Vikipedi tartışma:Kategori tartışmaları

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Boş kategorilerin bazıları belki de özellikle sonradan (belki de 3 5 10 ay sonra) faydalı olacağı için silinmemelidir. Hizmetliler bu konuda hassas davranmalılar. İlk madde her boş kategorinin silineceği şeklinde yorumlanmasın lütfen. --Stultiwikiabana yaz 14:39, 22 Mart 2011 (UTC)

Güncel tartışma sayfası[kaynağı değiştir]

Güncel tartışmaların yapıldığı mevcut aya ait sayfanın adının sabitlenmesinin uygun olacağını düşünüyorum, izleme listesine eklenmesi ve izlemenin kolaylaşması açısından. Yani "Vikipedi:Kategori_tartışmaları/Kayıt/2011_Mayıs" olan ve her ay değişen mevcut ay adı yerine "Vikipedi:Kategori_tartışmaları/Kayıt/Bu ay" gibi bir ad olsun diyorum. --Stultiwikiabana yaz 23:48, 20 Mayıs 2011 (UTC)

Şimdiki düzende arşivleme işlemi yapılmıyor, zaten eski aylar kendiliğinden arşiv oluyorlar:) Önerilen değişiklikte ise arşivleme işleminin kopyala-yapıştır şeklinde yapılması gerek. Tıpkı köy çeşmesinin arşivlenmesi gibi. Tek fark bu, değişen fazla bişey olmayacak. Katkısı ise kapanmayan tartışmaların geride kalması önlenecek. Olabilir bence.--Szoszvmesaj 21:16, 21 Mayıs 2011 (UTC)
Geçmişlerde sorun çıkabilir gibi sanki?--Rapsar 21:19, 21 Mayıs 2011 (UTC)
Benzer bir sistem şurada kullanılıyor. Bu sayfaya da uyarlanabilir. --Superyetkinileti 22:10, 21 Mayıs 2011 (UTC)

Geçmişlerle ilgili sıkıntı olacağını sanmıyorum, zira zaten kategoriler kendi sayfalarında tartışılıyorlar, şablon olarak ekliler arşiv sayfasına.

Genel olarak da mesela bütün sayfalarda arşivlemenin (belki de var da ben bilmiyorum) tartışmaların başladığı güne göre mi bittiği güne göre mi yapılmasıyşa ilgili de net bir karar olmalı.

(Aynı zamanda, aslında, emin olmamakla beraber, -iyi değerlendirmek lazım, İngilizce Viki'deki bir çok bu tarz sayfalardaki uygulama böyle, sayıyla arşivleme var- zaten belki arşivlemenin ay ay yapılmasına da gerek yoktur. Tabi ay ay olması daha kolay ve daha sonrası için daha kullanışlı da olabilir, bilemiyorum. Ama iyi tahayyül edilerek güzel bir karar verilebilir.) --Stultiwikiabana yaz 22:58, 21 Mayıs 2011 (UTC)

Boş ve kullanılmayan kategoriler[kaynağı değiştir]

Zamanında Kategorilerde (ve heryerde) M.Ö. => MÖ dönüşümü yapıldı ve bundan geriye 100lerce boş ve yönlendirme kategorisi kaldı. Normalde kategoriler eğer çok kullanılıyorsa {{Kategori yönlendirme|}} şablonunu kullanırız. Fakat bu M.Ö. kategorilerinde bunları kullanmak hem gereksiz hemde kafa karıştırıcı oluyor. (Özellikle Kullanıcı:KumulBot için istiyorum) Bakınız. M.Ö. kategorilerini "K1" den değilde "K2" den dolayı silinmesini talep ediyorum? Kumul 22:00, 25 Kasım 2011 (UTC)

  • Bu kategorinin "Devletler tarafından işlenen katliamlar" olarak değiştirilmesi daha uygun olur. Şu anki haliyle ifade de devrik.--Abuk SABUK msj 17:12, 14 Nisan 2012 (UTC)
Tartışma başlatabilirsin :)--RapsarEfendim? 20:47, 14 Nisan 2012 (UTC)

Birçok değişiklik[kaynağı değiştir]

Tek tek tartışma açmaktansa toplu olarak belirteyim dedim. Şuradaki çift kategorilerde hangilerinin doğru olacağı hakkında görüş belirtirseniz sevinirim. Kumul (mesaj) 12:37, 10 Ağustos 2012 (UTC)

Sayfada verilen bağlantıya tıklayıncı : burası açılıyor. Bir de Ağustos ayı kayıtları yok. --Boyalikus (mesaj) 16:40, 31 Ağustos 2012 (UTC)

Web sayfası tanıtımı için bir kategori açılması uygunmudur? Faturahane (mesaj) 00:50, 1 Temmuz 2013 (UTC)

Kategori:Kürt asıllı Türkler konusunu yeniden tartışmaya açma[kaynağı değiştir]

Bu kategoride var olan tartışmanın yeniden açılması gerektiğin düşünüyorum. Zira şurada ve şurada tartışma hala mevcut. Ve ilgili tartışmada "İleride istenirse uygun adlandırma konuşulur." ifadesi geçmekte idi. --Ahmet Turhan (mesaj) 02:38, 2 Ocak 2016 (UTC)