Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Vurgunculuk

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--kibele 09:56, 9 Nisan 2015 (UTC)

Vurgunculuk[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Silinsin Silinsin Ansikopedik içeriğe uygun değil. Yanlış dil bağlantılarına sahip. Ekonomik terim olarak Spekülasyon'un tam karşılığı ve silindikten sonra bu maddeye yönlendirilmesi gerekiyor. Ayrıca sayfa taşıma taleplerinde taşınması da reddedilmişti.--İhsanjrmesaj 14:07, 18 Şubat 2015 (UTC)

  • Kalsın Kalsın Şu şablonları ekleyene kadar düzgün bir içerik eklense iyi olurmuş. İçerik yanlış ancak kavram ansiklopedik. İngilizcede farklı bir sözcükle karşılanmış ancak gerçekten aynı şeye işaret ediyorsa spekülasyon buraya Aktarılsın Aktarılsın. Türkçesi ve anlaşılır olanı tercih edilmeli diye düşünüyorum. Eğer farklı kavramlarsa oyum "kalsın". --Kafkasmurat- 08:47, 19 Şubat 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum Spekülasyon sözcüğünü TDK'nın çevrim içi güncel sözlüğünden ararsanız Vurgunculuk ile birebir aynı kavramlar olduğunu görebilirsiniz. Ayrıca sizin gibi, ben de öz Türkçe olan Vurgunculuk sözcüğünü yeğlerim ancak sayfa taşıma taleplerinde yaptığım Spekülasyon ile Vurgunculuk birleştirmesi önerim reddedilmişti. En azından bu sayfanın silinip Spekülasyona aktarılmasını isterim. --İhsanjrmesaj 16:07, 19 Şubat 2015 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Sayfada aktaracak bir içerik yok. Doğrudan yaygın ve negatif anlam taşımayan spekülasyona yönlendirilebilir.--Abuk Sabuk 23:16, 4 Mart 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum "Ekonomik yönden etik olmayan davranışlar sergileyerek kâra geçmeyi tanımlayan aşağılayıcı bir terim" olarak tanımlanmış İngilizce Viki'de. Yani zaten amaç "negatif anlamı vermek". TDK ise iki kelimeyi eş anlamlı olarak göstermiş.--RapsarEfendim? 08:26, 5 Mart 2015 (UTC)
  • Yanlış sayfaya bakıyorsun. Spekülasyona yönlendirilsin dedim.--Abuk Sabuk 18:43, 9 Mart 2015 (UTC)
  • Silinsin Silinsin İngilizce maddesi çevrilse imiş daha iyi olurmuş. Çünkü maddenin (kısalığı zaten ayrı bir sorun) sonlarına doğru çok yorum ve taraflı bilgi içeriyor. --i.e.msj 12:55, 7 Mart 2015 (UTC)



Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.