Harry Potter filmlerindeki oyuncuların listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Anahtar

  • (v) bu rolü aktör sadece sesiyle karakteri canlandırmıştır.
  • (y) bu rolde aktör bir geçmişi gösteren sahnede rolü canlandırmıştır, veya karakterin genç olduğu zamanki rolü canlandırmıştır.
  • (f) aktör bu filmdeki rolü için yeniden oynamamıştır, önceki filmdeki görüntüler kullanılmıştır.
  • Gri gösterilen yerler (örn:Armando Dippet'in Felsefe Taşı'ndaki rolü gri) o filmde bu rolün uyarlanmadığı belirtilmiştir

Birleşik Krallık ve İrlanda'nın birçok tanınmış aktörleri J.K. Rowling'in kitap serisinden uyarlama olan Harry Potter film serisinde oynamış ya da seslendirme yapmışlardır. Daniel Radcliffe, Rupert Grint ve Emma Watson tüm filmlerinde Harry Potter, Ron Weasley ve Hermione Granger karakterlerini canladırmışlardır. Ayrıca filmlerde Helena Bonham Carter, Jim Broadbent, John Cleese, Robbie Coltrane, Warwick Davis, Ralph Fiennes, Michael Gambon, Brendan Gleeson, Richard Griffiths, Richard Harris, John Hurt, Jason Isaacs, Gary Oldman, Alan Rickman, Fiona Shaw, Maggie Smith, Timothy Spall, Imelda Staunton, David Thewlis, Emma Thompson, ve Julie Walters gibi ödüllü oyuncularda rol almıştır. On üç oyuncu sekiz filmde de aynı karakteri canlandırmıştır.

Aşağıdaki listede filmlere göre rol alan oyuncular bulunmaktadır. Bazı karakterleri birden fazla oyuncu canladırmıştır.


Oyucular[değiştir | kaynağı değiştir]

Karakter Film
Felsefe
Taşı

(2001)[1]
Sırlar
Odası

(2002)[2]
Azkaban
Tutsağı

(2004)[3]
Ateş
Kadehi

(2005)[4]
Zümrüdüanka Yoldaşlığı
Yoldaşlığı

(2007)[5]
Melez
Prens

(2009)[6]
Ölüm Yadigârları
1. Böl.

(2010)[7]
Ölüm Yadigârları
2. Böl.

(2011)[8]

Başlıca karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Harry Potter Daniel Radcliffe
Saunders Triplets (y)[A]
Daniel Radcliffe Daniel Radcliffe
Toby Papworth (y)
Ron Weasley Rupert Grint
Hermione Granger Emma Watson

Hogwarts kadrosu[değiştir | kaynağı değiştir]

Charity Burbage   Carolyn Pickles  
Armando Dippet   Alfred Burke (y)  
Albus Dumbledore[B] Richard Harris Michael Gambon Michael Gambon
Toby Regbo (y)
Michael Gambon
Argus Filch David Bradley   David Bradley
Filius Flitwick[C] Warwick Davis   Warwick Davis
Wilhelmina Grubbly-Plank   Apple Brook  
Rubeus Hagrid Robbie Coltrane Robbie Coltrane
Martin Bayfield (y)
Robbie Coltrane
Rolanda Hooch Zoë Wanamaker  
Gilderoy Lockhart   Kenneth Branagh  
Minerva McGonagall Maggie Smith   Maggie Smith
Irma Pince   Sally Mortemore  
Poppy Pomfrey   Gemma Jones   Gemma Jones   Gemma Jones
Quirinus Quirrell Ian Hart  
Horace Slughorn   Jim Broadbent   Jim Broadbent
Severus Snape Alan Rickman Alan Rickman
Alec Hopkins (y)
Alan Rickman Alan Rickman
Benedict Clarke (y)
Pomona Sprout   Miriam Margolyes   Miriam Margolyes
Sybill Trelawney   Emma Thompson   Emma Thompson   Emma Thompson

Hogwarts öğrencileri[değiştir | kaynağı değiştir]

