Kullanıcı mesaj:Sabri76/geçmiş13

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Öncelikle merhaba, bu dosyanın adını yanlışlıkla Westnest.jpg olarak kaydetmişim. 744FSX.jpg olarak değiştirebilir misiniz? İyi çalışmalar.--Westnest ileti 20:23, 2 Haziran 2011 (UTC)

Garip Bir Merak[kaynağı değiştir]

Sabri bey kardeşim, Emin Özdemir ile ilgili yazdıklarımın bir alıntı ve kaynağının da Yapı Kredi Kültür ve Sanat Yayınları sitesindeki biyografi olduğunu zaten belirtmiştim.Çünkü en iyisini orada bulabildim.Sizin belirttiğiniz kaynak ta biraz daha kısa olarak aynı özyaşam öyküsüne tekabül ediyor. İntihal hırsızlıkların en kötüsüdür. Tanrı bundan hepimizi korusun. Büyük ihtimal bu biyografi, yazarın Yayınevlerine kendi kaleminden sunduğu(kendisi hakkında başkasının yazdığı değerlendirmeleri de onayladığı) bir biyografi. İnanın Meydan Larousseau da kendisi hakkında yazılan kelime sayısı ufacık tek sütunda altı satır. Herşeye rağmen yazıma anında cevap verme ve teşekkür etme nezaketiniz çok hoştu. Sayfanızı inceledim. Böyle bir deryada İşbirliği Projesi ve madde açma yarışmasında 3'ncülük ne büyük bir onur. Ansiklopedist olmaktan öte,böyle bir yerde, kayda değerlik denetimi yapma pozisyonunuz,(76 doğum tarihiniz ise)yaşınızı aşan bir başarı.Tebrikler. Sizinle tanışmayı,deneyimlerinizden istifade etmeyi çok isterim. Bu işe nasıl zaman ayırıyor,nasıl araştırıyorsunuz? Daha da zoru; DİL gibi olağanüstü ve her şeyin öz bilgisi olan ansiklopedik alanda yapısallığı,özgünlüğü değerlendirip onaylayacak kültür art planınızı nasıl ve nerelerden aldınız? Kaç dil biliyorsunuz? Uzmanlık alanınızı(sayfanızdaki tartışma konularının ekseriyeti itibarıyla)sadece futboldan ibaret saymak abes olur. Lütfeder özgeçmişinizi serdarozay64@hotmail.com adresime yazarsanız beni çok mutlu edersiniz.Maalesef,merak,bilmek,anlamak,anlamlı yaşamak bir tutku olunca,sizi canınızdan bezdirecek böyle bir yazıda, bulunduğunuz yer itibarıyla nasibiniz oluyor. Saygılar.

Yansiklopedi[kaynağı değiştir]

Aradan aylar geçen geç yanıt için özür dilerim. Gerçek hayata vakit ayırmaya çalışmam nedeni ile Yansiklopedi'ye yeterince özen gösteremiyorum, bunun dahilinde sitenin altyapısında özenli ve önemli katkıları bulunmuş Assyrius'un son 2 yıldır neden Yansiklopedi'ye uğramadığı konusunda da hiçbir bilgim yok. Bu durumu İngilizce Uncyclopedia'da ilgili adminlere de danışsam da erişim sorunları hakkında henüz yanıt alamadım.

Halim Baykuş konusuna da gelince, "bilinmeyen şahsiyet" etiketini aslında Vikipedi'nin kaydadeğerlik politikasına hicven kullanırım. Bu yüzden Halim Baykuş'u silmeye gerek görmedim. Başka bir konu varsa da bilemem... OnurT 01:54, 4 Haziran 2011 (UTC)

---

  • Hiç fark etmemiştim. Teşekkürler İyivikiler... [ho? ni!] 11:49, 11 Haziran 2011 (UTC)

İyi günler bir sorum olacaktı müsaait misiniz acabaBu imzasız yazı 95.14.10.23 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Elbette sorabilirsiniz--вяí¢αи76ileti 11:44, 12 Haziran 2011 (UTC)

Aslında vikipedi kullanıcısıyım lakin şifremi unuttum.Her yazdığım şifre olmadı maalesef.E Mail adresimi yazmamıştım yeni şifrede gelemiyor.Bunu ne yapabiliriz ?. Yeni bir kullanıcı mı açmam gerekicek acaba .Sevgi ve saygılarımla--95.14.10.23 11:47, 12 Haziran 2011 (UTC)

E-posta hesabı olmadan nasıl kaydoldunuz bilmiyorum ama son değişiklikler sayfasından başka bir deneyimli kullanıcıdan yardım istemenizi tavsiye ederim. Ancak, bildiğim kadarıyla e-posta hesabı hacklenmesi gibi durumlarda belirttiğiniz sorun yaşanıyor. Kolay gelsin...--вяí¢αи76ileti 12:11, 12 Haziran 2011 (UTC)

İBP'nin son saatlerinde gaza mı geldin Sabri ? Çalışmaların için teşekkür ediyorum. İyi çalışmalar, sevgiler... --Berm@nyaİleti 20:50, 12 Haziran 2011 (UTC)

Evet atağa geçmek için bekliyordum, zamanı sonuna kadar kullanmaya niyetliyim ona göre haa--вяí¢αи76ileti 20:56, 12 Haziran 2011 (UTC)
"Katkı yapan daha olmaz, ne güzel, yeni projeyi de gece 12'de koyarım" diye düşünüyorum . Ya gece 2'yi bekleyeceğim, ya da yarın koyarım artık . Biraz gıcık kaptım, onun için az puan veriyorum . İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 21:00, 12 Haziran 2011 (UTC)
Puanın 238 oldu, zaten sen madde açmaya devam edince 3.'lük ödülünü geri aldım. 1.'lik ve 2.'lik ödüllerini almana ihtimal vermedim, öyle de oldu . Azmini ve stratejini takdir ettim, iyi geceler, tatlı rüyalar... --Berm@nyaİleti 23:08, 12 Haziran 2011 (UTC)

İşbirliği projesinde 3. oldunuz!!![kaynağı değiştir]

İş Birliği Projesinde 3. oldunuz!!!

Merhaba Sabri76,

İş birliği projesine katılımınız için çok teşekkürler!

Yeni madde açma yarışı konulu projede 3. oldunuz. ¨ Katılımınızın devamını bekleriz.

İyi çalışmalar
--Berm@nyaİleti 23:12, 12 Haziran 2011 (UTC)

Vikikaynak'taki Osmanlıca tartışması[kaynağı değiştir]

Selamlar Vikikaynak köy çeşmesinde ayrı Osmanlıca Vikikaynak'ın açılması veya Osmanlıca kaynakların Türkçe Vikikaynak'a konması tartışması başladı. Görüşlerinizi bildirirseniz sevinirim. Biz Osmanlıca Vikikaynak'ın ayrı tutulmasını doğru buluyoruz. Ancak meta'daki yabancı diller kurulundan Millosh adlı kullanıcı Arap alfabesiyle yazılmış Osmanlıca kaynakların Türkçe Vikikaynak'a konmasını ikna etmeye çalışıyor. Eğer Türkçe Vikikaynak kullanıcıları Arap alfabesiyle yazılmış Osmanlıca metinleri redderse ayrıca bir Osmanlıca Vikikaynak açılması daha kolaylaşacak. Görüşlerinizi bildirir misiniz acaba? Kolay gelsin. ---Vikiyazar 02:22, 13 Haziran 2011 (UTC)

Selam Sabri. Irf Eleonora Nikolayevna Dostal Oruç ve Prenses Natalya Aleksandrovna Romanovskaya-İskender maddeleri gerçek şahısları mı anlatıyor acaba yoksa uydurma kişiler mi?--Rapsar 09:01, 14 Haziran 2011 (UTC)

Selamlar. Prenses Natalya Aleksandrovna Romanovskaya-İskender keinlikle gerçek bir kişi. Hatta, İngilizce Vikipedi'de bile maddesi 2006'dan beri var ama diğerinin hem İngilizce Vikipedi'de maddesini olmaması garip, hem de Türkçe Vikipedi gibi diğer vikipedilerde aynı IP adresinden giren kişi tarafından aynı gün açılmış. Bu maddeleri bu dillerde giren kişinin birkaç dili bildiğini düşünüyorum ama şunu da gözden kaçırmamalıyız ki, Rusça vikide SAS'a çıkarılan Irf Eleonora Nikolayevna Dostal Oruç maddesinin de KD olduğunu düşünmüyorum (en azından maddeyi okuduğumda bu kanıya vardım).--вяí¢αи76ileti 10:28, 14 Haziran 2011 (UTC)
selam sabri. kesinlikle gerçek bir kişi demişsin de.. 2006'dan beri olması doğru olduğunun kanıtı değil. vikipedi projeleri dışında olmayan biri. küçük bir pay bıraksak bile gerçek olduğuna ilişkin, kayda değerlik olmadığı için ikisinin de silindiğini haber vereyim dedim. kolay gelsin. --ki bl 12:10, 14 Haziran 2011 (UTC)
Selamlar. 2006'dan beri var olması ve kimsenin dikkat çekmemesi ve google translate sayesinde İngilizce dışındaki yazılanları da okuyunca öyle bir kanıya vardım, bir SAS düşüncem olsa da çok sinsi bir kullanıcıyla karşı karşıyaymışız meğer, haber ettiğin için teşekkürler...--вяí¢αи76ileti 12:13, 14 Haziran 2011 (UTC)
rica ederim. onlar yeni yöntemler buldukça biz de o yöntemleri keşfetme yolları bulmak zorundayız. :) --ki bl 12:17, 14 Haziran 2011 (UTC)
iyiakşamlar. Öncelikle ben azeriyim ve rus tarixi okuyorum azerbaycanda ankarada türkiye türkçesi okulu için geldim. söze gireyim. türk vikisinin bu tavrı beni şaşırttı. rus tarihi tezi yapıyorum bakıde. buda imparatorluk ailesi üzerinedir, benim tek işimdir. saife daha önce açılmış sonra kapanmış neler yazıldığını önceden okudum, biri başlatmış, hafifce düzeltilecek yer görmüştüm, vakıt olmadı şimdiye nasipmiş. ancak sayın Kybele adlı kullanımcı kurgu demiş saife için. bende düzelteyim bari dedim ve esqilerden yenilerden, kaynaklarımdan araştırma edip hatta türk kişilerden yardım aldım türkçe düzenlemek için. azerbaycanda azadlıq gaztesindende bilgi buldum. rusça hem türkçede gazte buldum ekledim. bu nedir arkadaşlar sayın kullanımcılar, kaynaqsız değil yazım yanlış değil, wiki kurallarınca yazıldı. rusça iyi bilirim bizzat anlatmada yardımcı olurum ancak türk dili vikipedide saifeye çok kuşku edilmişki bu diğer vikileri bile hansı dil olursa olsun kontrol yaptırmaya itti. ben çok saygı duyarım türk vikipediye ama şaştım kaldım. başkası olsa kimdir değildir bulmak zor, 13. yüzyıl atasını bilen bulurum atası belli özü belli. size saygılıyım ve bilirimki iyisini istersiniz ama doğru birdir. rus tarixi okuduğum için yapılan ağrıma gitti. böyle yanlışlık yapmanız hoşmudur sayın kullanımcılar? ne yapmak gerekir bu konuda, cidden şaştım bağışlayın. SvetlanaRussian 19:55, 15 Haziran 2011 (UTC)
Selamlar. Bahsettiğiniz maddelerin gerçek olmadığını ve daha önceden girilen içeriğin benzeri olduğu için silmiştim. Ancak, siz yazınca kaynak gösterdiğinizi fark ettim. İlk başta maddelerden biri Rusça Vikipedide silinmeye aday gösterilince bu maddelerin gerçekliğinden şüphe etmiştim. Maddede kayda değerlik politikasına uygunsuzluk bulunabilir ancak, kaynaklandırmayı görünce onların gerçek kişiler olduğuna ikna oldum. Yine de ansiklopedik bir kişilik olduklarını ispatlama için daha çok kaynak koymanız gerekebilir. Kolay gelsin...--вяí¢αи76ileti 20:20, 15 Haziran 2011 (UTC)
kayda değer olduğuna dair bir şey mi gördün sabri? --ki bl 20:17, 15 Haziran 2011 (UTC)
Kaynaklandırmayı gördüm, silinmiş içerik diye otomatikman silmiştim. SAS'a çıkaracağım, gerçek kişiler oldukları belli ama bence kayda değerlik sorunu var gibi...--вяí¢αи76ileti 20:20, 15 Haziran 2011 (UTC)
tamam sabri, orada bakalım.. --ki bl 20:40, 15 Haziran 2011 (UTC)

Merhabalar Sabri,ben Kamuran Ötükenli,belki haberin vardır önce kibele sonra da eldarion adındaki kullanıcılar beni hiç söylemediğim şeylerle itham ederek sözlerimi çarpıtarak ve beni manipüle ederek ne yapıp edip engellediler.hatta eldarion kibeleyi bana yaptıklarından dolayı hizmetli şikayet bölümüne şikayet etmem üzerine önce yanlış yönlendirdi sonra da aniden engelledi ve yaptığı engelleme açıklamasında da bana isnad ettikleri yine alakasız ve haksız şeylerdi.Üstelik tam da en doğal hakkım olan şikayet hakkımı kullanmışken bunu engelledi.Bu yapılanları ne vikipedi kurallarına ne de etiğine sığdırmak mümkün değil.Ha onlar yetkili olmanın avantajlarını kullanarak bir şekilde bunu idare ediyor olabilir ama bizim öyle şansımız yok.Bizi keyiflerine göre istedikleri anda ve şekilde engelliyorlar.İstersen mesaj ve değişiklik kayıtlarıma bakabilirsin.Bu konuda neler yapmamız gerekiyor üst merciler nelerdir biliyormusun?

