İçeriğe atla

Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Bilge Demirköz

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.--Théoden ileti 14:27, 17 Mart 2014 (UTC)

Melahat Bilge Demirköz[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)
Her ne kadar, hakkında bazı kaynaklar bulunsa bile; ansiklopedik olmadığını düşündüğümden dolayı SAS'a aday gösteriyorum. --i.e.msj 01:11, 27 Ocak 2014 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Cern ve Odtü'de çalışmış. Kaynaklar var. Alanında pek Türk bayan yok. Bence kayda değer.--Kafkasmurat- 08:44, 27 Ocak 2014 (UTC)
Kayda değerlik göreceli değildir, kriterlere göre belirlenir :)--RapsarEfendim? 09:24, 27 Ocak 2014 (UTC)
Rapsar Her şey görelidir. Otomatik silmemek ve oylama yapmak kendi görüşlerimizi belirtmek içindir. --Kafkasmurat- 09:51, 27 Ocak 2014 (UTC)
"Kayda değerlik öznel değildir. Bir konunun Vikipedi'ye dahil edilmeyi hak edip etmediğini belirlemede öznel değerlendirmeler geçerli değildir". Hatta "Alanında pek Türk bayan yok" değerlendirmesi de alıntıladığım kısmın devamında verilen örneklerle paralellik gösteriyor. Sözüm sana değil, genel.--RapsarEfendim? 09:54, 27 Ocak 2014 (UTC)
Burada kullandığımız oyların hepsi "bana göre"dir. Ne olacak hiçbir şey söylemeyecek miyiz? Neden olumlu katkı yapmak yerine sözleri eleştiriyorsunuz? Gayet doğal bir kullanım. Alanında sırf bayan olduğu için ansiklopedik sayılan bayanlar var. Karşıt görüşteyseniz kendi fikrinizi belirtin, başkalarını da aşağı çekmeyin.--Kafkasmurat- 10:17, 27 Ocak 2014 (UTC)
"Neden olumlu katkı yapmak yerine sözleri eleştiriyorsunuz? " lafın bana mıydı? Öyleyse eğer alınırım. Eleştiri yapmak, laf sokmak değil amacım. Yalnızca bir gerekçe sunuluyorsa, bunun bazı yerlere dayandırılması gerektiğini belirtmek istemiştim. Aşağı çekmek ifadesi nereden geldi onu da anlamadım. Tartışınca bir taraf aşağı mı çekiliyor? Ya da aşağı çekildiğinizi mi hissettiniz? Anlayamadım.--RapsarEfendim? 10:20, 27 Ocak 2014 (UTC)
Hala diretiyorsunuz. Her şey görelidir. Oraya "bana göre" lafını eklemem neyi değiştirir? Zaten o görüş bana göredir. Değiştirmek istediğiniz bir şey mi var? Problem nedir yani, sohbet muhabbet ise çeşmeye gelin.--Kafkasmurat- 11:23, 27 Ocak 2014 (UTC)
Sakin olalım önce. Diyorsunuz ki siz "Alanında pek Türk bayan yok". Buradan ben, şahsın erkek olması durumunda kayda değer olmadığını düşüneceğiniz anlamını çıkarıyorum. Hiçbir kriterde bu yazmaz. Yukarıda bağlantı verdim, lütfen iki dakikanızı ayırıp onu okuyunuz. Bana göre ya da bence kelimeleriyle alakalı bir problem değil bu. Bir futbolcu için ben "önemli işler yapmış diye düşünüyorum, kalsın" deseydim, aynı tepkilerle karşılaşırdım. Çünkü hiçbir kritere göre değerlendirmemiş olurdum. Bunu belirttim diye nedense birden parladınız. Anlayamadım, ters bir şey mi yaptım?--RapsarEfendim? 20:17, 27 Ocak 2014 (UTC)
Sakin olun bir durum yok, cümle bilgisiyle uğraşmanız yersiz diyorum. Kendi fikrinizi kendi yorumunuzda belirtin. İnsanları düzeltmeye çalışmak hoş değil. Siz doğrusunu söyleyin kendinizce. Bu yeterli. --Kafkasmurat- 20:49, 27 Ocak 2014 (UTC)
