Kullanıcı mesaj:Vikiçizer: Revizyonlar arasındaki fark

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
İçerik silindi İçerik eklendi
Bermanya (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
Bilgehan ozturk (mesaj | katkılar)
356. satır: 356. satır:


Selam Vikiçizer. Bir sorun var: [http://tr.wikipedia.org/wiki/Dosya:Translational_motion.gif Bu] animasyon çalışmasını, [http://tr.wikipedia.org/wiki/Kullan%C4%B1c%C4%B1:Bermanya/Portal:Enerji portal sayfama] ekledim ama portal sayfamda hareketsiz bir şekilde duruyor. Orada da hareketli olmasını istiyorum. Bunu nasıl halledebiliriz? İyi vikilemeler, sevgiler... --[[Kullanıcı:Bermanya|<font color="green">'''Berm@nya'''</font>]]<sup>[[User Talk:Bermanya|<font color="black">'''İleti'''</font>]]</sup> 13:57, 11 Haziran 2010 (UTC)
Selam Vikiçizer. Bir sorun var: [http://tr.wikipedia.org/wiki/Dosya:Translational_motion.gif Bu] animasyon çalışmasını, [http://tr.wikipedia.org/wiki/Kullan%C4%B1c%C4%B1:Bermanya/Portal:Enerji portal sayfama] ekledim ama portal sayfamda hareketsiz bir şekilde duruyor. Orada da hareketli olmasını istiyorum. Bunu nasıl halledebiliriz? İyi vikilemeler, sevgiler... --[[Kullanıcı:Bermanya|<font color="green">'''Berm@nya'''</font>]]<sup>[[User Talk:Bermanya|<font color="black">'''İleti'''</font>]]</sup> 13:57, 11 Haziran 2010 (UTC)

Selamlar saygılar nasılsınız?Hesabımızı kapatmak için ne yapmamız gerekiyor acaba?--[[Kullanıcı:Bilgehan ozturk|Bilgehan Öztürk]] 18:25, 11 Haziran 2010 (UTC)

Sayfanın 18.25, 11 Haziran 2010 tarihindeki hâli

Kaynaksız

Selam. Yine aynı kullanıcıdır sanırım. Hiç bırakmıyor. Takabeg ileti 06:13, 1 Haziran 2010 (UTC)

  • Vikipediyi aklıma geleni yazdığım sözlük sanıyor:) Kolay gelsin...Vikiçizer 07:23, 1 Haziran 2010 (UTC)

Kullanıcı adı

  • Selam acaba bu kullanıcı adları uygunmudur?
Kullanıcı:Hadisefan
Kullanıcı:Sirushofan
Kullanıcı:Captain MacTavish
Kullanıcı:Esctodaytr
  • Merhaba Beşiktaşlı48, kelime bazında bariz bir aykırılık göremedim. Esctoday internet sitesi adı ama ekleme ile değiştirilmiş bir ad olmuş...Diğerlerinin de açık bir uygunsuzluğu henüz yok, katkıları belli bir internet sitesini gerekli-gereksiz eklemek olacaksa isimlerinin de engellenmeleri düşünülebilir...Kolay gelsin, iyi çalışmalar...Vikiçizer 12:25, 1 Haziran 2010 (UTC)

Şablon

Merhabalar, koruma altındaki maddeye bir değişiklik yapılabilir mi diye soracaktım: Vederson, Türk Milli Takımı'nda oynamayı çok istemiştir ifadesi yerine Brezilya Millî Futbol Takımında forma giymediğinden dolayı çağrılması durumunda Türkiye Millî Futbol Takımında forma giyebilecektir konulabilir mi? İyi vikiler...Ertly 14:03, 1 Haziran 2010 (UTC)

    • Merhaba Ertly, cümleyi aynen ekledim. Bazı düzenlemeler yaptım. Tam korumada olmasını sevmiyorum ama maalesef mecbur kalıyorum...İyi çalışmalar, hoşcakalın...Vikiçizer 17:51, 1 Haziran 2010 (UTC)

Selam Çizer. Ne yazık ki yine yaptı. Maddeden şablonu kaldırıp sil etiketi ekledi. Kendisine defalarca önemli olanın şablon olmadığı ve bilginin (data) kendisi olduğunu anlatmıştım ama olmuyor. Takabeg ileti 15:05, 1 Haziran 2010 (UTC)

  • Merhaba Takabeg, şablon işi beni sıkmaya başladı ama başka ilgilenen hizmetli de göremiyorum...Türk Süvarisi'ne yeni bir şablon yaptıysa, diğerinin silinmesini isterken yenisine link vermesini istedim. Linksiz gördüklerimle uğraşırak vakit kaybı yaşamak ya da bir hataya düşmek istemiyorum. Daha evvelden şablonla hangi kullanıcı ilgileniyorsa onlarla irtibata geçmesi, şablonların geçmişlerinin birleştirilebileceği, yenisini tartışmadan seri değişikliklere gitmemesi vs. söylendi. Bazı şablonları gerçekten daha iyileriyle değiştirdiğine şahit oldum, bahsettiğiniz gibi işlere önem vermiyor gözüküyor. Türk Süvarisi'nin silsile kabul edeceksek bundan sonraki engeli 6 ay, farklı ihlallerden olduğu için silsile kabul etmeyeceksek, o zaman 24 saat...Biri az, biri fazla...Bir başka hizmetlinin etiketlenen şablonlara nasıl yaklaştığını öğrenmek istiyorum, birşey yapan olduysa da kaçırmışım...Kolay gelsin, iyi çalışmalar...Vikiçizer 19:33, 1 Haziran 2010 (UTC)
Engelleme konusunda fikrim yok. Engellense de dönüşte tekrarlarsa anlam yok. Büyük ihtimalle öyle olacaktır:) Zira hep öyle oldu. Birde İskitler maddesine bakar mısınız ? Bu kullanıcıya da iki ay önce de aynı şey yani mevcut kaynaklı bilgileri kaldırmaması gerektiğini anlattık. Ama anlamıyor. Takabeg ileti 11:53, 2 Haziran 2010 (UTC)

Uyarınız

Vikipedi'de yeni olduğumdan bilgim yoktu. Kullanıcı sayfamı belirttiğiniz biçimde yeniden oluşturdum. Uygun mu ve mesaj sayfamdaki uyarınızın durması gerekiyor mu? Özge Yücel 21:01, 1 Haziran 2010 (UTC)

  • Merhaba Özge Yücel, gayet güzel düzenlemişsiniz. Mesajım zaten bir şablondur, düzenlediğinize göre kalmasına gerek yok, çıkartabilirsiniz. Bir önceki kullanıcı sayfanızdan okuduklarımdan yola çıkarak, artık özellikle hukuk konularında yardımlarınızı bekliyoruz:) Vikipediye dair aklınıza takılan sorunlarda yardımcı olmaya çalışırız. İyi çalışmalar, hoşcakalın...Vikiçizer 21:07, 1 Haziran 2010 (UTC)

Koruma isteği

  • Mrb. Şu şablonu yarı korumaya alır mısın? Anonim kullanıcılar, Türk Telekom Arena'yı listeye ekleyip duruyor. Ancak daha stad tamamlanmadı, UEFA tarafından böyle bir statü de "henüz" verilmedi.--Rapsar 10:15, 3 Haziran 2010 (UTC)
    • Merhaba Rapsar, korumaya alındı. İyi çalışmalar, kolay gelsin...Vikiçizer 10:17, 3 Haziran 2010 (UTC)

Soru

Soru; Siz wikinin neyi oluyorsunuz?. Wikide nasıl bir yönetme sistemi var kim nasıl hangi durumda oluyor?..— Bu imzasız görüş 95.70.199.61 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Merhaba, vikipedide kayıtlı kullanıcıyım, siz de kayıt olabilirsiniz. Yesterday sayfasındaki "bu berbat şarkıyla" vs. gibi yoruma dayalı eklemeleri kabul edemeyiz. Vikipedi, bir internet ansiklopedisidir. Üslubu da ansiklopedik olmalıdır. Eklenen bilgiler kaynaklı olmalıdır...Özen göstereceğinizi düşünüyorum, hoşcakalın...Vikiçizer 11:53, 4 Haziran 2010 (UTC)

Soru2= Peki siz bu konuma nasıl geliyorsunuz?. Kim sizlere bu yetkiyi veriyor, asıl öğrenmek istediğim bu. iyi günler..— Bu imzasız görüş 95.70.199.61 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Değişikliğinizi kayıtlı olsun ya da olmasın her kullanıcı geri alabilirdi. Çünkü ansiklopedik bir değişiklik değildi. Bu yetki her kullanıcıda vardır, doğru olmayan değişiklik geri alınabilir. Hoşcakalın...Vikiçizer 12:21, 4 Haziran 2010 (UTC)