Kullanıcı adı[kaynağı değiştir]

Sabri=) Buyur sana reklam içeren bir nick, güzel çalışmalar. Harika bir gün geçirmen dileğiyle. --Duke ϡ»» ileti ^^ 23:07, 15 Haziran 2011 (UTC)


Sabri kardeş benim konuyu neden sildin acaba?--Tolgaural 09:18, 16 Haziran 2011 (UTC)

Madde Vikipedi'nin kayda değerlik politikasına uymamaktaydı ve maddede ansiklopedik bir yazım dili kullanılmamıştı. güvenilir kaynaklar ile kaynaklandırıp ansiklopedik bir dile maddeyi yeniden yazmanız gerekmektedir. Malum, Türkiye'de çok fazla albüm çıkaran müzisyen var ve hepsinin maddesi Vikipedi'de ansiklopedik olmuyor. Vikipedi bir biyografi sitesi olmadığı için sadece ansiklopek içeriğin yer alması için çaba gösteriyoruz...--вяí¢αи76ileti 09:28, 16 Haziran 2011 (UTC)

sabri, şuna bi cevap verebilir misin. kullanıcı ismin orijinalini ekledi, ben bulamadım bu ismi listelerde. bir de sen bak istersen.. --ki bl 13:00, 16 Haziran 2011 (UTC)

  • Merhaba Sabri,
    Kullanıcı adım, sayfanın üstünde mavi göründüğü halde imzalarımda neden siyah (tıklanabilir değil)?!

--Muallim Fatih Erdem 21:33, 9 Ağustos 2011 (UTC)

köy maddeleri[kaynağı değiştir]

Selamlar. İş birliği projesindeki köy maddeleri düzenlemeni görünce bir istekte bulunmak istedim. Şimdi linkini hatırlamıyorum ama zamanında 3 kullanıcı olarak köy maddelerini standartlaştırma kararı alıp şu tür düzenlemeler yapmaya başlamıştık. İş birliği projesi kapsamında köy maddelerini düzenlerken linkte gördüğün standartlaştırmayı kullanırsan bu standartlaştırmanın vikipedide yayılmasını sağlamış ve kaynaklandırılmış köy maddeleriyle vikipedinin kalitesini arttırabilirsin eğer istersen. Devlet İstatistik Enstitüsü linklerindeki il plaka kodlarını değiştirmek suretiyle istediğin ilin nüfus bilgilerine ulaşabilirsin. Kolay gelsin...--вяí¢αи76ileti 13:33, 16 Haziran 2011 (UTC)

Baş üstə! Zamanım yeterse, öyle yapacağım zaten. ----Cek Li Taranmesaj 13:39, 16 Haziran 2011 (UTC)

Sabri şablonu o şekilde değiştiremem o biraz bot işi. Diğer kısımlarda madde geliştirmekle ilgili gibi biz sadece düzenliyoruz. Dur bakalım elimden geldiğince birşeyler yaparım artık. Teşekkürler bilgilendirme için. --Duke ϡ»» ileti ^^ 14:25, 16 Haziran 2011 (UTC)
Evet, yarın akşam gibi kesin tarihi belirleriz. Nazif'i ikna ederiz . Bu Pazar olacaktır %95 ihtimal, herkese uygun çünkü. Önceki buluşmaya ev sahipliği yapan pastane, orası olabilir tekrar. Hayırlısı olsun, 3 yıl aradan sonra tekrar buluşma çok iyi olacaktır. Rapsar ve Szoszv, geleceklerini söylediler ama listede hiç görünmüyorlar. Ama geleceklerdir. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 19:31, 16 Haziran 2011 (UTC)

merhaba sabri. dünyada ilk kez yapılan bir projenin sahibiyim ve kendi biyografim ile projenin tanımını ekledim fakat silmişsin. proje medyada geniş yer tutuyor ve dünyada bir ilk oluyor. silme sebebinde kayda deger bilgi degilmiş. sence dünyada ilk kez yapılan birşey kayda değer değil midir ? msn adresim volkankalkar@vtbproduction.com acilen iletişime geçersen sevinirim. Volkan KalkarBu imzasız yazı Volkan0721 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Selamlar. Zamanım yok da Vikipedi'nin kayda değerlik politika sayfasından bahsetmek istedim. Google'da aradım ve hakkınızda güvenilir kaynaklardan ansiklopedik bir bilgi bulamadım. Silinen haliyle bir özgeçmiş yazısı gibir durmaktaydı. şu sayfayı görünce yapılacak ve medyada ses getirecek projelerle gelecekte Vikipedi gibi bir ansiklopedi sitesinde yer alabilir ancak şu anki durumda yer almasına pek ihtimal vermiyorum...--вяí¢αи76ileti 20:37, 16 Haziran 2011 (UTC)

www.inadinagormek.com projesi 9 temmuzda baslayacak ve siteye girip sponsorlara bakabilirsin. istersen teyid amaclı olarak arayıp sponsorlarıda sorabilirsin. mail adresini verirsen sana televizyon kanallarında cıkan goruntuleride gonderebilirim. fakat proje gercekten onemli. anlayısını ve geregini yapmak için benimle burdan degilde msn üzerinden iletişime geçmeni bekliyorum. saygılarımlaBu imzasız yazı Volkan0721 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Projenin gerçekliğinden herhangi bir şüphem yok. Proje yapılıp medyada ses getirdikten sonra ansiklopedik bir içerik olduğunu düşündüğün maddeyi kaynak göstererek girebilirsin. İlerde maddeyi yazarken (tabii kendi maddeni değil, proje maddesi çünkü şu durumda senin kişiler hakkında ansiklopedinin kayda değerlik politikasını sağladığını kanıtlamak çok zor) kaynak göstermek için bu sayfadan faydalanabilirsin. Kolaylıklar dilerim.--вяí¢αи76ileti 21:33, 16 Haziran 2011 (UTC)


merhabalar sabri benim itbiti.com sayfasını neden sildin ? başka işin yokmu kardeşim? darkskein_gfb@hotmail.fr

:) --Superyetkinileti 21:35, 16 Haziran 2011 (UTC)

Ooovv oldukça fazla bekletilmiş bu maddeler. Şimdi uykum var, telefona alarm koyayım, yarına birkaç cümle ekleyip maddeleri onurlu birer taslağa çeviririm, için rahat olsun--вяí¢αи76ileti 21:50, 16 Haziran 2011 (UTC)
Tamamdır kaptan, görevi üzerime alıyorum --Superyetkinileti 16:20, 17 Haziran 2011 (UTC)

tarihi geçmiş şablon[kaynağı değiştir]

Selamlar. Philippe starck maddesine tarihi uzun süre önce geçen çalışma var şablonu eklemişsin de, acaba çalışmaya devam edecek misin?--вяí¢αи76ileti 13:51, 17 Haziran 2011 (UTC)

merhaba, kullanıcılar genellikle bilgi kutusu yapıp gidiyorlar. silinmesin, sonra devam edebilsin diye eklemiştim. --ki bl 14:44, 17 Haziran 2011 (UTC)
Selam Sabri, buluşma bu Pazar günü Gezi Pastanesi'nde olsun, saat 14.00 iyi midir sence? Uygun görüyorsan sen de, ekleyeyim. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 17:01, 17 Haziran 2011 (UTC)
Selamlar, uygun bence, ama sayfaya yazmak dışında toplu mesaj da atarsan daha faydalı olur, geç fark edilme sorunu ortadan kalkar...--вяí¢αи76ileti 17:04, 17 Haziran 2011 (UTC)
Pekala. Köy çeşmesine de yazarım. --Berm@nyaİleti 17:12, 17 Haziran 2011 (UTC)
Gezi Pastanesi çok pahalı bu arada Sabri, başka yer mi düşünsek? . --Berm@nyaİleti 17:14, 17 Haziran 2011 (UTC)
Öyle zaten sadece birer içecek alınır da, pahalı diyorsan Taksim'de neresi olabilir? Zira orada ucuz bir yer bilmiyorum, tabii fast food restoranlarının dışında--вяí¢αи76ileti 17:17, 17 Haziran 2011 (UTC)
Evet, orada uygun yer olmaz. Herkes biraz para getirsin işte . İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 17:21, 17 Haziran 2011 (UTC)

Buluşma Bilgilendirme[kaynağı değiştir]

Merhaba; 19 Haziran Pazar günü, Taksim - İstanbul'da, Gezi Pastanesinde saat 14.00'te buluşma düzenlenecektir. Gezi Pastanesi, Atatürk Kültür Merkezi yanındadır. Buluşmada sizi de görmek bizleri çok mutlu edecektir, iyi vikilemeler, sevgiler, saygılar... --Berm@nyaİleti 17:37, 17 Haziran 2011 (UTC)


Sizin sınavlar da amma geç başlamış be kardeşim. Bizim sınavlar biteli çok oldu ve hatta bu pazartesi notlar açıklanıyor, 1 Temmuz'da da yaz okulumuz başlıyor, 13 Ağustos'a kadar sürecek, uğraş babam uğraş--вяí¢αи76ileti 17:54, 17 Haziran 2011 (UTC)
Sorma. İnşaat mühendisliğinde ne yapacaksam artık inkılap tarihini... Bu arada iki tane 100 alacağım İngilizce sınavlarının ikisini de kaçırmışım. Yanarım ona yanarım...--Rapsar 18:59, 17 Haziran 2011 (UTC)

Selam Sabri bende hızlı bir şekilde gözden geçiriyim derken gözden kaçırdım sanırım :) biraz daha dikkatli bakıyım. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Eskişehir'deyim o yüzden katılamayacağım. Size iyi eğlenceler. Herhangi bir şeyde yardım istersen haberim olsun :) . Aycanileti 18:51, 18 Haziran 2011 (UTC)


http://www.galatasaray.org/futbol/futbol_as/haber/10346.php bu Habere Dayanarak Gerekli Değişimlerin Gerçekleşmesini İstiyorum Simdiden Teşekkürler :) Bu imzasız yazı 88.230.179.79 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Anlayışınız için ben de teşekkür ederim ama henüz imzayı atmadığı için (güvenilir bir ansiklopedi sağlamak amacıyla) Galatasaray'da olduğunu yazamayız. Yarın imzayı attığı anda maddeyi değiştirebiliriz. %99 imzalayacağını ben de biliyorum ama imzaladığı bilgisi medyaya düştüğü andan iitbaren yazabiliriz--вяí¢αи76ileti 16:56, 19 Haziran 2011 (UTC)
neredeyse sadece bu madde için açılmış hesaplar olduğu için, madde olmayınca onlar da olmamış olacaklardı ama.. sen öyle diyosan öyle olsun. sas candır, o halde şuradaki belgesele dayandırdığın(ız) yorumları da gözden geçirip yenilemekte fayda var.. kolay gelsin. --ki bl 18:39, 19 Haziran 2011 (UTC)

