Kullanıcı mesaj:Merube 89/Arşiv 9

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Mesaj Arşivi 1Mesaj Arşivi 2Mesaj Arşivi 3Mesaj Arşivi 4Mesaj Arşivi 5Mesaj Arşivi 6Mesaj Arşivi 7Mesaj Arşivi 8

  • Umarım buraya yazmakla yanlış yapmıyorumdur. Acaba sizden Vikitatil'den çıktığınızda şu maddedeki "aldoheksozlar" başlığının altında yer alan çevrilmemiş cümleyi çevirmenizi rica edebilir miyim? Ben çevirsem kesin hatalı bir bilgi veririm. Siz bunu biliyorsunuzdur. Şimdiden çok teşekkür ederim. İyi tatiller. --♪♫Berkay0652|ileti 09:21, 31 Temmuz 2009 (UTC)

Akkoyunlular[kaynağı değiştir]

Selam. Söz konusu kopyayı kaldırdım. Aynı kullanıcının işiydi. Aslında çok güzel katkıları var ve son günlerde IP'li kullanıcı olarak katkılarda bulunuyor, ama ne yazı ki... Hadi iyi hafta sonları. Takabeg ileti 13:07, 1 Ağustos 2009 (UTC)

  • Merhabalar, madde için elinize sağlık, ne yazık ki hiç yardımcı olamadım kusura bakmayın lütfen. Tatilden dönüşte telafi ederim artık :) iyi vikiler, iyi çalışmalar.--Merube 89msj 23:51, 18 Ağustos 2009 (UTC)
Önemli değil. Temizledim. İyi tatiller. Takabeg ileti 00:01, 19 Ağustos 2009 (UTC)

Merhaba şef. LGBT Portalı hazır sayılır. Zamanınız olduğunuda portalı bir gözden geçirebilirseniz çok mutlu olurum. Birde vikiprojesi açılacak. Yardımınızı bekliyorum İyi vikiler-- Serhan+tr 18:35, 3 Ağustos 2009 (UTC)

  • Şef, proje de hazır. Sanırım portal biraz daha beklese iyi olur; ne yazık ki konuyla ilgili fazla maddemiz yok, olanlarda taslak veya düzenlenmesi gerek. Umarım proje sayesinde bu sorunla hep beraber ilgileniriz. Fazla özletmeyin kendinizi:) İyi vikiler-- Serhan+tr 20:18, 4 Ağustos 2009 (UTC)

bilgi edinme[kaynağı değiştir]

mrb umarım tatilden döner dönmez bu msj cvb verirsiniz.. - kürt tari hakındaki maddeleri okudum ve elimde olan bazı kitap ve materyal lerden bilgi eklemek istiyorum bu durum için yapmam gerekenler nedir ve izin alınması gereken bir yerler varmıdır tşk..Bu imzasız yazı Denizer21 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Türkiye VikiProjesi[kaynağı değiştir]




İyi günler, iyi Vikiler.
Türkiye ile ilişkili tarih, politika, bilim, coğrafya, ekonomi, askeriye, hukuk, eğitim, felsefe, kişi, toplum vb. gibi konularda maddeler açmayı ve var olan maddeleri düzenleyerek kaliteli hale getirmeyi amaçlayan VikiProje Türkiye projesine davetlisiniz.

Projeye katkıda bulunmak için katılımcılar listesine isminizi ekleyin, iş bölümü ve görevler kısmına yapmayı düşündüğü katkıları yazarak benzer ilgi alanına sahip kişilerle birlikte hareket edin. Ayrıca tartışma kısmında önerilerinizi ve görüşlerinizi bildirebilirsiniz.

Proje hakkında daha fazla bilgi ve katılım için "Buraya tıklayın".

BJK48mEsAj 16:06, 13 Ağustos 2009 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

  • Asıl size teşekkür etmek gerek. Gecenin bir vakti uykusuz ve yorgun birisini bile gülümseten güzel sözleriniz ve bitmek bilmeyen fedakarca yardımlarınız için... İyi ki varsınız. --♪♫Berkay0652|ileti 23:50, 18 Ağustos 2009 (UTC)

Kontrol ricası[kaynağı değiştir]

Merhaba, Ybancının isteği ile bu çizimi Türkçeleştirdim. Acaba kontrol edebilir misiniz, isimler doğru ve uygun olmuş mu? Hata varsa yada daha iyi olabilecek bir yorum bildirirseniz düzeltebiliriz. Teşekkürler, --Manco Capac 06:50, 21 Ağustos 2009 (UTC)

  • Merhaba Merube. LGBT portalı hazır ama ne yazik ki hala kullanıcı sayfamda beklemesi gerekiyor. Portalı beğendiğinize çok sevindim. Bunları biliyor muydunuz bölümündeki soru işaretini sanat ve kültür portallarına da koyalım, bencede güzel olur. Seçkin içerik kısmına gelince, evet biraz sıkışık oldu ama içeriği sanat portalında olduğu gibi bölümü doldurmadığından şimdilik sağ sütunda durması görsel olarak daha iyi bence. Genişçe yerleştirmeyi de denedim ve bu durumda LGBT'nin seçkin içeriğin eksikliği daha da çok belli oldu. Konuyla ilgili biraz daha fazla seçkin içerik oluşturulduğunda önerinizi değerlendirmeyi düşünüyorum. Birde Versay'ın Gülü, Janet Jackson ve Madonna'nın konuyla ilgisini sormuşsunuz. İng. portalda Janet Jackson'in bir "gay ikonası" olduğunu yazmışlar; sanırım bu Madonna için de geçerli. Versay'ın Gülü de (yanılmıyorsam) çiftcinsellik gibi konu işliyor. Çok yakından bir ilgisini olduğunu düşünmüyorum bütün bu maddelerin ama bunlar dışında konuyla ilgili daha fazla SM yok. Zaten bu konuyla ilgili SM'ler çoğaldığında bu maddeler tekrar çıkarılması gerektiğini düşünüyorum. Ne yazık ki SR'de hiç bulamadımÜzgün. Gördüğünüz gibi şef, portalda sorun çok. Kendinize iyi bakın (ve en kısa zamanda geri dönün!! Vikinin size ihtiyacı var!!) İyi vikitatiller-- Serhan+tr 07:16, 13 Eylül 2009 (UTC)

Gözümüz yollarda kaldı[kaynağı değiştir]

  • 3 aylık Vikimola'dan sonra döndüm, sizi göremedim. Nerelerdesiniz azizim? --.dsm. 17:39, 3 Ekim 2009 (UTC)

Selam. Nasılsınız ? Şu maddeyi açın, bunu düzeltin filan demeyeceğim da vaktiniz varsa bunları değerlendirir misiniz ? Birde bu kategorideki maddeler (sadece sayıca) çoğaldı. Ben kaçtım. İyi (ders) çalışmalar. Hoşçakalın. Takabeg ileti 23:55, 4 Ekim 2009 (UTC)

  • Merhabalar, nihayet vikitatilden döndüm. Vikikoliklik gibi alışkanlık yapıyormuş. İyiyim sağolun, siz nasılsınız? Kategorideki maddeleri ne kadar da çok artırmışsınız, ellerinize sağlık. Bu kadarını tahmin etmemiştim doğrusu, helal olsun. Ben de şimdi çıkıyorum vikiden, vikiye ilk girişimde bakarım. 58 SRA varmış, özellikle bakmamı istediğiniz resimler var mı? Sizin aday gösterdiğiniz resimlere zaten bakacağım da, onların dışında bakmamı istediklerinizi belirtirseniz ona göre bakayım. İyi vikiler, iyi çalışmalar--Merube 89msj 00:13, 5 Ekim 2009 (UTC)
Eve geldim. Özellikle bakmanız istediğim resim yoktur. Hepsine bakmanızı istiyorum :) İlgisizliklerinden SR seçilmeseler vikipedinin kayıbı olacağını düşündüğüm için. Böyleleri arşivlerdeki eski SRA'larda da yakın geçmiştede gördüm. Ondan. İyi (ders) çalışmalar. Takabeg ileti 01:22, 5 Ekim 2009 (UTC)

Something nice back[kaynağı değiştir]

Selamlar Merube, yoktun epeydir. Çok uzak kaldın buralardan. Özlettin kendini. Bu içten girizgahtan sonra gelişmelere şöyle değinelim: Lost 1. sezon seni bekler. Bir de Lost dizisinin kazandığı ve aday gösterildiği ödüller listesi var. Bilmem kırmızılıkları açmak ilgini çeker mi? "Gına geldi Lost'tan müzik yok mu?" dersen sana blues-rock çalalım ve John Mayer maddesine de katkılarını bekleriz. Başka ne vardı. 27 Mayıs Darbesi, biliyorsun ki madde SM olamadı (nasıl olamadı onu hâlâ anlamaya çalışıyorum) fakat eksiklikleri vs var dolayısı ile SM olabilecek bir madde olduğu için A sınıfına terfi ettirdim doğru mu yaptım? Hmm şimdilik yazacaklarım bu kadar, mesajını tekrar okuyup atladığım bir yer varsa tekrar mesaj atarım. Kolay gele. --Hedda Gableя 09:05, 5 Ekim 2009 (UTC)

Hoşgeldiniz! Moleküler biyoloji/hücre biyolojisi konusunda başka çalışan yok, onun için MHB projesini şimdilik geri plana ittim. DNA maddesinin kırmızı bağlantılarını için yeni maddeler açıyorum, her birini de İng wiki'den olduğu gibi çevirdiğim için yavaş gidiyor (sağolsun Kullanıcı:Superyetkin birkaç kırmızı bağlantıyı haletti). Bu benim tarzım, çabucak çok sayıda taslak açmaktansa daha az sayıda kapsamlı madde açmayı tercih ediyorum.

Eş/akran denetimi konusu aslında MHB projesinden evvel Vikipedi çapında yürürlüğe girse çok iyi olacak. SM adaylarının bir kısmı bundan çok yarar görebilir. Yokluğunuzda ara sıra yönetmelik boyutunda önemli tartışmalar oldu, bolca fikir alışverişi oldu ama sonuca bağlanmadılar. Bunlar arasında bence en önemli olanlar biyografi ve etnisite kategorilendirmesi hakkında oldu [1][2][3]

Vikipedi'ye maktro düzeyde bakınca spektrumun bir ucunda şu konu bana önemli geldi. Spektrumun öbür ucunda ise, daha önce gözümden kaçmış olan şu öneri dikkatimi çekti. Kimse tepki vermemiş ama bence iyi bir fikir. Bence tekrar gündeme getirmeli.

