Kullanıcı mesaj:Drgulcu/Arşiv1

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Vikipedi'ye Hoş Geldiniz![kaynağı değiştir]

Cekli829 15:29, 9 Mart 2011 (UTC)

Verem maddesi hakkında[kaynağı değiştir]

Merhaba,
Öncelikle hoşgeldiniz demek istiyorum. Vikipedi'ye sağlayacağınız katkılardan ötürü şimdiden teşekkür ederim. Ancak, bu katkılardan herkesin faydalanabilmesi için dikkat etmeniz gereken bazı hususlar bulunuyor. Madde alanı için bu konuların en önemlisi "telifli içerikler"... Verem maddesine yaptığınız katkıları geri almak zorunda kaldığımı üzüntü ile bildiriyorum. Ne yazık ki maddeye yapılan katkıların şu veşu bağlantılardan alındığını fark ettim. Vikipedi "Özgür Ansiklopedi" sloganı ile hareket ettiği için, başka sitelerden kitaplardan, gazetelerden ve benzeri telifli içeriğe sahip dökümanlardan okuyup sahip olduğumuz bilgileri birebir kopyalayamıyoruz. Ayrıntılı bilgi için şuraya bakabilirsiniz. Telif hakları ihlalleri hızlı silme nedenlerinden biridir (bkz.G9). Lütfen daha sonraki katkılarınızda telifli içerik eklememeye dikkat ediniz. Sorularınız olursa mesaj sayfamdan bana ulaşabilirsiniz. İyi vikiler.--anerka'ya söyleyin 11:20, 6 Ocak 2012 (UTC)

Merhaba,verem maddesi hakkında yaptığım değişiklikleri telif haklarına aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etmişsiniz.Öncelikle yararlandığım kaynak Sağlık Bakanlığı Verem Savaş Dairesi tarafından öncelikle verem savaş dispanserleri için ve diğer hekimler için tüberküloz tedavisinde rehber olması amacıyla bilimsel bir kurul tarafından hazırlanmış ve telif hakkı olmayan genel kullanım amacıyla hazırlanmış bir kaynaktır.Verem maddesini incelerken yetersiz olduğunu fark ettim, benimde vikipedia'ya bir katkım olsun istedim ve en iyi bildiğim konudan başladım.Önce seçkin madde statüsündeki ingilizce wikipediadaki verem maddesini çevirmek istedim ama çok uzun süreceğinden ve elimde de böyle güzel bir kaynak olduğundan başlangıç olsun diye böyle bir yola başvurdum.Hep okuyacağıma birazda ben katkı yapayım dedim ama sayenizde şevkim kırıldı.Keşke iptal etmeden önce biraz daha araştırsaydınız.İnternette rastladığımız herşeyin telif hakkı var diyemeyiz.Saygılarla Drgulcu 17:47, 13 Ocak 2012 (UTC) drgulcumesaj
Tekrar merhaba,
Öncelikle söylemek isterim ki şevkinizi kırmak gibi bir niyetim yoktu. Ancak ilgili dökümanda telif haklarının serbest bırakıldığı ibaresi bulamadım. Dökümanın indirildiği site ise "T.C. Sağlık Bakanlığı © 2010. Tüm hakları saklıdır. Sitede yer alan tüm içerikler T.C. Sağlık Bakanlığı'na aittir." ibaresini taşıyor. Diğer sitede veya dökümanda ise yine serbest bırakıldığına dair bir izin bulamadım. Bu nedenlerle telifli olduğuna kanaat getirdim. Elbetteki hatalı olabilirim. Bu konularda çok daha bilgili olan bir kullanıcımız var, rica etsem konuyu kendisine danışabilir misiniz? Kırgınlıklar veya isteksizlikler olmasın lütfen. Yapıcı katkılar yapma niyetinde olan hiçbir kullanıcıyı kaybetmek istemeyiz.--anerka'ya söyleyin 19:48, 13 Ocak 2012 (UTC)

Öncelikle geri dönüşünüz ve nezaketiniz için teşekkür ederim.
Daha sonra ilgili siteye baktığımda belirttiğiniz ibareyi gördüm,viki kurallarını da çok uzun olmayan bir zaman ayırarak okuduğumda bu konuda haksız olduğumu anladım.
Önceki sitem için özür dilerim biraz acemiliğe geldi,ilgili madde hakkında biraz fazla heyecanlı davrandım galiba,yararlandığım sitenin herşey için böyle bir kısıtlama getireceğini düşünmemiştim aslında.
Elimde kullandığım kaynağın basılı kitabı var birebir şekilde ve telif kısıtlaması da yok,burada 2 sorum olacak

  1. maddeyi kitaptan yazsam ve kaynak belirtsem telif hakkına girer mi? Ne kadarını kendi cümlelerimle yazmalıyım bunun ölçüsü ne?
  2. bunun gibi bilimsel konularda takdir edersiniz kaynağa bağlı kalmamız değişiklik yapmamamız daha uygundur,kaldı ki kullandığım kaynak bu konuda en iyilerinden biri ve işi sadece tüberküloz olan bilimsel bir kurul tarafından tüm türkiyede ki bu işle uğraşan hekimlere rehber olması için hazırlanmış bir kitap.Uzatmayayım bu konuda nasıl bir yol izlemeliyim bilgilendirirseniz sevinirim.drgulcu 21:44, 14 Ocak 2012 (UTC)

İnternetteki pekçok site belki bilerek belkide bilmeden bu şekildeki kısıtlamaları kullanıyor ancak özür dilemeye hiç gerek yok. Anlaşabildiğimize ve bu konuda bir kırgınlık kalmayışına sevindim. Sorularınızı cevaplamaya çalışayım;

  1. Kitaptan olduğu gibi yazarsanız telif hakkına girer. Ancak ne kadarını kendi cümlelerimle yazmalıyım sorusunun en doğru cevabı hepsini olacaktır, çünkü belirli bir ölçü yok. Ben değiştirilemeyecek bilgileri alıp kendi cümlelerimle yazmayı tercih ediyorum. Örneğin bir kişinin doğduğu yer, doğum tarihi gibi bilgiler çok nettir ve çok da farklı ifade edilemez, dolayısıyla sade şekilde yazıldığında telif sorunu yaratmaz. Öte yandan çoğunlukla kaynaklarda net bilgilerden fazlası yazar, benim genellikle uyguladığım yöntem bilgileri mümkünse birkaç kaynaktan birden doğrulamak ve doğruladığım kaynaklardan en sade şekilde alarak yazmak. Örnek olarak şu taslak maddeyi verebilirim, kaynaklarda yazanları da inceleyebilirsiniz. Telif hakkının nerede bittiğinin tam bir ölçüsü olmasa da birkaç kelime değiştirmek ne yazık ki bu hakkı ortadan kaldırmıyor, bu nedenle deyim yerindeyse bilgileri en baştan yazmak en iyisi oluyor. Tıp konusunda çok da bilgili olmadığım için ilgili cümleleri kendim ifade etmem çok zor. Muhtemelen belirtileri yine madde şeklinde alır ancak mümkün olduğu kadar sade yazardım.
  2. Aslında bu denli bilimsel bir konuda kendi cümlelerimizin doğru olmayabileceği konusunda haklısınız. Bu kaynakların Vikipedi de birebir kullanılabilmesi için "OTRS izni alma" yöntemi mevcut. Eser sahibinin izni kendisiyle iletişime geçilerek alınır ve bu bir OTRS gönüllüsü tarafından onaylanırsa eser birebir kullanılabiliyor. Benim bildiğim Vikipedi de OTRS gönüllüsü olanTaysin var. Belki bu konuda ona danışabilirsiniz? İlgili kitap dağıtılıyor ve kuruluş sadece bilgilendirme amacı taşıyorsa izin verebileceğini düşünüyorum.

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Herhangi bir sorunuz olduğunda çekinmeden sorabilirsiniz, elimden gelen yardımı yaparım. İyi vikiler. --anerka'ya söyleyin 15:56, 15 Ocak 2012 (UTC)


Özgün Yıldız
tıbbî maddeleri geliştirmedeki müthiş enerjiniz hiç bitmesin, katkılarınızın devamını görmek dileğiyle -- sayz'ınusu 19:25, 19 Ocak 2012 (UTC)

teşekkürler[kaynağı değiştir]

Özgün Yıldız için teşekkürler.Elimden geleni yapmaya çalışıyorum,aslında bağımlılık oldu kendimi alamıyorum.:)
Farkettim ki tıp maddeleri eksik ve düzensiz hazırlanmış bi el atayım dedim.İçine girdikçe de haliyle kayboluyorum maddelerin arasında.
Gerçekten bağımlı oldum galiba,facebook hikaye gibi gelmeye başladı uğramaz oldum.Amacım en az bir tane seçkin madde oluşturmak.

Tekrar teşekkürler drgulcuileti 19:35, 19 Ocak 2012 (UTC)

Çok iyi anlıyorum aynı şeyleri hangimi yaşamadı ki, iflah olmaz bir vikikolik olma yolunda ilerliyorsun sen de belirtileri gözükmeye başlar yakında hatta başlamıştır bile -- sayz'ınusu 19:39, 19 Ocak 2012 (UTC)

Merhabalar. "Vikiproje:Tıp/Yardım" diye bir sayfa oluşturduğunuzu şans eseri farkettim. Bu tarz yeni sayfalar oluşturursanız bunlar kimsenin izleme sayfasında olmadığından pek fark edilemezler. Yardım istekleri diye bağlantı mevcut ana sayfada çok haklısınız ancak, henüz o sayfalar yapılanmadı. Bu durumda ana tartışma sayfalarının kullanılması en iyisi olacaktır. Hem daha çok kişi isteğinizi fark edebilecektir bu sayede. Bu nedenle müsadenizle, sayfaların geçmişini ve içeriğini birleştirdim. Anlayış göstereceğinizi umut ediyorum. Saygılarımla--Merube 89msj 18:25, 23 Ocak 2012 (UTC)

Tabi ki, farkettim şimdi zaten.Bu bölüme yıllardır kimse uğramamış galiba,kendimi Sahra Çölünde zannettim boş boş dolaşıyordum bende :) drgulcuileti 18:30, 23 Ocak 2012 (UTC)
Evet sormayın, ne yazık ki uzun zamandır anasayfalarıyla aktif değil proje. Ancak projenin esas önemli bölümlerinden olan madde sınıflandırma devam ediyor. Her ne kadar bunları proje sayfasındaki madde listelerine aktarma durmuş olsa da, her geçen gün daha fazla madde tıp projesi kategorilerinde yer alıyor. 2-3 kişi aynı anda aktif olsa projenin ana sayfaları da hareketlenir aslında ama ne yazık ki çok aktif günler yaşanmadı :(. Umarım taze nefes getirirsiniz. Projeye de hoşgeldiniz. Hareket geldiğini görmek çok güzel:). İnş. böyle devam eder. Bu arada verem sayfasını SM olan ing versiyonundan mı çeviriyorsunuz? --Merube 89msj 18:48, 23 Ocak 2012 (UTC)

Evet verem maddesini SM olan ingilizce versiyonundan çevirmeye çalışıyorum,elimde rehber kaynaklarda var.Fotoğrafları EN den aldım zaten ,inşallah SM yaparım.Verem özel ilgi alanım elimden geleni yapmaya çalışıyorum.Kısa sürede gördüğüm kadarıyla Tıp maddeleri öksüz kalmış durumda pek ilgilenen yok gibi bari ben bi el atayım dedim.Bu arada yaklaşık bir haftadır wikipediyle ilgileniyorum bağımlı olacağım hiç aklıma gelmezdi sigara bağımlılığından daha beter miş :) drgulcuileti18:58, 23 Ocak 2012 (UTC)