Cümle yapısı değil burada problem, kalması için sunulan gerekçe. Bunu anlatmaya çalışıyorum. Cümle yapısını ve kelime seçimlerini bir kenara koyalım ve "Alanında pek Türk bayan yok" gerekçesine odaklanalım. Sizce bu uygun bir gerekçe mi? Diğer açıdan bakarsak, aynı kariyere sahip biri erkek olsa kayda değer olmaz mıydı mesela?--RapsarEfendim? 20:57, 27 Ocak 2014 (UTC)
Gerekçe kaynaklar olması. Kaynakların da buna dayanması. Her şeyde galip olmanız gerekmez. Öylesine konuşmuşsunuz ama bunun yerine bir- iki madde yazılabilirdi. Bu daha iyi bir uğraş. Vikipedistler yerine Vikipedi'yle uğraşmak daha iyidir. --Kafkasmurat- 22:02, 27 Ocak 2014 (UTC)
Kimin ne yaptığı kimseyi ilgilendirmez de, kaynakların olmasını gerekçe gösterseydiniz en başta sıkıntı olmayacaktı. Son gerekçe ve ilk gerekçe karşılaştırıldığında fark net olarak görülecektir. Dediğim noktalara cevap vermeyip direkt olarak kendinizi korumaya geçmeniz ise ilginç geldi. Neyse, uzatmanın alemi yok çünkü ne ben demek istediğimi anlatabildim ne siz sakin bir tartışma sürdürüyorsunuz.--RapsarEfendim? 08:07, 28 Ocak 2014 (UTC)
Her şey kayıtlı ve görünür olmasa size ne yaptığınızı anlatırdım. Ancak görüyorum ki saldırganlığınız dinmeyecek ve görmeyeceksiniz. Bunları okuyanlar ne olduğunu anlayacaktır. İnsanlar ne olduğunu okur ve ibret alırsa bu konuşmanın bir faydası olur. Nasıl olur da "Ne yaptığım ilgilendirmez" gibi bir tavra girersiniz şaşırmamak elde değil. Konudan uzaklaşıp uğraş aramak niyetinizi anlıyorum. Hepimiz oyalanacak bir şeyler arıyoruz. Ama burada malzeme yok. Gelin maddeleri düzenleyelim. Sıkıntı değil, bilgi verelim. Ne dersiniz? --Kafkasmurat- 14:03, 28 Ocak 2014 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Bir yerde yalnızca "çalışmış" olması kayda değerlik için yeterli değil. İki güzel kaynak var, ama "iki" tane var, yeterli sayıda bağımsız ve güvenilir kaynak mevcut değil. Kaldı ki CERN'de çalışan 2500 fizikçi varmış (bizdeki maddeye bakarak konuşuyorum), bunların her biri sırf burada çalıştığı için kayda değer kabul edilemiyor.--RapsarEfendim? 09:28, 27 Ocak 2014 (UTC)
  • Yorum Yorum bir iki kaynak ve ödül ekledim. demirköz öğrencilerini cern'e götürüyormuş. ondan ilhamla, ben de vikipedi'de yüzlercesi bulunan kayda değer olmayan futbolculardan bir taneciğini hızlı silinmek ya da sas'la silinmek üzere aday gösteren vikipedisti jimbo'ya götürücem, söz. :) ie, sözüm sana değil.. --kibele 09:33, 27 Ocak 2014 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Yeterli kaynağın bulunması sebebiyle. -esc2003 (mesaj) 11:00, 27 Ocak 2014 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Normalde beni biliyosunuz. SAS'a aday gösterdiğim maddeleri oy kullanmadan bırakmam. Fakat, bu defa kararsız idim. Rapsar'da bir yönden haklı ama, kibele'nin eklediği kaynaklar ile maddenin KD'liği ortaya çıkmış. Belki madde biraz daha düzene sokabilir. Yorumlar, oylar ve katkılar için herkese teşekkür ederim. --i.e.msj 14:01, 27 Ocak 2014 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Türk fizikçiler alanında bu madde çok önce duran, diğer fizikçilerden ayrılan bir kişiye ait değil. Fakat Vikipedi'de bu tür maddelerin azlığı bu maddeyi gerekli kılıyor diye düşünüyorum. Teşekkürler --Ayrıntılı Bilgimesaj 21:21, 14 Mart 2014 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.