Hoş geldiniz, hoşça kalın. --İnfoCan 15:42, 5 Ekim 2009 (UTC)

Ödülü hakeden önemli bir kullanıcısınız bu nedenle bunu size verdim. Ayrıca umarım iyi bir tatil geçirmişsinizdir. VikiProje ve VikiPortalımızda güncellemeler dışında fazla bir şey olmadı. Birkaç proje altsayfası dışında yeni şeyler oluşturulmadı. Yapılacaklar bölümündeki maddeler geliştirildi. Bahsettiğiniz sayfaya Kullanıcı:Berkaysnklf/Portal:Arap Yarımadası/Seçilen Şehir sil şablonu ekledim. Hatırlattığınız için teşekkürler, ben portalı açarken yaptığım hatalardan birisi sanırım... İyi çalışmalar, iyi akşamlar... ~--Berkay-Mesaj--~ 20:07, 5 Ekim 2009 (UTC)

Yanıt için teşekkürler, geç olması olmamasından hep iyidir. Resme şimdi bir bakar mısınız? Ek bir şey? Kolay gelsin, --Manco Capac 10:59, 6 Ekim 2009 (UTC)

  • Ellerinize sağlık, harika. Son olarak bir rica gerçi olmasa da olur ama, omurga (vertebra) yahut servikal omurlar vs. yerine vertebralar yazabilir misiniz? Tekrar elinize sağlık, iyi vikiler kolay gelsin--Merube 89msj 20:17, 7 Ekim 2009 (UTC)
Şimdi farkettim ki mesajım çok yukarılarda kalmış, o nedenle buraya taşımayı uygun gördüm. İyi vikiler, saygılar--Merube 89msj 12:19, 10 Ekim 2009 (UTC)
  • Şimdi oldu sanırım. İşbirliğiniz için teşkkürler. Kolay gelsin --Manco Capac 12:56, 12 Ekim 2009 (UTC)

SP kriterleri + LGBT sınıflandırma[kaynağı değiştir]

  • Merhaba üstad. Döndüğünüze çok sevindim, özlemişim:). SP kriterlerinle ilgilenmeniz çok iyi olacak. Bende önerdiğiniz gibi VP:LGBT ile ilgilenirim. Sınıflandırmayla hemen başlıyorum; önerdiğiniz gibi değerlendirmeyi sonraya bırakıyorum. Birde VP:Sanat ve VP:Tarih'in ayın işbirlikleri güncellenmesi gerektiğini farkettim. Belki işbirliklerini iki-üç aya yaymalı, ne dersiniz? VP:LGBT'ye de her zaman karışabilirsiniz, çok mutlu olurum:). İyi vikiler-- Serhan+tr 17:25, 6 Ekim 2009 (UTC)
  • tekrardan selamlar Merube. Yanılmıyorsam senin iç bağlantı verdiğin kırmızılar Lost'taki bağlantıları açarken giderildi. Eğer seçkin topic olayı gerçekleşirse Lost'un sezonları seçkin topic olabilir. Ben bu hafta 4. sezonu çevirmeyi planlıyorum. Onu da el altından çıkarmak gerekiyor diye düşünüyorum. Peer Review olayı nasıl işleyecek Türkçe Vikipedi'de? Bu arada seçkin portal kriterlerini tamamlayıp oy birliğine sunarsan şahane olur, yönerge haline gelir. Gerçi pek portalımız yok ama olsun. Neyse son bir şey söyleyeceğim LGBT projesindeki içerik sınıflandırmada en.wiki'deki gibi yaparsak iyi olmaz mı? En-çok-orta-az gibi önem derecelendirmelerini kullanmasak? iyi günler, kolay gelsin. - Hedda Gableя 09:27, 8 Ekim 2009 (UTC)

akran denetimi[kaynağı değiştir]

Ben bugünlerde oldukça meşgulüm ama önerileriniz bence uygun, eğer müsaitseniz buyrun yapın. Vikipedi çapında çalışacak bir akran denetimi sayfası olmalı, hazırlıksız SM adaylarını gördükçe bunun gereği tekrar aklıma geliyor. Gelecek hafta biraz daha Vikipediye eğilebileceğimi sanıyorum. --İnfoCan 13:55, 8 Ekim 2009 (UTC)

Yardımlarınızı benden hiç esirgemiyorsunuz, acaba Harayba maddesini oluşturmamda da bana yardım eder misiniz? Eğer yardım ermek isterseniz bulduğunuz bilgileri bana gönderirseniz sevinirim. Ben maddenin İngilizce versiyonundan yararlanırım sizde çeşitli bilgiler bulup bana gönderirseniz kaliteli, B-Sınıf bir madde oluşturabilirim. Yardım Etseniz De Etmeseniz De Şimdiden Teşekkürler... ~--Berkay-Mesaj--~ 21:33, 8 Ekim 2009 (UTC)

İşbirliği projeleri[kaynağı değiştir]

  • Merhaba şef. Bende VP:LGBT kullanıcı kutusunun estetik ameliyata ihtiyacı olduğu kanaatındayım. Mutlaka ilgilenirim. İşbirliği projelerine gelince; VP:Tarih için proje bitiş tarihini uzatabiliriz. VP:Sanat'ın işbirliği projesini ay sonunda arşivlemiştim, ama yine de projenin uzamadığının iyi olduğunu düşünmekteyim. Yeni işbirliği projesi sanat portaldaki kırmızılıklarla ilgili sorunuz için verebileceğim en güzel yanıt. Hep beraber mavileştirme aksiyonuna girelim! İyi vikiler-- Serhan+tr 11:11, 10 Ekim 2009 (UTC)
  • Hoşgeldiniz, sizi yeniden buralarda görmek güzel. Yeni SM'ler de gelir umarım sizinle birlikte :) --yabancım 15:02, 10 Ekim 2009 (UTC)

Yardım edeceğinizi söylediğiniz için teşekkür ederim. Ancak benim yardım etmenizi istediğim madde Pakistan'da bulunan ve tarihi bir bölge olan Harappa değil, Suudi Arabistan'ın büyükşehirlerinden biri olan Haarayba'dır. Maddeyi hazırlamaya büyük bir ihtimalle yarın başlarım. Harayba hakkında bulabildiğiniz bilgileri ve kaynakları (Ne olursa... :D) bana gönderirsiniz. Teşekkürler... İyi vikiler... ~--Berkay-Mesaj--~ 18:21, 10 Ekim 2009 (UTC)

  • Hoş geldiniz. Evet, ben de tembelliğe başlayınca o maddede bir tuhaflıklar oldu. Hâlâ SM olsun istiyorum fakat sanırım birileri uzun süre değişiklik yapılmadığını görünce çalışma şablonunu kaldırmış. Yani hâlâ sizin yardımınıza gereksinimimiz var o madde için. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 17:00, 10 Ekim 2009 (UTC)
  • Teşekkür ederim. Geri döndüğünüzü görmek güzel. İyivikiler... [ho? ni!] 18:02, 10 Ekim 2009 (UTC)

Seçkin portallar[kaynağı değiştir]

Merhabalar, öncelikle vikiye tekrar hoşgeldiniz!. Yokluğunuzda seçkin portal kriterleri sayfasını oluşturmuştum, ardından Kullanıcı:Mızrak -ben o aralar vikitatile girmek üzere olduğumdan- kendisinden ricam üzerine konuyu köy çeşmesine taşımıştı. Ancak gördüğüm kadarıyla pek bir tartışma yaşanmamış, o sıralar aktif vikipedist sayısı hayli azdı. Sizi tekrar buralarda görünce, konuyu tekrar köy çeşmesine taşımadan önce, bir de sizin fikirlerinizi almak istedim. İlgili sayfayı inceleyebilirseniz çok sevinirim. İyi vikiler, saygılar--Merube 89msj 13:37, 10 Ekim 2009 (UTC)

Merhabalar ve teşekkürler. Kriterlerde ilgili bir sorun göremiyorum, elinize sağlık. Bir tek Vikipedi:Portal sayfası vurgulu şekilde sayfanın bir yerlerinde geçse iyi olur, çünkü portallarla ilgili sanırım tek sayfamız bu. İyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 23:52, 10 Ekim 2009 (UTC)

Matematikle ilgileniyorsanız bu sayafayı ziyaet edin--Osmanlı98 17:55, 12 Ekim 2009 (UTC)

Matematikle ilgileniyorsanız bu sayafayı ziyaet edin.Eğer siz ilgilenmeyip, tanıdığınız başka kullanıcılar ilgileniyosa onlara bu sayfayı gösterin --Osmanlı98 18:11, 12 Ekim 2009 (UTC)

Yeni görünüm[kaynağı değiştir]

  • Merhaba şef. LGBT kullanıcı kutusunun yeni hali bu. Nasıl buldunuz?-- Serhan+tr 19:33, 12 Ekim 2009 (UTC)
  • Merhaba Merube. Öncelikle portal teklif sayfasındaki yorumunuz ve nazik sözleriniz için teşekkür ederim. VP:LGBT şablonundaki yazıların küçültülmesi şablonu daha şık kılacağından eminim. Karakterleri küçültmek için <small> kodunu kullanmıştım. Açıkcası, daha fazla nasıl küçültebileceğime dair hiç bir fikrim yok ne yazık kiÜzgün...İyi vikiler-- Serhan+tr 01:42, 16 Ekim 2009 (UTC)

Ben vikiproje yapmasını bilmiyorum.Yapabilsem üyeleri kaldıracağım,zaten geçici süreliğine öyle--***Osmanlı98***İyi vikilemeler*** 09:52, 16 Ekim 2009 (UTC)

Çok teşekkür ederim Merube. Ben iyiyim sen nasılsın? Ben de uzun zamandır girmiyordum. Daha da böyle gidecek gibi. Bu yüzden Vikipedi'ye yeterince zaman ayıramayacağım. Malum üniversite sınavları. Böyle oluncada tıp projesiylede ilgilenemiyorum. Hatta Vikipedi ile ilgilenemiyorum. Neyse önümüzde ki yıllarda ne olur artık onu zaman gösterir. Sana da iyi vikiler, iyi çalışmalar..--C. Jones msj 12:57, 16 Ekim 2009 (UTC)

Selam nasılsınız ? Yine haftasonu geldi. Rica etsem resimleri değerlendirir misiniz ? (Ders çalışmanız varsa önceliği ona verirseniz iyi olacak.) Sürenin uzatılması mümkün olduğu için acele etmemize gerek yok ama hızlı circulation daha faydalıdır. Takabeg ileti 15:00, 17 Ekim 2009 (UTC)

  • Merhabalar, iyiyim saolun. Siz? Elbette resimlerin birazdan birkaçını daha değerlendiririm, aklımdalar zaten merak etmeyin :)). Bu arada Özel:KategorisizMaddeler hayli ilgisiz kalmış onları azaltmaya çalışıyordum, müsaitseniz bir el atabilirseniz çok sevinirim. Vandalizm ve uygunsuz sayfalar olabiliyor gözden kaçan o yüzden kontrol etmek gerek. İyi vikiler, kolay gelsin--Merube 89msj 15:06, 17 Ekim 2009 (UTC)