Umarım SM olur. Valla bağımlılık yapan bir sistemi var, beklenmedik ilginç bir sonuç, bağımlı olunca ilk iş şaşırmak oluyor :). Ben de bir aralar tıp alanına eğiliyordum ama artık pek zaman ayıramıyorum. eski günler ah :). Verem için, mevcut SM'lerimiz biraz yol gösterici olabilir -aslında biraz elden geçmeleri gerekiyor artık. Bunun dışında tıp maddelerinin ciddi şekilde elden geçmesi gerekli, çok haklısınız. Aslında anatomi, farmakoloji gibi temel konulara da bilhassa eğilmek gerekli ama... Bu arada VP:MHB projesi de ilginizi çekebilir. Sizin gibi konunun uzmanı kişilerin vkiye katkıda bulunması çok önemli. Umarım katkılarınız artarak devam eder. Sorularınız olursa elimden geldiğince seve seve yardımcı olmaya çalışırım. Her ne kadar artık pek aktif olamasam da, aktif olduğum zaman muhakkak geri dönerim -ne kadar geç olur onu bilemiyorum :). Keşke vakit ayırabileceğimi bilsem de,verem maddesine el atarım diyebilsem, maddede ufak da olsa bir tuzum olabilse. Tekrar ümidimi yineliyor, katkılarınızın aralıksız devam etmesini diliyorum. İyi vikiler--Merube 89msj 19:11, 23 Ocak 2012 (UTC)

Bu arada bu maddeyi gördüm, ellerinize sağlık öncelikle. Bu maddenin eskiden yok olduğuna inanamadım.şöyle naçizane bazı eklemeler yaptım. İnterwiki dediğim -geçmiş sekmesine basarsanız diğer bir geçmiş özetimde geçtim- diğer dillere bağlantı, sol altta görebilirsiniz. Tekrar ellerinize sağlık. İyi çalışmalar, kolaylıklar--Merube 89msj 19:30, 23 Ocak 2012 (UTC)

Elinize sağlık gayet güzel olmuş.SİL etiketi vardı bir ara orda sanırım maddeyi kurtardık.(bu arada niye sil etiketi kondu onuda anlayamadım,silmeye ne kadar meraklıyız) yıkmak kolay yapmak zor emek harcanmış sonuçta.İngilizce wikipedia da dolaşırken bir sürü bir-iki paragraflık bilgi içeren madde var silinmiyor,bizde sanki silmeye bir eğilim var gibi bu yüzden yeni madde açmaya çekiniyorum kısa olduğu için silinir mi diye.Teşekkürler ilginiz için.drgulcuileti 19:45, 23 Ocak 2012 (UTC)
M8, yani aşırı düzensiz, vikidili çok eksik veya ansiklopedik dilden uzak madde, olarak işaretlenmişti. Aslında bu silme gerekçeleri -elbet uygun durumlarda- gayet gerekliler. Zaten merak etmeyin, bu tarz kurtarılabilir maddeler silinmiyor. Ancak kurtarılamaz maddeler mecbur siliniyor. Çok kısa madde konusunda ise, mesela kullanıcı yazıyor, "Ahmet Mehmet, bir futbolcudur, şu tarihte doğmuştur, şurada doğmuştur" eee yani? Hiçbir şekilde kaydadeğer olup olmadığı dahi anlaşılamayacak kısalıkta oluyor, tabi ki m1'den siliniyorlar. Bir-iki "paragraflık" maddeler silinmez merak etmeyin. Kabaca anlatırsam bir-iki cümlelik maddeler siliniyor, içinde ansiklopedik pek bilgi taşımayan maddeler yani. Ancak tabi ki maddelerin uzunluğunun yanısıra belli bir vikidili barındırması, kayda değer olması falan gerekiyor. VP:HS sayfasından ulaşabilirsiniz kriterlere, yoksa Türkçe vikide tüm maddeler siliniyor durumu yok :). Çok düzensiz ansiklopedik dilden uzak öyle maddeler oluyor ki, m8'den siliniyorlar. Genel olarak her vikipedist öncelikle maddeyi kurtarmaya bakıyor, yoksa kimse silmeye meraklı değil yani :). Dakikada onlarca madde kontrol etmek gerekiyor, bu arada gözden kaçanlar olabilir tabi tek tük, insanlık hali. Yoksa kimse iyi niyeti elden bırakmıyor. Bu konuda bir dokundunuz bin ah işittiniz ama :)), söylemesem içimde kalırdı :)). Silinmek üzere işaretleyen kullanıcı da gayet iyi niyetli, maddeleri kurtarmaya çalışan bir vikipedisttir hani onu da belirteyim. İş yoğunluğu nedenli gözden kaçmıştır. Zaten silme işlemini sadece hizmetli kullanıcı grubundakiler yapabildiğinden, ikinci bir kontrolden geçiyor madde ister istemez. Öyle kolay madde silinmiyor aslında Türkçe vikide ama, adı çıkmış işte :). Noktalama işaretleri arasında boşluk olmayınca -sanıyorum bundan- mesela hızlıca gözden geçirildiğinde m8'den işaretlenebilir durumda gözükebiliyor maddeler. Bu tarz durumlarda ilgili kullanıcıyla iletişime geçerseniz, emin olun hemen herkes elinden gelen yardımı yapmaya çalışacaktır. Bu arada mesela amenore maddesi çok çok daha kısa dismenoreden, örnekler çoğaltılabilir. Eskiden yazıyordu ama sayının olayın kendisinin önüne geçmesinden kaldırıldı, eskiden kabaca en az üç cümle diye somut şekilde tanımlayabilirdik. Ancak tabi olay sayıda değil, olay içeriğin kendisinde. Vikipedi:Taslak madde sayfasında açıklamalar mevcut onuda demiş olayım. Demediğim şey kaldı mı bilemiyorum şu an :)). Sorularınız olursa elimden geldiğince severek yardımcı olmaya çalışırım, her vikipedist gibi. Sevgilerimle --Merube 89msj 20:10, 23 Ocak 2012 (UTC)
Bu arada verem maddesinde bazı değişiklikler yaptım şuradan nedenlerini ve değişiklikleri görebilirsiniz. Bu arada, burasının kendi iç dinamikleri nedeniyle telif hakları çok daha sıkı. Yani kaynak gösterseniz dahi birebir alıntı yapamıyorsunuz-genellikle bilimsel literatürde kaynak gösterince alıntılayabilirsiniz ama burası hem değişime serbest olması hem de kendi lisansı gibi nedenlerle bunun yapılması kesinlikle mümkün değil. Vikipedi:Telif hakları ve Vikipedi:Telif hakları/SSS sayfalarında daha ayrıntılı bilgi bulabilirsiniz. Kendi özgün cümlelerinizle, kaynağa bağlı kalarak tabi ki, katkıda bulunmanız gerekiyor. Bu şekilde başka yerlerde yaptığınız değişiklikler varsa, onları da düzeltebilirseniz veya silebilirseniz çok müteşekkir olurum. Telif konusunda müsamaha gösterilmesi söz konusu olamıyor. Bir de noktalama işaretlerinden sonra boşluk bırakabilirseniz çok sevinirim. İyi vikiler --Merube 89msj 20:24, 23 Ocak 2012 (UTC)
Merube'nin sayfasına yazdığınız mesajla ilgili -belki de biliyorsunuz ama- bir hatırlatma yapayım. Üzerinde değişiklik yapmayı düşündüğünüz maddeler sil etiketiyle etiketlenmesin diye bir şablon olsa demişsiniz. Tam da bu işe uygun birçalışma şablonumuz var aslında. Bahsettiğiniz maddelerde çalışma süresince bunu kullanabilirsiniz. Kolaylıklar :)–h.çağrımsj 08:59, 24 Ocak 2012 (UTC)
İyi günler. Oluşturduğunuz köy maddeleri için teşekkürler. Ek olarak Abditolu, Çumra maddesinde ufak düzeltmeler yaptım bunu oluşturduğunuz diğer maddelere de uygularsanız maddeler standarda kavuşmuş olur iyi geceler :) --Reality22:36, 26 Ocak 2012 (UTC)

Verem VP:MİLLİ[kaynağı değiştir]

Değişiklikleri geri almışsınız. Önemli bir konu olduğunu düşünüyorum ayrı bir madde olarak başlatsam sorun olur mu. Bu bilgilerin bir şekilde burada olması gerektiğini düşünüyorum, nasıl bir yol izleyebilirim. öneriniz var mı? drgulcuileti12:37, 27 Ocak 2012 (UTC)

Merhaba. Özette de belirttiğim gibi VP:MİLLİ'yi ihlal etmiştiniz. Türkçe Vikipedi, bilgiyi nesnel olarak Türkçe dilinde vermektedir. Türkçe olması, maddelerin Türkçe ve/veya Türkiye ağırlıklı olması anlamı taşımamaktadır. Bunun dışında Türkiye'de verem adlı bir madde açabilirsiniz (ABD'de HIV/AIDS gibi örnek bir maddemiz var mesela).--RapsarEfendim? 12:44, 27 Ocak 2012 (UTC)

Merhabalar, öncelikle katkılarınız için teşekkürler diyeyim. Göze çarpan birkaç hususu belirtmek istedim. Birincisi maddelere en.wiki'den alındığını/çevrildiğini belirtmek için bir bağlantı koymuyoruz, bu amaçlanıyorsa tartışma sayfasına {{çevrilmiş sayfa}} şablonu ekleyebilirsiniz. İkincisi, oluşturduğunuz maddelere diğer dil bağlantılarını eklerseniz çok iyi olur (sadece biri de yeterli diğerlerini bot halledecektir). Üçüncüsü İngilizcedeki "born ..." yerine genellikle "... doğumlu" yerine "d. ..." kullanıyoruz; bu bir standart değil bildiğim kadarıyla, istediğiniz hal uygundur, ben genel halden bahsediyorum. Bir de mümkün olan bütün bölümleri Türkçeleştirebilirseniz maddede yabancı dilde bölüm gözükmemiş olur.Şurada belirttiğim hususlar için yaptığım değişiklikleri görebilirsiniz. Bu arada editörlük başvurusu yapmanızı da öneririm. İyi akşamlar. --Sayginerv-posta 15:07, 27 Ocak 2012 (UTC)

Anlayışınız için teşekkürler. Başvuru sayfasına bakmadan yazınca aday olduğunuzu görmemişim. En kısa zamanda değerlendirmemi ekleyeceğim. Tekrar iyi akşamlar. --Sayginerv-posta 15:35, 27 Ocak 2012 (UTC)
Editörlük oylaması için katkılarınızı incelerken tartışma şablonlarında koyduğunuz {{çevrilmiş sayfa}}şablonlarında ufak bir noktayı kaçırdığınızı fark ettim. Şablonu sadece {{çevrilmiş sayfa}} olarak kullandığınızda hangi dilden ve hangi maddeden çevrildiğini belirtmediğiniz için hata veriyor, örneğin Tartışma:Carol W. Greider'e bakarsanız hatayı fark edeceksiniz. İngilizceden çeviriyor olduğunuzu tahmin ediyorum, bu durumda {{çevrilmiş sayfa|en|Carol W. Greider}} şeklindeki kullanım şablona otamatik olarak "Bu madde en.wikipedia'daki « Carol W. Greider» adlı sayfadan çevrilmiş içerik içermektedir." yazısını getiyor, aynı şekilde diğer dillerin kısaltmaları da şusayfada tabloların Wiki sütununda mevcut, iyi vikiler. --anerka'ya söyleyin 18:00, 28 Ocak 2012 (UTC)

silme ve telif hakkı[kaynağı değiştir]