Kullanıcı adı

  • Acaba bu uygunmudur? Ayrıca kullanıcı sadece vandallık yapmış.-- BeşiktaşlıM 17:01, 4 Haziran 2010 (UTC)
  • Merhaba, kelime bazında bir aykırılığı yok, Kibele de sanırım uygun görmüş ki sadece kullanıcı sayfasını boşaltmakta yetinmiş...Sadece vandallık yapması ile isim seçimi arasında bağ yok, hiç katkı yapmamış bir kullanıcı da yanlış seçimden dolayı engellenebilir...İyi çalışmalar, hoşcakalın...Vikiçizer 17:05, 4 Haziran 2010 (UTC)

Tartışma şablonları

Merhaba Mimar77, açtığınız sayfaların tartışma sayfalarını da açtığınızı gözlemliyorum. Oysa "Bu şablon ancak gerektiği zaman kullanılmalıdır. Her tartışma sayfasına onu eklemeyin. Özellikle boş tartışma sayfalarına onu koymayın." kuralımız var, Şablon:Tartışma'dan görebilirsiniz. Bundan sonra umarım dikkat edersiniz. Tartışması henüz olmayan maddelere tartışma sayfası açan kullanıcı görürseniz uyarmanızı rica ediyorum...İyi çalışmalar, hoşcakalın...Vikiçizer 17:35, 4 Haziran 2010 (UTC)

  • Uyarın için teşekkürler. Kolay gelsin. Mimar77 17:41, 4 Haziran 2010 (UTC)

Kullanıcı

Kullanıcı:Piçpiçpiç
Kumul 18:20, 4 Haziran 2010 (UTC)

Sarlacc

İyi çalışmalar, Sarlacc maddesi doğru mu, uydurma mı, kestiremedim, bana uydurma bilgiler, gibi geldi... İyi vikiler. →Ayrıksı ɣ /ɐj.ɾɯk.sɯ/ İleti 19:37, 4 Haziran 2010 (UTC)

  • Merhaba, uydurma değil, geliştireyim dedim, vazgeçtim sadece interwiki ekledim. Ama zaman zaman uydurma futbolcu, yazar vs. gibi maddelerle karşılaşıyoruz. Dikkatli olmak lazım...Teşekkürler, iyi çalışmalar...Vikiçizer 19:41, 4 Haziran 2010 (UTC)

Aile Hukuku Maddesine İlişkin Tartışma Sayfası

Merhaba, http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Tart%C4%B1%C5%9Fma:Aile_hukuku&action=history adresten görebilirsiniz, ansiklopedik olmayan danışma amaçlı sorulan soru tartışma sayfasında kalmış, ben de çıkarmak istedim ama yaptığım eylemin doğruluğundan kuşkulandım. Hızlı silme nasıl gerçekleştirilir ya da buna ilişkin şablon nasıl eklenir? Teşekkürler! Özge Yücel 20:04, 4 Haziran 2010 (UTC)

  • Merhaba Özge Yücel, geç cevap için özür dilerim, tam bu anda bir tartışmayı incelemem gerekiyordu.
  • Doğrusunu yapmışsınız, bu tip konuyla ilgisiz içerik tartışma sayfasından çıkartılabilir. Çıkartmak yerine tartışma sayfasının silinmesini de isteyebilirdiniz. Bunun için silinmesini istediğiniz sayfaya Vikipedi:Hızlı silme kriterlerinden uygun olanı bir şablon marifetiyle ekliyorsunuz.
  • Mesela bahsettiğiniz tartışma sayfası hızlı silme kriterlerinden G-12 gereği silinmelidir. { {sil|silme isteme nedeni} } şeklinde şablon kodunu maddeyi eklersiniz ve { {sil|G-12} } gibi bir kod olur. (Şablonlar burada görünmesin diye {{}} kodlarının arasına boşluk ekledim, yanıltmasın) Böylece o sayfa silinecek sayfalar kategorisinde görünür. Belki karışık gelebilir ama zamanla çok basit olduğunu göreceksiniz. Bir de size monobook sayfası yapmak gerek, bu işleri otomatik halledebilirsiniz...Şimdilik bu kadar söyleyeyim, birkaç silinecek madde etiketleyin bakalım n'olacak...Hoşcakalın...Vikiçizer 20:27, 4 Haziran 2010 (UTC)
  • Adım adım öğreniyorum. Monobook sayfasının ne olduğunu bilmiyorum, zamanı gelince öğretirsiniz artık. :) Teşekkürler yeniden, hoşçakalın. Özge Yücel 20:48, 4 Haziran 2010 (UTC)
Gayet hızlı öğreniyorsunuz bence:) Monobook bir grup viki kodu, kullanıcı sayfanıza kısa ve özel tuşlar eklemenize izin veriyor, bu sayede hızlıca ve kolayca şablonlama, kategorilendirme vs. işleri yapabiliyorsunuz. Bilmem size bir fikir verir mi ama benim monobook sayfam; Kullanıcı:Vikiçizer/monobook.js...Benimki de başkasından kopyalama...Bakalım o adıma gelin önce:) İyi çalışmalar, hoşcakalın...Vikiçizer 20:59, 4 Haziran 2010 (UTC)

Merhaba Vikiçizer, monobook'un nasıl oluşturulduğunu keşfettim, ne işe yaradığını da biraz anladım. Oluşturmak istedim ama Bermanya uyardı beni, hizmetlilerin yapması gerekiyor diye. Ben de monobook sayfamın içeriğini boşalttım, yanlış bir şey yapmış olmamak için. Hizmetlilerin oluşturması gerektiğini bilmiyordum. Bilginiz olsun istedim. İyi çalışmalar. Özge Yücel 19:36, 10 Haziran 2010 (UTC)

  • Merhaba Özge Yücel, onu hizmetlilerin yapması gerektiğini ilk kez okuyorum, bilmiyordum. Bence böyle bir kural olmaması lazım, varsa da çok gereksiz. Siz madem bu kadar yaptınız, yapın-kullanın...Hizmetliler genelde iyi vikipedist olacağını düşündükleri kullanıcılara monobook teklif eder, genelde yeni vikipedist acemidir:) bu yüzden hizmetli sayfayı oluşturur. Sanırım bir kural var sanılmış ya da ben birşey bilmiyorum:) İyi çalışmalar, hoşcakalın...Vikiçizer 19:43, 10 Haziran 2010 (UTC)

Öncelikle teşekkür ediyorum olumlu düşünceleriniz için. Katılıyorum, hizmetli olmasak da oluşturabilmeliyiz. Ama sizin monobook sayfasından kopyala yapıştır yapınca anladığım kadarıyla bende olmaması gereken yetkiler de var gibi göründü, örneğin maddeleri silmek gibi. Ben denemedim, bu nedenle bilmiyorum, gerçekten ne yapabilirdim ama belki de içeriğin denetlenmesi için hizmetlinin monobook sayfasını denetimden geçirmesi gerekiyor. :) Özge Yücel 19:48, 10 Haziran 2010 (UTC)

  • Rica ederim, bendeniz vikipediye olumlu katkılarınız olacağını düşünüyorum. Size Kullanıcı:Bermanya/monobook.js sayfasını örnek göstereyim, madem Bermanya'nın dikkatini çekmiş:) Bir de bunu deneyin. Çalışıyorsa hizmetli denetimine de gerek yok, bir aksilik olursa yardımcı olmaya çalışalım...Kolay gelsin...Vikiçizer 19:57, 10 Haziran 2010 (UTC)

Kullanıcı sayfamda tercihlerde küçük araçlarda şöyle yazıyordu: "Hizmetliler

Sayfaların kolaylıkla silinebilmesi için sayfaların üstüne silme kısayolları ekleyin."

