Kullanıcı mesaj:EvetHayır: Revizyonlar arasındaki fark

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
İçerik silindi İçerik eklendi
Yeni başlık: Engellendiniz
EvetHayır (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
1. satır: 1. satır:
== Vikipedi'ye Hoş Geldiniz! ==
<div style="vertical-align:top; background-color:#FFFACD; padding:1em; margin:2px; border:3px solid #fad67d">

[[Dosya:Turkish coffee in Istanbul.jpg|right|230px|Vikipedi'ye hoş geldiniz {{*:)}}]]
Merhaba '''{{PAGENAME}}'''.
Herkesin katkıda bulunabildiği '''''Özgür Ansiklopedi Vikipedi''''''ye hoş geldiniz!

*Aklınıza takılan sorular varsa ve danışma gereği duyuyorsanız [[Yardım:İçindekiler|'''yardım''']] ve [[Vikipedi:Sıkça Sorulan Sorular|'''sıkça sorulan sorular''']] sayfalarına bakabilirsiniz. Ayrıca sorularınızı [[Vikipedi:Danışma masası|Danışma masası]] ve [[Vikipedi:Köy çeşmesi|Köy çeşmesi]]nde de belirtebilirsiniz. Maddelerde değişiklik yapmak için [[Yardım:Sayfa nasıl yazılır|'''bu sayfaya''']] ve '''[[VP:BEK|bu sayfaya]]''' bakmanızda yarar var. Ses, animasyon, fotoğraf, vb. dosyaları ''Vikipedi''ye yüklemek için önce mutlaka [[Vikipedi:Telif hakları|'''bu sayfayı''']] okumalısınız. ''Vikipedist''lerle mesajlaşmak isterseniz size her konuda yardımcı olmak isteyeceklerdir. Mesaj atmak istediğiniz kullanıcının mesaj sayfasına girip, üstteki "'''+'''" butonuna tıklayıp, çıkan değişiklik sayfasında konuyu, mesajı yazıp sonunda da 4 tilde ile <nowiki>(~~~~)</nowiki> [[Vikipedi:İmza kullanımı|imza]] atmayı lütfen unutmayınız!

*'''[[VP:T|Telif politikalarımız]]''' sebebiyle Vikipedi'ye telif hakkı saklı başka bir kaynakta var olan metinleri eklemiyoruz. Bunların içerdiği bilgileri ancak kendi cümlelerimizle buraya yazabilir ve onları kaynak gösterebiliriz. <u>'''Lütfen başka site, kitap veya dergilerden Vikipedi'ye bilgi kopyalamayınız'''</u>.
=== Unutmayın! ===
*Maddelerde değişiklik yaparken, lütfen '''[[VP:TBA|tarafsız bir bakış açısı]]yla''' ve ansiklopedik bir dilde yazmaya özen gösterin.

*Maddelere imza atmayınız, maddelerde reklam yapmayınız, e-posta ve telefon numarası gibi özel bilgilerinizi paylaşmayınız. Kendinizi tanıtabilmek için [[VP:KS|kullanıcı sayfanız]]da [[Vikipedi:Babil|'''Babil''']] şablonlarını kullanabilirsiniz.

*Kullanıcılarla mesajlaşırken lütfen [[VP:N|nezaket kurallarını]] unutmayın, herkesin aynen sizin gibi Vikipediyi geliştirmek amacıyla katkıda bulunduğunu ve [[VP:İNOV|iyi niyetli olduğunu varsayın]]. [[Vikipedi:Beş temel taş|'''Beş temel taş''']], [[Vikipedi:İmza kullanımı|'''imza kullanımı''']], [[Vikipedi:Cesur ol|'''Cesur ol''']], [[VP:EP|'''Engelleme politikası''']], [[VP:OY|'''oy kullanımı''']] politika ve yönergelerini mutlaka okuyun.

*Aynı kişiye ait birden fazla hesabın ya da farklı kişilere ait olsa bile birden fazla hesabın tartışmalarda avantaj sağlamak amacıyla birlikte hareket etmesinin [[VP:K|'''Kuklacılık''']] olarak değerlendirileceğini ve bunun [[VP:EP|yasak]] olduğunu unutmayın. Politika ve yönergeleri okuduysanız, değişiklik yapmayı ve Vikipedide neler yapabileceğinizi artık biliyorsanız '''[[VP:CO|cesur olun]]''' ve değişiklik yapmaya başlayın!...

