Kullanıcı mesaj:Arinna'l/Arşiv(Haziran-Eylül 2007)

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
  • Merhaba, az önce bir kullanıcıya uyarı mesajı gönderdiğinizi gördüm. Bunu nasıl gönderiyor sunuz? Bana da anlatırsanız memnun olurum.--Vettori 04:58, 2 Haziran 2007 (UTC)
  • Sınavınızda başarılar dilerim.--Hasan Sami 05:16, 2 Haziran 2007 (UTC)
Selam! Doğrusu güney, kuzey, doğu, batının yanında diğer ara yönleri hiç düşünmemiştim, tabii onlar da var, Teşekkürler, iyi çalışmalar... --Danbury iletihehehe 06:01, 3 Haziran 2007 (UTC)
  • Uygun bulmama sebebiniz nedir--Egitim Kedisi 21:48, 3 Haziran 2007 (UTC)
Silinmesi için işaretlemek yerine yapılan hataları düzeltmeniz daha ince olurdu. --Egitim Kedisi

Teşekkür ve yeni haftanın işbirliği[kaynağı değiştir]

Bu haftanın işbirliği projesi için katılım çağrısıdır.

Vikipedi'de yapılacak düzenlemeler için insan gücüne ihtiyacımız var. Lütfen bu projeye katılarak bize yardımcı olun.

28 Mayıs 2007 haftasının işbirliği projesindeki katkılarınızdan dolayı teşekkür eder, bu haftanın projesine de aynı istekle katılmanızı rica ederim. Khutuckmsj 20:42, 4 Haziran 2007 (UTC)

Değişikliği geri alma[kaynağı değiştir]

İyi geceler. ODTÜ maddesi altındaki ODTÜ logosunu PNG olan sürümle değiştirmişsiniz. Kalitesi düşük olduğu için SVG sürümüne geri aldım. İyi çalışmalar, kolay gelsin.Gökhanmesaj 00:33, 5 Haziran 2007 (UTC)

Ancak logolarda SVG sürümünün kullanılması daha uygun olarak görüldüğü için böyle bir değişikliğe gerek olmadığını düşünüyorum. Zira SVG sürümü oldukça büyük boyutlarda da sorunsuz olarak kullanılabiliyor. Onun yerine eklediğiniz diğer resmi silinecek olarak işaretlemek daha yerinde olabilir. Tekrar kolay gelsin.Gökhanmesaj 00:40, 5 Haziran 2007 (UTC)
Evet ancak yeni kullanılan resmin kalitesi çok düşük ve logo olarak kullanılması pek hoş gözükmemiş eğer maddenin de sayfasına bakarsanız. Vikipedi standartlarında durmuyor gibi. Silinecek olarak işaretleyip ODTÜ maddesinde SVG sürümünü kullanabiliriz.Gökhanmesaj 00:51, 5 Haziran 2007 (UTC)
Rica ederim :) Size de kolay gelsin. İyi geceler.Gökhanmesaj 01:02, 5 Haziran 2007 (UTC)

Merhabalar, burada yaptığınız gibi, vandalların yaptığı zararları telafi ederken, genellikle silme, küfür, vb işlemleri peşpeşe yaptıkları için, "bir geri alma" operasyonu bazen netice vermiyor. O nedenle, zahmetli de olsa, daha önceki değişikliklerine de bakmak ve en düzgün sürüm hangisi ise oraya kadar geri almak gerekebiliyor. Sadece bilgi vermek istedim. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Metal Militia ileti 12:42, 5 Haziran 2007 (UTC)

Merhabalar, Tom Kaulitz maddesinde 14 Mayıs'ta yaptığınız temizlik için Vikipedi adına size teşekkür ediyorum. Az önce maddeyi sizin sürümünüze geri aldım. Benzer bir operasyonu Bill Kaulitz maddesi için de yapabilirseniz çok sevinirim. Bundan sonra yapılacak her tür ansiklopediklikten uzak ilaveler tarafımdan geri alınacak, zira her iki madde de izleme listemde olacak. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Metal Militia ileti 16:11, 7 Haziran 2007 (UTC)

Elinize sağlık, çok teşekkürler. İyi çalışmalar. --Metal Militia ileti 20:48, 7 Haziran 2007 (UTC)
Son degisikliklerdeki basarili calismani tebrik ederim. Çiçek spamlerini tek basina bertraf etmissin; prosedure uygun uyari da vermissin. Kullanci israr ettigi icin engellendi. Yaklasimini taktir ettim; kolay gelsin. Citrat 06:09, 8 Haziran 2007 (UTC)
Son zamanlarda cok aktifsin: [1]. Citrat 06:11, 8 Haziran 2007 (UTC)

Ok, bende doğruluğundan emin değildim zaten, tşk, size de kolay gelsin. --Hey Amigos 02:06, 9 Haziran 2007 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Günaydın, iltifatınız için teşekkür ederim .SD devriyeliğinde kolaylıklar dilerim.--Machiavelli' msj 02:14, 9 Haziran 2007 (UTC)

Merhaba;

  1. (fark) (son) 17:06, 8 Haziran 2007 Arinna'l (Tartışma | Katkılar) K (26.488 bayt) (→Dış Bağlantılar)
  2. (fark) (son) 17:00, 8 Haziran 2007 Arinna'l (Tartışma | Katkılar) (26.561 bayt) (Burcinsarihan (k - m - e) tarafından yapılan değişiklik geri alınıyor.)

Heroes (dizi) maddesinde yapmış olduğum bir takım değişiklikleri geri aldığınızı gördüm. Sebebini öğrenebilir miyim?--Burçin SARIHAN mesaj 06:16, 9 Haziran 2007 (UTC)

Açıklama için teşekkür ederim. --Burçin SARIHAN mesaj 06:18, 12 Haziran 2007 (UTC)

Osmanlı haritaları[kaynağı değiştir]

Osmanlı Devleti maddesinde "Osmanlı Avrupası" ve "Osmanlı Afrikası" adlarıyla konulan haritaların gerçekle uzaktan yakından bağlantısı yok.Neden tekrar koydunuz ki?O haritalar maalesef hayal ürünü.--Çağatayileti 19:32, 9 Haziran 2007 (UTC)

Osmanlı tarihini okudum ki buraya katkı yapıyorum.O devletler Osmanlı toprağı olmamıştır.Örneğin Fas hakimiyet altına alınan ama zaptedilmeyen "vasal" devlettir, Polonya ise bir süreliğine tahtı üzerinde hakimiyet kurulan bir ülkedir.O haritalarda Fas'la birlikte Batı Afrika kıyıları Moritanya, Sahra, Sudan alındığı yetmiyormuş gibi bir de doğuda Mozambik'e kadar inilmiş.Avrupa'da da Polonya Osmanlı toprağı yapılıp bir de Baltık Denizi'nde "kıyı kapatmışız".

