Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Saklıkent Millî Parkı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda bir fikir birliğine varılamamıştır. Rapsar da en sonunda bir şüpheye düşmüş gibi. Benzer maddeler arasında da bir eşgüdüm bulunmuyor. Şimdilik böyle kapatalım. Vikiçizer (mesaj) 19:43, 21 Haziran 2016 (UTC)

Saklıkent Millî Parkı[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Saklıkent Kanyonu maddesi mevcut ve millî parkın kapsamıyla kanyonun kapsamı aynı. Eğer coğrafi bir oluşum aynı zamanda millî park ya da Dünya Mirası gibi statülere sahipse yalnızca coğrafi oluşum maddesi var oluyor ve bu statüden madde içinde ayrıca bahsediliyor. Bu bağlamda içeriğin Saklıkent Kanyonu maddesiyle birleştirilmesi yerinde olacaktır.--RapsarEfendim? 05:07, 25 Nisan 2016 (UTC)

  • Birleştirilsin Birleştirilsin--RapsarEfendim? 05:07, 25 Nisan 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Rapsar'ın dediği açıklama var ancak wikipediada coğrafi oluşumla milli parkın ayrı ayrı olduğu birkaç madde var görülmekte. Spil Dağı ve Spil Dağı Milli Parkı, Kovada Gölü ve Kovada Gölü Millî Parkı, Munzur Vadisi ve milli parkı vb sayılabilecek çok örnek var. Ayrıca Türkiye'deki millî parklar listesi diye maddede var. Buna bakarsak coğrafi bir oluşumun aynı zamanda millî park olduğu örnek çok. İngilizce sayfalara bakıyorum, onlarda da aynı. Grand Canyon National Park'da var, Grand Canyon diye de madde var. Crater Lake National Park ve Crater Lake diye ayrı ayrı maddeler de var. Ben bir genel kabul göremedim, açıkçası kararsız kaldım.--Muratero 06:59, 29 Nisan 2016 (UTC)
Yakaladığınız iyi olmuş, "sınırları" aynı olanları birleştirebiliriz. Büyük Kanyon'un birleştirilmesi de tartışılmış zamanında, ancak benim anladığım kadarıyla millî parka özgü içeriğin çokluğu ve/veya millî parkın kanyondan fazlası olduğu gibi argümanlar öne sürülmüş. Şahsi fikrime göre ayrı madde olmaları uygunsuz, zira millî parkta anlatılanların çoğu kanyon (veya genellersek ana maddede) anlatılan/anlatılabilecek olan şeyler.--RapsarEfendim? 15:45, 29 Nisan 2016 (UTC)
Ya da park, coğrafi oluşum ve çevresini kapsıyor, ayrı madde olabilir mi sorusu aklıma geldi Spil Dağı'nı görünce.--RapsarEfendim? 15:46, 29 Nisan 2016 (UTC)~
  • Kalsın Kalsın milli park olması KD'liği noktasında önem arz ediyor. - Burak 20:08, 1 Haziran 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.