Selamlar. Adlandırma genellikle Denizlispor 2010-11 sezonu şeklinde yapılıyor. Gireceğin maddeleri o formatta girmeni tavsiye ederim. Elimde piyasada Gençlerbirliği hakkında yazılmış tek kitap (Tanış Bora - Ankara Rüzgarı: Gençlerbirliği Tarihi) var ve 1559'dan 2002-2003 sezonuna kadar sonuç ve puan tablosu bilgileri var. Bu maddeyi o açıdan geliştirmek de planlarım arasında--вяí¢αи76ileti 06:26, 20 Haziran 2011 (UTC)

iyi o halde genclerbirligi sezonlarinin bakimini sen üstlenirsin. bizde öteki arkdaslarla geri kalan süper lig takimlarinin sezonlarini yaparaiz. böylelikle hersey yapilmis olur. eger genclerbirligi disinda baska bir süper lig yada 1. lig takiminin bakimini üstlenebilirsen iyi olur. aslinda en iyisi süper lig ve 1. lig ekiplerinin güncellenmesi gereken maddeleri takimlara göre bölüssek. herkes mesela 5 takiminin maddelerinden sorumlu olsa iyi olur. cobija, superman, rapsar, sen ve beni de sayarsak 36/5 herkese 7-8 takim düsüyor simdilik. iki üc arkadas daha bulabbilirsek bu is olur. hayirli calismalar.Xberger 07:50, 20 Haziran 2011 (UTC)
Gençlerbirliği'nden srumlu olmayı kabul ederim, ancak 1. Lig ekiplerinin sezonlarıyla uğraşmanın çalışma verimimizi düşüreceğini düşünüyorum. Bu nedenle, sadece Süper Lig ekiplerinin sezonlarıyla ilgilenmeliyiz. 18/5 seçeneği daha cazip. Herkse 7-8 takım düşürmüşsün ama ben şu halimle 2'sini zor idare ederim zira geri aldığım vandalizmler, yeni açılan maddeleri kontrol edip silmek ve hedeflediğim bir iki maddeyi KM ya da SM yapma planlarım mevcut. Saydıklarından herkesin bu kadar çok takımdan sorumlu olması beklenmeyebilir. 1. Lig ekiplerinin sezonları örneğin sen bıraktığında (taraftar sayısının da azlığından ötürü) kaderine terk edilecek ve uzun süre güncelleştirilmeyi bekleyecektir. Gelecek açısından Süper Lig ekiplerinin sezonlarını yapmak daha akla yatkın.--вяí¢αи76ileti 08:19, 20 Haziran 2011 (UTC)

Şablon:Altay kadrosu isim degisikligi[kaynağı değiştir]

merhaba,

sana zahmet Şablon:Altay kadrosu isimni Şablon:Altay SK kadrosu olarak degistirebilirmisin. Şablon:Altay kadrosu adi öteki takimlarin sablonlariyla bir sistemde degilde. tesekkürler.Xberger 08:06, 20 Haziran 2011 (UTC)

İstek yapıldı Yapıldı--вяí¢αи76ileti 08:19, 20 Haziran 2011 (UTC)

Kerstin Alm maddesindeki M1'den silme şablonunu "bekletmeli sil" çevirdim, biri görüp de dalgınlığa silmesin diye--вяí¢αи76ileti 16:34, 18 Haziran 2011 (UTC)

  • Merhaba, onu da Superyetkin çıkarmış:) Bu tip maddelerin taslak kriterlerini sağladığına zamanla alışacağız sanırım. Aslında silinmesini gerektirecek bir durum yok, geliştirilmesi istenebilir en fazla. İngilizcesi de ancak bu kadar, İsveççesini görsen Türkçesi en iyisiymiş dersin:) Son dönemde bunun gibi açtığım seri maddeler var, takip edebildiğim kadar ediyorum, ama taslak madde kriterlerinde uzunluğun-kısalığın önemli olmadığına alışmamız gerekecek. Neyse uzatmayayım:) Teşekkürler, kolay gelsin...Vikiçizer 09:20, 20 Haziran 2011 (UTC)
Ben henüz alışma aşamasındayım, silmek yerine "bekletmeli sil" koyuyorum ama zamanla onu da aşacağıma inanıyorum, kolay gelsin...--вяí¢αи76ileti 10:12, 20 Haziran 2011 (UTC)

2011-12 Trabzonspor sezonu[kaynağı değiştir]

2011-12 Trabzonspor sezonu maddesinin ismini düzeltirmisiniz? -- Supermæn mesaj katkılar 15:55, 20 Haziran 2011 (UTC)

İstek yapıldı Yapıldı--вяí¢αи76ileti 16:29, 20 Haziran 2011 (UTC)
  • Peki teşekkürler. :) Ancak bu standartlaştırma kararı ne zaman alındı? Alınan kararlardaki görüşleri okumak istiyorum. Zira lig sayfalarında 2011-12 Süper Lig gibi bir adlandırma uygulanırken, kulüp sayfalarının sezonlarında ise Trabzonspor 2011-12 sezonu adlandırması uygulanıyor. Şahsen kulüp sayfalarının da lig sayfalarındaki gibi olması gerektiğini düşünüyorum. Yine - her ne kadar İngilizce vikinin her kuralını uygulama zorunluluğu olmasa da - İngilizce vikide de tarihler hep önde yer alıyor.--Myrat ileti 16:42, 20 Haziran 2011 (UTC)
Öyle bir kararın alınıp alınmadığından haberim yok, sadece çoğunluğu böyle kullanılmakta ama yine de tartışmaya açarsan iyi olabilir. Tabii yeniden başlatılan yüksek tansiyonlu şu F.C.-FC tartışmasının bitmesini biraz beklemek faydalı olabilir--вяí¢αи76ileti 16:45, 20 Haziran 2011 (UTC)
Tamam öyleyse 1 hafta, 10 gün sonra tartışmaya açarım. :) Kolay gelsin.--Myrat ileti 16:47, 20 Haziran 2011 (UTC)

fotoğraflara gel...[kaynağı değiştir]

Gidip de fotoğraf çektiğim 3 Gençlerbirliği maçından kareler... En beğendiklerimi koydum Bunlar sezon maddelerine iyi gider hatta, inşallah bu sezon daha çok maça gidip tribünden bu tip fotoğraflardan bol bol çekeceğim...--вяí¢αи76ileti 17:22, 20 Haziran 2011 (UTC)

fotograflar cok güzel eline saglik. genclerbirlig ile aglakali maddelere iyi gider. hayirli calismalar.Xberger 17:42, 20 Haziran 2011 (UTC)

Akdeniz'e kıyısı olan ülkeler Şablonu[kaynağı değiştir]

Merhaba Sabri76 :) Şablon: Akdeniz'e kıyısı olan ülkeler üzerinde bir değişiklik yapmıştım ancak tekrar eski sürümüne döndürmüşsünüz. Şablon bu haliyle madde yapılarını bozduğu için değişiklik yapmam gerektiğini düşünmüştüm. Mesela Akdeniz maddesi buna örnek. Bu açıdan daha doğru olarak ne yapılması gerektiğini sormak istemiştim. İyi çalışmalar.. Meden agan 19:58, 20 Haziran 2011 (UTC)

Merhabalar. Aslında bu haliyle de maddede pek bir farklılık olduğunu göremedim ama değişikliğinizi geri getirdim, hatrı kalmasın--вяí¢αи76ileti 20:11, 20 Haziran 2011 (UTC)
Teşekkür ederim, tekrar iyi çalışmalar :) Meden agan 20:15, 20 Haziran 2011 (UTC)

Taamdır, cevapladım. Khutuckmsj 20:47, 20 Haziran 2011 (UTC)

  • Selam Sabri. Şu değişiklik ile şu ve burası ve burasından görebileceğin üzere iki kullanıcı aynı kişi (İkisi de madde adlarını setüstü ocak diye değiştiriyor ayrıca. Ne alıp veremediği varsa setüstü ocakla :). İlgilenebilir misin? Teşekkürler.--Rapsar 15:08, 21 Haziran 2011 (UTC)
Selamlar. Bahsettiğin davranışsal izler ve son kukladan sonra 4 gün gibi kısa bir zaman geçmesinden sonra ilk iş olarak kullanıcı sayfasını yapıp bahsettiğin çok ilgisini çeken maddeye katkıları sürdürmesi gibi birçok sebepten ötürü kukla olduğuna kanaat getirdim. Bildirdiğin için teşekkürler. Bu arada bu, Vikipedi'de engellediğim ilk kullanıcı oldu. Kolay gelsin...--вяí¢αи76ileti 15:40, 21 Haziran 2011 (UTC)

Futbol takimlari sezon maddeleri[kaynağı değiştir]

Merhaba,

futbol takimlarin sezon maddelerini üzerine calisacaksan cok ise yarayacak bir önerim var. Sezon maddeleri tamamiyla islenmis takimlar var mesela Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı 2010-11 sezonu. Eger öteki takimlarinin mac paragrali altinda maclari eklemek istiyorsan Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı 2010-11 sezonu maddesinde istedigin takima karsi oynanan macin raporunu kopyala ve ekle. ben mesela simdi genclerbirliginin 2010-2011 sezonunda fenerbahceye karsi oynadigi karsilasmalarin raporunu eklemek istiyorum. o halde Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı 2010-11 sezonu maddesinde genclerbirligine kars oynana karsilasmalarin raporunu kopyalayip Gençlerbirliği SK 2010-2011 sezonu ekilyiorum. yapmam gereken sey raporlarda maglubiyet isaretini galibiyet cevirmen.

bu sistemi uygularsak bakim isi epey azalir.

hayirli vikiler Xberger 11:32, 22 Haziran 2011 (UTC)

Borussia Mönchengladbach altyapısından yetişen futbolcular Kategorisi[kaynağı değiştir]

bir zahmet Kategori:Borussia Mönchengladbach altyapısından yetişen futbolcular ismini Kategori:Borussia Mönchengladbach altyapısından yetişen oyuncuları olarak degistirebilirmisin?

selamlar Xberger 13:07, 22 Haziran 2011 (UTC)

Selamlar. Bahsettiğin değişikliği yaptım ve eski kategoriyi sildim ama kategori adı değiştirmedim. Daha doğrusu kategori adları değiştirilemiyor bu nedenle istenen kategorileri açıp, bağlanan maddeleri oraya bağlamak ve eski kategoriye sil şablonu koymak gerekiyor. Kolay gelsin...--вяí¢αи76ileti 14:37, 22 Haziran 2011 (UTC)
Şuna da bi zahmet aynısını yapabilir misin?: Kategori:Warner Bros. Television dizileri yerine Kategori:Warner Bros. Televizyon dizileri. -- Supermæn mesaj katkılar 06:31, 23 Haziran 2011 (UTC)

Amerikalılar da hiç futboldan anlamıyor arkadaş! "violence" bunun neresinde?--вяí¢αи76ileti 14:28, 22 Haziran 2011 (UTC)

%90'ı elle oynanan oyuna football diyen adamların bu harekete kırmızı kart göstermesi normaldir :) Şaka bir yana keşke uçak param olsa da Avustralya veya Yeni Zelanda'ya gidip orada futbol oynasam. Hem mis gibi yer hem parası bol hem de banko oynarım :) Bu arada videodakini Anelka sandım önce, dedim hangi ara...--Rapsar 14:31, 22 Haziran 2011 (UTC)

Kullanıcı:Xberger/Türkiye Futbol Kulüblerinin sezon maddeleri[kaynağı değiştir]

Merhaba,

Daha önce bahsettigim gibi [[Süper Lig]9 ve 1. Lig takimlarin hepsine sezon maddeleri cikarmaya karar verdik. kim hangi takimdan sorumlu su liste'de topladim.

Seni istedigin gibi genclerbirliginden sorumlu tuttum. eger görev üstlenmek isteyen kullanici tanirsan oda da iletirsin.

hayirli vikiler 18:44, 22 Haziran 2011 (UTC)

Benim viki'de iki accound um var bunlar birleştirmek istiyorum bu mümkün mü? Selamlar, iyi çalışmalar Hakanp 23:39, 22 Haziran 2011 (UTC)

Selamlar. Vikipedi'de bir kullanıcı birden fazla hesap açar ve bunu belirtmezse VP:KUKLA politikası gereğince süresiz engellenir. Hesapların birleştirilmesi gibi bir durum yoktur ancak, kullanıcı adı değiştirildiğinde eski adla yapılan değişiklikler yeni hesaba aktarılabilir. Sayfayı ayrıntılı bir şekilde okumanı ve diğer hesabının sayfasına alternatif hesap olduğunu belirten şablon koymanı tavsiye ederim. Eğer bu sayfadaki kurallara uymayıp her iki hesapla da (birinin diğerinin alternatif hesabı olduğunu belirtmeksizin) katkı yapmayı sürdürürsen her ikisi de kuklacılıktan engellenir. Kolay gelsin...--вяí¢αи76ileti 13:21, 23 Haziran 2011 (UTC)

Mehmet Şah Erincik[kaynağı değiştir]

Bir şahsın şair olup olmadığını neye göre değerlendiriyorsunuz merak ettim? Hiç önemli ödül almamış biri şair olamaz mı mesela? Ya da "Belki Babam Da Gelir Bu Düğüne'yi okudunuz mu? Vikipedia'da bir şairin biyografisinin görünmesinin ölçütü nedir? Maddemin silinmesi talebinizi gerçekten şaşırarak okudum... Vikipedia'ya yakışır bir eleştiri bekliyordum zira. Eğer anlıyorsanız şiirden, tek bir şiir bile bir adamın şair olmasına yeter de artar bile...

