Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Delila - Bir Genç Kadın Gerillanın Dağ Günlükleri

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.Aşağıda küçük bir yazım var.Vikiçizer (mesaj) 22:47, 12 Kasım 2016 (UTC)

Delila - Bir Genç Kadın Gerillanın Dağ Günlükleri[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değerlik ölçütlerini karşılamıyor. Vikipedi:Kayda değerlik (kitaplar) buradan bakılabilir.--Locos Turcos (mesaj) 21:51, 12 Kasım 2016 (UTC)

  • Hızlı kalsın Maddede, kayda değer olduğunu ispat edecek kadar bağımsız ve güvenilir kaynak var. Silinmesi için herhangi bir gerekçe bulunmuyor.--RapsarEfendim? 21:54, 12 Kasım 2016 (UTC)
Rapsar, benim anlamadığım politikada neden yeteri kadar kaynak varsa hızlı kalsın yazmıyor? Kriterler açık ve hiçbirini karşılamıyor. Kitap bir ödül kazanmamış, filmi yok, eğitim nedeniyle de kullanılmıyor. Kitabın yazarı da bu kitabı direkt kayda değer yapacak kadar önemli değil. Şimdi kaynak var diye kalmalı mı?--Locos Turcos (mesaj) 21:58, 12 Kasım 2016 (UTC)
Politika olmadığı için? :) Şaka bir yana Vikipedi:Kayda değerlik genel yönergesini karşılayan her madde kayda değerdir. Bunun özeti de "Genel olarak bir konu, konudan bağımsız, güvenilir ve atıf yapılabilir bir şekilde kapsanmış, içerik edilmişse kayda değer sayılır" şeklindedir. Yukarıda da bunu sağladığını söyledim zaten.--RapsarEfendim? 22:04, 12 Kasım 2016 (UTC)
Rapsar, şuna göre uygunluğu sence nedir? Aşağıda Pragdon sanırım kaynaklara ilişkin görüşünden etkilenmiş ve "Kitap KD" kriterlerinin gözden geçirilmesinden bahsetmiş. Bir de 4 kaynağın ilk üçü ölü link, sonuncusu kabul edilebilir. Vikiçizer (mesaj) 22:18, 12 Kasım 2016 (UTC)
Ona göre uygunluğu zaten genel kriterleri karşılaması :) Genel kriteri karşıladığı vakit hiçbir özel kriterin işlevi kalmıyor zaten. İlk üçüne bende ulaşılmakta (archive.org engelli, VPN kullanılarak erişilebilir+esas siteler ayakta zaten).--RapsarEfendim? 22:28, 12 Kasım 2016 (UTC)
Sorun değil, internette haberlere baktım. Genel olarak 3-4 kaynak yine çıkıyor. Vikiçizer'in söylediklerini baz alınca, gerçekten linkler ölü. Sayfa genel olarak kayda değerdir tamam fakat neden bunlara dikkat edilmeden direkt taraf seçer gibi bir oy verilme işlemine girişildi ona şaşırdım ben şimdi. O aklımı kurcaladı. --Locos Turcos (mesaj) 22:27, 12 Kasım 2016 (UTC)
Linklere ulaşılabiliyor. SAS tartışmasını Locos Turcos'un da onayıyla kapatıyorum. Yukarıya değil buraya Rapsar'a cevaben yazayım; ama her kullanıcının da göz ucuyla bakmasını isterim. "Kitap KD" sonuçta genel kayda değerliğin yardımcı bir parçasıdır. Genel kayda değerliğe uyulmadığında özel kayda değerlik önem kazanır. Yani "silinmeler"den çok "kalmalar"da işe yarar. Bu maddenin kaynakçası en azından bağımsız ve doğrulanabilir görünüyor, güncellenmesi gereken bir metin olduğunu da söyleyeyim. Locos Turcos'un anlayışlı tavrını da ayrıca not edeyim. Vikiçizer (mesaj) 22:47, 12 Kasım 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Rapsar'a verdiğim cevaba binaen.--Locos Turcos (mesaj) 21:58, 12 Kasım 2016 (UTC)
  • Hızlı kalsın Evet, kaynak var diye kalmalı. KD kriterlerini yeniden gözden geçirmekte fayda var. --Pragdonmesaj 22:02, 12 Kasım 2016 (UTC)
  • Hızlı kalsın bu belli konuları hedefleyen öznel adaylıklara bir kez daha dikkat çekelim. rapsar gerekeni söylemiş. --kibele 22:04, 12 Kasım 2016 (UTC)
Bu yorumu ben yapmış olsam, kişisel saldırı suçuyla suçlanır, insanları itham ettiğim ileri sürülür, yorumumu düzeltmem için süre verilirdi. Güzel anlam okuma Kibele. Ne düşündüğümü filanda söyle arkadaşlara istiyorsan, o kadar emin itham etmişsin ki.--Locos Turcos (mesaj) 22:07, 12 Kasım 2016 (UTC)
Sayın Locos Turcos, istirham ediyorum İçerik üzerine yorum yapınız, katılımcı üzerine değil--Pragdonmesaj 22:12, 12 Kasım 2016 (UTC)
Değerli Pragdon, bu belli konuları hedefleyen öznel adaylıklara bir kez daha dikkat çekelim bayağı konu üzerine yapılmış bir yorum. Tam olarak yukarıda yazdığımda bundan bahsediyordum. Bu yüzden bir cümleme bunu ben yapmış olsam diye başladım. Bu tip şeyler şaşırtmıyor artık beni. Demek ki, işbirliğini bıraktık, aynı tartışma ortamında da bulunmamak gerekiyor artık. İyi geceler herkese. --Locos Turcos (mesaj) 22:14, 12 Kasım 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Kitap kriterleri bakımından dediğiniz gibi kayda değer değil fakat Rapsar'ın dediği gibi VP:KD Vikipedi:Kayda değerlik (kitaplar)'ı genel olarak kapsadığı için ilk önce bu referans alınıyor. Bağımsız ve güvenilir kaynaklar tarafından ele alınması ve kitabın yasaklanmasına dair haberler olması nedeniyle "genel olarak" KD. Buna benzer benim tarafımdan açılmış bir madde bile var. Bknz: İmralı'da Bir Tiran: Abdullah Öcalan --Maurice Flesier message 22:15, 12 Kasım 2016 (UTC)
Açıklama için teşekkürler @Maurice Flesier, kolay gelsin. --Locos Turcos (mesaj) 22:17, 12 Kasım 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.