Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Guðríður Símonardóttir

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir. --Uğurkentmesaj 17:24, 24 Mart 2015 (UTC)

Guðríður Símonardóttir[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kasım 2014'ten beri kayda değerliğin ispatı için bekleyen bir madde. İzlanda Seferi sırasında kaçırılan 242 kişiden biriymiş ve 10 yıl boyunca Cezayir'de köle olarak kalmış. Bunun dışında biyografisinde herhangi bir olay yok. İngilizce, İzlandaca ve diğer Vikilere de baktım, onların içeriği de bundan öte değil. Reisubók Guðríðar Símonardóttur diye bir roman yazılmış kendisi hakkında, başka da bir şey yok. Tek bir roman yazılması da KD olması için yeterli değil.--RapsarEfendim? 22:17, 5 Mart 2015 (UTC)

  • Silinsin Silinsin--RapsarEfendim? 22:17, 5 Mart 2015 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Köle olarak kaçırılıp geri dönen birisi, üstelik bayan. Dönüp ülkesinde bunu anlatmış. İzlanda'dan Danimarka'ya kadar biliniyor ve İngilizce kaynaklar mevcut. Google aramasında ilk sayfada Türkçe kaynaklar da bulunuyor. Gerçek bir kişi. Çoğu dini- edebi kişilik hakkında bu kadar bilgi yok. Ancak yine ansiklopedik oluyorlar. --Kafkasmurat- 05:09, 6 Mart 2015 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Kafkasmurat'a katılıyorum.--i.e.msj 07:46, 6 Mart 2015 (UTC)
Kaynaklar bulunuyor derken? Birkaç tane birbirinin tekrarı kaynak var, başka da bir şey yok. Onlar da köle olduğunu söylüyor zaten, 242 kişiden birisi. Dediklerinizin politikalarla bağdaşan bir tarafı yok, kişisel şekilde yorumlamışsınız. "Gerçek bir kişi" gibi bir şey de denmiş arada, üstüne ne diyeyim artık.--RapsarEfendim? 08:33, 6 Mart 2015 (UTC)
  • Kalsın Kalsın birbirinin tekrarı olmayan çok sayıda kaynak var, "Islam in the Nordic and Baltic Countries" faslından kitaplarda adı anılıyor. üstelik izlandaca kaynaklara da bakmalı. biyografisinde fazla olay olması gerekmiyor kayda değer olması için. seçkin ya da kaliteli madde yapılması istenseydi bu bilgi yetersizliği sorun olabilirdi ama madde olarak kalmasında sakınca yok. --kibele 13:09, 6 Mart 2015 (UTC)
bir de 242 kişiden biri olması söz konusu edilmiş. diğer 241 kişinin adının değil de onun adının anılması gayet açıklayıcı. --kibele 13:45, 6 Mart 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum kalacaksa da, silinecekse de adı değiştirilsin önce. bu nedir arkadaş? okyamadım bile maddenin adını. latine dayalı alfabelerden alınan özel isimleri orijinaline uygun yazma kuralı bence bu kadar suiistimal edilmemeli. Hızlı silinecekse bile, önce adı değişsin, sonra silinsin. ANADOLU (mesaj) 19:50, 6 Mart 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum Şu değişiklikteki kitap kaynağının içeriğine şuradan göz gezdirebilirsiniz. --85.108.69.207 23:55, 6 Mart 2015 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Madde alyı ay kadar evvel bizzat tarafımdan açılmıştı. İzlanda Seferi, tarihte enteresan olaylardan biridir. Berberi'lerin Akdeniz'den kalkıp, Kuzey Kutup Dairesinde yer alan bir adaya gidip oranın halkına saldırmaları, yağmalamaları ve bir kaç yüz kişiyi ticaret amaçlı olarak kaçırmaları ancak filmlere konu olabilecek kadar ilgi çekicidir. Kaldı ki bu kaçırılanların içerisinden olan Símonardóttir'in hikayeside ilgi çekicidir. İngilizce Wikipedia'dan çevirebildiğim kadar çevirmiş ve Türkçe vikipedimizde oluşturmuştum. Maksadım, ola ki İzlanda Seferi ile ilgili bilgi almak isteyen ve bu kaçırılanlardan birisi hakkında bilgi almak isteyenlere bir faydam olmasıdır. Belki de bu maddeyi geliştirmek isteyen kaynak gösterek katkıda bulunabilir. Vikipedi mizde fuzuli bir madde olduğunu düşünmüyorum. Totenkopf division (mesaj) 09:11, 7 Mart 2015 (UTC)
Tamam da kaçırılmış olması onu neden kayda değer yapıyor onu anlamadım. Onu 241 kişiden ayıran özelliği nedir? Sadece adının belli olması mı? Diğerlerinin adlarının bilinip bilinmediği de belli değil. Politikaya dair bir şey sunsanız...--RapsarEfendim? 10:52, 7 Mart 2015 (UTC)

