Tartışma:Harezmşahlar Devleti

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: Thecatcherintherye tarafından 4 yıl önce Dillerarası bağlantı başlığına

Harzemşahlar konusu bu kadar az bir yazıyla tanıtılacak bir çalışma değildir bununla ilgili çalışmalar yakında yayınlanacaktır.

Yassı Çemen Savaşı[kaynağı değiştir]

Bu savaş hakkında bu maddede bu kadar fazla yazılması gerekmiyor. Yassı Çemen Savaşı maddesinde yazılmalıdır. Takabeg 08:51, 20 Mart 2008 (UTC)

Selçuklar ile ilişkisi[kaynağı değiştir]

Selçuklar ile ilişikini anlatan kısımda yanlış bilgi verilmektedir. Harezmşahlar, Selçukluların yenildiği zaman ve zayıfladığı zaman bu fırsatları hiç kaçırmazdı. Sencere saldırarak esir alan Oğuzlar idi. österilen kaynağın hangi kaynağa dayandığı incelenmelidir. Şimdilik sadece "yanlış" şablonu yapıştırıyorum. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg 08:56, 20 Mart 2008 (UTC)

Kaynağı gösterdim. Sizin kaynağın ne?--Orijinnal 09:02, 20 Mart 2008 (UTC) sadece tek bir görüşümü belirtmek zorundayız?--Orijinnal 09:08, 20 Mart 2008 (UTC)

Tekrar selam.

Selçuklunun Varisi: Harezmşahlar, Tarih Vakfı Yayınları şeklinde kaynak olamaz.

Bu dergi mi kitap mı? Ne zaman çıkmış? kim yazmış? Benim kaynağım bu madde için interwikilerdir. Eğer interwikilerdeki bilgiler çelişiyorsa ve interwikilerde hatalarına farkedersem kitaplara ve ansiklopedilere başvuruyorum. Benim genel çalışma tarzım bu. Fakat bu madde için sorun çıkmadı. Takabeg 09:14, 20 Mart 2008 (UTC)

Bir de 1230'de Harezmşahlar hemen hemen bitmiştir. Söz konusu savaşa 'dönüm noktası demiştin. Fakat Celaleddin'in dönecek yeri yoktu. Takabeg 09:18, 20 Mart 2008 (UTC)

Ölüm kalım savaşı olduğu için dönüm noktasıdır. Pekçok kaynakta da öyle okudum. tezler dahil. Dönecek yeri olmadığı için Anadoluya geldi. Sizin yazdığınızın kaynağı ne, hiç kendi kaynağınzı göstermeden yanlıştır yapıştırıyorsunuz. İntervikiye atıf yapmışssınız ancak orada doyurucu bir bilgi göremedim. Vikipedide sadece bir görüşte ısrar etmek yoktur sizin de bildiğiniz gibi. Ancak çok tartışma yaratmaya gerek yok. Çok önemli de bi konu değil.--Orijinnal 09:28, 20 Mart 2008 (UTC)

İnternetten benim okuduğum kaynaktaki bilgilere benzer bir makale buldum: [[1]] --Orijinnal 09:39, 20 Mart 2008 (UTC) Eline sağlık. Ancak Selçuklunun Varisi: Harezmşahlar, Tarih Vakfı Yayınları için açıklaman lazım. Bence Tarih Vakfı böyle iddiaları savunan bir kitabı basamaz. Takabeg 09:43, 20 Mart 2008 (UTC)

Önemli konu değil diyorsan bir an önce Harezmşahlar maddesi için önemli olmayan Yassı Çemen Savaş kısmını özetleyelim. İstersen Yassı Çemen Savaşı maddesine aktarabilirsin. Anlaştık mı? Takabeg 09:55, 20 Mart 2008 (UTC)

Kaynak Türk tarih vakfı değil, türk diyanet vakfı yayınlarıymış. düzelttim. aynı ifadelerin yer aldığı siteyi de belirttim. çemen savaşını da aktardım. --Orijinnal 10:37, 20 Mart 2008 (UTC)

Madde İsminin Harezmşah İmparatorluğu olması kanaatindeyim[kaynağı değiştir]

Çünkü tarihi sürece baktığımızda bu imparatorluk yıkılan Büyük Selçuklu İmparatorluğunun yerini almıştır.

Dillerarası bağlantı[kaynağı değiştir]

Zannedersem Enwikideki madde ile aynı madde. Ancak dil bağlantıları çok saçma. Türkçe olan İngilizcede yok, Fransızca olan Arapçada yok vs. vs. Şöyle bir hizmetli sesleniş yapayım da sesimi duyan gelsin @Sakhalinio, @Superyetkin, @Khutuck, @Vikiçizer. @Gökhan-thecatcherintheryemesaj 17.08, 3 Şubat 2020 (UTC)Yanıtla

Osmanlı örneğinde (hanedan, imparatorluk) olduğu gibi, hanedan ve devlet ayrı sayfalarda ele alınmış. --Superyetkinileti 17.20, 3 Şubat 2020 (UTC)Yanıtla
O zaman İngilizcedeki Harezmşahlar hanedanı maddesinin Türkçe maddesi yok, Türkçedeki Harezmşahlar Devleti maddesinin İngilizce maddesi yok mu anlamalıyım? Yine de diğer dillerdeki karışıklıklar bir yerde iplerin koptuğu izlenimini oluşturuyor. Bir dilde olan diğer dilde yok. Dil bağlantılarını incelerseniz ne demek istediğimi anlarsınız. Bence iki madde birleştirilmeli.-thecatcherintheryemesaj 17.26, 3 Şubat 2020 (UTC)Yanıtla
Pardon, varmış :)-thecatcherintheryemesaj 17.27, 3 Şubat 2020 (UTC)Yanıtla