Bunlar mantık dışı.Bana katılmazsanız bu maddelere katkı sağlayan ve abartılara karşı olduklarını dile getiren Vikiproje Türk Tarihi üyeleri zaten gerekli değişikliği yapar.--Çağatayileti 20:00, 9 Haziran 2007 (UTC)

Columbo Sayfasına bu kadar yönlendirme sayfası açmanız gerekmezdi. Biraz arandığında zaten kolaylıkla maddeye ulaşılabiliyor. --Arinna'l ileti 23:34, 9 Haziran 2007 (UTC)

Merhabalar, şahsen ben yanlış yazımlarla arama yapmış ulaşamamıştım. Nihayet ingiliz vikisinde Peter Falk'dan ulaşabildim. Yanlış yazım yönlendirmeleri de olması gerekir diye düşünüyorum. Fazladan yönlendirmelerin sakıncası yok kanımca. Kolay gelsin--Atacameñoileti 23:41, 9 Haziran 2007 (UTC)

Bitti sayılır.. 4 Haziran 2007 haftası için "haftanın işbiliği"ndeki çalışamaların takdire şayan. Boşta resim bırakmayacaksın. Kutlarım, kolay gelsin.--Tanyel 20:49, 10 Haziran 2007 (UTC)

http://www.ntvmsnbc.com/news/86465.asp beyaz türk diye bir kavram var hatta anketi yapılmış bazı sitelerdede baya enterasan açıklamalar vardı neyse. vikipedide de beyaz türk yazısı geçmekte ama sayfa açılmamış doğrusuyla yanlışla ne nedir bi açıklama yaparsan sevinirim kardeşim teşekkür ederim . iyi sabahlar. --Ebudun 22:14, 10 Haziran 2007 (UTC)

  • Merhaba kusura bakma biraz geç yazdım... Sınavlarım bugün bitti, artık sınavım kalmadı, kendimi vikipedi'ye verebilirim, iyi bir performans bekliyorum kendimden :) Sen iyisindir umarım?--derwisch 14:56, 11 Haziran 2007 (UTC)
  • Başlıyalım ozaman hemen... Neler eksik edebiyat portalı'nda, neler yapmak lazım? Ben dünya edebiyatlarına biraz zaman ayırmayı düşünüyorum, ayrıyeten Brecht'in bir projesi vardı, yabancı edebiyatcılar çerçevesinde...--derwisch 15:08, 11 Haziran 2007 (UTC)
  • Bize de misafir gelecek, akşama bende başlarım artık. Bahsettiğin değişikler (günün maddesi, ...) güzel bence, uğraşırız akşama ozaman. Görüşürüz, sana günlüğünde bol bol yaratıcılık diliyorum :)--derwisch 15:19, 11 Haziran 2007 (UTC)

merhaba, toros can sayfasını silinme listesine eklemişsiniz. ordaki bilgiler boğaziçi üniversitesi sitesiyle tamamen aynı içerik deil, aksine toros can ın resmi sitesindeki igilizce yazıdan türkçe ye çevrilerek aktarılmış bilgilerdir. düzeltmenizi rica ediyorum.

ama sayın bayan/bay açıkladığım üzere bu türkçe içeriğin verdiğiniz bağlantıyla örtüşmesi çok normal, sanatçının kazandığı ödüller var misal, bunların ismini değiştirebilirim heralde bi farklılık olmasını istersem. dediğim gibi toroscan.com sitesinden bakabilirsiniz oradaki içerik ztn neredeyse verdiğiniz bağlantıyla tamamen aynı sadece ingilizce, muhtemelen boğaziçi sitesindeki türkçe içerik de bu resmi siteden çeviri yaparak oluşturulmuş. benzerliği bütünüyle ortadan kaldırmak için ne yapılabilir bu durumda? paragraf sıralamaları bile farklı, konser verdiği festivaller ve kazandığı ödüller aynı haliyle. lütfen tekrar inceleyiniz, yapılması gereken değişikliği net bir biçimde geri bildiriniz. imza için kusura bakmayın,uyarınız için teşekkürler --Taxidermisst 18:13, 11 Haziran 2007 (UTC)taxidermisst


Köşektaş, Hacıbektaş sayfasına aktarmış olduğunuz fotoğraflar için behrudar olun! Fotoğraflar, çok özenli ve düzenli bir şekilde yerleştirimişler.--cetin.l 22:10, 11 Haziran 2007 (UTC)

  • Merhaba, O siteye baktim telifle ilgili bir uyari ve not ya da serbestlik yazısı olmadığı için bu şablonu koydum. Ancak vikipedi okuyanları ve editorleri olarak bizim sizin her iki yazıyı yazan kisi oldugunuzu bilmemiz olasi degil. Dolayisiyla bence en guzeli maddeyi ayni sekilde degil de biraz degistirerek yazmak olacaktır kanısındayım. Madem konu hakkında bilgilisiniz bunu yapabilirsiniz sanirim. Tesekkurler.--Erkan 12:53, 12 Haziran 2007 (UTC)
İlgin, anlayışın ve yaklaşımın için teşekkürler kolay gelsin.--Erkan 14:58, 12 Haziran 2007 (UTC)

Kategoriyi neden sildiniz, öğrenebilir miyim? Bir yanlışlık olduğunu sanmıyorum.--HamurAbi 13:40, 12 Haziran 2007 (UTC)


Selamlar sadece bir sayfada kullanılıyordu.Onu da düzeltim.Maddelerde veya şablonlarda bulunrken yan taraftaki araçlar bölümünde sayfaya bağlantılar bölümünden hangi sayfalarda kullanıldığını veya bağlantı olduğunu görebilirsiniz.Teşekkürler, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 09:12, 13 Haziran 2007 (UTC)

Çok teşekkürler[kaynağı değiştir]

Kategorisiz sayfaların kategorilendirilmesi projesindeki üstün katkılarınızdan dolayı teşekkür ederim. Kategorilendirilmemiş sayfaların güncellenmesi de bir günde bir yapıldığı için bu sayfaları bulmakta biraz zorluk çektik. Bu zorluğa rağmen projeyi üç günde tamamlamış olduk. Aylardır binlerce sayfa kategorisiz duruyordu. Daha önce de bu projenin aynısı yapılmış fakat tüm sayfalar bitirilememişti. Artık her gün ortalama sadece 50 sayfa kategorisiz olacak, ve bunların kategorilendirilmesi çok kolay olacaktır. Bunların çoğu da yeni sayfalar olcağı için gerekli şablonlar (düzenle, sil, yetersiz vb.) da bu sayfalara verilebilecektir. Artık sıradaki projeyi vakit kaybetmeden başlatalım fikri oluştuğu için, yeni projede katkılarınızı beklerim. Hoşçakalın.--TOBB ETÜ 07:05, 14 Haziran 2007 (UTC)

İyi akşamlar. Yonca Lodi'katkılar için teşekkürler, iki de soru: *1. Evli ve bir çocuk sahibi olduğunu neden çıkardık? daha fazla bilgi olurdu. *2. O görselliği daha iyi hale getiren sayfa düzenlemesi nasıl yapılıyor? İyi çalışmalar. Levent Abi ileti 20:25, 17 Haziran 2007 (UTC)

Vandalizm ne silkroad hakkındaki tümbilgiler dikmen.org dan copy paste siteyi biraz inceleyin görürsünüz. silkroad online.us ise illegaldir oyunun gm yani yöneticilerine sorabilirsiniz bot ise yasak bir program. --Egomanyak