Buradan anladım ki sizin benim için düşündüğünüz silme kısayolu, hizmetli olmayan kullanıcılar için değilmiş. Bermanya'nın monobook'u çalışıyor, şu an için ön izleme olanağının olduğunu görüyorum, diğer özellikleri zamanla anlayacağım sanırım. İlginiz için çok teşekkür ediyorum. Bu arada ben size bir e-posta iletisi göndermiştim, aldınız mı bilmiyorum. İyi çalışmalar, hoşçakalın. Özge Yücel 20:26, 10 Haziran 2010 (UTC)

  • Çalıştığına sevindim, vikipedide birşeyler yapmayı epey pratikleştirir, zamanla ayrıntılarını öğrenirsiniz. E-postalara sık sık bakamıyorum, bakarım...Hoşcakalın...Vikiçizer 20:37, 10 Haziran 2010 (UTC)

Ramoson

Kullanıcı, Ramoson bir saati aşkın süredir, hatta belki iki saattir "Abalıoğlu" ile ilgili her maddeyi iki üç kez açtı. Herbirine {{sil|M6}} şablonu ekledim, ancak devam ediyor. Ramoson bence bir vandal ve hala devam ediyor... İyi çalışmalar... →Ayrıksı ɣ /ɐj.ɾɯk.sɯ/ İleti 20:32, 4 Haziran 2010 (UTC)

  • Merhaba Ayrıksı, ısrarla madde açıyor diye hemen vandal demeyelim:) Belki vikipediyi yeterince tanımıyordur, böyle ısrarla ekleyen kullanıcılar oluyor, bir şekilde uyaramak gerek, buna rağmen devam ederse uğraşısı vandalizm sayılabilir...Teşekkürler...Vikiçizer 20:37, 4 Haziran 2010 (UTC)
  • Haklısınız, hızlı davranmış olabilirim :( Kendisini ileti yoluyla iki kez uyardım zaten. Şu aralar da hareket yok. Sanırım dediğiniz gibi vikipediyi tanımıyor henüz. Teşekkürler, iyi vikiler... →Ayrıksı ɣ /ɐj.ɾɯk.sɯ/ İleti 20:40, 4 Haziran 2010 (UTC)

Osmaniye SML

Sayın viçizer

Osmaniye Sağlık meslek lisesi Osmaniye ilinin ilk ve tek sağlık meslek lisesidir. ayrıca kültür bakanlığı tarafından tescil edilmiş tarihi bir binaya sahiptir. Okul kriterinde 2 maddeyi karşılıyor sayfayı silme sebebinizi izah eder misiniz ?

nasıl mesaj gönderileceğini bilmediğim için buraya yazıyorum kusura bakmayın— Bu imzasız görüş Osmaniyesml (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Merhaba Osmaniyesml, herşeyin izahı mümkün, kızmayın:) Mesajınızı kendi mesaj sayfama aktardım. Bana Kullanıcı mesaj:Vikiçizer sayfasından ulaşabilirsiniz, sayfanın en sonuna mesaj bırakabilirsiniz. Mesajınız üzerine silinen metni tekrar okudum. Şimdi bahsettiğiniz kriterler metinde yok, maddeyi ilk açtığınızda eklememişsiniz. Bunu biz bilemeyiz, siz yazacaksınız. Sonra belki düzeltirsiniz diye zorunluluk olmamasına rağmen size yardımcı olmak amacıyla kriterlerin linkini eklemiştim. Bakmışsınız ve iki tane eklemişsiniz. Ama bunlarında kaynağı yok, kaynaklandırmanız gerekecek...Vikipedi:Kaynak gösterme sayfasını inceleyiniz...Maddeyi ricanız üzerine geri getiriyorum, makul bir süre kalır ama kaynaklandırılmadığı zaman tekrar silinme adayı olabilir...İyi çalışmalar, hoşcakalın...Vikiçizer 21:32, 4 Haziran 2010 (UTC)
  • Selam Vikiçizer. Royal Rumble sayfasının korumasının sysop olmamalı bence. Zira kayıtlı kullanıcılardan bir vandalizm görmemiş. Teşekkürler.--Reality 11:16, 5 Haziran 2010 (UTC)
    • Merhaba Reality, bir kayıtlının da değişikliği geri alınmış görünüyordu ama haklısınız, düzelttim. Teşekkürler, iyi çalışmalar...Vikiçizer 20:14, 5 Haziran 2010 (UTC)

Dennis Gabor

Merhaba Vikiçizer. Dennis Gabor maddesinin büyük bir bölümü [1] sayfasından alıntı. Telif hakkı ihlali olabilir mi? İlgilenirsen sevinirim... --Böcürt 11:24, 5 Haziran 2010 (UTC)

  • Merhaba Böcürt, telifsiz bir sürüme getirdim. Google anasayfasında yer alması bazen maddeyi geliştiriyor bazen vandalizm yuvası yapıyor. Teşekkürler dikkatin için, iyi çalışmalar...Vikiçizer 21:16, 5 Haziran 2010 (UTC)

Soru: Kayda Değerlik

Benim oluşturduğum Şehit Onbaşı Yücel Ünsal İlköğretim Okulu kayda değer olmadığı için silinmişti. Acaba SBS sınavı 1.'si çıkarmak, Judo'da Samsun birinciliği çıkarma ve Hürriyet gazetesinde yer alma kayda değer olduğunu kanıtlamıyor mu? Eğer kanıtlıyorsa maddeyi yeniden oluşturabilir miyin? Şimdiden teşekkürler. Mhakannn ileti

  • Merhaba Mhakannn, Vikipedi:Kayda değerlik (okul) sayfasında okul maddelerinin kriterleri mevcut...Bir inceleyin, kriterlere uygun olduğunu düşünüyorsanız, ilk eklediğinizde eklemeyi unuttuğunuz kriterler varsa tekrar bana bilgi verin, maddeyi düzenleyebilmeniz için geri getirelim. Ama baştan şunu söyleyeyim silinmiş ise mutlaka kriterlere uymadığı için silinmiştir...Bu arada vikipediye hoşgeldiniz, okul kriterlere uymasa bile başka maddeler açmayı deneyin...Hoşcakalın...Vikiçizer 21:32, 5 Haziran 2010 (UTC)

MorNota

MorNota tamamen yasal ve Mayıs ayında Trakya Bölgesinde bir ilki yaşatan aylık Müzik Dergisi vasfını taşımaktadır. Bu konu hakkında lütfen bilgi istiyorum.— Bu imzasız görüş Mornota (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Merhaba Mornota, Vikipedi:Kayda değerlik kriterlerimiz mevcut, buradan maddenin neden kriterleri sağlamadığını görebilirsiniz. Ayrıca madde metni ansiklopedik değildi. Zaten metinde değişik stratejilerle isminizi duyurtmaktan bahsediyorsunuz ki bir ansiklopedi bu yollardan biri olmamalı. Henüz bir senedir bile yayını olmayan bir yayından bahsediyoruz...Teşekkürler, hoşcakalın...Vikiçizer 21:46, 5 Haziran 2010 (UTC)

Soru

Selam Çizer. Bu kullanıcı yani Kullanıcı:Proger KSY mi ihlal ediyor ? (örneğin: Siz deyəsən özünüz ləzgisiniz ya da dağıstan xalqlarının nümayəndələrindən birisiniz., Atatürk Lezgidir v.s.) Yoksa yasal tehditte mi bulunuyor ? (Məhkəmədə görüşənədək! v.s.) Takabeg ileti 22:06, 5 Haziran 2010 (UTC) ‎

  • Merhaba Takabeg, okumaya/anlamaya çalıştım. Kullanıcının size sona doğru çok kızdığı belli. Yani hangi mahkemede nasıl görüşecek, kaale almaya değmez. Heyecanlandığından söylüyordur, şimdilik üstünde durmayın tekrar ederse ilgilenelim olur mu? Kolay gelsin...Vikiçizer 22:13, 5 Haziran 2010 (UTC)
Okuduğunuz için teşekkür ederim. Açıkçası ne demek istediğini anlayamadım. Memmed'e de sordum. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 22:16, 5 Haziran 2010 (UTC)

Reklam

Erkan 6317 isimli kullanıcı sadece ve sürekli olarak Gaziantepspor sayfasına yazıp aleni bir şekilde taraftar sitesinin reklamını yapıyo ve sildiğimizde tekrar koyuyor. Wikipedia kurallarını tam olarak bilemiyorum ama gerekeni yapabilirsen iyi olur. --Barko88 23:01, 5 Haziran 2010 (UTC)

  • Merhaba Barko88, maalesef kullanıcıyı yoğun geri dönüş nedeniyle 24 saat engellemek zorunda kaldım. "İnadına" vs. kelimeler yazması vandalizme de girer ama vikipediyi henüz yeterince tanımadığını düşünüyorum. Umarım bu işlerden vazgeçer. Teşekkürler, iyi çalışmalar...Vikiçizer 09:28, 6 Haziran 2010 (UTC)

Danışma Masası

Merhaba, Vikipedi:Danışma masasına sorulan soruları cevaplamak için bir görevli oluyor mu? Eğer böyle birşey yoksa danışma masasına sorulan soruları -bildiğim kadarıyla- ben yanıtlayabilir miyim? İyi çalışmalar --taysin (mesaj) 20:10, 6 Haziran 2010 (UTC)

  • Merhaba Taysin, benim bildiğim bir görevlisi yok, herkes yanıtlayabiliyor. Ama elbette bir diğer kontrol mekanizması ile verilen cevaplara da göz atmak lazım. Herkes iyiniyetli olmayabiliyor, hiçbir kullanıcının yanlış yönlendirilmesini/bilgilendirilmesini istemeyiz. Kendi adıma oradaki sorulara sizin de cevaplar vermeniz bir eksiğimizi daha giderir ve memnun olurum. Teşekkürler, iyi çalışmalar...Vikiçizer 20:19, 6 Haziran 2010 (UTC)

