Rotten Tomatoes

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Rotten Tomatoes
SahipRupert Murdoch'un News Corp
OluşturanSenh Duong
URLhttp://www.rottentomatoes.com/
Ticari?Evet
Site türüOnline
Kayıtİstenirse
Başlama tarihi1998

Rotten Tomatoes (TürkçeÇürük Domatesler), film eleştirilerinin, oyuncuların, yönetmenlerin, fragmanların ve sinema haberlerinin yer aldığı bir internet sitesidir. Site kullanıcılara film önerileri göstermek için içerik-tabanlı filtreleme yöntemi uygular. 19 Ağustos 1998 tarihinde, Sehn Duong tarafından açılmıştır.

Puanlama[değiştir | kaynağı değiştir]

Domatesmetre[değiştir | kaynağı değiştir]

Rotten Tomatoes ekibi ilk iş olarak çeşitli yazı dernekleriyle film eleştirmenleri birliğinin onaylanmış üyelerinden oluşan yazarların çevrimiçi yorumlarını toplar. Web sitede eleştirmen olmak için yazılan özgün bir yorumun kullanıcılar tarafından belli bir sayıda "beğeni" alması gerekmektedir. Bu kişiler genellikle büyük gazetelerde yazan "En İyi Eleştirmenler" olarak sınıflandırılır. Ekip, yorumları her inceleme için olumlu ("taze", kırmızı domates simgesi yer alır) ya da olumsuz ("çürük", sıkılmış yeşil bir domates simgesi yer alır) olarak sınıflar.

Puan Tanım
%100-70 Certified Fresh (Sertifikalı Taze). En az 80 eleştirmen tarafından incelenen, %75 veya daha fazla puanı alan filmleri kapsar.[1]
%100-60 Fresh (Taze). Sertifikalı Taze için gerekli puanı alamayıp %60 civarı puan alan filmler içindir.
%59-0 Rotten (Çürük). %59'dan düşük puan alan filmler içindir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Rotten Tomatoes: Licensing". www.rottentomatoes.com. 16 Ekim 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Haziran 2016. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]