Selamlar uygunsuz olan birşey var mı yok mu bilmiyorum zira oy bile kullanmadım sadece SAM prosedürünü uyguluyorum.SAM'daki oylama kapanana kadar şablonun durması lazım.Karar kalsın çıkarsa şablon çıkarılır.Ama o zamana kadar şablon durmalı.Bu, maddenin hala düzeltilmeye ihtiyacı var anlamına gelmez.Dediğim gibi sadece prosedür.İsterseniz SAM'deki oylamaya yorum ekleyip düzelttiğinizi ve silinsin diyenlerin oylarını yeniden gözden geçirmelerini isteyebilirsiniz.Saygılar.--Machiavelli' msj 22:58, 19 Haziran 2007 (UTC)

Rica ederim, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 23:14, 19 Haziran 2007 (UTC)
Selamlar durumu bildirdiğiniz için teşekkürler.SAM sayfasında tartışma bölümü açmanıza gerek yok.Zaten SAM sayfası tartışmak için.Yüksek ihtimalle tartışma sayfasına yazdıklarınız kimsenin dikkatini çekmeyecektir.Zaten bölümün kendisi tartışma bölümü olduğu için tartışma sayfasına yazılacak birşey kalmıyor.İsterseniz yazdıklarınızı oraya taşıyın, görünmesi için.--Machiavelli' msj 00:02, 21 Haziran 2007 (UTC)
Maddeye biraz baktım da en alttaki içerik lisanslıdır değiştirilemez denmesi vikipedi'nin temnel ilkesine aykırıdır.bildiğiniz üzere Vikipedinin en büyük özelliği herkezin herşeyi değiştirebilmesidir.Şu anki haliyle madde kabul edilemez eski sürümüne getirmenizi tavsiye ediyorum.İkinci olarak yüklediğiniz resimler sorunlu.Hem kamu malı hem de telifli, adil kullanım olarak lisanslandırılmış.iki farklı özellikte lisansa sahip.Ayrıca basit çizimlerin adil kullanımlarını da kabul edemeyiz.Kendiniz de çizebilir ya da özgür lisanslısı yaratılabilir çizimler.Maddede gördüğüm bu sorunlar bunlar.Saygılar, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 00:11, 21 Haziran 2007 (UTC)
Resim sahibi resimleri kamuya bağışlıyorsa kamu malı-kişisel etiketi kalmalı.Bağışlamıyorum derse VP:AKP gereği silinmek zorundalar.--Machiavelli' msj 00:18, 21 Haziran 2007 (UTC)
Rica derim önemli değil evet logo şablonu çıkmalı.--Machiavelli' msj 00:24, 21 Haziran 2007 (UTC)
Tekrar rica ederim :) iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 00:29, 21 Haziran 2007 (UTC)

Sıradaki İstanbul buluşmasını 7 Temmuz Cumartesi günü Saat 14:00'te Taksim'de AKM'nin anındaki Gezi pastanesinde yapmayı planlıyoruz, sizi de bekleriz :) Khutuckmsj 02:01, 21 Haziran 2007 (UTC)

İstanbul Buluşması[kaynağı değiştir]

İstanbul buluşmasını 7 Temmuz Cumartesi günü Saat 14:00'te Taksim'de AKM'nin yanındaki Gezi pastanesinde yapmayı planlıyoruz, gelirsen bizi mes'ud edersin :) --maderibeyzamsj 06:18, 21 Haziran 2007 (UTC)

Maddelere yerleştirdiğim yarı koruma şablonu uzun bir süredir işe yaramıyor, etkili olması için başka bir şey daha mı yapmak gerekiyor? Bu konuda bilgi verebilirseniz sevinirim Sevgili Metal Militia. --Arinna'l Water Nymphs 07:12, 21 Haziran 2007 (UTC)

Merhaba Arinna'l, o şablonlar genelde uyarı niteliğinde evet, ama mekanik bir etkinliği yok maalesef. Bizzat yöneticilerin maddeyi korumaya alması lazım. Sevgiler, kolaylıklar. --Metal Militia ileti 07:15, 21 Haziran 2007 (UTC)

Re: Boa vinda! (Hoşgeldiniz)[kaynağı değiştir]

Hi, Arinna. Thanks for the greetings. My best wishes. --Kullanıcı:Rbrandao 20:01, 21 Junho 2007 (UTC)

< işaretini eklemeyi unutmuşum. XD

kızılsungur®©ileti 15:11, 25 Haziran 2007 (UTC)

İletişim bilgilerini reklam olsun diye değil maddenin içeriği tam olsun düşüncesiyle vermiştim. Uyarınız için teşekkürler.

Yöneticilik için başvuruda bulundum.Oy verirseniz sevinirim.--Çarşıhastası 13:38, 1 Temmuz 2007 (UTC)

Füruğ Ferruhzad'dan bir şiir...biraz otantik olsun dedim :D Sürgündesin, ne iş? derwisch message 16:32, 2 Temmuz 2007 (UTC)

Unutmadım :) Adresimi sana yollarım... Görüşmek üzere, kendini özletme... derwisch message 22:13, 2 Temmuz 2007 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Teşekkürler, unutmuşum :) İyi çalışmalar. --Metal Militia ileti 19:55, 4 Temmuz 2007 (UTC)

Kullanici Sayfasi[kaynağı değiştir]

Slm... benim demin actigim Kullanici sayfasinda degilmiydi?

Degilse nereden ulasabilirim, daha yeniyim kusura bakma. --Erdogan Harnup 06:56, 7 Temmuz 2007 (UTC) Tesekkür, o yanlislila actigim maddeyi silersen sevinirim.--Erdogan Harnup 07:01, 7 Temmuz 2007 (UTC)

tesekkür!!! --Erdogan Harnup 07:12, 7 Temmuz 2007 (UTC)


Yazdığım İstanbul buluşması yazımı beğendiğinize çok sevindim. Eğer Köy Çeşmesi'ne gelecek buluşma için buluşulacak yer, tarih ve saat önerirseniz, eminim öneriler gelmeye başlayacaktır. İstanbul'da gerçekleştiği için şimdi Ankara veya İzmir'de de olabilir. Genel seçimlerden önce veya Eylül'de okullar daha açılmadan bir buluşma düzenlenebilir diye düşünüyorum. Bu arada fotoğrafı annem çekti. Sevgiler, --Bahar (yine ben!) 13:33, 10 Temmuz 2007 (UTC)

İyi geceler[kaynağı değiştir]

Bu konuda ben de bir süre cebelleşmiştim. Kızımın esprili deyimiyle "şincik şööle oluyo" Önce o maddenin başına şunu '''{{subst:sam1}}''' ekliyorsun. Sonra o şablonda çıkan tartışma yazısına tıklayıp; şunu {{subst:sam2 | sa=sayfa adı | metin=Sayfa ne için silinmelidir.}} ~~~~ yapıştırıyorsun, sayfa adı yazan yere sayfanın adını aynen yapıştırıp, gerekçeni de Sayfa ne için silinmelidir. yazısının olduğu yere yazıyorsun. Son olarak bu bağlantıya basarak denen yerdeki bağlantıya; yine şunu {{subst:sam3 | sa=sayfa adı}} yapıştırıyorsun. Tabi burda da sayfa adı yazan yere aynı adı yazman gerekiyor. hepsi bu. karışık gibi görünse de biriki denemeyle yapabilirsin. Umarım yardımcı olabilmişimdir. İyi çalışmalar. Levent Abi ileti 00:27, 12 Temmuz 2007 (UTC)