Vandalizm

  • Merhaba Vikiçizer. Nasılsın? Bu maddeyi The Undertaker düzelttim ama vandallayanları acilen uyarıp, küfredenleri engellemeni rica edebilir miyim? Sevgiler Mimar77 20:40, 6 Haziran 2010 (UTC)
    • Merhaba Mimar77, maddeyi anonime karşı korumaya aldım, gördüğüm vandalları da engelledim. Madde bir müddet istikrarlı kalır. Teşekkür ederim, iyi çalışmalar...Vikiçizer 20:46, 6 Haziran 2010 (UTC)
      • Teşekkür ederim. Bu adamın 4 Haziran gibi yakın bir zamanda sansasyonel bir gösterisi olmuş, ölü taklidi filan yapmış galiba. Hiç ilgim olmayan bu konuda da bilgilenmiş oldum : ) Demek istemem o’dur ki yakın zamanda olduğu için bu vandalizmin bir süre daha sürmesi mümkün. Sakıncası yok ise sen de bu maddeyi bir süreliğine izlemeye alır mısın? Tekrar sağol yardımın için, kolay gelsin Mimar77 20:51, 6 Haziran 2010 (UTC)
Korumaya aldığım maddeleri aynı zamanda izliyorum. Bu madde belli bir yaşın altındakiler için oldukça popülerdir, o yaştakiler için ise ansiklopedi pek önemli değildir:) Bu yüzden sürekli vandalizmle karşılacak bir madde...İyi çalışmalar, hoşcakalın...Vikiçizer 20:55, 6 Haziran 2010 (UTC)

Bilgi

merhabalar vikiçizer ıp numarasında vikiçizer nereli? maddelerde katkıda bulunan bendim bunun yapmamın nedeni şaka olsun dedim geçenlerde orada katkıda bulundum

bilginizle

Seninbey 08:09, 7 Haziran 2010 (UTC)

  • Merhaba Seninbey, hiçbir şey anladım desem yeridir:) Arada sırada bir anonim kullanıcı; vikiçizer nereli, vikiçizer kim vs. gibi maddeler açıyor, onunla bir ilgisi var mı? Tam anlayamadım, kusura bakmayın...Vikiçizer 09:15, 7 Haziran 2010 (UTC)

Tartışma

  • Tamamdır, uyarın için saol, ben zaten sadece kendi açtığım maddelere koyuyordum :) YİB şablonunu ekleyebilirmiyiz peki?--Rapsar 13:07, 7 Haziran 2010 (UTC)
    • Merhaba Rapsar, YİB şablonu eklemekte bir sorun yok. YİB şablonu ve benzerleri "olmayan tartışma"ya değil, olan maddeye yönelik uyarıları içeriyor. Aynı şekilde maddenin belli bir projeye dahil olduğunu, daha önce silinmeye aday olduğunu, seçkin madde olduğunu, anasayfada yer aldığını vs. anlatan şablonlar tartışma sayfasına ilk olarak eklenebilir. Kurallar böyle:) Teşekkür ederim, iyi çalışmalar...Vikiçizer 18:24, 7 Haziran 2010 (UTC)

Şablon

  • Futbol biyografi kutusunu bazı interwikilerdeki gibi rengini değiştiriyorum. Fakat; başka bir kullanıcı bunun topluluğun fikrini almadan uygun olamayacağını söyledi. Bu konuda ne yapabilirim. Değiştirmek mümkün değil mi ?--Barko88 19:02, 7 Haziran 2010 (UTC)
    • Merhaba Barko88, topluluğun fikri bu konuda iki yolla alınabilir. Şablonun tartışma sayfasına yapmak istediğiniz değişikliği ve nedenlerini anlatır ve fikir beyan etmelerini isterseniz. İlgili kullanıcılar oradan görerek olumlu/olumsuz fikirlerini açıklarlar. Buradan pek bir topluluk fikrini yansıtabilecek tartışma çıkmazsa Köy Çeşmesi'nde topluluğa anlatırsınız. Buradan da herhangi bir fikir alamazsanız, artık değişikliğinizi yaparsınız; o zaman kısa sürede fikirler hemen sizi bulur:) Bu sıralamayı izlemenizi öneririm, iyi çalışmalar...Vikiçizer 19:20, 7 Haziran 2010 (UTC)

Evet ben uyarmıştım böyle büyük çapta bir değişiklik için. Konuyla ilgilenenlerin fikrini almak daha iyi sanırım. Neyse; şu şablon ile şu aynı. İlki artık kullanılmamakta. Rica etsem geçmişleri birleştirir misin?--Rapsar 19:16, 7 Haziran 2010 (UTC)
Bir de Real Madrid CF maddesini korumaya alabilir misiniz? Aşırı vandalizme uğramakta.--Rapsar 19:17, 7 Haziran 2010 (UTC)
  • Merhaba Rapsar, Real Madrid korumaya alındı, şablonların geçmişleri birleştirildi. Şablonu bir kontrol edersen sevinirim, geçmiş birleştirirken bir hata yapmış olmayalım...Teşekkürler, iyi çalışmalar...Vikiçizer 19:46, 7 Haziran 2010 (UTC)
Şablonda herhangi bir sorun yok, teşekkürler...--Rapsar 06:53, 8 Haziran 2010 (UTC)

Merhaba

  • Adana Demirspor sayfasında ""nasıl adlandırdığınızı bilmiyorum"" fakat sürekli bir kaç kullanıcının atışması mevcut. Ansiklopediye yakışmayan terimler kullanılıyor ki bu kullanıcıların engellenmesi mümkün değil mi merak ediyorum.Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.Volkanozobut 01:29, 8 Haziran 2010 (UTC)
    • Merhaba Volkanozobut, bahsettiğiniz sayfada bir dönem vandalizm olmuş...Maddenini şu anki durumu normal, küfreden kullanıcı süre geçmesine rağmen 24 saat engellendi, böylece ikinci vandalizmde silsile yoluyla daha fazlasını alacaktır...Vikipediye dair aklınıza takılan sorular olursa çekinmeden sorabilir, bu tür vandalist değişiklikleri bildirebilirsiniz...Teşekkürler, iyi çalışmalar...Vikiçizer 10:09, 8 Haziran 2010 (UTC)
      • İlginiz için ben teşekkür ederim.İyi çalışmalar.Volkanozobut 20:06, 8 Haziran 2010 (UTC)

Kâbil

Selam Çizer. Kâbil maddesinin geçimişine baktım. Sanki geçmiş kayıtları uçmuş. İlgilenir misiniz ? Takabeg ileti 09:38, 8 Haziran 2010 (UTC)

Birde 100. Yıl Beşiktaşlılar Derneği KD mi acaba ? Takabeg ileti 09:42, 8 Haziran 2010 (UTC)

  • Merhaba Takabeg, geçmişleri birleştirmeye çalıştım, umarım bir yanlışlık yoktur. Dernek sayfası bence KD değil, SAS olabilir...İyi çalışmalar, hoşcakalın...Vikiçizer 09:46, 8 Haziran 2010 (UTC)
Elinize sağlık. Kartalcell, Beşiktaş Sigorta v.s. de KD değiller, bence. Evet toplu SAS. Takabeg ileti 09:51, 8 Haziran 2010 (UTC)

Ulu camiler

Selamlar. Ulu cami adında çok cami var. Şu konuda fikriniz nedir acaba? sayfa üstlerine {diğer anlamı|Ulu Camiler} şablonu mu eklemeliyiz ya da Kategori:Ulu Camiler kategorisini mi genişletmeliyiz. ben kategori eklemek yeterlidir diye düşünüyorum. teşekkürler.--Szoszv 10:33, 8 Haziran 2010 (UTC)

  • Merhaba Szoszv, adı ulu cami olanların mimari bir standartlaşması yok. Sadece isim benzerlikleri var, bu sebeple bir kategori veya şablon yanlış olur, sadece bahsettiğiniz "diğer anlamı" şablonu kullanmalıyız. Kategoriyi silmeliyiz. Anlam ayrımı sayfasını da düzeltmeliyiz...Kolay gelsin...Vikiçizer 10:38, 8 Haziran 2010 (UTC)
anladım. anlam ayrımı sayfasında gerekli değişikliği bilahere yaparım, ya da bir başkası. teşekkürler--Szoszv 10:52, 8 Haziran 2010 (UTC)

Rica

Tekrar selam Çizer. SAS ile ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. Bir kullanıcı böyle gereksiz ve yersiz şablonler ekliyor. Demin tartışma sayfasında c...l kelimesini kullandığını gördüğüm için yani VP:N ihlal ettiği için ikaz ettim. Ama dinlemedi. özet iki anlamda sorunludur. Birincisi böyle konuşulamaz. İkincisi kaynak eklemediği halde kaynaktan bahsediyor :) Bunu yapan kullanıcı zaten sürekli politikaları ihll etti ve etmeye devam ediyor. Ama ben şahsen Şikayet sayfasını kullanmayı sevmiyorum. Rica etsem siz nazikçe uyarlayabilir misiniz ? Takabeg ileti 10:46, 8 Haziran 2010 (UTC)