Men de yaxşiyam. Özel:KategorisizMaddeler'a baktım. Vandalizm sonucu uçurulmuş kategoriler de bayağı vardır, kanımca. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 15:14, 17 Ekim 2009 (UTC)

Güney Kıbrıs Cumhuriyeti diye bir ülke yoktur. Terim de yoktur. Yanlış hatırlamıyorsam Kıbrıs Cumhuriyeti maddesinin başlığıının vandalizm sonucu Güney Kıbrıs Cumhuriyeti olarak değiştirildiğinde düzeltmişmdir ve silmeyi unutmuşumdur. İlginiz için teşekkür ederim. Takabeg ileti 16:34, 17 Ekim 2009 (UTC)

Herhangi bir kategoride olmayan sayfalar: 200 - 250 tamamdır. Takabeg ileti 17:55, 17 Ekim 2009 (UTC)

LGBT şablonu[kaynağı değiştir]

  • Selam. Şablon'u bir önceki sürümüyle karşılaştırdığımda büyüklük olarak bir fark göremiyorum. Bende "bütün" kelimesiyle beraber de 2 satırdı . Belki farklı bilgisayar ayarlarıyla alakalıdır . Sizde de bu haliyle 2 satırsa hiçbir sorun yok. İlgilendiğiniz için teşekkürler :).-- Serhan+tr 23:00, 17 Ekim 2009 (UTC)

Herhangi bir kategoride olmayan sayfalar: 150 - 199 tamamdır. Takabeg ileti 10:39, 18 Ekim 2009 (UTC)

Kategorisizler[kaynağı değiştir]

Selam Taka. Uzuun zaman önce de var olan bir sorun halen devam etmekte o özel sayfada. Bekledim bekledim kısa süreli bir sorundur diye ama haleeen aynı sorun var. Bazı yönlendirme sayfaları kategorisiz maddelerde yer alıyor. Mesela şu ve şu gibi maddeler. Bunun nedeni nedir fikrin var mı? Bu arada 150-199 için de eline sağlık. Son olarak mesaj sayfanda "telif teliffff" adlı başlık altında belirttiğim maddeyle ilgilenebildin mi Taka kardeş? İyi çalışmalar, kolay gelsin--Merube 89msj 13:16, 18 Ekim 2009 (UTC)

Yönlendirme maddelerin kategorisiz olarak gözüktüğü biliyroum ama nereden kaynaklandığını bile bilmiyorum. Konunun uzmanı kim olabilir ? Belki Kibele biliyor olabilir. Söz konusu telifli içerikleri kaldırdım. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 13:23, 18 Ekim 2009 (UTC)

Teşekkür...[kaynağı değiştir]

  • Bu güzel ödül için çok teşekkür ederim. Uzun zamandır Vikiyıldız almamıştım, özlemişim :). Hepimiz bir köşesinden tutuyoruz; maksat bir katkımız olsun... --.dsm. 13:36, 18 Ekim 2009 (UTC)

Eklediğim madde ile ilgili telif hakkı neymiş anlatırmısınız! Anlamadan, sormadan, araştırmadan iş yapıyorsunuz! Bu imzasız yazı Tonalit (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

tamamdır. kolay gelsin --Manco Capac 06:03, 22 Ekim 2009 (UTC)

Kategorisizler[kaynağı değiştir]

Selam. Buna devam ediyor musunuz ? Takabeg ileti 18:45, 23 Ekim 2009 (UTC)

Selam. Yine haftasonu geldi. Zaman çabuk geçiyor cidden. Bu haftasonu bununla da ilgilenir misiniz ? O maddeleri açın demiyecem :) Merak ettiğim konu yanlışlıkla seçilmiş olan SR'ler için ne gibi prosedürün uygulanması gerektiğidir. Hemen çıkarılsın mı ? Yoksa belli bir zaman geçtikten sonra hâlâ şartlar tamamlanmadığı takdirde çıkarılsın mı ? Ya da başka uygulama mı var ? İyi çalışmalar. Takabeg ileti 11:32, 24 Ekim 2009 (UTC)

Bir haftasonu daha ama bu haftasonu daha aktif olacağım inş. vikide Taka kardeş. SR'ler hususunda, bence esas sorun kendi maddesi olmayan resimlerin SR adaylığının nasıl kabul edildiği. Zaman verme konusundaysa, ihraç adaylığı o belli süreyi sağlıyor kanaatindeyim. Eğer ileride maddesi açılırsa zaten yeniden SRA gösterilir, yoksa maddesiz maddesiz SR halinde kalmaları daha büyük yanlış bence. Aslında vakit ve güç bulabilirsem o maddeleri açmak isterim ama... Bu haftasonu çook uzun zamandır bekleyen işlerimi halledeceğim vikide. Ardından gücüm kalırsa :)) belki maddeleri açarım taslak da olsa, o yüzden hemen bir yorum yapmıyorum o SRİAlarda. Gerçi oradaki maddelere gelinceye kadar şu maddeyi açmak istiyorum. Bu arada SR konusundaki çalışmalarınızı takdirle izliyorum Taka, tebrikler helal olsun. İyi çalışmalar, kolay gelsin--Merube 89msj 13:32, 24 Ekim 2009 (UTC)
Teşekkür ederim. Ama asla o maddeleri açın demiyorum ve demeyeceğim, valla. İyi vikiler ve haftasonları, Merube kardeşim. Takabeg ileti 13:38, 24 Ekim 2009 (UTC)

Merhaba Merube. Geçmişler birleşti. Dikkatiniz için teşekkürler. --yabancım 11:39, 25 Ekim 2009 (UTC)

  • Merhaba şef. Portal teklif sayfasında oylamaları kapatan biri var mı yoksa hâlâ herkes istediği zaman istediği gibi kapatıyor mu? LGBT portalı bir aydan fazla bekliyor; belki oylamayı kapatma zamanı geldi. Siz ne dersiniz? Birde VP:Sanat'ın yeni işbirliğinin başladığını diğer proje üyelerine bildirmek gerekiyor. Bu aralar çok ihmal ettim projeleri. Bu gece zaman bulursam proje üyelerine mesaj göderirim katılım için. Bir an önce başlasak sanat portalın kırmızlar listesini mavilleştirmeye..sizinle beraber çalışmayı özledim :). Kendinize iyi bakın, şef. Sevgiler, saygılar-- Serhan+tr 17:03, 25 Ekim 2009 (UTC)
  • İşleri üstüme yıkmış değilsiniz, zaten hiç birşey yaptığım yok uzun zamandır. Ben şu mesajları en iyisi şimdi göndermeye başlayım daha fazla ertelemek zorunda kalmadan. Erteleye erteleye ayın işbirliğinden bir ay azalmış zaten. Portal oylamaları için güvenilir ve politikaları bilen birisi belirlense iyi olur aslında, sanırım SİS'ler ilgilenmiyorlar bu konuyla.. Rica etsem, LGBT portal oylamasını siz kapatabilir misiniz? Bende bu sırada mesajlarla ilgilenirim.-- Serhan+tr 18:02, 25 Ekim 2009 (UTC)

Kendine sözlük KD??[kaynağı değiştir]

Merhabalar MM. Kategorisiz maddeleri incelerken şu maddeyle karşılaştım, kayda değer değil diye düşünürken, geçmişinde adınızı görünce sadece eski sürüme almakla yetindim. Gerçi 2007 yılında imiş geçmişteki aktiviteniz o yüzden KDlik değişmiş de olabilir, hızlı silme kriterlerini sağlayacak kadar ansiklopedik olmayan bir madde bence, bir de siz bakabilirseniz sevinirim. HSden gidebilir mi yoksa SAM mı olmalı? İyi vikiler, iyi çalışmalar--Merube 89msj 18:00, 25 Ekim 2009 (UTC)

Merhabalar, evet KD'liği hayli şüpheli, ansiklopedik olmayan, kaynaksız bir madde. Nasılsa kalmış işte bunca zamandır. Silindi. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --M.M.ileti 18:08, 25 Ekim 2009 (UTC)

Çok teşekkürler üstad.-- Serhan+tr 18:09, 25 Ekim 2009 (UTC)

  • Ben ad değiştirmeden bir hizmetlinin kapasını çalmaktan yanayım. Bir hizmetli bulmadan önce bütün sayfaların listesini hazırlasak iyi olur. Bahsettiğiniz kullanıcı sayfası silinmiş bile, ama önemli değil. Teşekkürler-- Serhan+tr 18:19, 25 Ekim 2009 (UTC)
  • Yanılmışım, sayfa silinmemiş. İşaretledim üstad. Kolay gelsin-- Serhan+tr 18:22, 25 Ekim 2009 (UTC)
  • Sorun değil:). İsterseniz başlayın, size bırakıyorum üstad. Bende biraz acele edeyim mesajları göndermekle, bu hızla gece yarısına kadar sürer:)..-- Serhan+tr 18:27, 25 Ekim 2009 (UTC)
  • Önemli değil üstad. Ben maçı tamamen unuttum:) zaten pek anlamam futboldan. (Hangi takımı tutuyordunuz?;)). Yabancı'ya kolaylık olsun diye portal alt sayfalarının listesini hazırlıyorum. Mesajlarda bitti nihayet. Umarım yıl sonuna kadar bütün eksik maddeleri açarız. Bundan sonra zaman buldukça kültür portalıyla ilgilenirim biraz, kaç aydır bekliyor. Tabi yine beraber çalışmamızı umuyorum:)-- Serhan+tr 21:00, 25 Ekim 2009 (UTC)
  • Hehe, maçları çoğu zaman kaçırsamda bende Galatasaraylı sayılırım:)). Kazandılar mı bari? Konular için diğer dillerdeki portalları karıştırmanın faydalı olcağını düşünüyorum, üstad. Bende bakıyorum şimdi.-- Serhan+tr 21:18, 25 Ekim 2009 (UTC)
  • Konular bölümü Frans. portalında çok güzel olmuş. Fransızcayı ne yazık ki çok az anlıyorum ama sizde beğenirseniz örnek olarak kullanabiliriz. Ne dersiniz?-- Serhan+tr 21:35, 25 Ekim 2009 (UTC)
  • Bende her iki bölümü beğendim, mutlaka kullanalım. Bana sorarsanız aynı şekilde iki pencereli olarak uygulayalım..ama sahip olcucağı içeriğe bağlı. Bizdeki konular bölümü Frans. portalında olduğu kadar fazla maddelere sahip olmayabilir. O halde tek pencerede birleştiririz. -- Serhan+tr 21:46, 25 Ekim 2009 (UTC)

Selam. bu nasıl ? Bence güzel ama bizde edebiyat konulu resimlerin tutulmamasından (ve aslında edebiyatın yabancısı olduğum için) karar veremedim. Takabeg ileti 18:12, 25 Ekim 2009 (UTC)

