Kullanıcı mesaj:Dr. Coal

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
21.46, 14 Şubat 2024 tarihinde Dr. Coal (mesaj | katkılar) tarafından oluşturulmuş 31566005 numaralı sürüm (→‎Merhabalar: + yanıt)

Son yorum: Dr. Coal tarafından 2 ay önce Merhabalar başlığına

Bir fincan kahve de sizin için!

Gece temizliği'nin yanında iyi gider :) Lionel Cristiano? 03.05, 11 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla
Ne gider ama şimdi! Çok teşekkür ederim Lionel Cristiano, kahve fiyatları artıyorken hatırlattığın iyi oldu. :)
Dr. Coalmesaj 03.20, 11 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla

Hilmi Zafer Şahin

Merhaba, ben bu maddeyi daha sonradan tekrar açtım çünkü önceki maddede ödüller kısmı yoktu ve ödüller kısmını da eklemiştim VP:KD (kişi) sayfasındaki Kişinin, önemli sayılan ödüller kazanmış olması. adlı kriteri karşılıyordu. Hatta İsmet Küntay Tiyatro Ödülleri sayfası bile var Vikipedi'de. Bu ödüller 1975'ten beri veriliyor. Bu amaçla sayfayı açıp güncellemiştim. :( İyi çalışmalar --SarvSarv 18.16, 11 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla

Merhaba Sarv,
Önceki SAS'tan bugüne kayda değerlik bakımından katkı sağlayacak kaynak olup olmadığına baktım fakat olumlu sonuç alamadım. Buna rağmen eğer üzerinde çalışmak istersen kullanıcı alt sayfası olarak getirebilirim?
İyi çalışmalar dilerim.
Dr. Coalmesaj 18.21, 11 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla
@Dr. Coal peki olur, ama her madde sadece kaynak üzerinden değerlendirilmeli mi ki? Çünkü Muhsin Ertuğrul'dan beri bütün Genel Sanat Yönetmenlerinin maddesi varken bir tek Hilmi Zafer Şahin'in maddesi kabul görmüyor, Fatih Dokgöz maddesi tamam silindi ama Hilmi Zafer Şahin maddesi önemli olabilirdi Vikipedi'de erişim sağlanması bilgilerine diye düşünüyorum ama ısrar etmiyorum, saygılar iyi akşamlar. --SarvSarv 18.26, 11 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla
Merhaba Sarv,
Elbette her madde konusunun kayda değerliğini bağımsız ve güvenilir kaynakların varlığı üzerinden değerlendirmemiz gerekiyor, zira bu temel içerik politikalarından doğrulanabilirlikle de yakından ilişkili. (Her birini bildiğin için hiç bağlantı vermedim.) Bir "liste" düşünüldüğünde sadece bir iki girdinin bulunmaması rahatsız edici olabilir, bunu anlıyorum fakat böylesi bir esneklik politika ve yönergelere rağmen bir yerden başlarsa bunun sonu korkarım ki gelmeyecektir.
Diğer yandan dediğim gibi önceki SAS kararından bugüne ortaya ne çıkmış, yeni olan hangi kaynak var ve bunlar kayda değerliğe katkı sağlıyor mu diye baktığımda, ki şimdi bir kez daha baktım, en azından ikinci kez SAS'a sunacak kadar dahi bir farklılık, yenilik görmedim.
Dr. Coalmesaj 19.19, 11 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla

Teşekkür

Teşekkür ederim Tarih (mesaj) 18.49, 11 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla

Rica ederim Tarih, iyi çalışmalar dilerim.
Dr. Coalmesaj 19.20, 11 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla

"Somut olamayan liste"

aslında cidden somut olmayan bir liste Dr. Coal. Yıllarca gelişmeyi bekler.. beklemesin, silinsin :) --kızıl mesaj 00.49, 12 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla

Merhaba Kızıldeniz,
Kapsayıcı liste maddesinin Türkiye ile ilgili satırlarında oldukça ilginç ve okuması keyifli olabilecek konular var. Oluşturan kullanıcı da yeni; belki saat itibariyle, belki Vikipedi'de yolunu ararken yorulmuş, sonra daha dinç biçimde değişiklik yapmaya karar vermiştir. Kendisinin de katkı motivasyonunu kırmadan eğer dilerse çalışabilmesi için alan ve zaman tanıma taraftarıyım. Yoksa elbette silmek kolay. Hem dediğim gibi, geliştirilirse hakikaten kısa açıklamalarla, görsellerle güzel bir liste olur ondan.
İyi çalışmalar dilerim.
Dr. Coalmesaj 00.55, 12 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla
merhaba Dr. Coal, bu olabilir evet. Hs şablonu koyunca bu aklıma geldi benim de, gelişirse güzel olur, ben de belki ilgilenmeye çalışırım, iyi çalışmalar. --kızıl mesaj 01.00, 12 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla
Hiç şaşırmam!
Dr. Coalmesaj 01.07, 12 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla
belki :)
Dr. Coal, İsveç'in İngilizce adı, sınırlı olmuş, çünkü sadece İngilizce değil, kelimenin diğer dillerdeki kökenlerinden de bahsediyor. "İsveç adının kökeni" olabilir mi? --kızıl mesaj 01.12, 12 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla
Öyle olabilmesi için odaklanılan adın "İsveç" olması ve bu adın Türkçeye gelişi ve yerleşmesinin serüvenini anlatmak gerekiyor. İngilizce Vikipedi'de "İsveç'in adı" denildiğinde konu son derece açık ve net ama aynı içeriği Türkçeye tercüme edince bu kez ad ve içeriğin uyumunu sağlamakta aksalıklar yaşanabiliyor.
Şu an maddenin girişi Sweden adına dair bilgiler veriyor, sonraki iki alt başlık da yine aynı sözcüğün kökenine dair tarihsel bir izlek sunuyor. Fin-Ugor ve diğer diller başlıkları ise ayrı bir mesele. "İsveç'in adları" gibi bir adlandırma için de yeterince kapsamlı görünmüyor, zira ağırlık İngilizce ad ve onun etimolojisi üzerine.
Bakalım Kızıldeniz, daha iyi bir fikir çıkar mutlaka bir gün... İyi çalışmalar diliyorum.
Dr. Coalmesaj 01.22, 12 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla
evet, çeviri biraz sıkıntılı olmuş, zor anlaşılan cümleler var ama düzelir. "Sweden" kelimesi.. evet İsveç değil. Tekrar iyi çalışmalar --kızıl mesaj 01.34, 12 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla
Yok, içerik çevirisinin niteliğinden bağımsız olarak söylüyorum Kızıldeniz. Bunu dilin doğasında olan taraflılık gibi düşünebiliriz. "Etymology of the word apple" ve "Elma sözcüğünün etimolojisi" dediğimizde söylediklerimizin birebir çevirisi tamamen aynı ama içerikleri farklı.
Dr. Coalmesaj 01.39, 12 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla
şimdi daha iyi anladım :)
(böylelikle)
Ders bitmiştir, çıkabilirsiniz. --kızıl mesaj 01.44, 12 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla
Dr. Coalmesaj 01.48, 12 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla

Bir fincan kahve de sizin için!

