Harry Potter ve Ölüm Yadigârları: Bölüm 1

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Harry Potter ve Ölüm Yadigârları: Bölüm 1
Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1
Film afişi
YönetmenDavid Yates
YapımcıDavid Heyman
David Barron
J. K. Rowling
Hikâye (eser)J. K. Rowling
UyarlamaSteve Kloves
OyuncularDaniel Radcliffe
Rupert Grint
Emma Watson
Ralph Fiennes
Robbie Coltrane
Helena Bonham Carter
Alan Rickman
MüzikAlexandre Desplat[1]
Tema:
John Williams
Orkestra Şefi:
Conrad Pope [2]
Sanat yönetmeniEduardo Serra
KurguMark Day
StüdyoHeyday Films
DağıtıcıWarner Bros.
CinsiSinema filmi
TürüFantastik, Macera, Gerilim, Aksiyon
RenkRenkli
Yapım yılı2010
Çıkış tarih(ler)i18 Kasım 2010
(Uluslararası)[3]
19 Kasım 2010
(Birleşik Devletler)
(Birleşik Krallık)
Süre146 dakika
Ülke ABD
 Birleşik Krallık
Dilİngilizce
Bütçe250.000.000 $
Hasılat960,283,305 $[4]
Önceki filmMelez Prens
Devam filmiÖlüm Yadigârları: Bölüm 2

Harry Potter ve Ölüm Yadigârları: Bölüm 1 (Özgün adı: Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1), J. K. Rowling'in aynı isimli kitabından uyarlanmış ilk filmi. Harry Potter serisinin son filmi olma özelliğini taşımaktadır.[5] Final filmi 2 bölüm halinde çekilmiş ve çekimler 12 Haziran 2010 tarihinde tamamlanmıştır.[6]

Filmin ilk bölümü 17 Kasım 2010'da gösterime girmiştir. İkinci bölümü ise 13 Temmuz 2011'de (Türkiye'de) gösterime girmiştir. İlk bölüm başta 3D olarak duyurulmasına rağmen 2D olarak gösterime girmiştir. İkinci bölüm Warner Bros. tarafından 2D ve 3D olarak gösterime girmiştir.[7]

Filmin yönetmenliğini David Yates, senaristliğini Steve Kloves üstlenmiştir. Filmin oyuncu kadrosu Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, Bonnie Wright, Matthew Lewis, Helena Bonham Carter, Robbie Coltrane, Warwick Davis, Ralph Fiennes, Michael Gambon, Brendan Gleeson, Richard Griffiths, Jason Isaacs, Gary Oldman, Alan Rickman, Fiona Shaw, Maggie Smith, Imelda Staunton, David Thewlis, Julie Walters, ve Emma Thompson'dır.

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Warner Bros. 24 Aralık 2009 günü Harry Potter ve Ölüm Yadigârları: Bölüm I filminin ana oyuncu kadrosu ile filmin bir özetini yayınladı:

Harry Potter film serisinin son bölümü, Harry'nin hortkulukları bulup Voldemort'u öldürme çabasını anlatıyor.

(Kitaptan):

Sihir dünyası savaşta! Karanlık Lord iyice güç kazanırken iyiler de boş durmuyor. Yedinci yılında Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu'na dönmeyen Harry Potter, Dumbledore'un ona bıraktığı görevi tamamlamaya çalışıyor. Yanında -her zamanki gibi- Ron ve Hermione'yle, bir yandan Voldemort'tan ve onun Ölüm Yiyenler'inden kaçarken bir yandan da Hortuluk'ları yok etmek, Ölüm Yadigarları'nın sırrını keşfetmek zorunda olan Harry kendi geçmişiyle ilgili pek çok şey öğreniyor.

Özet[değiştir | kaynağı değiştir]

Harry Potter filmi "Ölüm Yadigarları"nın bir bölümünün çekimleri için Batı Freshwater Beach'te inşa edilen Shell kulübesi.

Kitabın başlarında Bill ile Fleur'un düğünü olur. Fakat Ölüm Yiyenler düğünü basar; Harry, Ron, Hermione ve diğerleri Bakanlık'ın Voldemort tarafından ele geçirildiğini ve Sihir Bakanı Rufrus Scrimgeour'un öldürüldüğünü öğrenirler.