  • Merhaba Takabeg, maddelere/tartışmalara/özetlere vs. göz attım. Kamuran otukenli'den sakin olmasını istedim, sizden de istiyorum. Pembe dizi gibi her türlü mesele var Chieh-she-shuai ve Kür Şad maddelerinde:) İleri geri derken aslında her iki madde de belli bir seviyenin üstüne çıkmış bu arada. Otukenli umarım dikkat eder, uyarı faydalı olur, sizden de böyle politika ihlallerinde sadece kulak çeken değil de doğrusunu da gösteren yanınızı daha çok göstermenizi rica ediyorum:) İyi çalışmalar...Vikiçizer 11:12, 8 Haziran 2010 (UTC)
İlginiz için teşekkür ederim. Ricanız için Roger. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 11:20, 8 Haziran 2010 (UTC)
  • Teşekürler Vikiçizer ama aşk olsun sinir küpü ne demek:D:D.Belkide internet yazışmasının en büyük sorunlarından birisi olan mimik ses tonu vs gibi ayrıntıların olmaması öyle gösteriyor olabilir ama gerçekte hiç te öyle değil:D ben zaten her zaman uzlaşı taraftarıyım,provokasyonlara da kapılmam daha da dikkatli olmaya çalışırım.Teşekürler iyi çalışmalar.--Kamuran Ötükenli 13:44, 8 Haziran 2010 (UTC)

Madem Rica ve şikayet merci olarak herkes sizde hemfikir bende bir kaç şey rica edeyim.

  • Malesef ben uzlaşmacı ve yapıcı bir tavır sergilemek için yoğun çaba sarf ediyorum tartışma sayfasında konuyu enine boyuna tartışıyorum ancak Kullanıcı Takabeg sorulara cevap vermediği gibi maddede çok keyfi değişikliklerde bulunuyor!Bu tutum daha ne kadar devam edecek acaba?

Acaba hiç kural ihlali yok mu yaptığı yorumlarda.Şimdilik örnek vermek ve şikayet hakkımı kullanmak istemiyorum açıkçası.--Kamuran Ötükenli 15:32, 8 Haziran 2010 (UTC)

  • Merhaba Kamuran, dediğiniz gibi internet üzerinden iletişim kolay değil:)...Takabeg'le de anlaşılmayacak bir durum yok, elbette farklı düşünüyor, farklı kaynaklara önem veriyor, farklı ifadeler kullanıyor vs. olacaksınız. Kimse birbirine benzeyecek değil, aslolan farklılığı saygı, anlayış, hoşgörü gözeterek gidermek, bir yolda birleşmek...Ansiklopedi yazmaya çalışıyoruz, bir ansiklopedi objektifse hiçbirşeyi okura empoze etmez, sadece duru, dengeli ve zengin bilgi sunmayı amaçlar. Bu dengeyi ve zenginliği anlayışla sağlayacağız. Maddelere bilgi aktarırken ilgili fakat farklı düşünen kullanıcılar varsa bir müddet sonra saygının, hoşgörünün azaldığını görmek üzücü oluyor. Takabeg'e de söyledim, hep kulak çekmeye değil biraz da doğrusunu göstermeye çalışmasını istedim, anlayış gösterdi. Ben güzel bir dialog içerisinde olabileceğinizi düşünüyorum, Takabeg de çeşitli ihlallerden kaç kez engellendi, silsile olan engeller süreyi uzatıyor, kimse vikipediden uzak kalmasın. Her tartışmada takipçi olup, cezalandırmak Takabeg gibi/sizin gibi vikipediye birşeyler katmaya çalışanları negatif etkiler. Ben sadece daha sakin olmayı, daha hoşgörülü olmayı hatırlatıyorum. Umarım her ikiniz de rutin inatlaşma benzeri değişiklikleri bırakır ve düzgün bir dialog içinde olur...Yanlış anlaşılabilecek tavırdan uzak durmak, düşünülen değişikliği birbirine danışmak iyi bir başlangıç olabilir. Takabeg de okur bu yazıyı:) Uzattım galiba:), iyi çalışmalar...Vikiçizer 20:54, 8 Haziran 2010 (UTC)
Önerileriniz için çok teşekür ederim.Bu arada benzetmeniz pek hoş olmamış.Burda kulak çekmekle görevli kişi bahsi geçen kullanıcı değildir öyle değil mi.Ayrıca doğrusu göstermeye yönelik ifadesine de katılamayacağım böyle bir ifade onu haklıymış gibi gösterir.Sizin de dediğiniz gibi defalarca engellenmiş.Kuralları ve dediğiniz gibi işin doğrusunu bilen birisi ise neden defalarca engellendi?

Herneyse bu beni ilgilendirmiyor zaten. Ayrıca tartışma sayfasındaki yazılara dikkat ederseniz ben sürekli açıklayıcı ve ansiklopedik değere ve tabi karşılıklı saygı ve nezakete özen gösteren bir uslup ve tavır içindeyim. Ama orda bana karşı takınılan negativ ve caydırıcı tutumun yanında bir de tehtid etmeler başgösterdi hemde sert bir uslupla.Bu konuda bir şeyler yapmak benim görevim değil neticede.Ancak bu tavır devam ederse bende bana karşı yapılan tutum yüzünden gerekli başvuruları yapmak zorunda kalacağım.Teşekkürler iyi çalışmalar.--Kamuran Ötükenli 08:07, 9 Haziran 2010 (UTC)

Bakın artık işin tadı iyice kaçtı bana yapılan suçlama ve ithamların haddi hesabı yok [2] .Bundan sonra şikayet hakkımı kullanacağım çünkü kimse ne ikaz ne de uyarı yapmıyor.Başka çarem kalmadı.--Kamuran Ötükenli 10:31, 9 Haziran 2010 (UTC)

Engel ricası

Selam Vikiçizer, Burada görülebileceği gibi Kullanıcı:82.39.246.51 küfürlü değişiklik yapmıştır. Engellenmesini rica ediyorum. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 13:57, 9 Haziran 2010 (UTC)

    • Merhaba Bermanya, kullanıcı engellendi. Teşekkürler, iyi çalışmalar...Vikiçizer 18:29, 9 Haziran 2010 (UTC)

Koruma

  • İyi akşamlar. VP:SKT'de bazı koruma önerilerim vardı. Birde Vikipedi sayfası süresiz yarı korunmaya alınabilir mi? Zira hemen hemen hergün anonim vandalizmine maruz kalıyor.--Reality 17:47, 9 Haziran 2010 (UTC)
    • Merhaba Reality006, koruma taleplerine zaman zaman bakıyorum. Olası vandalizm değişikliklere karşı olan talepleri "onaylanmadı" yazmak yerine bekliyorum, belki korumayı gerektirecek seviyeye gelir diye. Vikipedi sayfası da süresiz bir koruma gerektirmiyor. Ama bir müddet için korumaya alındı. Elbette önemli ya da güncel maddelerde trafik artacak ve bir kısmı istenmeyen değişiklikler olacak. SDD, maddeyi korumaya almaktan daha öncelikli bir tedbir, bu yüzden kullanıcılara izleme listelerini kabarık tutmalarını tavsiye ediyorum. Tam koruma veya süresiz korumalar özgür ansiklopedinin mecbur kaldığında uygulaması gereken tedbirler...Bu yüzden bir çok talebi öncelikli/acil kabul etmekte veya reddetmekte ağır davranıyorum...Gerekli gördüklerinize talepte bulunmaya devam edin, her maddeyi takip etmek mümkün değil, büyük faydası var...Teşekkür ederim, hoşcakalın...Vikiçizer 18:41, 9 Haziran 2010 (UTC)

Miroslav Stoch ve Balázs Dzsudzsák maddelerini 1-2 haftalığına yarı korumaya alabilir misin?--Rapsar 18:54, 9 Haziran 2010 (UTC)
Merhaba Rapsar, korumaya alındılar. Kolay gelsin...Vikiçizer 19:15, 9 Haziran 2010 (UTC)


Kategori

  • Merhaba Vikiçizer, işiniz bitince sorumu cevaplarsanız sevinirim.

