Ward 8 (kokteyl)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Ward 8
Tip Kokteyl
Genellikle içindekiler
Hazırlama Çavdar viskisi, limon suyu, portakal suyu ve nar şurubu buzla çalkalayın; Daha sonra soğutulmuş bir kokteyl bardağına süzün.

Ward 8 ya da Ward Eight 1898'de Boston, Yaldızlı Çağ restoranı Locke-Ober'in barında ortaya çıkan bir kokteyldir.[1]

1898'de Demokrat siyasetçi Martin M. Lomasney, eyaletin yasama organı olan Massachusetts Genel Meclisi'nde bir koltuk elde etmeyi umuyordu. Lomasney, yaklaşık 50 yıl boyunca şehirde önemli bir güce sahipti. Hikâye, içeceğin onun seçilmesini ve tarihsel olarak şehrin Ward 8'ini onu onurlandırmak için yaratıldığını anlatır.[2] 1915'te Santa Clara Şirketi, Kasım 1912'den beri kullanıldığını iddia ederek Birleşik Devletler Patent Ofisi'ne Ward 8'i bir ticari marka olarak kaydettirdi[3] ve herhangi bir ihlali kovuşturacaklarını bildiren bir bildiri yayınladı.[4] İçki yasağı sırasında Daily Boston Globe, içeceğin "eski" ve terk edilmiş Quincy House'dan geldiğine inanıldığını yazmıştır.[5] Yazılı ve internet ortamında rekabet eden ancak asılsız mitler bolca bulunur. Bir hikâye, New York'ta siyasi yolsuzluk ile bilinen bir bölgede ortaya çıktığını, bir diğeri ise kokteylin İskoç Muhafızlarının geleneksel bir içeceği olduğunu söyler.

İçindekiler ve hazırlanması[değiştir | kaynağı değiştir]

The Santa Clara Company bildirisi. The Boston Globe, 1914.

Yaratılış hikâyesi gibi, Ward 8 kokteylinin çeşitli varyasyonları vardır. Çeşitli tarifler harmanlanmış viski, burbon, çavdar ve hatta tek malt viski gerektirir. Bazı tarifler limon suyu, misket limonu suyu, meyve suyu olmadan, nar şurubu, ekşi karışım ve gomme şurubu gerektirir. Santa Clara Company ticari markası, ürünlerini "Viski, Nar Şurubu, Kaya Şekeri Şurubu ve Limon Suyu Bileşikleri" olarak tanımlamıştır.[3]

Yasağın sona ermesinin ardından Locke-Ober, bu tarifi kullanarak barını yeniden açtı:

Çavdar viskisi, limon suyu, portakal suyu ve nar şurubu buzla çalkalayın; Daha sonra soğutulmuş bir kokteyl bardağına süzün.[6] Dilerseniz maraska kirazı ile süslenebilir. Başlangıçta içki küçük bir kağıt Massachusetts bayrağıyla süslenirdi.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Weisstuch, Liza (2 Kasım 2006). "The Cocktail at 200". The Boston Globe (İngilizce). 
  2. ^ Apple Jr., R.W. (20 Şubat 2002). "Male Bastion, 108, Saved By a Boss Named Lydia". The New York Times. 8 Haziran 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Haziran 2022. 
  3. ^ a b Official Gazette of the United States Patent Office. Washington: Government Printing Office. Şubat 1915. 8 Haziran 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Mart 2015. 
  4. ^ "Notice to the public and to all dealers in liquors". The Boston Globe. 20 Aralık 1914. 
  5. ^ "Old Quincy House Bar Brings But $42.50 Despite Touching Plea Of Auctioneer". Daily Boston Globe. 21 Eylül 1929. Bu eski barın arkasında, tüm ülkede ünlü olan Ward 8 kokteylinin ortaya çıktığına inanılıyor. 
  6. ^ William Grimes (2001). Straight Up Or on the Rocks: The Story of the American Cocktail (İngilizce). s. 135. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]