Katie Leung

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Katie Leung
DoğumKatie Liu Leung
8 Ağustos 1987 (36 yaşında)
İskoçya Motherwell, Kuzey Lanarkshire, İskoçya
Etkin yıllar2005–devam
Boy1,64 m (5 ft 5 in)

Katie Leung (d. 8 Ağustos 1987, Motherwell), Çin asıllı İskoç oyuncu. J.K Rowling'ın Harry Potter serisi ile tanınmıştır. Filmde Harry Potter'ın ergenlik dönemi aşkı olan Cho Chang'ı canlandırmıştır. Katie Leung 1988 yılında, daha sonra boşanacak olan Peter ve Kar Wai Li'nin 3. çocukları olarak dünyaya geldi. Şu anda babası, ağabeyleri ve kızkardeşiyle birlikte evinde yaşamaktadır. İskoçya'nın en prestijli özel okullarından biri olan Hamilton Yüksekokulu'na devam etmektedir. Harry Potter ve Ateş Kadehi Katie'nin ilk filmidir.[1] Katie 2004 Şubat'ında gerçekleştirilen halka açık seçmelere katıldı ve 3.000 genç kızı geride bıraktı.[1] Katie daha önce hiçbir oyunculuk deneyimine sahip değildi ve hiç ders de almamıştı, babasının bir Çin televizyon kanalında seçmelerin ilanını görmesi tamamen bir tesadüftü. Katie seçmelere katılıp, şansını denemenin oldukça "eğlenceli" olabileceğini düşünse de, o gün aklı daha çok alışverişe gitmekteydi.

Seçmelerin günü geldiğinde, Katie, Cho Chang olma umudu taşıyan binlerce kızdan oluşan kuyruğa katıldı. İlk elemeleri geçtiğini duyduğunda müthiş şaşırdı. Casting yönetmeni onu ikinci seçmelere çağırmıştı, ama Katie, hiç oyunculuk deneyimi olmadığı için rolü alamayacağına emindi. Başka seçmeler ve kameralı denemelerden sonra, annesi aranarak, Katie'nin "Harry Potter ve Ateş Kadehi"nde Cho Chang'i oynayacağı bildirildi.

Katie büyük bir müzik meraklısı ve R & B, Pop, Rock, Hip Hop başta olmak üzere her türlü müziği seviyor. Genç kız, ayrıca, piyano da çalıyor.[2]

İlginç Gerçekler[değiştir | kaynağı değiştir]

İskoçya'nın en prestijli özel okullarından birine devam etmektedir. Yıllık £5,000 ödemektedir. Babasının Glasgow şehrinde başarılı giden bir restorantı ve bir Çin toptancılık şirketi vardır. Glasgow yakınlarında Motherwell'e £400,000 kirası olan bir evde yaşamaktadırlar.[2] Cho Chang rolü için başvuran 3,000 kızı geride bırakmıştır.[1]

Oynadığı filmler[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Film Rol
2004 Harry Potter ve Azkaban tutsağı Cho Chang
2005 Harry Potter ve Ateş Kadehi Cho Chang
2007 Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı Cho Chang
2009 Harry Potter ve Melez Prens Cho Chang
2011 Harry Potter ve Ölüm yadigarları (Bölüm 2) Cho Chang

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b c "Katie Leung - Biography" (İngilizce). IMBD. 13 Ağustos 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Şubat 2015. 
  2. ^ a b "Harry Potter's First Kiss" (İngilizce). gameops.net. 29 Haziran 2007. 18 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Şubat 2015. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]