Kategori:Bilgisayar oyunları ve Kategori:Video oyunları kategorileri var ve ikiside şu an için çok kullanılmış değiller. Ben oluşturduğum oyun maddelerinde ve diğer oyun maddelerinde Kategori:Bilgisayar oyunları kategorisini kullanıyorum. Fakat bazı maddelerde Kategori:Video oyunları kategorisi kullanılıyor. Bir bilgisayar oyununda vidyo oyunu kategorisini kullanmak doğru değil, çünkü vidyo oyunu kategorisi daha geniş bir kategori. Bazı kullanıcılar vidyo oyunu kategorisinin kullanılmasını istiyor yada windows oyuları kategorisini. Fakat bunların ikisini de yanlış buluyorum. Çünkü her windows oyunu bir bilgisayar oyunu değildir yada her vidyo oyunu bir bilgisayar oyunu değildir. Sormak istediğim bilgisayar oyunu kategorisini tüm PC oyunları için kullansam mı doğru olur? Yoksa bilgisayar oyunları kategorisini silip tüm bunları vidyo oyunu kategorisine mi taşısam doğru olur? Fakat dediğim gibi bilgisayar oyunları kategorisi olsa çok daha düzenli olur. Teşekkürler Kumul 19:01, 9 Haziran 2010 (UTC)

  • Merhaba Kumul, diğer dillerde de kabul göreni Kategori:Video oyunları, İngilizce vikipedideki Category:Video games sayfasını incelemeniz fikir verecektir. Diğer taraftan Category:PC games var ki Türkçedeki karşılık kategorisi; Kategori:PC oyunları...PC tabiri Personal Computer, yani kişisel bilgisayar olduğuna göre PC oyunları demenin alemi yok bence...Türkçesi olan Bilgisayar oyunları ya da Kişisel Bilgisayar Oyunları denebilir. İngilizcedeki Category:Computer games ise Category:Video games kategorisine taşınmış. Kategori:Windows oyunları ise zaten Kategori:PC oyunlarınını alt kategorisi olduğundan sorun yok, ama dediğim gibi PC oyunları tabiri Türkçede aslı varken yanlış adlandırmadır.
  • Bence PC oyunları--->Bilgisayar oyunlarına katılmalı ve silinmeli, sonrada bu kategori; İngilizcedeki gibi Kategori:Platformlarına göre video oyunlarının alt kategorisi olmalıdır. Yani tüm diğer kategoriler bu kategorinin altında ise sorun yok, platform bilgisayardır, klasik videodur ya da playstation vs.dir.
  • Benim anladığım video oyunları en üstteki tabir, yani görüntüye/videoya/görsele dayalı oyunları kastediyor. Bilgisayar oyunları bu yüzden video oyunlarının alt kategorisidir...
  • Bilmiyorum fikir verebildim mi:) Çok karışık değil aslında, kavramları karıştırmamak lazım, isterseniz başka ilgili kullanıcılara da soralım...Kolay gelsin...Vikiçizer 19:52, 9 Haziran 2010 (UTC)


  • Evet fikir verebildiniz tabi fakat sizinde değiniz gibi

"Benim anladığım video oyunları en üstteki tabir, yani görüntüye/videoya/görsele dayalı oyunları kastediyor. Bilgisayar oyunları bu yüzden video oyunlarının alt kategorisidir..."
fakat
İngilizcedeki Category:Computer games ise Category:Video games kategorisine taşınmış.
diyorsunuz ki bu ingilizce wiki deki karmaşıklığı özetliyor :)
Bir alt kategori olan Category:Computer games üst kategorisi olan Category:Video games ile birleştirilmiş. Garip.

Yani sonuç olarak benim yapacağım:
"PC oyunları" (İçeriği Taşınacak) --> "Bilgisayar oyunları"
"PC oyunları" silinecek
"Bilgisayar oyunları" (Alt kategori olacak) --> "Platformlarına göre video oyunları" nın
Bilgisayar oyunlarına "Bilgisayar oyunları" kategorisi eklenecek
"Video oyunları" kategorisi şimdilik bekleyecek
Teşekkürler Kumul 11:55, 10 Haziran 2010 (UTC)

  • Yardımcı olabildiysek ne mutlu:) Bahsettiğiniz değişiklikleri yapın, zamanla düzene oturacaktır. Kolay gelsin...Vikiçizer 12:01, 10 Haziran 2010 (UTC)

Istek

Merhaba, suradan hizmetlilik basvurusunu kaldirabilir misiniz? Sonuclandi da.--88.235.151.53 19:05, 9 Haziran 2010 (UTC)

  • Çıkarıldı. Teşekkürler...Vikiçizer 19:20, 9 Haziran 2010 (UTC)

Slmlar. Ana sayfada SR den kaynaklı sorun var. Bildirmek istedim. İyi çalışmalar.--a[.]med»»ileti 09:47, 10 Haziran 2010 (UTC)
Merhaba Ahzaryamed, şablonun hepsini yeniden düzenledim. Umarım aksilik yoktur. Siz de kontrol ederseniz sevinirim. Kolay gelsin...Vikiçizer 10:52, 10 Haziran 2010 (UTC)
Estğ. kontrol ne haddime :) Elinize sağlık, ancak alt yazıda "Bazı kaynaklar (...) olduğu, sahne aldığı, metresi olduğu aktarmaktadır." Bunlar nu ve nı ile tamlanacaklar. İlginiz ve bildiriniz için teşekkürler.--a[.]med»»ileti 10:59, 10 Haziran 2010 (UTC)

Turkcell Süper Lig maddesini korumaya alır mısın? Malesef futbolla ilgili maddelerin çoğu gibi bu da vandalizme uğruyor...--Rapsar 09:53, 10 Haziran 2010 (UTC)
  • Bir de SAS ve Portal adaylıklarında bayağı madde birikti. Senin bunları sonlandırma gibi bir yetkin var mı?--Rapsar 09:55, 10 Haziran 2010 (UTC)
    • Korumaya alındı. Diğer işler de el atanın elinde kalıyor:), belli bir yetki paylaşımı yok, ilgilenmeye çalışırım...Kolay gelsin...Vikiçizer 09:58, 10 Haziran 2010 (UTC)
Teşekkürler, sizin gibi işinin hakkını veren hizmetli bulmak zor valla :) Kolay gelsin...--Rapsar 10:03, 10 Haziran 2010 (UTC)

Yardım isteği...

Merhaba. Uygunsanız bir şey danışmak istemiştim. Burada yaptığım gerekçelendirme doğru oldu mu acaba? Bu haliye dosyanın silinme durumu ortadan kalkmış mıdır? Yardımcı olabilirseniz sevinirim. iyi çalışmalar.--dYn$m 11:17, 10 Haziran 2010 (UTC)

  • Merhaba Dayanisma, bence gerekçe gayet yeterlidir. Dosya:Affan yatman.jpg örneğinde göreceğiniz üzere daha kısa gerekçeler de aynı anlama geldiğinden yeterli görülüyor. Siz daha açıklayıcı yazmışsınız. Ben dosyada gereken değişiklikleri yaptım. İyi çalışmalar, hoşcakalın...Vikiçizer 11:46, 10 Haziran 2010 (UTC)
    • Çok teşekkürler. Aynı sorun bu resimde de var. Rica etsem buna da bir bakabilir misiniz? Sevgiler.--dYn$m 12:10, 10 Haziran 2010 (UTC)
      • Onu da düzelttim. Gerekçesini ekledikten sonra siz de düzenleyebilirdiniz, adil kullanım gerekçesi eklemyi unutmayın. Daha önceden eklediğiniz resmlerde eksik olan varsa tamamlayın. Resimlerle ilgili kullanıcılar/hizmetliler yoğunluktan bazen resim yüklendikten aylar sonra kontrol edebiliyorlar ve eksik olanlara silme etiketi ekliyorlar, bu durum gayet normal...Kolay gelsin, iyi çalışmalar...Vikiçizer 12:18, 10 Haziran 2010 (UTC)
        • Tekrar teşekkürler. Size de iyi çalışmalar.--dYn$m 12:21, 10 Haziran 2010 (UTC)

Geri Alma Ricasi

merhabalar TRT 3 adlı maddeyi daha önceki sürüme getirebilirmiyiz?

Seninbey 11:47, 10 Haziran 2010 (UTC)


Selam Vikiçizer, Şu kullanıcıyı engeller misin? Vikipedi'yi aşağılıyor ve vandalizm yapıyor. İyi vikilemeler, sevgiler...--Berm@nyaİleti 11:56, 10 Haziran 2010 (UTC)

  • Merhaba Bermanya, engellendi. Teşekkürler, kolay gelsin...Vikiçizer 11:59, 10 Haziran 2010 (UTC)

Selam Vikiçizer. Bu kullanıcı, küfürlü değişiklik yapıyor. Engellenmesini rica ediyorum. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 12:03, 10 Haziran 2010 (UTC)

  • O da engellendi:) Teşekkürler, kolay gelsin...Vikiçizer 12:06, 10 Haziran 2010 (UTC)

Bürökratlığa aday gösterildiniz!

merhabalar vikiçizer sizi bürökratlığa aday gösterdim!

adaylığa bakmak için

Vikipedi:Bürökratlık başvurusu/Vikiçizer sayfasına bakınız

Seninbey 12:04, 10 Haziran 2010 (UTC)

  • Merhaba Seninbey, n'aptınız:) Teşekkür ederim, öyle bir niyetim yok. İzin verin sileyim o sayfayı, zaten adlandırması da yanlış olmuş:) TRT 3'ün sürümü için cevap vermediniz, mesele nedir...Vikiçizer 12:11, 10 Haziran 2010 (UTC)

Şu kullanıcıyı da bi zahmet engeller misiniz . Küfürlü değişiklik yapıyor. --Berm@nyaİleti 12:39, 10 Haziran 2010 (UTC)

    • Zahmet ne demek:) Çıkıyorum şimdi, olursa gene yazın, haberimiz olsun. İyi çalışmalar, kolay gelsin...Vikiçizer 12:42, 10 Haziran 2010 (UTC)

Bu kullanıcı da uyarılara rağmen reklam link vermeye devam ediyor. Onu da engeller misiniz? İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 12:45, 10 Haziran 2010 (UTC)

selamlar

İskitler konusu ağır bir vandalizm altında. Vandalizm yapanlarıda bazı kullanıcılar tarafında korunuyor. Maddeyi korumaya alsanız iyi olur diye düşünüyorum.