İlk önce Tottenham Court Road'a giderler. Bir kafeye oturarak olup bitenleri değerlendirirken iki Ölüm Yiyen'in saldırısına uğrarlar. Harry, Ron ve Hermione Hortkulukların peşine düşerler. İlk önce Grimmauld Meydanı 12 Numara'ya gider ve Kreacher ile konuşurlar. R.A. B.'ın aslında Sirius'un kardeşi Regulus olduğunu öğrenirler. Regulus, Slytherin'in madalyonunu (Hortkuluklardan bir tanesi) Kreacher'a saklaması için vermiş, fakat Mundungus kolyeyi çalmış ve Dolores Umbridge vermek zorunda kalmıştır. Harry, Ron ve Hermione Sihir Bakanlığı'na kılık değiştirerek girerler ve orada, Ruh Emicilerin gücünü kullanarak Muggle ana-babadan doğma büyücü ve cadıları tespit etmeye çalışan Umbridge'den, Hortkuluğu çalarlar. Bu esnada da Muggle ana-babadan doğmakla suçlananların birçoğunu kurtararak oradan kaçarlar.

Bakanlık'tan Buharlaşarak kaçmaya çalışırken Ölüm Yiyen ve aynı zamanda Bakanlık'ta bulunan Yaxley Hermione'nin elini tutar yani onlarla birlikte Buharlaşır, Hermione ondan elini zor kurtarır ve bu yüzden Sirius'un evi yerine bir ormana Buharlaşırlar. Çünkü artık Yaxley ve diğer Ölüm Yiyenler Grimmauld Meydanı 12 numaraya girebileceklerdir. Mecburen orada kamp kurarlar ve kılıcı bulup Hortkuluğu yok edene kadar orada kalırlar.

Harry ve Ron onlar çadırda iken kavga ederler. Ron Harry'nin pek bir şey bilmediğini düşünmektedir. Ron gruptan ve oradan ayrılır. Bunun üzerine Harry ve Hermione tek başlarına Godric's Hollow'a giderler. Voldemort'un yılanı Nagini (Bathilda Bagshot kılığında) ile karşılaşırlar. Hermione'nin yılana yaptığı Confringo Büyüsü yerden seker ve Harry'in asası kırılır ve kaçarlar. Harry, Hermione'nin asasını alır. Bu arada Harry bir akşam çadırda nöbet tutarken Maral(dişi geyik(ceylan)) şeklinde bir Patronus gelir ve Harry onun peşinden giderek Gryffindor'un kılıcını bulur (bu arada o maralı Harry'ye yardım etmek üzere Snape yollamıştır). Kılıç bir buz kütlesinin altındadır, Harry buzu kırıp soğuk suyun içine girer ve tam boğulmak üzereyken Ron gelip onu kurtarır. Ayrıca Ron Hortkuluk'u da yok eder. Böylece Ron, Harry ve Hermione tekrar barışırlar.

Ölüm Yadigârları[değiştir | kaynağı değiştir]

Harry, Ron ve Hermione Xenophilius Lovegood'un (Luna Lovegood'un babası) evine gider ve onunla görüşürler. Xenophilius onlara 3 sihirli nesneden söz eder: Mürver Asa (en güçlü asa), Diriltme Taşı (öldükten sonra tekrar dirilten taş) ve Görünmezlik pelerini. Bu 3 nesnenin ortak bir adı vardır: Ölüm Yadigarları. Harry bu nesnelerden birinin kendi görünmezlik pelerini olduğunu, Diriltme Taşı'nın ise Dumbledore'un verdiği Snitch'in içinde olduğunu (daha sonra) fark eder. Mürver Asa ise Dumbledore'un mezarındadır, fakat Voldemort gidip asayı alır.

