Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Dilek Türk

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir. --Uğurkentmesaj 17:33, 5 Mart 2015 (UTC)

Dilek Türk[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Vikipedi:Kayda değerlik (kişiler) sayfasına göre "Kayda değer filmlerde, televizyon ve sahne gösterilerinde ve diğer prodüksiyonlarda önemli rol oynamış olması" yetmekte. Ancak KD değil.--Boyalikus (mesaj) 13:58, 19 Ocak 2015 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Yerinde bir tespit, gerekçeye katılıyorum.--RapsarEfendim? 14:54, 19 Ocak 2015 (UTC)
Sevindim tespiti beğenmiş olmana, çok güzel ifade etmişsin. Bir önceki SAM adaylığında yani M. Tüfekçioğlu'nda KD değil demek yeterli değil dediğin için ve benzer oylamada benden çok farklı bir gerekçe olan bu gerekçeyi sunduğun için seni örnek alarak düzelttim. (Sonra Nihan bizi cırmalıyor olmasın..)--Boyalikus (mesaj) 15:11, 19 Ocak 2015 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Rol aldığı oyunlardaki bilinen isimler tek başına kalması için yeterli bir sebep. Açıkça Tiyatro Topluluğu'da amatör değil. Ԙobserve 23:46, 20 Ocak 2015 (UTC)
Nasıl yani videoyu izleyip evet profesyonel oynamışlar mı diyeceğiz ? Rol aldığı oyunlardaki bilinen isimler tek başına kalması için yeterli bir sebep cümlenizi bir politika ile destekler misiniz ? Tam anlayamadım. --Boyalikus (mesaj) 00:07, 21 Ocak 2015 (UTC)
Tiyatroları 1993 yılında kurulmuş ve 22 yıllık bir geçmişleri var. Bu bir üniversite kulübü değil ve bazı tiyatrolar stand-up gösterisine dönmüşken, Açıkça Tiyatro gördüğüm kadarıyla birçok önemli eseri hayata geçiriyor. Burada görüldüğü gibi çeşitli kişiler tarafından takip edilmekte ve bu "Geniş veya önemli bir hayran kitlesi olanlar." kriterine uymaktadır. Bu fikri destekleyen bir diğer unsur bu kadar uzun bir süre bağımsız şekilde sahnelerini ayakta tutabilmeleridir. İnternet sayfalarında bulunan şu paragrafa dikkat çekmek istiyorum: "yaratıcıdır / üretkendir; ülkemizde, 1993 yılından bu yana düzenli olarak “tiyatro üretebilmeyi başarma” yaratıcılığının yanı sıra, sanatsal anlamda da yaratıcılığın unsurlarına ardına kadar açıktır. Samimidir; tiyatronun içtenlikle üretilmesinden yanadır." Bu açıklama da aynı madde altındaki "Belli bir eğlence türünde kendine has, çok üretken veya yenilikçi katkılar yapmış olanlar." kısmını karşılamaktadır. Kısacası bu kişi kayda değerlik için yeterli sebepleri bulunan bir tiyatroda çalışmaktadır. Ԙobserve 08:36, 21 Ocak 2015 (UTC)
Ben bilmiyorum mahşeri cümbüşü. Burada oylamaya sunulan Tiyatro Açıkça değil. Dilek Türk diye bir şahıs. Şahsın kayda değer ikinci ve üçüncü parti kaynaklarda biyografisi yok. Biyografi maddeleriyle ilgili kayda değerlik kurallarını getirip tiyatronun kendi ifadesini ekleyerek kayda değer kişi yaramayız. İyi çalışmalar. --Boyalikus (mesaj) 14:57, 21 Ocak 2015 (UTC)
Dilek Türk ağaçtan düşüp tiyatrocu olmadığına göre çalıştığı yer ile farklı şekilde düşünülemez. Ԙobserve 15:14, 21 Ocak 2015 (UTC)
O zaman dediğim gibi bunu biyografi kayda değerliliği ile destekleyin. Şahıs zaten tiyatrocu değil tiyatro eğitmeni olarak geçiyor. Yaşı 35 siz 22 yıllık tiyatro diyorsunuz hadi diyelim 13 yaşında başladı çocuk tiyatrosunda.. O da tutmuyor çünkü amator bir tiyatroda başlamış.. Açıkça tiyatroda kaç yıldır var olduğu yok..Ayrıca tek satırlık, kaynaksız bilgisiyle Vikipedi:taslak madde olarak bile sayılmıyor. demiştiniz 2 satır olunca sayılıyor mu ? Eğer tiyatro açıkça bu şahsı KD yapıyorsa Erenköy dergahı da diğer şahsı KD yapıyor. Dilek Türk Ayvaz diye bile arattırdım, kaynaklarla aram iyidir. KD olduğunu ispatlayan hiçbir şey yok.Hatta açılan Türk tiyatrocu maddelerinin pek çoğunda kaynak yok ki bunda olsun.--Boyalikus (mesaj) 15:26, 21 Ocak 2015 (UTC)
En iyisi bekleyip başka Vikipedistlerin fikirlerini dinleyelim. Ԙobserve 15:29, 21 Ocak 2015 (UTC)
  • Hızlı silinsin Türkiye'de böyle yüzlerce tiyatro sanatçısı vardır. Kayda değer değil. --Bezgin GezginEvet? 12:53, 27 Ocak 2015 (UTC)

*Kalsın KalsınRol aldığı yapımlardaki rollerin üstünden başarıyla kalkıyor --Yerdemir_Gökbakır (mesaj) 11:58, 30 Ocak 2015 (UTC)kuklacılık nedeniyle engellendi. --kibele 16:36, 4 Mart 2015 (UTC)

  • Yorum Yorum Yaşı 35-36 olan bir oyuncunun gelecek vadetmesi biraz ilginç değil mi hocam? Ünlü bir filmde oynayıp ünlenme olasılığı her zaman var ancak oyuncunun gelecek vadettiğini pek söyleyemeyiz. Genç olsa gelecek vadedebilirdi. --Bezgin GezginEvet? 21:39, 31 Ocak 2015 (UTC)
  • Silinsin Silinsin --i.e.msj 08:03, 1 Şubat 2015 (UTC)
  • Hızlı silinsin Direk silinmesi gerekiyor hepsini yapsaydık 1 milyona yakın madde olurdu--Talipakyuz19mesaj atın 18:53, 27 Şubat 2015 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.