Zaten onu bekledim, yatacaktım.. izledim doğru görünüyor. Esprili bir yorum eklersem umarım kızmazsın? İyi geceler. Levent Abi ileti 00:37, 12 Temmuz 2007 (UTC)

Selam Arinna'l, bu degisikligi duzenleseydin tamamen geri almadan, daha iyi olmaz miydi? Bilgi kaybi olmus. Citrat 14:13, 12 Temmuz 2007 (UTC)

Arinna'l, titiz ve yogun calismanin farkindayim ve oldukca da taktir ediyorum. Ancak bunun sen de ve ozel hayatinda gerginlik yaratmasini istemem. Vikipedi'yi bazen bir cok kisi gereginden fazla ciddiye aliyor (ciddi olmadigi anlamina gelmesin). Buraya insanlarin genis bir bakis acisi ile bilgi paylasmak icin gelmeleri gerekiyor; dolayisiyla rahatlamalari; gunluk yasamadan bir an uzaklasmalarini sagliyor... Bu acidan bakmani tavsiye ederim. Hic bir seyin acelesi yok; Vikipedi uzun soluklu bir proje. Hiz kalite kadar onemli degil. Vandalizmler de eninde sonunda duzelecektir; o konuda da icin rahat olsun. Kolay gelsin, Citrat 21:30, 12 Temmuz 2007 (UTC)

sağolasın nokta ve virgüllere daha nazik davranacağım ama şu nefes kontrolü meselesini garanti edemem.slmlar... Sonerkan 21:01, 12 Temmuz 2007 (UTC)

Geri aldığınız Zonguldak maddesi il maddesi değil, merkez ilçenin maddesi, ben o yüzden o bilgileri silmiştim.Şu haliyle yanlış bir madde. --Çağatayileti 07:13, 13 Temmuz 2007 (UTC)

Derdimi anlatamıyorum galiba..O maddenin "il" bilgilerini içermemesi gerekiyor.Şu maddeye baksanıza--Çağatayileti 07:43, 13 Temmuz 2007 (UTC)

yeni kullanıcılar[kaynağı değiştir]

  • merhaba arinna'l, şikayet ettiğiniz kullanıcıyı engelledim. ancak bir noktayı belirtmek isterim. bu tür durumlarda, eğer küfür, hakaret söz konusu değilse biraz daha yavaş olmayı tercih ediyorum kişisel olarak. siz sayfaya son uyarı gönderdiğiniz için engelledim, ancak kimi zaman kullanıcıların bu uyarıları bile okumadan devam ettiklerini düşünüyorum. bu yüzden eğer çok yoğun bir katkı söz konusu değilse ve dediğim gibi doğrudan bir vandalizm yoksa kullanıcılara anlamaları için biraz zaman tanımakta yarar var. aynı durum deneme tahtası için de geçerli. daha yaptıkları değişikliği görmelerine fırsat tanımadan sayfayı temizlersek bir anlamı kalmaz. arada bir göz atmak yeterli. teşekkürler, kolay gelsin. --kibelemesaj 11:07, 14 Temmuz 2007 (UTC)
    • öncelikle, bir kullanıcı olarak katkılarınızın farkındayım, yaptığım da bir fikir paylaşımıdır, eleştiri değil. deneme tahtası zaten bot aracılığıyla saatte bir yenileniyor, bu açıdan daha önce de söylediığim gibi küfür ve hakaret dışındaki metinleri kaldırmak için acele etmek sadece sizi/bizi yorar. kaldı ki kullanıcılar kimi zaman buraya ekleyecekleri metinleri deneme tahtasına yapıştırabiliyorlar, beş dakika değil de on beş dakika kalmasında ben bir sakınca göremiyorum. reklam metinleri benim de hassas olduğum bir konu, ama hevesle aüçüççüçzaüzaüzaüz yazan bir kullanıcının da yazdıklarını beş dakika orada görmeye hakkı var gibi geliyor bana. sonuç olarak bu önemsiz bir konu gibi gelebilir, ama sizin buraya yaptığınız ve yapacağınız katkılardan ve zamanınızdan çalmasa derim. selamlar. --kibelemesaj 11:28, 14 Temmuz 2007 (UTC)
      • :) kolay gelsin. --kibelemesaj 12:20, 14 Temmuz 2007 (UTC)

Akademik durumunuzu bilmiyorum ancak eğer hekim değilseniz sanırım vereceğim linkte kültür alınması önerisinin olmadığını göreceksiniz. http://www.med.gazi.edu.tr/egitim/donem4/gogushast/bronsektazinkokturk.htm

Kanamanın durdurulması konusu göğüs hastalıklarında tartışmalı bir konudur. Çoğu yaklaşım kanamanın durdurulmaması yönündedir. Eğer durdurulmak isteniyorsa bile bu yöntemlerin içinde günümüzde buz yeme gibi bir seçenek yoktur. Saygılarımla.--Doktorabi 14:16, 14 Temmuz 2007 (UTC)

Tedavi etmek için herzaman bakterinin ne olduğunu saptamak gerekmez. Çoğu zaman infeksiyona neden olan bakterinin ne olduğu kesin olarak saptanamadan tedavi edilir. Eğer mutlaka etken olan bakteriyi saptamak isterseniz bu balgam kültürü yoluyla değil daha karmaşık bazı yöntemlerle yapılır. Ayrıca kanamanın durdurulması konusunda önceki mesajımda bilgi vardır.--Doktorabi 14:22, 14 Temmuz 2007 (UTC)

  • Bu mesajınızda daha karmaşık bazı yöntemler dediğiniz nedir, bir doktorun daha karışık bazı yöntemler diyerek bilgi aktarması güvensizlik vericidir, bakterinin ne olduğu saptanmadan tedavi yapılamaz, asla yapılmamalıdır da. Bu mesajınızdan sonra karşımda bir doktor olup olmadığı konusunda şüpheliyim. Hangi hastanede görev yaptığınızı bilemiyorum, ancak cerrahpaşa'da Mustafa Yaman hoca vardır, öyle sanıyorum ki onun uzmanlığındaki bir doktorun bilgilerini çürütmeye çalıştığınızın da bilincindesinizdir. --Arinna'l Messaggio 14:28, 14 Temmuz 2007 (UTC)

Kanama durumunda yaklaşım şudur. Hastayı sakinleştirin. Hasta panik yaparsa kanama artar. En kısa sürede hastaneye ulaşın. Hastanede hasta yatırılır ve kanamanın miktarı az ise infeksiyona yönelik tedavi verilerek kanama nedeni ortadan kaldırılır. Kanama fazlaysa kan temin edilir. Bronkoskopi yapılabilir. Eğer hayatı tehdit edecek kadar fazlaysa hasta uyutularak kanayan taraf özel bir yöntemle tüp takılarak tıkanır. Ya da kanama fazlaysa direkt olarak cerrahi işlem için hazırlanır.