:'''Haydi kolay gelsin!'''
</div>
----
__notoc__
<div align="center" style="padding: 1.1em; background-color:#FFF0F5
; width:95%;"><font face="Arial"><font size=5> <div style="color:BLACK">Veni, Vidi, Viki<br /><br />Geldim, Gördüm, Vikiledim<font size=2>
</div></font></font></div>
<div style="text-align: center;">
== Özgür Ansiklopedi Vikipedi'ye Hoşgeldiniz! ==
</div>
Kullanıcıların katkılarıyla oluşan özgür Ansiklopedi Vikipedi'ye hoşgeldiniz. Viki'ye alışmanız için birkaç küçük ipucu:

* [[Vikipedi]] bir ansiklopedi projesidir. Ansiklopedik olmayan içerik Vikipedi'de kullanılmaz.
* Sayfanın üst kısmındaki "değiştir" butonunu tıklayarak istediğiniz sayfada değişiklik yapabilirsiniz.

* Bu butonu tıkladığınızda önünüze madde içeriği gelecek. Bu içeriğe yeni bilgiler ekleyebilirsiniz.

* Eklediğiniz bilgilerdeki belli kelimeleri <nowiki>[[çift köşeli parantez]]</nowiki> içine alarak bu isimli Vikipedi maddelerine [[Yardım:Bağlantı|bağlantı]] verebilirsiniz.
* Belli kelimeleri <nowiki>'''üç tırnak'''</nowiki> içine alarak '''kalın yazı''', <nowiki>''iki tırnak''</nowiki> içine alarak ''italik yazı'' ekleyebilirsiniz.
* Tek sınırlamamız, Vikipedi'ye '''kesinlikle''' kopyala/yapıştır yöntemiyle bilgi eklememeniz. Diğer web sitelerinde bulunan bilgiler aksi belirtilmedikçe teliflidir. Vikipedi'de telifli içerik bulundurulmaz, Vikipedi'deki tüm bilgiler [[kamu malı]]dır.

Şimdiden iyi çalışmalar dilerim. Eğer bir sorunuz olursa [http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Kullan%C4%B1c%C4%B1_mesaj:Khutuck&action=edit&section=new burayı tıklayarak] bana mesaj bırakabilir veya [[Vikipedi:Danışma masası|danışma masamıza]] mesaj bırakarak başka bir Vikipedist'ten cevap alabilirsiniz. Cesur olun, yazılacak daha çok madde, paylaşılacak çok bilgi var! Şimdiden iyi çalışmalar.


<div style="text-align: center;">
<gallery>
Resim:Wiki01.PNG|Sayfa nasıl değiştirilir?
Resim:Wiki02.PNG|İç bağlantı ve kalın yazı nasıl yazılır?
Resim:Wiki03.PNG|Sayfa nasıl kaydedilir?
Resim:Wiki04.PNG|Değişikliklerim neye benzer?
</gallery></div>

== Hoşgeldin! ==
== Hoşgeldin! ==



Sayfanın 09.13, 5 Haziran 2011 tarihindeki hâli

Hoşgeldin!

Nasılsın bakalım? Vikipedi'de işler yolunda mı? --GökTR 19:04, 19 Nisan 2011 (UTC)

Lütfen maddelere eklenmiş olan şablonları, gereği yerine getirilmeden çıkarmayınız. Bu davranışınız, vandalizm olarak yorumlanabilir. Unutmayınız ki uyarılara rağmen şablonları kaldırmak bir Vikipedi suçudur ve Vikipedi kuralları (madde 5) gereği engellenebilirsiniz. Teşekkürler, iyi çalışmalar.
taysin (mesaj) 17:28, 20 Nisan 2011 (UTC)
Lütfen Vikipedi sayfalarını boş içeriklerle değiştirmeyin. Vikipedi'de boş sayfalar yeni kullanıcılar için yanıltıcı olabileceğinden zararlıdır.

Şayet çift madde durumundaysa, lütfen uygun olan sayfaya yönlendirme yapınız. Eğer sayfa vandalizme uğramışsa, lütfen uygun haline geri döndürünüz. Eğer sayfanın içeriğinin uygun olmadığını düşünüyorsanız, uygun bir içerikle değiştiriniz.

Eğer sayfa için umut olmadığını düşünüyorsanız, işleyiş için silme politikasına göz atabilirsiniz. Vikipedi'ye katkı sağladığınız için teşekkürler.
taysin (mesaj) 19:43, 28 Nisan 2011 (UTC)

Lütfen...

Merhabalar, Vikipedi'ye katkıda bulunduğunuz için teşekkürler. Bakım şablonu eklenmiş sayfaları boşaltmayınız. Bu yanıltıcı olabilir. Özellikle resimlerin bilgi sayfalarında (burada olduğu gibi) denemeler yaptığınızı fark ettim. Denemeleriniz için Deneme Tahtasını kullanabilirsiniz. İyi çalışmalar --taysin (mesaj) 18:01, 29 Nisan 2011 (UTC)

  • Merhaba. Yukarıda zaten uyarı almışsınız. Buradaki gibi maddelerden neden uyarı etiketlerini çıkardığınızı sorabilir miyim? Bunlar maddedeki sorunları okuyucu ve kullanıcılara belirtmek için konulmuş yararlı şablonlardır. Teşekkürler. --82 ~145 ileti 12:46, 30 Nisan 2011 (UTC)

