Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Ahmet Burak Erdoğan (2. aday gösterme)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.--Vikiçizer (mesaj) 20:02, 9 Ocak 2017 (UTC)

Ahmet Burak Erdoğan[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Maddenin tartışma sayfasında değerli kullanıcımız Nushirevan11'in talebi üzerine HS kaldırarak, SAS ekliyorum. Maddeyle ilgili olarak KD olmadığı kanaatindeyim. Hele sayın kullanıcımızın belirttiği üzere sadece Cumhurbaşkanının çocuğu olması dolayısıyla KD sağlanıyorsa benim daha diyeceğim husus yoktur. Kullanılan kaynakların üçü alınan gemilerle ilgili, ikisi şahsım yaptığı bir kazadan bahsediyor. Şahsın niteliği nedir? İş adamı olması mı? Öyleyse bu şahıs yaptığı iş dolayısıyla, bir işte, ihracatta vb. öncü olarak haber olduysa diyecek sözüm yok. Lakin sırf bir politikacının (dönemde İ.B.B. Başkanı) çocuğu olduğu için haber oldu ise burada bir düşünmek gerekir. Ayrıca madde daha önceden çeşitli sebeplerle tam 22 defa silinmiş (3 KD ve ansiklopedik olmayan içerikten 1 SAS sonucunda. Diğerleri saldırı, deneme amaçlı vb.) ... Oylarınızı maddenin tartışma sayfasını da inceleyerek vermenizi istirham ediyorum. Saygılarımla--chansey Mesaj 21:41, 3 Ocak 2017 (UTC)

  • Hızlı silinsin HS ekleyen ve aday gösteren olarak... chansey Mesaj 21:44, 3 Ocak 2017 (UTC)
  • Hızlı silinsin ÖterbülbülBuyrun? 22:53, 3 Ocak 2017 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Ben sadece cumhurbaşkanının çocuğu olduğu için kayda değerdir demedim. Bu bir iftiradır. Açıkça diğer gerekçelerle birlikte onu da saydım. Bilal Erdoğan ve Sümeyye Erdoğan hangi gerekçe ile Vikipedi'de varsa Ahmet Burak Erdoğan'da aynı gerekçe ile Vikipedi'de olmalıdır. O zaman diğer kardeşlerini de silmeye aday gösterin. KD değildir demek hiçbir gerekçeye dayanmayan klişe bir laftır. Şahıs yaptığı iş dolayısıyla her daim medyada yer almıştır. Babasının da politikacı olması tabi ki bunda bir etkendir. --Nushirevan11☾★ 11:21, 4 Ocak 2017 (UTC)
  • Uyarısimge Uyarı Sayın @Nushirevan11 Üslubunuza dikkat etmenizi ve nezaket kurallarını unutmamanızı size hatırlatıyorum. Madde silinir/kalır önemli değil. Tartışma sayfasında kullandığınız ifade yoruma epey açık; "...bir iş adamı olması ve en önemlisi cumhurbaşkanının oğlu olması..." Eğer yorumladığım şekilde ifade etmediyseniz, müteakip yorumlarınızda bu hususa dikkat etmenizi tavsiye ediyorum. Bu kapsamda yorumunuzu yalnızca içerik üzerine yapınız. chansey Mesaj 11:29, 4 Ocak 2017 (UTC)
Cevap Cevap Üslubumda herhangi bir nezaketsizlik yoktur. "sadece Cumhurbaşkanının çocuğu olması dolayısıyla" cümlesi apaçık bir iftiradır. Ben böyle bir cümle kullanmadım. Cumhurbaşkanının oğlu olması da önemli bir etkendir. Çünkü bu sebeple tanınırlığı artmıştır. Emine Erdoğan sayfası Ansiklopedik bilgi açısından önemli bir içeriğe sahip olmamasına rağmen bir politikacının eşi olması hasebiyle sayfası bakidir. Ahmet Burak Erdoğan için de aynı şey geçerlidir. Bilal ve Sümeyye Erdoğan'ın sayfaları kayda değer oluyorken Ahmet Burak Erdoğan'ın sayfasının kayda değer olmadığını söylemek tezatlıktır. Siz benim üzerime yorum yaptığınız için cevap verme hakkım doğmuştur. 'Bu kapsamda yorumunuzu yalnızca içerik üzerine yapınız' cümlenizi bir kez daha hatırlatıyorum. --Nushirevan11☾★ 11:35, 4 Ocak 2017 (UTC)
Benim iftirada bulunduğumu söylediniz, bende sizi ikaz ettim, durum bu... Bu yersiz tartışmayı uzatmaya emin olunuz ki gerek bulunmamakta. Bırakalım kararı topluluğumuz versin... Sizde bende oylarımızı verdik, yorumlarda bulunduk. Ayrıca müsait olduğunuz bir zamanda da maddelerin mülkiyeti sayfasını incelemenizi rica ediyorum. chansey Mesaj
  • Kalsın Kalsın Önce tek olay diye düşünmüştüm (Sevim Tanürek) ama gerek Bild gazetesinde Erdoğan ailesine yönelik haberde yeterince yer alması, gerek de "İşte Ahmet Burak Erdoğan" gibi haberlerin olması, ayrıca ilk gemisini aldığı zamanlarda Vatan gazetesinde çıkmış olan haber gibi haberler, kalsın'a yönlendirdi. Kendisinin ve yaptıklarının işlendiği çok sayıda ve farklı dönemlerden haberler var. --Deniz (mesaj) 08:39, 5 Ocak 2017 (UTC)
  • Kalsın Kalsın "Gemicik" söyleminin kaynağını oluşturan bir kişi. Belki eleştiriler başlığı açılıp bu konu da işlenebilir orada. O dönem hayli gündem olmuştu. Kaynaklandırmada da bir sıkıntı yok. Bağımsız, güvenilir kaynaklar mevcut. --Pragdonmesaj 12:37, 5 Ocak 2017 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Bağımsız ve güvenilir kaynaklarla kayda değerliği ispatlanmış gözüküyor.--RapsarEfendim? 12:41, 5 Ocak 2017 (UTC)
*Yorum Yorum Sayın kullanıcılar, bakınız; ben bir işadamı olsam, yaptığım kaza, aldığım gemi, askerlik yapıp yapmamam bu kadar basında yer alır mıydı? Kaynaklardan üçü dikkat ediniz "Başbakan'ın oğlu" diye başlıyor. Tek tek bakalım;
1.Kaynak bir geminin satılması, her armatör gemi alınca/satınca Cumhuriyet gazetesine çıkıyor mu? Neden maddede belirtilen iş adamı? Sebep bir politikacının oğlu olması.