Harry, Ron ve Hermione saklandıkları bir yerde "Voldemort"un adını andıkları için ölüm yiyenler tarafından yakalanırlar çünkü ölüm yiyenler o isme tabu koymuşlardır ve ismin söylenmesi sonucunda koruyucu büyüler kırılarak bir tür sihirsel düzensizlik ortaya çıkar. Yakalandıktan sonra Malfoy'ların evine götürülürler. Dean Thomas, Luna Lovegood, Bay Ollivander ve cincüce Griphook da orada esirdir. Bellatrix, Hermione'ye işkence yaparak kılıcı nereden bulduklarını, kılıcın gerçek olup olmadığını öğrenmeye çalışır. Bu sırada Harry daha önce Hagrid'in ona hediye ettiği ve boynundan hiç çıkarmadığı kesesinin içine koyduğu (Sirius'un ona verdiği) aynayı çıkarır ve aynada mavi (tıpkı Dumbledore'un gözlerine benzeyen) bir göz görür ve ondan yardım ister. Daha sonra (orada büyücülerin buharlaşması imkânsızdır) ev cini Dobby gelir ve Harry, Ron ve Hermione, Luna, Dean, Olliavendar ve cincüce Griphook'u (kendi canı pahasına) kurtarır. Dobby, Onları Bill ve Fleur'un evine buharlaştırır ve buharlaşma sırasında Bellatrix'in Harry'ye attığı gümüş bir bıçak ona gelir ve ardından da ölür. Bu arada onlar Bill'in evindeyken Remus Lupin onları görmeye gelir. Tonks'un bir bebeği (erkek) olduğunu söyler ve Harry'den vaftiz babası olmasını ister.

Harry, Bellatrix Lestrange'in kılıç işini bu kadar büyütmesinden şüphelenir (çünkü aslında aldatmaca olan sahte kılıç Bellatrix'in kasasında saklanmaktadır, eğer bu kılıç Harry, Ron ve Hermione'deyse onların kasaya girmiş olmaları gerektiğini düşünür ve kasaya girmeleri ihtimali onu çılgına çevirir. Sürekli başka ne aldın diye sorması işi iyice açığa vurur) ve diğer hortluğun yani Hufflepuff'un Kupasının Gringotts'ta Bellatrix'in kasasında olduğunu tahmin eder. Gringotts'ta Hortkuluk'u bulurlar (bu sırada cincüce Griphook onların gizli işler çevirdiğini hırsız oldukların söyler ve kılıcı çalar ve bu yüzden Hortkuluku yok edemezler) ve oradaki devasa ejderha ile kaçarlar.

Harry, Voldemort'un gözlerinden onun bankaya gidip Cincücelerin çoğunu öldürdüğünü görür.

Voldemort, Harry'nin Hortkuluk'ları aradığını anlar. Hortkuluklarının nerede olduklarını ve ne kadar güvende olduklarını hesaplamaya çalışır. Tam o sırada Harry Voldemort'un gözlerinden görmeye başlar ve son Hortkuluk'un Hogwarts'ta olduğunu öğrenir fakat ne olduğunu öğrenememiştir. Okula gittiğinde hortkuluğun ne olduğu açığa çıkacaktır: Ravenclaw'ın diademi.