Kültürün mutlaka alınması alınmasının gerekmediği hemen hemen tüm yeni kaynaklarda görülebilir. Bunun için tüm kaynakları göstermek oldukça zor bir şeydir. Fakat yazıda olduğu gibi mutlaka kültür alınmasını öneren yeni kaynakları varsa göstermek daha pratik bir yol olacaktır. Ben böyle bir 'yeni' kaynak bilmiyorum.--Doktorabi 14:31, 14 Temmuz 2007 (UTC)

Öncelikle hiçkimsenin görüşlerini çürütmeye çalışmadığımı belirtmeliyim. Daha karmaşık yöntemlerden bahsedeyim. Bronkoskopik olarak lavaj almak, hatta daha iyisi bronkoalveolar lavaj almak. Diğer yöntem trans trakeal yada transtorasık ince iğne aspirasyonu yapmak, daha az güvenilir olmak üzere nazotrakeal aspirasyon ile örnek alıp kültüre göndermek. Şimdide bu yöntemler nedir derseniz üzgünüm, daha uzun bir zaman dilimine ihtiyaç var. Hekim olup olmamam konusun şüphenizde haklı olabilirsiniz. Israrlı sorularınızadan dolayı zaten kendimi tez sınavında gibi hissettim. Şikayetçi değilim bu durumdan ama sanırım sorularınıza cevap için vakit sınırım var. Uygun zamada cevaplamaya çalışırım.--Doktorabi 14:39, 14 Temmuz 2007 (UTC)


DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN!!!![kaynağı değiştir]

Doksanbeşinci yaşın sana sağlık, mutluluk ve enerji getirsin Arinna'l. Nice 95 yıllara hep birlikte.....maderibeyzamsj 05:57, 22 Haziran 2007 (UTC)

Şaka bi yana; herşey gönünce olsun... (Vikipedi geleneğine bağlı kalarak bi de pasta aldım gelirken sana Commons Pastaneleri'nden:) --maderibeyzamsj 05:57, 22 Haziran 2007 (UTC)

İyi seneler, mutlu yıllar. Nice güzel yaşlara.. Levent Abi ileti 07:52, 22 Haziran 2007 (UTC)

  • Sevgili Maderibeyaz Sağ ol, aslında 96 olacaktı :D Teşekkür ederim pasta için, tüh yiyemeyeceğiz de şimdi :) Sevgili Levent Abi çok güzel bir çiçek, sana da teşekkür ediyorum iyi ve güzel dileklerin için...
  • Valla SD şans eseri farkettim doğumgününüz olduğunu, böyle demek biraz saçma oluyor ama siz yine de tebriklerimizi kabul edin, sevdiklerinizle birlikte nice mutlu yaşlara. --Danbury iletihehehe 15:12, 22 Haziran 2007 (UTC)

پرنده مردني است[kaynağı değiştir]

پرنده مردني است


دلم گرفته است
دلم گرفته است
به ايوان مي روم و انگشتانم را
بر پوست كشيده ي شب مي كشم
چراغ هاي رابطه تاريكند
چراغهاي رابطه تاريكند
كسي مرا به آفتاب
معرفي نخواهد كرد
كسي مرا به ميهماني گنجشك ها نخواهد برد
پرواز را به خاطر بسپار پرنده مردني ست

derwisch message 14:56, 1 Temmuz 2007 (UTC)

Derya Alabora Sayfası[kaynağı değiştir]

Merhaba. Derya Alabora sayfasındaki "kişisel yaşamı" bölümünü, başka bir yere taşıyarak da değil, tamamiyle silmenizin nedenini merak ettim. Herhalde kaynak gösterilmemiş olması olmasa gerek. Çünkü o bölümdeki bilgiler, benim link verdiğim röportajlarında da yer alıyor. Ayrıca bölümün, mesleki çalışmalarına yer verdiğim diğer bölümlerin yanında, oyuncuyla ilgili kişisel bilgiler vermesi nedeniyle gerekli olduğunu düşünmüştüm. (Hala da öyle düşünüyorum.) Bunun dışında bir kaç dış linki de silmişsiniz (ki diğer linklere nazaran en farklı ve ayrıntılı yorumları içeren linklerdi.) Değişikliklerinizi size bildirmeden geri almanın hoş olmayacağını düşündüm. Siz de bana bu değişikliklerinizle ilgili bilgi verebilirseniz sevinirim. Vikipedi'de yeniyim, vereceğiniz bilginin bundan sonra yapacağım katkılar açısından yararlı olacağını düşünüyorum. Şimdiden teşekkürler. Yabancı, 16 Temmuz 2007.


Teşekkürler[kaynağı değiştir]

  • Mesaj gönderdigim kişinin aktif olmadıgını bilmiyordum. Acaba kullanıcı sayfamın rengini nasıl degiştirebilirim? Yardımcı olacagınız için şimdiden teşekkür ederim.--Elif-15 10:45, 15 Temmuz 2007 (UTC)
Yardımcı olamasanız da, yardım etmiş kadar oldunuz teşekkür ederim.--ELİF 10:56, 15 Temmuz 2007 (UTC)

Derya Alabora Sayfası[kaynağı değiştir]

Tekrar merhaba. Kusura bakmayın, geçen gün oturum açmadan mesaj yazmışım yine aynı sayfayla ilgili. Kişisel bilgiler kısmının ansiklopedik bilgi olmaması neye dayanıyor? Vikipedi'de yeniyim ama Wikipedia'yı epeydir okuyorum ve özellikle oyuncu ve şarkıcı sayfalarında kişisel bilgi kısmının olduğunu biliyorum. Hatta bazı şablonlarda 'spouse' diye bir kısım var. Zaten düşünecek olursak kimi biyografilerde özel yaşamdan söz etmemek başlı başına eksiklik yaratacaktır. Yoko Ono'dan söz edilmemiş bir John Lennon sayfası veya Susan Sarandon'dan söz edilmemiş bir Tim Robbins sayfası düşünebilir misiniz? Elbette bunlar çarpıcı örnekler; ama, derdimi anlattığını sanıyorum. (Kaldı ki kişisel yaşam eş ve sevgililerle de sınırlı olmadığından bu gibi örnekler epeyce çoğaltılabilir.) İlgisiz dış bağlantılar konusunda ise, lütfen Derya Alabora sayfasından sildiğiniz dış bağlantılara tekrar göz atmanızı rica ediyorum. Örneğin Derya Alabora'nın Türk sinemasında oynadığı güçlü kadın rollerini konu alan bir yazı, nasıl oyuncunun sayfasıyla ilgisiz olabilir? Umarım mesajımı yanlış anlamazsınız. Benim yazdığım şeyleri silmeniz sorun değil. Yalnızca sayfanın nasıl hazırlanması gerektiğiyle ilgili bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum ve bazı konuların da biraz daha tartışılabileceğini düşünüyorum. Sayfaya (ve tabii diğer sayfalara) verdiğiniz emek için teşekkürler. --Yabancı 06:31, 17 Temmuz 2007 (UTC)

Mrb, Uyarı için teşekkürler. Oraya da yazdım. Umarım böyle insanların Vikipedi'ye zarar vermesi engellenir. Sevgiler. kızılsungur®©ileti 23:38, 17 Temmuz 2007 (UTC)

Son değişiklerdeki saldırıları engellemekle ilgili bir şablon vardı. Bi' de makalelerdeki imlâ hatalarını düzelten birileriyle ilgili şablon. Bunları nereden bulabilirim? kızılsungur®©ileti 23:56, 17 Temmuz 2007 (UTC)

Kullanıcı adı değiştirme[kaynağı değiştir]

