrimin sonu Büyük kıskaçları olan kırmızı bir pokemondur.
Baltoy Yajiron (ヤ ジ ロ ン) 343 Yer Psişik Claydol (# 344) İlk tür kombini örneğidir.
Claydol Nendōru (ネ ン ド ー ル) 344 Yer Psişik Evrimin sonu Özel defansı çok yüksektir.
Lileep Rirīra (リ リ ー ラ) 345 Kaya Çimen Cradily (# 346) Hızı çok düşüktür.
Cradily Yureidoru (ユ レ イ ド ル) 346 Kaya Çimen Evrimin sonu Yapraklarını avını kapmak ve yemek için kullanır.
Anorith Anopusu (ア ノ プ ス) 347 Kaya Hata Armaldo (# 348) Fosil pokemonudur.
Armaldo Āmarudo (ア ー マ ル ド) 348 Kaya Hata Evrimin sonu Fosil pokemonudur.
Feebas Hinbasu (ヒ ン バ ス) 349 Su Milotik (# 350) Feebas ağızlı levreğe dayanmaktadır.
Milotic Mirokarosu (ミ ロ カ ロ ス) 350 Su Evrimin sonu Dünyanın en güzel Pokémon'u olduğu söylenir, birçok güzel sanat eserinin konusudur. Milotic kürek balığına dayanmaktadır.
Castform Powarun (ポ ワ ル ン) 351 Normal Evrim yok Savaş içi hava etkilerine bağlı olarak dört formu arasında geçiş yapabilir.
Kecleon Kakureon (カ ク レ オ ン) 352 Normal Evrim yok Görünmez hale gelebilmesine rağmen, kırmızı şeridi her zaman görülebilir.
Shuppet Kagebōzu (カ ゲ ボ ウ ズ) 353 Hayalet Banette (# 354) Kukla Pokémon olarak bilinir .
Banette Jupetta (ジ ュ ペ ッ タ) 354 Hayalet Mega Evrim Banette'nin kurgusal köken öyküsü, eskiden bir çocuk tarafından atılan pelüş bir oyuncak bebek olduğunu ve "nefret duygularının o kadar güçlü olduğunu ve intikam almak için canlandığını" belirtir.
Duskull Yomawaru (ヨ マ ワ ル) 355 Hayalet Dusclops (# 356) Duskull'un tasarımı ve evrimi mumyalar ve Japon hayalet Chōchin-obake'den esinlenmiştir .  Ne kadar kalın olursa olsun, insanları gün doğumuna kadar kovalamak için herhangi bir duvardan geçebilir.
Dusclops Samayōru (サ マ ヨ ー ル) 356 Hayalet Dusknoir (# 477) İçi boş bedenine giren hiçbir şeyin bir daha asla görülmeyeceği söylenir.
Tropius Toropiusu (ト ロ ピ ウ ス) 357 Çimen Uçan Evrim yok Kafasının altında muz taşır.
Chimecho Chirīn (チ リ ー ン) 358 Psişik Evrimin sonu Zile benzeyen gri bir pokemondur.
Absol Abusoru (ア ブ ソ ル) 359 Karanlık Mega Evrim Korkunç felaketlerin ne zaman gelmek üzere olduğunu söyleyebilir çünkü ince tüyleriyle onları hissedebilir.
Wynaut Sōnano (ソ ー ナ ノ) 360 Psişik Wobbuffet (# 202) Deli olup olmadığını anlamak için her zaman gülümseyen yüzüne bakmayın, kuyruğuna bakın. Eğer deliyse, yere çarpacaktır.
Snorunt Yukiwarashi (ユ キ ワ ラ シ) 361 Buz Glalie (# 362)

Froslass (# 478)

Sarı bir şapkası vardır.
Glalie Onigōri (オ ニ ゴ ー リ) 362 Buz Mega Evrim Baykuşa benzeyen bir pokemondur.
Spheal Tamazaraşi (タ マ ザ ラ シ) 363 Buz Su Sealeo (# 364) Yemek yeme zamanı geldiğinde, alkışlama eğilimindedirler. Bu nedenle, yemek saatleri oldukça gürültülüdür.
Sealeo Todogurā (ト ド グ ラ ー) 364 Buz Su Walrein (# 365) Bir şeyleri burnunda zıplatmayı sever. Bazen Spheal'i bile dengeler.
Walrein Todozeruga (ト ド ゼ ル ガ) 365 Buz Su Evrimin sonu Büyük beyaz dişleri vardır.
Clamperl Pāruru (パ ー ル ル) 366 Su Huntail(# 367)

Gorebyss (# 368)