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Sims, Andrew (19 Ocak 2010). "Desplat confirmed". Mugglenet.com. 26 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Haziran 2010. 
  2. ^ "Conrad Pope on DH Part I Score". 31 Ağustos 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Eylül 2010. 
  3. ^ "Release Date Set for Harry Potter 7: Part I". Comingsoon.net. 25 Nisan 2008. 18 Mayıs 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Mayıs 2008. 
  4. ^ "Arşivlenmiş kopya". 3 Temmuz 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ağustos 2011. 
  5. ^ "Harry Potter ve Ölüm Yadigarları". Harry Potter Cafe. 1 Ocak 2008. Erişim tarihi: 3 Ocak 2010. [ölü/kırık bağlantı]
  6. ^ Sinemalar.com 8 Kasım 2010 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. 23.08.2011 tarihinde erişilmiştir.
  7. ^ Posted by: Edward. "DH in 2d, 3d Imax". The-leaky-cauldron.org. 23 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Haziran 2010. 
  8. ^ a b c "Daniel Radcliffe, Rupert Grint and Emma Watson to eldiablo Reprise Roles in the Final Two Installments of Warner Bros. Pictures' Harry Potter Film Franchise" (Basın açıklaması). Warner Bros. 23 Mart 2007. 2 Nisan 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Mart 2007. 
  9. ^ Daly, Steve (12 Temmuz 2007). "Helena Bonham Carter Gets Wicked". Entertainment Weekly. 3 Eylül 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2007. 
  10. ^ "David Bradley to reprise Filch role in Deathly Hallows". SnitchSeeker. 23 Haziran 2009. 21 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Haziran 2009. 
  11. ^ Oakes, Keily (15 Temmuz 2009). "Entertainment | Potter broadens actor's appeal". BBC News. 30 Haziran 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Aralık 2009. 
  12. ^ Posted by: sue. "Jamie Campbell Bower Talks Role as Young Grindelwald in Deathly Hallows". The-leaky-cauldron.org. 17 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Haziran 2010. 
  13. ^ Coltrane, Robbie (7 Haziran 2008). "Robbie Coltrane on "Friday Night With Jonathan Ross"". Friday Night with Jonathan Ross. BBC1 tarafından görüşme yapıldı. London. 7 Şubat 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Aralık 2020. 
  14. ^ "Warwick Davis Sounds Off On Deathly Hallows Split, Calls Character 'Light Relief' In Next Harry Potter. » MTV Movies Blog". Moviesblog.mtv.com. 6 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Aralık 2009. 
  15. ^ Posted by: Sue. "Deathly Hallows Updates: Seven Potters Scenes Underway, Warwick Davis Confirms "Griphook" Role". The Leaky Cauldron. 4 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Aralık 2009. 
  16. ^ "Deathly Hallows set report leaks wedding details, more". MuggleNet. 23 Ekim 2009. 27 Ekim 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ekim 2009. 
  17. ^ "Rumor Alert: Bathilda Bagshot Casting for Deathly Hallows and More (Updated)". The Leaky Cauldron. 3 Nisan 2009. 6 Nisan 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Nisan 2009. 
  18. ^ "Tom Felton discusses 'Deathly Hallows' movie, Lucius Malfoy & much more". HPANA. 27 Eylül 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Aralık 2009. 
  19. ^ Posted by: Sue. "Variety: Ralph Fiennes to Begin Deathly Hallows Production "In the Fall"". The Leaky Cauldron. 4 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Aralık 2009. 
  20. ^ "Quint chats with Harry Potter's Sir Michael Gambon about Dumbledore, Half-Blood Prine, and Deathly Hallows!!!". Ain't It Cool News. 11 Temmuz 2009. 15 Temmuz 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Temmuz 2009. 
  21. ^ Horowitz, Josh (19 Ocak 2008). "Colin Farrell Opens Up About His Love Of Little People And Profanity". MTV. 9 Eylül 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Ocak 2008. 
  22. ^ "Tony Nominee Domhnall Gleeson to Appear in Final Harry Potter Films". Broadway.com. 10 Mart 2009. 15 Mart 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Mart 2009. 
  23. ^ "Video Now Online from Dan Radcliffe, Richard Griffith Interview on "Charlie Rose" Show". The Leaky Cauldron. 19 Kasım 2008. 1 Ocak 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ağustos 2008. 
  24. ^ "George Harris to reprise role in DH 1&2". Gary Goddard Agency. 28 Haziran 2010. 14 Nisan 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Haziran 2010. 
  25. ^ "Guy Henry to Play Pius Thicknesse in Harry Potter and the Deathly Hallows". The Leaky Cauldron. 3 Temmuz 2009. 8 Temmuz 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Temmuz 2009. 
  26. ^ "Deathly Hallows Casting News: Ciaran Hinds to Play Aberforth Dumbledore, More on Nick Moran". Leakylounge.com. 7 Mart 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Haziran 2010. 
  27. ^ Vineyard, Jennifer (28 Nisan 2009). "Tribeca Film Festival 2009 - John Hurt Talks Harry Potter, Confirms His Return". AMC TV. 30 Nisan 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Nisan 2009. 
  28. ^ "Rhys Ifans to Play Xenophilius Lovegood in Harry Potter and the Deathly Hallows". 27 Mart 2009. 28 Mart 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Mart 2009. 
