Wrecking Ball (Miley Cyrus şarkısı)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"Wrecking Ball"
Bangerz albümünden
Miley Cyrus single
Yayımlanma25 Ağustos 2013 (2013-08-25)
FormatCD single · Dijital indirme
TarzPop
Süre3:41
ŞirketRCA
YazarLukasz Gottwald · Maureen Anne McDonald · Stephan Moccio · Sacha Skarbek · Henry Russell Walter
YapımcıDr. Luke · Cirkut
Miley Cyrus single kronolojisi
""We Can't Stop"
(2013)
"Wrecking Ball"
(2013)
"23"
(2013)

"Wrecking Ball", Amerikalı şarkıcı Miley Cyrus'un 2013 çıkışlı dördüncü stüdyo albümü Bangerz'dan bir şarkı. 25 Ağustos 2013'te RCA Records tarafından albümün ikinci single'ı olarak yayımlandı.

Wrecking Ball, Amerikalı şarkıcı Miley Cyrus'un dördüncü stüdyo albümü ''Bangerz'' için kaydettiği bir şarkı. 25 Ağustos 2013'te RCA Records tarafından albümün ikinci single'ı olarak yayınlandı. Şarkı sözlerini Mozella, Stephan Moccio, Sacha Skarbek, Dr. Luke ve Cirkut yazdı. Dr. Luke ve Cirkut aynı zamanda şarkının prodüktörlüğünüde üstlendi.

Wrecking Ball, bir ilişkinin bozulmasını tartışan bir pop şarkısıdır.

Wrecking Ball, Billboard Hot 100 listesine 50 numaradan giriş yaptı ve tartışmalı müzik videosunun yayınlanmasının ardından Cyrus'un listedeki ilk bir numaralı şarkısı oldu; sonraki hafta zirvedeki konumunu korudu. Ocak 2014 itibarıyla, Wrecking Ball Amerika Birleşik Devletleri'nde üç milyon kopya sattı. Amerika Birleşik Devletleri dışında, Wrecking Ball Kanada, Macaristan, İsrail, Lübnan, İspanya ve Birleşik Krallık'ta listelerin başında yer aldı ve Avrupa ve Okyanusya'nın birçok listesinde zirveye ulaştı.

Wrecking Ball için eşlik eden bir müzik videosu 9 Eylül 2013'te yayınlandı. Cyrus'un gözyaşları içinde şarkı söylediği video için eleştirmenler, önceki teklisi "We Can't Stop" klibinden daha kışkırtıcı olduğunu düşünerek müzik videosu hakkındaki görüş ayrılığı yaşadı...Wrecking Ball daha önce 19,3 milyon izlenme ile Vevo'nun ilk 24 saat içinde en çok izlenme rekorunu elinde tutuyordu. 2013 MTV Avrupa Müzik Ödülleri'nde Cyrus, En İyi Video ödülünü ve 2014 MTV Video Müzik Ödülleri'nde Yılın Videosu ödülünü evine götürdü. Videonun başarısına ek olarak Cyrus, Monte Carlo'daki 2014 Dünya Müzik Ödülleri'nde Dünyanın En İyi Videosu ödülünü kazandı.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]