Burdaki gönüllülerin iyi niyetli olduklarından eminim. Gerçekten buradaki insanların büyük bir fedakarlıkla ve azimle türkçe vikipediyi geliştirmeye çalıştıklarını düşünüyorum. Şu konuda haklısınız kullanıcılarda bu gayreti gösteriyor olsa bambaşka olurdu ama tabi ki iyi niyetli kullanıcı ile kötü niyetli olanı ayırt etmek zor. Vandalizm,küfür ve abuk subuk yazılara girmiyorum onların niyeti hemen anlaşılıyor zaten ancak maddeyi geliştirmeye çalışan insanlara biraz daha kolaylık tanınabilir zannımca, mesela "sil etiketi" yerine ne bileyim "düzenle" ya da "geliştir" tarzı maddeyi açana özel bir etiket olamaz mı? Yeni açılan bir maddede mesela "2 gün içinde gerekli düzenlemeleri yapmazsanız silinebilir" tarzı bir etiket konsa en azından motivasyon olur,insanlar SİL etiketini görünce ister istemez şevkleri kırılıyor. Benim fikrim tabi. Söylediğiniz diğer konulara dikkat edeceğim. Vikide her gün yeni birşeyler öğrenmek galiba bağımlı olmanın sırrı,bu madde yazarken de madde okurken de geçerli. İlginiz için teşekkürler. Hani bir Milli Eğitim Bakanı demiş ya "öğrenciler olmasa şu bakanlığı ne güzel idare ederdim" diye ,şu telif hakları olmasa varya :) Bu imzasız yazı Drgulcu (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Hızlı sil kriterlerini karşılamayan ama düzensiz olan maddelere düzenle şablonu, ciddi eksiklikleri olmasına karşın yine de temel gereksinimleri karşılayan maddelere eksik tarzı şablonlar ekleniyor. Yukarıda söylenmiş sanıyorum ama, tekrarlamış olayım. Eğer çalışmanız sürüyorsa {{çalışma}} şablonunu ekleyebilirsiniz. Silinme konusunda ise, eğer madde silinmişse silen hizmetliyle iletişime geçerseniz içeriğini size mail yoluyla iletebilir. Eğer telif hakkı dışında bir nedenden ötürü silinmişse, mesaj sayfanızı kullanarak da içeriği iletebilir. Hızlı sil kriterleri, vikipedinin işleyişi için gerekli. İyi niyet konusunda, zaten herkesin iyi niyetli olduğunu farz etmemiz gerekiyor. Tam da sizin belirttiğiniz nedenlerden ötürü. Bu arada Hunter sendromu maddesini gördüm, ellerinize sağlık. Bu arada tartışma sayfasında tıp projesi şablonu için çok teşekkürler, gördüğünüz tıp maddelerine bu şablonu eklemeniz proje için çok önemli. Ayrıca çevrilmiş sayfa şablonu için de ayrıca teşekkür ederim. Yalnız çevrilmiş sayfa şablonunu kullanırken, çevirdiğiniz vikidili, o vikideki sayfa adı ve sayfanın sürümünü de belirtmek gerekiyor.[1] sürümler arası farkı görebilirsiniz. Bu arada maddenin bir kısmını düzenledim şurada, mesela koyu renkli yazı karakterini yalnız madde başlığı ve diğer adlarını belirtirken kullanıyoruz. Bir de cite journal hariç diğer cite şablonlarının parametreleri Türkçe. Diğer türlü yazılınca kod hatası veriyorlar. 3 nolu kaynak gibi hata veren şablonlar ise, çok sık kullanılan websitelerine kolay bağ vermek için yaratılmış şablonlar, ancak o şablon henüz türkçe vikide yokmuş mesela, bununla bilahare ilgileneceğim. Bu aradaVikipedi:Biçem el kitabı sayfasına ve alt sayfalarına da bakmanızı rica ediyorum. Vikipedi:Biçem el kitabı (başlık)sayfasında görebileceğiniz üzere, özel adlar hariç olmak üzere, ilk harf dışındaki tüm harfler küçük harfle yazılıyor vikide. "GENEL BAKIŞ" gibi başlıklar kullanmıyoruz yani, "Genel bakış" şeklinde yazıyoruz. Ayrıca dediğim gibi, noktalama işaretlerinden sonra boşluk bırakıyoruz -sadece 1 karakter-. İşaretlerin öncesinde ise boşluk bırakmıyoruz. Parantezlerde ise boşluk sonra boşluksuz devam ediyoruz. Yani örneğin, "Hunter sendromu, ayrıca şu (adadada).<ref...." gibi kullanılıyor. Maddeyle ilgili birkaç şeyi, naçizane olarak, sizinle paylaşmak istedim. Sevgi ve saygılar--Merube 89msj 18:23, 28 Ocak 2012 (UTC)
Bu arada önem konusundaki örnekleriniz mükemmel olmuş: Vikipedi tartışma:VikiProje Tıp/Madde listesi/Sınıflandırılmamış maddeler. Belirtmeden geçmek istemedim. Sevgiler--Merube 89msj 18:25, 28 Ocak 2012 (UTC)

Çeviri etiketi[kaynağı değiştir]

Teşekkürler uyarınız için. Çevrilmiş sayfalara etiket eklememin daha iyi olacağı yönünde Saygıner'den aldığım iletiden sonra ekledim o şablonları. İleti {{çevrilmiş sayfa}} şeklinde ekleyebileceğimi söylüyordu bende öyle yaptım. Kontrol ettiğimde eksikliği gördüm ama araştırdığımda orjinal şablonu bulamadım bende hiç yoktan iyidir mantığıyla öyle bıraktım doğrusu.drgulcuileti 18:17, 28 Ocak 2012 (UTC)

Şimdi düzenliyorum o şablonları drgulcuileti 18:18, 28 Ocak 2012 (UTC)
Problem değil. Ben de düzenleyebilirdim ama hangi dillerden çevirdiğinizi kesin olarak bilemediğim için dokunmadım. Aklınızda bulunsun, şablonun kendi sayfasına gidecek bir bağlantısı yoksa, şablonu kullandığınız sayfada değiştir sekmesine tıklarsanız, düzenleme kutusunun da altında Bu önizlemede kullanılan şablonlar: yazısı ile sayfada kullanılan bütün şablonların sayfalarına olan bağlantıları listeleniyor. (örneğin sizin mesaj sayfanızın altında şu an iki bağlantı bulunuyor.)
Ek olarak şunu da söylemek istedim, doktor olduğunuzu daha önce söylemiştiniz ancak tıpla ilgili olarak açılan maddelerde{{TıpUyarı}} şablonunu kullanmak gerekiyor, her ne kadar siz yazınca "hekim önerisi" oluyor olsa da maddeler zamanla değişebiliyor ve Vikipedi'nin sorumluluk reddi baki kalıyor. Bu şablonu açtığınız maddelere eklerseniz çok iyi olur. Kolay gelsin. --anerka'ya söyleyin 18:33, 28 Ocak 2012 (UTC)

Maksim Bahdanovič[kaynağı değiştir]

Maksim Bahdanovič gibi maddelerinizi farkettim de. Bunlar KD olup olmadığı anlaşılamayacak kadar kısa madde olarak adlandırılabilir. "Maksim Bahdanovič ( Belarus dilinde : Максім Багдановіч ) (9 Aralık 1891 - 25 Mayıs 1917) Belaruslu ünlü bir şair, gazeteci ve edebiyat eleştirmeni." yazıyor sadece. Kaldı ki "ünlü" gibi fevkalade subjektif ifadelerin vikide yer alması mümkün değil. Zira burası ansiklopedi olma amacını taşıyor. Kategorileri eksik vs. Yani bu tarz başka maddeleriniz varsa, lütfen eklemeler yapınız. Saygılar--Merube 89msj 19:04, 28 Ocak 2012 (UTC)

Bütün kuralları yok sayın[kaynağı değiştir]

Bu mesaj aktif kullanıcıların bir kısmına gönderilmiş birdostâne duyurudur.

merhaba, anerka size bu uyarı etiketini eklemenizi önermiş. ancak, bütün tıp maddelerine bunu eklemek gerekli değil. sadece tedavi önerisi olanlarda olması yeterli. bu konu bir yerlerde konuşulmuştu. bulunca bağlantısını iletirim. kolay gelsin.--ki bl 21:52, 28 Ocak 2012 (UTC)

Taslak kategori ve şablonları[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Maddelere taslak şablonu eklediğinizde, varsa o taslağın kategorisi de şablon içerisinde otomatik olarak maddeye eklenmektedir. Yani {{hastalık-taslak}} şablonunu eklediğiniz maddeye otomatik olarak Kategori:Hastalık taslakları'nı da eklemiş olursunuz. Katkılarınız için teşekkürler, ellerinize sağlık, iyi çalışmalar. Utku Tanrıveremesaj 11:34, 29 Ocak 2012 (UTC)

çeviri yardım[kaynağı değiştir]

Merhaba Merube Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülü sahipleri listesi maddesinin çevirisi için yardım edersen sevinirim. Diğer konulardaki yardımların içinde teşekkürler drgulcuileti 18:44, 30 Ocak 2012 (UTC)

Selamlar. Biraz olsun yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Nobel Ödülleri vaktiyle çevirmeye başlamıştım. Nobel Edebiyat Ödülü sahipleri listesi, Nobel Ekonomi Ödülü sahipleri listesini tamamlayıp SLA gösterebilmiştim ama sonra vakit darlığından projeyi rafa kaldırmıştım. Bu aralar ne yazık ki vikiye istediğim aralıkta zamanı ayıramıyorum. Vakit bulabilirsem elbette seve seve çevirinin bir yerinden tutarım. Özellikle giriş bölümünü hızlıca çevirebilirim, zaten diğer kardeş maddeleriyle oldukça benzer içeriğe sahip oluyor. Bu arada bu benzer maddelerin aynı tarzda olması iyi olur böylece diğer ödül sayfalarıyla da tutarlılık sağlanmış olur. Millet kısımları vs. diğer "... sahipleri listesi" maddeleriyle uyumlu hale getiririm. Esas olay kırmızılıkların giderilmesi, yani var olmayan ödül sahiplerinin maddelerinin yaratılması. Bu arada galiba ilgili ödül şablonları da bulunmuyor tıp dalında, onunla bilahare ilgilenirim. Aaa bu arada unutmadan naçizane belirtmek isterim, maddelerde içerik sonuna önce taslak şablonu, sonra kategori sonra interwiki kodlarını ekliyoruz. Bir de yönlendirme sayfalarını da size zahmet tamamlayabilirseniz çok sevinirim. Mesela Carol W. Greider maddesineşurada yanında yönlendirme sayfası yazan adlarla arama yapıldığında da direkt ulaşılabiliyor. Kolay ulaşım, okura rahatlık açısından önemli oldukça. Kategorileri de ing vikideki maddedeki kategorilere girip, yanında tr interwikisi olanları görüp onları ekleseniz kafi.Şurada ing vikideki Carol_W._Greider maddesine olan yönlendirme sayfaları görülüyor. Başka bir maddeye yapılan yönlendirmeleri de aynı siteden bulabilirsiniz. Bir de bilgi kutusu yaratmak oldukça kolay aslında. Mesela Infobox scientist şablonunun türkçe karşılığı Şablon:Bilimadamı bilgi kutusu. Nasıl kullanılacağı sayfa içinde gözüküyor zaten. Diğer çeviri maddelerde de bilgi kutusu şablonunun ing. sayfasına giderseniz tr interwikisine ulaşabilirsiniz. Eğer orada yer almıyorsa bile, benzer bir şablona büyük ihtimal sahibizdir, Kategori:Bilgi kutusu şablonları kategorisinden bulabilirsiniz. Çok alakasız oldu ama :), naçizane belirtmek istedim. Sonuç olarak :), elbette vakit buldukça çevirileri yaparım. Yalnız bence önceliği maddelere verelim. Böylece çevriyi tamamlar tamamlamaz SLA gösterilebilir duruma gelmiş olur. Bu arada şunu farkettim de, çeviriyi mümkün mertebe aslına bağlı kalmak daha iyi olur diye düşünüyorum. Zaten bunları ing vikiden değil de nobelin resmi sayfasından çevirmek daha iyi olacaktır. antinöratik vitamin deniyorsa bizde o şekilde dersek daha iyi, kaynağa ve resmi açıklamaya bağlı kalmak adına. Nobelin resmi sayfasından tekrar bir kontrol edelim diye düşünüyorum, zira daha önce ing. vikide bazı değişiklikler görmüştüm. Kaynakları diğer maddelerle standart sağlayacak şekilde düzenlemesi falan sonra yapılsa da olur. Saygılar--Merube 89msj 21:00, 30 Ocak 2012 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Büyük düşünceli teveccühünüz için naçizane teşekkürlerimi sunarım. Saygılar efendim, kolay gelsin.--i.e. msj 18:02, 2 Şubat 2012 (UTC)

Aynı şekilde ben de teşekkürlerimi iletirim size. İyi çalışmalar.--RapsarEfendim? 19:45, 2 Şubat 2012 (UTC)

