Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Bilişimde kadınlar

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.SakhalinioBuyrun beniiiim? 19:36, 23 Nisan 2016 (UTC)

Bilişimde kadınlar[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kadın yazarlar, kadın şairler vs gibi kategoriler ile aynı sebepler hasebiyle silinmesini öneriyorum. "Bilişimde erkekler" başlıklı bir madde yoksa bunun da olmasının anlamı yoktur. Sputnik 14:54, 11 Nisan 2016 (UTC)

  • Kalsın Kalsın Bir cinsiyet adını aktarmasına rağmen içeriği itibariyle cinsiyetçilik içermediği için ben kalması gerektiğini düşünüyorum. Bir bilim dalı olan sosyolojinin bir alanı olduğu aşikar. Hatta İngilizce Viki'de hazırlanan Toplumda kadın tam bu anlamda oluşturulan bir şablon. Bu madde de bu kapsamda ele alınmış. Bence içeriği daha bilimsel olarak geliştirilse bilimsel yöntemle hazırlanan bir madde olacağı açık. Zaten benim bildiğim bu tür bilgiler literatür bilgilerde güncel olarak mevcut. Gelişen teknolojide kadın ve erkeğin toplumdaki rolü ve/veya katkıları bence okunası bir bilgi. --Ahmet Turhan (mesaj) 15:00, 11 Nisan 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin-- SAS gerekçesine katılarak... Jumpeax (mesaj) 16:43, 11 Nisan 2016 (UTC)
  • Tarafsız Tarafsız Faydasız bir sayfa değil. Geliştirilirse iyi olur.— Bu imzasız görüş Xwedêda Ozyilmaz (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
  • Kalsın Kalsın. Benzer gerekçeyle tartışmaya açılan sayfalardaki düşüncelerim burası için de geçerli. --esc2003 (mesaj) 23:07, 11 Nisan 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın. Benzer sayfalar var. Mesela Mühendislikte kadınlar, vb. Gerekli olduğunu düşünüyorum.| ɾɐsǝɯ zoɯɐʞɐʎ | 11:35, 12 Nisan 2016 (UTC)
Yorum Yorum Sanırım benim SAS gerekçem anlaşılmamış veya yanlış anlaşılmış. Ben bu madde gereksizdir silinsin diye düşünmüyorum. Olması gerekir kesinlikle. Ancak kategori tartışmaları neticesinde "cinsiyetçi oldukları gerekçeleriyle" silinen Kadın rektörler, Kadın hukukçular, Kadın büyükelçiler vb kategoriler bulunmakta. Zira tartışmalarda da belirtildiği gibi "sporcu, şarkıcı" vb ayrım yapılması gereken meslek gruplarının dışında böyle bir ayrıştırmaya gerek yok ise, bilişim sektöründe çalışmalar yapan kişilerin arasında da erkek veya kadın ayrımı yapılmasının ne anlamı vardır? "Toplumda kadın" örnek gösterilmiş ama onun alt başlığı olabilecek bir madde sadece. İçerik yönünden bile bir şey karşılamıyor bunu da unutmamak gerek. Sputnik 13:17, 12 Nisan 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın kategorilerle aynı kapsamda değerlendirilemez. yeterince kaynaklandırılan her madde açılabilir, dilerseniz ve üzerine yazılmış yazı, tez vb. bulabilirseniz diğerini de açabilirsiniz. --kibele 13:22, 14 Nisan 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.