Kolay gelsin Arinna'l. Kullanıcı adını değiştirmek için meta'da başvurmalısın. Aslında başvuruyu ben yapabilirim ama daha önce yaptığım başvuruları halen yerine getirmemişler. Aşağıdaki formu buraya eklemen yeterli:

===Arinna'l @ tr.wiki===
I request that [[:tr:User:Arinna'l]] on the ''Turkish Wikipedia'' be renamed to [[:tr:User:Arinna]]:
*'''Local old user page:''' [[:tr:User:Arinna'l]]
*'''Automatic local list of bureaucrats:''' [[:tr:Special:Listusers/bureaucrat]]
Thank you! ~~~~

--Pinar 07:54, 19 Temmuz 2007 (UTC)

bağlantılar[kaynağı değiştir]

usta müsade etmedin ki. bütün dillerdeki maddelere bağlıyacağım. ben yaparken sen bi yandan düzeltirsen nasıl yapıcam. biraz zaman.Özgür ERÇELİK 18:15, 19 Temmuz 2007 (UTC)iyice bozuldu. bi girip düzeltirsen sevinirim. Özgür ERÇELİK 18:17, 19 Temmuz 2007 (UTC)

Kandiliniz mübarek olsun--A-4 kağıt 19:59, 19 Temmuz 2007 (UTC)

yanlışlıkla yazılmış olabilir. özür. Ayrıca 9 aylık bir üyeyim yeni değilim. Bu imzasız yazı Striker buz matrix (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Selam küçük bir düzenleme yaptım kusura bakmazsanız.Bu arada SD devriyeliğini size devrediyorum yoruldum artık sabahtan beri.Kolay gelsin iyi çalışmalar. ----Eldarionmesaj 16:38, 20 Temmuz 2007 (UTC)

Bunalım Edebiyatı[kaynağı değiştir]

Selam,aslında Bunalım Edebiyatı yazmayacaktım fakat Can Yayınları'nda yazıldığı için ekledim.

Edebiyat araştırmacılarının Bunalım Edebiyatı adını verdikleri yazın akımının öncülerinden biri oldu.

Buradan okuyabilirsin,ama Bilinç Akımı,Yeni Roman,İzlenimcilik gibi akımlar Demir Özlü'de var.Onlar yazılabilir. ---  Cemallamec  ileti 19.33,20.07.07

Empresyonizm'i de ekledim Çağdaş Edebiyat'a. ---  Cemallamec  ileti 19.38,20.07.07

Müslüm Gürses[kaynağı değiştir]

Merhaba, Daha önce size Müslüm Gürses Konusuyla ilgili mesajımı iletmiştim. Bunun sonucunda "Muslumcu" üye adım banlandı. Span dediniz banladınız. Ama hala açılmadı. bakınız http://tr.wikipedia.org/wiki/M%C3%BCsl%C3%BCm_G%C3%BCrses sizin eklediğiniz sitem ( www.muslum-gurses.com ) şuanda linklerden yine kaldırılmış ve hiçbir işlem yapamıyorum. Şuan aktif olan 2 bağlantı http://www.muslumgurses.org http://www.babamuslumgurses.com aynı içerikli muslumgurses.org sitesine yönlenmektedir. Bana yaptığınız gibi lütfen bu iki adresin birini ekleyiniz. bizim sitemizin ana dizini www.muslumcu.com olarak tanımlanmaktadır. Site linklerimiz her zaman silinmektedir, bu konuya bir çözüm bulmanızı ümit etmekteyim.

Bu bilgi yanlis mi? Neden cikardigini anlamadim. Tesekkurler. Citrat 19:30, 21 Temmuz 2007 (UTC)

Özel hayatıyla ilgili bilgiler ansiklopedik olmadığından çıkardım, bunu bütün maddelerde uyguluyorum. Kiminle evlendiği, kaç çocuğu olduğu değil, sanatı ve profesyonel yaşamı bizi ya da araştırma yapanları ilgilendirir. Maddelere bu tür girişler yapmak yanlıştır. Kolay gelsin. --Arinna'l Messaggio 19:34, 21 Temmuz 2007 (UTC)
Oyle bir kuralimiz oldugunu bilmiyordum; referans gosterebilir misin? O bilgi En Wiki'den direk alinmisti. Citrat 19:57, 21 Temmuz 2007 (UTC)
Öyle bir kural yok tabii ki, ancak ansiklopedik bilgi olarak kişilerin özel yaşamı dahil edilmemelidir mesleki kariyere. Çok gerekli bir bilgi olduğuna dair savınız varsa bundan sonra maddelerden özel bilgilerin hiçbirini çıkarmam. Göz rengi, boyu, medeni hali, burcu, sevdiği yemekleri... vs. Bütün bunları şu ana kadar temizliyordum. Kolay gelsin. --Arinna'l Messaggio 20:03, 21 Temmuz 2007 (UTC)

Ele alanin kisinin ozelligine gore, ozel hayatlari derinlemesine yer alabilir. Örnegin populer film yildizlarinin iliskileri ya da sporcular icin boy dahil olmak uzere "fiziksel ozellikleri".

Burclar konusunda, incelenen kisi astolog olmadigi surece burc yazmak gereksizdir; zaten dileyen dogum tarihinde burcunu bulabilir. Bir ressem yada sanatci icin renk tercihi soz konusu olabilir ama bir bilim adami yada manken icin ilgisiz olabilir.

Obur yandan klasik bir otobiografide evliligi ve ailesi, daha fazla bir oneme haiz degilse (Turgut Özal gibi), kisaca belirtilebilinir. Evlilik ve cocuklar normal bir kisinin hayatinda onemli bir yere haizdir. Klasik bir ornek olarak Albert Einstein'i gosterebilirim. Dolayisiyle H. Behcet'teki degisik bana dogru gelmedi. Bu benim bakis acim; dilersen baska arkadaslara da danisabilirsin. Citrat 20:16, 21 Temmuz 2007 (UTC)

Yok, danışmama pek gerek yok. Nasıl istenirse sayfalar öyle düzenlenebilir. Ben sadece "yada" değil "ya da" şeklindeki yazım kuralını anımsatmak istiyorum. Sevgiler. --Arinna'l Messaggio 20:39, 21 Temmuz 2007 (UTC)
"Ya da" uyarin icin tesekkur ederim ancak herkesin kabul ettigi bir bilgi girisini cikarmak vandalizm olarak gorulebilir. Yani bu konuda serbestlik soz konusu degil. Citrat 20:54, 21 Temmuz 2007 (UTC)

Özür dilerim bilmiyordum. Ben böyle maddelerin yazılabileceğini zannetmiştim. Özür dilerim. İyi çalışmalar. Kullanıcı:Cd96--Cd96 10:11, 30 Temmuz 2007 (UTC)

Biliyorum ben çok yeni bir üyeyim ve öğrenmeye çalışıyorum. --Cd96 19:45, 21 Temmuz 2007 (UTC)

Oldu mu?