Editörlük haklarınız verilmiştir. Kullanıcıların uyarılarını dikkate almanız faydalı olabilir. Kolay gelsin :)--Reality 21:37, 2 Şubat 2012 (UTC)

Bende bu vesileyle, hem sizi hem de artık katkılarını onaylamaktan kurtulduğum için kendimi tebrik ediyorum. Kolay gelsin :) .--i.e. msj 21:44, 2 Şubat 2012 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

İkimiz içinde hayırlı oldu o zaman :) Teşekkürler drgulcuileti 21:46, 2 Şubat 2012 (UTC)

Rica ederim. (Rica daima sıcak,teşekkür daima soğuktur.Alman Atasözü[2])--i.e. msj 21:48, 2 Şubat 2012 (UTC)

teşekkür, yardım[kaynağı değiştir]

Editörlük başvurumda ki desteğiniz için çok teşekkürler. Sizden bir yardım isteğim var. Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülü sahipleri listesi maddesinin İngilizceden çevrilmesi ve kırmızılıkların açılması için yardımlarınızı bekliyorum. Liste çok uzun ve kırmızılıklar çok fazla. Elinizden geldiğince yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.drgulcuileti 13:15, 3 Şubat 2012 (UTC)

Merhabalar. Aslında bu konudan güzel bir iş birliği projesi çıkabilir gibi geliyor bana.Şurada yeni bir proje olarak önerebilirsiniz. Onun dışında şu ara çevirmeye çalıştığım başka maddeler var ama ara ara yardımcı olmaya çalışırım. Kolaylıklar.–h.çağrımsj 13:38, 3 Şubat 2012 (UTC)
Merhaba, şu an Albulena Muharebesi'ni çeviriyorum, yalnızca bir paragraf kaldı. Ondan sonra neden olmasın, yardım edebilirim. İyi çalışmalar. --Berm@nyaİleti 14:01, 3 Şubat 2012 (UTC)

Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülü sahipleri listesi maddesinin İngilizceden çevrilmesi ve kırmızılıkların açılması için yardımlarınızı bekliyorum. Liste çok uzun ve kırmızılıklar çok fazla. Elinizden geldiğince yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler. drgulcuileti 13:03, 3 Şubat 2012 (UTC)

Bu projede katki yapmak cok isterdimde. ben gelecek hafta türkce vikipediden ayrilma karari aldigim icin yardimci olamiycam. ama sizin gibi yeni ve azimli bir kullanicinin böyle bir listede öncülük etmesi son derece sevindirici. umarim uzun süre türkce vikipediye katki yaparsiniz. hayirli vikilier--Xberger 14:11, 3 Şubat 2012 (UTC)

Selamlar drgulcu. Nasılsınız? Şunu farkettim de, öncelikle gereği yerine getirilmeden lütfen şablonları kaldırmayınız. Dediğim kısımlarda hiçbir gelişme olmaksızın düzenle şablonunu kaldırmışsınız da, gözünüzden kaçtı sanıyorum. Ayrıca kaynakları çıkarmak yerine onları eklemelisiniz. Evet o şablon türkçe vikide yok ama, ing vikiden şablonun görünür vaziyetine bakarsanız, verdiği bağlantıyı görürsünüz. O şekilde değiştirebilirdiniz kaynaklandırmayı. Değişikliklerinizi geri aldım bu nedenlerle. Bu konulara dikkat edebilirseniz çok sevinirim. Sanıyorum artık editör kullanıcı grubuna dahil olmuşsunuz, hayırlı olsun. Ancak artık çok daha fazla dikkat ederseniz çok müteşekkir olurum. Zira artık otomatik olarak onaylanıyor katkılarınız. Bu tarz başka değişiklikleriniz varsa geri alırsanız sevinirim. Saygılarımla--Merube 89msj 14:44, 3 Şubat 2012 (UTC)


Teşekkür, yardım[kaynağı değiştir]

Editörlük başvurumda ki desteğiniz için çok teşekkürler. Sizden bir yardım isteğim var. Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülü sahipleri listesi maddesinin İngilizceden çevrilmesi ve kırmızılıkların açılması için yardımlarınızı bekliyorum. Liste çok uzun ve kırmızılıklar çok fazla. Elinizden geldiğince yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.drgulcuileti 13:15, 3 Şubat 2012 (UTC)

  • Merhabalar. Şu anda pek alışık olmadığım bir ders ve değerlendirme sisteminin içerisinde tez yazma telaşındayım ben de açıkçası; ama ben üç tez yazsam bile yine de yapabileceğim bir şeyler olur gibi görünüyor. Fırsatım oldukça katkıda bulunmaktan zevk duyarım. İyi çalışmalar. Utku Tanrıveremesaj 15:52, 3 Şubat 2012 (UTC)
  • Merhabalar, hayırlı olsun. İlgilendiğim başka işler var şu an ama birkaç cümle yardımda bulunurum :) Çeviri grubu belki yardımcı olabilir, kolay gelsin.--Abuk SABUK msj 16:41, 3 Şubat 2012 (UTC)
  • Merhabalar, öncelikle kutlarım, başvurunuz olumlu sonuçlanmış. Ek olarak yardım istediğiniz konuyu işbirliği projesi kapsamında destekledim, çeviri kısmına da elimden geldiğince yardımcı olacağımı burada belirtmek istedim. Şu anda üzerinde çalıştığınız belirli sayfalar varsa belirtebilir misiniz? O sayfalardan başlamamak açısından. --anerka'ya söyleyin 19:06, 3 Şubat 2012 (UTC)
  • Editörlük için tebrikler, şu anda tatildeyim ve çok sık vikipediye giremiyorum (her gün 10-15 dk ancak) ama ileride yardım etmeye çalışırım, iyi vikilemeler...-- s a y z ' ı nu s u 22:01, 3 Şubat 2012 (UTC)

Nobel Tıp dolaşım şablonları[kaynağı değiştir]

Selamlar. Meğer dolaşım şablonları varmış Nobel Tıp'ın: Kategori:Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülleri şablonları. Maddelere tam liste versiyonu değil de, 25 yıllık aralara bölünmüş şablonlardan birini -hangi yılda kazanmışsa o aralıktaki şablonu- ekleyebilir misiniz yeni yazdığınız maddelere? Vakit bulabildikçe diğerlerine eklerseniz çok sevinirim. Diğerlerine ben de eklerim. Bir de madde adlarını nobel resmi sayfasındaki ada göre yapabilirseniz çok sevinirim. İng. viki adı bazen farklı olabiliyor. Hazır mesaj yazıyorken bunu da belirtmek istedim :). Sevgiler, kolaylıkla --Merube 89msj 02:42, 6 Şubat 2012 (UTC)

Şablonları ekledim. Bilgi için teşekkürler.drgulcuileti 09:18, 6 Şubat 2012 (UTC)
Ellerinize sağlık, çok teşekkürler. İyi çalışmalar, saygılar--Merube 89msj 13:37, 6 Şubat 2012 (UTC)

Merhabalar. Öncelikle azminiz için tebrik ediyorum. Sanırım şehir maddelerini A'dan başlayıp Z'ye kadar bitirmeyi düşünüyorsunuz. Bu konu için bir bot çok iyi olurdu (yukarıda ki mesajı gördüm), sizin beklemeye pek niyetiniz yok gibi :). Sanırım amacınız madde sayısını mümkün olduğunca arttırmak. Katkılarınız için teşekkürler, iyi çalışmalar.drgulcuileti13:01, 7 Şubat 2012 (UTC)

  • Teşekkür ederim :) Evet öyle bir düşüncem var ama normal yöntemlerle 2000 kadar maddeyi açmak pek mümkün görünmüyor. Detaylı bir bilgim yok ama verilerin sıralı bir halde olmasıyla seri bir şekilde madde açılabildiğini öğrendim. Çünkü Türkçe viki deki madde sayısı gördüğüm kadarıyla olması gerekenin altında.. Yani benim düşüncem :) O yüzden bişeyler yapmaya gayret ediyorum. Sağolsun arkadaşlar da ilk günlerden yardımcı oldular.. Teşekkürler.. İyi çalışmalar. --Alteran 14:00, 7 Şubat 2012 (UTC)

Madde içindeki boşluklar, bilgi kutusu kodları vs.[kaynağı değiştir]

  • George Minot maddesi gibi çook kısa maddeler yarattığınızı gördüm. Bunlara en azından bir iki paragraflık bilgi ekleyebilir misiniz? Sırf açmış olmak için madde açmaya gerek yok, sırf mavileşmeleri ve listeyi seçkin yapabilmek adına. Ayrıca taslak şablonlarına abd-biyo-taslak gibilerini de eklemeniz -yani sadece biliminsanı-taslak değil- kategorilendirme adına yararlı olacaktır. Son olarak vikipedide Amerikalı değil ABD'li diyoruz. Madde içinde adlandırmalarınızda bu şekilde yapmaya özen gösterebilirseniz sevinirim. Ayrıca madde içinde neden olduğunu anlamadığım büyük boşluklar vardı, bunları yapmazsanız daha iyi olur. Diğer türlü görsellik bozulmakta. İnterwikileri de alfabetik sıraya göre diziyoruz. en, es gibi.Bazı değişiklikler yaptım madde. Eksik şablonu da ekledim. Ayrıca diğer maddelerinizde de benzer boşluklar kullandığınızı farkettim. {{kaynakça}}şablonunu kullanıyoruz kaynakça altına, ayrıca hiç kaynak vermediğiniz maddelerde bu kısma gerek yok zira boş kalacaktır. Bilgi kutusu parametrelerini alt alta yazıyoruz yan yana değil ki değişiklik yapacaklar kolay yapabilsin.Şurada benzer değişikliklerimi görebilirsiniz. Ayrıca bunları ing vikiden çevirdiyseniz lütfen çevrilmiş sayfa şablonuyla bunu belirtebilir misiniz? Diğer maddelerinizi de benzer şekilde düzenleyebilir misiniz lütfen? Boş başlıklara gerek yok. Bilgi kutusuna eklediğim doğum tarihi ve ölüm tarihi ve yaşı şablonlarını da bilgi kutularında yaş parametrelerinde kullanıyoruz. Ben düz. maddelerde ekledim ama siz de bundan sonra dikkat edebilirseniz sevinirim. Ayrıca Bu madde de eksik olmasının yanı sıra, aşırı boşluklu bir madde. Maddeleri çevirirken en azından tatmin edici birkaç cümle ekleyebilirseniz çok iyi olur. Maddeleri yazarken kodlar konusunda bilhassa özen göstermenizi rica ediyorum. Editör kullanıcı grubunda olduğunuz katkılarınız direkt onaylanıyor, onun için artık daha dikkatli olmanızı rica ediyorum. Mesela Kategori:Amerikalı akademisyenler kategorisi artık bir yönlendirme sayfası, o kategoriye madde eklememelisiniz. Yahut aşırı boşluklara sahip ki kodlama hatası sayılabilir maddeler eklememelisiniz. Kelimeler arasında birden fazla boşluk vermemeye özen göstermelisiniz. Bu konularda anlayış göstereceğinizi umut ediyorum İng vikiden çevirdiğiniz bir maddedeki kategorilerin hepsine tek tek girip, Türkçe vikide olanları tespit edip onları ekleyebilirseniz çok sevinirim. Ben birkaç maddenizi düzelttim ama siz de lütfen daha önce benzer maddeleriniz varsa düzeltebilir misiniz? Saygılarımla, iyi vikiler--Merube 89msj 00:40, 9 Şubat 2012 (UTC)
Böyle boşluklar lütfen eklemeyiniz maddelere, gereksiz bunlar. Başka varsa temizleyebilirseniz çok müteşekkir olurum. Saygılar--Merube 89msj 00:44, 9 Şubat 2012 (UTC)
Milliyet kısmına genellikle ülke adı yazıyoruz. Kaynak kodlarından önce boşluk vermiyoruz. İki kaynak yanyanaysa o zaman da boşluk vermiyoruz. Ayrıca font kodunu neden kullandığınızı anlayamadım. Kullanılmıyor kaynak içlerinde öyle kodlar. Her tarih maddesine bağlantı vermiyoruz, 1909 geçiyorsa madde içinde mesela bağlantı vermiyoruz. Doğum ve ölüm tarihlerine verilip verilmeyeceği bile tartışmalı vikide. Yaptığım değişikliklere dikkat ediniz lütfen. Ayrıca bu madde de yanılmıyorsam İng. vikiden çevrilme, lütfen bu tarz maddeleri tartışma sayfasında çevrilmiş sayfa olarak belirtebilir misiniz? Vikipedinin telif hakları nedeniyle bunu belirtmek zorundayız. Bu konulara özen göstermenizi rica ediyorum. İyi vikiler--Merube 89msj 00:54, 9 Şubat 2012 (UTC)

