Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Osman Nuri Topbaş

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir. --Superyetkinileti 19:55, 27 Ocak 2015 (UTC)

Osman Nuri Topbaş[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kişi kayda değer gözükmemektedir. Sitesini inceledim hajj mabrur and umrah örneğindeki gibi 50-60 sayfalık kitaplar ile dolu ve üniversitelerde çoğu makaleler bunları geçiyor. Kendisini hakkında tek sayfalık bilgi verilmiş onun da kaynağı yok. Alim gibi özellikleri öne çıkartılıyor ama alimliğini gösteren hiçbir bilgi yer almıyor.--Ԙobserve 16:07, 20 Ocak 2015 (UTC)

Kalsın Kalsın Ben inceledim, sitesini değil de çeşitli kaynakları hiç bahsettiğiniz gibi değil. --Boyalikus (mesaj) 23:08, 20 Ocak 2015 (UTC)

Neler incelediniz bizimle paylaşır mısınız? Ԙobserve 08:37, 21 Ocak 2015 (UTC)

Kalsın Kalsın Kayda değer olduğunu düşünüyorum. --letromaen (mesaj) 08:55, 21 Ocak 2015 (UTC)

Silinsin Silinsin Kalsın diyenler ile aynı görüşte değilim. Buna sebep olarak kendisini her alim kabul eden kişinin kayda değer olmadığını düşünmem yatıyor. Günümüzde bu kavramların altının doldurulması lazım neden alim kabul ediliyor sorusunun cevaplanması gerekiyor. Ayrıca kd olduğunu düşünüyorum diye yazıp geçmek bence dayanağı olan bir fikir olmuyor, bana kalsa kabul bile edilmemesi gerektiğini düşünürüm. KD dir çünkü şu şu sebepler diye en azından bir iki satır birşeyler yazılmalı ki haklı bir sebebi varsa ben de oturup belki başka bir fikrin daha anlamlı olduğunu düşüneyim. Ԙobserve 11:38, 21 Ocak 2015 (UTC)

Tamam öyle olsun. Kayda değerlik kriterlerinden "Söz konusu kişiden bağımsız olarak, birden fazla, birbirinden fikirsel olarak bağımsız, yayımlanmış, güvenilir ikincil kaynaklar tarafından bu kişinin konu edilmiş olması.", "Kişinin adının kanıtlanabilir şekilde yaygınca tanınmış olması.", "Kayda değerliği gösterilmiş ürün veya hizmetlerin savunuculuğunu yapmış olmak." ve "Kişinin kendi sahasındaki katkılarının kalıcı tarihî kayıtların bir parçası haline gelmiş olması." kişi bu kriterleri sağlıyor. Ek olarak bu kişinin halihazırda binlerce müridi olduğunu biliyoruz (bkz: Erenköy Cemaati). Facebook, Twitter gibi ortamlarda bir hayli takipçisi bulunuyor ve bu popülarite fenomenlik ya da türevi bir şekilde değil mesleğinde/felsefesinde göstermiş olduğu başarı ile ilgilidir. (Fikirlerinin, inançlarının bizim için doğru olup olmaması önemli değil.) Son olarak yazdığı kitapların 60 sayfalık olması bir şey ifade etmiyor. Lenin'in, Marx ve Engels'in 60-70 sayfalık "üniversite makaleleri"nden bile kısa broşürleri/kitapçıkları, kitapları vardır. Haliyle bu insanlar da mı kayda değerlik ölçütlerine uymuyor ? --letromaen (mesaj) 14:07, 21 Ocak 2015 (UTC)

Marx ve Engels ile Osman Nuri Topbaş'ın karşılaştırılması tartışmalı bir durum çünkü madem kıyaslama ölçütünü yazılan kitapların içeriği ve sayfa sayısı olarak kabul ediyorsak üç ciltlik kapital ile birlikte 90 dan fazla(türkçe) düşüncelerini içeren kitap ve sayısını bilmediğim makalesi vardır. Bu kişi önemli bir cemaat önderi ise o halde ansiklopedi'de bir cümlelik ve o da tartışmalı bilgiden daha fazla ne yapmıştır? Sayfa sayısı önemlidir çünkü kitap düşüncelerin derlenmiş halidir, kısa olması aslında bunun önemli nitelikler taşımadığı konusunda ufak bir ipucu olabilir. Orada sayfa sayısının belirtilmiş olmasının sebebi bu kişi alim olarak tanımlanıyor ama bunun altını doldurur bir belgesi veya olayların bilgisi yer almıyor. Aktif şekilde devlet tiyatrolarında çalışan kişiler, belki haftada yüzlerce kişiye oyununu izletiyor ama silinmesi için olumlu oy alıyorken cemaatin önderi olmak kd olması için yeterli sebep teşkil etmez. Ԙobserve 14:41, 21 Ocak 2015 (UTC)
Bu kişi önemli bir cemaat önderi ise o halde ansiklopedi'de bir cümlelik ve o da tartışmalı bilgiden daha fazla ne yapmıştır? bunu hangi politikaya dayandırıyoruz ? Böyle bir cümleye şöyle bir cevap uygun olur bence : Rusya'da kitapları yasaklanmış daha napsın :) Aktif şekilde devlet tiyatrolarında çalışan kişiler, belki haftada yüzlerce kişiye oyununu izletiyor ama silinmesi için olumlu oy alıyorken cemaatin önderi olmak kd olması için yeterli sebep teşkil etmez Niye Topbaş'da dergahında ve çeşitli camiilerde vaaz veriyor bu da bu cümleye cevap olsun. --Boyalikus (mesaj) 14:51, 21 Ocak 2015 (UTC)
  • Ayrıca tek satırlık, kaynaksız bilgisiyle Vikipedi:taslak madde olarak bile sayılmıyor. Ԙobserve 15:10, 21 Ocak 2015 (UTC)
Valla ben sizin açıkça tiyatro ile bir şahsı ilişkilendirip kd saymanızdan dolayı şöyle bir açıklama yapmak isterim Mehmed Ali Birand'ın çocukluk arkadaşıymış o yüzden kalsın. VP:BEN DUYMADIM... Kaynaksız olması eksik olması farklı bir şey KD olmaması farklı.--Boyalikus (mesaj) 15:14, 21 Ocak 2015 (UTC)

+Neler incelediniz bizimle paylaşır mısınız ? denilmiş yukarda.. http://www.turksolu.com.tr/461/kataberk461.html şunu ekledim mesela. Hoşunuza gidebilecek bir kaynaktır zaar. Nedim Şenerin kitaplarında da geçiyor Marx engelse gitmeye gerek yoğimiş--Boyalikus (mesaj) 18:21, 21 Ocak 2015 (UTC)

  • Kalsın Kalsın Sayfa kalmalı. Kullanıcı:Reob Kayda Değerlik politikasını çok da iyi idrak etmiş görünmüyor. İkmal (mesaj) 18:47, 21 Ocak 2015 (UTC)
  • Hızlı kalsın tartışmasız kayda değer. diğer dillerdeki sürümlere de bakılabilir. --kibele 19:00, 21 Ocak 2015 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.