Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Murat Gigin

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Śαвяí¢αи76ileti 15:03, 20 Aralık 2016 (UTC)

Murat Gigin[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Burayı kendisi için bir referans gören ve kayda değer olmayan kişi maddesi. Sayfanın burada olmasının sebebi kişinin kd olması deģil. Hızlı silinebilecek gorumumde bir madde. Maddenin tartisma sayfasini da okumakta fayda var.--88.246.201.203 14:53, 8 Aralık 2016 (UTC)

  • Yorum Yorum Konu Hakkında Faydalı Olabilecek Bilgiler
Kayda Değerlilik ilkeleri[1] diyor ki;
″Kayda değerlik (kişi) yönergesi, yaşayan veya tarihî bir kişinin, Vikipedi'de hakkında bir madde sahibi olmaya değer olduğunun belirlenmesinde kullanılacak adil değerlendirme kriterleri ile ilgili standartları belirler.″
Söz konusu kişiden bağımsız olarak, birden fazla, birbirinden fikirsel olarak bağımsız, yayımlanmış, güvenilir ikincil kaynaklar tarafından bu kişinin konu edilmiş olması.[2], [3], [4]
Eğer bu kaynak tarafından işleniş biçimi derinlemesine değilse, kayda değerliğin belirlenebilmesi için birden fazla bağımsız kaynak gösterilmelidir.[5],[6]
Kişi hakkında gösterilen ikincil kaynakların konuyu sıradan bir şekilde işlemiş olması kayda değerliği belirlemek için yeterli değildir.[7]
Kayda değerliğin belirlenmesinin ardından daha çok ayrıntı elde etmek için birincil kaynaklara başvurulabilir.
Kişinin, kendinden bağımsız olarak yazılmış, kabul görmüş bir biyografinin konusu olması.[8], [9], [10]
Kişinin, önemli sayılan ödüller kazanmış olması.
Kişinin adının kanıtlanabilir şekilde yaygınca tanınmış olması.
Kişinin kendi sahasındaki katkılarının kalıcı tarihî kayıtların bir parçası haline gelmiş olması.
Kayda değerliği gösterilmiş ürün veya hizmetlerin savunuculuğunu yapmış olmak.[11]
Ayrıca referans haberlerden anlaşılacağı üzere, şu an yayında olan ve kayda değer görülen Tekfen Holding'in yeni yönetim kurulu başkanıdır.[12] İlgili maddede yönetim kurulu başkanı olarak bildirilen Feyyaz Berker'in yerine geçmiştir. Bilginin güncellenmesi gerekir. Öteki taraftan aynı konumda daha önce kayda değer görülen birinin olması sebebi ile Murat Gigin'in de bu açıdan değerlendirilmesi gerekmektedir.
Bir diğer kayda değer görülen TEKZEN maddesinde ismi CEO olarak geçmektedir
-Sonuç Olarak-
Kendisinin kayda değer görülmesi gerektiğini ve maddesinin silinmeden muhafaza edilmesini düşündüğümü bildiririm.Cantirazor (mesaj) 16:03, 8 Aralık 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın VP:OY gereğince iptal. chansey Mesaj 12:45, 9 Aralık 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Maddeyi oluşturan yazar olarak görüşüm

Madde daha önce de eklenmesine rağmen M6 sebebi ile silinmiştir, ancak Cantirazor tarafından çok net bir biçimde açıklanan sebepler uyarınca maddenin M6 ile bağdaşmadığı, adına sayfayı oluşturduğum Sn.Gigin'in Kayda Değerlik[13] ilkelerince kabulünün gerektiği alenen ortadadır. Keza TEKZEN ve Tekfen Holding maddelerinde ve Feyyaz Berker maddesinde düzenlemeden önce bulunan bilgilerin güncel olmadığı görülmüştür. Şu an referans verilerek düzeltilen bilgilerin onaylanması ve Sn. Murat Gigin adına oluşurulan maddenin M6 ile bağdaşmadığı göz önüne alınarak korunması için gereğinin yapılmasını rica ederimMuratGigin (mesaj) 19:24, 8 Aralık 2016 (UTC) *

  • Soru sayın chansey sanırım ön yeterliliği sağlayamadığımız için oylarımızın üstüne birer çizik attı. Kendisinin bu konudaki görüşünü öğrenmek isterim. Nasıl bir oylama, kaç gün, kaç oy gerekli gibi sorulara açıklık getireceği düşüncesindeyim. Hatta daha önce bir oylama varsa belki bu konuda da bizi aydınlatmak ister. SelamlarCantirazor (mesaj) 14:06, 9 Aralık 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Yeni kullanıcılar hızla madde açmaya girişmeden önce biraz politika, biçem vb sayfalarını okusalar yararlı olur; soruları da azalır. --E4024 (mesaj) 14:09, 9 Aralık 2016 (UTC)
  • Cevap Cevap Sn E4024 haklı. Heyecan, heves...Cantirazor (mesaj) 14:15, 9 Aralık 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kayda değer olduğunu ispat edecek yeteri kadar bağımsız ve güvenilir kaynak yok. Maddedeki kaynak(!) bolluğu göz aldanması yaratmış olabilir. Kişinin yalnızca isminin geçtiği birkaç kaynağı kaldırdım, kalanlar da ahım şahım kaynaklar değil.--RapsarEfendim? 23:11, 10 Aralık 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin --Eldarion 06:13, 12 Aralık 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Yorumlara katılarak... -MHIRM. 17:04, 14 Aralık 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.