Boşluklar, bilgi kutusu kodları[kaynağı değiştir]

Hatalı mesaj drgulcuileti 09:24, 9 Şubat 2012 (UTC)

Boşluklar, bilgi kutusu kodları[kaynağı değiştir]

Madde içindeki boşlukları yazım kolaylığı yaratması açısından bıraktım, zira sık ve iç içe yazım kafa karışıklığı yaratabiliyor. Kaynakça ve dış bağlantılar kısmını ayrı yazıyorum ki sonradan eklemeler kolay yapılabilsin, görselliği bozduğunu düşünmemiştim. Madde yazarken genellikle wikEd kullanıyorum, "kaynakça" başlığını atarken shift ile otomatik "references"'da ekliyor. Çeviri ve kısa maddeler konusunda düzenlemeler yapacaktım (çalışma var şablonu ekliyorum). Sanırım açılmamış maddelerin çokluğundan acele ediyorum, yardım da istedim ama ilgilenen olmadı. Artık tek tek açarım herhalde kırmızılıkları. Bu kadar yalnız kalacağımı düşünmemiştim doğrusu. Bilim adamı bilgi kutusu değişiklikleri ön izleme yaptığımda oluşuyor, ilgilenirim. Amerikalı yanlış oldu evet. Font kodu gözümden kaçmış. Belirttiğiniz konulara dikkat ederim. Maddeleri düzenlerim.

Uyarı ve önerileriniz için teşekkürler. Ayrıca bu kadar detaylı incelemelerinizi ve bu uzunlukta ayrıntılı uyarı mesajlarınızı da takdir ediyorum doğrusu. Çok dikkatli bir hizmetlisiniz. Başarılı çalışmalarınızın devamını dilerim. Saygılardrgulcuileti 09:25, 9 Şubat 2012 (UTC)
Birde boşluk bırakmayınca bazen alttaki liste şablon bilgi kutusuyla çakışıyor, görünümü bozuyordrgulcuileti09:41, 9 Şubat 2012 (UTC)
Aslında bunlar tam zıttı yazım zorluğu yaratmakta. Tek boşluk bırakmanız kafi. Sonradan eklemeler için yapıyorsanız gizli koda almanız daha uygun olur. Gizli koda almak için <!-- GİZLİ İÇERİK --> şeklinde kodlamanız kafi. GİZLİ İÇERİK yazan yere de ilgili içeriği eklersiniz. Açılmamış maddeleri açmakta acele etmenize gerek yok dediğim gibi. Mesela ben bu nobel ödülü sahipleri listelerine başladığımda edebiyat, ekonomiden sonra kimya listesine başlamıştım. Halen kırmızıları açıyorum, çok acele açmaktansa tam açmayı tercih ediyorum. Ekonomi listesinde gerekçelerde 2-3 kırmızı halen mevcut mesela. Önemli olan doyurucu bilgiye sahip olmaları. Kırmızı olarak durunca maddenin her an açılma şansı var, tek cümlelik mavi maddeler ise zaten açılmış diye bakılmıyor bile. Öyle olunca da o şekilde uzuuun süreler kalıyorlar. İlgilenen olmadı değildir, emin olun vakit buldukça herkes yardımcı olmaya çalışır. Ben de aynı şekilde yardımcı olurum kesinlikle vakit ayırabilirsem. Bu arada giriş bölümünü yazdığınzı gördüm ama kaynaksız, bu şekilde seçkin olamaz ne yazık ki. Giriş bölümünü müsade ederseniz, diğer ödül sayfalarına benzer şekilde hazırlayacağım. Bilgi kutusunun önizlemeyle değişmesi ilginç olmaması lazım, hangi tarayıcı kullanıyordunuz? İnternet tarayıcınızı değiştirirseniz belki düzelir o durum. Alttaki liste konusunda çok haklısınız. O şablonların kodlarının güncellenmesi yahut en azından geçici düzeltme yapmak gerekiyor anlaşılan. İlgileniyorum şimdi, kodların başına <br clear=both> eklemek kafi şimdilik, bilahere kodları güncelleyeceğim inş. Uyarı mesajı değil aslında naçizane hatırlatma mesajları olarak görmenizi rica ederim. Böyle güzel yaklaşımınız için asıl ben çok teşekkür ederim. Çalışmalarınızı heyecanla izliyorum. Sizin gibi vikipedistler çok büyük şans vikimiz için. Kırmızılar konusunda endişe etmemenizi rica ediyorum tekrar, beraber yapılır onlar yavaş da olsa. Listeyle de ilgileneceğim, kaynaklara erişim tarihi gibi ek bilgiler eklemek gerekiyor mesela seçkinlik için. Onları kırmızılar bittikten veya bitmeye yakın hale geldikten sonra hızlıca halledebiliriz, büyük kısmını zaten çoktan yapmışsınız ellerinize sağlık. Sevgilerimle, iyi vikilemeler--Merube 89msj 17:51, 9 Şubat 2012 (UTC)

Tıp projesi[kaynağı değiştir]

Selamlar. Biyografi maddelerine proje şablonu eklediğinizi farkettim de. Aslında genel olarak biyografi maddelerine tıp ve mhb gibi bilim ile ilgili projelerde proje şablonunu tartışma sayfasına eklemiyoruz, ancak tabi bu konu tartışmaya da açılabilir. Proje kapsamını mümkün mertebe direkt tıp maddeleri ile sınırlandıralım isterseniz şimdilik. Ne dersiniz?--Merube 89msj 22:10, 9 Şubat 2012 (UTC)

O şablonları birincil olarak kendim için ekliyorum, ikincil olarak da yardım etmek isteyenlere kolaylık sağlaması açısından ekliyorum. Bilim adamlarının maddeleri geliştiğinde içinde bolca açılması gereken tıbbi madde olacağını düşünüyorum, belki yardımcı etmek isteyenlere kolaylık sağlar. Bulunması daha kolay olur.drgulcuileti 22:17, 9 Şubat 2012 (UTC)
Haklısınız ancak şu an için proje kapsamında pek tanımlanmıyor bilimadamları açıkçası. Yardımcı olmak isteyenler kategori sayfalarından ilgili maddelere ulaşabilir, yahut madde içindeki bağlantılardan ulaşabilir görüşündeyim. Açıkçası çok daha kolay olacağını düşünüyorum, zira proje kategorilerine sadece projeyle yakın ilgili kişiler tarafından izlenen sayfalar. Proje kapsamına dönersem, açıkçası ben de eskiden MHB projesine böyle bilim adamı maddeleri eklemiştim. Sonra üzerinde konuşulmuş -bazı bağlantıları veriyorum, hepsini aramaya üşendim şu an açıkçası :)- ve sonuçta biyografilerin çıkarılmasına karar verilmişti (şu, şu veşu bağlantılar). Sonuç olarak şu an için proje kapsamında değiller -mhb üzerine tartışılmış olması yanıltmasın, o dönemde tıp projesi yoktu, kardeş sayılabilecek projeler-. Bu uygulama değişsin derseniz, tekrar tartışmaya açılabilir elbet. O nedenle şimdilik sınırlandırmanızı rica etmiştim. Ancak bu değişmez kural değil dediğim gibi, tekrar tartışılabilir.
Aslında bu maddelerin yeri en:Wikipedia:WikiProject History of Science gibi projeler, ancak ne yazık ki mevcut projelerimize ilgi yokken böyle proje açma lüksümüz olmuyor. Kapsamın sınırlarını ne kadar net belirlersek o kadar rahat ederiz diye düşünüyorum naçizane, ne dersiniz? Bu arada isterseniz açılması beklenen bazı tıbbi maddeler Vikiproje:Moleküler ve Hücresel Biyoloji/İstenen maddeler sayfasında yer alıyor, naçizane dikkatinize sunmak istedim :), belki ilginizi çeken maddeler olur. Sanat ile ilgilenirseniz Vikiproje:Sanat/İstenen maddeler sayfası mevcut.
Son olarak çevirdiğiniz maddelere {{çevrilmiş sayfa}} şablonunu ekleyebilirseniz çok müteşekkir olurum. Sevgiler, kolaylıklar--Merube 89msj 23:15, 9 Şubat 2012 (UTC)
MHB proje şablonunun çıkarılmasına bir örnek. Ancak dediğim gibi tıp projesi için tartışmaya açalım isterseniz. VP:Tıp sayfasının tartışma sayfası uygun bunun için. Sevgiler--Merube 89msj 23:21, 9 Şubat 2012 (UTC)

proje, sürüm kontrolü[kaynağı değiştir]

Haklısınız galiba, daha önce tartışıldıysa tekrar gerek yok, çok ısrarcı değilim bu konuda, isterseniz silebilirsiniz.

Birde sürüm kontrolü ile ilgili sorularım var; şu an için dikkatli olmak adına sadece incelenmiş sürümlerin yeni revizyonlarında küçük düzeltmeler, eklemeler varsa onları onaylıyorum, kapsamlı değişiklikleri geçiyorum. Açık vandalizm olan sayfalara bakıyorum. Detaylı incelemeleri daha tecrübeli olanlara bırakıyorum. Yalnız daha önce incelenmemiş sayfalara nasıl yaklaşılıyor, gördüğüm kadarıyla çok bakılmıyor onlara ama her ekleme direk görülüyor o sayfalarda, bazılarını incelemeye çalıştım telif sorunu var mı diye google'da aratınca benzer ifadeli sayfalar çıkıyor ama bunların da Vikipedi'den almış olma ihtimalleri var (örneğin benzer yazım hataları var), bu eski incelenmemiş sayfalarla ilgili bir topluluk kararı var mı? Bunların böyle kalmasını da içim elvermiyor. şurada sayfaların %46'sı incelenmiş görülüyor, neler yapılabilir? drgulcuileti 07:54, 10 Şubat 2012 (UTC)