Hannah Abbott   Charlotte Skeoch   Charlotte Skeoch
Marcus Belby   Robert Knox[D]  
Katie Bell Emily Dale   Georgina Leonidas
Miles Bletchley   David Churchyard  
Susan Bones Eleanor Columbus  
Lavender Brown   Jennifer Smith   Jessie Cave
Millicent Bulstrode   Helen Stuart  
Cho Chang   Katie Leung
Penelope Clearwater   Gemma Padley  
Vincent Crabbe[E] Jamie Waylett  
Colin Creevey   Hugh Mitchell  
Roger Davies   Henry Lloyd-Hughes  
Cedric Diggory   Robert Pattinson Robert Pattinson (f)  
Justin Finch-Fletchley   Edward Randell  
Marcus Flint Jamie Yeates  
Seamus Finnigan Devon Murray
Gregory Goyle Joshua Herdman
Terence Higgs Will Theakston  
Angelina Johnson Danielle Tabor Tiana Benjamin  
Leanne   Isabella Laughland
Lee Jordan Luke Youngblood  
Neville Longbottom Matthew Lewis
Luna Lovegood   Evanna Lynch
Ernie Macmillan   Louis Doyle   Louis Doyle  
Draco Malfoy Tom Felton
Cormac McLaggen   Freddie Stroma
Pansy Parkinson Genevieve Gaunt   Scarlett Byrne
Padma Patil   Afshan Azad
Parvati Patil   Sitara Shah Shefali Chowdhury  
Adrian Pucey Scot Fearn  
Zacharias Smith   Nick Shirm  
Alicia Spinnet Leilah Sutherland Rochelle Douglas  
Dean Thomas Alfred Enoch   Alfred Enoch
Romilda Vane   Anna Shaffer
Fred Weasley James Phelps
George Weasley Oliver Phelps
Ginny Weasley Bonnie Wright
Nigel Wolpert   William Melling
Oliver Wood Sean Biggerstaff   Sean Biggerstaff[9]
Blaise Zabini   Louis Cordice

Zümrüdüanka Yoldaşlığı üyeleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Sirius Black   Gary Oldman Gary Oldman
James Walters (y)
  Gary Oldman
Rohan Gotobed (y)
Dedalus Diggle David Brett  
Elphias Doge   Peter Cartwright   David Ryall  
Aberforth Dumbledore   Jim McManus   Ciarán Hinds
Arabella Figg   Kathryn Hunter  
Mundungus Fletcher   Andy Linden  
Alice Longbottom   Lisa Wood  
Frank Longbottom   James Payton  
Remus Lupin   David Thewlis   David Thewlis
James Utechin (y)
David Thewlis
Alastor Moody   Brendan Gleeson   Brendan Gleeson  
James Potter Adrian Rawlins Adrian Rawlins (f) Adrian Rawlins Adrian Rawlins (f)
Robbie Jarvis (y)
  Adrian Rawlins Adrian Rawlins
Alfie McIlwain (y)
Lily Potter Geraldine Somerville Geraldine Somerville (f) Geraldine Somerville Geraldine Somerville (f)
Susie Shinner (y)[F]
Geraldine Somerville Geraldine Somerville
Ellie Darcey-Alden (y)
Kingsley Shacklebolt   George Harris   George Harris
Nymphadora Tonks   Natalia Tena
Emmeline Vance   Brigitte Millar  
Arthur Weasley   Mark Williams
Bill Weasley   Richard Fish   Domhnall Gleeson
Charlie Weasley   Alex Crockford  
Molly Weasley Julie Walters   Julie Walters

Lord Voldemort ve Ölüm Yiyenler[değiştir | kaynağı değiştir]

Lord Voldemort Richard Bremmer (y)
Ian Hart (v)
Christian Coulson (y)   Ralph Fiennes Hero Fiennes-Tiffin (y; 11)
Frank Dillane (y; 15)
Ralph Fiennes (f)
Ralph Fiennes Ralph Fiennes
Richard Bremmer (f)
Christian Coulson (f)
Regulus Black   Tom Moorcroft  
Alecto Carrow   Suzie Toase
Amycus Carrow   Ralph Ineson
Barty Crouch Jr   David Tennant  
Antonin Dolohov   Arben Bajraktaraj   Arben Bajraktaraj  
Fenrir Greyback   Dave Legeno
Bellatrix Lestrange   Helena Bonham Carter
Walden Macnair   Peter Best   Peter Best  
Lucius Malfoy   Jason Isaacs   Jason Isaacs Jason Isaacs (f)
Tony Coburn (y)[G]
Jason Isaacs
Narcissa Malfoy   Helen McCrory
Peter Pettigrew   Timothy Spall Charles Hughes (y) Timothy Spall Timothy Spall (f)
Thorfinn Rowle   Rod Hunt
Scabior   Nick Moran
Travers   Tav MacDougall  
Yaxley   Peter Mullan  

Sihir Bakanlığı çalışanları[değiştir | kaynağı değiştir]