alın bir şiiri: Hadi Yas Tutalım

kaybolan ilk kitaptan alıyorum kelimeleri, çünkü
yapabilirsem güneşe döneceğim
ve romalı bir askere satacağım elimdeki biletleri
ağzımı bozarsam üstüme teneşşir filan geçirirler iyi olur
ölü kokusu siner odaya, fena mı olur diri vardır demek duyumsadığım
ölüye gülsem de hadi yas tutalım
sen şu köşedeki ağlayan ol ben karşına geçeyim
böyle böyle bir şiirin içinden geçeriz
ve şu gelen mephisto, içimizden geçsin
sen içimden geçersin şeytan ikimizden geçer biz böylece üç kişi ederiz
üç kişiden bir ordu kurulmaz mı hadi yas tutalım

öyle ya bir seni görüyor gözlerim bir de baktığın yeri
biz bu şiirleri bu yüzden hep ezber okuduk, lorca'dan, arif'ten
aynı masada oturunca hep beraber kalktık, yunanlı olsam
önünde diz çöktüğüm saphoo olurdun, biz ortadoğuyu seçtik
bu yüzden ismin katyuşa'dır mesela biz israili sevmeyiz
ellerimizde şu çizgiler, işte onlardan ve içimizden geçen mephisto'dan
biz sahi hep üç kişiyiz, birini öldürdük mü iyi olur
hadi yas tutalım.

ilk önce hiçbiri yoktu o kitapta yalnız bir ıslaklık vardı sonra dedim
güzel gidiyor, orman güzel, dağ güzel, evin içi, ve sıcaklığı tenin
bizim bilmediğimiz şeyleri biliyor tüccarlar, biz güzel diyoruz
onlar iyi diyor, biz iyi diyoruz onlar güzel, biz kötü diyoruz mesela
onlar hiçbir şey diyor. bu yüzden benim kalbim bir buçuk atıyor
seninki bir buçuk. ediyoruz üç. üçümüz birden katlansak dünyaya
musafir'in dergahında yalnızlık iki el etmez.

bütün inkarlar ellerimize toplandı bizi kafir ilan ettiler
yalnızlığımız oradan başladı, hiç beklemediğimiz yerden
senin ismini yezida koydum, hadi ateşi çağır
hadi güneşi selamla, bir yas tutalım
Bu sayfada belirtildiği üzere VP:KD (kişi) politikası gereğince silinmiştir. Her şarkı söyleyenle her şiir yazan ya da her futbol oynayan futbolcunun maddesini girmek ansiklopediklik açıdan uygun düşmeyebilir. Vikipedi'nin işleyişi ve kuralları sonucu silinmiştir. Şiirlerinin güzel ya da kötü olmasıyla bir ilgisi yoktur.--вяí¢αи76ileti 09:55, 27 Haziran 2011 (UTC)

sezon maddeleri kadro paragrafi[kaynağı değiştir]

merhaba,

sezon maddelerin kadro bölümü su maddedeki gibi olmali. basdan sistemi böyle yaparsak sonra sorun cikmaz. Kartler paragrafi gerekli degil birakilabilir.

hayirli calismalar Xberger 08:10, 24 Haziran 2011 (UTC)

Atatürk hk.[kaynağı değiştir]

Merhabalar,

Bugün Dipnottv'de okuduğum bir habere göre Vikipedi'nin İngilizce sayfası olan Wikipedia'da Diktatörler listesi başlığı altında Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Cemal Gürsel, Cevdet Sunay ve Kenan Evren diktatör olarak gösteriliyor. Atatürk dışında ki isimlerin siyasi yaşamlarını pek bilmediğim için birşey diyemeyeceğim ama Atatürk'ün diktatör olmadığı aşikar. Bu konuda birşey yapılmasını rica ediyorum. Gerekirse Wikipedia'nın yetkilileri ile görüşülsün. Bu mesajı tüm etkin yetkililere yolluyorum, saygılarımla.HaruNGs 18:35, 24 Haziran 2011 (UTC)

Her iki tarafa da baktım. Mustafa Kemal Atatürk listede yok, diğerleri var. Muallim Fatih Erdem 16:56, 11 Temmuz 2011 (UTC)

Özel bi konuda konusmamiz lazim[kaynağı değiştir]

Kapattigin bir sayfayla ilgili acilen iletisime gecmemiz lazim cunku haksiz yere, actigim bir sayfayi kapatmissin. Adresim karamaneness@hotmail.com. Acilen mailini bekliyorum.

188.58.54.57 00:35, 27 Haziran 2011 (UTC) nS 188.58.54.57 00:35, 27 Haziran 2011 (UTC)

Ankete katılın lütfen![kaynağı değiştir]

  • Yukarıdaki çok ama çok önemli konuyu kapatmak istemezdim ancak bu anketleri 2 hafta içinde mümkün olduğu kadar çok katılımlı bir şekilde gerçekleştirmek zorundayım. Bir tez hazırlamadan dolayı. Bu yüzden lütfen bu ve buradaki anketlere katılın!' Buluşmaya katıldığınız için gönderilmiştir. Emperyan-ileti 11:57, 25 Haziran 2011 (UTC)

Omega (harf) sayfasını Omega (Yunan alfabesi harfi) sayfasına ve Omega (Kiril) sayfasını da Omega (Kiril alfabesi harfi) sayfasına taşır mısınız? Saygılarımla, Supermæn mesaj katkılar 11:13, 26 Haziran 2011 (UTC)

  • Selam Sabri. Vikihaber'de Oy politikası değiştirildi. Herhangi bir Wikimedia projesinde 100 değişiklik yapmak oy kullanmak için yeterli sayılacak. Vikisözlük'te bu yönde bir değişiklik planın var mı? Çünkü diğer türlü vikipedideki kullanıcıların çoğu oy kullanamıyor.--Reality 22:56, 27 Haziran 2011 (UTC)

İstanbul Futbol Ligi[kaynağı değiştir]

İstanbul Futbol Ligi'nin kaynak sayısını arttırmak amacıyla şuradaki 1. cildi kullanabilirsin. Kolay gelsin...--вяí¢αи76ileti 22:44, 27 Haziran 2011 (UTC)

Selam. Zaten kullandım onu :) Alacağımı aldım oradan. İyi çalışmalar.--Rapsar 08:01, 28 Haziran 2011 (UTC)

sözün bittiği yer[kaynağı değiştir]

Merak ediyorum. Vikinin başına sabah 10'da geçip şu sayfada Türkiye'nin maçlarını 2 düzenli internet kanağı kullanıp gol atanların İngilizce Vikipedi'de maddesi olmasa da didik didik arayıp, yazıp ve 1960 yılına kadar olan maçların bu ayrıntılı bilgilerini tamamlasan ve aynı pozisyonda çok durmaktan ötürü elinin titremesiyle yanlışlıkla saatlerdir kaydetmeyip yazdığın sayfayı kapatsan bir daha aynı şeyi yazmaya baştan başlar mısın? Ben eğer bir KM, SM ya da SL gibi bir hedefim yoksa sinirimden ve o sayfayı her açışımda boşa giden saatlerimi hatırlayacağımdan asla yapmam ve inadına o maddeyle ilgilenmeyi bırakırım. Şimdi de öyle yaptım. Tek istisnası SM olan Gazne Devleti'ni yazarken daha küçük çaplı bir olayın başıma gelmiş olmasıydı ama o zaman sadece 1 saatlik emeğim gitmişti. Şu an giden saatleri saymak bile istemiyorumKızgın. Türkçe Vikiyle bugün pek ilgilenmediğim için mi cezalandırıldım ne? Günümün boşa gitmiş olduğunu düşünmemem için aylardır uğraşmayı ertelediğim 1974 FIFA Dünya Kupası maddesini ivedilikle bitirip SMA'ya çıkaracam...--вяí¢αи76ileti 16:28, 28 Haziran 2011 (UTC)

Selam. Google Chrome kullanıyorsan en üstteki sekmeler kısmına sağ tıklayıp "kapatılan sekmeyi yeniden aç" demen yeterli ;) Kullanmıyorsan üstüne bir bardak soğuk su iyi gider :) Geçmiş olsun...--Rapsar 16:34, 28 Haziran 2011 (UTC)
Vay be, evet Chrome kullanıyorum ama (özeelikle de çoklu sekme açılmış bir ekran karşısında) böyle bir özelliği olduğunu bilmiyordum, teşekkürler. Ama yine de kendime verdiğim gazla 74 Kupasının üzerine düşecem.--вяí¢αи76ileti 16:42, 28 Haziran 2011 (UTC)
Kapatılan sekmeyi yeniden aç tuşuna bas sürekli. Gelmesi lazım o sayfanın mutlaka...--Rapsar 16:45, 28 Haziran 2011 (UTC)
Hallettim, hepsi de sağlam, teşekkürler...--вяí¢αи76ileti 16:56, 28 Haziran 2011 (UTC)

sezon maddeleri icin cok iyi bir kaynak[kaynağı değiştir]

merhaba,

sezon maddelerindeki kadro kisminda bu kaynagi tavsiye edeyim dedim:

http://www.tff.org/Resources/TFF/Documents/002011/Ligler/SuperLig/almanak2011-12/2010-11-Super-Lig-Almanak.pdf

son sayfalarda takim takim tüm görev almis futbolcularin 2010-11 sezonun istatigi mevcut.

iyi calismalar --Xberger 07:37, 29 Haziran 2011 (UTC)

Anlıyorum fakat Cissé ile ilgili fotoğrafları nasıl koyabilirim? İlla kendim mi çekmem gerekiyor?--JustForFun 11:20, 29 Haziran 2011 (UTC)

Hakkında commons'ta yeterince fotoğraf var kanımca... Madde için özgür lisanslı milli formalı fotoğrafını bulmak zor olabilir blki ama bu ekran görüntüsünün kullanılabileceği anlamına gelmiyor. İçini ferah tut, milli formalı fotoğrafını yüklesen de olur yüklemesen de... İngilzice vikiden gördüğüm üzere fotoğraftan çok daha çok içeriğe ihtiyacı var, biraz daha geliştirmeye devam edersen madde (duruma göre) SM ya da KM seçilecek gibi duruyor. Kolay gelsin--вяí¢αи76ileti 15:31, 30 Haziran 2011 (UTC)

genclerbirligi 2010-11 sezonu[kaynağı değiştir]

Merhaba Sabri,

senin genclerbirligi 2010-11 sezonu maddesi üzerine calistigini gürdümde kadro icin birkac öneri vereyim dedim. senin yapmak istedigin gibi yani oynama süresi ve görülen kartlari ayri bir tabeleda yapmak cok caba ister ve bence gerekmez.

eger illaki kartlarida yapmak istiyorsun cobija'nun su maddede yaptigi gibi yap İstanbul BB Profesyonel Futbol Takımı 2010-11 sezonu.

en mantiklisi bu. bide kadro ve oyuncu istatikleri iki ayri paragrafda islemeye gerek bence. kadro paragarfi altinda istatistikli oyuncu siralamasi yapalim yeter.

iyi calismalar --Xberger 13:56, 29 Haziran 2011 (UTC)

Merhabalar, hoş bulduk Sabrican :D Geçen yaz çok az uğrayabildim Vikipediye, bu yaz biraz daha uzun kalmak istiyorum. İki yıl oldu neredeyse :) Sınavlardan kurtuldum, umarım sıralamam istediğim gibi gelir :) --Anylaiileti katkılar 19:46, 29 Haziran 2011 (UTC)

teşekkür ederim. bugün çok sevdiğim bir parçanın ingilizce vikipedide SM olduğunu gördüm (Just Like Heaven). onunla uğraşıyordum. hiçbir şeyin acelesi yok, her türlü projeye varım. özlemişim madde yazmayı :D --Anylaiileti katkılar 19:57, 29 Haziran 2011 (UTC)

Valla bende daha geliştirmek isterim ama her kaynak İngilizce viki'deki maddesinde kullanılmış. Ayrıca ölü bağlantılar da var bunların yerine başka kaynak bulmaya çalışıyorum ve galiba ölü bağlantılar kabul edilmiyor. Biraz da söz falan eklemak istiyorum tabii bulabilirsem. Bunları arayabilmek için hangi kaynakları tavsiye edersiniz?--JustForFun 15:52, 30 Haziran 2011 (UTC)

Evet, ölü bağlantılar kabul edilmiyor. Böyle bir kaynak bilmiyorum ama hakkında çıkan haberleri tararsan bulabilirsin...--вяí¢αи76ileti 17:04, 30 Haziran 2011 (UTC)

Orası doğru da, Cissé bir Fransız olduğu için Fransız haber sitelerini de taramak lazım. Fransızcası iyi olan bir kullanıcı biliyor musunuz?--JustForFun 15:15, 1 Temmuz 2011 (UTC)

