Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Eski Dünya Seyahatnamesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir. VP:KD'de geçen "Bu kriter şu anda madde içinde yer alan kaynak sayısıyla değil, konu hakkında gerçekte var olan kaynak sayısıyla ilgilenir" ibaresine de bir kez daha dikkat çekmek ve bunun kişisel bir görüş değil yönergenin söylediği olduğunu vurgulamakta yarar görüyorum.--Vito Genovese 08:21, 21 Mart 2017 (UTC)

Eski Dünya Seyahatnamesi[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

İlber Ortaylı sayfasına aktarılsın. Nushirevan11 ☾★ 10:46, 16 Mart 2017 (UTC)

kaynaklar var gibi görünüyor, kalsın.. [1], [2], [3].. --kibele 17:28, 16 Mart 2017 (UTC)
Kaynaklar eklenirse kayda değer olur. Kaynaklardaki bilgilerden maddede bahsedilmeli.--Nushirevan11 ☾★ 20:13, 16 Mart 2017 (UTC)
KD ise KD'dir. Kaynaksız ise kaynaksızdır. Lütfen aradaki farkı ayırt edelim. Kaynaksızsa, kaynak eklemeye çalışalım. Hemem SAS'a taşımak yerine sayfaya kaynaksız şablonu koyarak kullanıcıların dikkatini buna çekelim. Bu da burada kalsın, sayfa da kalsın. thecatcherintheryemesaj 11:32, 18 Mart 2017 (UTC)
@Thecatcherintherye KD ise niçin kaynaklandırmıyorsunuz. Bahsettiğiniz kaynağın içeriğini sayfaya aktardınız mı? Kaynak göstermekle yeterli olmuyor. Sayfa şu an KD değil. Gösterdiğiniz kaynakların bilgilerini sayfaya işlediğiniz zaman KD olur. O kaynağı burda belirteceğinize sayfaya ekleyebilirdiniz. Sadece eklemek yeterli bir olgu değil. Kaynaktaki bilgiler sayfaya işlenmeli.--Nushirevan11 ☾★ 22:29, 18 Mart 2017 (UTC)
  • Genel bir hatırlatma için araya gireyim, yeterince kaynaklandırılmamış maddeler kaynak eklenince birden KD hale gelmez. KD kriterlerini sağlıyorsa zaten KD'dir ve silinemez. Kaynaksızlık ayrı bir meseledir, silme gerekçesi oluşturmaz. Kısacası silinmesine ilişkin gerekçemiz "maddede yeterince kaynak yok" değil, "bu maddeyi konu alan ve KD olduğunu gösteren yeterince kaynak yok" olabilir ancak. Politika ve yönergelerimiz böyle diyor. --Yabancım 08:51, 19 Mart 2017 (UTC)
@Yabancı Rapsar ŞURADA sizin gerekçenizin tersi bir gerekçe ileri sürüyor. Kaynak var kaynak var deniliyor ancak kaynaklar sayfada görünür hale getirilmiyorsa kaynak var demenin ne manası kalıyor. Kaynakta o maddenin sadece adının geçmesi de her zaman KD yapmaz. Ayrıca kaynakta yer alan bilgilerin maddeye işlenmesi gerekiyor. Tabi ki öyle maddeler var ki bu maddeler hakkında binlerce kaynak çıkıyor. Bu tür durumlar istisna. Saygılar.--Nushirevan11 ☾★ 17:21, 20 Mart 2017 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.