Vodka martini

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vodka martini

Vodka Martini, Martini'nin bir varyasyonudur. Martini'den farklı olarak votka ile hazırlanır. Bu içkinin kökenleri, 20. yüzyılın başlarına dayanmaktadır ve zamanla popülerlik kazanmıştır. James Bond gibi karakterlerin tercihi olması popülerliğine katkı sağlamıştır.

Hazırlama[değiştir | kaynağı değiştir]

Vodka Martini'nin tarifi, Martini'ye oldukça benzemektedir. Votka, Martini'nin geleneksel olarak cinle yapılan versiyonlarına nazaran daha yumuşak bir tat profili sunar. Bir mixing glass veya karıştırma kabında 3 cl kuru vermut ile 4 cl votka karıştırılır. Bu karışım soğutulmuş bir kokteyl bardağına süzülür. Son olarak, kokteyl limon kabuğu ve yeşil zeytinle süslenerek servis edilir. İçkiye soğan turşusu eklendiği takdirde vodka Gibson olarak adlandırılır.[1]

Bu içeceğin tadı, kullanılan votkanın kalitesine ve vermut miktarına bağlı olarak değişir. Daha kuru bir tat için vermut miktarını azaltırken, daha tatlı bir tat için artırılır. Limon kabuğunun eklenmesi, kokteylin aromasını ve ferahlatıcı etkisini artırır. Yeşil zeytin ise geleneksel olarak Martini kokteyllerinde kullanılan bir garnitürdür.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "How to Make a Vodka Martini". Esquire. 19 Şubat 2021. 24 Mart 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Mart 2024.