İstiridye benzeri bir yapısı vardır.
Huntail Hantēru (ハ ン テ ー ル) 367 Su Evrimin sonu Avlanırken, balığa benzeyen kuyruğuyla avını içine çeker, sonra onları vahşice parçalar.
Gorebyss Sakurabisu (サ ク ラ ビ ス) 368 Su Evrimin sonu Bazıları için oldukça güzel olsa da, Gorebyss, su çulluğu yılanbalığına dayanmaktadır .
Relicanth Jīransu (ジ ー ラ ン ス) 369 Su Kaya Evrim yok Milyonlarca yıldır var olan eski bir Pokémon olan Relicanths yıllarca değişmemiştir. Relicanth Coelecanth balığına dayanmaktadır.
Luvdisc Rabukasu (ラ ブ カ ス) 370 Su Evrim yok Çeşitli eleştirmenler, Luvdisc'i en "yararsız" ve "tembel tasarlanmış" Pokémon olarak görüyor.  Luvdisc, öpüşen guramilere dayanmaktadır .  İki kişi sahilde flört ederken, Luvdiskler ortaya çıkarsa birbirlerini gerçekten sevdiklerini anlayabilirsiniz.
Bagon Tatsubei (タ ツ ベ イ) 371 Ejderha Shelgon (# 372) Uçabilmekle ilgili pek çok hayali vardır, bu yüzden kendini yüksek uçurumlardan atar.
Shelgon Komorū (コ モ ル ー) 372 Ejderha Salamence (# 373) Shelgon genellikle oldukça hızlı hareket eder. Ancak soğuk yerlerde hareketleri yavaşlar.
Salamence Bōmanda (ボ ー マ ン ダ) 373 Ejderha Uçan Mega Evrim Şimdi bir zamanlar bir Bagon olarak yapmayı hayal ettiği gibi uçabiliyor, ne kadar yükseğe gidebileceğini görmek için çok yükseğe uçuyor.
Beldum Danbaru (ダ ン バ ル) 374 Çelik Psişik Metang (# 375) Damarlarında kan yerine, metal taneleri vardır.
Metang Metangu (メ タ ン グ) 375 Çelik Psişik Metagross (# 376) İki Beldum kaynaştığında, sonuç bir Metang'dır.
Metagross Metagurosu (メ タ グ ロ ス) 376 Çelik Psişik Mega Evrim Metagross, dört Beldum veya iki Metang'ın bir sonucudur.
Regirock Rejirokku (レ ジ ロ ッ ク) 377 Kaya Evrim yok Eğer zarar görürse, bilim adamlarının dünyanın farklı yerlerinden geldiğini öğrendikleri kendini onarmak için kullandığı kayaları takacaktır.
Regice Rejiaisu (レ ジ ア イ ス) 378 buz Evrim yok Regice, dünyadaki en soğuk ve en kalın buzdan yapılmıştır. Magma ve lav, havayı 60 derece soğutma özelliğine sahip olduğu için onu kısmen eritmez bile.
Registeel Rejisuchiru (レ ジ ス チ ル) 379 Çelik Evrim yok Yapıldığı metal, en sert ve çizilmeye karşı en dayanıklı olan ve dünyadaki diğer metaller arasında en yüksek erime noktasına sahip bilinmeyen bir metal türüdür. Aslında çizilmeye karşı o kadar dayanıklıdır ki, ateş, top atışları ve elmaslar bile ona zarar veremez.
Latias Ratiasu (ラ テ ィ ア ス) 380 Ejderha Psişik Mega Evrim Eon ikilisinin bir parçası olan Latias, bir savaş jetinden daha hızlı uçabilir, görünmez hale gelebilir ve insan konuşmasını anlayabilir.
Latios Oranları (ラ テ ィ オ ス) 381 Ejderha Psişik Mega Evrim Eon ikilisinin diğer yarısı Latios ikilisine çok benziyor. Güç söz konusu olduğunda biraz daha iyi.
Kyogre Kaiōga (カ イ オ ー ガ) 382 Su Özel Forma Evrim Efsaneler, denizleri genişlettiğini söylüyor. Rayquaza onları durdurana kadar toprak kontrolü konusunda Groudon ile yıkıcı derecede güçlü bir kavga etti.
Groudon Gurādon (グ ラ ー ド ン) 383 Yer Özel Forma Evrim Araziyi sürekli genişletebilir. Rayquaza onu durdurana kadar arazi hakimiyeti için Kyogre ile yıkıcı oldu.
Rayquaza Rekkūza (レ ッ ク ウ ザ) 384 Ejderha Uçan Mega Evrim Ozon tabakasında yaşarken Mega Evrimini beslemek için meteorlarla beslenir . Bir keresinde güçlü Groudon ve güçlü Kyogre arasındaki büyük savaşı durdurmak için geldi.
Jirachi Jirāchi (ジ ラ ー チ) 385 Çelik Psişik Evrim yok Efsaneler, Jirachi'nin her 1000 yılda bir uyuduğunu ve eğer dileklerinizi alnındaki etiketlere yazarsanız, onları gerçekleştirebileceğini söylüyor.
Deoxys Deokishisu (デ オ キ シ ス) 386 Psişik Evrim yok Deoxys, her biri temel istatistik değerlerine ve görünüme göre farklılık gösteren dört "form" (Normal, Saldırı, Savunma ve Hız) arasında geçiş yapabilir .  Game Boy Advance oyunlarında Deoxys'in formu, oynan oyuna göre değişir; sonraki oyunlar, oyuncuların belirli oyun içi konumlarda bulunan meteorlarla etkileşime girerek her formu özgürce seçmelerine olanak tanır. Deoxys, bir kristale UV ışınları çarptığında doğan bir uzaylıdır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "List of Pokémon (sprites gallery)". pokemondb.net (İngilizce). 6 Eylül 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ekim 2020. 
  2. ^ "Bulbapedia, the community-driven Pokémon encyclopedia". bulbapedia.bulbagarden.net (İngilizce). 28 Şubat 2005 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ekim 2020.