İçeriğe atla

Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Tolon Tosun (2. aday gösterme)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.--kibele 09:49, 8 Haziran 2012 (UTC)

Tolon Tosun[kaynağı değiştir]

Daha önce SAS'a çıkarılmış ancak kalmasına karar verilmiş. Sadrazam çıkaran bir aileye mensup olması kişiyi kayda değer yapmıyor. Dr.tosun adlı kullanıcının ailesindeki kişiler için oluşturduğu maddelerden biri. esc2003 (mesaj) 18:56, 18 Mayıs 2012 (UTC)

  • Kalsın Kalsın Maddede verilen linkte adı geçen diğer sporcuların ve gazete arşivlerinde aynı yarışmada yarıştığını görebildiğimiz sporcuların da KD olabileceğini düşünüyorum. esc2003 (mesaj) 12:07, 7 Haziran 2012 (UTC)
  • Kalsın Kalsın 1947-1966 yılları arasında Beşiktaş Jimnastik Kulübü, Atletizm Şube'sinde sporculuk ve yöneticilik, bir dönem şube kaptanlığı yapmıştır. başlı başına yeterli bir cümledir bence. KD'liği aileden değil, sporculuktan geliyor. Kronoloji kısmında da ulusal çapta başarıları gözükmekte zaten.--RapsarEfendim? 20:39, 18 Mayıs 2012 (UTC)
  • Yorum Yorum Başlı başına yeterlidir ifadesi spor kulüplerinin branşlara göre yöneticileri bütünüyle kayda değerdir demek oluyor. Milletvekilleri için ayrıntılı kaynak olmasa dahi kayda değer sayılıyor, bu da onun gibi sanırım? Ulusal çaptaki başarılarından kayda değer olarak Atatürk Koşusu bulunuyor ancak kaynak yok. Erkeklerde 1951 yılı kazananı olarak başka birinin adı yazılmış. İstanbul Bölge 1.ciliği de kayda değer sayılabilir ama kaynak bulunmuyor. Hasan Pulur köşesinde bahsetmiş. Akşam gazetesinde Kullanıcı:Dr.tosun ile yapılan bir röportaj bulunuyor (İşte gerçek 'Tosun Paşa'). esc2003 (mesaj) 08:57, 19 Mayıs 2012 (UTC)
Yönetici olarak değil, sporcu olarak değerlendirdim. Ek olarak yöneticilik de yapmış. Kaynak olmaması çok normal, çünkü bırak atletizmi, o dönemdeki futbolcular hakkında dahi doğru düzgün kaynak bulamayız. Metin Oktay, zamanın en iyi futbolcularından biri için dahi (dönemin gazete ve dergi gibi yayınları dışında) bir kaynak bulamayız. Bireysel sporlarda bu kaynak bulma olayı daha da zorlaşır. Dönemin önemli atletlerinden biriymiş belli ki (şube kaptanlığı yapmış misal). Madde olan Atatürk Koşusu 10.8000 metrelik; Tosun maddesindeki 3.000 metrelik :) Kendisini olması gerektiği yerlerde ararsak, sonuçlar sıralanıyor. Milliyet gazetesinin arşivi mesela (gerçi o da 1952'den sonra galiba). Orada Beşiktaş takımında yer aldığını gördüm ben (25 Şubat 1952). Devamındaki tarihlerde de hem atlet olarak hem de şaşırtıcı biçimde diş hekimi olarak (gerçi bunların çoğu reklamsı, kaynak olarak kullanamayız) geçmekte.--RapsarEfendim? 10:22, 19 Mayıs 2012 (UTC)
Kişi hakkında hangi zaman dilimleri arasında haber çıkıp çıkmadığı, bilgi verilip verilmediği değil sorun. Ulaşılabilinen bir kaynak yok. Bulamadığım için söylüyorum, Atatürk Koşusu 3.000 m ile ilgili kaynak var mı? Dönemin önemli bir atleti olduğu belli değil, bilgi olmadan anlaşılamıyor maalesef. esc2003 (mesaj) 10:55, 19 Mayıs 2012 (UTC)
Beşiktaş'ın kaptanı olması yeterlidir benim açımdan. Birincilikleri olması yeterlidir ulusal çapta.--RapsarEfendim? 10:57, 19 Mayıs 2012 (UTC)
Ek olarak 1. ve 2. lig seviyesinde oynayan (Türkiye için) tüm futbolcuları KD kabul ediyoruz (kaynak kısıtlı olsa da). Alt ligler için ise kazandıkları ödül, elde ettiği büyük başarı vs. var mı diye bakıyoruz. Bu atlet ise bunların üstünde. Falanca Belediyespor'dan bir atlet olsaydı ve başarısı olmasaydı, silinmesi fikrine katılırdım. Ama başarıları ve kulübü, hatta kaptanlık yapmış olması bence ansiklopedik yapar maddeyi.--RapsarEfendim? 11:01, 19 Mayıs 2012 (UTC)
Bence ya da sence demekle olacak iş değil bu. Başarıları neye göre ölçtüğünüzü bilmiyorum ama kaynaksızlık önemli bir sorun. Güvenilir kaynakları geçtim kaynaklarla desteklenmiyorsa maddeyi tutamayız. esc2003 (mesaj) 11:13, 19 Mayıs 2012 (UTC)
İyi, ben fikirlerimi söyledim ve kalması gerektiğini düşünüyorum.--RapsarEfendim? 11:16, 19 Mayıs 2012 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Özellikle yaşadığı yıllarda gösterdiği başarılar açısından KD olduğunu düşünüyorum. Yani bazen aileler bizi ilgilendirmiyor olabilir. Bu durum büyük önem taşımamalı. Ben sadece Jimmy Wales'ın dediği gibi "Kendiniz hakkında yazmanız toplumsal bir gaftır." sözü doğrultusunda kişilerin kendi otobiyografilerini baştan sona buraya yazmalarına karşıyım. Belki çok hatalı olan bir yerde düzeltme yapmaları gerekiyorsa yapmalılar. Aksi takdirde Vikipedistler, toplumun bireyleri olarak o kişinin otobiyografisini zaten yeri ve zamanı gelip müsait olduklarında ekliyorlar. Biyografiler konusunda ise bazı düşüncelerim bende kalsın :)) --i.е. vposta 23:11, 19 Mayıs 2012 (UTC)
Kişinin başarılarının niteliği o dönemdeki spor yaşamı ve diğer sporcularının başarılarıyla kıyaslandığında ortaya konulabilir. Bu konu hakkında bilginiz var ise size bir şey diyemem. Ancak mümkünse kaynak bulma konusunda da yardımcı olabilir misiniz? Bir dayanağınızın olması gerekir. esc2003 (mesaj) 08:55, 20 Mayıs 2012 (UTC)
  • Kalsın Kalsın - Gayet KD bence. Online kaynak olmaması kaynak olmadığı anlamına gelmez, ki altta dört kaynak var.--Khutuckmsj 16:57, 5 Haziran 2012 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Boyalikus (mesaj) 23:25, 6 Haziran 2012 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Sporcular icin olan KD kriterlerine uyuyor. Bu kadar uzun bilgi cok daha KD olan maddelerde yok ne yazik ki, ama biraz dengesizlik her zaman olur. Sargon (mesaj) 10:40, 7 Haziran 2012 (UTC)



Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.