Amelia Bones   Sian Thomas Sian Thomas (f) Sian Thomas  
Mary Cattermole   Kate Fleetwood  
Reg Cattermole   Steffan Rhodri  
Barty Crouch Sr   Roger Lloyd-Pack  
John Dawlish   Richard Leaf  
Amos Diggory   Jeff Rawle  
Cornelius Fudge   Robert Hardy  
Mafalda Hopkirk   Jessica Hynes (v)   Sophie Thompson  
Albert Runcorn   David O'Hara  
Rufus Scrimgeour   Bill Nighy  
Pius Thicknesse   Guy Henry
Dolores Umbridge   Imelda Staunton   Imelda Staunton  
Percy Weasley Chris Rankin   Chris Rankin   Chris Rankin

Mugglelar[değiştir | kaynağı değiştir]

Frank Bryce   Eric Sykes  
Dennis   Christopher Rithin  
Mrs. Cole   Amelda Brown  
Dudley Dursley Harry Melling   Harry Melling   Harry Melling  
Marge Dursley   Pam Ferris  
Petunia Dursley Fiona Shaw   Fiona Shaw   Fiona Shaw Ariella Paradise (y)
Vernon Dursley Richard Griffiths   Richard Griffiths   Richard Griffiths  
Mr. Granger   Tom Knight   Ian Kelly  
Mrs. Granger   Heather Bleasdale   Michelle Fairley  
Malcolm   Richard Macklin  
Mr. Mason   Jim Norton  
Mrs. Mason   Veronica Clifford  
Piers Polkiss   Jason Boyd  
King's Cross railway station security guard Harry Taylor  

Yabancı büyücüler ve cadılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Fleur Delacour   Clémence Poésy   Clémence Poésy
Gabrielle Delacour   Angelica Mandy   Angelica Mandy  
Gregorovitch   Rade Šerbedžija  
Gellert Grindelwald   Michael Byrne
Jamie Campbell Bower (y)
 
Igor Karkaroff   Predrag Bjelac  
Viktor Krum   Stanislav Ianevski  
Olympe Maxime   Frances de la Tour   Frances de la Tour  

Hogwarts sakinleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Kanlı Baron Terence Bayler  
Sir Cadogan   Paul Whitehouse  
Everard   Sam Beazley  
Şişman Keşiş Simon Fisher-Becker  
Şişman Kadın Elizabeth Spriggs   Dawn French  
Gri Leydi Nina Young   Kelly Macdonald
Mızmız Myrtle   Shirley Henderson   Shirley Henderson  
Neredeyse Kafasız Nick John Cleese  
Phineas Nigellus Black   John Atterbury  
Peeves[H] Rik Mayall  
Seçmen Şapka Leslie Phillips (v)   Leslie Phillips (v)

Büyücü dünyasının diğer vatandaşları[değiştir | kaynağı değiştir]

(Gelecek Postası, Diagon Yolu, Hogsmeade, Hogwarts Ekspresi, Hızır Otobüs , ve Knockturn Yolu içerir)

Bathilda Bagshot   Hazel Douglas  
Heathcote Barbary   Jason Buckle  
Mr Borgin   Edward Tudor-Pole  
Gideon Crumb   Steven Claydon  
Barnabas Cuffe   Roger C. Baily  
Ariana Dumbledore   Hebe Beardsall
Kirley Duke   Jonny Greenwood  
Food Trolley Lady Jean Southern   Margery Mason  
Auntie Muriel   Matyelok Gibbs  
Xenophilius Lovegood   Rhys Ifans  
Mr Ollivander John Hurt   John Hurt
Ernie Prang   Jimmy Gardner  
Madam Rosmerta   Julie Christie  
Stan Shunpike   Lee Ingleby  
Rita Skeeter   Miranda Richardson   Miranda Richardson  
Orsino Thruston   Phil Selway  
Tom the barman Derek Deadman   Jim Tavare  
Donaghan Tremlett   Steve Mackey  
Myron Wagtail   Jarvis Cocker  
Eldred Worple   Paul Ritter  

Yaratıklar[değiştir | kaynağı değiştir]

Aragog   Julian Glover (v)  
Bane   Jason Piper  
Bogrod   Jon Key
Dobby   Toby Jones (v)   Toby Jones (v)  
Firenze Ray Fearon (v)  
Grawp   Tony Maudsley  
Griphook Verne Troyer   Warwick Davis
Kreacher   Timothy Bateson (v)   Simon McBurney (v)  
Magorian   Michael Wildman  
Sanguini   Charlie Bennison  
Shrunken Head   Lenny Henry (v)  

Sonsözde yer alan karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Astoria Malfoy   Jade Gordon
Scorpius Malfoy   Bertie Gilbert
Albus Severus Potter   Arthur Bowen
James Sirius Potter   Will Dunn
Lily Luna Potter   Daphne de Beistegui
Hugo Weasley   Ryan Turner
Rose Weasley   Helena Barlow