2. Ülkede o kadar askerlik yapmamış/yapamamış iş adamı var; bu şahsın önemi ne ki haberlere çıkmış? Bir politikacının oğlu olması...
3, 4, 5. 1.Kaynak için yazdıklarımın aynısı...
6, 7, 8. Bu maddede en önemli kaynaklar kaza ile ilgili olanlar. Kaynak İBB başkanının oğlu diye başlıyor, bu cümle dahi haberin ne açıdan önem arz ettiğini ifade ediyor. Kazanın ansiklopedik değerini incelersek, sürücüden ziyade maktuleye bakmamız uygun olacak. Bu kaza kanaatimce maktule açısından ansiklopedik bu ansiklopediklik de sanatçı kişiliğinden kaynaklanmakta. Önemli olan ne peki haber oldu? Sanatçımızın vefatı daha mühim ama vurgulanan "İBB Başkanının oğlu"...
9.Maddeyi arşivden açamadım ama başlıktan kime atıf yapılıyor, görmek mümkün...
10. Haberin ilk cümlesi yine babasına atıf yapıyor...
Şimdi kafamı karıştıran ve önemli addettiğim haberlerin bağımsız kaynakları ise şöyle değerlendiriyorum; bu haberlerde muhalif yayın yapan gazetelerin (-cik ekinden belli oluyor) dönemin siyasilerini her açıdan eleştirmek için fırsat kollayan yayın anlayışları sonrası bu haberleri yaptıkları kanaatindeyim.
Yukarıdaki gerekçeleri detaylandırmış oldum. Saygılarımla chansey Mesaj 13:38, 5 Ocak 2017 (UTC)
  • Yorum Yorum Ahmet Burak Erdoğan'ı babasından bağımsız düşünemeyiz tıpkı şehzadeler gibi. Şehzadeler tarihi şahsiyetler bugünle ne alakası var diyebilirsiniz ancak bugünkü cumhurbaşkanı ve başbakan çocukları da babalarından ötürü tanınır oluyorlar ve gündeme geliyorlar. Doğrusu bu şahısları babalarından azade düşününce bir kıymeti harbiyeleri olmuyor ancak bence babalarından ötürü tanınır ve bilinir olmaları ve buna bağlı olarak şahsi ve iş hayatlarından bahsedilmesi Vikipedi'de olmalarını gerektirir diye düşünüyorum. Aksi halde ne Emine Erdoğan'ın ne Sümeyye Erdoğan'ın ne de Bilal Erdoğan'ın Vikipedi'de yer almaması gerekir. Hatta Hayrünnisa Gül'ün de eşinden azade kayda değerliği yoktur. (First lady kavramı resmî bir unvan değildir.) Bu şahıslar Erdoğan soyadı ile kaimdirler. Bu soyadı bir mensubiyet ve aidiyet kesbettiği için her daim gündemde olacaklardır. Erdoğan soyadından azade hiçbirini düşünemeyiz naçizane görüşüm. İyi vikiler. --Nushirevan11☾★ 22:13, 5 Ocak 2017 (UTC)
Öyle ya da böyle, o sebepten ya da bu sebepten. Kaynaklarda yeteri kadar konu edilmişse kayda değerdir. GÜney Afrika'daki kasaptan tutun Vikipedi "kullanıcısının" maddelerinin açılmasının sebebi bu "yeteri kadar bağımsız ve güvenilir kaynakta konu edilmiş" olmasıdır. Mahallenizin bakkalı dahi böyle olursa, maddesi açılabilir, sizin de benim de açılabilir.--RapsarEfendim? 08:16, 6 Ocak 2017 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Epey bağımsız kaynak var. KD olduğu anlaşılıyor.--Potkal 13:22, 7 Ocak 2017 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Potkal'a katılıyorum. --OmerFarukDemir ileti 8 Ocak 2017, 16:01. (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.