Ne yazık ki onaylı sürümlerimizde de sorunlar olabiliyor aslında. Daha önce incelenmemiş bir sayfayla ilgili olarak, telifli içerikleri kontrol etmek çok önemli. Vikiden almış olma ihtimalleri var çok haklısınız ancak bizim onlardan almış olma ihtimalimizde eşit oranda mevcut. Burada incelenmesi gereken nokta, hangisinin daha önce eklenmiş olduğu. Sayfa geçmişinden o aynı içeriğin hangi tarihte eklendiğine bakıp, diğer siteye eklenme tarihiyle karşılaştırmak gerekiyor. Eğer emin değilseniz{{Telifihlal}} şablonuyla bunları işaretleyebilirseniz çok sevinirim. Daha sonra bir başka kullanıcı bu sayfaları inceleyecektir. Bu arada telif çok ciddiye alınıyor, eğer ciddi şüphe varsa o bile içeriğin silinmesi için yeterli olur. Yok yine emin değilseniz, hiç onaylandı dememek çok daha iyi, başka biri tarafından kontrolü yapılır daha sonra. Hatalı gitmektense yavaş ama sağlam gitmek her zaman uzun vadede daha çok zaman kazandırır ne de olsa. Bu arada kaynaklı olsa bile birebir alıntı yapılamaz, hep orijinal cümle olması gerekiyor bildiğiniz gibi, o nedenle onlara da dikkat etmek gerekiyor. Şablon sayfasında nasıl kullanılması gerektiği belirtilmiş durumda. Maddelerde tek yerden değil de en az birkaç yerden inceleme yapmak gerekiyor telif yönünden. Ayrıca düzensizse {{düzenle}}, üslubu bozuksa {{üslup}}, kayda değerlik şüphesi varsa {{Kayda değerlik}}, kategorisiz ise {{kategorisiz}} vs. gibi gerekli şablonları da ekleyebilirseniz iyi olur onaylamadan önce (şu ve şu sayfalardan içerikle ilgili çoğu şablona ulaşabilirsiniz). Elbette düzeltseniz de olur eksiklikleri ama, eksiklikleri belirtmek de kafi. Tabi bir de rica kullanıcıya bilgilendirme mesajı yollayabilirseniz çok iyi olur. İster hazır şablonlarla ister direkt manuel mesajla, ancak sonuçta bir bilgilendirme mesajı çok yararlı olacaktır. Bu arada unutmadan maddelerde dosya varsa ve adil kullanım kapsamındaysa o madde için gerekçesi olduğunun kontrol edilmesi gerekiyor. Adil kullanım dosyaları için, kullanılacağı her madde için ayrı ayrı {{Adil kullanım gerekçesi}} bulunması gerekiyor. Yoksa resim maddeden çıkarılmalı. Temel eksiklikleri kontrol etmek gerekiyor yani editörlükte, geliş amacı sinsi vandallıkları yakalamak olsa da bilgilerin doğruluğunu garantilemiyor yani -atıyorum o albüm 1999'da çıkmıştır aslında ama maddede 2003 yazıyordur ve gözden kaçmıştır- böyle bir maddeyi niye onayladınız denmez. Önemli olan temel kuralları karşıladığını görmek, hızlı sil kriterlerini karşılıyorsa silinmek üzere işaretlemek yok hs'ye uygun değil ama düzensiz ise uygun şablonları eklemek veya düzenlemek gerekiyor. Kabaca böyle :). Umarım açık ifade edebilmişimdir, biraz fazla uzun oldu ama inş çok karma karışık olmamıştır anlatışım. Aklınıza takılan en ufak bir konuda, buralardayım/z. Sevgiler --Merube 89msj 21:59, 11 Şubat 2012 (UTC)

Son değişiklikler[kaynağı değiştir]

Haklısınız çok yararlı bir sayfa gibi görünüyor ancak en son 2009'da güncellenmiş. Otomatik güncellenmiyor anladığım kadarıyla. Muhtemelen bot yardımıyla vs. birisinin kontrol etmesi gerekiyor. Çok teknik bir konu olduğu için Khutuck'e falan sorarsanız daha fazla yardımcı olabilirler.--Abuk SABUK msj 21:58, 12 Şubat 2012 (UTC)

sürüm kontrolü[kaynağı değiştir]

Çok teşekkürler. Yine hiç üşenmeden ayrıntılı bir şekilde açıklamışsınız. Sizden gelen mesajları çok önemsiyorum, elimden geleni yapmaya çalışıyorum. İlginiz için tekrar teşekkür ederim. Genel tartışma ve oylama sayfalarında da mesajlarınızı gördüğümde oldukça ayrıntılı analizler yaptığınız ve gerekçelerinizi detaylandırdığınız görülüyor, benim gibi kullanıcılar için çok faydalı oluyor doğrusu. Sürüm kontrolünde şimdilik şunları fark ettim, spor ve futbol maddeleri, tanınmış biyografiler çok değişikliğe uğruyor (onları atlıyorum), daha önce inceleme görmemiş maddeleri incelemesi de çok uğraştırıyor (onları da atlıyorum), gözüm inceleme bekleyen tıp maddesi arıyor (ama yok maalesef), küçük düzeltmeleri onaylayabiliyorum şu durumda şimdilik. İncelenmemiş tıp maddelerine bir bakayım dedim pişman oldum (sanki çoğunu veterinerler, biyologlar yazmış gibi), neresinden tutayım şaşırdım. Meslektaşınız olarak şunu sorayım ; tıp maddeleri için neler yapabiliriz, asıl ilgilendiğim konu bu. Tıp konusunda yardım edebilecek kullanıcılar kategorisinde ki kullanıcılara tek tek baktım sanki yıllar önce yer yarılmış birden ortadan kaybolmuşlar. Aktif kimseyi bulamadım Zaten sporla ilgili vs çok aktif editörler var onlar hallederler o konuları diye düşünüyorum Birde geçen yıl bir süre Vikipedi'ye küskünlüğünüz olmuş (mesajlardan gördüğüm kadarıyla) özel değilse nedenini sorabilir miyim? (merak ettiğimden)drgulcuileti 22:31, 11 Şubat 2012 (UTC)

  • Çok teşekkür ederim nazik ve güzel sözleriniz için. Naçizane elimden geldiğince mesajlar yazıyorum, biraz olsun yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana. Tıp maddeleri konusunda o kadar çok sorun, o kadar çok yapılacak iş var ki neresinden başlasam bilmiyorum açıkçası. Bu arada aslında hekim olup şu anda da aktif olan bir kullanıcımız var, ancak daha çok tıp alanı dışında -sinema vs. gibi- katkı yapmayı tercih eden bir vikipedist. Bilimsel maddelerde çok büyük katkıları olanİnfo vardı genetik konusunda uzman, o da ne yazık ki vikiden uzak.

Tıp maddeleri konusunda, yapılabilirse, maddelerin en azından kaba incelemesinin yapılması çok güzel olurdu. Tabi arada gözden kaçmış telifli maddeler olabilir, onlara da dikkat etmek gerek. Mevcut maddelerin bir kategoriden başlayarak incelenmesi çok yararlı olacaktır aslında. Çok fazla düzensiz -biçem ve/veya içerik- madde mevcut. İsterseniz bir kategori seçelim oradaki maddeleri beraber düzenlemeye başlayalım, hem birimizin gözünden kaçanı diğeri yakalar hem de iki kişi hızlı ilerleriz. Ne dersiniz? Aslında bu aralar ne yazık ki hem birçok birikmiş vikiprojem var hem de vikiye ayırabildiğim vakit kısıtlı, ancak bu konuya mümkün mertebe vakit ayırmaya çalışırım. Şimdiden olası aksamalar için kusura bakmayın demek isterim.

Bu alanda örnek kategori ararken Kategori:Kafa ve boyun kemikleri dikkatimi çekti. Açıkçası göz yaşı kemiği şeklinde bir adlandırma görünce afalladım, gözyaşı kemiği şeklinde yönlendirme olabilir (madde içinde de veya diye belirtebiliriz, göz yaşı değil gözyaşı şeklinde) ama nerede olursa olsun yaygın adlandırma bariz şekilde "lakrimal kemik" olacağından adın değişmesi uygun olacaktır -bu arada naçizane belirtmek isterim, vikide adlandırmalar uzmanlara değil genel okuyucuya göre yapılıyor. Ancak dediğim gibi her halükarda yaygın adlandırma lakrimal kemik şeklinde olacaktır diye düşünüyorum, yoksa halk arasında çok bilinen bir kullanım mı? Yaygın adlandırma diyerek ad değişikliği yapılabilecek düzeyde sanıyorum ama ideal olan elbette önce tartışma sayfasının kullanımı. Önce tartışma sayfasını kullanalım biz. Diğer versiyonlar da eğer hali hazırda yoksa yönlendirme yapılmalı. İçeriğinin de düzenlenmesi gerekiyor tabi, kategorideki diğer maddeler gibi. Öyle madde madde yazılması yerine de düzgün paragraflar kurmak daha iyi olacaktır diye düşünüyorum şahsen. Bu arada çift maddeler varmış bu kategoride, Os frontale ve Frontal kemik. İçerikleri birleşinceye kadar {{çift madde}} şablonu eklemeli, birleştikten sonra {{geçmiş birleştir}} şablonu eklemek gerekiyor ki madde geçmişinde katkıda bulunan tüm kullanıcılar görülebilsin. "Üst çene kemiği" yerine de "maksilla" demek daha uygun yaygınlık açısından gibi geliyor bana -fazla mı tıpçı düşünüyorum yoksa?- ama, onu önce tartışma sayfasında belirtmek lazım. Elmacık kemiği gibi çok bilinen bir karşılık olsaydı böyle kalsın denebilirdi ama üst çene kemiği o kadar yaygın bir adlandırma değil sanıyorum, yanılıyor muyum? Bunları düzenledikten sonra ya başka kategori seçeriz ya da bu kategoride bulunması gereken kırmızı maddeleri açarız. Ne dersiniz?

Bunun dışında yapılabilecek bir diğer iş, maddenin kendisi seçkin/kaliteli olan ing. versiyondan çevrilmiş ama kırmızıları nedeniyle beklemeye alınmış maddelerde kırmızıların giderilmesi. Tabi kırmızılar bittikten sonra madde baştan sona son bir kontrolden geçirilmeli, hem eskimeleri nedeniyle yeni eklenen bilgilerin aktarılması gerekiyor hem de mesela kaynaklarda gerçekten o bilgi bulunuyor mu, kaynak gösterilmesi gerekip de gösterilmeyen yerler var mı yönünden incelenmeleri gerekiyor. Madde yazarlarıyla da iletişime geçilip görüşleri alındıktan sonra, o maddeler seçkin/kalite madde adaylığına uygun olacaktır. Örneğinbakteri maddesi yanlış hatırlamıyorsam sağolsun İnfo tarafından seçkin versiyonundan eksiksiz çevrilmişti. Geçmişine baktım şimdi, Ağustos 2008'de çevirilmiş madde. MHB projesi aktif olan proje olduğundan onun işbirliği kapsamında -DNA maddesi gibi ancak onunki eksik kalmıştı, daha sonra işbirliği dışında tamamlandı- kırmızılarının ele alınması da planlanmıştı ama sonra aktiflik sorunları araya girdi. Neyse göreceğiniz gibi birçok kırmızısı var. Buradaki kırmızılar daha çok temel maddelere ait. Şimdi farkettim H. inf. maddesi türkçe vikide yokmuş mesela. Hem birçok elzem madde mavileşmiş olacağı hem de seçkin olma potansiyeline sahip bir maddenin kırmızıları giderilmiş olacağı için iyi bir başlangıç noktası olabilir. Bu arada kırmızıların bazıları büyük ihtimalle yönlendirmesi eksik maddeler olacaktır, ilk etapta onların tespiti de yapılabilir.

Son olarak son sorunuza gelirsem, özel değil kesinlikle. Yaşananların hepsi viki sayfalarında kayıt altında zaten. Bıraktığım dönemdeki -öncesi ve sonrası- katkı yaptığım sayfaların -maddeler hariç- o dönemdeki sürümlerine bakarsanız olayın tüm kayıtlarına ulaşabilirsiniz. Şu anda halen mesaj sayfamda bulunan mesajların bazıları da konunun devamı. Neyse ki sonunda haksız ithamlara maruz kaldığım ortaya çıktı.