İki tane tanıyorum ama biri vikipediyi bıraktı, diğeri de Kullanıcı:Mskyrider. Ancak google translate ile sayfaları İngilizceye çevirip de bakabilisin ya da İngilizce arayacağına çevirip Fransızca arayabilirsin. Türkçe'ye iyi çevirmese de İngilizce-Fransızca gibi Latin dillerini birbirleri arasında iyi çeviriyor...--вяí¢αи76ileti 15:18, 1 Temmuz 2011 (UTC)

İyi o zaman bi deneyelim şansımızı. Bugün de ufak işleri hallettikten sonra yarın o işlere girişeceğim. Yarın uzun bir gün olacak. --JustForFun 16:02, 1 Temmuz 2011 (UTC)

École Polytechnique katliamı[kaynağı değiştir]

Selamlar. École Polytechnique katliamı maddesi sence KM olur mu? KM ve SM sıkıntısı çektiğimiz şu günlerde şans eseri bulduğum bu maddeye baktığımda İngilizcesinden tamamının çevrilmediğini gördüm. Sence olma ihtimali yüksekse biraz rötüş yapıp adaylığa çıkarayım diyorum--вяí¢αи76ileti 21:32, 1 Temmuz 2011 (UTC)

Selam. Önce '74 Kupası olsa? :) Her madde KM olabilir, yeterki biraz ilgi göster, sıkılma. Kolay gelsin.--Rapsar 07:18, 2 Temmuz 2011 (UTC)
Birkaç gün içerisinde '74 Kupası SMA, o maddesi ise KMA olacak. Projelerin devamı gelecek. Beraber çalışacaklarımız da olacak--вяí¢αи76ileti 08:54, 2 Temmuz 2011 (UTC)

Bülent Aziz Esel ve akdeniz kupasi[kaynağı değiştir]

Merhaba sabri.

ben simdi Bülent Aziz Esel maddesini biraz genislettim ve düzenledim. bu madde'de Limontepe'deki mezarlığa defnedildi. yaziyor. simdi istanbul için söylebir madde mevcut ve söyle bir kategori mevcut. bunun aynisi ben bu Limontepe'deki mezarlığa defnedildi. icin acmak istedimde türkiy'de böyle bir mezarligin ismi nedeir falan hangi makamdan ögrenilir bulamadim. sen bunu ibr arastirsan ve en azindan böyle bir kategori acsak cok iyi olur.

Bide hazir akdeniz kupasi maddeleri hazir islerken türkiye milli takimi'nin kadrolari icin bir sablon ac tam olsun.

iyi calismalar ---Xberger 13:20, 2 Temmuz 2011 (UTC)

Kukla tekrardan[kaynağı değiştir]

Selamlar. Kullanıcı:Yozgatlee de Kullanıcı:Saatler'in kuklası. Hem kullanıcı sayfası hem de katkılarından rahatlıkla anlaşılıyor. IP'sini engelleme gibi bir şey mümkün mü?--Rapsar 09:17, 3 Temmuz 2011 (UTC)

Selamlar. Geç cevap için özür dilerim. Yine de %100 emin olarak kukla diyemiyorum. %80 gibi yüksek bir ihtimal var ancak %100 emin olmadığım için denetçi isteğine başvurmanı tavsiye ederim.--вяí¢αи76ileti 20:02, 4 Temmuz 2011 (UTC)
  • Üstteki kullanıcıya bakma fırsatın oldu mu acaba? Bu arada burada görebileceğin üzere kadro dolaşım şablonlarını yenilemeyi düşünüyoruz. Böylece hem madde, hem bu kadro şablonları için ayrı ayrı güncelleme yapmak gerekmeyecek. Ne dersin?--Rapsar 14:47, 3 Temmuz 2011 (UTC)
O olay olursa iyi olur bence de...--вяí¢αи76ileti 20:02, 4 Temmuz 2011 (UTC)

İş birliği vakti![kaynağı değiştir]

İş birliği projesi için katılım çağrısı!

2011'in 27. haftasının projesi olarak Second Ostend Raid maddesinin çevrilmesi ve SM yapılması seçilmiştir.
Projeye katılmak için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.

--Berm@nyaİleti 00:54, 4 Temmuz 2011 (UTC)

Türkiye Millî Futbol Takımı[kaynağı değiştir]

merhaba,

bence Türkiye Millî Futbol Takımı#En Fazla Gol Atanlar paragrafi pek doyurucu degil. burada ayni isimli bir liste hazirlasak ve [[Türkiye Millî Futbol Takımı maddesinde Ana Madde diye bu hazirladigmiz listeye bir link atsak daha iyi olmazmi. listeye'de calisma, ve eksik sablonlari atariz. zamanla dolur. bence cok olumlu bir calisma olur. hemen veto'nu atmazsan ben hazirlarim.

iyi calismalar --Xberger 08:49, 1 Temmuz 2011 (UTC)

Merhaba. Şöyle bir liste yapabilirsin eğer istersen. 25 veya daha fazla kez millî formalı giyen oyuncular listelenmiş orada. Veya şurada görebileceğin üzere milli formayı giyen tüm oyuncuların bir listesi var, bundan hazırlayabilirsin (ben bunu tercih ederim). Hazırlayacağın listeye oynadığı maç ve attığı gol sayılarını ekleyeceğinden hem alfabetik, hem maça hem de gole göre sıralama yapılabilir. İyi çalışmalar.--Rapsar 11:35, 1 Temmuz 2011 (UTC)
  • Selamlar. Konuşmanıza göz misafiri oldum... 1923-1999 arasındaki milli futbolcu istatistiklerine ulaşabileceğin şu sayfa işini görebilir. Kolay gelsin...--вяí¢αи76ileti 11:51, 1 Temmuz 2011 (UTC)

merhaba,

bence hem senin gösterdigin listeleri yapalim, hem gol siralamisi listesini. biri birisine celisti degil nasil olursa. ben zaten tüm milli (a milli) futbolcular icin madde acilmasindan yanayim. sende zaten benim gibi cok eskilerde milli formayi giymis futbolcularin maddelerini aciyorsun. böylelikle kendi futbol tarihimizi iyi kayda gecirmis oluruz.

selamlar ---Xberger 11:41, 1 Temmuz 2011 (UTC)

merhaba,

son soruma cevap vermegi unutun herhalde. yani simdi bir en cok gol atan listesi yapiyrouz, bir en cok mill mac oynanan listesi bide genel olarak alfabeye göre tüm futbolcular. Böyle tammami?

--Xberger 08:40, 2 Temmuz 2011 (UTC)

  • Gerek yok ayrı listeye. Tek bir listede hepsinin halledilmesi daha kullanışlı olacaktır. Bir bakışta kimin milli takımda ne yaptığı anlaşılacaktır. Sadece milli formayı giyenler listesi olsun, içinde kaç kere oynadığı ve kaç gol attığı bilgileri yer alsın. Neden ayrı ayrı maddelere yönlendirelim ki okurları?--Rapsar 08:44, 2 Temmuz 2011 (UTC)
  • Bu konuda Rapsar'a katılıyorum. şu maddeyi esas alabiliriz. En çok gol atanları görmek isteyen okurlar şablonun nimetlerinden faydalanabilir. Ancak 1999'a kadar olan istatistikler için sana yukarıda linkini verdiğim bağlantıdan faydalanırsan işler daha çabuk yürür. Ancak milli takım sayfasında her ikisininden de ilk 10 kişi listelemek sık rastlanan (şu an olduğu gibi) bir uygulamadır. Yani şu anki maddelerde uygulanan, iki farklı madde açma gerekliliğini yaratmıyor ki başka vikilerde de örneğini gördüğümü hatırlamıyorum...--вяí¢αи76ileti 20:27, 4 Temmuz 2011 (UTC)
@Sabri:Ben böyle bir madde'nin baska vikilerle oldugunu söyledigimi hatirlamiyorum acikcasi. Ama baska vikipedilerle kiyaslamak gerekiyorsa. ingilizce viki'dede iki ayri liste var. biri tüm futbolcularin toplandigi alfabetik siralamali olan su madde var: en:List of England international footballers (alphabetical).
Birde bu listenin en cok milli fomayi giyenlere göre siralanmis su liste var:en:List of England international footballers.
bu ikinci listenin en cok gol atanlara göre siralanin bir listenin arasindaki farkli göremiyorum. ikiside birinci ::listenin özeti niteliginde. ingilizler milli takimlarinin ana maddesinde hem en cok milli olanlar icin hemde en cok gol atanlar icin ilk onu yazmislar ve en cok milli olanlarin listenin tamamina link atmislar en:England national football team#Most capped players.
biz ise hem en cok milli olanlar listesini hemde en cok gol atan listesini olusturup ikisi icinde detaili liste sunacagiz.
yani burda ben bir anormalik ve tuhaf birsey göremiyorum.
hayirli calismalar--Xberger 20:58, 4 Temmuz 2011 (UTC)
  • Demediğini biliyorum da, örnek vermek için bahsettim. Bir de bahsettiğim İngilizce viki gibi çok maddesi olmasına karşın en çok milli olanlar ile en fazla gol atanlar gibi ayrı birer sayfa oluşturulmamış olmasıydı. Bana İngilizce vikideki o liste de gereksiz geliyor ya neyse. O maddelerin sadece listeden ibaret olup içerik bakımından zayıf kalma ihtimali de yüksek. Madem bu iki konudan bahsedilecek, iki konunun da aynı sayfada gösterilmesi bu zayıf içerikten en azından bir tane olmasını sağlayacak. Tabiiki listelerde çok yazı yazmayabilir ama neredeyse aynı içerikte iki ayrı liste olacak... Tartışmaya açabilirsin elbet...--вяí¢αи76ileti 22:17, 4 Temmuz 2011 (UTC)

Faşizm maddesi[kaynağı değiştir]

Oraya faşist şairin, "helal olsun başka ülkenin faşistine kafa turmuş" fikrine vardıracak şiirini yazmak yerine, hitler vb. faşist önderleri destekledikleri gerçeğini... 1- (faşizm egemen sınıfların gayri resmi kolluk kuvveti, derin devlet ve militarist sözde milliyetçilik faşizmi) Nato tarafından 1945lerden sonra pentagonda kontr-gerilla örgütlenmesi olarak örgütlenen ülkücü hareket ve mhp nin, burjuva egemen sınıfın ve emperyalist natonun silahlı komandoluğunu yaptığı ve bunun... 2- (devrimini gerçekleştirememiş işçi sınıfının yenilmesi ve cezalandırılması yani askeri cunta faşizmi) 12 eylülde kenan paşa ve cia tarafından yapılan bilim sanat ve eğitim gibi her türlü alana müdahale edilip, binlerce insanı öldürüp yüzbinlercesinin emeğini ve geleceğini gaspedip, ülkeyi mahfetmenin...

... faşizm olduğunu yazmayacaksan bu maddeden türkiyeyi çıkar.Mustafa BURAN 01:16, 5 Temmuz 2011 (UTC)

Selamlar. Şiir konusunda (güvenilir kaynaklara sahip olmaması gerekçesiyle de) haklısınız, onu çıkardım. İzlediğim filmler ve okuduğum kitaplar dolayısıyla da Atsız ve onu izleyenlerin savaş boyunca Nazileri desteklediğini biliyorum. Ancak yaptığın değişiklikteki yazılar biraz taraflı gibiydi, düzeltilmesi gerekiyordu. Örneğin Türkiye'deki Ülkücü hareketi solcular Faşist olarak nitelemektedirler. Ülkücü ve İslamcılar böyle bir niteleme yapmadığı için madde solcuların bakış açısından yazılmış gibi duracaktı. Bu nedenle büyük bir kısmı tarafsızlığı sağlamak adına çıkarılmalıydı. Bunun dışında yazılar bir forum sitesinden aynen alınmıştı. Türkiye'deki darbede Biraz dikkatsiz davranmışım değişiklikte, herkes hata yapabilir, uyardığın için teşekkür ederim. Bunun dışında yaptığım değişiklikle maddeyi tarafsızlaştırdığımı düşünüyorum ama yine de kaynak ihtiyacı var. Kolay gelsin...--вяí¢αи76ileti 16:40, 5 Temmuz 2011 (UTC)

Wikipedia talk:Articles for creation/Sedat Bornovalı[kaynağı değiştir]

"Wikipedia talk:Articles for creation/Sedat Bornovalı tarafinizdan silindi, Sayfanin deneme amacli oldugunu neden dusundunuz? sayfa da kisinin kayda deger oldugunu gosteren bir cok baglanti var. Tacci2023 22:01, 7 Temmuz 2011 (UTC)Tacci2023

Selamlar. Wikipedia talk:Articles for creation/Sedat Bornovalı adında bir madde yaratmak, deneme yapmaktan başka bir şey değildir. Ayrıca kayda değer olmadığını belirtmedim. Sedat Bornovalı adında bir maddeden aynı içeriğin kopyalanmış olabileceğini düşündğm zira bu tip bir adla hiç madde açıldığını görmemiştim. Adlandırma açısından uygun bir başlığa aldım maddeyi, kolay gelsin...--вяí¢αи76ileti 05:48, 8 Temmuz 2011 (UTC)

futbolcu maddeleri[kaynağı değiştir]