Yeni sayfalarımı ve değişikliklerimi denetlemeye ve onaylamaya vakit ayırdığınız için teşekkürler! Quiklav 00.58, 12 Şubat 2024 (UTC)

Ben de katkılarınız için teşekkür ederim Quiklav, keyifli çalışmalar.
Dr. Coalmesaj 01.00, 12 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla

Bürokratlık Hk.

Merhabalar, burada bir başvıru var ama yetersiz duruyor. Bilgilendirmek istedim. İyi vikiler. İmmortalance (mesaj) 22.31, 12 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla

Merhaba İmmortalance,
Aynı anda dikkatimizi çekmiş, sildim. Bildirim için teşekkürler, iyi çalışmalar.
Dr. Coalmesaj 22.33, 12 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla


Merhabalar

Şuradaki şikayet, şurada Vincent Vega'nın uyarısı ve engellenmesi, sizin şuradaki açıklamanız vb. rağmen kullanıcı halen aynı örüntüye şurada vs aynı gerekçelerle devam ediyor. Engellendiği konuyu delmek için de aynı içeriği farklı şekillerde maddelere ekliyor. Daha önce parantez içlerinde belirtmişim ama gerekli görüldüğü takdirde hakaret ile nezaket ihallelerini de sunabilirim. Durumu zaten biliyorsunuz. En son engellendiğinde şurada bana atasözü üzerinden "hırsız çingene" biçiminde bir haraketi de mevcuttur. Engel ve BL'den çıkarılmasından bir iki gün geçmeden aynı maddeler üzerindeki aynı örüntüsü devam ediyor. Daha önce şikayette bir ibret vesikası biçiminde belirtmiştim, kesin aksiyon alınmadığı takdirde bu maddelerin sürekli biçimde sabote edilmesi devam edecek. Selam ve saygılarıma. Vuzorg (mesaj) 09.43, 13 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla

Merhaba Vuzorg,
Gösterdiğiniz değişikliği yapıldığı zaman son değişiklikler sayfasında takip ettim. Herhangi bir müdahalede bulunmadım zira hem kullanılan kaynaklara erişimim bulunmuyor hem de konuyla pek ilgili değilim. Bu da içeriğe dair yapılması gereken kontrollerde beni zorlayan bir durum. Bu nedenle bir başka devriyenin değişikliği kontrol ederek gereken işlemi kabul veya ret yönünde uygulayacağını ummuştum.
Bu noktada Neribij ile iletişim kurarak bir sonuca ulaşamadığınız da açık. O nedenle değişiklik özetinde veya başka herhangi bir yerde içerikten bağımsız olarak "birbirinize karşı" yazılar yazmanızı, birbirinizin değişikliklerini "vandal" ve sair biçimde nitelemenizi de sonuca yönelik ya da yapıcı bulmuyorum. İkiniz de Vikipedi:Anlaşmazlıkların giderilmesi, Vikipedi:Fikir birliği sayfalarına hakim olacak kadar deneyimlisiniz. Dolayısıyla anlaşmazlığınız bir veya Zazalar ve Zazaca gibi birbiriyle çok yakından ilişkili maddeler üzerindeyse anlaşmazlığın en yoğun olduğu maddenin tartışma sayfasında, çok sayıda maddeyle ilgiliyse de Köy çeşmesi (ilginize) sayfasında tamamen ve sadece içerik üzerinden bir uzlaşı aramanızı öneriyorum: Vikipedi:Üçüncü görüş. Uzlaşıdan kastım, siz iki kullanıcının uzlaşması değil ne yazık ki, bunun olması pek muhtemel görünmüyor fakat konuya ilgi duyan başka kullanıcılar tartışmaya bir derinlik katacak ve nihayetinde ansiklopedi için neyin uygun olduğuna dair bir karar ortaya koyacaklardır diye umuyorum. Tüm bu süreçte ise ikiniz arasındaki uzlaşmazlıktan doğan değişiklik ve geri almalardan kaçınmak adına maddelerde herhangi bir değişiklik yapmamanızı, yine ikiniz ve varsa bu uzlaşmazlığın başka tarafları açısından maddeleri kararlı sürümlerinde tutmanızı rica ediyorum. (Uzlaşmazlık tek maddede olsa dahi başlatılan tartışma için köy çeşmesinde bir duyuru yapılarak katılımın artırılması beklenebilir.)
Bağlantısını paylaştığınız ihlali Vincent Vega görüp çıkarmış, dolayısıyla, konuyla kendisinin ilgilendiği süreçlerde gerekli gördüğü işlemleri, bilgilendirmeleri yaptığını tahmin ediyorum. Eğer şikayeti kapamam sonrasında bir ihlal varsa bunları elbet değerlendirelim fakat geride kalmış ve bir başka hizmetlinin ilgilendiği konular üzerine geri dönmeyi de doğrusunu isterseniz pek yararlı bulmadığımı belirtmeliyim.
Eğer bu mesajınıza esas teşkil eden değişiklikler üzerine fikir belirtmem gerekirse;
  • Zazalar maddesindeki bu geri almanızın nedenini anlamadım. Kaynakta yer alan bilgiye ("... bölgesel olarak Dımılî, Kırd ve Kırmanç şeklinde ...") yer verilmiş, yalnızca iki harfte (i, î; c, ç) farklılıklar görülüyor.
  • Zazaca maddesindeki bu geri almanız ise birden fazla konuda anlaşmazlık içeriyor ve benim erişebildiğim kaynakları aşıyor, anladığım kadarıyla. Ne var ki madde adı "Zazaca" iken maddedeki "Zazaca" sözcüklerinin "Zaza dili" olarak geri alınması dikkatimi çekti.
Dolayısıyla şu an yapılmasını gerekli gördüklerim;
  • İlk örnekteki geri almanızı, her ne kadar CGT uygulayarak önceki (kararlı) sürüme döndürmüşseniz de eğer benim görmediğim bir neden veya sizin ekleyeceğiniz bir argüman yoksa geri almak,
  • İkinci örnekte ise 7 Şubat 2024 tarihli kararlı sürüm üzerinden sadece içerikle ilgili argümanlara yer verilerek üçüncü görüş beklentisiyle tartışma başlatmak (Dediğim gibi, bunu maddenin tartışma sayfasında yapıp köy çeşmesinde de bir duyuruya yer verebilirsiniz.),
şeklinde. Bununla beraber son olarak gerek değişiklik özetleri gerekse diğer sayfalara yazılanlar için ikinizin de çok iyi bildiğini düşündüğümden hiç bağlantı dahi vermeyeceğim tartışma ve davranış kurallarını hatırlatmak isterim. İyi çalışmalar dileriim.
Dr. Coalmesaj 15.55, 13 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla
Tekrar selamlar Dr. Coal,
Aslında bu konu bu kadar dallanıp budaklanmasa ve zorlayıcı olmasa çok daha güzel olurdu. Odaklar yeni oluşturulacak maddelere ya da düzenlenecek maddelere verilebilirdi.
  • Şu geri alımım doğrudan kullanıcının engellenme nedeniydi. Yani uyarılarak engellendiği örüntü çok küçük değişikliklerle engel kalktıktan sonra aynen gerçekleştirildiği için geri aldım. Zaten sayfa geçmişinde de görülür, bu yöndeki örüntüsünü geri alan devriyeler de olmuştu. Bir de şikayette de bu noktada (bu madde özelinde de) benim dışımda da kimlerle değişiklik savaşına girildiğini sunmuştum.
  • Şuna ilişkinse, Zazaca, dili vs. şu ben maddeyi toptan düzenlemeye (imla, gramer, içerik hataları, kaynaklar vs) başlamadan önceki kullanıcının (engelinden önceki) geri alımıyla oluşturduğu hali. Bir ileri iki geri bu sorunla karşılaşıldığı için engellendikten sonra sabote edilmeden maddeyi geliştirme üzerine odaklanabildim. Şu maddenin güncel hali, ufak bir göz atışla dahi ansiklopediklik açıdan fark görülebilir. Bir süredir parça parça madde içeriğini imla, gramer, şablon, kaynak vb. yönlerden TBA, GÜVEN, BK, YERSİZ vb. dikkate alarak Vikipedi standartlarına uygun hale getirmeye çalışıyorum. Bu noktada esasında değişikliği geri alan o kullanıcı, yani son sürümde Zaza dili olan içerik kaldırılıp Zazaca haline getiriliyor. Yine de diğer bunca kronik sorunun yanında ben bu noktada bunu çok büyük bir sorun olarak görmüyorum. Zazaca, Zaza dili vs. aynı kapıya çıkıyor.
Üçüncü görüş fikir olarak elbette çok güzel ancak halihazırda bu konu üzerine yıllardır görüş sunulageliyor. Şikayetimdeki veri olarak sunduğum, kendisine içerikler noktasında görüş bildiren ve bu örüntüdeki işlemlerini (Zaza içerikleri Kürt olarak değiştirme ya da bu maddelere eklemleme) geri alan kullanıcılar ile tartışma sayfası arşivinde konu üzerine aynı nokta etrafında yorum sunan kullanıcıların her biri birer üçüncü bir görüştür, öyle değil mi? İçlerinde kayıt olmayan, kayıtlı, beyaz liste, devriye, hizmetli her fraksiyondan birçok kullanıcı var, ortak görüşleri kullanıcının içeriklere aynı gerekçelerle aynı içerikleri yığması. Bu noktada tekrara düşmemek adına her birini tekrar burada ismen ya da link göstererek anmıyorum. Üçüncü görüş teorik olarak güzel, yapılması gerekir ama pratikte bu madde özelinde görüldüğü gibi işlemiyor (maddelerin tartışma sayfası özellikle bu konuda oldukça zengin). Her iki madde de maalesef sürekli sabote ediliyor, çok sorunlu; böyle olmasaydı çok daha güzel olurdu. Diğer yandan daha önce şahsım da başka bir Vikipedi sürümünde hizmetlilik görevinde bulundum, konuya kişisel olarak ilginizin olmamasını anlıyorum ve saygıyla karşılıyorum ancak efektif bir aksiyon alınmadığında da sorun çözülemiyor. Dil maddesinde bilimsel görüşler bir yana hiçbir Vikipedide dahi kabul görmeyen (Kürtçe Vikipedi dışında) içerikler ısrarla yığılıyor maddelere. Yine de bu noktada iş birliğine açık olduğumu ifade ediyorum. İyi çalışmalar. Vuzorg (mesaj) 17.12, 13 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla
Tekrar merhabalar Vuzorg,
İlk geri alma örneği görece kolay olduğundan onun içeriğine dair konuyu ilerletebiliriz sanıyorum. Şöyle ki, değişiklik savaşından veya daha önce geri alınan değişikliklerin bir parçası olmasından ayrı tuttuğumuzda; "Bölgelere göre kendilerini Kırd, Kırmanc veya Dımıli olarak da adlandırırlar." bilgisi kaynakta doğrudan yer alan bir bilgi. Sadece bu eklemeyi ele aldığımızda, ortada herhangi bir içerik politikası ihlali görünmüyor. Dolayısıyla bu geri almanın geri alınması gerektiğinde ısrarımı sürdürüyorum.
Diğer konu, evet, sizin de ifade ettiğiniz üzere dallanıp budaklanmış bir durumda denilebilir. Ne var ki yine sizin de belirttiğiniz gibi uzun zamana yayılı biçimde tartışmalara konu olmuş değişiklikleri benim tek başıma tabiri caizse doğramam, gönlümce, dilediğimde değiştirip düzenlemem de olmaz...
Tartışmalardan bir sonuç alınamaması vurgunuz üzerine içeriğin bu noktada nasıl tutulabileceği veya geliştirilebileceği konusunda görüşlerini almak üzere; gerek konu ve içerik gerekse izlenebilecek prosedür bakımından katkı sağlayabileceklerini düşündüğüm Kibele, 𐰇𐱅𐰚𐰤, Anerka, Doǵu ve Superyetkin'e seslenerek görüş ve yardımlarını talep ediyorum.
İyi çalışmalar dilerim.
Dr. Coalmesaj 17.35, 13 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla
İlk geri alma noktasında, -kullanıcının aksiyonundan bağımsız olarak- içerik olarak hemfikirim. Yukarıda bahsetmiştim, Zazaca maddesini bir süredir parça parça imla, gramer, şablon, kaynak vb. yönlerden Vikipedi standartlarına uygun hale getirmeye çalışıyorum. Bu işlemi bitirdikten sonra Zazalar maddesine odaklanıp aynı şekilde düzenlemeleri zaten yapacaktım. Bu nokta da madde içeriğinde yer verilecek kısımlardan biriydi. Ancak durumdan ötürü akamete uğradı. Bilginiz olması için, tekrar tekrar müdahale edilmezse düzenlemelere başladığımda üzerine durulacak hususlardan birisi budur. Kişisel olarak, Vincent Vega'nın da kullanıcıya uyguladığı engel sürecinde belirttiği gibi ben de durumu değerlendirip yorum sunacak kullanıcıların konuyu ve kullanıcı örüntülerini yalnızca burada sunduğumuz iki değişiklik bağlamında değil uzun süreli olarak ele alıp değerlendirmelerini özel olarak rica ediyorum, alakanız için teşekkürler, kolaylıklar dilerim. Vuzorg (mesaj) 18.09, 13 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla
Ben teşekkür ederim Vuzorg.
İlgili değişiklik içeriğinde mutabık kaldığımızdan ötürü özetten size seslenerek geri almanızı geri aldım. Bu noktada sizden de ricam; değişikliği kimin yaptığına değil, değişikliğin ne olduğuna ve değiştirilen içeriğe odaklanmanız olacaktır. Aksi inanın hepimiz için yorucu ve vakit kaybettirici olur. İyi çalışmalar dilerim.
Dr. Coalmesaj 18.14, 13 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla
Ben de teşekkür ederim, çok sağ olun. Esasında ben bunun üzerine ek bir yorum yapmayacaktım. Benden ricanız noktasında, politikalara ve zihin okuma, anlam aramaya-çıkarmaya çalışma gibi bilişsel çarpıtmalara hakimim ama bunların yanı sıra deneyimlerim, maalesef, bir yandan da kullanıcının değişiklik motivasyonlarına da hakim olmamı sağladı. O kaynaktaki bilgiyi ne şekilde eklediğini de gördüm. Konuya hakim olanlar demek istediğimi anlayacaktır. Genel düzenlemeye başladığımda herkese açık biçimde uygun şekilde düzenleme yaparım. Tekrar teşekkürler, sevgilerimle. Vuzorg (mesaj) 18.26, 13 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla
Merhaba, maddede yıllarca yer alan kaynaklı bilgiler bir çırpıda hiçbir gerekçe belirtilmeden çıkarılıyor. Kendileri tartışma sayfasına hangi cümlenin yanlış olduğunu yazabilirler mi? Üçüncü taraf görüşleri ile ilgili ise yıllardır etiketleyip davet ediyorum, ama kimse yanaşmıyor. İlgi azalması var ama asıl hissettiğim şey, katkılarımın doğru ve kaynaklı olduğu bilindiği için kimse yanaşmıyor. Çünkü bu çıkarılan konular zaten yıllarca tartışma sayfalarında konuşuldu ve üzerinde büyük oranda mutabık kalındı. Elbette bu hiç değişmeyceği anlamına gelmez ama aynı tartışmaları her yeni gelene A-B-C'den başlayıp tekrar etmek de vakit kaybı. Yazdığım şeyler, eski sürümdeki kaynaklı bilgileri geri getirmekten ibaret. Hepsi de objektif bilgi veren cümleler, yorum vs yok. Yani "Zazalar bölgeye göre şu isimleri kullanır" kaynaklı cümlesi çıkarılıyorsa "Hayır o isimler yokr" diye gerekçe ve delil ileri sürülmeli. Veya "Zazcayı Kürt dilleri içinde sınıflandıran dilbilimcler de var, falan falan falan.." kaynaklı cümlesi çıkarılıyorsa, "hayır, bunlar Kürtçe içinde snıflandırmaz" denilmeli ve delillendirilmeli. Zazaca latin alfabesine geçtikten sonra Bedirhan alfabesiyle yazıldı vs cümlesi çıkarılıyorsa "hayır, önce başka alfabeyle yazıldı" diye delil getirilmeli. Sorun bunların doğru olmaması değil, sorun Wikipedia'daki Zazalar-Zazaca maddelerinin tek taraflı görüşlere göre düzenlenmek istenmesi ve bilnçli sansüre ve tahrifata uğratılmasıdır. Bunu cümle cümle ispat ettim yıllarca. Ayrıca bir başka sorun da bölümleri keyfi olarak değiştirip, cümle sıralamasını değiştirip, kesip biçerken, bazı kaynaklar çıkarılıyor, hiç yeni kaynak eklenmiyor, mevcut kaynaklar da alakasız cümlelerin önüne geliyor vs. Buna düzenleme değil, bozma denir. Maddelere ad hominem ile değil, doğrudan kaynak ve delil ile gelsin lütfen, birkaç ehli vicdan da üçüncü taraf olarak müdahil olsun. Selamlar. Neribij (mesaj) 22.37, 13 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla
Şuradaki ve şuradaki verilen özetlerde kullanıcılar neyin doğru neyin yanlış, niçin yanlış yapıldığını belirtti, engel kayıtları de diğer delillerdir. Kronik temel içerik politikalarının ısrarlı ihlali (TBA, GÜVEN, BK, ÖAY), MM, , 3R, YERSİZ, ARGO, BBB, Topluluğun sabrını zorlama/topluluğa karşı sorun çıkarma sorunları vs var. Hepsinini tek tek tekrar ismen anmıyorum (arzu edilirse detaylı taramayla çıkarabilirim, her türden var) ancak yakın tarihteki olanlara ilişkin özet linklerde sunuldu. Yani kimse bana sebep sunmuyor, benim katkılarımın doğru ve kaynaklı olduğu biliniyor, şeklinde bir durum yok. Sadece ben değilim, aynı konular üzerinde birden fazla kullanıcıyla bitmeyen değişiklik savaşı var, bu durum bazen duruluyor, sonra tekrar başlıyor.
Tüm bu maddelerdeki tartışmalar da tam şurada Neribij'in ilk düzenlemesiyle (o dönemde devriyeler Takabeg, Kmoksy, Pinar ve Buzancar vs. ile sonra başkaları ile) on yıldır farklı farklı kullanıcılarla sürecek değişiklik savaşları ve ihlaller başlıyor.
Şuradaki arşivde Vito Genovese (engelledikten sir süre sonra kendisine) diyor ki ...Türkiye kökenli olduğunu tahmin ettiğim araştırmacıların çalışmalarında sıklıkla "Zazaca Kürtçenin lehçesidir" dediklerini Google Akademik'ten görebiliyorum. Yukarıda değindiğim gibi, Çerkeslerin yaptıkları bilimsel çalışmalarda Çerkes dilleri sınıflandırmasını reddini, Lazların yaptıkları bilimsel çalışmalarda da Kartveli adını reddini görebiliyorum. Bu gibi şeylerin nedenleri saymakla bitmiyor ama sonuç her zaman benzer oluyor. Bu nedenle bağımsız ve güvenilir dilbilimcilerin söylediklerine itibar etmek durumundayız. Sınıflama konusundaki kararı kim nasıl aldı bilmiyorum ama en güvenilir iki veritabanının da net fikir birliğinde olması, Vikipedi projelerinin bile hangi sürümlerinin açılacağı konusunda tek dayanak olan ISO 639-3 sınıflandırması dahi bu doğrultuda iken, şu noktada bizim burada (orada bir yanlış varsa dahi) farklı bir şey söyleyemeyeceğimiz açık. Bu projelerin başında son derece saygın uzmanlar bulunuyor. Her zaman yinelediğim gibi, bizim burada işimiz insanlığın bilgi birikimini derlemek, bilgiyi bizzat üretmek değil.Sınıflama konusundaki kararı kim nasıl aldı bilmiyorum ama en güvenilir iki veritabanının da net fikir birliğinde olması, Vikipedi projelerinin bile hangi sürümlerinin açılacağı konusunda tek dayanak olan ISO 639-3 sınıflandırması dahi bu doğrultuda iken, şu noktada bizim burada (orada bir yanlış varsa dahi) farklı bir şey söyleyemeyeceğimiz açık. Bu projelerin başında son derece saygın uzmanlar bulunuyor. Her zaman yinelediğim gibi, bizim burada işimiz insanlığın bilgi birikimini derlemek, bilgiyi bizzat üretmek değil.
Yukarıdaki açıklamaların benzerlerini kaynaklar konusunda biz de yapmıştık, en son geçen ay ihlaller noktasında Vincent Vega da (ki daha önce hizmetlilik yapmış bir kullanıcı olarak ben kendisini öz verisi ve aldığı aksiyondan dolayı canıgönülden kutluyorum) yapmıştı bakınız, bakınız. Yine kaynaklar konusunda daha önce de ben yorumumu yapmıştım. Kaynak bulmak sorun değil, Zazaca ön Türkçeden ayrılmıştır, Zazalar Türk'tür, Kürtler Fars'tır, Beluçlar şudur, evrim yoktur, kuantum yoktur vs vs internet kaynak dolu. Ne yazık ki akademiklik iddiasında bulunan bilimsel ağırlığı düşük dergiler, üniversite çalışmaları bunlara epeyce yer veriyor. Ancak TBA, GÜVEN, BK, ÖAY ve de ansiklopedik olma taşıyorlar mı? Hayır. Ek olarak Vikipedi açısından esas görüş, bilim bu konda ne diyor odur. Yüz yıldan uzun bir süre önce bu dilin farklılıkları ve yeri belirlenmiş, her iki uluslararası otorite başlı başına bir dil olarak kabul ediyor iken bunların yok sayılıp kerameti kendinden menkul kaynakların derlenip eklenip içeriğin çarpıtılması ansiklopediye doğrudan gölge düşürüyor.
Bakınız ve bu on yıl önce aynı konular [Kırt-Kürd, Türk egemen sistem, asimilasyon, soysuz, Kemalist vs] dahası var, geçen yıl aynı gerekçeler (resmi ideoloj, Kemalist ideoloji, Türkçü, Kırt-Kürt ben haklıyım vs), geçen hafta yine aynı gerekçeler şurada (Türklük sözleşmesi, Kırt-Kürd, ben haklıyım). Bu paragrafın tümü doğrudan kronik Topluluğun sabrını zorl., kişiselleştirme (bana hırsız çingene) vs ihlalleri. Vikipedi'de hepimizin amacı anksiklopedik içerik üretmek; kullanıcıları yaftalamak, nefret dili kullanmak ya da ideoloji üretmek değil. Salt bu paragraftaki görüşler bile patolojik bir kullanımın delilleridir.
Yani içeriğe ilişkin ihlaller sorun, temel politika ihlalleri sorun, yaftalama, dokundurma, göndermede bulunma, argo diğer sorunlar, bunun hiç değişmeden hep aynı konular üzerinde sürüp gitmesi başka sorun.