Tekrar nazik sözleriniz için çok teşekkür ederim. Fazlasıyla uzun mesajım için de kusura bakmayın yazdıkça yazdım :). Sizin gibi vikipedistleri, vikide aktif görmek çok güzel. Sevgi ve saygılarımla --Merube 89msj 00:16, 13 Şubat 2012 (UTC)

Merhaba yeniden. hastalık taslakları kategorisinden başlanılabilir kanımca. Burada ki maddeler ve içlerindeki önemli iç bağlantılar başlangıç noktası olabilir. Bakteri maddesine elimden geldiğince yardım edebilirim. Ancak bu aralar Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülü sahipleri listesine takmış durumdayım, dönüp dolaşıp oraya geliyorum :)

gözyaşı kemiğini ilk kez duydum (yuh artık), halk arasında kullanımı mümkün olmadığı gibi orjinalini bile (lakrimal kemik) anatomistler hariç kullanan zor bulunur herhalde. Tartışma sayfalarında belirtirim. (Çift madde), (geçmiş birleştir) tamamdır. Kullanıcı:Docbaba ile iletişime geçebilirim, belki fikrini değiştirebiliriz :) sevgi ve saygılarımla, iyi ki geri dönmüşsünüz drgulcuileti 08:49, 13 Şubat 2012 (UTC)

Hastalık taslakları kategorisi çok geniş bir kategori, onun yerine hem taslak şablonu ekli olmayan maddelerin genelde daha düzensiz olma riski -taslak şablonuna kadar eklenmişse belli bir düzeni vardır maddenin- hem de spesifik bir kategoride kısa zamanda çok daha hızlı yol alınabileceğinden spesifik bir kategori seçip sonra yavaş yavaş üste doğru ilerlemek daha faydalı olur görüşündeyim naçizane. Ancak elbette her halükarda bir maddenin düzenlemesi kardır, yeterki madde düzenlensin. Bu arada : kodu, mesajlarda daha çok başka bir mesajının altına yazarken kullanılıyor. Aynı mesaj içinde kullanılmıyor pek, paragraflar arasında sadece yukarıda benim yaptığım gibi boşluk bırakmak veya <br /> kodunu kullanmak daha iyi olabilir. Tabi sizin tercihiniz sonuçta. Naçizane belirtmek istedim. İyi vikiler--Merube 89msj 17:59, 13 Şubat 2012 (UTC)

eski sayfalar[kaynağı değiştir]

Merhaba şu sayfanın güncellemesi yapılmıyor mu, bir bilginiz var mı acaba bu konuda. Oldukça faydalı olabilecek bir sayfa gibi. drgulcuileti 22:02, 12 Şubat 2012 (UTC)

Sunuculara fazla yük getirdiği için kapatılmıştı o sayfa sanırım. İşe yarar bir şey, ama tekrar çalışacağını sanmam.--Khutuckmsj 09:14, 13 Şubat 2012 (UTC)

incelenmemiş sürümler[kaynağı değiştir]

Merhaba incelemeelemanı. İncelenmemiş madde sürümlerine bakıyordum da çok fazla Türkiye köy taslak kategorisinde köy maddeleri olduğunu gördüm. Bunların incelenmemesi ile ilgili bir karar falan var mı? Gerekli şartları sağlıyorsa onaylayalım ki sonradan kontrolü kolay olsun diye düşünüyorum çünkü bu tür taslakların yeni eklemelerini kontrol etmek zor oluyor. Bazılarının geçmişini araştırdığımda gayet güzel yazılmış olduğunu gördüm ama eklemelerle perişan hale gelmişler. Bu konuda ki düşünceniz nedir. Saygılarımla drgulcuileti 13:59, 13 Şubat 2012 (UTC)

Merhabalar, ben gerekli şartlar sağlandıktan sonra incelenmemesine dair çok gezmeme rağmen bir tartışma göremedim. Orada gördüğünüz maddelerden başka sayfadan da görebileceğiniz üzere toplam 957 ilçe, 2951 Belediye ve 34.367 köy bulunuyor. Yani bu iş o kadar büyük ki, 500 kişi aynı anda girsek belki iki haftada zor çıkarız :). Bu nedenle ben elimden geldiğinde son değişiklikler sayfasında özellikle çok değişiklik gördüğünü düşündüğüm ve önüme gelen köyleri ya biraz düzenliyor veya eski iyi sürümlerine geri alıyorum. Kaynakça meselesi ile ayrı bir muamma ve maddelerden bazılara dediğiniz gibi perişan halde. Kullanıcı nereden bulsun, köyünün geçmişi ile ilgili kaynağı. Kaynak bizzat kendisi de olamayacağı ve tüm köy halkına da soramayacağımıza göre, elden geldiği kadar düzenleyip, onaylıyorum :). Yani aslında kimseye sormadım, ancak İBP'de muhtarlıkların kaldırılması ve geçen ay engellenen bir kullanıcı tarafından da Yerelnet ile ile ilgili sorulan sorunun ardından tartışma yapılmıştı. Yani ben elden geldiği kadar uyguluyorum. Başka fikirler çıkar veya topluluk karar alırsa, boynum kıldan ince. Elimi taşın altına ancak o kadar sokabiliyorum. Biliyorum ki, tartışılsa bile bu konu çok defalar tartışılmıştır. Belki bir ara birisi bunları bir araya toplayabilir. Teşekkür ediyorum. Kolay gelsin --i.e. msj 14:08, 13 Şubat 2012 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

  • Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. En kısa zamanda söz konusu değişiklikler için kollarımı sıvayacağım. İyi günler dilerim.--Strophanthus 14:26, 13 Şubat 2012 (UTC)

Merhaba şu sayfaya neden hızlı sil etiketi koydunuz acaba çok sayıda ödülü olan ve yeterince kaynaklı bir madde gibi geldi bana. En azından SAS etiketini koyabilirdiniz. Saygılarımladrgulcuileti 16:21, 13 Şubat 2012 (UTC)

Tekrar kolaylıklar gelsin. Sık sık görüşüyoruz bu aralar, ne güzel :). Sizden hemen önce ekleyen kişiburada görebileceğiniz mesajı attı. Bende kendisine şu mesajı attım. Ardından yine bana sizden hemen önce bu mesajı attı. Maddeyi kişinin VP:OTO'da belirtildiği gibi kendi otobiyografisini yazdığı kaygısıyla etiketlemiştim. Kendim de düzenleyebilirdim, ancak o aralar incelenmemiş maddeler fazlaydı. Geri dönüş yapacağını düşünmemiştim. Gerekenleri söyledim, biraz sonra da sayfada çalışma var şablonu ekleyeceğim. Teşekkürler --i.e. msj 16:37, 13 Şubat 2012 (UTC)
Hay maşallah, bu ne hız. Ellerinize sağlık... :)--i.e. msj16:40, 13 Şubat 2012 (UTC)


Konuyla ilgili olarak aklıma geldi söyleyim bari. Chip dergisinde bir editör tr:Vikipedi hakkında karalayıcı bir yazı yazmıştı bu ay veya geçen ay, işte bilmem ne kadar ödül aldığını, kaç tane kitabı , kaç tane yayını olduğunu söylemiş sonrada arkadaşlarının onu Vikipedi'ye eklediklerini hemen arkasından silindiği söylemiş. İşte burasının bazılarının tahakkümü altında bulunduğunu, bazı yetkisiz kişilerin (adminlerin) kafalarına göre hareket ettiğini söylemiş (sizi kastetmiyorum yanlış anlamayın). Bu yazıyı okuyunca üzülmüştüm.

Henüz Vikipedi'de yeni sayılırım ama buradaki insanların nasıl gönüllü ve özverili bir şekilde hareket ettiklerini görebiliyorum.Herşey tamamen şeffaf. Siz benden çok daha tecrübelisiniz muhakkak. Hatam olursa lütfen söyleyin. Saygılarımladrgulcuileti 16:56, 13 Şubat 2012 (UTC)
Efendim ne demek, hatam varsa siz kusura bakmayın. Mesela sizin eklediğiniz maddeleri ben asla ekleyemem. Daha çok webtasarım üzerine 13 - 14 yıl geçirdim. Mesleğim çok farklı, devlet memuruyum. PCNet'te uzun süre internet kullanıcılarına yardım ettim, mesleğim ile ilgili çok yerde Editörlük yaptım. Hala işim halkla, ancak burada durum biraz daha farklı. Siz bakmayın orada yazılanlara, girilen maddeleri ve gün içerisinde gerçekleşen Vandalizmleri görüyorsunuz ki, şu anda hafta içindeyiz. Yani bu işin birde arka yüzü var. Sonuçta bizler buranın Ansiklopedi olmasına karar veriyoruz. Az önce Yunanistan Vikipedi'sinda KKTC maddesine eklediğim İstiklal Marşımızı ekleyecektim, vazgeçtim. Yani tamamen o anlık kararlar ama, bunları Vikipedi Politikaları, hayatımızda gördüklerimiz, yaşam tarzımız ve fikirlerimizin yanı sıra algılarımızla da birleştirince durum farklı bir hal alıyor gibi gelse de, o yazıları yazan ve söyleyenler bir pire için yorgan yakarlar. Niye mi? Bir sürü madde eklemek için bir gün boyunca şu Vikipedi'nin politikaları okunmaz mı? Ben bu sade ve içten yorum için teşekkür ederim. Kolaylıklar gelsin --i.e. msj 17:09, 13 Şubat 2012 (UTC)

Son mesajınızı anlamak için birkaç kere okumam gerekti, ben daha yeniyim bu kadar üstüme gelmeyin :) Neyse anladım ama bir öneriniz var mı bu konuda? Birde takıntı oldu bende Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülü sahipleri listesi kırmızıları. Bu konuyu nasıl topluluğun dikkatine sunabilirim bir türlü bulamadım. Birkaç haftadır işbirliği projesi yapılmıyor, SM yapma projesi atıl durumda. Başka bir yer var mı bildiğiniz. Kolaylıklar dilerim drgulcuileti 18:22, 13 Şubat 2012 (UTC)

İsterseniz o şekilde de kullanabilirsiniz, sizin tercihiniz önemli olan sonuçta. Yukarıdaki mesajınızdaki gibi kullanabilirsiniz mesela :). Nobel Tıp Ödülü maddesine ben dahil birçok vikipedist vakit ayırabildikçe katkıda bulanacaktır emin olun. Heyecanınızı anlıyorum kesinlikle ama bekleyiş doğal. Vikiye ayrılabilen vakit kısıtlı olunca bazı işler gecikebiliyor. Yardım bulmak için en iyi yol ilgisi olabilecek vikipedistlere haber vermek ki siz çoktan yapmışsınız gördüğüm kadarıyla. Buna ek olarak köy çeşmesinde ilginize kısmında belki dile getirebilirsiniz ancak zaten ilgili aktif vikipedistlere haber vermişseniz ek yararı olacağını sanmıyorum doğrusu. (Vikipedi:Seçkin liste nedir?) SL olması için bazı değişiklikler gerekiyor zaten sadece kırmızıları değil, kaldı ki gerekçe kısmında da kırmızılar olacaktır. Mesela giriş kısmının düzeltilmesi gerekiyor -hem kaynaksız kesinlikle kaynaklandırılmalı, ek bilgiler eklenmeli ing vikide yer alan bizde bulunmayan yerler var mesela-, kaynakların düzenlemeleri lazım vs. Girişle ben ilgileneceğim daha önce dediğim gibi, bunun dışındaki ufak tefek konularla da ilgilenirim, zaten çok büyük birşey yok çoğunu halletmişsiniz ellerinize sağlık. Ancak bunları kırmızıların bitişine yakın bir tarihe bırakıyorum açıkçası, zira biliyorum ki açılmaları uzun sürecektir. O zamana kadar güncelliklerini bile yitirebilirler, o nedenle sona doğru listenin kendisiyle ilgilenmeyi planlıyorum. Tartışma sayfasına düştüğünüz notu daha önce görsem, maddede çalışma planladığımı ama önce kırmızıları erimesine çalışacağımı, en azından büyük kısmının mavileşmelerini beklediğimi belirtirdim  :) Kimya ödülü listesinde halen kırmızıları açmaya çalışıyorum mesela :)). SM yapma projesi pek ilgi görmüyor ne yazık ki dediğiniz gibi. SM yapma projesinde listelenenler olsun, vikipedi:vikiproje sanat'ta aktif olarak çalışılan 2 tane sm projesi olsun (İstenen maddeler sayfasında görebilirsiniz), kullanıcı:yabancı'nın sayfasında belirtilenler olsun birçok çalışma var. Hepsinde kırmızılar bulunuyor, ilginizi çekenler olursa el atabilirseniz çok müteşekkir olurum. Hem başka maddelerle ilgilenirken tıp ödülü listesinden biraz olsun uzaklaşmış olursunuz, ne dersiniz?--Merube 89msj 19:11, 13 Şubat 2012 (UTC)

Sultanahmet Meydanı sayfasında yaptığım değişiklikle ilgili sizden bir mesaj geldi. Tam olarak ne oldu? Neresinde hata var anlamadım Halitcelik 22:50, 13 Şubat 2012 (UTC)

Orijinal Yoga Sistemi sayfası hakkında[kaynağı değiştir]

Merhaba, Yukarıda bahsettiğim sayfayı ben düzenledim. Bugün aşağıda verdiğim notu gördüm.

"Bu madde veya bir kısmı, Vikipedi standartlarına uygun değildir ve bu nedenle düzenlenmesi gerekmektedir. Sayfayı Vikipedi standartlarına uygun biçimde düzenleyip, geliştirerek Vikipedi'ye katkıda bulunabilirsiniz. NOT: Gerekli değişiklik yapılmadan bu şablon kaldırılmamalıdır."