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

A Çok defa, önemsiz çocuk rolü bölümleri çocukları çok çalıştırmaktan kaçınmak için ikiz kardeşler veya üçüz kardeşler tarafından oynanmıştır.[10][11] Saunders üçüzlerinin ilk adları bilinmemektedir, jenerikte "Saunders üçüzleri" olarak geçmişlerdir.
B Warwick Davis, gri saçla yaşlı cüce-gibi bir adam olarak ilk iki filminde Filius Flitwick'i oynadı. Üçüncü film için yapımcılar, yapımcılar Davis'e filmde Flitwick rolünün bulunmadığını söyledi, fakat yapımcılar onun en azından birkaç kısa rolde oynamasını istiyorlardı. Davis, Hogwarts karşılama şöleninde koroyu yöneten, siyah saç ve bir bıyıkla çok daha genç bir büyücü rolünü oynadı. Dördüncü filmin yapımı devam ederken, yönetmen Mike Newell Davis'e son film içinde bakışını korumasını söyledi, fakat bunu Flitwick için yeni bir bakış yaptı. Davis şimdi Flitwick'i rolünü sanki bir akrabasını oynadığı düşünür.[12]
C Peeves sahnesi sadece ..Felsefe Taşı filmi için çekişmiştir, diğer versiyonlarda bo rol kesilmiştir.[13][14]
D Nigel kitaptaki bir karakter değildir. William Melling buna benzer önemsiz rolleri Harry Potter ve Ateş Kadehi (2005) filmindeki önceki filmlerde ortaya çıkarmıştır.
E Bu karakter Ryan Nelson tarafından "Slightly Creepy Boy" gibi canlandırıldığında filmin afişlerinde Dumbledore's Army ile ilgili fotoğrafların çıktığı zaman yayınlandı.[15] Orada, kitaplardan adlandırılan bir karaktere bir korelasyon olup olmadığı Warner Bros. tarafından hiçbir sözcük olmadı, veya, eğer onun karakterinin ismi, gerçekten "Slightly Creepy Boy"ise.

Kaynaklar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Chris Columbus (director) (2001-11-04). Harry Potter ve Felsefe Taşı (DVD). Olayın gerçekleşme zamanı: 2:24:12. 
  2. ^ Chris Columbus (director) (2002-11-03). Harry Potter and the Chamber of Secrets (DVD). Olayın gerçekleşme zamanı: 2:25:56. 
  3. ^ Cuarón, Alfonso (director) (2004-05-31). Harry Potter ve Azkaban Tutsağ (DVD). Olayın gerçekleşme zamanı: 2:10:00. 
  4. ^ Mike Newell (director) (2005-11-18). Harry Potter and the Goblet of Fire (DVD). Olayın gerçekleşme zamanı: 2:23:08. 
  5. ^ Yates, David (director) (2007-07-11). Harry Potter and the Order of the Phoenix (DVD). Olayın gerçekleşme zamanı: 2:10:52. 
  6. ^ Yates, David (director) (2009-07-15). Harry Potter and the Half-Blood Prince (DVD). Olayın gerçekleşme zamanı: 2:23:21. 
  7. ^ Yates, David (director) (2010-11-18). Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 1 (DVD). Olayın gerçekleşme zamanı: 2:13:44. 
  8. ^ Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2 (DVD). 2011-07-13. Olayın gerçekleşme zamanı: 2:01:28. 
  9. ^ Dale, Paul (2010-02-28). "Greenberg revealed at The List Surprise Movie at GFF". The List. http://www.list.co.uk/article/24019-greenberg-revealed-at-the-list-surprise-movie-at-gff/. Erişim tarihi: 2012-07-03. 
  10. ^ Waxman, Sharon (1996-06-06). "Infant TV Actors Are Overworked, Critics Charge; Watchdog Group Presses For Tougher Industry Rules". ss. A1. 
  11. ^ Woodman, Tenley (2004-08-27). "It doesn't take genius to know 'Baby' is bad". The Boston Globe: ss. E27. 
  12. ^ Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; mugglecast-47 isimli refler için metin temin edilmemiş (Bkz: Kaynak gösterme)
  13. ^ Brian Linder (2001-04-04). "Potter Gloucester Set Report". IGN. http://uk.movies.ign.com/articles/050/050980p1.html. Erişim tarihi: 2007-08-08. 
  14. ^ Greg Dean Schmitz. "Harry Potter and the Sorcerer's Stone (2001)". Yahoo!. http://movies.yahoo.com/movie/preview/1808404331. Erişim tarihi: 2007-08-08. 
  15. ^ Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; hpana-hi-res-images isimli refler için metin temin edilmemiş (Bkz: Kaynak gösterme)

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]