Değişiklik motivasyonuna ilişkin ipucu vermesi açısından, dün Dr. Coal ile mutabık kaldığımız konudan sonra kendisinin benim işlemimi geri alımından hemen sonra bakınız diğer konulara da sıçrayarak aynı ihlaller, aynı gerekçelerle aynı maddeler üzerinde bakınız aynı madde anında yine başladı. Kabaca bu kullanıcıya yönelik kesin aksiyon alınmadığı sürece bu daha önce olduğu gibi böyle sürüp gidecek. Bu noktada takdiri Dr. Coal ve diğer değerlendiricilere bırakıyorum. Sevgilerimle. Vuzorg (mesaj) 06.56, 14 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla
Merhaba Vuzorg,
Önceki mesajımda da belirtmiştim, hem Neribij'den hem de sizden konuyu kararlı sürümler üzerinden tartışmanızı veya tartışılmasını beklemenizi rica ediyorum. Gece kendisinin yaptığı değişiklikleri takip ettim ve açıkçası, tartışma sayfasını adreslediği ve "Orada gerekçelendirilsin, detaylandırılsın." dediği özetlerden memnunum. Bu konuyu şikayet sayfasından veya benim ya da Vincent Vega'nın veya bir başkasının mesaj sayfasından çözemeyeceğimiz aşikar. O nedenle tekrar rica ediyorum; lütfen kararlı sürümler üzerinden diyalog kurarak çözmeye odaklanalım - bu diyalogda yer almak isteyebilirsiniz, istemeyebilirsiniz. Yani sizler karşılıklı tartışmaya girmek istemezseniz de anlarım, zira belirttiğim gibi, şimdiye dek bir faydası olmuş görünmüyor.
Zazalar maddesindeki değişiklik Zafer tarafından geri alınmış, ki kendisi bu içerik anlaşmazlığının tarafı olmayan bir devriye. Değişiklikler bu şekilde sürüm kontrolünden geçerek eğrinin doğrunun ne olduğunu tespit etmede anlaşmazlığın tarafı olmayan devriyelerin görüş ve düşüncelerinin öne çıkması benim zaten en başından beri temel amacım. Bu anlamda, Vuzorg, sizden de kullanıcının değişikliklerini artık daha fazla geri almamanızı ve değişiklikleri incelemeyi içerik anlaşmazlığının tarafı olmayan kişilere bırakmanızı rica ediyorum.
Bununla beraber karşılıklı geri almalar bu şekilde sürecek ve her bir değişiklikte benim mesaj sayfama paragraflar yazılacaksa, bunun da herhangi bir olumlu sonuca hizmet edeceğini düşünmüyorum. O noktada, zannediyorum iki kullanıcının da en azından ilgili maddeler üzerinde değişiklik yapmalarını teknik imkanlarla engellemek gerekecek. Lütfen, herhangi bir şekilde herhangi bir uzlaşı ortaya konuluncaya dek karşılıklı geri almalarınızı veya anlaşmazlığa konu olan içerikleri eklemeyi sürdürmeyiniz. Her iki taraftan da "ama"sız, "fakat"sız, "peki ya"sız son kez ricamdır.
İyi çalışmalar dilerim.
Dr. Coalmesaj 15.40, 14 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla
Selam Dr. Coal,
Son değişikliklerden bağımsız olarak yukarıda delilleriyle gösterdiğim tüm bu örüntüye ilişkin düşünceniz nedir peki? Vuzorg (mesaj) 15.51, 14 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla
Dünkü yanıtımdan kopyalayıp yapıştırıyorum Vuzorg: "Bağlantısını paylaştığınız ihlali Vincent Vega görüp çıkarmış, dolayısıyla, konuyla kendisinin ilgilendiği süreçlerde gerekli gördüğü işlemleri, bilgilendirmeleri yaptığını tahmin ediyorum. Eğer şikayeti kapamam sonrasında bir ihlal varsa bunları elbet değerlendirelim fakat geride kalmış ve bir başka hizmetlinin ilgilendiği konular üzerine geri dönmeyi de doğrusunu isterseniz pek yararlı bulmadığımı belirtmeliyim."
Dr. Coalmesaj 15.56, 14 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla
Dr. Coal, bahsettiğim o ihlal değildi. Vincent Vega'nın kaldırdığı ihlal, asla hoş görülemeyeceğini düşünsem de, örüntü içinde yer alan yalnızca küçücük bir örnek. Hem Vincent Vega'nın uyarısı hem de BL'den çıkarılma açıklaması sonrasında aynı örüntüyü devam ettiyor. Sorun buydu. Sanırım Vincent Vega ve konuya yönelik daha önce aksiyon alan hizmetliler takip ettikleri ve bilgi sahibi oldukları için konuya daha fazla hakim. Bu bakımdan konuyu bu sayfa üzerinden ilerletmemenin şu noktada, sayfayı işgal etmemek adına da, sağlıklı olmayacağını düşünüyorum. Ben elbette bir süredir maddeleri elimden geldiğince toparlıyorum (geri almalar değil). Aklınıza takılan ya da soru işareti uyandıran herhangi bir noktada eylemimin sebebini serbestçe sorabilirsiniz. Yine de sağ olun, vakit ayırdınız. İyi çalışmalar dilerim. Vuzorg (mesaj) 16.07, 14 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla
Tekrar merhaba Vuzorg,
Evet, Vincent Vega'nın nezaket ihlalini çıkarması sadece bir örnek fakat konuya genel olarak yaklaşımım aynı. Kendisinin yaptığı bir uyarı ve uyguladığı bir engel var, bunun üzerine ben de şikayeti değerlendirmemin ardından kullanıcı katkılarının sürüm kontrolünden geçmesi için bir işlem yaptım. Bu nokta itibariyle şikayetin kapanmasından önceki kullanıcı davranışlarını tekrar inceleyip değerlendirmekte veya üzerine yorum yapmakta bir fayda görmüyorum. O süreçte sunulan davranış ve değişiklikler hem şikayet arşivinde hem şimdi burada hem de ilgili kullanıcıların hafızalarında yer etti. Eğer gerekirse "geçmişte de şöyle bir durum vardı" diye açıp bakarız ancak şu an o noktaya dönmenin gerçekten bir yararını göremiyorum.
İyi çalışmalar dilerim.
Dr. Coalmesaj 16.16, 14 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla
Hiçbir yerde şu yanlış, şu doğru belirtilmedi. Yapılan şey mealen şu: "doğru da olsa bazı bilgilerin maddede olmasını istemiyoruz" tavrıdır. Amaç ansiklopedik bilgi vermek değil mi? Farklı sınıflandıran dilbilimciler halen yok mu? Üzerinde tartışmalar olsa da İranolog E.Anonby tarafından hazırlanan buradaki sınıflandırma projesinde/listesinde "Kurdic" diller içinde sınıflandırılmıyor mu? Bana argümanla gelin, yok bu-şu bunu demiş bir delil değildir. Bir hüküm vermiyoruz maddede, bilgi veriyoruz. Madde oyun alanına çevriliyor, enteresan değişklikler yapılıyor, "Zazaca" maddesinin adının ne zaman Zaza Dili diye değiştirileceğini bekliyoruz. :) Kararlı sürüm, bu kullanıcının sürümü değil, üzerinde daha önce ittifak edilmiş sürümdür. Hiçkimse o kısımların kaldırılmasını onaylamadı. Daha önce bu kullanıcı, güncel kaynakları çıkardı, sonra başka birisi de gelip güncel kaynak yok çıkaralım dedi, tekrar ekleyince, madem var kalsın denildi. Enerjimizi boşa harcatmayalım, bir şey varsa ve kayda değer ise maddede yer alır, bu kadar basit. Hangi cümle yanlış ve kaynağı yoksa tartışma sayfasına yazılsın. Kaynaklı ve objektif bilgi veren bilgilerin çıkarıldığını ve çıkaranın değil de ekleyenin suçlandığını ilk defa bu maddede görüyorum. Israrla söylüyorum, demogoji değil, net kesin bir ifadeyle şu bilgi yanlış vs denilsin, bir daha elimi sürmeyeceğim. Neribij (mesaj) 17.30, 14 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla
Öyle zannediyorum ki bunca sunulan kayıtlar, bunca uyarılar, yıllardır tartışma sayfalarında, değişiklik özetlerinde, engel kayıtlarında delilleriyle gösterilen bunca şey bizim hayal ürünü yarattığımız şeyler. Hiçbir yerde bir şey belirtilmedi dendiği için bunu belirtiyorum. Bir de bana argümanla gelin, demagoji, suçlama, hile yapıyor, oyun çevriliyor, hırsız, çingene vs vs vs. tarzı üslubu da ben artık bundan sonra en şiddetli şekilde kınıyorum ve protesto ediyorum. Keşke N'ye daha çok dikkat edilse.
Eklenen kaynaklar ve yazarlarının TBA, GÜVEN, BK'ya aykırılığını ve KÜRSÜ, GGB ile YERSİZ'i de şerh olarak düşüyorum. Olasılıkla ithamlar devam edecek bu noktada bu sayfada bu konunun daha da uzamaması için sayfa sahibinin açtığım alt başlık özelinde önleyici bir aksiyonu almasının uygunluğunu değerlendirmesini de ifade ediyorum. Kabaca dokundurmalara maruz almak istemiyorum, öyle görünüyor ki bu alt başlık böylece uzayıp gidecek uygun görürseniz silebilirsiniz. Vuzorg (mesaj) 21.26, 14 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla
Bir de son aksiyon içi Dr. Coal, adlandırmaların hepsi adlandırmaların yer aldığı köken bilim başlığında, yani mutabık kaldığımız konudaki içeriği çekip atmadım. Diğer adlandırmaların zaten bulunduğu tümünün birlikte ele alındığı esas başlığa taşıdım.Şurada, görülebilir bu başlıkta da genel olarak bakılırsa görülür. Eklediği kaynaktaki İslam Anskiklopedisi dışında Malmisanij ile Zilan olan direkt GÜVEN, VP:BK değil ve ÖAY, alınan kısım adlandırma veriyor kabul edilebilir belki ancak bu, kaynak sahiplerinin bu özelliğini değiştirmiyor. Bir de ana başlığa taşıdığımda zaten birçok kaynak da eklemiştim. İyi çalışmalar. Vuzorg (mesaj) 21.41, 14 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────── Neribij, Vuzorg, ikinize de tekrar merhaba.