Vikipedi standartlarına ne açıdan uymadığını biraz daha açıklayabilir misiniz? Böylece gerekli düzeltmeleri yapabilirim.


Teşekkürler

Merhaba Cekli, köy taslaklarındaki muhtarlık bölümlerini kaldırdığını görüyorum. Bu gerçekten gerekli mi? Bununla ilgili bir tartışma olmuş zannedersem nerede bulurum onu. Birde köy taslaklarına neden onay vermediğini merak ediyorum. Kolay gelsin, saygılarımla-- DrGmsj 14:22, 15 Şubat 2012 (UTC)

Sanırım şurada aradığını bula bilirsin. Köy taslaklarında ise Asyaefesinin yapmış olduğu değişikliklere onay vermedim. Çünki onun değişikliği reklam amaçlıdır. Sana da kolay gelsin, saygılarımla----Safir yüzüklü CekliAltından konuş 14:47, 15 Şubat 2012 (UTC)

köy maddeleri[kaynağı değiştir]

Merhaba kullanıcı:Asyaefesi'nin yaptığı değişikliklerle ilgili söylememiştim. Genel bir durum bu sanki. Köy maddeleri pek onaylanmıyor niyeyse. Mesela siz de değişiklikleri aldıktan sonra kalan taslağı onaylamamışsınız. Bunun özel bir nedeni var mı diye merak ettim. Ben de önüme gelen köy taslaklarını onaylamaya çekiniyorum bu durumda. Verdiğiniz bağlantıda tek mesaj harici bir şey göremedim.--DrGmsj 16:24, 15 Şubat 2012 (UTC)

Maddelerin onaylanması için içeriğinin doğruluğunu araştırmak lazım. Araştırma yapmadan onaylamak doğru değildir. Eğer maddenin içeriğinde şübheli bir durum varsa, o zaman onaylamak doğru değildir. Ben genellikle zamanım oldukca bunu araştırırım ve sonra onaylıyorum. Verdiğim [3] Sabrinin yazmış olduğu mesajda örnek olarak kullandığım bir[4] daha var. Köy maddelerini düzenlerken adeta o linkteki standartlaştırmayı kullanıyorum. ----Safir yüzüklü CekliAltından konuş 04:34, 16 Şubat 2012 (UTC)

Özgün Çalışma Armağanı[kaynağı değiştir]

"ÖZGÜN ÇALIŞMA ARMAĞANI"

Bu armağan İBP'de yaptığınız özgün katkılardan dolayı teşekkür etmek amacıyla size sunulmuştur. Katkılarınızın devamını bekliyorum.

--Çalıştayileti 13:05, 24 Şubat 2012 (UTC)

Puanlama yaparken eklediğiniz görsellerin birçoğunun maddesini de sizin açtığınızı fark ettim. Gerçekten çok yararlı bir çalışma oldu. İBP adına teşekkürler. Çalıştayileti 13:05, 24 Şubat 2012 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Haftanın İş Birliği Projesinde 3. oldunuz!!!

Merhaba Drgulcu,

Bu haftaki iş birliği projesine katılımınız için çok teşekkürler!

Bilgi kutularına görsel eklemek konulu projedeki başarılı performansınız ile 8. haftadaki projede 3. oldunuz.

Sevgilerimle...

--Çalıştayileti 21:52, 26 Şubat 2012 (UTC)

Bir trenin minimum hızı 250 km/h olAmayacağına göre şu değişikliği neden geri aldığınız öğrenebilir miyim ?--M.M.ileti 11:55, 29 Şubat 2012 (UTC)

Teşekkürler. --M.M.ileti 12:46, 29 Şubat 2012 (UTC)

"junior synonym" kelimesini nasıl çevirebiliriz, "tali eş anlamlı" gibi bir anlamı var ama tam olarak çözemedim. Siz ne dersiniz. Teşekkürler.DRG msj 12:42, 1 Mart 2012 (UTC)

Maalesef hiç fikrim yok. Bilimsel adlandırmadaki (tür adlandırması) taksonomik synonym ise onun bir adı vardı ama aklıma gelmiyor, bulamadım da.--Khutuckmsj 13:56, 1 Mart 2012 (UTC)
  • Merhaba.[5] kullandığınız oy hangi resim içindir acaba? Teşekkürler.--ahzaryamedileti 20:50, 2 Mart 2012 (UTC)
Ödül için teşekkürler :D--Reality (tartışma) 13:58, 3 Mart 2012 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Haftanın İş Birliği Projesinde 2. oldunuz!!!

Merhaba Drgulcu,

Bu haftaki iş birliği projesine katılımınız için çok teşekkürler!

Standart üzeri maddeler açmak konulu projedeki başarılı performansınız ile 9. haftadaki projede 2. oldunuz.

Sevgilerimle...

--Çalıştayileti 07:14, 5 Mart 2012 (UTC)

Özel ödül[kaynağı değiştir]

Merhaba Vikipedi:İş birliği projesi/2012/9. hafta için, "Bu hafta bir madde ile en çok puanı alan katılımcıya özel bir ödül verilecektir." demiştiniz. Sanırım Dinozorlar listesi (303 puan) ile en fazla puanı ben aldım. Sanırım unuttunuz. Hani ihtiyacım olduğundan değil ama merak ettim doğrusu ödülü :) Saygılar, iyi vikiler.DRG msj 17:43, 7 Mart 2012 (UTC)

Hayır :) Aklımda, ancak şu aralar biraz yoğunum; ödülü henüz tasarlamadığım için veremiyorum :) Hafta sonu bolca vaktim olacak o zaman ödülünüzü tasarlayacağım :)--Çalıştayileti 20:16, 7 Mart 2012 (UTC)

Kutlarım: Parmenides Özel Armağanı[kaynağı değiştir]

KUTLARIM!!!
Bu armağan iş birliği projesi 9. haftasında bir madde ile en çok puanı alma, kalıcı bir madde bırakma kıstası uyarınca; ilgili koşulu sağlayan dinozorlar listesi adlı maddeyi oluşturan; Drgulcu'ya sunulmuştur. Bu özel ödül kalıcılığı simgeleyen Parmenidesonurudur.

--Çalıştayileti 22:22, 10 Mart 2012 (UTC)
PARMENİDES ÖZEL ARMAĞANI
Haftanın İş Birliği Projesinde 2. oldunuz!!!

Merhaba Drgulcu,

Bu haftaki iş birliği projesine katılımınız için çok teşekkürler!

Nobel biyografileri konulu projedeki başarılı performansınız ile 10. haftadaki projede 2. oldunuz.

Sevgilerimle...

--Çalıştayileti 21:51, 11 Mart 2012 (UTC)

yönlendirme[kaynağı değiştir]

merhaba, şundaki imla hatasını düzelteyim dedim ama Periferik sinir sistemi yönlendirmesi mevcut zaten. özel bir nedeni var mı diye sorayım istedim. kolay gelsin. --ki bl 18:39, 12 Mart 2012 (UTC)

Yönlendirme[kaynağı değiştir]

Hayır özel bir nedeni yok. Periferik sinir sistemi tıpta daha sık kullanılıyor aslında ancak Çevresel sinir sistemini görünce oraya bağladım, Türkçeleştirmek adına. DRG msj 18:44, 12 Mart 2012 (UTC)

yok onu anladım. sizin bağladığınızda imla hatası vardı, onu söylemiştim. silelim o zaman. kolay gelsin.--ki bl 19:09, 12 Mart 2012 (UTC)

Merhaba Drgulcu. Bu sayfadaki bazı cümleleri kalın yazıya dönüştürdüğünü farkettim. Üstelik sayfadaki kural bildiren cümlelerin hepsini değil, sadece bir kısmını kalın hale getirmişsin. Bu durum genel sayfa düzenimizle çelişiyor gibi.--Abuk SABUK msj 23:33, 14 Mart 2012 (UTC)


Merhaba, genel okunma açısından kolaylık sağlaması için yaptım. Hepsini düzenlemek için zamanım yetmedi. Yazım kuralları bölümü tekdüze bir haldeydi ve okunması oldukça sıkıcı ve yorucu. Kural cümlelerini kalınlaştırarak bir çırpıda hızlı okunmalarını sağlarız ve daha etkili olur diye düşünüyorum. Böylece verilen örnekler arasında okuyucu boğulmaz. Siz ne dersiniz-DRG msj 07:42, 15 Mart 2012 (UTC)

  • Merhabalar. Aynı şeyi ben de düşünüyordum ancak böyle bir uygulamamız yok bildiğim kadarıyla. Belki köy çeşmesinde dile getirseniz daha uygun olur olur. Şahsi fikrimi sorarsanız okumayı kolaylaştırmıyor ve Vikipedi'deki yaygın sayfa düzeniyle çelişiyor. Dilbilgisi ile ilgili pek çok sayfaya bakarsanız şuna benzer bir düzen var:

Cümleye büyük harfle başlanır:

Ablam üniversiteye gidiyor.

Kolay gelsin.--Abuk SABUK msj 16:29, 15 Mart 2012 (UTC)

Editörlük Başvurusu deneyim kazanıp kazanmadığımı sormuştunuz..... cevap... Evet yeterince deneyim sahibiyim saygılarımla[kaynağı değiştir]

Editör olmayı istiyorum artık bunud çok görmezsiniz......Umarım :) Bu imzasız yazı Maroonberet (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Haftanın İş Birliği Projesinde 3. oldunuz!!!

Merhaba Drgulcu,

Bu haftaki iş birliği projesine katılımınız için çok teşekkürler!

Madde düzenleme konulu projedeki başarılı performansınız ile 11. haftadaki projede3. oldunuz.

Sevgilerimle...

--Çalıştayileti 21:50, 18 Mart 2012 (UTC)


Merhaba Drgulcu, bir editörlük başvurusunda şu yorumunuza rastladım, değişiklikleri önemsizdiye nitelemek şevk kırıcıdır, polemiklere zemin hazırlar. Önemsiz olup olmadığı görecelidir ayrıca. Bu ifadeyi çıkartmanızı / değiştirmenizi ve böyle ifadeler kullanmaktan kaçınmanızı önemle rica ediyorum. Sevgiler. --Berm@nyaİleti 19:35, 25 Mart 2012 (UTC)

İki farklı kişi hakkında yazılmış iki farklı yorumu karıştırmışsınız. Lütfen dikkat.DRG msj 19:38, 25 Mart 2012 (UTC)
Yanlış bağlantı vermişim, gerekli düzenlemeyi mesajda yaptım. Böyle küçük bir şey için konuyu değiştirmeyiniz, iyi çalışmalar.--Berm@nyaİleti 19:40, 25 Mart 2012 (UTC)
İlgili yorumları okuduysanız ve ilgili katkılara baktıysanız diyecek bir sözüm yok.
  1. Kullanıcı Türkçe bilmiyor
  2. Şevk kıracak bir durum yok.DRG msj19:42, 25 Mart 2012 (UTC)
Burası özgür ansiklopedi, herkes istediği gibi katkı yapabilir. Türkçe bilmeyen ama onbinlerce değişikliği olan kullanıcımız var. Katkıları önemsiz diye nitelemek yanlıştır. Sizinle polemiğe girecek değilim, tavsiye verene böyle cevaplar atıyorsanız ne ala.--Berm@nyaİleti 19:45, 25 Mart 2012 (UTC)
  • Kullanıcı sayfası değişikliklerinin ne gibi bir ansiklopedik değeri olabilir sizce. Kastım buydu. Diğerlerine bir sözüm yok. 6 tanesi bu şekilde 1 tane başvuru toplam 12. Gönderdiğiniz mesajı haketmedim. Saygılar DRG msj20:00, 25 Mart 2012 (UTC)
  • Maddelerde 1 tane bile küçük değişikliği olsa önemsiz deme hakkına sahip değilsiniz. Kimse sahip değil. Anlayışlı bir tavır sergileyip ifadeyi değiştireceğinizi sanmıştım, yanılmışım. Size daha fazla vakit ayıramayacağım, iyi çalışmalar, sevgiler.--Berm@nyaİleti 20:04, 25 Mart 2012 (UTC)