Selamlar. Vikipedi'de uyguladığımız futbolcu maddelerindeki standartlarda şablonda kulüp takımlarının önüne bayrak koymuyoruz. Burada değişikliğimi görebilirsin. Kolay gelsin--вяí¢αи76ileti 06:02, 8 Temmuz 2011 (UTC)

Merhaba,

Ben ülke bayraklarını sadece bazı yabancı futbolculara koyuyorum. Bu bayrak koymayıda kimi takımların vikipedi'de sayfası olmadığı için o futbolcu ile ilgili bilgi almak isteyenler önceden oynadığı takımlarının hangi ülkeden olduklarını bilsinler diye bayrak koyuyorum. Hayırlı çalışmalar ve kolay gelsin. --Horozlar 07:48, 8 Temmuz 2011 (UTC)Horozlar 07:47, 8 Temmuz 2011 (UTC)

Anlıyorum ancak genel uygulamaya göre bunu yapmıyoruz. Köy çeşmesinde tartışmaya açabilirsin ancak, şablonlarda mümkün olduğunca az bayrak kullanmaya çalıştığımızdan sadece futbolcunun oynadığı milli takımın bayrağını kullanabiliyoruz. Örneğin İngilizce Vikipedi'de o bile kullanılmıyor. bu sayfayı, özellikle de şu başlığı okumanızı öneririm. Genel uygulama budur. Bunun dışında bir hareketin doğru olduğunu düşünüyorsanız, politikayı tartışmaya açabilirsiniz. Sonuçta bu kurallar vikipedistler tarafından alınmakta, kolay gelsin...--вяí¢αи76ileti 07:54, 8 Temmuz 2011 (UTC)

Ermeni Kırımı diye bir maddesi olan ve içeriğinde Türklerin Ermenileri nasıl vahşice yokettiğini anlatan bir projede yönetici olmak uykularını kaçırmıyor mu?95.7.189.210 18:36, 8 Temmuz 2011 (UTC)

Öyle bir maddenin var olması, vatan elden gidiyor diye kaygılanıp uykularımı kaçırabilecek bir şey değil. Sanal ortamla gerçek hayatı iyi ayırmak gerekir. İçeriğe bir lafım yok, sonuçta ortada çok fazla kaynak var, ancak verilen adı ben de doğru bulmuyorum. Yine de tartışmayı düşünmüyorum, yaşanan olayların adlandırılması hiçbir zaman çözüme bağlanamayacak bir madde olduğunu düşünüyorum. Bu olaylara karşılık Müslüman - Türk katliamları maddesinin olmasını da atlamamalıyız. Kolay gelsin...--вяí¢αи76ileti 18:48, 8 Temmuz 2011 (UTC)
Anladım. Kimileri sanal ortamda, kimileri Pülümürde Devlete, Millete ya sövüyor ya da kurşun atıyor. Etrafına bakarsan göreceksin herkes rahat rahat uyuyor. Sen de rahat uyuyorsan sorun yok. İyi geceler. 95.7.189.210 18:53, 8 Temmuz 2011 (UTC)

internet okur yazarlığı vazgeçilmez olunca[kaynağı değiştir]

Sabri bey kardeşim,Size atığım mesajda,özgeçmişinizle ilgili olarak e-posta adresime mail göndermenizi rica etmiştim.Bir alanda bilgi sahibi olmak isteyice,(basılı,yazılı,dijital)hangi kaynak olursa olsun dikkatli,sabırlı olmak gerekiyor.Sayfanızda kişisel sekmesinde zaten özgeçmişiniz varmış. Bir de internet kullanıcılığımın yetersizliğine,aceleci,sabırsız olma zaafiyetim eklenince isteğim abes olmuş. internet okur-yazarlık cahillliğimi hoşgörün.Başta dikkat ve sabır olmak üzere öğenecek çoook şey var. Sağlıcakla kalın.(Serdar Özay 12:15, 9 Temmuz 2011 (UTC)Bu imzasız yazı Serozay (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Selamlar. Mesajınızı atlamış ya da unutmuş olabilirim çünkü sitede yapılacak birçok işle uğraşmak gerekiyor. Vikipedi hakkındaki sorularını sorabilirsiniz. Kolay gelsin...--вяí¢αи76ileti 12:57, 9 Temmuz 2011 (UTC)

Türkçe Dilbilgisi Özeni Ve Güncellenmesi Gereken Sayfalar[kaynağı değiştir]

Merhaba, Yan alan Türkçe Dilbilgisi olan bir muallim olarak Vikipedi sayfalarında rastladığım dilbilgisi ve imlâ hatalarını düzeltiyor; güncellenmesi gereken sayfalar üzerinde çalışıyorum. Son olarak Fransa'nın Ligue 1, Ligue 2, Championnat National ve Championnat De France Amateur liglerinin 2011-2012 sezonuna geçişlerini yaptım. Tabii bazı bilgilere ulaşmak, mümkün olmadı. Ligue 1 haricindeki sayfalarda yer alan tablolarda o lige 2011-2012 sezonunda dahil olacak takımların kuruluş tarihi, o ligdeki kaçıncı sezonu olduğu, ilk ne zaman oynadığı gibi bilgilerin yerini ??? ile belirttim. Elimden geldiğince her kıtanın en önemli liglerini güncellemeye çalışacağım. İlk olarak Fransa liglerinde yapmış olduğum güncelleştirmelerde eksik kaldığını yukarıda belirttiğim eksik bilgileri bir el atıp tamamlayabilecek bir Vikipedici'nin çıkacağını umuyorum. Kolay gelsin. Muallim Fatih Erdem 12:41, 9 Temmuz 2011 (UTC)

Selamlar. Katkılarınızı takdir ediyorum. Ancak madde içlerinde 3 kere ' işaretini kullanıp sözcükleri koyu olarak yazmak gereksiz. Saedece baştaki madde adnda onu yapıyoruz. Sorunuz olursa sorabilirsiniz, kolay gelsin...--вяí¢αи76ileti 13:01, 9 Temmuz 2011 (UTC)

Belediye Bingölspor[kaynağı değiştir]

Merhaba Sabri. Bingöl Belediyespor'un yanında Belediye Bingölspor diye bir madde de bulunmakta. Gördüğüm kadarıyla kaynaklarda ikinci yazdığım şekliyle geçiyor. Birleşmesinde yarar var. — Jimbo 15:56, 10 Temmuz 2011 (UTC)

Selamlar. Google aramada Bingöl Belediyespor 18.000 sonuç verirken Belediye Bingölspor 78.000 sonuç veriyor. Ayrıca TFF gibi resmi kaynaklarda da ikinci şekliyle geçiyor. Ancak medyamızın (birçok kulübün adı öyle olduğu için) şehir adının sonuna "belediyespor" getirme alışkanlığı sebebiyle ilk adın kullanıldığını düşünüyorum. Hemen birleştiriyorum...--вяí¢αи76ileti 17:35, 10 Temmuz 2011 (UTC)

Merhaba Sabri. Sayfadaki vandalizm gözünden kaçmış sanırım. Bursa'ya göçtükleri bilgisi kaynakta mevcut. İyi çalışmalar.--Abuk SABUK♫ ♫ 21:13, 11 Temmuz 2011 (UTC)

Merhabalar. Düzelttiğin için teşekkürler--вяí¢αи76ileti 20:10, 12 Temmuz 2011 (UTC)

2011 Avrupa 19 Yaş Altı Futbol Şampiyonası[kaynağı değiştir]

merhaba sabri,

20 Temmuz 2011 tarihinde romanyada 2011 Avrupa 19 Yaş Altı Futbol Şampiyonası baslayacak Tikla. Bitcok vikipedide bu turnuvanin hazir maddesi mevcut zaten. en:2011 UEFA European Under-19 Football Championship. Bu ingilzice maddenin tercümesini yapmak cok cabuk olur. turnuca baslamadan bunu beraber tercüme etsek olurmu? yada böyle tercüme yaparsak maddenin silinme ihtimali olurmu?

selamlar--Xberger 08:04, 12 Temmuz 2011 (UTC)

Merhabalar. Turnuva süresince onu güncellemek ciddi zaman alacak. Bu nedenle turnuva bitiminde maddenin yapılması daha kolay olacaktır...--вяí¢αи76ileti 20:20, 12 Temmuz 2011 (UTC)

Can I ask you something?Ahmad4d 19:30, 12 Temmuz 2011 (UTC)

Yep--вяí¢αи76ileti 20:20, 12 Temmuz 2011 (UTC)

Please translate this article: http://ceism.net/ to Türkçe.Ahmad4d 20:48, 12 Temmuz 2011 (UTC)

This is out of my interest, sorry...--вяí¢αи76ileti 20:56, 12 Temmuz 2011 (UTC)

Gerçek olmayan maddeler[kaynağı değiştir]

Selamlar Sabri. Nasılsınız? Şu maddeye bakabilir misiniz acaba size zahmet? Aynı kullanıcı tarafından daha önce de hayali maddeler eklendiği için şüphelerim daha da artmış durumda. Bakıp kullanıcıyla duruma göre iletişime geçebilir misiniz rica etsem? Belki böyle bir hakem vardır diye umut ediyorum ama hiç sanmıyorum, bu konularda bilgili olduğunuz için de bakmanızı rica ediyorum. Kaldı ki böyle biri olsa bile madde ansiklopedik olup olmadığı konusunda tartışmalı ama, dediğim gibi bu sefer artık hayali olmadığını ümit ediyorum. Sevgilerimle--Merube 89msj 09:38, 13 Temmuz 2011 (UTC)

Tekrardan selamlar :). Maddeyi sayginer hayali şeklinde işaretleyip şüphelerimi doğrulayınca sildim. Haber vermek istedim. Böylece bir selam vermiş oldum size :) Sevgiler, kolaylıklar--Merube 89msj 21:55, 13 Temmuz 2011 (UTC)

Selamlar Sabri. Valla bu maddeyle uğraşmak lazım ama vaktim yok staj yapıyorum akşamlarıda yorgunluktan uğraşasım gelmiyor . Eskişehirspor 2008-09 sezonu bu maddeyle bayauğraşmıştım be maddeyi seçkin yada kaliteli yapabiliriz ilgilenirsen. Aycanileti 16:47, 13 Temmuz 2011 (UTC)

Valla elimde herhangi bir kaynak yok. Kendi Km ve SM projelerimi de aylardır bitiremedim, hele ki hizmetlilik sorumluluğu da almışken biraz zor biterler--вяí¢αи76ileti 12:16, 16 Temmuz 2011 (UTC)

http://tr.wikipedia.org/wiki/Loft_kozmetik

sayfasını kayde değer bulmamış ve silmişsiniz bu konuda tartışmak istiyorum Nesetsen 12:09, 16 Temmuz 2011 (UTC)

Selamlar. VP:KD sayfasındaki özellikle şu bölümden ayrıntılı bilgi alabilirsniz. Neden KD olmadığına gelince: en basitiyle aramada çok az sonuç çıkıyor. [1] Bu tek başına bir kıstas değil ancak, bu kadar az sonuç çıkması bile diğer kriterlere bakmadan kayda değer olmadığına kanaat getirmemi sağladı. Örneğin, 20,500 sonuç veren bu kozmetik şirketinin maddesi eğer girilirse bir bakışta silmek olmazdı. Verdiği sonuç rakamı tartışmaya açık olduğundan diğer kriterlere uygunluğunun denetlenmesi gerekirdi.--вяí¢αи76ileti 12:16, 16 Temmuz 2011 (UTC)

bahsi konu şirket masaj yağı konusunda türkiyede üretim yapan bu işle uğraşan herkezin bildiği bu sektörde en çok bilinen bir şirkettir. diğer kozmetik firmalarının üretim şekline bakılacak olursak parfüm vb. çok fazla nihai kullanıcıya hitap eden ürünlerdir. tabiki yüksek google sonucu vericeklerdir. LOFT şirketi sadece Spa kozmetiği üretimi yapmaktadır. ve loft kozmetik 245.000 civarında google da sonuç vermektedir. referanslarında ise türkiyenin en büyük 5 yıldızlı otelleri ve dünyaca ünlü spa merkezleri vardır. http://www.loftspamarket.com/masajyagi-referanslar.html google aramalrında çıkan miktar değilde sadece "masaj yağı" aramasında googlede şirketin kaçıncı sırada çıktığını da "kayda" almanızı diliyor ve rica ediyorum saygılar.Bu imzasız yazı Nesetsen (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Selamlar. Çok bilinen bir şirket olduğunu söylemek onu kayda değer yapmıyor maalesef. En azından şu sayfadaki birincil kriteri sağladığını kaynak göstererek kanıtlayıp maddeyi yazabilirsiniz. Kolay gelsin...--вяí¢αи76ileti 12:40, 16 Temmuz 2011 (UTC)

konu dışı[kaynağı değiştir]