Görüyorum ki önceki yazdıklarım pek etkili olmamış. Değişiklik özetlerinden veya benim ya da Vincent Vega'nın mesaj sayfalarından birbirinize karşı yazdıklarınızın bir etkisi olmadığını gördük ve görüyoruz. Belli ki uzlaşmanız mümkün değil ve birbirinizin nereye ne yazdığını da takip etmeden duramıyorsunuz. Bununla beraber kendi zamanınızla ne yapacağınız tamamen size kalsa da başkalarının zamanını tekrar tekrar aynı meselelerle almaya devam ediyorsunuz. Şans o ki, içerik üzerine karar verebilecek tek kişiler de siz değilsiniz; o yüzden artık lütfen durun, ilgili başkaları inceleyip karar versin.

Yukarıda görüş ve yardımlarını beklediğim kullanıcılardan da herhangi bir yanıt gelmediğine göre iş başa düştü. An itibariyle;

  • birbirinizin içerikleri üzerinde değişiklik ve düzenleme yapmanızı,
  • birbirinizin değişikliklerini tamamen veya kısmen geri almanızı,
  • birbirinizin değişiklikleri hakkında yorum ve değerlendirmelerde bulunmanızı,
  • birbiriniz hakkında konuşmanızı,
  • birbirinize mesaj göndermenizi,
  • birbirinize teşekkür etmenizi,

ve sair biçimlerde birbirinizi ya da birinizin yaptığı değişikliği hedefleyen herhangi bir işlemde bulunmayı veya yorum yapmayı 6 ay süreyle yasaklarken Zazalar ve Zazaca maddelerinde değişiklik yapmanızı da süresiz olarak (belirsiz süreyle; bu içerik anlaşmazlığı bir şekilde çözülünceye dek) engelliyorum.

Yukarıda yeterince kapsamlı biçimde sunduğuma inandığım etkileşim yasağının ihlali hâlinde, ihlal edenin süresiz engelleneceğini de ihtaren bildiriyorum.

Burada 561.000'in üzerinde madde ve 1.563.288 kayıtlı kullanıcı var. Dolayısıyla 2 madde ve 2 kullanıcı için ayrılabilecek sürenin hakikaten sonuna geldik.

İyi çalışmalar.

