Windows Mobile Smartphone

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Windows Mobile Smartphone Windows Mobile Standard işletim sistemini çalıştıran bir akıllı telefondur. Aygıtların donanım özellikleri "Windows Mobile Standard" olarak bilinir.

Windows Mobile OS, İngiliz telekomünikasyon üreticisi Sendo ve Microsoft arasındaki kısa bir ortaklıktan doğdu. Sözleşme, Microsoft tarafından yayınlanan ve Sendo'nun kendi ürünleri için o zamanki adıyla Windows Pocket pc işletim sistemini oluşturmasına olanak tanıyan kaynak kodu sağladı.[1] Microsoft, kodun büyük bloklarını bıraktı, işi Tayvanlı elektronik şirketi HTC'ye devretti ve Smartphone / WM Standart İşletim Sistemini temel alarak HTC Canary'yı yaratmalarını sağladı.[2]

Windows Mobile Akıllı Telefonları, cep bilgisayarı'ı için Pocket PC 2000 ve Pocket PC 2002 işletim sistemiyle birlikte piyasaya sürüldü. "Smartphone" teriminin geniş anlamıyla, hem Pocket PC telefonları, hem de Microsoft markalı telefon'ların her biri bu kategoriye girse de, Microsoft'un "Smartphone" terimini kullanması, Pocket PC telefonlarından farklı yalnızca daha özel donanım aygıtlarını içeriyor. Bu tür Smartphone'lar dokunmatik ekran olmadan, yalnızca bir elle daha verimli bir şekilde çalıştırılmak üzere tasarlanmıştı ve tipik olarak Pocket PC'lerden daha düşük ekran çözünürlüğü vardı.[3] Microsoft'un Smartphone platformu için odak noktası, telefon ve veri aygıtı gibi daha bütünleşik bir şekilde çalışan bir aygıt oluşturmaktı. Windows Mobile Smartphone'ların listesine Sendo Z100, T-Mobile Dash ve HTC Canary gibi modeller dahil idi.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 1 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2017. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 8 Haziran 2002 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Haziran 2002. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 17 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2017. 

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]