Teşekkür ederim. Sizlerden bazı şeyler öğrenerek wikipedi' yi daha iyi bir hale getireceğim. --Cd96 19:50, 21 Temmuz 2007 (UTC)

Seçkin içerik oylamalarında eğer "karşı" oy kullanıyorsanız, nedenini de ekleyiniz lütfen. Teşekkürler. --Metal Militia ileti 16:33, 22 Temmuz 2007 (UTC)

CVP: Sisli Terakki Lisesi[kaynağı değiştir]

Selamlar

Sisli Terakki Lisesi"ndeki tartisma bolumu, maddeyi tartismaktan cok kisisel tartismaya donusmustu. Bu yuzden sildim. Dilerseniz kalabilir ama ben silmekten yanayim. Tesekkurler

cnbrksnr (mesaj·www) 01:02, 23 Temmuz 2007 (UTC)

Mrb,

Vikipedi'de saçmalayabileceğimiz bir bölüm vardı. Adresini unuttum da...

Hani herkes kafasına göre yazıyordu. :D

kızılsungur®©ileti 01:03, 23 Temmuz 2007 (UTC)

sabır dostum!!![kaynağı değiştir]

Sabret dostum daha beş dakika olmadı...Az biraz öğrendik kuralları ve biraz da katkımız oldu...Sen ötelere bakadur biz bitiririz yaptığımız işi...ilgin için saol...MULAZIMOGLU 12:43, 24 Temmuz 2007 (UTC)

Halledildi sanırım.Bu arada seçkin resime aday gösterilen resmin bir mddede gösterilmesi şarttır. Vikipedi:Seçkin resim nedir? sayfasında okumanızda yarar var. İyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 18:46, 24 Temmuz 2007 (UTC)

İyi geceler, Kullanıcı mesaj:Arinna'l/Açtığım Maddeler bu sayfanın silinmesini istedğinizden emin misiniz? --Atacameñoileti 22:20, 25 Temmuz 2007 (UTC)

Neyse ,saçma bir soruydu. İsteğinizi yerine getirdim. Eğer sonradan karar değiştirirseniz sayfa geri getirilir. İyi çalışmalar--Atacameñoileti 22:29, 25 Temmuz 2007 (UTC)

Derya Alabora Sayfası[kaynağı değiştir]

Merhaba. Derya Alabora sayfasına, sildiğiniz dış linki ve "kişisel yaşamı" başlığını yeniden ekledim. Bu durumun zıtlşma gibi görünmesini istemediğim için de size kısa bir açıklama yapmak istedim. "Kişisel yaşamı" başlığının İngilizce Vikipedi'de pek çok sanatçı maddesinde olduğunu yazmıştım. Ansiklopedik olma meselesini de çok katı anlamamak gerektiğini, kişi maddelerini hazırlarken o kişiyi mümkün olduğunca doğru ve ayrıntılı şekilde okuyucuya tanıtmayı amaçlamanın daha doğru olacağını düşünüyorum. Ayrıca, benim düşüncelerim bir yana, Vikipedi'nin nadir seçkin maddelerinden Laurence Olivier'ı incelemenizi de öneririm. Vivien Leigh ile olan fırtınalı ilişkisinin ayrıntıları da, hakkındaki biseksüellik iddiaları da, maddede yer alıyor. Çünkü bunlardan söz edilmemiş bir Laurence Olivier maddesi eksik kalacaktır. Benim için de, çok kesin sınırları olmamakla birlikte, ansiklopediklik dediğiniz şeyin ölçütü budur. Derya Alabora'nın Uğur Yücel'le evliliğinin de, aynı başlık altına yazdığım diğer bilgilerin de, oyuncuyla ilgili gerekli bilgiler olduğunu düşünüyorum. Dilerseniz bunu bir tartışma platformunda (galiba köy çeşmesinde olabiliyormuş) tartışmaya da hazırım.

Sizden önceki mesajıma bir cevap gelmeden yazdıklarımı yeniden eklemeyecektim ama cevabınız gecikince böyle yapmayı daha uygun buldum. Tekrar sayfaya ve diğer sayfalara verdiğiniz emek için teşekkür ederim. Ayrıca sınavlarınızda başarılar dilerim. --Yabancı 06:18, 26 Temmuz 2007 (UTC)

Selam, şurada yaptığınız yorumu bir dalga geçme ve kişisel saldırı olarak algıladığımı belirtmek istiyorum. Belki alınganlık yapıyor olabilirim. Ancak sonucta alıngan olma hakkımı kullanmak da bana kalmış bir şey öyle değil mi? Lütfen o mesajınızı daha önceki tartışmalarda yaptığınız gibi geri çeker misiniz yoksa kişisel saldırı düşüncem devam edecek. --Erkan 06:26, 26 Temmuz 2007 (UTC)

Teşekkür ederim.--Erkan 20:31, 26 Temmuz 2007 (UTC)

Kolay gelsin Arinna. {{Edebiyat}} portalı şablonunu biyografi portalında ve diğer VikiProjelerde olduğu gibi maddelerin tartışma sayfalarına yerleştirebilir misin? Bazen birden fazla portal/proje aynı maddeyi etiketleyince madde kalabalık görünüyor. Teşekkürler --Pinar 13:12, 26 Temmuz 2007 (UTC)

Selam gene ben![kaynağı değiştir]

Merhaba vikipedide herşeyi kavramaya başladım galiba. Bir kullanıcı şablonu hazırladım ve onları [[Kategori:Kullanıcı Şablonları]] maddesine nasıl ekleyeceğimi bilmiyorum. Yardım ederseniz sevinirim. --Cd96 19:55, 26 Temmuz 2007 (UTC)

İkinizede sormuştum. Çünkü si,z vikitatilde gözüküyorsunuz. --Cd96 08:40, 27 Temmuz 2007 (UTC)


  • Merhaba, Aksine Tiyatro maddesine M8 nedeniyle sil etiketi koymuşsunuz, ancak sizden sonra üzerinde çalışma olmuş, dolayısıyla M8 işlemiyor. M6'ya da ben karar veremedim. İsterseniz SAM açabilirsiniz. İyi çalışmalar. --Mskyrider ileti 01:16, 2 Ağustos 2007 (UTC)

Hello Arinna, I asked for bot status for PipepBot on Vikipedi:Botlar#PipepBot and on Meta. To get the bot flag I need the support of the local community. Could you please write your opinion at Vikipedi:Botlar? Thank you very much! it:User:Pipep 16:03, 24 Ağustos 2007 (UTC)

Thank you for your support. it:User:Pipep 01:03, 27 Ağustos 2007 (UTC)

Merhabalar Arinna'l , Tikhvin Mezarlığı mad. sine katkıda bulunmak istemeniz çok güzel fakat aynı maddeyi ikinci kez girmişsiniz:) Ben düzelttim. Bu arada Mephistophilis bu maddeyi görmüş müydünüz ? . Teşekkürler , iyi çalışmalar. euthygenes 18:01, 29 Ağustos 2007 (UTC)

Seçkin madde oylaması[kaynağı değiştir]

Kondansatör maddesi seçkin madde adayı olmuştur. Teknik maddelerin kapsamlı olması gerektiği düşüncesiyle başlayıp sona erdirdiğim çalışmamda, oylamaya katılmanız beni sevindirecektir. flaWless - furKanileti 22:56, 30 Ağustos 2007 (UTC)

İstanbul buluşması[kaynağı değiştir]

15 in de buluşuyoruz.

kızılsungur® 23:35, 1 Eylül 2007 (UTC)

Merhaba yöneticilik oylamasında sizden neden olumsuz oy aldığımı merak ediyorum. Size göre eksikliklerimi, eksik, zayıf yönlerimi bana bildirirseniz sevinirim. Hoşçakalın, kolay gelsin.--TOBB ETÜ 18:16, 3 Eylül 2007 (UTC)

Haftanin isbirligi projesi[kaynağı değiştir]

Bu haftanın işbirliği projesi için katılım çağrısıdır.