Harika bir resim hem de Shakespeare'in Fırtına'sından daha ne olsun. Şimdi baktım Fırtına (oyun) diye maddesi de varmış hem, derhal SRA olmalı bence. Böyle resimleri nereden buluyorsunuz :)) helal valla --Merube 89msj 18:20, 25 Ekim 2009 (UTC)
İlginiz için teşekkür ederim. Vaktiniz varsa siz gösterir misiniz ? Vaktiniz yoksa yarın ya da öbür gün ben halledeceğim. Acelemiz yoktur herhalde. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 18:25, 25 Ekim 2009 (UTC)
Maçtan sonra :)) gösterebilirim en erken. İsterseniz siz hemen gösterin, desteği en geç devre arasında veririm :))--Merube 89msj 18:27, 25 Ekim 2009 (UTC)
Gösterdim. Maçtan sonra olabilir ama Mach'tan sonra olmasın :) En soldaki figürer Ariel mi acaba ? Takabeg ileti 19:22, 25 Ekim 2009 (UTC)
Devre arasında hemen girip destek verip çıkmıştım, mesajınızı yeni gördüm. Ariel 2.sahnede ilk kez gözüküyor benim bildiğim. Alt yazıda 1. sahne olduğunu yazmışsınız eğer ilk sahneyse Ariel'in olmaması lazım resimde. İlk sahne mi kesin?--Merube 89msj 20:43, 25 Ekim 2009 (UTC)
Tekrar baktım. Ariel değildir. Teşekkür ederim. Takabeg ileti 20:51, 25 Ekim 2009 (UTC)

Portal sayfaları[kaynağı değiştir]

Merhaba. Portal sayfaları halloldu. İşbirliği çalışmasına vakit bulursam katılmaya çalışırım. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --yabancım 14:59, 26 Ekim 2009 (UTC)

  • Selamlar Merube. Tarihe ilginiz var sanırım. Sizden bir ricam olacak. Şurada bir çalışma yürütüyorum. Avarlar hakkında elinizde kaynak veya bilgi var mı?--Gökçє Yörük mesaj 15:36, 29 Ekim 2009 (UTC)
  • İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim. Tabi malum iş aylarındayız, tatilden yeni çıktık. Ben de zaten tam manası ile geliştiremiyorum. Kısacası zaman hiç önemli değil. Saygılar. Esenlikler dilerim...--Gökçє Yörük mesaj 16:38, 29 Ekim 2009 (UTC)

Selam MRB. Acayip derecede ayrıntılı incelemeleriniz için teşekkür ederim. Bu sizce nasıl ? Değerlendirirseniz sevineceğim. Bayramınız kutlu olsun. İyi tatiller. Takabeg ileti 16:40, 29 Ekim 2009 (UTC)

  • Hehe inceledim mi tam incelerim ben Taka kardeş :)). Sağolun sizin de bayramınız kutlu olsun. Resme gelince yine fevkalede tarihi bir resim bulmuşsunuz. Ancak bence altyazı geliştirilmeli. Mesela resmin açıklamasındaki kısım çevrilebilir bence, bir grup erkeğin oturup ortadaki çocuğu sünnet ettiği ile ilgili kısım. Resimleri rastgele incelediğimden bazen aralarda böyle resimler kaçıyor işte. Ayrıca yanlışlıkla Turkestan yazılmış onu da Türkistan yaparsanız sevinirim. Birazdan desteğimi de veririm, iyi vikiler, kolay gelsin Merube 89msj 17:06, 29 Ekim 2009 (UTC)
Açıkça söylemem gerekirse, o resim hakkında fazla bilgi yoktur. Muhtemelen şeyledir böyledir diye yazılıyor. Türkistan konusuna gelince, orijinal adı w:ru:Туркестанское генерал-губернаторство. Ve diğer dillerde Türkistan - Turkestan ayrım yapılıyor. Ama Türkistan Genel Valiliği yapsak da sorun çıkmaz şimdilik. Zira Türkçede bunun sabit çeviri yoktur. Takabeg ileti 17:30, 29 Ekim 2009 (UTC)
"Photograph shows a group of men seated on the ground near a small boy who is being circumcised" şu kısım bile yazılsa biraz olsun resmi açıklamak için bir iki söz daha edilmiş olur. Türkistan konusunu anladım, ben neredeyse hep Türkistan şeklinde kullanımlarını görmüştüm o nedenle söylemiştim, olmak zorunda değil bu gerçi. Ancak şu küçük çocuğun yanındaki grubu çok göze sokmak olacak ama, yine de fotoğrafın ne gösterdiğini anlatmak için yazsak iyi olur kanaatindeyim. Ne dersiniz?--Merube 89msj 17:39, 29 Ekim 2009 (UTC)
Birkaç cümle ilave ettim. Son düzeltme GKÇ yapacak. Umarım olacaktır. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 17:54, 29 Ekim 2009 (UTC)
Son düzeltmeden sonra çok daha iyi olacaktır. Bu hali de kafi benim için, elinize sağlık. Bu arada bir iki ufak değişiklik yaptım. İyi vikiler Merube 89msj 18:11, 29 Ekim 2009 (UTC)
İlginiz ve katkınız için teşekkür ederim. Aday sayısı çok fazla mı sizce ? Elimde 15 aday hazır :) Bence alternatif sayısı fazla oldukça o kadar faydalıdır ve böylece kullanıcılar da aynı kriterler ile değerlendirmeye alışmış olacağına inanıyorum. Ancak gerçeğe bakarsak ilgilenenlerin sayısı çok sınırlıdır. Takip edemiyor olabilirler. Görüşünüz ? Birde SRA konusunda ben sizi zorluyor muyum acaba ? Öyle hissetiyseniz söyleyebilirsiniz. Tekrar çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar ve tatiller. Takabeg ileti 18:21, 29 Ekim 2009 (UTC)

Lost ödülleri[kaynağı değiştir]

Selam Merube. Lost (1. sezon) çevirisini tamamlamışsınız, tebrik ederim. Ben de bu listenin üzerinde çalışıyorum. Ayrıca kırmızılarla ilgilenmeyi düşünür müsünüz? İyi bayramlar... --Kemal K. 19:07, 29 Ekim 2009 (UTC)

Milli, Millî, Ulusal Parkı[kaynağı değiştir]

Buzullar Milli Parkı, Yellowstone Milli Parkı, Mesa Verde Milli Parkı, Millî Park, Jasper Millî Parkı (Kanada)... Türkiye'dekiler ise X Millî Parkı. Kategori:Milli parklar, Kategori:Ülkelerine göre millî parklar, Kategori:ABD'deki ulusal parklar... tutarsızlık söz konusu. Napalım ? Takabeg ileti 19:53, 29 Ekim 2009 (UTC)

Merhaba Merube,

Başta öyle yapmıştım zaten, ancak sonra gördüm ki koyulan resim dosyasının PNG olması gerekiyor, SVG'yi kabul etmiyor.

Bu dosyanın PNG sürümü de olmadığı için ve hatta koyduğumuz dosyanın boyutunu ayarlama şansımız da olmadığı için, seçeneklerimiz şunlar.

Commons'taki bağlantısını verdiğim bu kategoride bir seçim yapılması gerekiyordu, ben de KM için uluslararası çapta kullanılan bu sembolü seçtim mecburen.

Olur da bulursak güzel olur tabii.

Sevgiler

Vito Genovese 21:41, 29 Ekim 2009 (UTC)


Tekrar merhaba,

Dsmurat PNG sürümünün yerini gösterdi ve resim güncellendi, haber vereyim istedim.

Sevgiler

Vito Genovese 05:26, 30 Ekim 2009 (UTC)

Şartlı destek[kaynağı değiştir]

Selam. Asılsız şartlı destek oyunun başka bir örneği burda. Meseleyi kişiselleştirme niyetim yok ama tesadüfen aynı kullanıcının adını gördüm. Görüşmek üzere... Takabeg ileti 22:17, 29 Ekim 2009 (UTC)

P.S. burda tartışma açıldı. Ben kaçtım. Görüşürüz. Takabeg ileti 23:13, 29 Ekim 2009 (UTC)

Lost 1. sezon[kaynağı değiştir]

Merhaba Hedda. Lost (1. sezon) çevirisi nihayet :))) bitti. Yalnız ben diziyi izlemediğimden (billiyorum büyük kayıp) bir kontrol ederseniz çevirileri sevinirim. Yanlış bilgi verilmesin de.. Şimdiden teşekkürler, iyi vikiler--Merube 89msj 18:57, 29 Ekim 2009 (UTC)

  • Yağmur yağıyor dışarıda ve senin mesajın beni çok duydulandırdı :) Lost'un 1. sezonu açtığım ilk sezon maddesiydi, diğerleri SL oldu bu kalmıştı geriye, ama senin gayretinle bitti şükürler olsun. Daha bakmadım sayfaya birazdan kontrol ederim. Bu arada "izlemediğin için çok şey kaçırıyorsun" diyeceğim ama günlük hayyata arkadaşlarımdan "aman canavar geliyor adamları öldürüyor" diye dalga geçtikleri için bir şey diyemiyorum. Vakit bulduğunda izlemen dileğiyle. Kolay gelsin. --Hedda Gabler 10:35, 30 Ekim 2009 (UTC)
  • Maddeyi aday yaptım. Kolay gelsin. Teşekkürler. --Hedda Gabler 11:00, 30 Ekim 2009 (UTC)

Bu sayfadan açılacak portallara OY VEREBİLİRSİNİZ --***Osmanlı98***İyi vikilemeler*** 15:26, 31 Ekim 2009 (UTC)

Çok teşekkürler, bu hali çok daha iyi oldu. İyi vikiler, kolay gelsin sevgiler--Merube 89msj 22:09, 31 Ekim 2009 (UTC)

  • Rica ederim. Asıl teşekkürler dikkatiniz için size ve bu karmaşık işe el attığı için de Vito'ya... Görüşmek dileğiyle... --.dsm. 22:11, 31 Ekim 2009 (UTC)

Kutususuz sayfalar[kaynağı değiştir]

İlk mesaj benden olsun bu temiz sayfaya :). Kategori:Bilgi kutususuz sayfalar çok ilginç bir adlandırma, onu Kategori:Bilgi kutusuz sayfalar yapıp diğerini silebilir misiniz azizim? Yoksa böyle olmasının bir açıklaması mı var? --Merube 89msj 00:27, 1 Kasım 2009 (UTC)

Elinize sağlık, çok daha iyi olmuş. Teşekkürler--Merube 89msj 17:27, 1 Kasım 2009 (UTC)
Rica ederim, uyardığınız için ben teşekkür ederim. İyi çalışmalar. --.dsm. 17:28, 1 Kasım 2009 (UTC)