Acaba Almanca Vikipedi'nin köy sayfalarında da böyle muhtarını şikâyet edenler var mıdır--вяí¢αи76ileti 07:11, 17 Temmuz 2011 (UTC)

vikipedi bizim ülkenin güzel bir aynasidir iste ;-). burada yapilan sacma sapan vandalizimlerden tut böyle entrlere kadar. türkiyede yetismesine ragmen insanlarin imha hatalari takmamazi, madde sayisin azligi. allah millete akil versin, ne diyeyim ;-)---Xberger 07:24, 17 Temmuz 2011 (UTC)
Vallahi güldüm. =)) --Stultiwikiabana yaz 16:12, 19 Temmuz 2011 (UTC)

Ankara Bahçelievler Deneme Lisesi[kaynağı değiştir]

Sevgili Sabri76 Ankara Bahçelievler Deneme Lisesi Sayfasını telif hakkı ihlali nedeniyle kaldırdığınızı gördüm. Öncelikle sayfa geçmişi ve ilgili web sitesinin ve derneğin kuruluş tarihini kıyaslarsanız Telif ihlalini kimin yaptığını daha iyi algılayabilirsiniz sanırım. Derneğin Resmi Web sitesi de dahil olmak üzere bir çok kaynaktaki bilgi Wikipedia da benim başlatarak geliştirdiğim sayfadan alınmıştır. Derneğin resmi kuruluş tarihi ve Web sayfası ise bundan yıllar sonra benim de içinde olduğum bir komisyon marifetiyle gerçekleşmiştir. Değişikliği geri almanız dileğiyle, saygılarımı sunarım.Bu imzasız yazı Comana (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar. Telif ihlali nedeniyle kaldırmam doğru ama bir siteyle aynı içeriğe sahip olduğundan, o siteden içerik kopyala-yapıştır yapılmış gibi algılanmakta. Sitedeki yazının buradan alınmış olması, sitede bir tarih ve kaynak belirtilmemesi sebebiyle şu an kanıtlanamamaktadır. Maddeyi kendi cümlelerinizle aynı anlama gelecek şekilde yeniden yazmanız için maddeyi geri getirdim. Eğer bunu yapmazsanız, madde 1 hafta sonra telif ihlali gerekçesiyle silinecek. Kolaylıklar dilerim--вяí¢αи76ileti 10:42, 17 Temmuz 2011 (UTC)

Gerekli güncellemeleri yaptım. Arşivimi tarayıp daha ilerde başka değişiklikler de yapacağım. Umarım gerekli mesaj ve uyarıları kaldırırsınız iyi Wikiler.Comana mesaj 12:20, 17 Temmuz 2011 (UTC)

genclerbirligi sezon maddesi[kaynağı değiştir]

selam sabri,

genclerbirligne yeni gelen futbolculara Ferhat Kaplan haric madde acildi. onun maddesinide sen acta kadro kismi tamam olsun. bari süper ligi bu sezon lig basliyana kadar tüm kadrolar hazir olsun. biliyorum transfer sezonu eylül'ün ortasinda bitiyor. ama sezon basladiktan transfer sezonuna kadar yeni transfer edilen futbolcularin maddelerini "on fly" yapariz. hadi hayirli calismalar--Xberger 10:39, 17 Temmuz 2011 (UTC)

Açarım da, "on fly" derken?--вяí¢αи76ileti 10:42, 17 Temmuz 2011 (UTC)

sabrican, vandalizm ile ilgili ne yaptım anlamadım. Elimden geldiğince telif haklarına dikkat ederek konular açıyorum önemle açıklayıcı bir şekilde geri bildirim ricca edeceğim sizdenBu imzasız yazı Sonartex (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Selamlar. Aşık Şenlik Kasabası maddesinden ötürü öyle bir mesaj attım. Ancak, geçmişte VP:Telif konusunda defalarca uyarılmanıza rağmen hâlen telifli içerik girmenizden ötürü son kez uyaran bir mesaj attım. Burada hepimiz özgür bir ansiklopedinin ilerlemesi için gerçek hayatımızdan dakikaları, saatleri harcıyoruz ve özgür bir ansiklopedinin gereği olarak telifli içerikleri kullanmanın yasa dışı olmasından ötürü bu içerikleri gördüğümüz anda siliyoruz. Telifli içeriği aynı anlamı verecek şekilde değiştirerek de maddeyi yazabilirsiniz. Başka yerleden kopayala-yapıştır yapmak çok kolay bir şekilde anlaşılabiliyor. Bu konuya daha hassasiyet göstermeniz ve bir daha telifli içerik eklememeniz dileğiyle...--вяí¢αи76ileti 11:33, 17 Temmuz 2011 (UTC)

Ödül için Teşekkür[kaynağı değiştir]

Vikipedi'da Türk futbolu ile ilgili verilen ödül için çok teşekkür ederim.

Hakanp 09:46, 18 Temmuz 2011 (UTC)

Demokratik Özerklik[kaynağı değiştir]

vikipediada bir çok resmi olmayan özerk bölgelerin sayfaları var.Demokratik Özerk Kurdistan sayfasını neden sildiğinizi anlıyamadım

Jakjet21 11:35, 18 Temmuz 2011 (UTC) Jakjet21 Jakjet21 11:35, 18 Temmuz 2011 (UTC)

Selamlar. Acaba buna örnek verebilir misiniz? En basitinden Transdinyester'in bağımsızlğı sadece 1-2 ülke tarafından tanınmakta ve özerk bir bölge olarak maddesi mevcut. Ancak Transdinyester bulunduğu ülke tarafından özerk bölge olarak tanımlanmakta. Türkiye'deki şu durumda illegal bir özerk devlet bulunmamaktadır. Bu durum, DTK tarafından tek taraflı bir bildiri niteliğindedir. Bölgede ya da bölgede çoğunluğu oluşturan yönetim organlarında herhangi bir resmiyete sahip değildir. Örneğin BDP bile tamamen bu olayı desteklemiyor. Şu habere göz atmanı isterim. Her çıkan transfer dedikodusuyla vikipedide madde değiştirilemeyeceği gibi her kuruluşun da ilan ettiği bir bildiriyi resmi ve gözle görülür bir yapıda düşünüp siteye maddesini girmek kayda değer değildir. Ağrı Cumhuriyeti maddesi mevcuttur, zira böyle bir devlet, geçmişteki Kürt isyanları sırasında illegal de olsa kurulmuştur, kayda değerdir. Ancak bu Demokratik Özerk kavramı bir özerk devlet için bile kullanılmamıştır. Bir ülkedeki bir etnik kökene bazı haklar verildiğinde yahut bazı hakları talep edip özerklik deyince hemen özerk bir devlet kurulmuş olmuyor. Zaten hiçbir haberde "Demokratik Özerk Kürdistan" lafı kullanılmıyor. Tabii terör örgütünün bu terimi kullanması on kayda değer yapar mı? O tartışılır, lakin biz bu tip durumlara "viki icat" adını vermekteyiz. Mümkün olduğunca tarafsız olmaya çalışıyoruz, hiçbir etnik kimliğe yakın bir duruşumuz bulunmamaktadır. Bu durum bazı Türk milliyetçileri tarafından Kürt propagandası, bazı Kürt milliyetçileri tarafından da Faşist bir ansiklopedi olarak suçlansa bile biz her zaman her görüşe eşit mesafede durmayı ve kayda değerlik gibi ansiklopediyi özgür yapan birçok değere önem veririz. Senin de önem vermeni dilerim. İyi günler--вяí¢αи76ileti 11:52, 18 Temmuz 2011 (UTC)

Verdiğiniz örnek özerk devletler bir kaç devlet tarafından tanınmış demişsiniz ama sonuçta yasal olmayan özerk bölgelerdir. Nasıl ki şuan kıbrısın kuzeyi yada dağlık karabağ gibi. Dtk olayı desteklemiyor diye verdiğin haber siteside ayrıca komik. Sonuçta vikipedia tarafsız oldğuna inanıyorum ve DTK tek taraflıda olsada bir özerklik ilan etmiştir ve 24 temmuzda delege seçimleri başlanacağını duyurmuştur.Bu imzasız yazı Jakjet21 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

İkna olmuyorsan sol sekmelerdeki köy çeşmesi ilginize kısmında bir başlık açarak maddenin kayda değer olduğunu ispatlayarak bir tartışma açabilirsin. Örneğin TBMM yemin krizi maddesi çok fazla tartışıldı ve bu uzun tartışmanın sonucunda maddenin kayda değer olduğuna dair karar çıktı. Vikipedi'de kendi fikrini kabul ettirmeye çalışan birçok vandal gibi maddeyi ısrarla girip saldırgan bir tavır takınmayıp sorunu konuşarak çözme isteğinden ötürü seni takdir ediyorum. Pek sizli bizli konuşmam, kusura bakmayasın, kolay gelsin... Not:İmza atmayı unutma emi--вяí¢αи76ileti 12:06, 18 Temmuz 2011 (UTC)

Önerin için saol tartışmaya girmiyecem artık. Bu arada vandal demenize alınmadım haberiniz olsun.İnş yakında Türk milliyetçiliği vazgeçip vikipedia tam anlamıyla tarafsız bir şekilde katkı sunarsınız

Jakjet21 12:12, 18 Temmuz 2011 (UTC) Jakjet21 Jakjet21 12:12, 18 Temmuz 2011 (UTC)

Estağfurullah efendim, akla takılan soruları cevaplandırmaktan mutluluk duyarım. Bu arada biraz şom ağızlı bir insan olduğum için ara sıra pot kırdığım olur. Vikipedistler tartışmayı sever. Ancak, daha olayların başındayız. Benim fikrim gelecek zamanlarda öyle bir terimin genel olarak kullanılması halinde maddenin de doğal olarak girileceği yönünde. Yabancı kaynakların soykırım dediği olayları reddetmeyip kırım diyerek orta yol bulduğumuz Ermeni kırımı maddesinin adlandırılmasını gözden kaçırmamanı ve vikipediye karşı hemen "taraflıdır diye" bir ön yargıya kapılmamanı rica ederim. Başka konularda da vikipediye katkıda bulunmak istersen işleyiş konusunda yardım edebilirim. Sonuçta hepimiz hayatımızdan saatleri bu siteye harcayarak, hiçbir çıkar gütmeyerek insanlık namına faydalı olmaya çalışıyoruz. İyi çalışmalar dilerim, bir Iğdırlı olarak hiç yolumun düşmediği Diyarbakır'a selamlar...--вяí¢αи76ileti 12:19, 18 Temmuz 2011 (UTC)

yardımlarınız için teşekkür ederim. Diyarbakırdan size selam olsun

Jakjet21 12:36, 18 Temmuz 2011 (UTC) Jakjet21 Jakjet21 12:36, 18 Temmuz 2011 (UTC)

Merhaba, acaba Kullancı:Ozankra/Ödüller sayfasını silebilirmisiniz? Yanlış sayfayı ve yanlış yönlendirmeyi yaptım da. Sevgilerimle, iyi çalışmalar. --Ozankra ileti 15:39, 18 Temmuz 2011 (UTC)

Merhabalar. Hallettim, kolay gelsin...--вяí¢αи76ileti 13:24, 18 Temmuz 2011 (UTC)

Star TV'nin Resmi yayınları bunlar 2009-2010 Prison Break, 2011-2012 Dexter, 2012-... Doctor Who! Hero: 108 12:57, 19 Temmuz 2011 (UTC)

Anlıyorum da internette kaynak arayıp bulamadım, 2012'de başlayacak bir yayın bilgisini maddeye eklemeden önce güvenilir bir kaynak göstermelisin, aksi takdirde Star'da ilk bölümü yayınlanana kadar o bilgiyi maddeye eklemek doğru olmaz.--вяí¢αи76ileti 15:23, 19 Temmuz 2011 (UTC)

kısa maddeler[kaynağı değiştir]

Selamlar. İngilizce versiyonunda içeriği olmasına rağmen (içeriği olmasa bir şey demeyecektim de) çok fazla bilgi içermeyen girdiğin şu maddeleri adlarına yakışır biçimde geliştirirsen süper olur...

Kullanıcı mesaj, eksiklikler tamamlandı anlamına geliyor.


