İçeriğe atla

Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Fatih Saraç

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda bir fikir birliğine varılamamıştır.--Vikiçizer (mesaj) 21:15, 30 Ekim 2017 (UTC)

Fatih Saraç[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

kayda değerlik iddiası tek bir olayda adının anılmasından kaynaklanıyor. eğer burada bir kayda değerlik varsa 'alo fatih' adında bir madde olmalı, bu kişinin biyografisi değil..--kibele 14:18, 8 Ekim 2017 (UTC)

  • Kalsın Kalsın Kayda değerlik ölçütlerinde bir kişinin tek bir olayla kayda değer olamayacağı yazmıyor. Aksine "Söz konusu kişiden bağımsız olarak, birden fazla, birbirinden fikirsel olarak bağımsız, yayımlanmış, güvenilir ikincil kaynaklar tarafından bu kişinin konu edilmiş olması."'ndan bahsediliyor. Fatih Saraç bu olaydan önce de medyada yer almıştır. Bu olaydan sonra daha çok yer almış ve iş hayatı, şahsiyeti değişik medya kuruluşları tarafından irdelenmiştir. Yasin el-Kadı ile olan ilişkilerinden ötürü CHP tarafından suç duyurusunda bulunulmuştur. Ayrıca Sözcü ve Diken sitelerinde icraatları detaylı irdelenmeye çalışılmıştır. Madde bu haliyle kayda değerdir.--Nushirevan11 15:03, 8 Ekim 2017 (UTC)
  • Silinsin Silinsin @Kibele'nin de ifade ettiği üzere tek bir olay ismin geçmesi KD olmasına yetecek bir durum değil. --Mecnun (mesaj) 21:28, 8 Ekim 2017 (UTC)
Maddeyi incelemediğiniz aşikar. Söz konusu şahıs uzun bir dönemde ticari işlerinden ötürü incelenmiştir, CHP bu sebepten ötürü hakkında suç duyurusunda bulunmuştur. Yorumunuzun gerçeklikle alakası yok. Ayrıca tek bir olayla ilgisi olan onlarca kişinin maddesi mevcuttur.--Nushirevan11 09:53, 9 Ekim 2017 (UTC)
  • Bu "tek bir olay" konusu yanlış yorumlanıyor. 11 Eylül saldırılarını gerçekleştirilen kişiler de tek bir olay sebebiyle kayda değerdir misal. Önemli olan zamana yayılan bağımsız ve güvenilir kaynakların varlığı, bu sayede gazete haberi veya "gündeme gelmek" ile arasındaki fark ortaya çıkar.--RapsarEfendim? 22:23, 8 Ekim 2017 (UTC)
Sadece iş hayatı kısmında 9 kaynak mevcut. Maddeyi sadece Alo Fatih üzerinden değerlendirmek eksik bir değerlendirmedir. Farklı tarihlerde iş hayatı gazete haberlerine konu olmuş ve şahıs farklı kaynaklarda incelenmiştir.--Nushirevan11 09:56, 9 Ekim 2017 (UTC)
  • Hakkında zilyon tane kaynak olan bu kişinin maddesini silinmeye aday sayfalara taşımak topluluğun vaktini yok yere harcamaktır. Konuşmaya bile gerek yok bunu. Hızlı kalsın.--Tuğkan (mesaj) 00:38, 11 Ekim 2017 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.