İçeriğe atla

Boninit: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Nnurlu (mesaj | katkılar)
"Boninite, magnezyum ve silisyum içeriği yüksek bir ekstrüzif kayaç olarak bilinir ve çoğunlukla dalma-batma zonu erken aşamalarında, genellikle yay-önü ortamlarında oluştuğuna inanılır. Kayaç, adını Japonya'nın güneyindeki Izu-Bonin yayındaki bulunuşundan almıştır." içeriğiyle yeni sayfa oluşturdu
 
Ulam eklendi
 
1. satır: 1. satır:
Boninite, magnezyum ve silisyum içeriği yüksek bir ekstrüzif kayaç olarak bilinir ve çoğunlukla dalma-batma zonu erken aşamalarında, genellikle yay-önü ortamlarında oluştuğuna inanılır. Kayaç, adını Japonya'nın güneyindeki Izu-Bonin yayındaki bulunuşundan almıştır.
'''Boninit''', [[magnezyum]] ve [[silisyum]] içeriği yüksek bir [[ekstrüzif]] [[kayaç]] olarak bilinir. Çoğunlukla dalma-batma zonu erken aşamalarında, genellikle yay-önü ortamlarında oluştuğuna inanılır. Kayaç, adını [[Japonya]]'nın güneyindeki Izu-Bonin yayındaki bulunuşundan almıştır.

{{Kayaç türleri}}
{{Yanardağ bilimi-taslak}}

[[Kategori:Magmatik petroloji]]
[[Kategori:Magmatik kayaçlar (ara bileşim)]]
[[Kategori:Volkanik kayaçlar]]

20.03, 10 Ekim 2023 itibarı ile sayfanın şu anki hâli.

Boninit, magnezyum ve silisyum içeriği yüksek bir ekstrüzif kayaç olarak bilinir. Çoğunlukla dalma-batma zonu erken aşamalarında, genellikle yay-önü ortamlarında oluştuğuna inanılır. Kayaç, adını Japonya'nın güneyindeki Izu-Bonin yayındaki bulunuşundan almıştır.