Lütfen yüklediğiniz resimlerin lisans ve kaynak bilgilerini eksiksiz olarak doldurun. Lisans ve kaynak bilgisi belli olmayan resimler yüklemeyin. Siz yada başkası tarafından yüklenmiş bir resmin, gerekenler yerine getirilmeden bakım şablonunu kaldırmayın. İyi çalışmalar --taysin (mesaj) 20:16, 1 Mayıs 2011 (UTC)

Lütfen maddelere eklenmiş olan şablonları, gereği yerine getirilmeden çıkarmayınız. Bu davranışınız, vandalizm olarak yorumlanabilir. Unutmayınız ki uyarılara rağmen şablonları kaldırmak bir Vikipedi suçudur ve Vikipedi kuralları (madde 5) gereği engellenebilirsiniz. Teşekkürler, iyi çalışmalar.
82 ~145 ileti 13:53, 12 Mayıs 2011 (UTC)

Lütfen sayfalardan "Silinmeye aday sayfalar" uyarısını, ya da diğer kişilerin yorumlarını, "silinmeye aday sayfalar" sayfalarından kaldırmayın. Uyarılar ve yorumlar topluluğun ortak bir karara varabilmesi açısından gereklidir, bu yüzden onları kaldırmak vandalizme girer. Eğer maddenin silinmesine karşıysanız yorumlarınızı sayfanın silinmeye aday gösterildiği sayfada belirtiniz. Teşekkürler.--Rapsar 10:13, 20 Mayıs 2011 (UTC)

Program listelerindeki değişikler

Lütfen buradaki gibi ansiklopedik olmayan yayın saatleri gibi değişikleri yapmayınız. Kanalların program listeleri televizyon rehberi değildir. Anlayışınız için sağolun, iyi çalışmalar...--özgür|fikir 14:20, 21 Mayıs 2011 (UTC)

Uyarı
Uyarı
Dikkat: Lütfen, maddelere ya da dosyalara eklenen şablonları, gereklerini yerine getirmeden kaldırmayınız. Bu harekette ısrarcı olunması vandalizm olarak değerlendirilebilir. Farklı görüşteyseniz bunu maddenin tartışma sayfasına yazınız. İyi çalışmalar. --Merube 89msj 20:32, 23 Mayıs 2011 (UTC)


Lütfen madde isimlerini standartların aksine olacak şekilde değiştirmeyiniz.

Uyarı
Uyarı
Maddelerin isimlerini, Vikipedi’de mevcut eğilim ve standartların aksine olacak şekilde değiştirmeyiniz ve/veya yönlendirmeyiniz. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Superyetkinileti 17:03, 26 Mayıs 2011 (UTC)
Lütfen maddelerden hızlı silme etiketlerini çıkartmayınız. Eğer maddenin silinmemesi gerektiğini düşünüyorsanız, {{bekle}} etiketini ekleyiniz ve maddenin tartışma sayfasında nedenini belirtiniz. Hizmetliler maddeyi silmeden önce sizin açıkladığınız sebebi kontrol edeceklerdir. Teşekkürler.

Reality 18:48, 28 Mayıs 2011 (UTC)

Sil şablonlarına müdahaleleriniz

Merhaba, zamanla işleyişi görür öğrenirsiniz diye bekledim ama söylemeden geçemeyeceğim. Başka kullanıcılar tarafından silinmesi için etiketlenmiş maddelere rastgele müdahale etmeyiniz. İlle birşey eklemek istiyorsanız veya söyleyecek birşeyiniz varsa etiketleyen kullanıcı ile iletişime geçerek ona anlatınız. Son değişikliğiniz doğru olan bir etiketlendirmeyi yanlışa çevirmekten ibaretti, zaten bu maddeleri bir hizmetli inceleyecektir. Sizin tekraren bu maddeleri kontrol edip, mutlaka birşeyler değiştirmeye gayret göstermenize gerek yok, bunun yerine silinmesi daha evvelden önerilmemiş maddeleri ilk olarak kendinizin inceleyip etiketlemesini tavsiye ediyorum. En azından hataları önleyebileceğimiz bir davranış olur. Hoşcakalın...Vikiçizer 09:29, 29 Mayıs 2011 (UTC)

Lütfen uyarıları dikkate alınız.

Lütfen uyarıları dikkate alınız. Vikipedi işleyişini aksatmanıza yönelik davranışlarınız için size yapılan uyarıları önemsememeniz, vandalizm olarak değerlendirilebilir ve engellenebilirsiniz. Superyetkinileti 22:39, 2 Haziran 2011 (UTC)


Engellendiniz

Vikipedi sayfalarında deneme yapmaya yönelik ısrarlı tutumunuzdan ötürü engellendiniz. Geri döndüğünüzde olumlu katkılarınızı görmek umuduyla. --Superyetkinileti 16:14, 3 Haziran 2011 (UTC)