--Balabanpasa 19:51, 10 Haziran 2010 (UTC)

  • Merhaba Balabanpasa, biliyorsunuz Vikipedi:Üç geri-dönüş kuralımız var. İskitler maddesinde bu oldu. Vandalizm olduğunu düşündüğünüz için sürekli geri aldığınızı mesajınızdan anlıyorum ama vandalizm yapanların korunduğunu söylemeniz de doğru değil...Bu tip ileri-geri çekişmeleri bir kenara bırakıp, daha vikipedileştirme işleriyle meşgul olmak gerek...Maddeyi birazdan incelemeyi düşünüyorum, ifadeleri düzeltmek gerekebilir...İyi çalışmalar...Vikiçizer 20:29, 10 Haziran 2010 (UTC)

3GK

Selam Çizer. Buna bakar mısınız ? İkisinin de uygun değişiklik değildir. Ama içeriği kenara bırakalım, ordata bariz politika ihlali söz konusu. Gereğinin yapılmasını arz ederim. Takabeg ileti 19:57, 10 Haziran 2010 (UTC)

  • Merhaba Takabeg, ancak fırsat bulabiliyorum. İhlali vandalizm olduğunu sandığından yaptığını düşünüyorum, daha ayrıntılı bakacağım...İçeriği de düzenlemek lazım, ilgileneceğim birazdan...Kolay gelsin...Vikiçizer 20:33, 10 Haziran 2010 (UTC)

  • Merhaba Merube, İskitlerde bir çakışma oldu sanırım...Vikiçizer 20:09, 10 Haziran 2010 (UTC)
Selam çizer, kusura bakma öyle oldu. Düzelttim şimdi seninkine döndüm. Tekrar kusura bakmayın. Kullanıcılara ilgilenilmesini size bırakıyorum size de uygunsa, yine çakışırız yoksa :). Çok üzgünüm, tekrar tekrar kusura bakmayın lütfen. Kolay gelsin, sevgiler.--Merube 89msj 20:12, 10 Haziran 2010 (UTC)
Önemli değil Merube:) Her ikisi de mesaj yazmış, bakıyordum maddeye. İlk etapta anonime kapatmayı uygun görmüştüm. Düzeltmeniz gerekmezdi belki, yakında gene tam korumaya almak gerekebilir:) Kolay gelsin...Vikiçizer 20:16, 10 Haziran 2010 (UTC)
Tekrar pardon :). Ben sysop yapmışsınız gibi görmüştüm. Şimdi tamamen düzelttim. Karışıklık oldu baya, bir kez daha kusura bakma. Sevgiler, kolay gelsin--Merube 89msj 20:19, 10 Haziran 2010 (UTC)
  • Merhaba Takabeg, ancak fırsat bulabiliyorum. İhlali vandalizm olduğunu sandığından yaptığını düşünüyorum, daha ayrıntılı bakacağım...İçeriği de düzenlemek lazım, ilgileneceğim birazdan...Kolay gelsin...Vikiçizer 20:33, 10 Haziran 2010 (UTC)
IP kullanıcının değişiklikleri vandalizm sayılıyorsa kayıtlı kullanıcının da vandalizm sayılır. Ayrıca kayıtlı kullanıcı tartışma sayfasında yazdığı gibi öyle tezin olduğunu biliyor. İlgilendiğiniz için teşekkür ederim. Takabeg ileti 20:38, 10 Haziran 2010 (UTC)

Tartışma:Amerika Birleşik Devletleri Merkezi İstihbarat Teşkilatı sayfasına bakar mısınız ? Takabeg ileti 21:41, 10 Haziran 2010 (UTC)


Ben lafımnı esirgeyen biri değilim. orada sürekli vandalizm yapan kullanıcıya önce tartışma bölümünü kullanması sonra madde üzerinde değişiklik yapması gerektiğini zate bizimde tartışığımzı söyledim. Bu uyarılar takabeg tarafınan ısrarla silindi kullanıcının mesajı sayfasından. Birde not düşmüş hakısz uyarı yapmışmışım. Bir nevi takabeg tarafından koruma altına alındı. Siz olaya müdahele ettikten sonra göstermelik olsun diye o kullanıcıya böyle yapmaması gerektiğini söylemiş.

Olay budur.

--Balabanpasa 06:50, 11 Haziran 2010 (UTC)

Aktarma

Selam Çizer. Kaya Camii maddesine bekletmeli sil etiketi ekledim. Uygun maddeye aktarsam mı daha iyi olur ? Takabeg ileti 07:47, 11 Haziran 2010 (UTC)

P.S. Yukarıda VP:KSY ihlaline tanık oldum. Ne yazık ki hep aynı kullanıcılar ... Takabeg ileti 07:47, 11 Haziran 2010 (UTC)
  • Merhaba Takebeg, maddeyi aktarırsanız elbette daha iyi olur. Kısacık bir maddeymiş zaten, bekletmeden de silinebilirmiş. Diğer taraftan bu iyi olmamış, uyarılar maddedeki değişiklikten kaynaklandığı için, burada tartışmaya katılan bir kullanıcı olarak, üçüncü kişilerin sayfalarında bu tip müdahalelerden kaçınmak gereklidir...Balabanpasa'nın istenmeyen bir üsluba sahip olduğunu gözlemliyorum, tam KSY değil de olayı kendi üslubuyla/bakışıyla izah ediyor...İskitlerde "yaygın görüş meselesi" başka kaynak bulunmadığı takdirde son düzenlediğim gibi kalabilirse iyi olur. Türki meselesi hiç kalmayabilir de ama bir kaynak ve kaynak göster şablonu ile birlikte yan görüş olarak kalmasında sakınca görmedim. Açık konuşmak gerekirse Balabanpasa vs. kullanıcılara vikipedileştirme, kaynaklandırma, nezaket ve üslup vs. konularını ısrarla vurgulamalıyız. Üç geri alma konusunda uyarı ile yetindim, kendine göre vandalizmle mücadele ediyordu. Maddenin son halinin korunması konusunda size katılıyorum...Şimdilik bu kadar:) Kolay gelsin, hoşcakalın...Vikiçizer 10:08, 11 Haziran 2010 (UTC)

Tekrar selam. Kısa olanları aktaracğım. Yersiz uyar gönderildiğini gördüm. Önce herhangi telif hakkı ihlali yokken telif hakkı ihlali etiketi gönderiyor. Yersiz. Sonra uyarlar dikkate al etiketi gönderiliyor. İlk uyar yersiz olduğu için doğal olarak bu da yersiz ve haksız. Baktım maddedeki değişiklik savaşı. Her iki taraf da 3GK ihlal etti. O yüzden 3GK uyarı etiketi gönderdim. Burda yanlışlık yok değil mi ? Bu arada ben şahsen herhangi tezi savunmuyorum. Dolayısıyla IP'li kullanıcının savundığı tezi (eklenebilir ama o şekilde olamaz) de Balabanınkini de (bu da eklenebilir ama o şekilde olamaz) Vikipedi için hiç doğru bulamıyorum. Sadece piyasa ' yı yani kaynakları inceliyorum. Balabanpasa ise tarafgil olduğunu açıkça dile getiriyor. Ben sanki Hint Avrupa ırkçısı olmuşum :)) Bu itham değil mi ? Onun üslüp kabul edilirse Vikipedi kaos olacak. Zira hep kişilere odaklanıyor. Gerç sadece o değil, ne yazık ki. Vikide kişiselleştirme sanki moda oldu :)) İyi çalışmalar. Takabeg ileti 10:22, 11 Haziran 2010 (UTC)

