Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/2010 Türkiye-İsrail Krizi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--İnfoCan 16:07, 25 Ocak 2010 (UTC)

2010 Türkiye-İsrail Krizi[kaynağı değiştir]

Dünya politika tarihi "krizlerle" doludur. Henüz bu olayın ansiklopedik mi olduğu ya da güncel bir olay mı olduğu kesinleşmemiş, netlik kazanmamıştır. Eğer bütün krizleri kayda değerlik anlayışı içinde ele almaya kalkarsak ne bu işin sonu gelir, ne de Viki'nin sıradan olaylarla dolup taşmasının önü alınabilir. NOT: Lütfen bakış açımız duygusallıktan uzak olsun; ben de en az her vatandaş kadar İsrail'in tavrını kınıyorum, bunun, sayfanın silinmeye aday olmasıyla hiçbir ilgisi yok.

 Levent İleti Katkılar   13:39, 17 Ocak 2010 (UTC)

  • Kalsın Kalsın Krizin güncel olduğu kesindir. Kriz çözüldüğü zaman (bir süre sonra), ufak değişikliklerle ansiklopedik olabilir. I. Dünya Savaşı ve Türk Kurtuluş Savaşı gibi "sıradışı" olaylar her türlü sitede bulunmakta (ki çoğu site Vikipedi'den kopyalanmış). Maksatın burada "sıradanlık" olduğunu düşünmüyorum.--E C R 13:52, 17 Ocak 2010 (UTC)
Yorum Yorum Bu "krizin" belirttiğiniz savaşlarla aynı çizgide değerlendirilmesi mümkün değildir. "Maksadın burada "sıradanlık" olduğunu düşünmüyorum." şeklindeki değerlendirmeniz ise iyiniyet varsayımından çok uzak, başka bir neden aramaktır. Lütfen sadece üstte yazılan gerekçeye odaklanınız; "başka maksat" aramayınız; ilerde ansiklopedik olursa mutlaka eklenmesi kaçınılmaz olacak. Ancak şu an için Vikipedi'nin bir haber sitesi, blog, forum vb. olmadığı gözönüne alındığında taraflı duygu ve düşünceler içinde ansiklopedik olarak düşünülüp eklenmesi uygun değildir. Teşekkürler.  Levent İleti Katkılar   13:58, 17 Ocak 2010 (UTC)
  • Silinsin Silinsin - İsrail-Türkiye ilişkileri maddesinde üç cümle, bilemedin bir paragraftan ibaret bir konu. --ki bl 14:17, 17 Ocak 2010 (UTC)
  • Taşınsın Taşınsın Konu tek başına madde oluşturabilecek durumda değil. İsrail-Türkiye ilişkileri maddesinde alt başlık olarak bulunmalı. Fakat öncelikle yorumlardan ve gereksiz ayrıntılardan arındırılmalı. --Muratsahinileti 14:33, 17 Ocak 2010 (UTC)
  • Taşınsın Taşınsın--Reality 14:36, 17 Ocak 2010 (UTC)
Soru: taşınsın derken, maddenin tümünden mi sözediyorsunuz, yoksa benim de söylediğim gibi olayı özetleyen birkaç paragraftan mı? --ki bl 19:25, 17 Ocak 2010 (UTC)
  • 1-2 paragraf uygundur varsa özgür lisanslı bir ya da iki resim de konulabilir vikihaber'ede güzel bir bağlantı tamamdır bence tamamının aktarılmasına gerek yok.--Reality 21:58, 18 Ocak 2010 (UTC)
    • Zaten kaynaklarda haber siteleri hep yani Vikihaber'e uygun bir içerik bu.--Reality 22:00, 18 Ocak 2010 (UTC)



Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.