Kolay gelsin...--вяí¢αи76ileti 22:44, 19 Temmuz 2011 (UTC)

Merhaba, hazırladığınız maddelerin hepsini düzenledim ve fazla bilgiler koydum. Vallaha maddeler adlarına yakıştı :D Sevgilerimle, iyi çalışmalar. --Ozankra ileti 04:20, 20 Temmuz 2011

Selamlar, ellerine sağlık--вяí¢αи76ileti 07:10, 20 Temmuz 2011 (UTC)

  • Aman hizmetlilerimiz de bunu yapacaksa :)--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 07:32, 20 Temmuz 2011 (UTC)
  • He, bir diyeceyim var gardaş, Rapsar Efendiii, istifamı veriyom ammaa şunu da gözden kaçırmayalım ki, vikipedide telif ihlalinden ötürü en çok madde silen hizmetliyim Neredeyse her 10 silmemeden 6'sı telif ihlalinden oluyor ve bilgilendirme mesajı atsam da e-postalarla birçok kullanıcıya açıklayıcı bilgi vermekle uğraşıyorum, bir kere de telif ihlali olup olmadığını kontrol etmeyi unutup "düzenle" şablonu koyup topu başkalarına atalım be kardeşim--вяí¢αи76ileti 07:37, 20 Temmuz 2011 (UTC)
Bu arada Maşallah'ım var. Bastığım yerde ot bitmiyor mübarek :)--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 11:02, 20 Temmuz 2011 (UTC)

Ne zararı, ben daha Vikipedi'ye yeni geldim, tam oturum açacaktım mesaj geldi, bu arada ben Westnest.--88.238.203.173 10:02, 20 Temmuz 2011 (UTC)

Selam. O mesajı 10 Temmuz 2009'da o IP'den vandalizm yapan birine yollamışım ve o vandal da mesaja bakmadan siteden çıkmış. İnternette Ip adresleri sürekli değiştiği için internet cafe gibi sabit bir adresten siteye girip o mesajla karşılaşmış olabilirsin ya da evden internete girerken her açışında IP numarası değiştiği için o vandalın 10 Temmuz 2009'da kullandığı IP'ye denk gelmişsin, az da olsa rastlanabilecek bir durumdur.--вяí¢αи76ileti 14:39, 20 Temmuz 2011 (UTC)

Tmm aslında Star TV bir ara yayınladı ama tam kesin değildi!
Hero: 108 11:39, 20 Temmuz 2011 (UTC)

Vermiş olduğunuz ödülden dolayı onur duydum.

Sağolun--Horozlar 20:15, 20 Temmuz 2011 (UTC)

İngilizce Vikipedi[kaynağı değiştir]

Merhaba hocam, bir sorum olacaktı size, İngilizce Vikipedi'den önceden resmi direk kopyalayarak File:blabla diye yapıştırıyordum ve resim gözüküyordu. Şimdi ise olmuyor. Nedeni nedir ? Exe13 00:43, 22 Temmuz 2011 (UTC)

  • Gelir birazdan gene :D --Reality 14:56, 22 Temmuz 2011 (UTC)

95.14.246.102[kaynağı değiştir]

Lütfen engellermisiniz? ----Cek Li Taranmesaj 14:57, 22 Temmuz 2011 (UTC)

Yanlış yadıma salmadıysam iki hafta önce de aynı vandal tam 5 kez IP değişirip aynı mesajı kullanıcılara göndermeye çalışıyordu, cevap bile vermeye gerek yok, niyeti belli bir vandal, direkt engel veriyorum, neyseki çevrimiçi zamanıma denk geldi, öbür türlü durdurmak zor olurdu--вяí¢αи76ileti 15:04, 22 Temmuz 2011 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Ödül için çok teşekkür ederim, iyi vikiler...эртлй 08:26, 23 Temmuz 2011 (UTC)

Merhabalar,Güllü Geliyor Güllü (film) sayfası için resim yüklemek istiyorum.Yüklüyorum fakat şu uyarıyla karşılaşıyıorum Dosya uzantısı MIME türü ile eşleşmiyor..Bu ne demektir bir türlü anlayamadım.Beni aydınlatabilirmisiniz :) teşekkür ederim,iyi çalışmalar.----MetiNRomaNmesaj 11:49, 23 Temmuz 2011 (UTC)

Selamlar. Vikipedi'de her resim formatı kabul edilmiyor. Genellikle tercih edilen jpg ya da png versiyonlarını bulabilirseniz onu yükleyin ancak yüklerken de telili kullanım gerekçesini resmin silinmemesi için eklemeniz gerekiyor. Bunu da başka yüklenen film afişlerine eklenen şablonları uyarlayarak kullanabilirsiniz. Bir de dosya adı uzantısıyla o dosyanın türü aynı olmalı, yoksa dosya gözükmez. Örneğin abc.jpg adlı dosya adı üzerine png uzantılı bir dosya yüklerseniz dosya içeriği gözükmez. Kolay gelsin...--вяí¢αи76ileti 11:56, 23 Temmuz 2011 (UTC)
  • Sonuna .jpg uzantısı eklemeyi unutmuşum.Sıcaklar başımı allak bullak etti :D.Teşekkür ederim yardımınız için,iyi çalışmalar.----MetiNRomaNmesaj 12:00, 23 Temmuz 2011 (UTC)
Rica ederim--вяí¢αи76ileti 12:07, 23 Temmuz 2011 (UTC)
Estağfurullah, kafana takılanları her zaman sorabilirsin, yardıma hazırım. Lisans ve gerekçeyi ekledim. Bundan sonra onu kullanırsın, kolay gelsin...--вяí¢αи76ileti 12:51, 23 Temmuz 2011 (UTC)
  • Teşekkür ediyorum,iyi çalışmalar.----MetiNRomaNmesaj 12:55, 23 Temmuz 2011 (UTC)
  • Yalçın abi ölene kadar beklicem sanırım izin vermez :D.Teşekkürler söylediğiniz için iyi çalışmalar----MetiNRomaNmesaj 17:25, 23 Temmuz 2011 (UTC)
He he, özgür lisanlı yaşayan bir ünlünün fotoğrafını bulmak çok zor biliyorum. Ya magazinci paparazzi olacan ya da adamı şu erken yaşında öldürüp fotoğrafını kullanacan Takılma fotoğraflara varsın olmasın... Kolay gele--вяí¢αи76ileti 18:41, 23 Temmuz 2011 (UTC)

Selam Sabri76,

22 Temmuz'da editörlüğe aday oldum. Görüşlerini buradan bildirirsen sevinirim.

Saygılarımla, Supermæn mesaj katkılar 18:31, 23 Temmuz 2011 (UTC)

Selamlar. Bu mesaj gördermen kullanıcılar tarafından hoş karşılanmayabilir. Geçmişte hizmetli adayı olup da kişisel olarak oylmaya katılması için birçok kişiye mesaj yollayan kullanıcıların bu davranışı hoş karşılanmadı. Ayrıca etik de değil. Eğer örneğin 1 hafta geçmiş ve yeterli katılım yoksa yeterli katılım olmadı katılabilir misiniz diy soran mesajı göndermek bir nebze affedilir ama yine de en doğrusu köy çeşmesine yazmaktır ama daha yeni aday olmuşsun, biraz sabır yeterli katılım olmazsa köy çeşmesinden duyurursun. Şimdi kullanıcılara özel mesaj yollamayı kesmeni rica ederim. Editör yetkisi almak, vikipedide madde yazımını ve ilgili politikaları öğrendin mi kolayca alınabilecek yetki... Maddelerde sorun yok ama resim yüklerken lisanslama ve resim yüklemeyle ilgili politikalarda bilgi eksiğin olduğunu gördüm. Bu eksiğini kapatırsan başka bir yetki alamama gerekçeni göremiyorum. Bu konuda dikkat edilmesinin sebebi editörlern her değişikliğinin otomatik kontrol edilmesi. Kolay gelsin...--вяí¢αи76ileti 18:39, 23 Temmuz 2011 (UTC)

Tamam, uyarını dikkate alacağım. Saygılarımla, Supermæn mesaj katkılar 18:49, 23 Temmuz 2011 (UTC)

  • Hemen el atarım. İyi çalışmalar, teşekkürler...--Gökçє Yörük mesaj 20:05, 27 Temmuz 2011 (UTC)
  • Birkaç sayfanın silinmesi lâzım. Müsait misin?--Gökçє Yörük mesaj 16:09, 28 Temmuz 2011 (UTC)

Selam Sabri. Şu şablonu silebilir misin zahmet olmazsa? On binlerce kulübü bir şablona sığdırmak anlamsız olacaktır :)--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 09:52, 29 Temmuz 2011 (UTC)

Selamlar. Bence de gereksiz bir şablon ancak, sayfayı oluşturan ve bu alanda birçok katkı yapan kullanıcıyı görmezden gelip silmem pek doğru olmaz sanırım. SAS'a çıkarmanı tavsiye ederim...--вяí¢αи76ileti 21:08, 29 Temmuz 2011 (UTC)

Selam. Vikikaynak'ta da sana ihtiyaç var :) Bakabilir misin lütfen? --82 ~145 ileti 14:03, 29 Temmuz 2011 (UTC)

Haftada bir girerim aslında orada fazla iş olmuyor diye ama bakalım hadi o zaman, seni mi kıracaz--вяí¢αи76ileti 21:08, 29 Temmuz 2011 (UTC)

sabri merhaba, daha önce temizoğlu başlığı eklemiştim, fakat kaldırmışsın, reklam amaçlı site olarak. bunu farklı kategoride tekrar nasıl eklerim, yardımcı olursan sevinirim tşk mail atarmısın lütfen

merhabalar, dün (2 Temmuz 2011) açılan Yaşar Turgut Bilgin başlığı bugün uyarı verilmeden silinmiştir ve sebebi de kayda değer olmayan kişi başlığdır. Dikkatinizi çekmek isterim ki Sayın Bilgin'in yazdığı Batan Bankanın Günlüğü isimli kitap 2001 krizine ait bir bankacı tarafından ve bankalar hakkında yazılabilen tek kitaptır. Ayrıca bir kişinin kayda değer olup olmamasıın kanaati de size kalmamıştır lütfen bir daha bir başlık silmeden önce konu hakkında bilgi sahibi olunuz veya tartışma açınız.

teşekkürler

Telif ihlali[kaynağı değiştir]

Sabri selam,
Bu kullanıcı telif ihlali için defalarca uyarılmış ve engellenmiş ancak halen ihlale devam ediyor. İyivikiler... [ho? ni!] 22:04, 29 Temmuz 2011 (UTC)

Selamlar. Mesajı görünce şaşırdım, hala aklımda hizmetli olarak kaldığından. Kullanıcının kategorizasyonda iyi işler çıkardığını görünce engeli uzatarak devam ettirmek yerine son bir şans/uyarı daha verdim. Yeni maddelerini takip edemeyebilirim. Eğer bir kez daha yaptığını tespit edersen, bana haber edersin, engellerim. Şu 1 hafta boyunca tamamen müsaitim...--вяí¢αи76ileti 22:26, 29 Temmuz 2011 (UTC)
Tamam. Ancak engel geçmişini bir gözden geçirmende fayda var. Önceki engelleri de atlatmaya çalışan bir kullanıcı anladığım kadarıyla. Bu arada ben bırakalı bayağı bir oldu :) İyivikiler... [ho? ni!] 22:31, 29 Temmuz 2011 (UTC)

Güney Azerbaycan[kaynağı değiştir]

  • Bu kullanıcıyı engeller misiniz? --Drlp ileti 10:55, 31 Temmuz 2011 (UTC)
O kullanıcı bir parti propagandası yapmak dışında vikipediye hiçbir katkı sağlamıyor. Kendisi takibimde... Son uyarımdan sonra devam edince kibele bir günlüğüne engelledi ama deneme sayfası ve kendi kullanıcı sayfası dışında bir propaganda daha yaparsa artık uyarmadan engel verecem. Kullanıcı sayfasında telif haklarını ihlal ederse de bu yapacağım geçerlidir. Sen içini rahat tut--вяí¢αи76ileti 10:59, 31 Temmuz 2011 (UTC)
  • İlginiz için teşekkür ederim.--Drlp ileti 11:12, 31 Temmuz 2011 (UTC)

Selamlar. Pazar Ligi maddesine ya yapacağımı karar veremdim. Birleştirilmeli mi, silinmeli mi? İstanbul Pazar Ligi'nden farklı gibi...--вяí¢αи76ileti 11:06, 31 Temmuz 2011 (UTC)

Selam. İstanbul Pazar Ligi maddesini silebilirsin öncelikle. Burada zaten İstanbul Futbol Ligi anlatılmış. Sil etiketi koymuştum, Superyetkin kaldırmış önce maddeleri birleştirmek lazım diye. Daha nesini birleştireyim :) Pazar Ligi ise ayrı bir lig, kalmalı. Ancak maddesi bu haliyle düzensiz, düzenle şablonu eklenebilir.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 11:11, 31 Temmuz 2011 (UTC)
  • Tamamdır ben alırım bu gece ya da sabaha başlarım.)--Reality 20:43, 31 Temmuz 2011 (UTC)
O zaman ikimize de kolay gele--вяí¢αи76ileti 22:07, 31 Temmuz 2011 (UTC)