Bu şahsiyet vikipedi politikasına çok mu zıt? Bu maddesini oluşturduğum bayan, Kuzey Avrupa'da bilinen bir şahsiyet. İlla ki bir sanatçı yada bir sporcu olması mı gerek? Bir mucit olması mı gerek? Bence tarihte enteresan ve aynı zamanda trajik bir olayın bir parçasıdır kendisi. Ayrıca diğer viki dillerinde de mevcut. Kuzey Avrupa kaynaklarında adının geçmesi, vikipedimiz de olmasına ters bir durum değildir.Totenkopf division (mesaj) 20:14, 8 Mart 2015 (UTC)

Sizce veya bence ne olduğuna değil de kayda değerlik kriterlerimize göre değerlendirme yapmak gerekiyor.--RapsarEfendim? 21:12, 8 Mart 2015 (UTC)
Guðríður Símonardóttir Avrupa'nın (özellikle kuzeyinde) bilinmektedir. Sizin vikipedi polikası olarak gösterdiğiniz Kayda değerlik kriterlerimizde yeralan (Tanınmışlık, "bilinmeye veya farkına varılmaya değer" veya "dikkat çekici" anlamlarına gelir ve "şöhret" veya "önemlilik" ile eş anlamlı değildir) maddesinde yola çıkarak Guðríður Símonardóttir'in vikipedimizden silinmesine gerek duyulmamaktadır. Kendisi bilinmeye veya farkına varılmaya değerdir. Dünya'da ne yaptığına yada insanlığa ne sunduğuna, ne faydası olduğu değil. Tarihte yeralan İzlanda Seferinin parçadısır. Totenkopf division (mesaj) 21:35, 8 Mart 2015 (UTC)
İngilizce'de "Gudridur Simonardottir" şeklinde yazılışı yaygın. Yine vikipedi arama kutusunda bu şekilde aratıldığında da herhangi bir sorun çıkmamakta. --85.108.91.115 05:20, 15 Mart 2015 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Tartışılması bile abes. 100'ün üzerinde, çoğu tarihle ilgili kitapta kendisinden bahsedilmiş. [1] Üzerine hakkında çok satan bir roman yazılmış, popüler kültürde de yer etmiş. Kişi olarak kayda değer olduğuna hiçbir şüphe yok. Türkçe Vikipedi'de kaynaklar verilmediyse bu sayfanın içeriğini sorunlu yapar, varlığını değil. Kaçırılan diğer 241 kişinin her biri hakkında da böyle çalışılmış olsaydı, politikamız gereği onların her biri hakkında da sayfa açardık.--Cfsenel (mesaj) 18:03, 15 Mart 2015 (UTC)
  • Kalsın Kalsın - Cfsenel güzel anlatmış. --Khutuckmsj 20:48, 15 Mart 2015 (UTC)
  • Kalsın Kalsın--Talipakyuz19 mesaj atın 16:04, 23 Mart 2015 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.