Merhaba öncelikle, hiç sorun değil. Size mesaj yazdıktan sonra ertesi gün hızlanıp tüm kırmızıları açtım, yani ben size fırsat vermedim aslında. Ben rastgele birkaç kaynağa tıkladım, site açıldı. Hangi kaynaklarda sorun var? Numara verebilirseniz ona göre bakalım. Teşekkürler, iyi çalışmalar... --Kemal K. 09:52, 1 Kasım 2009 (UTC)

Açıklama için teşekkürler. Şimdi anladım. Biraz kurcaladım ama olmadı. Kime danışsak, siz söyleyin. --Kemal K. 17:42, 1 Kasım 2009 (UTC)
Birine mesaj atın isterseniz. Şu an pek vaktim yok. Ara ara vikiye dönebiliyorum. --Kemal K. 18:05, 1 Kasım 2009 (UTC)
Şimdiki düzenden gidilse daha iyi. --Kemal K. 18:42, 1 Kasım 2009 (UTC)

Kategorisi olmayan sayfalar[kaynağı değiştir]

Merhaba Merube,

Böyle bir durumda ilk olarak maddede değişiklik yapmadan tekrar "Kaydet" tuşuna basmayı dene. MediaWiki'nin saçmalığı, bazen düzelebiliyor. İkinci yol olarak yönlendirmeyi sağlayan Redirect komutunun küçük harfle yazılmış olmasını sağlayabilirsin, büyüklerde sorun çıktığını tahmin ediyorum. Şimdi bir dokunuverdim Adana (şehir) sayfasına. Bakalım sonraki güncellemede çıkacak mı listeden.

Sevgiler

Vito Genovese 19:14, 1 Kasım 2009 (UTC)

Merhaba,
Sorunu doğru anladım mı emin değilim ama anladığım hâlini çözdüm sanırım :) Şuna bir bakın bakalım istediğiniz olmuş mu? İyivikiler... [ho? ni!] 20:23, 1 Kasım 2009 (UTC)

İstek yapıldı Yapıldı İyivikiler... [ho? ni!] 20:30, 1 Kasım 2009 (UTC)

Telif ihlali[kaynağı değiştir]

  • Selamlar Merube, nasılsınız? Şu işaretlemeyi soracaktım size; acaba nereden telif ihlali var. Ben internetten aradım ama bizdeki madde yazıldıktan sonra yazılmış yazılara rastladım. İyi çalışmalar... --.dsm. 03:02, 4 Kasım 2009 (UTC)
Merhabalar azizim, sağolun siz nasılsınız? O gün çok fazla telif ihlali görmüştüm, o nedenle şu sitedeki içeriği görünce 2007 yılına ait, o zaman işaretlemiştim diye hatırlıyorum, ama hangisi daha eski bir karışıklık yapmış olabilirim yoğun vandal saldırısı altında. Şimdi baktım da evet bizim versiyon daha eski imiş, iyi arada kaynamamış. Dikkatiniz için çok teşekkürler. Sevgiler--Merube 89msj 17:51, 5 Kasım 2009 (UTC)
Rica ederim, arada hepimizde oluyor böyle :) Görüşmek dileğiyle... --.dsm. 18:06, 5 Kasım 2009 (UTC)

Vikiproje:Orta Asya[kaynağı değiştir]

VikiProje Orta Asya davetiyesi
İyi günler. VikiProje Orta Asya'ya ilgi duyabileceğinizi düşündüm. Detay için proje sayfasına bakabilirsiniz.FinlandiyalıИлети 18:08, 4 Kasım 2009 (UTC)
  • Neyse, çok gecikmelide olsa :) artık projeyi hayata geçirme vakti geldi. Uzun bir süre portallarla uğraştığımdan projeyle ilgilenemedim ama Kazakistan portalında madde sıkıntısı çıktığından projeyle artık ilgileneyim dedim. Bu konuda sizde VikiProje'deki düzenlemeler konusunda yardım ederseniz sevinirim. Ayrıca Eurovision Portalı ve Projesini yapmayı düşünüyorum. Birde {{portal}} şablonlarını Gökhan düzeltti. Artık portal şablonları daha düzenli. Birde Vikipedi dolaşım şablonları nasıl olmuş. Hazırlayalı 3 ay oldu. Artık bir konuya daha hızlı ulaşabiiyoruz. Birde portalları Portal listesine ve dizinine de koysak daha güzel olur. Birde miniportal hakkında ne düşünüyorsunuz? Miniportallar, şablon ve portal arasında bir şey. Çekçe ve Sırpça Vikipedilerde var. Türkçe Vikipedi'de Kurtuluş Savaşı, Eski SSCB ülkelerindeki savaşlar, Eski Yugoslavya ülkelerindeki savaşlar, Arap-İsrail savaşları aile, Bizans İmparatorluğu gibi konular miniportallar için uygundur.
Birde
  • İngilizcede 581
  • Almancada 474
  • Fransızcada 736
  • Lehçede 192
  • Japoncada 102
  • İtalyancada 347
  • Felemenkçede 210
  • İspanyolcada 375
  • Portekizcede 165
  • Rusçada 263
  • İsveççede 91
  • Çincede 125
  • Norveççede 61
  • Fincede 45
  • Katalancada 73
  • Ukraynacada 42
  • Macarcada 73
  • Çekçede 142
  • Türkçede 37
  • Rumencede 72
  • Esperantocada 40
  • Volapükçede 0
  • Dancada 29
  • Korecede 37
  • Endonezcede 47
  • Slovakçada 27
  • Arapçada 194
  • Vietnamcada 20
  • Sırpçada 61
  • İbranicede 91
  • Litvanyacada 41
  • Farsçada 18
  • Bulgarcada 31
  • Slovencede 10
  • Hırvatçada 17
  • Estoncada 17
  • Gürcücede 214

portal var.

  • Garip olan ise Gürcüce Vikipedi'nin 34.383 maddeye sahip olmasına rağmen bu kadar çok portalı olması. Derinliği de 32.
  • Bu yıl sonunda portal sayısı 45'ı geçebilir. Sizce?
  • Bu arada Rusça Vikipedi'deki portallar çok güzel. Ruslar bu işi iyi biliyorlar. Bence Vikipediler arasında en güzel portallar Rusça Vikipedi'dedir.
Örnek

Birde Gürcüce Vikipedi'deki portallar da güzel. Teşekkürler iyi çalışmalar.--FinlandiyalıИлети 18:08, 4 Kasım 2009 (UTC)

  • Haklısınız. Yeterli madde olmadan portal açmak iyi fikir değildir. Birde Eurovision Projesinin ilgi görebileceğini düşünüyorum. Eurovision hakkında maddelerimiz çok fazla değil. Birçok madde eksik. Şablonlarda çok düzensiz. {{Eurovision}} şablonunu Rusça Vikipedi'den örnek alarak düzelttim. Birde kırmızılarda düzeltilirse daha iyi olacak. Bu vikiprojeyle beraber Eurovision maddeleri geliştirilebilir. Birde Portal VikiProjeside açılabilir. İyi vikiler.--FinlandiyalıИлети 18:30, 5 Kasım 2009 (UTC)

Aslında deneme bölümümde yeni bir Proje sayfası yapıyordum. O yüzden bunları yaptım. İyi vikiler.--FinlandiyalıИлети 17:59, 6 Kasım 2009 (UTC)

  • Selam. Acaba bu şablonu Portekizcesindeki gibi düzeltebilirmisiniz. Şablonu ben yaptım ama düzgün olmadı.--FinlandiyalıИлети 16:21, 7 Kasım 2009 (UTC)

Selam. Köyler hakkında bir proje devam etmekte ve bu proje kapsamında köy maddelerinin standardını yükseltip vandalıkları azaltacağız. Dolayısıyla, muhatrlık verilerini de vandallığa davetiye çıkardığı için siliyoruz. Bunları çıkardığını görünce, acaba projeyle ilgilenmeyi düşünür müsün? diye sorasım geldi. Çıkarırken 5 dk. daha fazla harcayıp projeye katkıda bulunabilirsin diye düşündüm de... Geçmişteki patrollük (devriyelik) teklifinde dedikleri gibi: teklif var, zorlama yokGöz kırpma--вяí¢αи76ileti 21:21, 7 Kasım 2009 (UTC)

Merhabalar. Güzel davetiniz için çok teşekkürler. Aslında bu uçsuz bucaksız köy maddeleri konusunda daha çok tuzum olsun isterim ama işte vakit darlığı malum. Bu konuda sizlerin çabalarınızı, yaptıklarınızı takdirle izliyorum, keşke izlemekten çok daha fazlasını yapmaya vakit bulabilsem. Dediğim gibi projeyle pek ilgilenebileceğimi sanmıyorum ama yine de böyle arada bir şeyler yapmaya çalışırım. Yapabileceğim bir şeyler olursa haber verin yeter, elimden geldiğince tuz atarım . Bu arada proje sayfasını gezerken Vikiproje:Türkiye Yerleşim Birimleri/Maddeler sayfası hayli tarihi eser kalmış. Yeni sınıflandırma birimlerimizi koysak ne iyi olur, ne dersiniz? --Merube 89msj 21:33, 7 Kasım 2009 (UTC)
Aslında bunu ben de başta düşündüm ancak, köy maddelerindeki vandallığı aşırı seviyeye çekmek daha önemli geliyor. Bu proje sonrası onu da düşünürüz gibime geliyor...--вяí¢αи76ileti 21:46, 7 Kasım 2009 (UTC)

Selam BRB. Burdaki yorumunuz haklıdır ve altyazısına akleme yapıldı. Her zamanki gibi ayrıntılı ve yapıcı katkılarınız için teşekkür ederim. Takabeg ileti 00:20, 8 Kasım 2009 (UTC)

  • Merhaba şef, nasılsınız? Yine bütün enerjiniz üzerinizde, VikiProje Sanat için açtığınız maddeleri gördüm, çok sevindim. Derslerden, sınavlardan kurtulmayı başarırsam inşallah, ben de birşeyler yapmaya çalışacağım. İyi çalışmalar-- Serhan+tr 18:53, 8 Kasım 2009 (UTC)
  • Olabildiğim kadar iyi olmaya çalışıyorum şef, sağolun. Unutmadan; en yakın zamanda bizim şu yarım kalan portalla da ilgilenelim. İyi vikiler-- Serhan+tr 19:47, 8 Kasım 2009 (UTC)
  • Merhaba Merube, nasılsınız? Duyuru için teşekkürler, güzel bir noktaya dikkat çekmişsiniz. Acaba o duyurunun bir üstündeki duyuruma da bakabilir misiniz acaba :) --.dsm. 22:05, 8 Kasım 2009 (UTC)
Selamlar azizim, sağolun iyiyim sizi sormalı? Duyurunuzu okumakla yetinmeyip naçizane bir iki cümle de karaladım :). Sevgiler--Merube 89msj 22:17, 8 Kasım 2009 (UTC)
Ben de iyiyim, teşekkür ederim. İltifatlarınız ve Çeşme'ye yazdıklarınız için de ayrıca teşekkür ederim :) Sevgilerimle... --.dsm. 22:44, 8 Kasım 2009 (UTC)
  • Yanlış yazmışım Gürcüce Vikipedi'de 46 portal var. Diğerleri kategoriymiş :). Ama bu sayıda bu kadar maddelik bir Vikipedi için çok fazla. Birde Volapük ve Yunanca Vikipedilerde portal diye bir şey yok. Arapça Vikipedi'de de 105.000 madde var ama derinliği 191 olduğu için 194 portalı var. İyi vikiler.--FinlandiyalıИлети 13:59, 10 Kasım 2009 (UTC)

Vikiproje:Eurovision[kaynağı değiştir]

VikiProje Eurovision davetiyesi
İyi günler. VikiProje Eurovision'a ilgi duyabileceğinizi düşündüm. Detay için proje sayfasına bakabilirsiniz.FinlandiyalıИлети 20:00, 11 Kasım 2009 (UTC)

Selam nasılsınız ? Vikipedide neden bu kadar Eurovision önemseniyor ??? Ama danışmak istediğim konu Eurovision değil başarısız SRA'lar. Daha önce SR seçilmemiş dosyaları değerlendiriyorum. Yani bunlar. Mesela sizce Vikipedi:Seçkin resim adayları/Inde bondo 8593a.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları/PanoBunker.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları/Leaf epidermis.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları/20080406165033!V-22 Osprey refueling edit1.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları/Jokulsarlon lake, Iceland.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları/Hans Holbein d. J. 065.jpg... Vaktiniz olduğunda değerlendirirseniz sevineceğim. İyi çalışmalar ve hafta sonları. Takabeg ileti 20:12, 13 Kasım 2009 (UTC)

Merhabalar Taka kardeş, siz nasılsınız? Müzik ile ilgilenen kullanıcı sayımız diğer konulara göre nispeten daha fazla olduğundan göreceli olarak daha fazlaymış gibi geliyor bence, keşke tüm konulara böyle nitelikli çok sayıda kullanıcı katkıda bulunsa. Tabi bakarım, ilgisizlikten seçilememiş gibi olanlar varsa, irtibata geçerim sizinle. Bu arada SRA sayısı hayli fazla olmuş, 60'ı geçmiş yine. Devamlı çok fazla sayıda aday olması nedeniyle, değerlendirme rastgele yapılıyor -mesela ben öyle yapıyorum, tüm resimleri incelyemiyorum- arada kaynayan resimler oluyor gibi. İsterseniz biraz dinlendirin sayfayı. Hem bu kadar çok güzel resimi nasıl bu kadar hızlı buluyorsunuz yahu :)), siz de dinlenin biraz :). İyi vikiler, sevgiler--Merube 89msj 20:19, 13 Kasım 2009 (UTC)

Evet. Fazla oldukça ilgisizlikten düşen SRA'lar oluyor. Arşiv incelemesinden de bellidir. Ancak sırf ktiterler ile değerlendirmeye alışmak için aday sayısının çok olması önemlidir. İşte ilemmam bu. Hâlâ dosyaya göre aynı ktiterler ile değerlendirilmediğini görüyorum ve görüyorsunuzdur. Yine de 60 civarında aday uygun gibi 70 olunca durgun hale geliyor. İlginiz için teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 20:44, 13 Kasım 2009 (UTC)

Arşiv incelediğimde anladığım kadarıyla aday gösterenden sonra kullanılan oyun etkisi büyük. Trollüğe venzeyen oyların etkisi bile büyük. Bir aday için alt yazı kısa veya anlatım bozuk olduğu söylenir ama başka aday için rahatlıkla destek oy verilebiliyor. Bazen kriterlerine göre değil tercihlerine göre de seçilibiliyor. v.s. sorunlar çoktur. Takabeg ileti 20:49, 13 Kasım 2009 (UTC)
Evet ilk kullanılan oylar muhakkak ki ister istemez bir etki yapacaktır, insan psikolojisi ne de olsa :). Ancak deneyiimli kullanıcıların o kadar da etkilediğini sanmıyorum, en azından öyle düşünmek istemiyorum. Bu arada eskiden SR seçilmiş ama altyazısı çok çok kısa resimler için birşeyler yapmalı (slogan gibi oldu:) yahu). Bir de tabi altyazısı daha uzun olduğu halde SR sayfasına tamamı yazılmamış olanlar var. Bunları da düzeltmeli. Aslında şu altyazı işi için SR ve adaylık sayfasındaki altyazıları bir yerden değiştirebileceğimiz bir sistem olsa daha iyi olur gibi, ne dersiniz?--Merube 89msj 20:56, 13 Kasım 2009 (UTC)
Evet haklısınız. Ancak sistem konusunda aklıma gelmiyorum. Zira kapanmış SRA'lara dokunamıyor. Bi bakarız. Takabeg ileti 21:10, 13 Kasım 2009 (UTC)
Kapanmışlara tabi dokunmayalım da bundan sonrası için bir düzen belki. Neyse en azından şu aday ssayfasında uzun olup SR sayfasında kısaca yazılmış altyazıları taşımaya başlamak lazım. Kolay gelsin, iyi çalışmalar--Merube 89msj 21:22, 13 Kasım 2009 (UTC)
Tekrar selam. "SR sayfasında" derken bunun gibiler mi ? Birde Hintli kız (büyük ihtimalle Orissa maddesi açılmdıktan sonra gösterilecek) gösterirken birlikte başka bir Hintli kız'ı da gösterirsek Hintlilerin tek bir tipten oluşmadığını anlatabiliriz. İyi çalışmalar. Görüşmek üzere. Takabeg ileti 21:41, 13 Kasım 2009 (UTC)

Selam. Bu kategori sorunlu değil mi, sizce ? Takabeg ileti 14:52, 15 Kasım 2009 (UTC)

Merhaba. Sorun yok diyeceğim ama daha iyi bir adlandırma yolu var da olabilir, var mı?--Merube 89msj 15:00, 15 Kasım 2009 (UTC)
Inwiki eklendi. Ve Türkçe Vikide w:en:Category:Experimental composers yok sanırım. Bu iki kateroginin tam sınırını tespit edemedim ama... SRA sizi bekliyor :) Görüşürüz. Takabeg ileti 22:03, 15 Kasım 2009 (UTC)
Hindistan konusuna gelince böyle bir madde var. Ancak orda fotoğraflar kullanılmıyor. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 22:53, 15 Kasım 2009 (UTC)
  • Hoşbulduk:). Zaman bulmuşken birşeyler yapmaya çalıştım. Umarım yakın zamanda kültür portalını da işbirliği ile tamamlarız. Sevgiler-- Serhan+tr 19:17, 16 Kasım 2009 (UTC)
    • Haklısınız; önce şu sanat işbirliğini bitirelim. Zor gibi görünüyor, daha 1000 tana madde var yahu. Yılbaşına kadar bütün kırmızıları açabilirsek gerçekten büyük bir başarı olur. Umarım olur.-- Serhan+tr 19:29, 16 Kasım 2009 (UTC)

Merhaba Merube,

Az önce işine yarayacağını düşündüğüm şekilde monobook.js dosyanı güncelledim. Önbelleğini boşalttığın zaman kullanılabilir hale gelecekler (Firefox için CTRL + SHIFT + R; IE için SHIFT + F5).

Hoşuna gitmeyen herhangi bir detay olursa söylemen yeterli, hemen gerekli düzeltmeleri yaparız birlikte.

Sevgiler

Vito Genovese 22:14, 16 Kasım 2009 (UTC)


Estağfurullah, işine yaraması dileğiyle.

Sevgiler

Vito Genovese 22:18, 16 Kasım 2009 (UTC)


İşlem tamamdır, sağolasın hatırlatma için.

Sevgiler

Vito Genovese 04:36, 17 Kasım 2009 (UTC)


Bu da tamam, hatta fazlasıyla tamam.

Sevgiler

Vito Genovese 16:29, 17 Kasım 2009 (UTC)


:) İşine yarasın, bana yeter. Sağolasın.

Sevgiler

Vito Genovese 16:59, 17 Kasım 2009 (UTC)

Kategori:Deneysel müzisyenler açıldı. Ama bu dönemlerine göre kategori olmayıp tarzlarına göre kategori. Dün dediğiniz gibi Türkçede de modern kelimesi ile çağdaş kelimesi eş anlamlı değildir. Modern ile Modernist arasında fark var. Şimdilik Kategori:Modern dönem bestecileri yani Modernistlerden sonra gelenleri dönemlere göre kategorize etmeden sadece tarzlarına göre kategorize edersek iyi olur sanki... İyi çalışmalar. Takabeg ileti 23:39, 16 Kasım 2009 (UTC)

Elinize sağlık. Bu kategorilendirme işini şimdilik ing.den birebir alsak aslında çok iyi olacak gibi, boş kategoriler olabilir olursa bir haber verin hemen girişeyim. Tek maddelik kategoriler olabilir sonuçta ama uzun vadeli çok yararlı olacak bence. Şu anki haliyle tarz, dönem ya birbirine girmiş durumda ya da eksiklikler var. Daha fazla kategori daha düzenli olması sağlayacak gibi. Ne dersiniz?--Merube 89msj 17:00, 17 Kasım 2009 (UTC)
Evet. Tek maddelik kategoriler olsun. Takabeg ileti 17:49, 17 Kasım 2009 (UTC)

Merhaba- Telif Sorusu[kaynağı değiştir]

Merhaba. Size telif ihlaleri ile ilgili birşeyler sormak istiyorum. Bazı maddeler %100 Viki halinde yazılmamıştır. Örneğin: Karagöz ve Hacivat. Bunları başkaları kopyalayıp kendi bloglarına koyuyor. Bunun ihlal olup olmadığını nereden bileceğiz? [4] Birde verdiğim adrese bakın. (Haci ve Karagöz) sayfasından.--Captain BradleyMesaj Sayfamİyi Vikilemeler. 17:43, 17 Kasım 2009 (UTC)

  • Tamam, ne zahmeti. 1-2 saat ödev yappım yada sabah fırtına gibi yapıp-bakarım. Ben bunun gibi 1-2 madde daha gördüm. Adını hatırlamıyorum. Fakat telifli kısmını boşalttım. İnşallah böyle başka maddeler yoktur. --Captain BradleyMesaj Sayfamİyi Vikilemeler. 18:07, 17 Kasım 2009 (UTC)
  • Teşekkürler. Ben öğlenciyim. Yoksa sabahları hiç bişe yapamazdım ki! --Captain BradleyMesaj Sayfamİyi Vikilemeler. 18:11, 17 Kasım 2009 (UTC)
  • Madde temiz. Diğer sitelere 2009 hazira civarında eklenmiş, buraya ise 2007'lerde. Fakat bunların T.Hakları saklı bir kitaptan alındığını - alınmadığını nereden bilebiliriz ki?--Captain BradleyMesaj Sayfamİyi Vikilemeler. 06:41, 18 Kasım 2009 (UTC)



Bu ayki işbirliğine katılın!

Kasım 2009 ayının işbirliği; Cibuti'yle ilgili (özellikle şehirleri ve bölgeleri) yeni maddelerin ve şablonların oluşturulması ve mevcut maddelerinin geliştirilmesi...
  • Proje başlangıç: 9 Kasım 2009
  • Proje bitiş: 9 Aralık 2009

Umarım ilgilenirsiniz, Teşekkürler; ~--Berkay-Mesaj--~ 18 Kasım 2009, 20:05 (UTC)

Bu kadar çalışkanlığa bir kahve molası.. Katkıların için küçük bir teşekkür yıldızı, sevgiler..  Levent İleti Katkılar   20:02, 20 Kasım 2009 (UTC)
  • Kayda değerliği tartışılır. İki albümleri var ama albümlerin çıktığı şirket kriterleri sağlıyor mu bilmiyorum. Bir kliple polemik yaratıp gündeme gelmişler, klibi de Berkun Oya çekmiş. Ama başka bilgi bulamadım. Söz konusu müzik tarzı içinde kayda değer bir yerleri var mıdır bilemedim. Öte yandan ikincil kaynaklarda konu edilmiş mi acaba? Edilmemiş gibi, çünkü bulduğum bilgiler hep kendi ürettikleri bilgiler. Buraya da kendileri eklemişler muhtemelen. Belki SAM'lanabilir ama bu hâliyle HS ağır olabilir. Müzik projesindeki bir iki kullanıcı bu tür maddelere hakim olabilir. Bir de onlara sorun isterseniz, sonuç çıkmazsa SAMlayıp tartışırız. İyivikiler... [ho? ni!] 00:30, 21 Kasım 2009 (UTC)

Yine SRA meselesi[kaynağı değiştir]

Selam Merube kardeş. Vikipedi:Seçkin resim adayları/SnowflakesWilsonBentley.jpg ile A (destek 8 - karşı 6) ve B (destek 10 - karşı 6) örneklerine bakar mısınız ? "Fikir Birliği" konusunda VP:SRA sayfasında muğlaklık söz knusu, bence. Snowflakes resmini SR yapalım filan demiyorum. Sadece tutarlık ve netliğin herzaman faydalı olduğunu söylemek istiyorum. Köy çeşmesi, SRA'nın tartışma sayfasında konuşalım mı ? Ne dersiniz ? İyi çalışmalar. Takabeg ileti 11:03, 21 Kasım 2009 (UTC)

Birde bu örnek bu seferki sorun için daha açıklayıcıdır. Takabeg ileti 16:46, 21 Kasım 2009 (UTC)
Merhabalar. Aslında sayısal değerlerden ziyade yorumların ağırlığı daha önemli bence. Gerekçesiz sürüyle oy olabiliyor zira. Bu gibi durumlarda mesela tek karşı oy olsa dahi, gayet iyi bir şekilde bir neden sunmuşsa gerekçesiz destek oylarına ağır basabilir, SİS'in takdiri burada devreye giriyor bence. Ancak olay sırf averaja kaldıysa o durum bence de son derecede yanlış, size katılıyorum. Örnek verdiğiniz A ve B resimleri konusunda bir ortak fikir oluşmamış gibi geldi bana ama bu benim şahsi görüşüm takdir SİS'in. Demek ki fikir birliğine varıldığına hükmetmiş. Zaten şimdi SRİA yapmışsınız, böylece çok daha iyi değerlendirilebilir en azından ikinci bir değerlendirme şüpheleri gidermede yararlı olacaktır, elinize sağlık. Konuya özgül olarak verdiğiniz bu örnekte de 4-1 gibi bir durum var ama, oradaki karşı gelinme nedeni çürütülmüş, dolayısıyla oyun nedeni geçersiz kalmış ve SİS takdiriyle SR olmuş. Velhasıl kar tanesinde karşı oy pek de açıklanmamış gibi ama bu da SİS takdirine kalmış biraz. Çok kaderci (!) gibi oldum :)) ama zaten SİS'in var olma amacı böyle durumlarda takdir yetkisi, o nedenle tutarsızlık değil de insan faktörünün etkisi diyorum :). Muğlaklık konusunda kriterler nasıl daha rijit hale getirilebilir sizce? Fazla da katı olması iyi olmaz bence, çünkü sayısal rakamlardan ziyade yorumun içeriği önemli diye düşünüyorum. Kriterlerde nasıl daha fazla bir netlik yapılabilir fikirler olabilir, onun için SRA tartışması yahut SR kriterleri sayfalarında bir başlık açıp köy çeşmesinden buraya dikkat çekin isterseniz. Ne kadar çok ses o kadar iyi, her zaman daha iyisi vardır sonuçta değil mi ama :). Sevgiler Taka kardeş, iyi vikiler--Merube 89msj 21:35, 21 Kasım 2009 (UTC)
İlginiz için teşekkür ederim. "SİS'nin takdiri" fazla büyütmemiz lazım, bence. Eninde sonunda gönüllü iştir, Vikipedi. Kurallarda yer alamayan konularda bir kişi veya birkaç kişiye kurallarda yer almayan yetkilerin verilmemelisi doğru değildir. bu örneğin karşı oyunun gerekçesi çürütülmemiştir. Kural var ama yorumlar farklı. Sadece o kadar. Bir yorumun geçersiz olduğunu düşünen var düşünmeyen var. O yüzden de kuralların netleştirilmesi gerekitğini düşünüyorum. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 23:47, 21 Kasım 2009 (UTC)
P.S. Bunu da sırası gelince VP:SRİA göstereceğim. SRA gösteren kullanıcı da böyle diyor. Bence hatamız varsa onu örtmeden ordan dönmemiz (dönebilmemiz) önemli. Görüşmek üzere. Takabeg ileti 00:01, 22 Kasım 2009 (UTC)
  • Böyle düşündüğünüz için çok teşekkür ederim. Ancak görünüşe göre maddeyi çoktan silmişler. Üzgün Sanırım net bir şey söyleyemeyeceğim. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 16:26, 22 Kasım 2009 (UTC)
  • Hmm. Gördüğüm kadarıyla grubun kendine ait resmî bir sitesi ve iki stüdyo albümü bulunuyor. Ayrıca grubu kayda değer yapmaya yetmese de bir MySpace sayfaları var. Ama sanırım yeterince kayda değer bir grup. Özellikle albümlerinin var oluşu bile bana göre yeterli aslında. Görüşmek üzere. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 16:37, 22 Kasım 2009 (UTC)

Ah şu telif ihlalleri ah[kaynağı değiştir]

Merhaba kategorisizlerde gezinirken taa Ağustos'tan kalma olası telif ihlalli bir maddeye rastladım. Bu maddeye bakabilir misiniz? Ülkemizde Pepino adlı başlık şablonda linkini verdiğim adresten birebir alınma kesin ama geri kalanı nasıl acaba? Bu arada SR kriterleri işi noldu, tartışma sayfasında öneride bulunmayacak mısınız? Kolay gelsin, iyi vikilemeler--Merube 89msj 15:57, 22 Kasım 2009 (UTC)

Selam. Elinize sağlık. Bugünk full çalıştınız. Büyük ihtimalle kopyadır. Kaynak kısımında gösterildiğine göre. Ancak archive.org'da yer alanların içerikleri farklı olduğu için hangisinin daha eski olduğunu tespit edemedim. Kullanıcının diğer katkılarına da bakacağız. Belki birşey çıkacak. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 22:43, 22 Kasım 2009 (UTC)

Tekrar selam. Eve geldim ve archive.com'da yer alan kayıtlara dikkatli baktığımda kopya çıktı. Teşekkür ederim. Takabeg ileti 03:47, 23 Kasım 2009 (UTC)

Selam Merube,

Metal'in hızına yetişmek kime nasip olmuş ki bize nasip olsun? :)

Sevgiler

Vito Genovese 14:46, 23 Kasım 2009 (UTC)


Estağfurullah.

Çok teşekkür ederim duyarlılığın için.

Sevgiler

Vito Genovese 14:53, 23 Kasım 2009 (UTC)


Halledildi!!! :) --e.c. 19:59, 24 Kasım 2009 (UTC)

Son Gerçek filmi için verilen üçüncü kaynak çok saçma. Verilen gazete küpüründe filmin adı olarak Atları da Vururlar Yazıyor ama pilot kalemle Son Gerçek diye yazılmış. Bence ismi değiştirilmeli.--Douglas 22:04, 24 Kasım 2009 (UTC)

Merhaba, film Türkiye'de "Son Gerçek" adıyla da gösterilmiş, isterseniz fikrinizi tartışma sayfasında belirtin. Ancak topluluğun görüşünü almaksızın bir değişikliğe gitmek doğru olmaz. İyi vikiler--Merube 89msj 22:36, 24 Kasım 2009 (UTC)

Selam. Dernekler kagetorisini araştırıyorum. Mesela sizce nasıl ? Takabeg ileti 15:07, 25 Kasım 2009 (UTC)

Merhaba. Tarih projesi davetiniz için teşekkür ederim. Geçen bu sürede görülen o ki, yapılacakları araştırmak için pek vakit bulamayacağım. Bununla birlikte, üstesinden gelebileceğim birşeyler bildirilecek olursa, seve seve çalışırım. İyi çalışmalar dilerim. --Makedon 22:02, 25 Kasım 2009 (UTC)


Olmuş mu ? Takabeg ileti 01:30, 26 Kasım 2009 (UTC) Son hali çok daha iyi olmuş, elinize sağlık. Bir iki değişiklik de ben yaptım, kontrol edebilirseniz sevinirim. İyi vikiler, kolay gelsin--Merube 89msj 20:46, 26 Kasım 2009 (UTC)

Elinize sağlık. SR yine birikmeye başladı ve ilgisizlik de devam ediyor.... neden böyle sizce ? Takabeg ileti 22:05, 26 Kasım 2009 (UTC)
  • Bence genel bir ilgisizlik hali mevcut bu aralar, aktif kullanıcılar çok az. Zaten aktif olanlar da vandallıkları geri almaktan/düzeltmekten bitap düşüyorlar. Başka birşeylerle ilgilenmeye vakit bulamıyorlar diye düşünüyorum, şahsen ben o durumdayım artık :)). Not: SR konusunda da çok gururlandım, diğer vikilere örnek gösterilmek ne güzel, SR konusundaki çalışmalarınız için ellerinize sağlık. İyi vikiler --Merube 89msj 22:19, 26 Kasım 2009 (UTC)
Siz de SR'yi terkederseniz orası yanacak. Duruva bu durumumuzdan haberdar mıdır ? Eninde sonunda Viki her gönüllü iş olduğu için kimseyi zorlayamam. Size iyi çalışmalar ve bayramlar. Takabeg ileti 22:38, 26 Kasım 2009 (UTC)

--Merhaba Merube 89/Arşiv 9! Arşiv şablonunu geliştirme takımına katılmak isterseniz buraya adınızı ekleyip,

buradan geliştirmeye başlayabilir veya şablonu kullanabilirsiniz. Teşekkürler.
P.N:İşbirliği projesi için oy kullanmayı unutmayınız!
  • Şimdiden katkılarınız için teşekkürler. ----GôkTR001 19:23, 26 Kasım 2009 (UTC)

Merhabalar üstad. Böyle bir şablon varmış. Bizim portaldaki konular bölümü hayli eksik kalıyor yanında, ona göre eklemeler/değişiklikler yapsak mı? İyi vikiler, sevgiler--Merube 89msj 14:56, 25 Kasım 2009 (UTC)

  • Kesinlikle yapalım, şef.-- Serhan+tr 16:05, 26 Kasım 2009 (UTC)
  • Hürriyet Gazetesi'nin Haberi:26 Kasım 2009

İnternetin en büyük sitelerinden biri hızla kan kaybediyor. Yazarların bu kadar hızlı Wikipedia'yı terk etmesinin nedeni ise Wikipedia'ya makale giren editörlerin makalelerinin neden belirtilmeksizin silinmesi...


Vikipedi web ansiklopedisinin İngilizce kolu (Wikipedia) yazarlarını kaybediyor. Çevrimiçi bilgi bankasının bu senenin ilk üç ayında yaklaşık 50.000 yazarını kaybettiği söyleniyor.

Haberi Wall Street Journal, Wikipedia kayıt dosyalarını inceleyen İspanyol bir araştırmacının açıklamalarını baz alarak bildiriyor. Felipe Ortega'nın araştırmasına göre projenin başlatılmasından bu yana takım çalışması önceye nazaran çok daha zor hale geldi.

Örneğin Wikipedia'ya yeni katılanların girdileri bugünlerde çok daha sık silinmeye başladığı ve artık makale sayısı artan bir hızla değil sabit bir hızla arttığı söyleniyor. Buna karşın ziyaretçilerin sayısı yine belirgin derecede artmaya devam ediyor.

Fakat şu sıralar problem yaşayan kol sadece İngilizce Vikipedi değil; keza Almanca portalda da uzun süreden beri "haksız yere silinmeler" ile ilgili tartışma yapılıyor. Örneğin kısa bir süre önce Almanca Vikipedi'deki bir makale yetersizlik sebebiyle yayından kaldırılmıştı.Bu imzasız yazı 88.227.45.83 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar, bu yazıyı bana yollama nedeniniz? Bir sorun mu vardı acaba, yardımcı olabilir miyim? İyi vikiler--Merube 89msj 22:24, 26 Kasım 2009 (UTC)

VikiProje Arap Yarımadası Anketi[kaynağı değiştir]

Şablon:VikiProje Arap Yarımadası/Anket ~--Berkay-Mesaj--~ 29 Kasım 2009, 10:59 (UTC)

Selam. İşleriniz nasıl gidiyor ? Son günlerde bayağı popüler olduğumu hissediyorum :) Napalım ? İyi ders çalışmaları ve haftasonları. Takabeg ileti 14:32, 5 Aralık 2009 (UTC)

İlginiz ve dikkatiniz için çok teşekkürler. Başka şekilde de olsa o sorunu hallettim ama bundan sonra gerekirse açıp gönderdiğiniz kodu kullanacağım. Elinize sağlık. Hoşçakalın.--Stambouliote ileti 18:39, 5 Aralık 2009 (UTC)

Anket Sayfası[kaynağı değiştir]

Vikiproje:Arap Yarımadası/Anket ve Oylama sayfasıyla ilgili mesajınızı okudum. Tabikide size hak veririm veririm. Peki öneriniz nedir, bir örnek verebilir misiniz? ~--Berkay-Mesaj--~ 5 Aralık 2009, Cumartesi, 22:39 (UTC)

Ahmet Savaş Özpınar[kaynağı değiştir]

Merhaba Merube,

İşlem tamamdır.

Sevgiler

Vito Genovese 00:23, 6 Aralık 2009 (UTC)

Şablon:Sanat Dalları[kaynağı değiştir]

  • Merhaba şef. Nasılsınız görüşmeyeli? Kaç gündür Şablon:Sanat Dalları uygulamasını nasıl yaparız diye düşünüyorum. Aslında Sanat portalın bölümünde çoğu bağlantılar bulunuyor; sadece alt kategoriler eksik. Portalın bölümüne alt kategorilerde bulunan bağlantıları da eklesek mi? Siz nasıl düşünmüştünüz? Bu arada işbirliği projesinde yaptığınız son katkıları farkettim, ellerinize sağlık.-- Serhan+tr 21:14, 6 Aralık 2009 (UTC)
  • Off, üstad. Bir mesaj yazıyorsunuz, kitab yazar gibi; insan okumaya üşeniyor yahu. Size katılıyorum, konular bölümünde fazla ayrıntılara girmeyelim. En yakın zamanda ilgilenirim. Bu ayın son günlerinde projeye yoğunlaşmayı düşünüyorum, ne yazık ki bir kaç taslak madde dışında fazla birşey yapamadım. SR'leri zaten baştan düzenlemeyi planlıyorum; daha eklenecek yeni SR'ler var ve hangileri ekledik, hangileri eklemedik belli olmuyor. İşin kronolojisi biraz karışık. Aynı zamanda alt yazılarla da ilgilenirim. Kontrol'a da "evet" (umarım birşey unutmadım). İyi geceler üstad ve kolay gelsin-- Serhan+tr 21:43, 6 Aralık 2009 (UTC)

Tamamdır. Biraz daha dikkatli olmaya çalışırım. --Captain BradleyMesaj Sayfam 05:15, 7 Aralık 2009 (UTC)

Selamlar. MHB projesinde bugünlerde çok az çalışıyorum, DNA maddesininin kırmızı bağlantıları yavaş yavaş mavileşiyor o kadar. Bugün proje istatistiklerini yeniledim (Vikipedi tartışma:Vikiproje Moleküler ve Hücresel Biyoloji#İstatistik güncellemesi), size de haber vereyim dedim.

Bir diğer konu... şu günlerde dikkatimi seçkin madde adayı olan Ankara ili maddesine vermiş durumdayım, maddede kalan kırmızılıkları gideriyorum. Ankara'daki büyük hastaneler hakkında maddeler henüz açılmamış durumda, bilmem ilgi sahanıza girer mi? --İnfoCan 15:55, 7 Aralık 2009 (UTC)

  • 15-20 = olur bence-- Serhan+tr 16:37, 7 Aralık 2009 (UTC)

Ankara'da çok hastane olduğu için bir yerde çizgiyi çizmeliydim, yatak sayısına göre en büyük hastaneleri seçtim. Genelde maddede Ankara ilinin "en"lerinden (en büyük, en meşhur, vb.) bahsetmeye çalıştım. Hiç bir konuyu hakkını vererek anlatmak mümkün değil, bu yüzden madde yüzeysel olmak zorunda kaldı. Derinleştirilecek konular ayrı maddeler olarak ayrıca açılmalı. Bu aşamada doğrusu maddeyle uğraşmaktan yoruldum, biraz ara vermek istiyorum. Batonu devralmak isterseniz memnun olurum! :-) --İnfoCan 20:28, 7 Aralık 2009 (UTC)

"Ankara Üniversitesi Cebeci Hastanesi" yaygın olan ad, madde başlığı o olmalı. Maddenin ilk paragrafında resmi ad verilir. Ankara ili maddesi için ise, "Ankara Üniversitesi'nin Cebeci ve İbni Sina Hastaneleri" denebilir şimdilik... --İnfoCan 21:34, 7 Aralık 2009 (UTC)

Tamam, olur. --İnfoCan 21:36, 7 Aralık 2009 (UTC)

İyi olmuş, dört kelime birden mavileşmiş (kırmızı renk miktarına bakan dikkatsiz gözler için daha etkileyici!). Cebeci yerleşkesi bence de hastane olmalı. --İnfoCan 22:58, 7 Aralık 2009 (UTC)

Merhaba şef. SR'leri düzenlemeye başladım; altyazılarla da ilgileniyorum. Sizden ricam, zaman bulduğunuzda SR'leri kontrol edebilir misiniz? Yine "sanatsal mı, değil mi?" söz konusu. Teşekkürler, sevgiler-- Serhan+tr 20:34, 8 Aralık 2009 (UTC)

Hizmetliliğe aday gösterildiniz![kaynağı değiştir]

  • Evet onun gibi gözden kaçan ve hiç aklımıza gelmeyen birçok içerik var. Bu durumda o maddeyi "olası telif ihlali" şablonuyla işaretleyebilir, mümkünse telifli içeriği temizleyebilir ya da varolan haliyle silinmesi için şablon ekleyebilirsin. Ben ne yazık ki zaman ayıramıyorum bu gece.. Seçim senin :) İyi geceler.  Levent İleti Katkılar   22:36, 12 Aralık 2009 (UTC)

İyi geceler. 89'lusun sanırım kullanıcı adına göre... Takabeg dersten dolayı gidemediğini yazmış... Aslında merak ettiğim bölüm nedir? Ben şu an hazırlık sınıfı olduğum için daha çok vakit bulabiliyorum ama, tabii 2. ya da 3. sınıfsan Vikipedi'ye çok zaman ayırmak güç oluyor...--вяí¢αи76ileti 00:42, 13 Aralık 2009 (UTC)

Selamlar Sabri, evet 89'luyum. Zaten kullanıcı sayfamda tam günlü yaşım da yazıyor. Ancak ben tıp 5. sınıftayım :), dersten ziyade yorgunluktan ve zaman bulamamaktan vikiye çok vakit ayıramıyorum. 5. sınıfta artık stajer olunduğundan vizitler vs. vaktimin çoğu hastanede geçiyor, biraz da sosyal hayat işin içine girince çok zor vikiye layıkıyla zaman ayırmak.... --Merube 89msj 01:34, 13 Aralık 2009 (UTC)
Ovv işin tahmin ettiğimden de zormuş. Zamanı iyi kullanman dileğiyle iyi geceler...--вяí¢αи76ileti 01:42, 13 Aralık 2009 (UTC)