Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Sarı Efe Edip Bey

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda bir fikir birliğine varılamamıştır.--yabancım 10:56, 13 Ekim 2015 (UTC)

Sarı Efe Edip Bey[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Her tarihî şahsiyet kayda değer değildir. Kişinin kendisini kayda değer yapabilecek tek olay var, o da İzmir Suikastı. O olayla ilgili bütün bilgiler de maddede mevcut zaten. Kayda değer bir yanı yok.--RapsarEfendim? 21:11, 28 Ağustos 2015 (UTC)

  • Silinsin Silinsin--RapsarEfendim? 21:11, 28 Ağustos 2015 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Rapsar'a katılarak, maddenin İzmir Suikastı maddesine aktarılacak bir yanı yok silinsin.Pinkmlover - mesaj 22:21, 28 Ağustos 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum Türkçe Vikipedi, madde sayısını arttırmak istiyorsa Sarı Efe Edip Bey gibi maddelere de sahip olmalıdır. Karıştığı tek olay İzmir Suikasti evet, ama İzmir Suikasti de önemli bir olay. Suikast girişiminin ardından ilk idam edilen 15 kişiden biri. Hükümet'in ajanı olduğu da söylenir, ki bu da bence ilginç bir şahsiyet yapıyor. Suikast planlamasının yapıldığı (ya da yapıldığı iddia edilen) çiftliğin sahibi, finansörlerinden de biri olduğu iddia edilir. Bunlar Edip Bey'i yeteri kadar ilginç yapmaktadır. Ayrıca maddedeki tüm bilgiler İzmir Suikasti maddesinde bulunmuyor. Edip Bey'in suikast öncesi yaptıkları, Kuvayı Milliye'deki katkıları vs. bilgiler İzmir Suikasti maddesinde yok. İzmir Suikasti gibi üzerinde hâlâ tartışma süren bir olayın önemli faillerinden birinin maddesi silinmemeli. Bırakın bu maddeyi silmeyi, idam edilen 15 kişiden hakkında madde olmayanlarınkinin de zamanla yazılması gerektiğini düşünüyorum... Maddeye şu anki halinden fazla eklenecek çok bilgi yok, ama ondan bahseden kaynaklar bende mevcut, kaynakça ekleyebilirim, maddeyi biraz daha eli düzgün hale getirebilirim. Son olarak Kayda Değerlik kriteri bence "reklam amaçlı" maddelere karşı bir koruma olmalı, daha fazlası değil. Tarihi şahsiyetler, özellikle İzmir Suikasti gibi önemli olaylara karışmış isimler hakkındaki maddeler Vikipedi'yi şişirmez, zenginleştirir. Tabii bu bambaşka bir tartışma konusu... Sonuç olarak madde silinmesin. Kalsın. Sultan Galiyev (mesaj) 23:28, 28 Ağustos 2015 (UTC)
Bu "önemli bir şahıs" gibi yorumlar sizin kişisel yorumlarınız, Vikipedi politikalarıyla bağdaşmamakta.--RapsarEfendim? 07:52, 29 Ağustos 2015 (UTC)
Tartışmayı karşılıklı atışmaya dönüştürmek istemiyorum, ama "önemli bir şahıs" demedim, önemli bir olaya karışmış, bu yüzden idam edilmiş 15 kişiden biridir. Suikastin "önemli faillerinden biridir." Kayda değer olup olmadığı elbette topluluğun kararı. Burası da bir tartışma sayfası olduğuna göre yazdığım kendi kişisel yorumumdur tabii ki. Yorum yazmanın yasak veya yanlış olduğunu sanmıyorum. Kimseyi de hedef almadım. Siz bir maddenin silinmesini önermişsiniz ben de silinmemesi gerektiğini düşündüğümü yazdım, mevzu bundan ibarettir. İyi vikiler. Sultan Galiyev (mesaj) 08:32, 29 Ağustos 2015 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Kayda değerliği son derece net. [1]. Yalnızca suikast ile bilinmediği verdiğim bağlantıdaki kaynaklardan net bir şekilde anlaşılıyor.--Alperen (mesaj) 08:37, 29 Ağustos 2015 (UTC)
Bir Google aramasından daha fazlasının gerektiğini sen de çok iyi biliyorsun.--RapsarEfendim? 08:40, 29 Ağustos 2015 (UTC)
Onlarca kitapta Kurtuluş Savaşındaki komitacılığı anlatılıyor. Daha ne gerekiyor Rapsar? Gereksiz silme adaylıkları ile topluluğun vaktini çok alıyorsun.--Alperen (mesaj) 08:44, 29 Ağustos 2015 (UTC)
Hmm, tekrar kişisel yorumlara başladık demek. Kimse seni tartışmalara katılmaya zorlamıyor, fikrini belirtmek zorunda değilsin. Kaynaklara "ispat etmek" gerekiyor, Google araması verip de "daha ne istiyorsun" demek değil.--RapsarEfendim? 09:38, 29 Ağustos 2015 (UTC)
Bi şöyle bi hızlıca bakmak lazım Rapsar kaynak var mı yok mu diye... Kaynak yok diye hemen silmeye aday göstermemek lazım, kaynak varsa eklemek lazım, ekleyemiyorsa sayfa başına kaynaksız şablonu koyarız.--Alperen (mesaj) 09:53, 29 Ağustos 2015 (UTC)
  • Kalsın Kalsın alperen e katılarak.. --kibele 10:04, 1 Eylül 2015 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.