Vikipedi'de yapılacak düzenlemeler için insan gücüne ihtiyacımız var.
Lütfen → bu ← projeye katılarak bize yardımcı olun.

BrechtProscenium 10:57, 7 Eylül 2007 (UTC)

  • Daha önceki İstanbul buluşmasına katılmıştınız öyle sanıyorum ki, bu haftasonu gerçekleşecek buluşmaya katılmayı düşünmüyor musunuz? Görüşebilmek dileğiyle. --Mefistofales Messaggio 23:01, 10 Eylül 2007 (UTC)
    • merhaba,Mefistofales. Maalesef bu seferki İstanbul buluşmasına katılmam zor görünüyor. Katılacak vikipedistlerin vikiye yararı dokunacak görüşmelerde bulunacağına inanıyor ve katılacaklara en içten temennilerimle şimdiden sevgi ve saygılarımı sunuyorum.--Düşünenadam 20:56, 11 Eylül 2007 (UTC)
Engellendi. İlginize teşekkürler--Atacameñoileti 21:59, 11 Eylül 2007 (UTC)

imlâ kuralları ve noktalama[kaynağı değiştir]

Sizin mesajiniz!

imlâ kuralları ve noktalama[kaynağı değiştir]

Andorra Bayrağı maddesinde "almışdır" kelimesinde imlâ hatası yapmışsınız, her ikisini de düzelttim. Ayrıca virgülden önce boşluk bırakmışsınız, normal kullanımı virgülden sonra bir boşluktur. Lütfen Türkçe'yi kullanmak konusunda biraz daha özenli olalım. Teşekkürler. --Mefistofales Messaggio 21:58, 11 Eylül 2007 (UTC)



Benim mesajim![kaynağı değiştir]

Öncelikle uyariniz icin tesekkürler. Fark ettiyseniz su anda bile noktali harflere dikkat edemiyorum cünkü q klavye kullaniyorum bildiginiz gibi bu klavye türkce karakterleri icermemektedir düzeltmesi uzun sürüyor kusura bakmayin ama Vikipedia icin hazirladigim sayfalara özellikle dikkat ediyorum. Virgülden sonra bosluk birakmak on parmak yazmayi Almanca ögrendigimden dolayi aliskanlik olmus. Ama sunuda sormadan edemeyecegim "virgülden sonra bosluk birakilmaz" yazmissiniz. Peki kendi mesajiniza (yukarida) bir göz atarmisiniz :).

Kendinize iyi bakin.

Özkan

guzel dustum ben bir yardim a ehtiajim var ! signature lara gure ! istirim gorem sizde html code singature a gure va ya yox! if you could understand my turkish let go on english! plz repy in my discusion page! thank!--Mardetanha 22:18, 11 Eylül 2007 (UTC)

tesekurler ! ben imza ya gure soalim var ! siz html codonizi bana veremisiz? --Mardetanha 01:05, 12 Eylül 2007 (UTC)

Selamlar, nasılsın? jungtürke message 12:41, 12 Eylül 2007 (UTC)

Merhaba, Türk edebiyatı maddesini seçkin madde adayı haline getirmek için lütfen Edebiyat portalındaki tartışmaya katılınız. Katkılarınızı bekliyor ve şimdiden yaptığınız katkılar için teşekkürler. --- c3maL , 17:37 , 12.09.2007 (UTC)

Seçkin madde adayı oylaması[kaynağı değiştir]

  • Öncelikle Türk edebiyatı maddesi için yaptığın katkılardan dolayı teşekkürler. Eskiden yardım için seni davet ederdim şimdi ise oylamaya katılman için.
Türk edebiyatı maddesi şu anda bir seçkin madde adayıdır. Lütfen maddeyle ilgili tartışmaya katılın.

--- c3maL , 12:26 , 15.09.2007 (UTC)

yardima gure teskur ler![kaynağı değiştir]

deyerly bir yardim! teskur!--Mardetanha 23:27, 14 Eylül 2007 (UTC)

Aynı maddeleri yönlendirdim neden geri aldığınızı öğrenebilirmiyim? Bu imzasız yazı Aykancv (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba;

İlk kez bu tür bir talebim oluyor, belki de son istek bu.

Hayatın içinde çok önemli yeri olduğuna inandığımız bir madde olan Çocuk hakları'nın gelişmesi, yetkin düzeye gelince de Seçkin Madde adayı gösterilmesi ve sonucu aşamasına kadar desteğinizi rica ediyorum. Teşekkürler. Sevgi ve saygılarımla. NOT: Bu ileti, ortak gönderim kapsamında değiştirilmeden birden fazla kullanıcıya yazılmıştır. Levent Abi ileti 05:06, 21 Eylül 2007 (UTC)

İyi uykular[kaynağı değiştir]

Dert değil biz buradayız rahat uyuyabilirsin iyi geceler:) --Eldarionmesaj 01:06, 23 Eylül 2007 (UTC)

Yeni bir dış bağlantı eklemek için eski bağlantılardan birinin çıkarılması gerekmiyor. Kur'an aleyhinde olan bağlantının çıkarılıp 21 dilde Kur'an meali bağlantısının eklenmesi, eklenen link yararlı dahi olsa taraflılık olduğunun göstergesidir. Çıkarılan linki tekrar ekliyorum. İyi çalışmalar. --Abuk SABUK 02:36, 23 Eylül 2007 (UTC)

İlgili siteyi daha önce kontrol ettiğimde çalışır durumda idi. Çıkarılma nedeninin farklı olduğunu düşünmüştüm zira anonim bir IP tarafından çıkarılmıştı. Bu nedenle yapılan değişikliği geri aldım. Bunu bu şekilde ifade etseydiniz baştan bu sorun yaşanmazdı. Amacım maddelere zarar vermek değil, vandallanmalarını önlemek. --Abuk SABUK 14:17, 24 Eylül 2007 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Sevgili Arrina'l iyi dileklerin için teşekkür ediyorum, görevi hakkıyla yerine getirmeye çalışacağım. Sevgiler, iyi çalışmalar... --Elmacenderesi E=mc2 08:45, 23 Eylül 2007 (UTC)

Teşekkürler. İtalya'dayim şu an. Urbino üniversitesinde okuyorum. Selamlar jungtürke message 11:27, 26 Eylül 2007 (UTC)

Kullanıcı adı değişikliği[kaynağı değiştir]

Merhaba Arinna'l. Kullanıcı adı değişikliğini Vikipedi:Kullanıcı adı değiştirme/El koyma sayfasına taşıdım. Almak istediğin ad bir başka kullanıcıya ait. Kullanıcı mesaj:Arinna'ya isteğini bildiren bir mesaj yazdım. Eğer yedi gün içinde cevap gelmezse kullanıcı adı değişikliğini yapacağım. Eğer bu kullanıcı hesabı da senin ise, oturum açarak bu isim değişikliğini kabul ettiğini bildirirsen yedi gün beklemeden de kullanıcı adı değişikliğini gerçekleştireceğim. İyi çalışmalar. --Mskyrider ileti 16:50, 30 Eylül 2007 (UTC)