Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Counos

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir. --SakhalinioBuyrun beniiiim? 15.04, 1 Ekim 2018 (UTC)[yanıtla]

Counos[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Günümüzde bir çok kripto para birimi mevcut ve ICO’larla bu sayı günden güne artmakta; çünkü bu tip bir proje için bir ekip ve halihazırda kurulu blockchain teknolojisini kullanmak yeterli, mesela DogeCoin (DOGE) günümüzde kabul ve işlem gören bir coin lakin bir arkadaşa şaka yapmak için oluşturulduğu biliniyor.

Bizim kripto paralar hakkında bir politikamız yok, dolayısıyla genel KD kriterlerini kullanıyoruz. Bu kapsamda maddede mevcut kaynakları incelediğimizde çoğunluğunun “Bitcoin” veya “Cryptocurrency” kavramlarına atıf yaptığını görüyoruz. Wikidata ve enwiki kaynaklarını söylemiyorum. Yanlızca iki kaynak doğrudan bu birime atıf yapmış, bir kaynakta da ICO’sunun ilanı mevcut. (Bu tür ICO sitelerinin halihazırda tüm ICO’lar hakkında bilgi verdiğini değerlendiriniz.)

Maddede ve yaptığım araştırmada bu coinin belli başlı, kabul görmüş bir markette işlem gördüğüne de rastlamadım. Örneğin Binance’de yok. Belirtilen CSC kısaltması Binance’de CasinoCoin için kullanılıyor.

Son olarak madde İngilizce Vikipedi’de “Cryptocurrency” maddesine yönlendirilmiş... Ben en başta uzun bir açıklamayla HS işaretlemiş olsam da maddeyi topluluğun görüşlerine sunmayı daha uygun buldum. Eğer yazı biraz teknik olduysa anlaşılmayan yerleri sorabilirsiniz. ChanSey 09.45, 30 Eylül 2018 (UTC)[yanıtla]

Metnin yazarı olarak madde ile ilgili açıklama yapmak istiyorum. Counos adlı kripto paranın yaratıcısı, Counos ile ilgili vikipedi sayfası oluşturması için yaklaşık olarak 15 farklı dilde tercümanı görevlendirmiştir. Çevirileri yapıp kendisine teslim etmemizin akabinde, vikipedi sayfaları yayına alınmadan önce tarafımıza ödeme yapılmayacağı belirtilmiştir. Ayrıca, bizi her gün sayfaları tekrar yüklememiz konusunda zorlamaktadır. Bu sayfanın farklı dilde yazarlarının bu konuda diretmesi bu yüzdendir. — Bu imzasız görüş Oguzhanemreparlak (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.