Dr. Coalmesaj 21.46, 14 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla

Aktivasyon

Merhaba Dr. Coal. Uluslararası "RSG Goup" makalesini bir arkadaşımla birlikte Türkçe Vikipedi'ye çevirdim. Daha sonra “snaj” (#133024) kullanıcı adımı engellediler. Kullanıcı adımı tekrar aktif hale getirmem mümkün mü? (Sizinle iletişime geçmek benim için zor olduğundan, e-posta yoluyla da iletişim kurmanızı öneririm.) snaj

Hallo Snaj,
Durch diese Nachricht (Veränderung), die Ihnen im Rahmen Ihrer Veränderungen über die RSG Group und ihre Tochtergesellschaften gesendet wurde, wurden Sie am 4. Februar über die lokale Leitlinie für Interessenkonflikt informiert. Dort unten, unter dem entsprechenden Titel wird es wie folgt angegeben: "Tek amaçlı görünen, sadece bir konu hakkında düzenleme yapmak için oluşturulan hesaplar bu yönerge hakkında bilgilendirilir. Uyarıdan sonra aynı düzenleme şekli devam ederse, hesap engellenebilir." — „Konten, die scheinbar einem einzigen Zweck dienen und nur zur Bearbeitung eines Themas erstellt wurden, werden über diese Leitlinie informiert. Wenn das gleiche Bearbeitungsmuster nach der Warnung fortgesetzt wird, wird das Konto möglicherweise gesperrt.“
Nach der oben gezeigter Nachricht haben Sie sich nicht bei jemandem gemeldet oder keine Interesse für Kommunikation gezeigt, sind aber fortgefahren. Ihre Interesse über das Thema „RSG Group und die Tochtergesellschaften“ ist auch von Ihren globalen Beiträgen erkennbar. Daraufhin wurde Ihr Konto auf dem türkischsprachigen Wikipedia unbegrenzt gesperrt.
Mit besten Grüßen,
Dr. Coalmesaj 16.28, 13 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla

Merhaba Dr. Coal,

vielen Dank für Deine Antwort. Da habe ich wohl während meiner Arbeit zu spät reagiert und nicht erkannt, daß Deine erste automdische Email bereits die letzte Warnung war. Im Allgmeinen bin ich immer sehr kommunikativ. Auf eine persöniche Email von Dir hätte ich sicherlich direkt geantwortet. Du irrst allerdings, daß ich unter dem Nutzer nur ein Thema bearbeite. Das mag von der türkischen Seite vielleicht so aussehen, weil ich da noch nicht viel gemacht habe und auf sprachliche Unterstützung von Studenten angewiesen bin (Teil der Lehre: Wikipedia). So findest Du in der deutschen Wikipedia den riesigen Artikel 9._Sinfonie_(Bruckner) auch in Englisch, leider dort vollkommen inhaltlich von Unwissenden zerstückelt oder Merlin_(Goldmark), Till Eulenspiegel (1936), Gestörte_Gamma-Gamma-Winkelkorrelation (auch in Englisch), Langmuir-Fackel, um nur ein paar zu nennen. Wenn ich es zeitlich schaffe, mag ich lieber große Themengebietete anstatt stückehalf zu schreiben. Ich habe den verstorbenen Rainer Schaller mal zufällig vor Jahren kennengernt und fand das einen Anlaß, mich mal über die grausigen Wiki-Seiten herzumachen und die Firma, die die riesige US-Kette übernommen hat, mal zu beleuchten, weil das sicherlich von allgmeinen Interesse ist, da die Firma ja wohl eher unerkannt im verborgenen agiert. Das zu recherchieren und in sinnvolle Themenbereiche aufzuteilen, war schon allein wegen der Refrenzen viel Arbeit. Die kongruente Internationalisierung war ein Bereich, den ich auch mal erfahren wollte, auch um zu erleben, wie die verschiedenen Sprachgruppen thematisch und inhaltich ihn ihrem Sprachraum miteinander umgehen. Aus diesem Grunde findest Du jetzt viele Einträge von mir zu diesem erarbeiteten Themenbereich, den ich aber dabei bin in vielleicht 2 Monaten abzuschließen und entgültig abzuhaken. Ich mag einfach abgeschlossene Arbeiten. Du wirst auch im Zeitverlauf sehen, ich komme immer nur Periodenweise dazu, mich der Wikipedia zu widmen. Ich halte übrigens Sperren in einem offenen System für wenig sinnvoll, da sie dazu verleiten, daß Menschen dann viele Konten anlegen oder anonym reinschreiben, was dem Dialog hinderlich ist und den Verwaltungsaufwand für die Admins unnötig erhöht. Ich möchte Dich daher nochmals freundlich bitten, meine Sperre zurückzunehmen. Ich bin auch für ein Telefongespräch bereit (Whatsapp/Telegram/Signal), falls Du mir per Email Deine Nummer schickst. Herzliche Grüße, snaj.

Hallo?

Selamlar Dr. Coal, tam şu tartışmayı oluşturduktan sonra son değişikliklere bakarken kullanıcıya Almanca cevap verdiğini gördüm. İlgili tartışma için Almanca kaynaklar üzerinde araştırma yaptım fakat Almancam yetersiz. Bu nedenle çeviri aracı ile kaynaklara kısaca göz gezdirdim. Hazır seni de aktif görmüşken Almanca kaynak taraması ve görüş rica etmeye geldim. Belki benim gözümden kaçmış bir şeyler vardır. Engin Almanca bilginden faydalandır topluluğumuzu lütfen :) iyi çalışmalar. Wooze 16.47, 13 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla

Merhaba Wooze,
Uygun bir vakitte tabii ki katılırım. Böyle bir şımartma sonrası aksi düşünülebilir mi?..
Dr. Coalmesaj 16.56, 13 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla

Beyaz liste hakkında

Benim beyaz liste başvurum ne zaman sonuçlanır? Inquisitive04 (mesaj) 17.40, 13 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla

Merhaba Inquisitive04,
Ben veya başka herhangi bir hizmetli, katkılarınızı inceleyip buna ilişkin bir karar verdiğinde başvurunuz sonuçlanacaktır. Siz de bu süreçte yapıcı katkılarınızı sürdürürseniz, başvurunuzun olumlu sonuçlanması olasılığı artacaktır. İyi çalışmalar dilerim.
Dr. Coalmesaj 17.44, 13 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla
Neden Benim Sayfamı Kaldırdınız? Boşuna Mı Uğraştım?? Srunyas (mesaj) 19.06, 13 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla
Merhaba Srunyas,
Oluşturduğunuz içerik daha kapsamlı biçimde burada bulunuyor. Ek olarak Vikipedi'deki hiçbir sayfa mülkiyet altında değildir. "Kaydet" tuşuna bastıktan sonra "değişiklikler" size ait olsa da "sayfalar" kimseye ait değil ve aynı zamanda herkese aittir. İyi çalışmalar dilerim.
Dr. Coalmesaj 19.13, 13 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla

Mesaj sayfası

Dr. Coal merhaba. Mesaj sayfamı siler misiniz? Sadece mesaj sayfamı, arşivleri değil. Geçmiş revizyonların görünmesini istemiyorum (psikolojik açıdan), ve zaten çoğu mesajı arşivliyorum, kaldı ki gerekli durumlarda yetkililer silinmiş revizyonlara ulaşabilir, biliyorsunuz, başkalarının ve benim görmeme gerek yok. --kızıl mesaj 18.02, 13 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla

Merhaba Kızıldeniz,
Bu mümkün değil.
Dr. Coalmesaj 18.09, 13 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla
mümkün olmadığını bile bile soruyorum, belki bir ihtimal diye, (ama cidden, olmaz mı..) tamam ısrar etmiyorum :) --kızıl mesaj 18.16, 13 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla
bu arada Dr. Coal, mesaj sayfam hâlâ korumada, değil mi? şablon göremedim de (: --kızıl mesaj 21.26, 13 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla
Merhaba Kızıldeniz,
Kullanıcı ve mesaj sayfalarının genelde sağ üstünde konumlandırılan kişisel işaret ve kısayollarla karışmaması için şablon koymamıştım diye hatırlıyorum. Ne var ki sayfada değişiklik yapmak isteyen herkes uyarıyla karşılaşacaktır. Koruma durumunu günlükten görebilirsiniz. İyi çalışmalar dilerim.
Dr. Coalmesaj 21.29, 13 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi dizi karakderleri listesi

Türkye Telvizyon kanalı olan Trt1 de yayınlanan Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi dizi karakderleri listesi yapılmasını istiyorum 1 bölümden devam eden ve rolu bitmis ve bitirilmis karakderlerin hepsinin büyüklü küçüklü listesini istiyorum Nihat muxtarov (mesaj) 21.13, 13 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla

Merhaba Nihat muxtarov,
Eğer bu tartışmanın ardından konunun kayda değerliğini gösteren kaynaklar ortaya çıktıysa hepsinin büyüklü küçüklü listesini oluşturabilirsiniz.
İyi çalışmalar.
Dr. Coalmesaj 21.26, 13 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla

National Geographic: A new star in Dr. Coal's galaxy...

Proxima Centauri
Proxima Centauri, saatte 61.000 km hızla gitsek 80.000 yıl sonra varacağımız, hem bize çok uzak, hem de Güneş'ten sonra en yakınımızdaki yıldız.

Yıldızlar böylesine uzak olmasına rağmen ışıkları tüm engelleri aşıp bize ulaşıyor.

Tıpkı bazı insanlar gibi...

Her şey için teşekkür ederim Dr. Coal --kızıl mesaj 00.02, 14 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla

Ne zaman ihtiyacınız olursa Kızıldeniz: to serve and protect.
Dr. Coalmesaj 00.05, 14 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla
☺️ --kızıl mesaj 00.12, 14 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla
Başlığı şimdi fark ettim Kızıldeniz, Natgeo'ya "kapak" olmuşum yine. 😅️️
Dr. Coalmesaj 00.58, 14 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla
Serengeti düzlüklerinden 4 ışık yılı uzaklıktaki yıldız kümesine... Natgeo'nun kaçırmayacağı türden :) --kızıl mesaj 01.28, 14 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla
Türkçe Vikipedi'nin düzlüklerinde sıradan bir gece... ✨ Kızıldeniz, ışığa ve sese oldukça duyarlı hızlı silme hisleriyle sayfaları etiketliyor.
Dr. Coalmesaj 01.35, 14 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla
Ve Türkçe Vikipedi'nin düzlüklerinde sabahın 6'sına kadar avlanmaya devam ederse gün içinde olacaklar:
  1. huysuzluk ve sevimsizlik
  2. birkaç fincan fazladan kahve masrafı
  3. ara ara daldığı için elinden kitapların düşmesi
Yine de o iç güdülerine güveniyor. vazgeçmemekte kararlı. --kızıl mesaj 02.10, 14 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla

bal masajı konusunda

sayfayı ingilizce sayfasındançevirerek oluşturmuştum. muhtemelen site sahipleri de aynı kaynağı çevirdiler.-saygılar. Tereqeme (mesaj) 02.07, 14 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla

Bildirim için teşekkürler Tereqeme, maddeyi geri getirdim.
İyi çalışmalar dilerim.
Dr. Coalmesaj 02.23, 14 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla
Teşekkürler. Kolay gelsin. Tereqeme (mesaj) 02.28, 14 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla

Vikipedi ve Vikiproje ad alanları ayrımı

Merhaba. Yakın zamanda değişiklik yapmış bir hizmetli olduğunuz için yazıyorum. Katkı geçmişimden görebileceğiniz Vikipedi ve Vikiproje ad alanlarının ayrımıyla ilgili değişikliklerimi inceleyebilir misiniz? Farklı kullanıcılarla anlaşmazlık olabilecek gibi görünüyor, bu nedenle geri alınıp yanlış bir şekilde kalmasındansa deneyimli bir kullanıcının dikkatinden geçmesi iyi olacaktır. İyi akşamlar. 188.132.136.110 18.27, 14 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla

Buradaki değişiklikte de geri döndürme butonu uygunsuz olarak kullanılmış, dikkatinize. --188.132.136.110 18.32, 14 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla
Değişikliklerimi neden geri aldığınızı anlayamadım. Vikiproje:Vikipedi/İş birliği projesi kapsamında olan bir sayfayı tarihsel olan Vikipedi:İş birliği projesi alt sayfasında kullanıyorsunuz. Keşke hiç uğraşmasaydım :/ --188.132.136.110 18.55, 14 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla
Her dileği saniyesinde gerçekleştiremediğim gibi bir iş yaparken kendi sistemimle yapıyorum. Şimdi neden geri aldığımı anladınız mı? Taşımalar tamamlandı, ilgili değişiklik de geri getirildi. Her şey yolunda.
Dr. Coalmesaj 18.56, 14 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla
Elbette. Ancak bu mesajınızda kullandığınız dil biraz nezaket sınırında gibi görünüyor. Hiçbir mesajımda ya da değişikliğimde böyle bir karşılık gerektiren davranışım olmadı, aksine nezaketle ve dikkatle buraya zaman ayırdım. İş yapma prensipleri farklılık gösterebilir, anlıyorum. Yine de geri döndürme butonunun vandalizm dışında hızlı geri alma amacıyla kullanılabilmesi doğru olsa da en başta yapılan geri döndürmenin yıkıcı bir değişiklik olarak görülerek uygulandığını düşünüyorum. Teşekkürler. --188.132.136.110 19.03, 14 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla
Eğer saniye saniye takip etmek yerine bir durup, sabredip, yapılan işi ve sonucunu görmeyi beklerseniz ne siz zaman kaybedersiniz ne de başkası. İyi çalışmalar.
Dr. Coalmesaj 19.04, 14 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla
Değişiklik özetleri ne yapılmak istendiğinin açıklamak için giriliyor... Şablon kullanımında taşımadan sonra şablonun kaldırılacağı belirtiliyor, önce değil. Zaman kaybetmeyelim, katılıyorum. --188.132.136.110 19.58, 14 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla
Bu değişikliğimi ve özetini gördünüz, konuyla ilgilendiğimi anladınız. Sonrasında taşımayla aynı dakikada, taşımadan 1 dakika önce, taşımadan 2 dakika önce ve taşımadan 3 dakika önce kaldırdım. Sonra her birini sırayla taşıdım. Nihayetinde tespit ettiğiniz uygunsuzluk giderildi mi? Giderildi. Önemli olan bu muydu? (Evet.)
İyi çalışmalar.
Dr. Coalmesaj 20.08, 14 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla
Evet. Emeğinize sağlık. --188.132.136.110 20.30, 14 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla

Dr. Coalmesaj 20.38, 14 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla