Kullanıcı:Merube 89/Arşiv 1

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldiniz Merube 89![kaynağı değiştir]

Merhaba, yüzlerce dil sürümüne sahip olan Vikipedi'nin Türkçe sürümüne hoş geldiniz! Vikipedi tamamen gönüllü katılımcıların çabalarıyla hazırlanır ve aşağıda kolay bir başlangıç için yararlı olabilecek bazı bağlantılar yer almaktadır:

İlk adımlar
Viki biçimlendirme diliDeneme tahtasıBiçem el kitabıMadde sihirbazı
Politika ve yönergeler
Kuralların özetiBeş temel taşÇocuk koruma politikasıTelif hakları
Kullanıcı ilişkileri
Anlaşmazlıkların giderilmesiİçerik üzerine yorumNezaket
Yardım
Danışma masasıKöy çeşmesiSıkça sorulan sorularYardım sayfaları

Tartışma ve kullanıcı mesaj sayfalarında iletilerinizin sonuna "~~~~" koduyla imza atabilirsiniz. Hata yapmaktan korkmayın, katkıda bulunmaktan çekinmeyin ve cesur olun! Kolay gelsin. --Vikipedist 08:26, 31 Ağustos 2008 (UTC)

Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz ! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, fakat ne yazık ki Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler! --kibelemesaj 07:05, 2 Eylül 2008 (UTC)


I. Selim[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu sayfadaki alevi katliamı iddiası ile ilgili iki farklı düşünceyi de kaynaklarıyla belirtmişsiniz. Tarafsız yaklaşımınız için tebrikler ve bu güzel katkı için teşekkürler--Kuz 18:21, 4 Eylül 2008 (UTC)

Lisans (telif) ve/veya kaynak bilgisi eksik veya yanlış resim(ler) yüklediniz![değiştir | kaynağı değiştir]

RESİM YÜKLEME UYARISI!

Lisans (telif) ve/veya kaynak bilgisi eksik veya yanlış resim(ler) yüklediniz!. Vikipedi olarak telif haklarına en üst seviyede önem vermekteyiz. Vikipedide kullanılabilecek bir lisans ve kaynak bilgisine sahip olmayan ya da bu bilgileri yanlış girilmiş olan resimler silinmektedir. Yüklemiş olduğunuz resmin ya da resimlerin lisans ve kaynak bilgileri vikipedi telif hakları kurallarına uygun ise lütfen bu bilgileri ekleyiniz ya da değiştiriniz. Aksi taktirde yüklediğiniz resim(ler) silinecektir.

Daha detaylı bilgi için aşağıdaki bağlantılardan bilgi edinebilir ya da bu konuda deneyimli bir kullanıcıya veya medya inceleme timi üyelerine danışabilirsiniz: Resim yükleme yardım sayfası,

Resim Kullanım Politikası - Resim Telif Etiketleri - Telif Hakları (genel) - Telif hakları (SSS) - GNU Özgür Belgeleme Lisansı

İyivikiler... homonihilis // ileti 14:38, 5 Eylül 2008 (UTC)

Lütfen telif hakkı saklı içerik eklemeyiniz. Vikipedi'de telif hakkı saklı içerikler kullanılamaz. Unutmayın ki; Vikipedi Amerika Birleşik Devletleri Telif Hakkı Kanunu'na tabidir ve söz konusu kanuna göre; yayımlanmış her türlü çalışma (aksi belirtilmediği sürece), sahibine otomatik olarak telif hakkı kazandırır. Sadece özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) kaynaklardan içerik aktarmanız mümkündür. Daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. Unutmayınız ki uyarılara rağmen ısrarla telif hakkı saklı içerik eklemek bir Vikipedi suçudur ve Vikipedi kuralları (madde 8) gereği engellenebilirsiniz. Teşekkürler, iyi değişiklikler! -- Levent Abi ileti 21:05, 7 Eylül 2008 (UTC)


Lütfen çok kısa içerikli maddeler oluşturmayınız, bu tür sayfalar taslak kriterlerini sağlamadığı için silinir ya da silinmek üzere işaretlenir. Yarattığınız maddelerin silinmesini önlemek için biraz daha kapsamlı bilgi yazmanız uygun olacaktır. Taslaklar hakkında daha fazla bilgiye Vikipedi:Taslak sayfasından ulaşabilirsiniz.
Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Levent Abi ileti 18:03, 16 Eylül 2008 (UTC)

İyi geceler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Aldığınız ileti, eklediğiniz ve tarafımdan silinen "İdris-i Bitlisi" başlığı ile ilgilidir. Bu konuda Vikipedi:Taslak ölçütlerimiz temel alınmaktadır. Bilginize. Levent Abi ileti 18:32, 16 Eylül 2008 (UTC)
  • Rica ederim, kolay gelsin. Levent Abi ileti 18:36, 16 Eylül 2008 (UTC)
Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz ! Yüklediğiniz resim telif hakları saklı veya "sadece ticari olmayan kullanıma açık", "izne tabii" veya "resmin değiştirilmesi sınırlandırılmış" olması ve adil kullanım politikaları dahilinde kullanılamayacak olması sebebiyle silinmiştir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. Vikipedi:Resim kullanım politikası ve Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfaları da size yardımcı olabilir. Sorularınız için Vikipedi:Medya telif soruları sayfasını kullanabilirsiniz. Teşekkürler --Machiavelli' msj 10:21, 29 Eylül 2008 (UTC)


Flickr[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar. Vakit çalma olarak görmeyin, Vikipediyle ilgili her soruyu sorabilirsiniz, yardımcı olmaya çalışırım. Flickr'daki her resim özgür lisanslı resim değildir. Yüklediğiniz resimlerde "all size" yazısına tıklayın ve en alta bakın orada "all rights reserved" (tüm hakları saklı) yazıyor. Yani özgür lisanslı değil. Flickr'da kullanabileceğimiz resimler bulunuyor ama hepsi değil. Creative Commons maddesinin alt kısmında bir tablo göreceksiniz. Orada en altta bulunan iki lisans çeşidini kullanabilirsiz. O resimleri gene yüklemek istediğiniz resimde flickr'da "all size"a tıkladığınızda resmin en altında görebilirsiniz. Fli,ckrda kullanabileceğimiz resimleri daha kolay bulmak için creative commons lisanslı resim aramaya girip flickr logosuna tıklayıp en üstte bulunan iki kutucuğu işaretleyip anahtar kelimeleri yazınız. Uygun lisanslı resimler çıkacaktır. İkinci olarak yükleyeceğiniz resimleri en yüksek kalitede yükleyin. Yani "All size"a tıklayıp yukarıda "Available sizes:" bölümünde en yüksek çözünürlüğü seçin ve o resmi kaydedin. İyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 10:42, 29 Eylül 2008 (UTC)

Tekrar merhaba. Maalesef gene olmadı. http://flickr.com/photos/cercamon/314083706/sizes/l/ Yüklediğiniz resmin en altına bakın işaretini göreceksiniz. Ticari kullanıma sınırlı olduğunu gösterir ve Vikipedi politikaları açısından yeterince özgür kabul edilmez. Creative Commons sayfasında da bu lisans ikinci sıradadır. Halbuki biz en alttaki ikisini kabul ediyoruz. Bu resmide silmek durumundayım. Eğer yukarıda verdiğim arama özelliğinden bulduysanız sayfanın en üstündeki iki kutucuğu işaretlmemiş olabilirsiniz.--Machiavelli' msj 11:04, 29 Eylül 2008 (UTC)
Bende aradım şimdi Flickr'da bizim kullanabileceğimiz uygun lisansta bir resim bulamadım Sultan Selim Camisiyle ilgili.--Machiavelli' msj 11:07, 29 Eylül 2008 (UTC)
Bu I. Selim kabartması, Yavuz Sultan Selim ile ilgili muhteşem katkılarından dolayı Merube 89'a sunulmuştur. Katkılarınıza minnettarım. İyi çalışmalar. --♪♫Atakan0652 15:00, 21 Eylül 2008 (UTC)

Merhaba[değiştir | kaynağı değiştir]

Eklediğiniz Ulema maddesini inceledim. Eklediğim ehl-i şer maddesi ile benzerlik taşımakta, zaten siz de birleştir şablonu eklemişsiniz. Aslında madde isminin bu iki maddenin de haricinde "İlmiye Sınıfı" olması gerektiğini düşünüyorum. (İlmiye ehl-i şer maddesine yönlendirilmiş durumda) Ulema malumunuz alim kelimesinin çoğulu ve bu sınıflar içerisindeki kişileri ifade ediyor, sınıfı değil. Ulema sınıfı diye ifade edenler de mevcut ama aslolan ehl-i şer, bu da çok eskide kaldı derseniz ilmiye sınıfıdır. Ulema maddesinde ehl-i şer ifadesine rastlayamadım, bunu da belirtmek isterim. Siz de bir bakın, fikir beyan edin, maddeleri birleştirelim...İyi çalışmalar, Hoşcakalın...Vikipedist 22:09, 2 Ekim 2008 (UTC)

İlmiye Sınıfı[değiştir | kaynağı değiştir]

Ulema ve ehl-i şer maddesi sizin de belirttiğiniz gibi İlmiye Sınıfı adı altında birleştirilebilir. Ulema ve ehl-i şer de oraya yönlendirilir. Madde de hem sınıfın özellikleri hem de bu sınıfa mensup alimlerin açılımı yapılabilir. Girişi de sizin eklemiş olduğunuz ehl-i şer maddesinde yazılanları yazarız, ardından da bu sınıfın yıllar içinde gelişimi, ulemanın kalitesinin nasıl değiştiğini ekleriz (ulema maddesinde kabaca yazmıştım, düzeltirsek güzel olabilir). Bu maddenin Osmanlı tarihi açısından büyük öneme haiz olduğuna inanıyorum. Yeterli ilgi gösterilirse kaliteli madde dahi olabilir sanıyorum. Ne dersiniz? İyi günler, iyi çalışmalar...--Merube 89 11:40, 3 Ekim 2008 (UTC)

Merhaba, fikrinize katılıyorum. Şimdi bahsettiğiniz düzeni isim değişikliği ve yönlendirmeler açısından ayarlıyorum. İçeriğe de fırsat buldukça elbette katkıda bulunurum. Dediğiniz gibi geliştirilmeye açık bir madde...İyi çalışmalar...Hoşcakalın...Vikipedist 12:20, 3 Ekim 2008 (UTC)

I. Selim[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Merube. Yavuz Sultan Selim maddesinde üç yere kaynak belirtilmeli şablonunu ekledim. Maddenin KM olabilmesi için veriler kaynaklandırılırsa çok iyi olur. Kolay gelsin. Mızrakmsj 01:12, 4 Ekim 2008 (UTC)

Merhaba Merube I. Selim maddesini inceledim. Güzel bir madde olmuş. Bir kaç değişiklikte bulundum. Bilginize. Mızrakmsj 12:12, 5 Ekim 2008 (UTC)

Tşkkürler[değiştir | kaynağı değiştir]

sultan selim sayfasındaki sorumla ilgilendiğiniz için teşekürrler. aslında aklıma takılan bir soru daha var. niye bu kadar tembeliz? bence türkçenin wikide ilk ona girmesi gerekir. makalelerin kalitesi de genel olarak iyi değil, ing.nin yanından geçmez. hele atatürkün türkçe dışında her dilde seçkin madde olması ise trajikomik. bu seneki össyi bir atlatayım daha çok ilgilenirim wikiyle (inş.)neyse sizin gibi kullanıcıların olması ii, tekrar tşkürlerBu imzasız yazı Yet (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

KM aday adayı[değiştir | kaynağı değiştir]

Şizofreni sayfasının KM olması için uğraşıyorum. Kırmızılıklar, PMID nolarının eksikliği dışında sorunlar nelerdir sizce? Size zahmet olmazsa bakarsanız sevinirim. Mümkün olduğunca özetlemeye çalıştım ama eksiklikler var mı (çok mu kısa olmuş) gözünüze çarpan acaba?--Merube 89 19:26, 8 Ekim 2008 (UTC)

Merhaba Merube ben maddeye sadece göz attım. Maddenin KM olabilmesi için yeterli büyüklükte olduğunu düşünüyorum. Kaynak sayısı da bana yeterli gibi geldi. Ama maddenin tümünü maalesef tam okuyamadım. Yarın veya Cumartesi günü ayrıntılı bir şekilde maddeyle ilgilenmeye çalışacağım. Kolay gelsin. Mızrakmsj 20:53, 9 Ekim 2008 (UTC)

Hakettiniz[değiştir | kaynağı değiştir]

Özgün Yıldız
Kısa zamanda tavsiyeleri değerlendirip Kaliteli katkılarda bulunduğunuz için bu ödüle laik görüldünü. Lütfen devam ediniz. Manco Capac 08:13, 14 Ekim 2008 (UTC)

Merhaba_!!![değiştir | kaynağı değiştir]

Şizofreni sayfasını kaliteli madde yapmak için uğraştığınızın farkına vardım. Bence yeterli araştırmadan sonra bu madde rahatlıkla Seçkin İçerik olur. "Beklentileri yüksek tutmak" gerekmez mi sizce...--@Łĭ® 14:51, 14 Ekim 2008 (UTC)

KM adayı şizofreni[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar.. Şizofreni maddesini KM adayı gösterdim, eksiklikleri adaylık süresince giderilebilir sanıyorum. Bilginize...--Merube 89 16:09, 15 Ekim 2008 (UTC)

Selam Merube. Şizofreni maddesini inceledim. Madde iyi hazırlanmış, emeğinize sağlık. Zaten oylamalara katılan kullanıcılarda eksiklikleri bildirirse madde daha da iyi olur. Kolay gelsin. Bu arada I. Selim maddesinin oylamasını da yarın kapatacağım. Bilginize. Mızrakmsj 18:36, 15 Ekim 2008 (UTC)

Merhaba[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Ara başlıklarda (özel durumlar dışında) ilk sözcükten sonra gelenlerin ilk harflerini küçük yapıyoruz. Bu konuda şu sayfadan yararlanabilirsiniz. Ayrıca bu sayfanın da işinize yarayacağını düşünüyorum. Kolay gelsin.. Levent Abi ileti 20:30, 15 Ekim 2008 (UTC)
  • Uyarı değil bilgilendirme olarak kabul edin lütfen. İyi çalışmalar, sevgiler. Levent Abi ileti 20:43, 15 Ekim 2008 (UTC)

Kaliteli Madde Yazarı Ödülü/I. Selim[değiştir | kaynağı değiştir]

Merube 89, bir kaliteli maddeye çok büyük oranda katkı sağlamış bir Vikipedisttir. Katkılarının devamı dilekleriyle.
Mızrakmsj 04:50, 18 Ekim 2008 (UTC)

Bilim Takımı[değiştir | kaynağı değiştir]

Sevgili Merube 89 Bilim Takımı başvurunuz, şartları oluşturduğunuz için kabul edilmiştir. Takıma hoş geldiniz derken gereken çalışmayı göstereceğinizi ümit ediyorum, babil kısmına {{Şablon:Kullanıcı BT}} kutusunu yerleştirebilirsin, ayrıca ismin üyeler kısmına eklenmiştir, sevgilerimle iyi çalışmalar... e.c. 13:49, 22 Ekim 2008 (UTC)

bilim takımı[değiştir | kaynağı değiştir]

bilim takımında size başarılar dilerimKamuran otukenli 09:22, 23 Ekim 2008 (UTC)

  • Merhaba. Serviks kanserine bakmaya başladım, İngilizce Wikipedia'dan da biraz malzeme ekledim. Ara ara devam edeceğim. Elinize sağlık, iyi çalışmalar --İnfoCan 17:53, 24 Ekim 2008 (UTC)

Vikipedi:Vikiproje Moleküler ve Hücresel Biyoloji[değiştir | kaynağı değiştir]

İyi olur tabii. Vikipedi'ye arada birileri gelip moleküler ve hücresel biyoloji konusunda bir şeyler yazıyor ama bu kişiler arasında pek bir etkileşim olmuyor. Beraber bir şeylerin yapılması için ortak ilgi alanlarının belirlenmesi gerek. Öncelikli maddeleri belirleyip onları oluşturmak, terminoloji konusunda akıl danışmak, birbirimizin yazılarını gözden geçirmek, Commons'tan alınmış grafikleri Türkçeleştirmek gibi çeşitli konular işbirliği konusu olabilir. Ben DNA, RNA, protein, enzim, bakteri, virüs gibi temel maddeleri İngilizce Wikipedia'dan çevirmekle işe başladım, bu maddeler orada seçkin oldukları için burası için de iyi birer başlangıç olacaklar. Ama bu maddelerin içi halen kırmızı bağlantı dolu, bunlardan birini seçip kırmızılarını mavileştirmeye ne dersiniz? Bir de bizde seçkin madde seçilmiş olan Genetik maddesini geçenlerde epey bir düzenledim, bu yüzden tamamlanması gereken yeni kırmızı bağlantılar oluştu. Çoğunu maviledim ama birkaç tane daha kaldı... Bunlar benim aklıma gelen projeler, siz ne dersiniz? --İnfoCan 19:34, 25 Ekim 2008 (UTC)

2015 sayısı doğru değil! O gördüğünüz tabloyu İngilizce Wikipedia'nın ilgili proje sayfasından kopyalamıştım, fikir versin diye oraya koymuştum. :-) Ama Çalışılan Maddeler Listesi gerçekten güncellenmeye muhtaç. Projenin alt yapısının oluşması açısından aslında birinci öncelik. Oradan başlamalıyız. Değerlendirmeyi tamamlayınca o tablodaki rakamları da düzeltebiliriz. Bu iş bittikten sonra üzerine yoğunlaşılması gereken ilk madde bence DNA olmalı; nedeni de Vikipedi'de en çok bakılan maddeler arasında Moleküler Biyoloji'yle ilgili olanlar arasında başta gelmesi, bu yıl şubat ayında baktığımda gördüğüm kadarıyla [2][3]. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --İnfoCan 19:40, 26 Ekim 2008 (UTC)
Tamam, başlayalım o halde! Değerlendirme için oylama yapmaya gerek yok, maddeleri A, B, C veya taslak sınıf olarak sınıflandırmaya hemen başlayabilirsiniz. Bu değerlendirmeleri herhangi birisi yapabiliyor, bir yazım hatası düzeltir gibi bir başkası da değiştirebiliyor (ve de siz de icabında geri alabiliyorsunuz!). Oylama ile sabitlenebilenler sadece Kaliteli Madde ve Seçkin Madde etiketleri. Standart olarak önereceğim, A sınıfı maddelerin Seçkin Madde oylamasına sunulacak durumda olması, B sınıfı olanlar ise Kaliteli Madde oylamasını sunulacak durumda olması. Taslak sınıf maddeler birkaç cümleden oluşuyor. C sınıfı ise Taslak sınıf ile B sınıf arasında bir yerde. İyi çalışmalar.--İnfoCan 21:34, 26 Ekim 2008 (UTC)
Gayet iyi! --İnfoCan 21:54, 26 Ekim 2008 (UTC)

İlmiye sınıfı[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba, maddedeki değişikliklerinize zaman zaman göz atıyorum...Bir ara Osmanlı öncesi ve beyliklerden bahsedin diyecekken bu konuda siz az da olsa bir giriş yaptınız. Etraflıca eğilmeye vakit bulamıyorum. Siz epey geliştirdiniz ve belli bir seviyeye geldi. Ama lağvedilmesi ile bir bilgi görülmüyor. Bir alt başlık altında ilmiye sınıfının kaldırılmasından en azından bir girizgah yapılabilir. Maddenin kaynakçalı olması ayrıca güzel...Bilahare daha detaylı görüşüm olabilir, tebrik dederim, iyi çalışmalar, hoşcakalın...Vikipedist 12:47, 26 Ekim 2008 (UTC)

teşekkür ederim[değiştir | kaynağı değiştir]

teşekkür ederim evet yeri geldikçe yardımlarınızı talep edebilirim.çalışmalarınızda kolay gelsin diyorum*:)

Madde değerlendirmesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Çok haklısınız, ben de aynı şeyi düşünüyordum. Benim muhtemelen zamanım olmayacak bugün, isterseniz buyrun siz gerekeni yapın. --İnfoCan 14:49, 28 Ekim 2008 (UTC)

O sayfa sanırım Almanca Wikipedia'daki değerlendirme sisteminin buraya taşınmış hali. İki yıl önce o sayfaları hazırlayan kişi bunu büyük bir özenle hazırlamıştı ama topluluktan bir destek göremeyince bırakıp gitmişti. Bundan bir yıl önce ben bu konuda Köy Çeşmesinde yazmıştım, İngilizce mi, Almanca sistemi mi kullanalım diye [4], pek bir cevap alamamıştım. Madde değerlendirmesi konusu vikipedilerin gelişmesinin belli bir aşamasında gündeme gelen bir konu. Sanırım o aşamaya daha yeni geldik. Aslında, madde değerlendirmesi konusunda daha "makro" düzeyde bakmalıyız. MHB projesi değerlendirme yapacak ilk proje olacak, bu bakımdan iyi bir sistem seçersek arkamızdan gelecek diğer projelere yol göstermiş oluruz. Herkes farklı değerlendirme sistemleri kullanırsa bence iyi olmaz, akıl karışıklığı olur. Benim kişisel tercihim İngilizce Wikipedia'daki sistem, ama tartışmaya açığım. --İnfoCan 16:38, 28 Ekim 2008 (UTC)
Boş kategoriyi sildim. en-wiki'de birkaç standart olmayan kategori tanımlı[5]. MHB için belki bir "liste", bir de "eksik" kategorileri yaratabiliriz. Bir de, emin değilim, "anlam ayrım" diye bir kategori gerekli mi sizce (örn. fosforilasyon)? --İnfoCan 17:25, 28 Ekim 2008 (UTC) ("Eksik" kategorisi sadece maddeler listesi için kullanılacak tabii) --İnfoCan 17:27, 28 Ekim 2008 (UTC)
Listeler en-wiki'de kalite sınıflandırmasına sokulmamış (örn. en:Talk:List of human genes), her halde gereksiz bulunduğu için; kalite olarak sadece "liste" sınıfına sokulmuşlar. Ayrıca bir de "seçkin liste" sınıfı var. Bana uyar, biz de öyle yapabiliriz. --İnfoCan 17:42, 28 Ekim 2008 (UTC)

"Eksik" yerine "gerekli" daha iyi olacak sanırım. Saydığınız diğer sınıflar tamam. --İnfoCan 18:11, 28 Ekim 2008 (UTC)

Teşekkürler, iyi çalışmalar. --İnfoCan 18:53, 28 Ekim 2008 (UTC)
Düzelttim. Birazdan "Liste" ve "Gerekli" şablonlarını da yaparım. --İnfoCan 20:11, 28 Ekim 2008 (UTC)

Link KM şablonu[değiştir | kaynağı değiştir]

Şablon:Link KM şablonu ne yazıkki çalışmıyor. İng. vikide henüz aktif değil ama ispanyolca başta olmak üzere birçok dilde aktif. Sorun nerde acaba? Şu anda KM link kodu bu şekilde; acaba onu böyle yapsak bir faydası olur mu? Bu konuda neler yapılabilir acaba?--Merube 89 18:10, 28 Ekim 2008 (UTC)

Selam Merube. Link KM şablonu ile ilgili bir çalışmam olmuştu ama bende bu işin altından kalkamadım. Hizmetlilerimizden Khutuck'ta bu durumdan haberdar ancak araya giren başka maddeler ve çalışmalar olunca ben bu konuyu tamamen unutmuştum. Hatırlatmanız iyi oldu. Khutuck'a tekrar danışıp bu şablon meselesini halletmeye çalışacağım.

Bu arada Şizofreni maddesinin KM adaylığını bir iki güne kapatacağım. Bilginize. Mızrakmsj 19:57, 28 Ekim 2008 (UTC)

Rica ederim. İyi çalışmalar. Mızrakmsj 20:01, 28 Ekim 2008 (UTC)

Vikipedi:Vikiproje Moleküler ve Hücresel Biyoloji[değiştir | kaynağı değiştir]


Bu ayki iş birliğine katılın!

Kasım 2008 ayının işbirliği; MHB vikiprojesi dahilindeki maddelerin önem ve içeriğine göre sınıflanması seçilmiştir.
  • Proje başlangıç: 26 Ekim 2008
  • Proje bitiş: 1 Aralık 2008

(bu mesajı diğer Vikiproje MHB üyelerine de yolladım) --İnfoCan 15:31, 29 Ekim 2008 (UTC)

MHB[değiştir | kaynağı değiştir]

Tam bilmiyorum, o gördüğünüz sayılar uydurma. İng. projede şöyle tanımlanmış [6] --İnfoCan 17:25, 29 Ekim 2008 (UTC)

Hesaplama yöntemi bence uygun. Onu uygun bir yer bulup yazabilirseniz iyi olur. Uzun vadede bu işi otomatik yapacak bir bot (program) gerekecek ama şu anda acelesi yok. Bu arada, Tartışma:serviks kanseri'nde görüşlerimi belirttim. --İnfoCan 18:03, 29 Ekim 2008 (UTC)

en az önemli maddeler?[değiştir | kaynağı değiştir]

O önem sınıfı İng. Wikipedia'da sadece çizgi romanlarla ilgili bir proje kapsamında kullanılmış (sol tarafta "What links here" bağlantısından görülüyor). en:Wikipedia:WikiProject Comics/Assessment sayfasında anlamı açıklanmış. Belli bir mantığı var, önem skalasının simetrik olması gerektiği varsayımından yola çıkarak, "orta" önemin tam ortada olması gerektiğini, "en" önemliye karşılık da bir "en az" önemli sınıf olması gerektiğini düşünmüşler, bu önem sınıfını kendi projelerine teğet derecede dokunan maddelere ayırmışlar. MHB projesi için buna karşılık gelebilecek bir madde örneği aklınıza geliyor mu? İlk bakışta pek gerekli değil gibi geliyor bana... --İnfoCan 14:25, 30 Ekim 2008 (UTC)

MHB, çeşitli konular[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba. çeşitli sorular sormuşsunuz, sırayla cevaplıyayım.

  • MHB çalışılan maddeler listesini oluşturduğumda İnglizce Wikipedia'daki en:Wikipedia:WPMCB prjesindeki çalışılan maddeler listesini esas almıştım ve öncelikli olarak oradaki listedeki "en" ve "çok" önemli maddeleri kopyalamıştım sadece. Bunlar listenin iskeletini oluşturuyor ama tabii ki yeni maddeler de eklenebilir. Genetik iyi bir örnek, böylece ilk seçkin maddemize de kavuşmuş oluruz. ;-)
  • Listede potansiyel olarak olabilecek madde sayısı çok büyük. Belli bir noktada bu iş bizi aşacak, bir bot gerekecek. Bence listede sadece "en" ve "çok" önemliler olsun, yoksa sayfa çok büyük olacak. Sağ üstteki özet tablo ise tüm maddeler hakkındaki istatistikleri yansıtabilir.
  • "...gerekli maddeler hala değerlendirilmemiş maddeler kategorisine yönleniyor": Bu sorunu anlayamadım?
  • Çalışılan Maddeler Listesi'nde not düştüğünüz maddelerden Medline hakkında tartışma sayfasına yazdım. Bence listenin içeriği hakkındaki tartışmaları liste içinde değil, Liste'nin tartışma sayfasında yapalım. Yorumlar kısmı o maddenin yorum sayfasından buraya otomatik aktarıyor. Örneğin {{Tartışma:Arkea/Yorum}} yazınca Tartışma:Arkea/Yorum sayfasındaki not beliriyor. Genelde yazdığınız yorumlara katılıyorum. Sayfanın eski halinde ingilizce Wikipedi'deki maddelere bağlantıları vermemin nedeni, bazı durumlarda neyin kastedildiği daha iyi anlaşılsın diyeydi. O bakımdan, örneğin, Nükleik asitlerin yapıları maddesi için farkettiğiniz gibi, ya ufak bir not, ya da en-wiki'ye bir bağlantı yararlı olabilir. Türkçe terminolojiden emin olmadığımız durumlar için de bu gerekli (enzim assay? enzim ölçümü? dizi hizalaması? sekans hizalaması?).

Teşekkürler, iyi çalışmalar. --İnfoCan 15:26, 30 Ekim 2008 (UTC)

  • Ağırlıklı tamamlanma puanını "çok" ve "en" önemlileri çin hesaplayalım o listedeki her bölüm altında. Daha ayrıntılı bir döküm yapmak için Kategori:Orta önemli MHB maddeleri gibi sayfalara gidip ordaki maddeleri sayarak hesabını yapabiliriz.
  • "Değerlendirilmemiş MHB articles" sorununu çözdüm, Şablon:Vikiproje MHB'de bir eksik kalmıştı.
  • İnterlökin gibi genel maddeler bence "en" önemli olur, IL-2 vb. de "çok", "orta" veya "az" önemli olarak sınıflandırılır.
  • Por, ingilizce en:pore.
  • Çiçek aşısının tarihçesi bence MHB projesi kapsamında değil. Genetik veya Tıp'la ilgili projeler oluşursa onların kapsamına girer. Sizi vazgeçirmek için demiyorum tabii, ilgilendiğiniz bir konuysa çekinmeyin yapın. Mendel de bence moleküler biyoloji'ye girmez çümkü genin fiziksel yapısı hakkında bir fikri yoktu onun. Moleküler biyoloji tarihi bölümüne uygun olabılecek aklıma gelenler en:Meselson-Stahl experiment, en:Central dogma of molecular biology, en:Miller–Urey experiment, en:Human Genome Project gibi maddeler. Biyografiler uygun olur mu emin değilim. Biyografide moleküler biyolojinin gelişmesiyle ilgili ayrıntılar varsa olabilir.
--İnfoCan 16:38, 30 Ekim 2008 (UTC)

por[değiştir | kaynağı değiştir]

Por, kanal (en:Ion channel) veya taşıyıcı proteınlerden (en:Membrane transport protein) daha büyük delikler için kullanılıyor ve bunlar seçici olmuyor bildiğim kadarıyla. en:Aquaporin, bazı toksinler [7], kompleman sisteminin yarattığı por, Perforin gibi proteinlerden bahsederken "por" terimi kullanılıyor. --İnfoCan 18:07, 30 Ekim 2008 (UTC)

(bugünlük biraz ara vermem lazım, sorularınıza yarın cevap veririm. --İnfoCan 18:07, 30 Ekim 2008 (UTC))

iyon kanalı veya membran taşıma proteini sözünü ettiğiniz kavrama karşılık geliyor. Por ise, suyun, iyonların, küçük moleküllerin serbestçe geçebildiği bir kanal oluyor. Eğer ilk ikisi için 'por' terimi kullanılmışsa jenerik anlamıyla, "tünel gibi şey" olarak kastedilmiştir sanırım.
Bu arada bir şey keşfettim. Vikipedi'de bir maddeyi başlatmadan onun tartışma sayfasını yazabiliyorsunuz. Bkz. Tartışma:Biyomolekül. Hoşça kalın. --İnfoCan 18:24, 30 Ekim 2008 (UTC)

Vikiproje madde listesi[değiştir | kaynağı değiştir]

[8] şu sayfa gibi bir uygulamaya gidebiliriz. Herbir kategori için gizle göster şeklinde. Ne dersiniz?--Merube 89 19:00, 30 Ekim 2008 (UTC)

  • Çok iyi olur. Benim zamanım kısıtlı bugünlerde. Siz yapabilir misiniz? --İnfoCan 13:19, 31 Ekim 2008 (UTC)
  • Uygun olduğum zaman tabi yaparım.. Bu arada vikiproje ayın işbirliği sayfasının yeni adı Vikipedi:İş birliği projesi olmuş. Bu değişiklikten haberdar mısınız? İyi günler, iyi çalışmalar...--Merube 89 15:08, 31 Ekim 2008 (UTC)
  • Evet. Sağolsun Kullanıcı:Cat yapmış. O da bu konulardan anlıyor. Umarım yakında yeni arkadaşlar da katılır. --İnfoCan 15:11, 31 Ekim 2008 (UTC)

MHB son sürüm[değiştir | kaynağı değiştir]

MHB maddeler sayfasına bakabilir misiniz? Göster-gizle şablonunu ekledim. Eksiklikler neler sizce??--Merube 89 16:08, 31 Ekim 2008 (UTC) Ayrıca şu sayfaya da bakar mısınız?[9] Ordaki gibi istediğiniz özelliğe göre maddeleri sıralama özelliğini de eklemeyi düşünüyorum. Ne dersiniz?--Merube 89 16:13, 31 Ekim 2008 (UTC)

İyi, ama bence İng Wiki'deki böcekçiler gibi yapmak daha da iyi olacak. Halen bizim sayfa 66 KiloBayt, ve bir sürü madde daha yok bile. Bence bunların alt sayfalara dağıtılması, sayfanın bakımını daha pratik kılacak. Bunu yapmak için Vikipedi:Vikiproje Moleküler ve Hücresel Biyoloji/Madde listesi/Temel kavramlar diye bir sayfa açın, ve temel kavramlar bölümünü oraya aktarın. Sonra Madde listesi sayfasında o bölümün olması gereken yere {{Vikipedi:Vikiproje Moleküler ve Hücresel Biyoloji/Madde listesi/Temel kavramlar}} yazın. Alt sayfadaki metin üst sayfaya dahil edilecektir (buna deniyor). Bir diğer alternatif, göster-sakla yapmadan, alt sayfaya doğrudan bağlantı yapmak. en:Wikipedia:WikiProject Arthropods/Article Classification sayfasında her iki yöntemi de kullanmışlar. O sayfayı beğendim, onların aynısını yapabiliriz. --İnfoCan 16:43, 31 Ekim 2008 (UTC)


  • Tamam, o sayfa güzel. Çok haklısınız öyle yapalım. Yalnız ben şimdi çıkıyorum, bu akşam girmeye çalışacağım ama yapabileceğimden emin değilim. Sizin vaktiniz varsa yapabilir misiniz? --Merube 89 16:47, 31 Ekim 2008 (UTC)
  • bizde sanırım maddeleri sıralama şablonu yok. Yoksa varda ben mi göremedim??? Ne yazıkki ben şimdi çıkıyorum, hoşçakalın--Merube 89 16:51, 31 Ekim 2008 (UTC)
Son olarak gitmeden eğer o şablon yoksa aşağıda yazdığım kodla yaratabilir misiniz?? Şimdiden teşekkürler..
[sayfanın formatını bozduğu için buraya kopyalamadım --İnfoCan 20:38, 31 Ekim 2008 (UTC)]

--Merube 89 16:53, 31 Ekim 2008 (UTC)

--İnfoCan 20:38, 31 Ekim 2008 (UTC)

Kaliteli Madde Yazarı Ödülü 2/Şizofreni[değiştir | kaynağı değiştir]

Merube 89, bir kaliteli maddeye çok büyük oranda katkı sağlamış bir Vikipedisttir. Katkılarının devamı dilekleriyle.
Mızrakmsj 19:06, 31 Ekim 2008 (UTC)

MHB madde düzeni[değiştir | kaynağı değiştir]

Elinize sağlık şablon ve MHB maddeler sayfası çok güzel olmuş. Bu arada şablonda önem derecesine göre sıralarken en, orta, çok diye sıralıyor kaliteli madde sıralamasında da tuhaflık var. Bu nasıl giderilebilir sizce? Bir de MHB maddeler sayfasında bazı değişiklikler yaptım, bu halini onaylarsanız diğer kategorileri de böyle yapacağım. İyi günler --Merube 89 12:04, 1 Kasım 2008 (UTC) Son halini hazırladım bir göz atabilir misiniz?--Merube 89 14:20, 1 Kasım 2008 (UTC)

Çok güzel yapmışsınız, elize sağlık! Sıralama garipliğinin nedeni, mevcut kodda Türkçe harflerin İngilizce harflerden sonra gelmesi. Başka bir sıralamayı empoze etmemiz mümkün sanırım, araştırıyorum. Teşekkürler. --İnfoCan 18:15, 1 Kasım 2008 (UTC)

Pap smear[değiştir | kaynağı değiştir]

Serviks kanseri maddesinin Tarama Testleri bölümünde Pap Smear hakkında verilen bilgiler (sitoloji konusu dahil), Pap smear maddesindekilerden çok daha zengin. Genelde bu tür durumlarda ana maddede (Pap smear) ayrıntılı bilgi, o konuya değinen başka bir maddede (serviks kanseri) özet bilgi olmalı. Acaba Pap smear maddesine de bir el atıp, siz de bu iki madde için öyle bir düzenleme yapabilir misiniz? İng. Wikipedia'daki aynı konulu maddeler size bir fikir verebilir. Hem böylece, Serviks Kanseri madesindeki Koruma bölümü da diğer bölümlere göre daha orantılı bir boyuta ulaşmış olur. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --İnfoCan 18:30, 1 Kasım 2008 (UTC)

Diyabet[değiştir | kaynağı değiştir]

Iyi gunler. Iyi bir konuya degindiniz. Sorunuzu yanitlamak gerekirse, hayir, ben bu maddede yalnizca "diabetes mellitus" uzerine bilgi yaziyorum. Bundan dolayi dediginiz gibi basligi degistirmek dogru olacak. Basligin "seker hastaligi" olarak degistirilmesini savunuyorum. "Diabetes mellitus"tan yonlendirilebilir. Ne dersiniz? --Nonewmail 17:52, 2 Kasım 2008 (UTC)

Ben Türkçe yanlısı olarak "tip" yerine "tür" demeyi daha uygun buluyorum. Yine bu konuda uzun tartışmalara girip sürenizi almak istemem, ancak bu maddede "tür" olarak kalmasını diliyorum. "Tür" son derece anlaşılan bir Türkçe sözcüktür. Her ne kadar şeker hastalıklarının sınıflandırılmasında "tür" sözcüğü pek kullanılmasa da, burda kullanılmasının sakıncası olmayacağı kanısındayım. İnsanlar bu maddeyi okudukça diyabetin sınıflandırılmasında "tür" sözcüğüne çok çabuk alışabilirler. --Nonewmail 18:42, 2 Kasım 2008 (UTC)

Tabi, tür I, tür II de denebilir. Ben de bu degisikligi yapabilirim. Maddenin basligi konusunda daha tam bir sonuç dusunemedim. --Nonewmail 02:34, 3 Kasım 2008 (UTC)

İyi akşamlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Tıpla ilgilendiğinizi biliyorum; Mediastinoskopi, Lenfadenopati, bronkoskopi, Nükleer Tıp ve Akciğer kanseri maddelerinin kimini ekledim, kimine katkıda bulundum. Bir sağlıkçı olmadığım için hata yapma olasılığım var. Zamanınız olduğunda bir denetlerseniz memnun olurum. Ayrıca başlattığım (ve geliştirdiğiniz-teşekkürler) rahim ağzı kanseri maddesinin adını değiştirmişsiniz ama, Vikipedi'de öncelik Türkçe başlıklar, isimlerdir? Levent Abi ileti 18:26, 2 Kasım 2008 (UTC)
  • Teşekkür ederim; dediğim gibi sağlıkçı olan sizsiniz, eğer "serviks doğrudur" deseydiniz öyle de kalabilirdi, onayladığınıza göre değiştirdim. Yakın zamana kadar tiyatro ağırlıklı katkıda bulunuyordum ama bundan sonra bu ağırlığı tıp-sağlık alanına kaydıracağım. Yapabileceğim herhangi bir şey olursa lütfen bildirin. Teşekkürler. İyi geceler. Levent Abi ileti 18:48, 2 Kasım 2008 (UTC)
  • Tekrar merhaba; yazdıklarınızı dikkatle okumama karşın, anlamadığım/bilmediğim, ama bu bilim dalını ilgilendiren bir hasta yakını olduğum için (aynı zamanda Vikipedi'den yararlanabilecek kişilere katkıda bulunmak amacıyla) öğrenmek zorunda olduğum tıbbi deyim ve terimler dışında: İngilizce Vikipedi sayfalarından çeviri yapmak için dil bilgim yetersiz kalıyor. Bu durumda ben ancak size yardımcı olabilirim. Ya da gücümün yettiği STK maddelerini eklemeye devam ederim. [1]. Ama eksiklikleri, kırmızı bağlantıları gördükçe ne yazık ki sırtımda bir kırbaç hissedip, "hadi çalış, durma, daha yapılacak çok iş var" sesini duyuyorum. Sanırım bu ileti sayfalarında sıkça haberleşerek Vikipedi'ye, daha doğrusu Türkçe okuyup yazan insanlara epey bişeyler kazandırabileceğiz. Bir zamanlar buraya ilk girdiğimde örnek aldığım "birileri" gibi sakın birden ortadan kaybolmayın, geceler uzun ve yapacak çok şey var . Ellerinize, kalbinize, beyninize sağlık. HErşey için teşekkürler. Levent Abi ileti 21:26, 2 Kasım 2008 (UTC)
  • Yanıtımı e-posta olarak ayrıntılı yazıyorum. İyi geceler. Levent Abi ileti 22:04, 2 Kasım 2008 (UTC)

MHB[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba. MHB şablonu koyduğum son maddeleri doğrudan madde listesine de ekledim, önerdiğiniz gibi. Bir dahaki sefere sınıflandırılmamış maddelere de bakıp onları da dağıtmaya başlarım.

Bu listeyi ne kadar büyütelim dersiniz? İng. Wikipedia'daki tüm "Gerekli-Sınıf" maddeleri taşımak bana çok iş gibi geliyor (aslında bize yardımcılar katılsa gene de olabilir). Alternatif olarak, "en önemli" maddelerimize bakıp onların içindeki kırmızı bağlantılardan seçebiliriz. Ne dersiniz?

Bir diğer konu da, madde değerlendirmesinde madde içindeki bağlantıların mavi olmasına bakmayalım, değil mi? Kaliteli ve Seçkin madde oylamalarında bu şart var ama bence A, B, C sınıf maddeler için sadece maddenin kendi içeriğine bakalım. Dolayısıyla, eğer İng. Wikipedia'da seçkin madde olan bir madeyi buraya aynen aktarmışsak bu onun A Sınıf olması için yeterli olmalı, iç bağlantıların rengine bakmadan. Benzer şekilde, İng Wikipedia'da "Good Article" bir maddeyi buraya aktarmışsak o da otomatik B Sınıf olsun diyorum. Size uyar mı? --İnfoCan 21:02, 3 Kasım 2008 (UTC)

  • A sınıf madde SM'den daha üstün değil, benim anladığım şekliyle. A, SM olmaya yaklaşmış demek. İng. proje sayfasında "If an article is good enough to be an FA, it is an A article" yazıyor. A Sınıfı ve SM sınıfının kıstasları biribirine çok benziyor, tek fark, A sınıfı olmak MHB projesi üyesi birkaç kişinin değerlendirmesine kalmış, SM sınıfı olmak ise topluluk oylamasına bağlı. Bu kriterlerde, ne bizimkinde ne de İng Wikipedia'dakilerde, kırmızı bağlantı olmayacak şartı yok. Ama KM ve SM oylamalarında Türkçe Vikipedi'de bu şartın aranması gelenek oldu. Bu yüzden DNA gibi, İng Wikipedia'da SM olan bir madde buraya kırmızı bağlantılarıyla aktarılmışsa burada SM olamaz. Ama eğer "uygun uzunlukta olan, iyi yazılmış, kolay anlaşılan ve konuyu tam olarak tanımlayan" kriterlerini karşılıyorsa, ve referansları da tam ise, hiç olmazsa bir A'yı hak etsin diyorum. Yani aslında önerdiğim şey, A ve SM arasındaki tek farkın değerlendirme mekanizması olmaması, ikisi arasında bir kalite farkının da (iç bağlar nedeniyle) olabilmesi... --İnfoCan 21:56, 3 Kasım 2008 (UTC)

Pap Smear[değiştir | kaynağı değiştir]

Pap Smear maddesine ekledikleriniz buradan alinmis gibi gozukuyor [10], bu konuda bilgi alabilir miyim? Tesekkurler, Citrat 04:50, 4 Kasım 2008 (UTC)

Tamam Merube, Copyscape.com ile taratim sorun cikmadi. Mumkunse alintilarini yayinlamadan edit et, bu tur sorunlarla karsilasmayiz. Guzel bir konuya deginmissiniz, kolay gelsin. Citrat 19:29, 6 Kasım 2008 (UTC)

İyi akşamlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Uyarı ve bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim. Elimden geleni yapmaya çalışırken elbette hatalarım oluyor. Eğer bu düzeltmeleri yapabilirseniz çok sevinirim. Sizin katkılarınızın yanında benimkiler devede kulak bile değil. Tekrar sağolun, iyi çalışmalar. Levent Abi ileti 17:28, 5 Kasım 2008 (UTC)

MHB maddeler sayfası[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba. MHB maddeler sayfasında ek kategoriler eklediğinizi farkettim. Ancak o kategoriler zaten moleküler biyoloji kategorisinde geçiyordu. Alt kategori oldukları için ayırmasak daha güzel olmaz mı? Hem kategoriler ayrılmadan da büyüklüğü uygun gibi. Ne dersiniz? İyi akşamlar, iyi çalışmalar--Merube 89 17:11, 5 Kasım 2008 (UTC)

Gözümden kaçmıştı, yeni farkettim. Eski haline geri aldım. Teşekkürler. --İnfoCan 17:42, 5 Kasım 2008 (UTC)

Ayın işbirliği projesi kapsamında incelenen ama henüz kategorilenmemiş maddelerin hepsini sınıflandırılmamış maddelerin altına ekledim. Vakit buldukça kategorilendirmeye çalışacağım. Siz de vakit buldukça bunları yerleştirebilir misiniz? Şimdiden teşekkürler.--Merube 89 18:12, 5 Kasım 2008 (UTC)

Tamam. Yalnız oraya koyduğunuz maddelerin birkaçı projeye ait olmasa da olabilir gibime geliyor. L-DOPA, klorpromazin ve Metilfenidat birer ilaç olarak hücre biyolojisini doğrudan ilgilendirmiyorlar. Bu ilaçların bağlandığı reseptörler ve bu reseptörlerin doğal ligandları projeye ait olmalılar tabii. İng. Wikipedia'da bunlar ordaki farmakoloji projesine dahil edilmişler. --İnfoCan 19:21, 5 Kasım 2008 (UTC)
Bu ilaçları proje kapsamına eklememin esas nedeni, beyin patolojilerini moleküler düzeyde etkilerle düzeltmeleri. Mesela L-DOPA, dopaminin bir ön formu. Beyinde ve periferde çeşitli enzimlerle dopamine çevriliyor. Diğer ilaçlarda da benzer yaklaşım var. Onları bu nedenle eklemiştim. Bilhassa L-DOPA olmazsa olmaz bence. Ne dersiniz?--Merube 89 20:23, 5 Kasım 2008 (UTC)
L-dopa, dopaminin prekürsörü bir biyokimyasal olması nedeniyle projeye dahil olsun derim. Ama ilaçları genel olarak projeye dahil etmeyelim bence. Reseptörlere moleküler düzeyde etki eden şeyler öncelikle onların doğal ligandları, onlar hakkında maddeler yeterli olur. İlaçları da dahi edince kapsam çok genişleyecek. Onun yerine yeni bir vikiproje başlatılsa, farmakoloji hakkında, bence daha düzenli olur. MHB projesi sadece doğal (yani hücrenin kendisine ait) kimyasalları kapsamına alsın derim.Bu imzasız yazı İnfoCan (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Mesajınızı aldığım sırada ben de AC CA'yı inceliyordum.. Elinize sağlık, umduğumdan çok çok daha iyi oluyor. Benim de aklımdaydı; küçük hücreli, küçük hücreli dışı (aslında niye sizin yaptığınız gibi büyük hücreli demeyip böyle dediklerini de anlamış değilim) gibi ayrıntıları eklemek. Ama kafam dalgın, yapmam gereken yapabileceğim onbinlerce şey var, hem sadece kanserle ilgili de değil, birçok tıp-sağlık konulu, fırsat bulamıyorum, bugün de kolon kanserine biraz dokundum. Evet kesinlikle size katılıyorum radyolojik tetkiklere de değinmeli.. Artık ellerinizden öpüyor bu madde. Umarım başınıza iş açmamışımdır. Tekrar teşekkür ediyor, iyi geceler diliyorum. Levent Abi ileti 19:15, 5 Kasım 2008 (UTC)
  • Tabii ki, yarından itibaren dediğiniz yöntemi uygulamaya başlayabilirim. Az önce de dediğim gibi yapılacak çok şey olduğu için konudan konuya atlıyorum. Aslında bunun da küçük bir yararı var: yabancısı olduğum bir alanda sıkılmamı engelliyor ama çok verimli çalışmayı da geciktiriyor bir anlamda. Bakalım ikisini bir arada götürebilecek miyim, ama en azından deneyeceğim kesin. Levent Abi ileti 19:21, 5 Kasım 2008 (UTC)
  • Evet bu da (N. tıp) eskisinden çok daha iyi olmuş. Elinizden öpmek gerek. Çok sağolun. Benim atladığım birçok yere değinmiş, maddeyi zengin, yeterli bir hale getirmişsiniz. Yarın-umarım, ya da en kısa zamanda ben de bir göz atayım, sonra bunu anasayfaya önereceğim, çünkü çok önemli. Tekrar teşekkürler. Levent Abi ileti 19:52, 5 Kasım 2008 (UTC)
  • Çok önemli olan bu isteğinizi seve seve yapacağım. Ama bir takım nedenlerle zaman verip mahcup duruma düşmek istemediğim için zamana yaymayı düşünüyorum. Sevgiyle, saygıyla... Levent Abi ileti 20:03, 5 Kasım 2008 (UTC)

Merhaba[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Dün ve bugün Akciğer kanseri'nde bazı küçük değişiklikler yaptım. Kaynakçada bir sorun var sanırım, onu bulamadım. Eklediğiniz bölümleri dağıtma konusunda ise ne yazık ki yetersiz kalıyorum; ne nerede olmalı, bilgim tam değil. Kaynak için kendi eklediklerimle ilgili ekler yapıyorum. Aslında maddenin ingilizce sayfası oldukça iyi yapılmış. Oradaki kaynaklar bilmiyorum işimize yarar mı? Teşekkürler, sevgiler. Levent Abi ileti 14:15, 6 Kasım 2008 (UTC)
  1. ^ [1]