Pardon Çizer. İlk uyar telif hakkı ihlali uyarısı değildi. Yanlış görmüşüm. Yine de mesaj atan da atılanın da kaynaklara sadık olmadığı bir gerçektir. Bu durumda biri ötekine böyle mesaj atamaz, bence. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 10:43, 11 Haziran 2010 (UTC)
Evet, zaten size bu konuda karşı değilim, her iki değişiklik de iyi değildi. Dediğim sadece; maddede görüş sahibi ve aktif bir kullanıcı olarak 3. kullanıcının sayfasına müdahale yerine örneğin bana:) haber verebilirdiniz. Diğer taraftan hangi birine ne yapayım ben de sıkışıyorum, KSY ve vandalizmi gözden kaçırabilirim, haber verilmesi ya da müdahale edilmesi de iyi oluyor...Vikiçizer 11:01, 11 Haziran 2010 (UTC)
Evet. Değişikliğinizde sorun yok aslında. Ancak Türkî tez yer alabiliyorsa diğer tezler (günümüzde tutulmayanlar) de yer alabilir. Mesela IP'li kullanıcınınki de. Ben seve seve eklemiyorum da :) İyi çalışmalar. Takabeg ileti 11:07, 11 Haziran 2010 (UTC)

Portallar hakkında

  • Kullanıcı:Âkhilleus daha aday aşamasında olan portalları açıp duruyor. Bu hizmetlilerin yapabileceği bir iş değil mi?--Rapsar 09:43, 11 Haziran 2010 (UTC)
  • Düşünülen portal önce Vikipedi:Portal/Teklifler sayfasında oylanmalı/tartışılmalı sonra oluşturulmalıdır. Ama uygulamada deneme sayfalarında prototip bir portal sayfası oluşturuluyor ve kullanıcılara sunuluyor. Bunları inceleyerek oylama/tartışma yapılıyor. Dğrudan doğruya bir portal açıp kullanıcıların kullanımına açmak kurallarda yok. Portal onaylandıktan sonra portala dair ekstra sayfalar oluşturulacaksa portal üyelerinin fikir birliği ile açılabilir. Hizmetlilerin portal oluşmasında doğrudan bir fonksiyonu yok, sadece oylamaya sunulmadan doğrudan kullanıma açılmış portalları silebilirler...Bildiklerim bunlar, umarım yardımcı olabilmişimdir. Kolay gelsin...Vikiçizer 09:51, 11 Haziran 2010 (UTC)
Demek istediğim o değildi, yani tartışması devam eden portalların hizmetli olmayan biri tarafından açılması bana doğru gelmedi.--Rapsar 09:54, 11 Haziran 2010 (UTC)
Hangileri tartışması devam ettiği halde açılmış, link gösterirseniz, sanırım ben gözden kaçırıyorum...Vikiçizer 10:00, 11 Haziran 2010 (UTC)
Portal:Coğrafya ve Portal:Siyaset-ki ikisine de o şekilde açılmamasına dair yorumlar yapılmıştı...--Rapsar 10:03, 11 Haziran 2010 (UTC)
Evet Rapsar, mevzuyu anladım. Gördüğüm kadarıyla Âkhilleus portal oylaması sonucunu kendisi değerlendirmiş, Portal/teklifler sayfasından silerek çıkarmış/arşivlememiş, sonra da portalın geçici adını değiştirerek kullanıcıların kullanımına sunmuş...Yine gördüğüm kadarıyla hizmetliler bu sürecin içinde değil, hizmetli ya da seçilmiş bir sorumlunun bu düzenin sigortası olmaması bana yanlış geldi. Sizden bunu Köy Çeşmesi'ne taşımanızı rica etsem? Hangi kullanıcı/hizmetli aktif görmek zor. Burada bu işi tartışabilirsiniz. Çeşme'ye yazarsanız, hemen buradakine benzer görüşümü oraya taşıyacağım...Teşekkürler, kolay gelsin...Vikiçizer 10:19, 11 Haziran 2010 (UTC)
Çeşmeye taşıdım. Zaten siz ve 1-2 kişi dışında aktif hizmetli hemen hemen yok. Zaten olanlar da sadece Ana sayfa, seçkin resim gibi işlerle ilgileniyor, son değişikliklere ve diğer işlere hiç bakmıyor. Kolay gelsin size...--Rapsar 10:27, 11 Haziran 2010 (UTC)
  • Merhabalar Vikiçizer, Vikipedi:Portal/Teklifler sayfasına baktığımız zaman süresi geçtiği halde arşivlenmeyen portalları görebiliyoruz.Kullanıcı:Ahzaryamed/Portal:Siyaset’in teklif edildiği bölümde oy hakkı bulunmayan kullanıcılar oy kullanabilmiş ve bu gözlerden kaçmış.Kullanıcı:Rapsar’ın yukarıda söylediği gibi portal:siyaset’i adaylığı devam ederken açtığım görüşüne de katılmıyorum.Vikipedi:Portal/Teklifler sayfasına baktığımız zaman Kullanıcı:Ahzaryamed/Portal:Siyaset’in olduğu yerde durduğunu görebiliriz.Sadece Vikipedi:Portal/Teklifler sayfasının başında belirtilen kriterleri sağlamayan(oy kullanma tarihinden önce en az 2 aydır üye olma ve 150 değişiklik) kullanıcıların oylarını geçersiz başlığı altında topladım. Vikipedi:Portal/Teklifler/2010 sayfasına baktığımız zaman da arşivlediğim portalları görebilirsiniz. Arşivlediğim portalların açıklamasına gelince portal:Kürdistan ve portal:Türkistan(doğu) ’ın uzun süre adaylıkta kalmasına rağmen bütün kullanıcılardan olumsuz oy aldığı,portalın bir numunesinin olmadığı görülecektir.Portal bilim ve portal:coğrafyaya gelince bunlar da çok uzun süredir tartışılan ve aldıkları oyun tamamı olumlu olan portallardı. Hizmetlilerin bu sürecin içinde olup olmadığına gelince örneğin Kullanıcı:Seksen iki yüz kırk beş/Portal:Bilim/Üyeler ve Kullanıcı:Seksen iki yüz kırk beş/Portal:Bilim sayfalarına tıklandığı zaman bir hizmetli tarafından silindiği de görülecektir.Yine bir hizmetli olan Kullanıcı:Noumenon da şurada Özel birini atamak/seçmek yerine belirli bir dizi kriteri yerine getiren ve belirli bir süredir devam eden teklifleri her kullanıcının kapatabileceğini söyleyebiliriz... bu daha doğru, kolay ve hızlı olacaktır. Teşekkürler, iyi çalışmalar. demiş. Ayrıca hiçbir yerde portal tekliflerinin sadece hizmetliler tarafından kapatılabileceğine ilişkin bir bilgiye rastlayabilmiş değilim.Bundan sonra ise bir seçkin ve kaliteli içerik sorumlusu veya bir hizmetli topluluk tarafından bu iş için tayin edilirse buna da saygı duyarım.Sonuçta kriterlere göre oy hakkı bulunmayan kullanıcılar oy kullanabiliyor,2 aydan uzun süre açık kalan portallar arşivlenmiyor(portal:bilim,portal:siyaset vb.).----Âkhilleus mesaj 11:53, 11 Haziran 2010 (UTC)
  • Merhaba Âkhilleus, aynı şeylerden dert yanıyoruz. Madem bir sıkıntı var, tartışalım ve düzene oturtalım. Noumenon'un dediği kendi görüşüdür, ben belli bir sorumlu seçilmesinin daha uygun olacağını düşünüyorum. İlla hizmetli şart değil, siz de olabilirsiniz. Size karşı bir tutumumuz yok, yanlış anlamayın. Mesela Mızrak hizmetli olmamasına rağmen kaliteli madde adaylarının işlerini yürütüyor. Benzer bir düzen getirilebilir. Görüşlerinizi Köy Çeşmesi'ndeki Portal teklifleri başlıklı kısma yazmanızı rica ediyorum, herkes okuyabilsin...Bir fikir birliği oluşursa beraber çalışır, gönüllülerden bir sorumlu seçmeye çalışırız...Teşekkürler...Vikiçizer 13:27, 11 Haziran 2010 (UTC)

:)

Farkettiniz mi ? Takabeg ileti 13:34, 11 Haziran 2010 (UTC)

  • Yok farketmemişim. Madde şekilden şekile giriyor, hayırlısı bakalım:)...Vikiçizer 13:38, 11 Haziran 2010 (UTC)

Selam Vikiçizer. Bir sorun var: Bu animasyon çalışmasını, portal sayfama ekledim ama portal sayfamda hareketsiz bir şekilde duruyor. Orada da hareketli olmasını istiyorum. Bunu nasıl halledebiliriz? İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 13:57, 11 Haziran 2010 (UTC)

Selamlar saygılar nasılsınız?Hesabımızı kapatmak için ne yapmamız gerekiyor acaba?--Bilgehan Öztürk 18:25, 11 Haziran 2010 (UTC)