  29. ^ Huver, Scott (25 Haziran 2008). "Isaacs Conjures Lucius Malfoy's Return to Harry Potter". Comingsoon.net. 16 Temmuz 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Haziran 2008. 
  30. ^ "Exclusive: SnitchSeeker Attends UK Half-Blood Prince Premiere". SnitchSeeker. 7 Temmuz 2009. 7 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Temmuz 2009. 
  31. ^ Cavendish, Dominic (9 Ocak 2009). "Toby Jones takes the lead in Tom Stoppard's classic Every Good Boy Deserves Favour". The Telegraph. 22 Ocak 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ocak 2009. 
  32. ^ "Dave Legeno's Official Website". Andrew Manson. 28 Nisan 2009. 1 Mayıs 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Nisan 2009. 
  33. ^ MuggleNet. "The ULTIMATE Harry Potter Fansite - Deathly Hallows, Half-Blood Prince, JK Rowling, and much more". MuggleNet. 14 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Aralık 2009. 
  34. ^ "More on Casting of Dung Fletcher and Bill Weasley for Deathly Hallows". The Leaky Cauldron. 10 Mart 2009. 6 Aralık 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Mart 2009. 
  35. ^ "RTE Radio interview". 23 Nisan 2009. 14 Mayıs 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2009. 
  36. ^ "Miriam Margolyes: I love actors". thisissouthwales.co.uk. 24 Şubat 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Temmuz 2010. 
  37. ^ "More Casting for Harry Potter and the Deathly Hallows". The Leaky Cauldron. 17 Haziran 2009. 17 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Haziran 2009. 
  38. ^ "Helen McCrory: The Importance of Being Sexy". 23 Nisan 2009. 30 Ağustos 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2009. 
  39. ^ "Deathly Hallows Casting News: Ciaran Hinds to Play Aberforth Dumbledore, More on Nick Moran". The Leaky Cauldron. 23 Mart 2009. 29 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Mart 2009. 
  40. ^ "RTE Radio interview". 23 Nisan 2010. 14 Mayıs 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Eylül 2010. 
  41. ^ "Bill Nighy to star in Harry Potter and the Deathly Hallows". BBC News. 1 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Haziran 2010. 
  42. ^ Ditzian, Eric (16 Temmuz 2009). "'Harry Potter' Director, Daniel Radcliffe Reveal 'Deathly Hallows' Secrets - Movie News Story | MTV Movie News". Mtv.com. 11 Ocak 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Aralık 2009. 
  43. ^ a b "James & Oliver Phelps talk redheads, Deathly Hallows & casting". SnitchSeeker.com. 20 Nisan 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Aralık 2009. 
  44. ^ "Clémence Poésy Concurrence Marion Cotillard !". Elle. 24 Haziran 2009. 27 Haziran 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Haziran 2009. 
  45. ^ a b "Deathly Hallows Casting Updates: Teen Dumbledore Cast, Chris Rankin Returns and More". The Leaky Cauldron. 30 Mayıs 2009. 24 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Mayıs 2009. 
  46. ^ "Miranda Richardson to reprise Rita Skeeter role in Deathly Hallows". 19 Ocak 2010. 25 Ocak 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Ocak 2010. 
  47. ^ "ScreenStar | Movies | Harry Potter And The Deathly Hallows: Part I (2010) | Main Movie Page". Movies.screenstar.com. 15 Mart 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Aralık 2009. 
  48. ^ Posted by: Sue. "Alan Rickman to Film Deathly Hallows Scenes in Late 2009". The Leaky Cauldron. 6 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Aralık 2009. 
  49. ^ "Fiona Shaw to reprise role as Petunia Dursley". Snitchseeker. 9 Aralık 2009. 13 Aralık 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Aralık 2009. 
  50. ^ 08:46 PM. "Maggie Smith to reprise McGonagall role in Deathly Hallows". SnitchSeeker.com. 18 Nisan 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Aralık 2009. 
  51. ^ Morris, Clint (18 Ocak 2008). "Spall talks his Harry Potter future". MovieHole. 21 Ocak 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Eylül 2010. 
  52. ^ Posted by: Sue. "Heyman: Imelda Staunton to Return as Umbridge for Deathly Hallows". The Leaky Cauldron. 6 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Aralık 2009. 
  53. ^ "Natalia Tena talks Tonks & Deathly Hallows script in LA Times". SnitchSeeker. 7 Eylül 2009. 30 Mart 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ağustos 2010. 
  54. ^ "Harry Potter Film Star Talks To Sky News". Sky News. 6 Ekim 2007. 11 Ekim 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ekim 2007. 
  55. ^ 09:22 PM. "Trelawney for DH". Snitchseeker.com. 2 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Haziran 2010. 
  56. ^ "Suzie Toase to reprise Alecto Carrow role in Deathly Hallows". SnitchSeeker. 22 Eylül 2009. 9 Haziran 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ekim 2009. 
  57. ^ a b Rifkind, Hugo (3 Temmuz 2008). "Julie Walters: why I'm such a super trouper". Londra: The Times. 17 Mayıs 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Temmuz 2008. 
  58. ^ 08:46 PM. "Bonnie Wright talks Half-Blood Prince, David Yates, Deathly Hallows & acting". SnitchSeeker.com. 20 Nisan 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Aralık 2009. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]